Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#20001) epmd válasza Speciali (#20000) üzenetére


epmd
tag

Több mint egy éves a Festool csiszolóm meg a porszívóm ,de most használtam először a porzsákot a csiszológépen,eddig csak porszívóval használtam.Festett mdf bútort csináltam,és az alapozófestéket csiszoltam vele meg ,volt vagy 6m2.A porszívót nem vittem magammal.A zsákba nem sok minden ment,de körülöttem minden fehér por volt.öröm volt takarítani! :(( Kicsit többet vártam tőle azért!Van egy nagyon régi fapados Skil excenter csiszolóm is,de ha megcsiszoltam vele 20 m2 furnéros bútorlapot,utána épp hogy poros volt a gép külseje,mind a zsákba ment,úgy hogy elszívásból kitűnő! :K Bosch csiszolókkal dolgoztam ,de nekem nem jöttek be, mert nagyon "imbolyognak"(vagy hogy mondjam?) az ember kezében,abból a szempontból a Festóm verhetetlen. :)

(#20002) Bokrász válasza thyeby (#19995) üzenetére


Bokrász
csendes tag

Az én levegős excenterem összes felhasznált levegője egy egycolos slagon távozik egy porzsákba, amibe viszi a csíszolt por nyolcvan százalékát.

(#20004) Speciali válasza epmd (#20001) üzenetére


Speciali
tag

Talán mert ez egy profi gép, és nem barkácsmegoldásos papirzsákra lett kitalálva. Mint ahogy egy Opel elhuzza neked vidáman az utánfutot, egy Ferrarival meg felborulnál vele. :)
Anno én több évet csiszoltam a Festoolal, kollégám anyosa varrt hozzá egy szövetzsákot. Jobb volt mint a papir, de persze nem közelitette meg a porszivos megoldást.
Ez a mobil zsákos dolog csak egy szükségmegoldás, gondolom nem ebbe fektettek nagy energiát a fejlesztésnél, hanem egyebekbe. Mert különben hogyan lenne ez a világ legkönnyebb 150-es exc. csiszoloja, ha beletesznek valami komolyabb ventillátort?

(#20005) Speciali válasza #05304832 (#20003) üzenetére


Speciali
tag

Látod, lehet valaki félig kontár is, mégsem ezt nézik, hanem a Festoolos kivonulást. Mondom én, hogy egy maszeknak nemcsak szakembernek kell lennie, hanem egy kicsit pszichologusnak is. :)
Ha nem vagy jo szakember, akkor legalább legyenek Festo cuccaid! :D

A Festo attol még fénylik, hogy egy kontár dolgozik vele....

[ Szerkesztve ]

(#20006) mdk01 válasza Speciali (#20005) üzenetére


mdk01
addikt

Sztem meg egy festool csak annak fénylik aki tudja mi az. A megrendelők közül 10-ből 9-nek fingja nincs mi az.

(#20007) Speciali válasza mdk01 (#20006) üzenetére


Speciali
tag

Egy megrendelönek nem a gépek "fénylenek", hanem a Festool dobozok. Amikor összekapcsolt egyenládákkal megjelenik valaki, az amit észrevesz mindenki. A dobozban lehet akár Einhell, vagy mittomén mi. A kéziszerszámoknak én Festool kis fiokos dobozokat használtam, ez aratta mindig a legnagyobb "sikert". És hasznos is persze, nem kell felturni a ládát, csak kihuzni a megfelelö fiokot.

(#20008) thyeby válasza mdk01 (#20006) üzenetére


thyeby
őstag

Ezzel én is egyetértek.
Igaza van azonban Specialinak, hogy ezt a dolog pszichológiája működteti, csak ezt is másként látom. Aki kivonul helyszínre egy festo arzenállal, az egészen biztosan nagyon magabiztos fellépéssel teszi ezt meg. És ezt a fellépést érzi meg a megrendelő, mert ez azt sugallja, hogy ez a szakember fogja tudni, hogy mit csinál.
Azonban ha valaki képes ezt a fellépést produkálni festo nélkül, nem lesz kisebb a sikere. Ahogy fogalmaztál egyszer, azért egy Vögele szatyorból előkotort szerszámokkal ez nem nagyon fog sikerülni.

Mindenképpen egyetértek azzal, hogy létezik a festonak egy ilyen típusú hozzáadott értéke is. De ez a sikeres üzlethez édeskevés. Nincs számottevő jelentősége. Amikor a megrendelő (gyakran telefonon) megrendel, többnyire nem is tudja, hogy milyen szerszámarzenállal fog kivonulni ominózus iparos.

Édesöcsém is nagyon hitt ebben a fajta "pszichológiai hadviselésben". És éppen ezért beruházott egy fiatal, elegáns Volvo limuzinra. Nem hogy nem hozta meg a megjelenés a várt sikert, hanem gyakorlatilag derékba is törte vele a karrierjét. Most egy tizenéves kis golfba húzódott vissza, és hiába mondanám neki, hogy ezzel nem veti annyira vissza a megjelenését, ami ellehetetlenítené, nem hinne nekem. Pedig én tudom, hogy így van. Tapasztalatból tudom, mert pörögtem én kézről kézre egy Trabant legenddel is anno, és az akkor is jelezte, hogy nagyonnagyon költségtakarékos autóból intézkedek.

Egy festo azzal hozza a szakembert igazán nyerő helyzetbe, hogy képes a szerszámaival látványosan pontos munkát végezni még látványosabban rövid idő alatt. Ez a festo lényege, meg az, hogy mindezt tartósan és stabilan nyújtja.
A látvány meg? Hmm. Aki kifizetett egy kisebb vagyont a festo gépekért, annak a szemében kiszépül ám nagyon ez az egyébként komoran csúnya és olykor ormótlan, ráadásul ízléstelen színvariációjú géplegenda.
És elgondolkodtató az is, hogy nem kevesen még festo pólót is húznak a kiszálláshoz. Ami rendben is van olykor, de pl olyan rekkenő kánikulában, mint ami most is gyötör minden dolgozó embert, egyedül a temetkezési vállalat alkalmazottjai, és az izomagyú biztonsági őrök főzetik magukat koromfekete munkaruhában.

Több fa van, mint asztalos!

(#20010) Speciali válasza thyeby (#20008) üzenetére


Speciali
tag

Nagyjábol az általad leirtakkal egyet tudok érteni.
Lehet félreértették páran, én sem azt állitottam, hogy akinek Festo gépe van, azzal sinen van minden. Én sem azert vettem Festo gépeket, mert azzal akartam vakitani. Föleg nem, hogy csak 3 db van, abbol egy a Domino, másik a Rotex, amiket szinte soha nem vittem helyszinelni. Csak a csavarbehajtot, de az meg már 10 éves, nem egy villogni valo darab. A dobozok sem azert kellettek, hogy ezzel több pénzt keressek, hanem mert elegem volt a sok ilyen olyan dobozokbol, amik hamar szétmentek, kocsiban hagyva a napon kolbász lett belölük.
Nekem az a rendszer tetszik, van más is, ami jo lehet, ez pusztán izlés es pénz kérdese, ki melyiket veszi meg. A lényeg az igényesség és a rend.
Amugy ezt a dobozredszert egyre többen veszik át. Ma epp egy Makita katalogusban láttam, Makita szinben, igaz, az nem T lockos.
Ja és mellesleg,Wartburgom volt otthon, hát, az sem egy villogos auto. :)

(#20011) epmd válasza #05304832 (#20003) üzenetére


epmd
tag

Mintha volt főnökömről beszélnél! :D

(#20012) epmd


epmd
tag

Hát igen,a Festool csak annak jelent valamit aki tudja hogy mi az.Voltunk egyszer egy idősebb kuncsaftnál,a volt főnökömmel csak Festoval felszerelkezve dolgozni.Tetszettek neki a szerszámok, de a márka ismeretlen volt.Ő a 30éves zöld Bosch fúrógépére,és a ipari Black&Dacker körfűrészére esküdött,amivel végig barkácsolta a fél életét,és még mindig működnek.Itthon egy kicsit túl van lihegve a Festool mánia,viszont nézhetem úgy is ,hogy csak azért vesznek Festool gépeket,és tartozékokat a gazdag barkácsolók(inkább külföldön),mert a nélkül nem tud megcsinálni semmit,ha nincs hozzá megfelelő tartozéka,és így nem is kell gondolkodnia semmin.mert minden mozzanathoz van egy külön kiegészítő kacat!Így meg csak egy igen drága barkácsgépkészlet. :)

[ Szerkesztve ]

(#20014) epmd válasza #05304832 (#20013) üzenetére


epmd
tag

A hagyományos szorító fele ennyi,és remekül teszi a dolgát! :)

[ Szerkesztve ]

(#20016) epmd válasza #05304832 (#20013) üzenetére


epmd
tag

A minap ezen buktam ki! Br 9652 ft. :Y
http://www.festool.hu/mediandoweb/index.cfm?sLanguage=Hungarian&ID_O_TREE_GROUP=3508&ID_O_PRODUCT=24964&BLATT=2&PARENT=1569&DETAIL_ANSICHT=

(#20018) jimy_l válasza epmd (#20016) üzenetére


jimy_l
tag

Nem az a hülye aki ennyié adja, ................ ;)

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#20019) epmd válasza jimy_l (#20018) üzenetére


epmd
tag

nettóért kaptam volna,de így is sarkon fordultam! :)

(#20020) Armahun válasza epmd (#20016) üzenetére


Armahun
addikt

[link]

Mobilról elég macerás megnyitni a linkjeidet.
Rákattintasz alul a link gombra és a felugró kis ablakba illeszted be az url-t.

[ Szerkesztve ]

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#20021) Speciali válasza #05304832 (#20013) üzenetére


Speciali
tag

nem adnék ki erte ennyi pénzt, persze lehet annyira profi, hogy ha kiprobálnám, akkor mégis. De inkább egy Festool gépbe tennem ezt a pénzt.
Igen, valzeg tul van lihegve otthon a Festool mánia. Ez kb olyasmi, mint az auto. Otthon ha valakinek van pénze, akkor vesz mondjuk egy BMW-t, és akkor ö már "valaki", és azert veszi, hogy legyen valaki. . Itt Bajorországban meg, ha valaki akar venni egy jo autot, ami valojában neki egy nélkülözhetetlen tárgy (itt ez van, auto nélkül veged), akkor vesz egy jo minöségü autot, ami lehet akár egy BMW.
A Festo is kicsiben valahogy igy müködik. Mármint a vásárlok. Itt nem fétisizálják a szerszámokat, hanem egyszerüen csak akarnak venni egy jot, mert van rá keret böven. És ezeknek a nemeteknek a Festo olyan, mint ha te Gyulai kolbászt eszel. Hazai, finom, nem tul drága, meg tudod venni. Ennyi, es nem több.

Nem tudom milyen a Dewalt. De amiket eddig kiprobáltam, azok közül a legtöbb dologban a Festo vitte nálam a pálmát.
Na meg az olyan ötletek, amiket másokkal nem is lehet összehasonlitani, mert nincs konkurencia. Pl a Domino. Vagy az excentercsiszolojuk, amit persze mindenki gyárt, de közel ilyen jot nem. Vagy az akkus csavarbehajtohoz az egy mozdulattal levehetö tokmány, és ugyan igy felhelyezhetö kétféle sarokfej. Meg ha nem tevedek, ök gyártottak elöször rotácios excenter gepet, amit Rotexként ismerünk. Vagy a nagyon könnyü merülöfüresz.
Egy szo mint száz, a Festool a kezi gepek Mercije, de itt egy Merci nem a "hüha" kategoria mégsem. Csak egy szerszám, ahogy a neve is mutatja.

(#20022) thyeby válasza #05304832 (#20015) üzenetére


thyeby
őstag

Ha olyan állásban használod, ahogyan a képen látod, akkor egykezes ez biz'a.

Volt már a kezemben. Nagyon profi.
Amikor az embernek sok múlik azon, hogy mennyi idő alatt szorít/old, és milyen minőségben, akkor ez nem drága. Amikor nem sok múlik rajta, akkor viszont nagyon drága.
De hogy érthetőbb legyen ez a szorító:
Van egy munkaasztal. (Festo az is, a lelkem.) Tele furatokkal. Ez a szorító ahhoz az asztalhoz készült. Szóval egy rendszer része. Gyakorlatilag bármit bárhova pillanatok alatt rögzíthetsz, hogy aztán valamelyik festo géppel dolgozhass rajta. Marsz, fúrsz, fűrészelsz, az anyag áll, a gép mozog rajta. De ahhoz az anyag úgy kell hogy álljon, mint katiban a gyerek.
Aztán persze még számtalan egyéb dologra is jól használható szorító.

Több fa van, mint asztalos!

(#20024) thyeby válasza #05304832 (#20023) üzenetére


thyeby
őstag

Ja, értelek.

Nemrég diskuráltunk arról, hogy az áru értékét az határozza meg, hogy az emberek mennyit hajlandóak adni érte. És ez ebben a szektorban legfeljebb értetlenkedést vált ki. Az egészségügyben viszont rendesen vérlázító, mert ott nagyon jól tetten érhető, hogy tejelsz, vagy megdöglesz.
Egy példa jól illusztrálja az aránytalanságokat:
Körömgombám lett. Még a porszívóból is ömlik a reklám, hogy csak ötezer forintért (vagy mégdrágábban) hipp-hopp, itt a csodaszer a körömgombára. Tudom, hogy a jód teljesen megbízhatóan megöli a körömgombát. Bementem a patikába, és kértem. Mivel ezt sehol nem reklámozzák, valami 150 forintért jutottam hozzá csodaszerhez. Igaz, ettől igenszép sárga lesz a körmöd, míg kikúrálod a gombát. Ha téged Jakupcsekgabriellának hívnak, nem vezethetsz tévéműsort ilyen éktelen folttal magadon. Akkor tejelsz egy színtelen megoldásért. De akkor van miből tejelned.
Ilyen ez a szorító is. Ha a feladatodba be van építve a villámgyors rögzítés, és ezzel versenyelőnyhöz jutsz, ki fogod fizetni azt a 17 ezrest egy ilyen szirsz@rért. Nem azért, mert festo, hanem azért, mert visszakeresi neked az árát. Mondjuk egy másik tétel az, hogy hiába próbálná teljesen ugyanezt a minőséget teljesen ugyanennyiért rádsózni mondjuk a Budget, vagy az Assist.

Több fa van, mint asztalos!

(#20025) Speciali válasza thyeby (#20024) üzenetére


Speciali
tag

Ebben tök igazad van, hogy ha visszakeresi az árát, akkor megveszed. Szerintem egy iparos nem a Festo névért vesz meg egy Festo gépet, egy gyorsszoritot meg föleg nem. Mivel ez a szorito egy rendszer része, ha használni akarod ezt a rendszert, akkor meg fogod venni ezt a szoritot, mert mással nem helyettesitheted.
Én anno ugyan igy vettem meg a Dominot. Volt egy olyan munkám, egy nagy 4 személyes emeletes ágy, amihez kellett a Domino, a határidö is rettenet szükös volt. Az ágyon kerestem annyit, hogy megvolt belöle a Domino. Plusz még volt mellette egyéb munka is ugyan oda, amit szintén elbukok, ha nem veszem meg. Nem a nevéért vettem meg, hanem mert kellett, és osztás szorzás után eldöntöttem, megveszem.

(#20026) epmd


epmd
tag

Ha Magyarországon is napi 8 órában meg lehetne keresni az 1600-1800 eurót alkalmazottként,akkor nem okozna senkinek problémát megvenni egy pár szorítót 34 ezer forintért.Itt meg egy asztalos havi fizetésének a negyede. :(((

(#20028) epmd válasza #05304832 (#20027) üzenetére


epmd
tag

A behajtószárban semmi extra nincs.Kapnál olyat 1500-ért is,csak az nem jó a Festoba sajnos.Mivel mindent lamellózni szoktam,ritkán kell csavarozni,de ahhoz inkább 5x50-es komfi csavart használok,nem pozdicsavart.Csak a csavarfejben mindig benne marad a behajtóhegy,és állandóan ki kell szedegetni,és az bosszantó.De ennyi pénzért nem veszek. :( Aeg merülőfürészt most lehet kapni akcióba 110800-tól,az reálisabb talán egy kicsit! :)

(#20029) Speciali válasza #05304832 (#20027) üzenetére


Speciali
tag

pl a vezetösin rögzitéséhez hogyan teszel be egy akármilyen szoritot a sinbe? Persze, megreszeled. De azzal már dolgoznod kellett, es megsem olyan. Szerinted agymosottak vesznek ilyen szoritot? Nekem nincs rá szüksegem, de ha lenne, es pénz is lenne rá, akkor nem barkácsolnék, megvenném ezt.
En meg azt kezdem hinni, hogy a pénz hiánya miatt ideologizálod meg a dolkokat. (agymosás, nem ér ez ennyit, márkanév... stb)
Gondolod, hogy egy Budget szorito, ami ránézésre ugyan igy is kinézhet, az ugyan olyan minöséget képvisel, mind kidolgozottságban, mind anyagminöségben, élettartamban?
Van szerencsém itt használni Bessey szoritokat. Soha elötte nem dolgoztam ilyenekkel. Csak annyit mondok, hogy azok is nagyon drágák, de ég és föld, az otthon használt, magyar, meg Aldis szoritoimhoz.
Bármilyen terméket veszel, a márkanevet is megfizeted vele együtt. Ha merülö Festool fürészt, vagy valami áruházi olcsoságot.
Nem fogunk mi ebben egyetérteni soha, csak annyit kérnék, ne agymosottazd le azt, aki hajlando megvenni valami profi dolgot, a hozzátartozo áron csak azért, mert neked nem futja rá, vagy csak egyszerüen nem akarsz kiadni rá ennyi pénzt. Ezt én igy tömören irigységnek nevezem.

(#20032) Speciali válasza #05304832 (#20030) üzenetére


Speciali
tag

Ha veszel merülö Festoolt, akkor gondolom veszel hozzá vezetösint, cirka 25 ezerért. És ha megveszed, akkor gondolom azert, mert megéri neked, mert szükséged van rá Ennek az ára nem tulzo? Csak egy alu sin, semmi elektronika, emmi extra. . Te azért erzed tulzonak az árat, mert igazábol nincs rá szükséged a szoritora. Egy 3 ezer Ft-os szoritora miert nem mondod, hogy tulzo az ára? Csak mert ebben az árkategoriában van a legtöbb ilyen termék? Ez csak a magad számára reális, tegyük hozzá. Nem vedem én ezt a terméket, nem is láttam még élöben ilyet. Csak furcsállom, hogy ugyan annak a márkának egy szinten nagyon drága termékét meg megveszed, amiben szinten kifizetteteik veled a márkanevet. Es ez nem zavar téged.

Örök igazság, amit már leirtak elöttem, hogy a termék annyit er, amennyit fizetnek érte. Neked nem, mert nem veszel ilyet. De ez csak a te szemszögedböl van igy. Akinek tenyleg tulzoak az árai, az tönkremegy, de legalábbis annak a terméknek a gyártásával felhagy, amit nem vesznek meg. Ilyen egyszerü.

[ Szerkesztve ]

(#20033) thyeby válasza epmd (#20026) üzenetére


thyeby
őstag

Ennek a diskurzusnak a lényegét azt hiszem ez a hozzászólásod foglalta legjobban össze.
Akartam én írni, hogy ne várjuk már el a festo apparátusától, hogy a magyarországi bérekre alapozva fejlesszen világszínvonalú eszközöket. Az csőlátás lenne.
S hogy ilyen drága minálunk, nem a festo marketingesein kell értetlenkedni, hanem az elmúlt huszonöt év politikai bravúrjain. Mondjuk azzal se fogunk menni semmire, de legalább nem csaptuk be magunkat, mint az egyszeri ember, aki úgy állt bosszút a szódáson, amiért az megkefélte a feleségét, hogy jól seggberúgta a szódás lovát.
Kétségtelen, hogy sok magyar iparosnak gyakorlatilag elérhetetlen úgy a Festo, mint a Felder. Van azonban hazánkban egy nem is kicsi réteg, aki egy este képes otthagyni a vigadóban egy ilyen szorító árát, s amikor kijózanodott, akkor tekergeti tovább az agyonkoptatott obis szorítóit. (Nem célzásnak, nem utalásnak szántam ezt.)
Szerintem bölcsebb ezt a festo dolgot úgy felfogni, hogy olyan is van, és jó hogy van, mert aki nagyon akarja, akár el is érheti. De nem kötelező dolog ez. Mint a Hilti. Van, akinek az az olcsóbb, van, akinek az a drágább. Vegyen ki-ki a saját igényeihez méltót.

Több fa van, mint asztalos!

(#20034) epmd válasza #05304832 (#20031) üzenetére


epmd
tag

Van nekem 2 sínnel,Geckoval ,meg minden jóval,de ha most vennék nem biztos hogy Festot vennék.Tavaly volt Aeg akció,kofferben ,sínnel azt hiszem 87ért talán :F

(#20035) Speciali válasza epmd (#20026) üzenetére


Speciali
tag

Ott a pont.
Szerkesztve: Meg Thyebynél.

[ Szerkesztve ]

(#20037) Speciali válasza #05304832 (#20036) üzenetére


Speciali
tag

Leirtad a lényeget: "csak nem a rendszer része"

(#20039) pali923 válasza thyeby (#20024) üzenetére


pali923
aktív tag

Ilyen ez a szorító is. Ha a feladatodba be van építve a villámgyors rögzítés, és ezzel versenyelőnyhöz jutsz, ki fogod fizetni azt a 17 ezrest egy ilyen szirsz@rért.

Van azonban olyan hülye is, aki egész más okból vásárol ilyet, pl. én.
Igyekszem ötleteket lopni, és a Festooltól érdemes. Ezért a munkaasztalomat is tőlük koppintottam. Egy ilyen asztal közel 100.000 Ft. Ezen 2 centis lyukak vannak 96mm-re egymástól egy sima mdf-lapban. Én csináltam egy ilyen táblát, igaz rétegelt lemezből, 88 lyuk van rajta, vettem hozzá egy alu-profilt. Töredék áron van egy hihetetlenül jól használható asztalom. Barkácsolóknak, kis helyre nehéz ennél jobbat elképzelni. Az ötletet leginkább innen loptam (ez egy belga srác, érdemes végignézni, milyen gépei vannak). Képeket amúgy is akartam felrakni, hamarosan.
Ehhez az asztalhoz viszont kénytelen voltam venni azokat a bizonyos szorítókat. Baromi drágák, ez nem kétséges, de nagyon jók, azóta is örülök, hogy belevágtam.
Csavaros szorítóim vannak egyébként, de pár napja egy ilyen szorítót néztem az ebay-n, csak rá akartam nézni, hogy mennyi lenne a szállítási költség 2 db-ra. Van már 70 aukcióm, de így még nem jártam: a következő üzenet az volt, hogy megvásároltam a terméket. :W Végül némi hezitálás után lenyeltem a békát (nem akartam elrontani az értékeléseimet), ma meg is jött a cucc. Azért ez is érdekes: DHL- szállítással Németországból megvan "csak" 15.000-ből. Ezek után kénytelen leszek használni. Tényleg nagyon drága, de tényleg nagyon jó.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#20040) pali923 válasza pali923 (#20039) üzenetére


pali923
aktív tag

Most nézem ezt az aukciót amit az előbb linkeltem az ebay-n. Ettől az ürgétől vásároltam, de akkor még nem lehetett beírni a darabszámot, és hiába kérdeztem rá emailban, nem válaszolt konkrétan. Most megváltoztatta a lehetőségeket. Egy db szállítása 16€, 2db-é 28. Ez csak azért érdekes, mert akkora dobozban kaptam meg az egyet, amibe legalább hatot bele lehetett volna rakni...
Egyébként egy ilyen még 300-as €-val számolva sincs 11.000 Ft. Hogy lesz ebből Magyarországon, magyar bérből élő embereknek 17.000? :F

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#20041) Speciali válasza #05304832 (#20038) üzenetére


Speciali
tag

nem érdemes azen agyalni, mit mennyiert gyártanak le. Ez olyan, mint ha más zsebeben turkálnánk. En sem szerettem soha, ha a megrendelö azt feszegette, mennyi a költsegem. Mondtam egy árat, az alapján döntse el mindenki, hogy megveszi e az adott dolgot vagy sem.
Egyebkent meg ha igy nezzük, egy olcsobb dolgon lehet sokkal nagyobb haszon van százalékosan.

(#20042) robi30 válasza Speciali (#20029) üzenetére


robi30
tag

Nem szólok hozzá az itt folytatott eszmecseréhez mert úgy érzem, hogy ezt kulturáltan nem tudnám megtenni, de Veled nagyon egyet tudok érteni.

...érdekes, hogy akinek van Festool szerszáma, azok közül senki sem fikáza, panaszkodik rá. vajon miért?...

(#20043) Winner_hun válasza pali923 (#20039) üzenetére


Winner_hun
félisten

nem akartam elrontani az értékeléseimet

Nem is tudod, ugyanis 5 éve az eladó csak pozitív visszajelzést (vagy semmit) adhat. Ilyen esetben ha véletlenül ütötted le (nem tudom hogy lehet, egy megerősítés van, ha nincs és egyből a fizetés van akkor simán vissza lehet lépni) akkor írni kell az eladónak hogy vonja vissza a tranzakciót mert véletlenül ütötted le. A normálisabb segítőkészen visszavonja (bár a németek külön kategória eBay-en..). Legrosszabb esetben kaptál volna egy nem fizetett tétel "megrovást" amiből 3 után nem tudsz vásárolni az eBay-en.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#20044) thyeby válasza robi30 (#20042) üzenetére


thyeby
őstag

"azok közül senki sem fikáza, panaszkodik rá. vajon miért?..."

Madmax81 kolléga megtette. És nagyon jogosan. Az akkus fúró fordulatszabályozója rendre tönkrement két gépében is. Vagy fullgáz volt, vagy semmi.

Egyszer egy Festool bemutatóra odatoltam a pofámat. A festo díler nyomta a dumát, hogy ezek a gépek nagyon komoly teszten/nyúzópróbán esnek át, míg piacra kerülnek.
Amikor mondtam neki, hogy akkor nem szabadna megtörténnie ilyen szarvashibának, hogy szériahibás termék kerül a boltokba. De ha már meg is történik, mivel ezeknek a gépeknek az árában a vevő kifizeti ezeket a komolynak mondott teszteket (bőséggel!), akkor illene visszahívni ezeket a gépeket, és akár garancia időn túl is szó nélkül és ingyenesen cserélni hibátlanra.
A fiú mélyen hallgatott. Tudom, ő nem tehet minderről, neki azt tanították, amit mondott. És el is hitették vele. Aztán amikor szembesülnie kellett a valódi mögöttes tartalommal, igen nehéz helyzetbe került.
De mondok mást is:
Megállt a DeWalt dekopírfűrészem. (Elég sokat kapott a pofájára, ennek ellenére többet vártam tőle.) Nem volt időm a szervizre várni, dolgozni kellett, és átnéztem a felhozatalt ebben a szegmensben. Meglepődtem rajta, hogy milyen sok vérző nyakú, alkatrésznek árult Festool szúrófűrész hemzseg az eBay-on. Ez beszédes dolog számomra, úgyhogy ezt a típust abban az esetben is kizártam volna az alternatívák közül, ha nagyon sokkal olcsóbban kínálják. Nem tudom, mi állhat mögötte, de egy biztos: Legalább annyi HILTI WSJ szúrófűrészt használnak az iparosok, mint amennyi Festool-t, mégsem találni egyetlen alkatrésznek kínált Hiltit még a kifutott (pl a wsj110) típusokból sem.
És itt azt hiszem, szót érdemel maga a tény, hogy a DeWalt nem igazán hosszú életű. Nagyon sokat dícsértem ebben a fórumban, de akkor még nem tudtam, hogy ez is része lesz az ítéletemnek. És az a tény is, hogy nagyon sok roncs festo fűrész keletkezett.

De ismétlem:
Nem bölcs a magyar fizetések mentén megítélni a festo árpolitikáját. Ha mégis, úgy annak tükrében érdemes ezt tenni, lássuk, hogy az a cég azért olyat tett le az asztalra, amit nem tudott se a Makita, se a DeWalt, se a többi nagyágyú. Igaz, hibázott ő is olykor, de ki az, aki nem? Ha nem tudná ilyen drágán eladni, vagy olcsóbban adná, vagy nem gyártaná.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#20045) epmd


epmd
tag

Másik dolog az,hogy a Festool az akcióinál árban nem enged,hanem ad a géphez valami drága kiegészítő kacatot,amit később ugyan úgy meg kellene venni külön,jó drágán.Úgy már nem is annyira fájó az ára.Én is mindig ilyenkorra időzítettem a vásárlást.A Soproni faipari vásárnál vannak nagy akciók. :)

(#20046) Speciali


Speciali
tag

[L:/dl/upc/2013-06/22/311495_cfuvjfkgudgrent8_6.jpg](IMG:/dl/upc/2013-06/22/311495_cfuvjfkgudgrent8_6.thumb.jpg)(/IMG)[/L]Majdnem készen van a konyha, amit félmaszekban csináltunk. Azéert csak majdnem , mert még nincsenek beállitva a frontok.Rejtett alu fogantyuprofil, bemarva a korpuszba. Front festett polir MDF. Munkalap Corean.

[ Szerkesztve ]

(#20047) #22145024 válasza Speciali (#20046) üzenetére


#22145024
törölt tag

te fényezted?

(#20049) Speciali


Speciali
tag

Igen.

(#20050) Speciali válasza #05304832 (#20048) üzenetére


Speciali
tag

Szerintem semmennyire nem vagyunk lemaradva. Bár én egy olyan cégnél vagyok, ahol nem nagyon csinálunk ilyen igényes dolgokat. De áruházi, Ikea-s, Seegmülleres konyhákat raktunk össze, azok kb ugyan azt a hulladék minöséget képviselik, mint otthon.
Mi itt Blumot használunk, a Häfeletöl rendelünk szinte minden vasalatot. Ugye otthon is ott van a Häfele, a Blum, tehát ugyan azt meg lehet venni mint itt.
Azt szoktam mondani, Németország nagyon hasonlit Magyarországra, csak egy javitott, ujrafényezett kiadásban. Ha a szakmát nézzük, ugyan azokat a gépeket használják itt is az iparosok: Makita, Festo, Bosch,Felder, SCM stb. Talán van Dewalt is. Anyagok terén annyi a különbség, hogy itt megmaradt a 19 mm vastag butorlap. Élzárás ugyan az mint otthon.
Festékek terén nem igazán tudom mi a kinálat, mert itt a cégnél soha nem csináltak még ilyen fényezést, megszenvedtünk vele, amig ezt a festéket is megtaláltuk. Sajnos itt nem elérhetö a Milesi, de amugy itt is a PU és társai lakkrendszer megy, meg talán a vizes.

A nagy különbségek a pénzben, mármint a fizetöképes keresletre gondolok, ebben vannak.
Itt iszonyat sok bolt van, az emberek vásárolnak. Azt mondják, otthon is fogyasztoi társadalom van. Szerintem a fogyasztához pénz is kellene, az ami Magy.on van, az nem fogyasztoi társadalom . Igazábol ez sem jo, ami itt van,mármint hogy az emberek ész nélkül költik a pénzt, na de ez egy másik topic témája lenne.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.