Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9001) mdk01 válasza Márton111 (#9000) üzenetére


mdk01
addikt

Háború után rákosi diktatúra után 15 évvel virágzó gazdaság volt .Mi voltunk a legvidámabb ország a Varsói szerződésből

I
I
I
I
V

Amit nem lát az nem létezik.
Fel is zabálta őt az oroszlán.

[ Szerkesztve ]

(#9002) mdk01 válasza Armahun (#8988) üzenetére


mdk01
addikt

A tubusos fugázót nem szeretem, mert csúnya foltot hagy ha picit szétkenődik, és mivel gumis rossz csiszolni is.

Hát miután kikeni az ember meg kell csiszolni újra 60-as papírral aztán 100-as majd megnézni hol van még hiba és kijavítani finoman és átmenni rajta 120-sal. Mindezt parketta csiszoló géppel aminek aztán tök mind1 hogy mit kell csiszolnia mert nem érdekli.

MÁS:
Esetleg elszívó csőnek érdemes lehet kipróbálni a gége csövet. Vill.szerelők használják van több átmérőben is és igen hajlékony. Egy Soká által javasolt fém dróttal körbe tekerve spirál alakba még meg is lehetne néhol merevíteni ahol kell.
Egy gond lehet vele hogy sztatikusan fel tud sztem töltődni.

[ Szerkesztve ]

(#9003) Speciali válasza Márton111 (#8996) üzenetére


Speciali
tag

Csakugyan azért sz@r a helyeztünk mert Sztálin ezelőtt 60 évvel beírta magát a világtörténelembe?

Sajnos nem 60 éve, mert akkor csak 2 éve lett volna az áldásos tevékenységére.
De amúgy a több évtizeddel ezelőtti dolgok is nagyban befolyásolják a mai dolgokat.
Sőt, a több évszázados dolgok is. gondolok itt 1526-ra, és az azt követő időkre. Ennek a következményei a mai napig kihatnak.

Németországot a háború után nagyon hamar újjáépítették, pedig ő is vesztes volt még ketté is vágták ,

Igen,Ny-Németo-ot Marshall terv hathatós segítségével építették újjá, de ez a kommunista országoknak nem volt elérhető, így nekünk sem. Ha mi is részesülünk ebből a segítségből, és nem a vörös oldalon vagyunk kénytelenek senyvedni, akkor egész más lenne a mai képe az országnak.
De ha már felhoztad Németo. kettévágását, akkor nézd meg, milyen színvonalat volt képes elérni a nyugati oldal, és milyet a keleti.Ott tényleg 1:1-ről indultak, hiszen egy ország voltak, egy nép.

Csakugyan a 21év óta semmit sem csináló politikusok nem tehetnek semmirtől,mert 21 év alatt nem lehetett volna egy komplett új országot felépíteni ???

Ezt szerintem senki nem mondta, hogy az elmúlt 21 év politikusai semmiről sem tehetnek.
De hogy ők hibáztak, vagy akár bűnöztek, ez nem von le semmit a kommunista elnyomás borzalmaiból, és az azt kiszolgálók felelősségéből.
Azért, mert most rossz, azért hiba lenne visszasírni a régi időket.

Ez Kádárnak a nullára kifosztott magyarországgal sikerült .Háború után rákosi diktatúra után 15 évvel virágzó gazdaság volt

A hatvanas években világviszonylatban is egy aranykor volt gazdaságilag. Ahhoz képest elég szart sem ért el Kádár, hogy a nyugati, rothadó kapitalisták mire voltak képesek. És azt se felejtsük el, hogy Kádár idejében kezdődött az ország eladósodása. Ebből tellett a viszonylag jobb életre, aminek a levét a mai napig isszuk.
Szóval ez a virágzó gazdaság nagyon is idézőjeles, mert csak mihez képest igaz. És Kádárt ne fényezzük már azért sem, mert az 56-os forradalom vérbe fojtása utáni diktatúra élére állt.

Felvilágosíthatnál hol halnak éhen fagynak meg és hullanak el ezek miatt betegségektől 2-3 év alatt a gazadag polgárok úgy, mint nálunk a hajléktatlalnok?

Pl van olyan afrikai ország, ahol ha valakinek van egy biciklije meg egy kunyhója, az már jómódúnak számít. De ettől még nem biztos, hogy nem fog éhen halni, vagy az orvosi ellátás teljes hiánya miatt meghalni egy számunkra bagatell betegségben.Megfagyni nem fog ez igaz, az éghajlat miatt.

[ Szerkesztve ]

(#9004) Armahun válasza mdk01 (#9002) üzenetére


Armahun
addikt

Én ezt olyan esetre értettem amikor nincs lehetőség csiszolásara, csak a réseket kell a lehetöségekhez képest minél jobban eltüntetni.
Ha teljes csiszolást csinál az ember, akkor kár ilyennel pepecselni.
Telibe kell kenni az egész felületet egy glettvas segítségével. Ha olcsón kell a rozsliszt is tökéletes, olyan hígat kell keverni belőle csisz porral hogy folyjon ki az ember keze közül.
Ha van rá több keret és gyorsan száradó kell a legjobb szerintem az Eukula féle h99. Gyorsan szárad nem hullik ki a résekből még nagy esetén sem.
Még nagy előnye, hogyha régi bonomitba rakkott parkettet csiszolsz újra megakadályozza, hogy a lakk kioldja a szurkot a felületre.
Van vizes hézag tömítőjük is, olyan helyekre ahol nem lehet oldószerest használni.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#9005) Speciali válasza mdk01 (#9002) üzenetére


Speciali
tag

vill szerelő gégecsövek szerintem nagyon kemények, legalábbis amivel én találkoztam eddig, azok nagyon nem alkalmasak porszívóhoz.
A rugalmas parkett fugázókban van szilikon, vagy valami gumiszerű, ezt nem nagyon kedvelem, csiszolni is rosszabb, mert elkeni a gép. Lehet veszek inkább vizes alapú fatapaszt.Az hamar szárad, és csiszolni is jobb.

(#9006) Márton111


Márton111
aktív tag

Lehet nagyon hülye ötlet :) de porelszívó csőnek porelszívó (rugalmas hajlítható )csövet vennék (majd veszek is ) , árulnak kétféle anyagból pvc merevebb, poliuretán rugalmasabb, árulják őket többféle átmérőben :)

[ Szerkesztve ]

(#9007) thyeby válasza mdk01 (#9002) üzenetére


thyeby
őstag

"Egy gond lehet vele hogy sztatikusan fel tud sztem töltődni."

És: Hidegben törik.

Több fa van, mint asztalos!

(#9008) Márton111


Márton111
aktív tag

A faipari, elszívásra kerülő csiszolatporral meg az az egy gond van hogy robbanásveszélyes (azon kívül vékonyabb rétegben úgy tud égni mint a benzin) Csak a sztatikus elektromosságról jutott eszembe ami szikrát tud okozni

[ Szerkesztve ]

(#9009) mdk01 válasza Speciali (#9005) üzenetére


mdk01
addikt

Hát nem tudom. Azt tudom hogy nem rég lett felújítva a lakásom és apámnak maradt itt egy pár méter 20-25mm átmérőjű gégecsöve tekercsbe és alig bírtam összefogni úgy hajladozott össze vissza. Ennél nagyobb átmérő egy kézi csiszológépre(meg sok más kézigépre) nem kell.
A parketta fugázó kb. 0,5mm tágulást, zsugorodást sztem bőven kibír, de a fatapasz nem és úgy gondolom nem drágább(legalábbis amit linkeltem) a rendes parkettafugázó a fatapasznál annyival mint amennyivel rosszabb választás, sztem. De ahogy gondolod.:)

Thyeby: Sztem nem dolgozol te sosem olyan hidegben ahol a gégecső törik, de csak egy ötlet volt.

[ Szerkesztve ]

(#9010) thyeby válasza mdk01 (#9009) üzenetére


thyeby
őstag

"Sztem nem dolgozol te sosem olyan hidegben ahol a gégecső törik"

Sajna dolgozok. Egész télen kabátban dolgozok. Ma is abban húztam az igát. A műhely kb 100 m2, harmadát szeparálom télen, és úgy-ahogy fűtöm. A metebó gyári elszívótömlője még az első télen miszlikekre repedt a hidegtől. Elsősorban ezmiatt ruháztam be Felder csőre, ami ráadásul olcsóbb, és sokkal jobb, mint a metibóé. Már negyedik éve kifogástalan, pedig gyötröm, mert mindig minden szarhoz használok elszívást. Sokan biztosan meglepődnek rajta, de még a bükk fúrásához is, mert iszonyatosan porzik. Apósom ráncolta a szemöldökét, mikor látta, hogy a nyolcas furatokhoz is zúgatom a forgácselszívót. Tulajdonképpen nekem is idő kellett hozzá, míg rájöttem, hogy jobb így. Mert az a látszólag pószpász zsákfurat sok zaccot csinál, ha kell belőle 3-500 db.
Épp mostani porszívócső disputa juttatta eszembe, hogy utána kellene néznem, hogy nem tart-e a Felder 32-35 körüli átmérőjű gégecsövet.

Több fa van, mint asztalos!

(#9011) Márton111 válasza thyeby (#9010) üzenetére


Márton111
aktív tag

Nálam 8 fokban nem törtek 1 pvc gyári cső az elszívón (csak nem ér mozgatás nélkül elég messze) a másik delikvens egy elektrolux porszívócső, ez is bírná csak ráléptem egyszer a műanyagvégére és elroppant.Azóta egyre jobban reped széjjel a végződése, de hajlítható cső része stabil pedig legalább 10 éves ( a porszívóé )
Azért a lítium aksik némileg gyengébbek voltak 8 fokban :) Nem komázzák hideget.A Ni-MH aksi még kevésbé szereti.

[ Szerkesztve ]

(#9012) mdk01 válasza thyeby (#9010) üzenetére


mdk01
addikt

Miért nem csinálsz egy hordókályhát?
Sztem lenne annyi forgácsod(vagy nem?) és izzadnál olyan meleget csinál 100m2.

(#9013) Márton111


Márton111
aktív tag

És nem volna problemád hova tegyed a forgácsot :) Hogy senki se viszi.

(#9014) mdk01 válasza Márton111 (#9011) üzenetére


mdk01
addikt

Azért a lítium aksik némileg gyengébbek voltak 8 fokban :) Nem komázzák hideget.A Ni-MH aksi még kevésbé szereti.

Most akkor mi van?

(#9015) Márton111 válasza mdk01 (#9014) üzenetére


Márton111
aktív tag

A tárolási körülmény nem azonos az üzemi körülményekkel

A töltött káposztát hűtőben tárolod és melegen eszed hogy gyomor aksid fel tudja dolgozni.
Ha véletlenül nem hiszel nekem engem nem zavar,és nem is vitatkozom. :)

[ Szerkesztve ]

(#9016) Speciali


Speciali
tag

szerintem semmilyen akksi sem szereti a hideget.

De tévedtem. A wikipedia ezt írja:

* Öregedési és elhasználódási probléma, hasonlóan a nikkel alapú akkumulátorokhoz (A 40% körüli hideg száraz helyen való tárolás lassítja az öregedési folyamatot.

(#9017) mdk01 válasza Márton111 (#9015) üzenetére


mdk01
addikt

Hát akkor vagy az egyiknek felel meg az ember vagy a másiknak mert vagy élettartamot növelsz vagy 100%-on használod.

(#9018) Speciali


Speciali
tag

a legrosszabb, ami egy akksival történhet, az ha nem használják, és a legjobb, ha folyamatosan megy. Azért van, hogy hasznot hajtson valamilyen formában, így szolgálja meg leginkább az árát, nem a száraz hideg hűtőben.

(#9019) Márton111 válasza mdk01 (#9017) üzenetére


Márton111
aktív tag

Én nem vitrinbe vettem hanem azért hogy termelje ki az árát .Természetesen ha lehet kímélem,különben rövid idő alatt tönkre lehet tenni , de a használat és pénztermelés az első.
Avval hogy 8-12fok közt volt a hőmérséklet tartva (kinti hőmérséklet függvénye) azzal a fűtésen annyit spóroltam, egy fűtési szezonban, hogy 7-8db 18V-3A-s maksi lítium aksi kijönne belőle (csak van 100 más helye is annak a pénznek) de nagyon kár lett volna fűtés gyanánt elpufogni a levegőbe.

[ Szerkesztve ]

(#9020) Speciali válasza Márton111 (#9019) üzenetére


Speciali
tag

Helyes. Akkor a hűtőben te is a sört tartod. :)

(#9021) Márton111


Márton111
aktív tag

A LI aksi életét és árát úgy lehet legjobban kímélni ha nem veszed meg és a boltban marad ...
Tehát hogy is kell dolgozni egy a boltban bontatlanul pihenő aksival?
Úgy hogy egy típusú aksiról megy minden gépem és így fele annyi aksit vettem mint szokásos gépenként 2 + 1 töltő .Nekem gépenként 1 + egy fél töltő evevl már komoly pénzt megspóroltam és ha 2 aksi és 1 töltő behal még akkor is egy gép se marad áram nélkül .
4 gép -4 aksi -2 töltő .Ha 4 géphez 8 aksi 4töltő lenne dupla pénzbe kerül a géppark és az aksik bizony akkor is kihalnak 2-3 év alatt ha 8-an lennének mert szétmaródnának szegények olyan mérgesek :) .Így viszont 2 év múlva 2 új aksival fel tudom újítani a gépparkom (ha a 2 régebbi aksi bedöglene)

Igen hűtő számára nem érddems akkut venni , ha ott találnád az akkuparkod az azt jelentzi fölösleges mennyiségű akkut vettél, mert nem használod.(evvel nagymértékben károsítod a környezeted = a saját ivóvizedet mérgezed meg a keletkező kidobott akukkal) ha nem veszel fölös akkukat (pláne elemet) akkor kevesebbet fognak gyártani és kevesebb kerül olyan helyre ahol beleoldódik a talajvízbe és utána a vízbázist megfertőzve te megiszod a kadmiumot pl

[ Szerkesztve ]

(#9022) Márton111


Márton111
aktív tag

Én az elszívó cső mobil felfüggesztését a következőképen gondolom (nem csináltam még meg pedig akkor menet közben az így elgondolva elkenődő részletek kidolgozódnának)

Drótkötél kiúzva (4-es vagy 6-os terhelhetőség függvénye ) acélos anyagú kulcskarikák ráfűzve . A kulcskarikákra rá lehet
(valamivel spárga , drót,textilszalag, hiltiszalag , esetleg egyel nagyobb pvc cső darabokon ábújtatva , hogy szabadon tudjon hosszirányban csúszkálni )
függeszteni az elszívó csövet (ami mennyezeten felül vezetve) 1,5m-re van legközelebb rögzítve, és a drótkötélre merőlegesen közelíti meg a helyet ,és ezáltal jobbra balra szabadon tud mozogni a drótkötél hosszától függ meddig (meg az 1,5 m-re levő felfüggesztéstől).
És onnan lefele lóg, a kiszolgálandó gépig

Ez hosszabbítós , de mobilan függesztett csatlakozójú áramforrásnál bevált , esetleg továbbfejleszthető a fent leírt módon , vagy további ötletekkel mobil elszívócső tartónak. (kutyához már létezik :U )

[ Szerkesztve ]

(#9023) mdk01 válasza Márton111 (#9021) üzenetére


mdk01
addikt

4 gép -4 aksi -2 töltő .Ha 4 géphez 8 aksi 4töltő lenne dupla pénzbe kerül a géppark és az aksik bizony akkor is kihalnak 2-3 év alatt ha 8-an lennének mert szétmaródnának szegények olyan mérgesek

Hát nem tudom. Amíg a kofferos gép árának a 80% az aksi ára addig nem hiszem hogy ez az elméleted annyira megállja a helyét. Én 28k ért vettem gépet lámpát két aksival és egy töltővel. 2db olyan aksi amit akkor adtak a géphez 22k. :U Mellesleg a legidegesítőbb ha éppen nincs egy töltött aksid és ezért álla munka.

(#9024) Márton111 válasza mdk01 (#9023) üzenetére


Márton111
aktív tag

Nem tudok olyan gyorsan pörögni hogy aksi hiány miatt álljon a munka --ha egy aksi kimerül megyek és rádugom a töltőre amikor lecserélem, nem majd 2 óra múlva és elfelejtkezem aztán :)
H akimerült aksit találok munka után szerszám pakolás , rendbetétel közben akkor is rögvest töltöm , nem majd munka közben derül ki 3 -ról hogy csak a negyedik van fullon.
Aksi 80%-on 30 perc . 2db töltőm van ( nincs szükség az esetek 90%-ban hogy 2 aksi egyszerre töltődjön ) Ha pörög a munka általában mindig van egy csutkán tarcsiban a többi a gépeken.(általában ,max 3 gépet használok egyszerre behajtó , dekopír flex vagy 2 behajtó (fúrás csavarozás ) de lehet 4-et is, akár 2 töltőt bedugva .(erre általában sosincs szükség mert csak 2 kezem van)
A behajtó 1-2 napi munkával eléldegél 1 aksitöltésből , ha combos csavar kontra 16-os fúró dolgozik akkor félnapig tart ki egy friss töltésű. Nagy átmérőjű 30-as 40-es forstnerfúró nyilván egy óra folyamatos használat alatt lemeríti.
Amit veszel aksit az ára a kapacitástól és attól függ NI-CD, NI-MH vagy LI .
A súlya is a fentiektől függ és a kapacitása is (a LI könnyű ezért nem kell súlyzózni egy nag y kapacitású aksival se)
Egy maksi 18V 3A a-s aksi a makita gépkészletben 22000Ft .A töltő 20.000Ft A behajtó pedig 40.000 tehát nem az aksi az ár súlypontja hanem egyenletes eloszlás.
Én nem vagyok sznob, nálam a használhatóság / ár arány fontos szempont :)

[ Szerkesztve ]

(#9025) thyeby válasza mdk01 (#9012) üzenetére


thyeby
őstag

"Miért nem csinálsz egy hordókályhát?"

Elsősorban kémény híján. Pincéből kellene a tetőig húzni. Ha viszont meglenne a kémény, vennék egy vegyes tüzelésű kazánt. Tulajdonképpen központi fűtés van a műhelyben is, csak nagyon pazarló. Nagy vas ablakok, amit cserélni kellene. Garázsajtón méretes kijárat vágva a kutyának. Igaz, el van függönyözve, de amikor mínusz húsz fok van, akkor bent is kutyahideg, kint meg gázzal olvasztom a havat. Ez egy 40 évvel ezelőtti rendszer. A havi fűtés 100 felett van.
Annyi pénzem nincs, hogy minden a helyére kerüljön, bár tudnám, hogyan kell megoldani ezt a hideg dolgot. És tényleg sír a szívem, hogy rengeteg bükk forgács, bükk hulladék másnak ad meleget.

Több fa van, mint asztalos!

(#9026) Speciali válasza Márton111 (#9021) üzenetére


Speciali
tag

Van 3 db NI-CD Bosch akksim, ebből 2 db kb 12-13 éves. A kapacitásuknak már csak egy részét tudják, de még nem haltak be teljesen.Kb 8 évig vígan működtek.
A 2 db Festo akksim közül egyet tavaly újitottam fel, a másik még húzza az igát. Ezek 8 évesek most. Te 2-3 évet írtál az akksijaid addig birják. Ezek szerint nagy a szórás.

Ezt nem csak tőled, mindenkitől kérdezem, aki tudja a választ:

Litiumos akksiból nem lehet 12voltosat csinálni? A 12 voltos gépemhez jó lenne.

(#9027) Winner_hun válasza Speciali (#9026) üzenetére


Winner_hun
félisten

Itt van lítiumos 12 voltos akkus gép, szóval lehet. De ezt nem lehet NiCd töltővel tölteni, külön tőltő kell hozzá.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#9028) Márton111 válasza Speciali (#9026) üzenetére


Márton111
aktív tag

Az első NiCD ceruza aksiajim (walkmanba használtam ) japán import, cadnica nevűek 10 évig bírták aztán beesett az autóbusz alá 2 db a másik kettőt meg kidobták a fotóboltban azt hitték használt elem :)
Nekem Li aksim még nem futotta ki magát csak a szakirodalom alapján mondtam (Évi 50% kapacitáscsökkenést mond róluk 21fokon 100% töltöttség mellett , 20% töltöttségen meg évi 21% kapacitáscsökkenést (ha teljesen lemeríted akkor pedig tönkremehet ha úgy elteszed mert a védőelektronikája is fogyaszt áramot)
A szórás csakugyan lehet nagy,a piacon (piaci gépeknél)de a Makita japán cég minőségi , aksikkal dolgozik.
Ez a kapacitás 18Vx3A Ni-CD-vel kb 1,2kg lenne Li-vel meg 40dkg.És nincs memóriaeffektus nincs önkisülés, bármikor utána lehet tölteni akár összevissza , és töltési idő 30perc 80%-ra ...Az erőforrás részéről a folyamatos munka feltételei adottak..
A Li cellák 3,6V-osak , tehát ami ennek kerek többszöröse az mind legyártható belőle sorbakapcsolással

[ Szerkesztve ]

(#9029) Márton111


Márton111
aktív tag

Az aksidat fel tudják újítani úg y hogy óvatosan szétszedik és LI cellákat tesznek bele vagy dufla kapacitása lesz ,az előzőhöz képest,vagy sokkal könnyebb lesz(ez pénzkérdése hány cellát veszel ) mert a LI cellák kisebbek könnyebbek és erősebbek, de kell hozzá egy 10-15000Ft-os töltő az új cellák árán felül .(az összekötéshez ponthegesztik a cellákat 100Ft/ kötés + a beszerelés munkadíj nem vészes)

[ Szerkesztve ]

(#9030) Márton111


Márton111
aktív tag

Vagy veszel egy piaci töltőt az akkublokkhoz ami nem számítógépes akkuvizsgáló, de az rövidebb életartammal jár, mert egyes cellák kimerülhetnek amíg a többi még töltött, és a kimerült cellák közben már megmurdelnak.(meg esetleg felgyújtod az aksi 1m-es környékét ha túltöltődnek egyes cellák ugyanezmiatt) Azért a jó minőségű cellák nyomásvédelem alatt állnak, ha nyomás keletkezik bennük és elkezdenek pufókká válni, örökre lezárnak.

[ Szerkesztve ]

(#9031) jimy_l válasza Márton111 (#9029) üzenetére


jimy_l
tag

Ők csinálnak ilyet elég olcsón. :C

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#9032) Márton111 válasza jimy_l (#9031) üzenetére


Márton111
aktív tag

Ez jó majd jól bevásárolok :) Veszek a multimédiás rádió-mp3 telómhoz passzív hangszórós zenehallgatáshoz külső erős lítium tápforrást,töltőstül, már régóta fenem rá a fogam, a nyamvadt NiMH cerkaaksik 3db1,2V 2500mah(=2,5 Amperes) amiket vettem hozzá nem bírják a terhelést, hirtelen gyorsasággal feladják ha megterhelődnek. (telefonhívás vagy ha felhangosítom 1-2 órára a zenét )viszont kőnehezek :)

Lássuk csak legyen 6Amperes :D (6000mah) nekem csak 1cellás kell úgyis (az 3,6V)

[ Szerkesztve ]

(#9033) Márton111


Márton111
aktív tag

Na csinálnak forrasztófüllel is LI akkucellát .Ezt már lehet házilag forrasztgatni , mert az aksit nem égeted halálra .

(#9034) Kolondrum válasza Winner_hun (#8860) üzenetére

Google dobott ki pedig az FSP logora kerestem rá. Kva szép! :R

(#9035) Speciali


Speciali
tag

lehet egyáltalán még kapni NI-CD cellákat, vagy már csak NI-MH elérhető, a környezetvédelem miatt? Ezt csk azért kérdezem, mert a nemrégiben felújított, eredetileg NI-CD akksikat vajon újra NI-CD-vel tömték meg, vagy esetleg MH? Jó lenne a Li akksi a súly miatt.
Barkács megoldás nem kell, nem akarom kinyiratni sem magam, sem a Festo gépem.
Így marad a tetemes súly, és az ezzel járó Popej alkar.:)

(#9036) Winner_hun válasza Speciali (#9035) üzenetére


Winner_hun
félisten

Akkus kéziszerszámokhoz lehet még kapni, ceruzaakkut egy ideje már nem.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#9037) Márton111 válasza Speciali (#9035) üzenetére


Márton111
aktív tag

Kellő izzadtság árán sok minden kibalanszírozható, a kőkorszaki technológiák is ,a Li aksikhoz viszont szakszerű, alkalmas töltő kell ami nem boszorkányság ,megkérded a céget aki az aksidat átalakítja leend: pontosan milyen töltő típus kell a töltéshez és mivel jár ez , mit kell tudjál hozzá , meg tudod-e te oldani mint laikus a kapotti infók alapján,van-e a töltőben védelem az akku túltöltés , melegedés ellen,mit tud a chipes akkuvédelemhez képest (amikor az akkupackon egy chip van ami kommunikál a töltővel )esetleg tesznek-e rá egy ilyen chipet és mivel ők alakítják át az aksid lehet hogy kapsz náluk hozzávaló töltőt is aminek kommunikálnia kellene a chippel.

[ Szerkesztve ]

(#9038) Márton111


Márton111
aktív tag

(#9041) The_dog


The_dog
csendes tag

Valamelyikőtöknek nem volna egy kis darab almafája, amitől megválna? Kéne nekem úgy egy 10x10x3-as darab, de ez csak úgy saccra mondom, egy kis darab kéne, jó szabálytalan is. Ha van valakinek, írjon már privátban, aztán hátha meg tudunk egyezni!

Köszi!

(#9042) Speciali válasza Márton111 (#9037) üzenetére


Speciali
tag

köszi , most már képben vagyok akksi témában!:)

Csak a Festohoz gondoltam hogy beruháznék Litiumra, de csak gyári töltőt használnék hozzá, ilyen olyan kisiparit nem szeretnék, nem tudhatnám, mennyire megbízható, és szerintem olcsóbb sem lenne, mint egy sorozatban lenyomott gyári darab, föleg ha használtan hozzájutnék.
De úgy látom, egyelőre jegelve lesz ez a projekt.

Bosch gépeimhez maradnának a CD akksik, ezekre már nem érdemes költeni, meg ezek csak másod, harmadlagos használatban vannak amúgy is. A makitához meg lehet már a NI-CD akksit sem érdemes felújítanom, bár a gép hibátlan, de 4 db csavarbehajtó meg minek egymagamnak. Azt hiszem, ezt mégis eladom. Bár nem hiszem hogy sok pénzt lehetne kérni érte.

(#9043) Márton111 válasza Speciali (#9042) üzenetére


Márton111
aktív tag

A felújításban az a gikszer ha nincs töltő.Akkor már érdemesebb egy olcsó gépet nem Litiumra újítani hanem NI-MH -ra ha azt tudja a töltője .Ellenben ha több gépet újítasz fel, és itt lehetőség van az akku kapacitás duplázására akkor már megoszlik a LI töltő ára.
Kisipari töltőt én nem vennék , hanem egy jó árú profit.13000Ft-->

Ehhez fájdalom még kell egy táp,de úgylátom többféle feszültséget is elfogad bemenetnek szóval lehet egy használt már meglevő kellő méretű táp is jó hozzá (vagy autóaksiról is megy) és lehet hozzá hőérzékelőt is kapni 1500pénzért ami mágnenesesen rápattintható az aksikra.(töltés közben)
Nekem tetszik 01A-5A-ig állítható a töltőáram, Li-ból 6 cellásig tud tölteni (kb 22V-os aksi)
És ha máshova kell LI töltő, ahhoz is jó . (NI MH, NICD-t is tud)

[ Szerkesztve ]

(#9044) Speciali válasza Márton111 (#9043) üzenetére


Speciali
tag

olcsó gépet szerintem egyáltalán nem érdemes felújítani, mert ott vagyok, ahol a part szakad.

A Festo töltőm a MH-t tudja (hülyét kapok, még a festo oldalán is hibridnek írják a hidridet)
, lehet, inkább arra újíttatom fel a másik akksiját, ha az is behal.

Vagy veszek egy gyári NI-CD-t hozzá, ha az is kibír 8 évet, már megérte, mivel most, hogy LI akksi az ász, a NI-CD és NI-MH ára sokkal lejjebb ment.
Á nem, ilyen adapterekkel meg kábelekkel nem bajlódok. Vagy gyári töltője a gépnek, vagy semmi.

[ Szerkesztve ]

(#9045) jimy_l


jimy_l
tag

No miaz, mindenki töltődik? :Y

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#9046) Márton111 válasza jimy_l (#9045) üzenetére


Márton111
aktív tag

A fiúk elmentek gyorsan akkut tölteni , de lassan megy :)) lehet csak holnap jönnek vissza

[ Szerkesztve ]

(#9047) Speciali


Speciali
tag

akkor egy újabb akksis kérdés :) : Ha a ceruza AA ni-mh akksi gyári adat szerint 500 mA/7 óra,

AAA akksi 180 mA/7óra.

Ezzel szemben a töltő csak 170 mA és 70 mA-al tud csak tölteni. Kérdés, mennyi ideig kell tölteni az akksikat?

Lidl-is Tronic akksik, és noname töltő.

(#9048) Márton111 válasza Speciali (#9047) üzenetére


Márton111
aktív tag

Az alapján amit írtál :500mah 7 óra

500:70 = 7,14 7,14 x 7 = 50 óra és már nagy örömmel át is veheted a töltött aksikat :)
A másik fajtát AAA ez alapján már te is kiszámolhatod annak rövidebb kell

(inkább 2500mah -s aksikat vennék AA -ból) vagy 2000-eset eneloop-ból az sokáig megőrzi a töltését , nem sül ki hamar (akkor lényeges ,ha nincs naponta lemerítve )
Én 200mah-al töltöm a 2500mah -os aksikat kb 8-15 óra , de ki is sütöm őket ha 1,21V felett van még a feszültség bennük (100mah-el ez is eltart 5-6 órát+ a töltés ~10óra)

[ Szerkesztve ]

(#9049) Márton111


Márton111
aktív tag

Rosszul írtam mert 2féle áramot tud a töltőd,500:170=2,9 2,9 x 7=20,5 óra a töltés AA 500mah -os aksinál
(feltéve hogy le lett merítve , nem csak félig , 2/3-ig) vagy csak az egyik cella merült ki a másik meg nem ha 2db-ot használsz a gépedhez

[ Szerkesztve ]

(#9050) Speciali válasza Márton111 (#9049) üzenetére


Speciali
tag

Köszi. Saccra szoktam tölteni, kb 24 órát. A nagy 2500-as, a kicsi 900-as ceruza.
Majdnem sima elem árban vannak ezek az akksik a LIDL-ben, eddig még nem volt különösebb bajom velük, ezért van belőle már jó pár db itthon.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.