Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7001) Márton111 válasza thyeby (#6998) üzenetére


Márton111
aktív tag

Ha tényleg megcsinálod annyiért lelked rajta én mindent elhiszek addig amíg nem lesz károm belőle illetve ki nem derül az ellenkezője, azért nem hiszem hogy más bevállalná ennyiért...Mármint komoly szakember, minőségben.

A fehérbükköt nem fikáztam le dehogy csak 1 apróság... azért rózsaszín a gőzölt bükk mert meggőzölték (korábban fehérbükk volt)... És abükk alaposan hajlamos vetemedés görbülés csavarodásra ezt óhajtják kiküszöbölni gőzöléssel , és még akkor is hajlamos rá hátmég a gőzöletlen fehérbükk, amiből jól betáraztál.Láttam én már komplett lépcsősort bükkből a műhelybe visszajönni csavarodás , görbülés minden elemben,valamit elbaltáztak az biztos.De a konyhafront sokkalta érzékenyebb munka mint a lépcső.

A tömörfát még ne hasonlítsd árban a lamiforghoz azt még táblásítani gyalulni csiszolni kell előbb amihez mindenféle költség járul többek közt munka és ragasztó
Ha mindez megvan akkor lakk költség + munkadíj, ha igényes akkor szórva ami sokkal többe van (pl a lakk fele a levegőbe porlik)Amúgy szórásos lakkozás díja 6000Ft/m2 volt amikor utoljára csinálták nekem. Ezért apénzért mindenféle színben és mindenféle gyártótól kapsz lamiforg-ot

És most lehet a lamiforg-al számvetést csinálni harmada árban jön ki.Persze a tömörfa valami egész más ezt elismerem de a lamiforg akkor is olcsóbb. ez tény
Acsomók meg ne zavarjanak a fádban azt ki lehet dugózni vagy lamelló foltozóval secperc alatt hacsak nem tenyérnyiek

[ Szerkesztve ]

(#7002) ferkoboy válasza thyeby (#7000) üzenetére


ferkoboy
aktív tag

Szia!

Részemről nincs harag! Én minden egyes kommentnek örülök, hisz tanulhatok belőle.

Mint látjátok folyamatában a dolgot, folyamatosan tisztul a kép, és kristályosodik ki, hogy mi is legyen ebből a sokfiókos szekrényből.
Milyen fiók legyen? Részemről lehet a legegyszerűbb görgő nélküli, normál fiók is.
Amennyiben görgős/sínes, akkor sincs igény az ütéscsillapított verzióra. Szerencséjére csak 1-2 embert kell elviselnie évekig, nem kell a fióknak tartania az avatatlan erőszakos kezektől.

Tudom, nem vagyok könnyű eset, igyekszem meggondoltan dönteni, és jól átgondolni a felhasználási területét is a szekrénynek. Csak tudjátok jó lenne látni, hogy pl. egy 130x100x40, és 21 fiókos szekrény (3 oszlopban a fiókok) kb. mennyibe kerülne (a.) borovi fenyőből, (b.) bükkből, (c.) tölgyből, (d.) furnérozott faforgácslapból ... ?
Ha görcsök is lennének benne, az pl. nem zavarna! De illesztési pontatlanságok már igen.

Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

(#7003) Soká válasza thyeby (#6966) üzenetére


Soká
senior tag

thyeby, köszönöm az alapos paraméterezését a körfűrészlapnak, de

thomgrande, neked is nagyon köszönöm, hogy megkíméltél a beazonosítástól. :)

bbchris, ha jól értem, amit mondasz, a túlmelegedés az, ami hajlamos elgörbíteni a zajcsillapított körfűrészlapot. Ez fontos infó. Mit jelenthet ez Celsiusban? Sosem jutott még eszembe, hogy tapogassam a lapot vágás után, de ezek után ellenőrizni fogom.
Most lementem a műhelybe, elővettem egy spéci kihegyezett karctűt, felvettem egy nagyítószemüveget és úgy próbáltam szemügyre venni a magam Freud zajcsillapított lapját. Hát, nagyjából az érzékeléshatáron volt az "ütés" a lapban, amire most azt mondom, hogy kb. 0,1mm - ezt én elhanyagolhatónak gondolom. Sokezret pörögve, az anyagban haladva ennél nagyobb kitéréseket is produkálhat, gondolom én. A tengely rejlő anomáliákról nem is beszélve.

De ezt most csak azért említem, mert nem bánnám, ha tudatlanságból nem görbíteném el a lapot. Amennyit én használom, sokáig kitarthat. De a ritka használat ellenére én általában csak keményfát vágok vele, gyakorta ilyen-olyan ellenálló egzótákat, nem ritkán 50-55mm vastagságban. Ha jól emlékszem 44fogú tehát hosszvágásokhoz kicsit sűrű fogazású, de ez volt az a kompromisszumos lap, amit hossz- és keresztvágásokhoz is ajánlottak.
Egy kis torzulás egyébként van a lapban, a közepe nincs teljesen síkban (ezt talán már említettem is?), vagyis az egyik oldalról nézve "homorú", a másikról "domború", de mondom a fogak egy síkban vannak.
Szívesen szemügyre vennék néhány gyári lapot, nem kizárt hogy mindegyikben találnék egy kis (0,1-0,2mm) torzulást. Valószínűleg kevés olyan bolond akad, aki ellenfényben élvonalzókkal pásztázza a körfűrészlapokat :)

(#7004) Soká válasza ferkoboy (#7002) üzenetére


Soká
senior tag

Nekem kár a dologba beleszólni, mert ugyan jövőre tervezek hasonló bútordarabot készíteni, de csak magamnak, mert nem tudnám úgy megcsinálni, hogy én és a vevő is jól járjanak anyagilag, de én úgy látom, hogy amit te szeretnél, az egy kimondottan sokalkatrészes, bíbelődős meló. Vagyis nem az anyagköltség az, ami a fő különbséget adja. (éppen ezért én például magam számára biztosan a lehető legjobb, legigényesebb anyagból fogom elkészíteni - ha már sok melót ölök bele, akkor legyen arányban a munka és a nyersanyag)

A kisebb fiókok esetében talán felesleges a fém szerelvény, egy keményfa sínen tartósan és jól mozoghat a fiók. A nagyobbnál már megfontolandó. (de én nem vagyok otthon a szerelvények világában, tehát érdemes a tapasztaltabbak véleményét meghallgatni)

Esetleg olyan kompromisszumot is el tudok képzelni, hogy legalább a front legyen fából. A fiókok tömörek, az alsó ajtók keretesek, megfelelő betéttel.

Ami fontos szerintem: ha jól látom az arányokat, egy 1,6m széles bútort terveztél. Ez nagyon sok. Kíváncsi vagyok, a többiek lebeszélnek-e? - én biztosan újragondolnám. Akár két egyformát, akár egy kisebbet és egy nagyobbat. Minél nagyobb egy bútor, annál nehézkesebb elhelyezni, mozgatni, és annál sérülékenyebb szerkezetileg. Amit írtál, az 1,3m is sok. A fiókokat is jól gondold végig, mit mennyire kell és lehet kihúzni, mit kíván meg a tárolandó anyag. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor kiesik a fiók, vagy csak hajlítgatva lehet beletenni, kihúzni belőle a tárolandó cuccot. Nézd végig az otthoni fiókokat, netán a bútorboltit, próbálgasd, hagyj rá mindenre egy kicsit. Ne a kész darabon szembesülj azzal, hogy mit rontottál el a méretezésen, mert nincs rosszabb az utólagos rádöbbenéseknél. Ezt a luxust valószínűleg nem engedheted meg magadnak.

[ Szerkesztve ]

(#7005) Márton111 válasza Soká (#7003) üzenetére


Márton111
aktív tag

Egy kis torzulás egyébként van a lapban, a közepe nincs teljesen síkban (ezt talán már említettem is?), vagyis az egyik oldalról nézve "homorú", a másikról "domború", de mondom a fogak egy síkban vannak.
Az enyimmel is ez lehet a helyzet a fene megevett hogy derékszögbe állítsam és csak egy oldalról mutat derékszöget a talpas lakatosderékszög (ami ugyebár pontos jószág) mindamellett az asztallap sík ezt megnéztem ezután csak a lap lehet nem sík .Lehet hogy a beszorító tárcs feszíti.El nem égettem és nincs megkékülve amúgy pilana hosszvágó per pill mert veszek egy freudot méghozzá titánium bevonatú keskenyített,hosszvágó, nem zajcsillapítottat. :D És ha egy rókafarkú fűrészt küldenek ki helyette akkor visszacseréltetem ,nem úgy mint egyes lágylelkű emberek :DD(amúgy aszem személyesen fogom elhozni)

[ Szerkesztve ]

(#7006) Márton111 válasza Soká (#7004) üzenetére


Márton111
aktív tag

A 100%-ig kihúzható fióksínek drágábbak :D
Az hogy a fa sín megfelel-e 2 dolog adja naponta hányszor fogod kihúzni ? Mert ha olyan iroda lesz hogy percenként hogy egy -egy iratot kivegyél-visszategyél akkor beruházhatsz 1-2 tucat blum fióksínre (2-3000Ft /db aszem) ha csak ritkásan húzgálod ki-be akkor tán jó lesz a fa attól függ 15kg-nál több lesz-e egy megpakolt fiók fiók anyagsúllyal együtt mert akkor kényelmesebb a sín.Amúgy a fasínes fiókra is lehet tenni kiesés gátló ütközőt,sakkor nem lehet véletlenül kirántani.Meg meg lehet oldani hogy könnyen csússzon.Nálam a 150cm széles komód fióknak elég az egyik oldali fogantyújárt meghúzni és kisétál olyan könnyen jár.De nincs 30 kg belepakolva.Max 15
A nagyobb bútort nehezebb mozgatni viszont kevesebb anyagból készül el mint 2 kisebb aminek külön oldalfala van és nem csak 1 válaszfal .El kell dönteni akarod-e mozgatni egyáltalán be lehet-e vinni a lakásba lépcsőházon át a méretei miatt.Esetleg bútorszállító kell hozzá akkor már drágább lett

[ Szerkesztve ]

(#7007) thyeby válasza thomgrande (#6995) üzenetére


thyeby
őstag

Igen néztem az árat - biztos többet fizettem érte, de üsse a kő - kárpótolva vagyok a profi minőséggel.

Több fa van, mint asztalos!

(#7008) thyeby válasza bbchris (#6999) üzenetére


thyeby
őstag

Nem égés ez, Krisz! A lónak négy lába van, mégis megbotlik. Nem zajcsillapítottat kértem, az lett belőle. De arra gondoltam, h azt a 7 cm-t bármilyen lap legyen is, akkor is két lépésben vágtam volna át, az meg csak szűk 4 cm. Igen masszívnak nézem ezt is. Ma délelőtt több, mint 1 m3 bükköt széleztem le vele. Ez a másik lappal két napba is beletelt volna, noha az is freud. Már eddig rengeteget ment, és nem gondolom, h ez meg fog ilyen munkától valaha is melegedni. A fogak mögött is olyant tiszta maradt a lap, mint ha vadi új lenne. Sehol semmi használati nyom - csak a kondenzcsík látszik mögötte :DDD

Több fa van, mint asztalos!

(#7009) thyeby válasza Soká (#7003) üzenetére


thyeby
őstag

Erre a laptest homorúságra csak egy elméletem van, bbchris egész biztosan korrektebb választ tud rá. Arra gondoltam, lehet, h azt a néhány tizedet azért "homorították" meg, h a korongot rögzítő csavart amikor megfeszíted, akkor legyen egy rugózása, feszítőereje - ahogyan az autó keréktárcsáját is homorúra préselik a kerékanya csavarok alatt. Ha a domború oldal van a leszorító anya felől, akkor áll ez az elméletem, ha fordítva nem sík, akkor most írtam egy jó nagy butaságot.
Ha nem felejtem el, holnap megnézem Neked a fűrésztárcsa pontos kódját. Nagyon jó beruházás volt - még puhafát sem toltam ilyen könnyen soha semmilyen fűrészlapra, mint ezen a keményfát. Úgy megy a fában, mint kés a vajban, és még profin igazgatható is az egyenes vonal mentén, ha szabadkézzel szélezem a fát. Nem is a megszokott forgácspor marad vissza az asztalon, hanem csigába csavarodott hosszú pihe szálak, mint amikor a faesztergályos a kés hegyével finoman forgácsol.

Több fa van, mint asztalos!

(#7010) Winner_hun válasza thyeby (#6989) üzenetére


Winner_hun
félisten

Béreltél volna zárt kisteherautót? Az maga több, mint 100 rugó, ha nem sikerül egy nap alatt végezned a beépítéssel

Kaució 100k, mérettől függően 10-20k között van a napi bérlés.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#7011) thyeby válasza Soká (#7004) üzenetére


thyeby
őstag

"(éppen ezért én például magam számára biztosan a lehető legjobb, legigényesebb anyagból fogom elkészíteni - ha már sok melót ölök bele, akkor legyen arányban a munka és a nyersanyag)"

Tanítani kellene ezt a szemléletet, olyan szép.

Több fa van, mint asztalos!

(#7012) thyeby válasza Winner_hun (#7010) üzenetére


thyeby
őstag

Plusz az üzemanyag és a szállásköltség - ha nincs beépítve egy nap alatt. Kurva kemény dolog az, h reggelre érj oda 220 km messzire, pakolj le, aztán instalálj inadszakadtáig. És amikor kész, még nincs vége. A kesh már megvan ugyan, de még haza kell hullafáradtan települni, kocsit visszavinni. Én ezmiatt fordítottam hátat az ilyen típusú munkáknak.

Több fa van, mint asztalos!

(#7013) Márton111 válasza thyeby (#7012) üzenetére


Márton111
aktív tag

Vagy odafele bérfuvar vitetem magam vissza vonat vagy rosszabb esetben autóbusz 2 szerszámosláda , hátizsák kiséretében (nem kényelmes, de megoldás,és ha szállást bérlek,vagy van a helyszínen egy üres szoba aludni akkor tovább is maradhatok amíg kész nincs)

(#7014) kalman7


kalman7
csendes tag

bbchris! Kézi fűrészekkel mi a helyzet? Van pl. egy stanley jetcut-om 3 élű fogakkal, sajna jó képet nem találok. Hosszúkás nagyon sűrű fogak utólag edzve. Talán itt látszik egy kicsit, a pengére festett rajzokon.

(#7015) thyeby válasza kalman7 (#7014) üzenetére


thyeby
őstag

Mit jelent az, h háromélű? Csak találgatni tudom, h a harmadik él hol és miért?

Több fa van, mint asztalos!

(#7016) shaft72


shaft72
tag

Sziasztok mesterek!

Egy konyhabútort tervezek, kellene egy beépített mosogatógép, 60 centis, bújtatott előlapos.
Egy ilyen Bosch-t néztem, az oldal közepe felé a beépítési rajz.
[link]
Jól érzékelem, hogy ezt mint különálló elemet kell betervezni két másik elem közé, és nem kell neki oldalfal? Valamint, hogy ez a saját kis lábain áll a földön? :) Mekkora frontokat szokás ehhez tervezni, alulra kell még valami fiókelemet felfogatni hozzá?

Előre is köszi :R

(#7017) Dízeles válasza shaft72 (#7016) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Üdv shaft72
Az alsó konyhaszekrény sorban kihagysz 60 centimétert.Nem kell oldal :N .Lehetőleg a víz ki és bekötéshez mellé vagy minél közelebb.A konnektor ne a mosogatógép mögött legyen.Lehetőség szerint a mellette lévő szekrényben.(Ha mögötte van nem tudod teljesen betolni a gépet és a vízcsöveknek is aggat. .
Például.Front szerelhető
A lábazat kialakítása.
By

[ Szerkesztve ]

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#7018) Dízeles válasza thyeby (#7012) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Hy thyeby.
Mi is dolgozunk "vidékre".Pest,Szeged,Vecsés,Kecskemét..(Brács,Jéna..
A szállítást VW T4 dobozos és 1 hosszú platós futóval oldjuk meg .Ha nagy a táv vagy 2-3 napos meló van, a helyszínen alszunk.Minimum 1 oda-vissza utat kifizettetek (30ft/össz. km.) .Több út esetén részben hozzácsapom az árajánlathoz.Nehogymá én fizessek... ;)
220 km 2 napos meló ott alvásos :DDD Van is élmény pár.. :D
By

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#7019) shaft72 válasza Dízeles (#7017) üzenetére


shaft72
tag

100%-os válasz, köszi! :)
Mosogatógép frontja akkor 718x597-es?

(#7020) Webistvan válasza ferkoboy (#7002) üzenetére


Webistvan
csendes tag

[A kb. méretarányos, bazisokfiókós szekrényed az én áraimmal.]
Szerintem az ilyet ajánlatos készen üzletben megnézni elösször...mert kis kompromisszummal, (föleg hogy nem tod pontosan mire használnád) lehet hogy sokkal ócsóbban kijösz.

-

Ikea-ban, van tömörfa szekrény. De stilbútor nincs...lehet erre gondoltatok. Az kicsit vicces is lenne ha egy kolloniált otthon imbuszkulcsal kellene összeálitani azzal a bizonyos két hátfallal.

(#7021) kalman7 válasza thyeby (#7015) üzenetére


kalman7
csendes tag

Találtam két képet:
Zúmoj rá
Pont ilyenem van

(#7022) Márton111 válasza Webistvan (#7020) üzenetére


Márton111
aktív tag

Én keményfa szekrényt írtam az is van ?Már ha kötekedhetek egy picit akkor ne a frontra gondoljunk csak, hanem telibe, mert erről volt szó... A tömörfa ugyanis takarhat fenyőt is...
Az árral egyetértek én nem számoltam ki csak úgy érzés alapján 2-300.000Ft.
Nyilván vasalat, anyag ,és felületkezelés és front milyenség függő.Nyilván lamiból egyel olcsóbb mert felületkezelés nincs kivéve ha lami korpusz és fa front ami nem butaság...
Ha rendesem meg van csinálva akkor tartós lesz a lami szekrény , normális használati körülmények közt vígan kitart 20 évig pláne ha 2mm-es ABS élzárást kap úgy még szép is marad ,mérsékelten ütésálló, nem hámlik le, mint az élflólia .
Csakugyan nagy különbség van a sylbútor és a koloniál közt amit akár csavarral is össze lehetne rakni ha gyártanának ilyet a svédek

[ Szerkesztve ]

(#7023) Márton111


Márton111
aktív tag

A stylbútorból kihagytam a t betűt :)

(#7024) shaft72 válasza Dízeles (#7017) üzenetére


shaft72
tag

Még egyet kérdeznék...

Ha felülre 90-es szekrényeket szeretnék, oda kell valami speckó rögzítés? Ilyenre gondoltam hogy alulra esetleg felfúrni valami lécet / párnafát, de felül? Elég az a horgos kampós 120 ft-os műanyag rögzítő, vagy érdemesebb vasalatot használni?

(#7025) Webistvan válasza Márton111 (#7022) üzenetére


Webistvan
csendes tag

Keményfát az Ikea max. kisebb szekrények tetejénél meg ajtók kereténél használ ahol látszik a bütüs része....hogy ne lógjon ki a lóláb. ;) De teljes szekrényt keményfából nem csinál. Ök jobban a kispénzü fiataloknak gyártanak mármint a fö projekt.
Bár, láttam már ott 5 éve egy hajlitott rétegeltlemezböl, rajta szivacsos vászonnal relax fotelt 65ezerért, ....

Ritka ám az olyan szekrény aminek a korpusza is tömör keményfábol van. ! Én a praxisom alatt talán 3-mat csináltam de csak azért, mert nem tudtam lebeszélni róla a megrendelöket. Abból az egyik egy nagyobb 3 ajtós ruhásszekrény volt...és ahogy sejtettem elötte, magyarán besz@rtam a szállitásánál.

(#7026) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Már a postán a szorítók. 6-10 nap amíg ideér. Kíváncsian várom, egyből munkába is lesznek fogva:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#7027) Dízeles válasza shaft72 (#7024) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Amennyiben a felső szekrények hátlapja teljes hosszban nem fekszik a falsíkhoz a csempe sáv miatt.És ez az általánosabb Akkor belső függesztőt használj.Ami erre akad rá.
Ha a falsíkhoz teljes hosszban odafekszik akkor ezzel a "4 lyukassal" szereld.
Jó minőségű ((25-30 ft/db))10mm-es műanyag tipli és 50X6 mm reiser csavarral szerelheted.
Alsó rögzítésre nincs szükség .A szekrények függ-és vízszintes beállítása után a korpuszokat (dobozokat) egymáshoz is rögzítsd 30X3.5 mm csavarral.

[ Szerkesztve ]

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#7028) Dízeles


Dízeles
aktív tag

Igen jó a 718x597.
Bocs a dupláért
klick

[ Szerkesztve ]

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#7029) shaft72 válasza Dízeles (#7027) üzenetére


shaft72
tag

Nagyon köszönöm! :R

(#7030) mdk01 válasza kalman7 (#7014) üzenetére


mdk01
addikt

Ez nem három élű, csak kettő.
2db minimálisan terpesztett fog van amik belülről köszörültek.
Ezért is nem jók ezek a típusú fűrészek hosszvágásra, mert a két fog között nem forgácsol semmi és nem tisztulnak ki a fogak. Rettenetesen jók viszont keresztvágásra.
A hagyományos passzítófűrész ebből a szempontból mindkét feladatot átlagosan ellátja.

Honnan vetted hogy a mosogatógép ajtónak jó lesz a 718x597-os front?
Köszi

üdv.

[ Szerkesztve ]

(#7031) Márton111 válasza Dízeles (#7027) üzenetére


Márton111
aktív tag

Csavarok méret megjelölésekor a szokásos előre az átmérőt utána a hosszt pl 6x60

(#7032) shaft72


shaft72
tag

Tudtok valamit, amivel a konyhánál ki lehet váltani a falvédelmet csempézés helyett? Gondolok itt valamilyen falra szerelhető / ragasztható dologra... Ötletek?

(#7033) mdk01 válasza shaft72 (#7024) üzenetére


mdk01
addikt

Hallottam már éjszaka leszakadó konyhaszekrényről, szerencsére nem velem fordult elő.
Ez az egyik a sok közül amivel nem szoktam viccelni.
90cm magas szekrény közelről sem kicsi.---->Adj neki még lejjebb is függesztőt, ne ezen spórolj.
...csak egy jó tanács.

Üdv.

#7032:
12mm vastag MDF-re lehet dekoritot ragasztani. Ennek annyi hátránya hogy a 8mm-es csempe helyett ~13mm-es vastagságot fogsz látni ott ahol esetleg nincs felső konyhaszekrény.
~10-15k-val kb lehet számolni m2-ét dekorittól függően.

[ Szerkesztve ]

(#7034) Márton111 válasza Webistvan (#7025) üzenetére


Márton111
aktív tag

Én lamiforgból csináltam gardróbszekrényeket, és nem voltak illúzióim hogy egyedül felvinném a harmadikra ,elég volt a bravúroskodásból egyedül összetiplizni, de a bútorszállítók panaszkodtak hogy minek csináltam ilyen nagy szekrényt. :) nyilván egyszerűbb úgy a helyszíni munka mintha egy rakás jégkocka méretű elemet kéne összecsavarozni :D ennek ellenére sikerült bejutattni a helyszínre mert nagy volt a lépcsőház,meg segítettem is nekik :)

[ Szerkesztve ]

(#7035) Webistvan válasza Márton111 (#7034) üzenetére


Webistvan
csendes tag

Ha csak lehet én a helyszinen nem szerelem össze a szekrényemet vagy is nem lapokban viszem. Kis hely, forgatni, beakad, leütök valamit, meg az ember mégsem olyan szokással dolgozik "idegenben", mint a mühelyben ahol "kéznyujtásnyira" különbözö szerrszámok.
Természetesen én sem egyedül vittem a fa szekrényt és nem emeletre, hanem családiházba "jómódúéknak".
Bútorszállitokat nem fogadok...nem bizom bennük, meg megtudom oldani a helyszinre szállitást. Azt a pénzt inkább megtartom és izzadok érte egy kicsit.

- -

A felsö szekrényt, ha nem megy a plafonig és nincs külön kérés, akkor én ezzel oldom meg a falra akasztást.
Mostanában már elöre gondolkodnak, terveznek a tulajok és a csempe magasság kezdeti méretét, a majdani felsö szekrény aljához igazitják, hogy arra üljön rá.

(#7036) Dízeles válasza shaft72 (#7032) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Az egyik ügyfél -miután be lett szerelve a konyha-a csempe sáv helyére dombornyomott tapétát ragasztatott és 4mm vastag üveggel lett lezárva.Jó néz ki csak szerintem szingli-lányos.
Sajna a képen nem igazán látszódik.
A konyha szereléshez annyit még ha a felső szekrény szélesebb mint 60 cm javaslom én is a dupla függesztést.

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#7037) Webistvan válasza Dízeles (#7036) üzenetére


Webistvan
csendes tag

Jó 5let az a üveglap....ha faltol-falig, szerkénytöl-szekrényig van.! Kicsit furi a munkalap és üveg kapcsolata nincs vizvetö. Ha azt a "bumszli" 3x3cm.-est nem szereti a tulaj, van kb. 1,5x1,5cm-es öntapadós is alubol. ....

(#7038) Dízeles válasza Webistvan (#7037) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Transzparens szilóval lett kihúzva.Kb 4-5 éve.Nem szóltak ,hogy gond lenne.

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#7039) thyeby válasza shaft72 (#7032) üzenetére


thyeby
őstag

Csempénél nem tudok se jobbat, se olcsóbbat.
Linóleumot szoktak odaragasztani, könnyen is tisztítható, de az a tűzhely mögé nem jó. Megoldhatod úgy is, h parafát ragasztol oda - azt a minőséget, amit padlóra szokás alkalmazni, mert az lakkozott, ill. lakkozható. Ez nagyon mutatós, de többszöröse árban a csempének.

Miért nem jó a csempe? Uncsi, v nem tudod felrakni?

Több fa van, mint asztalos!

(#7040) thyeby válasza Dízeles (#7036) üzenetére


thyeby
őstag

Hűű, de a szám íze szerint csináltad ezt a konyhaszekrényt!

Ahogy saccolom az arányokból, úgy 8 cm-es darabokból pászítottad össze.
Milézi van rajta?

Több fa van, mint asztalos!

(#7041) Webistvan válasza thyeby (#7040) üzenetére


Webistvan
csendes tag

Egyre realisztikusabbak ezek a faerezü fóliás ajtólapok... ;)

(#7042) shaft72 válasza thyeby (#7039) üzenetére


shaft72
tag

Anyáméknak lesz a konyhabútor, és spórolás van a csempén. Jelenleg ilyen falra ragasztható csempemintás linóleum van, lehet az is marad...

(#7043) kalman7 válasza mdk01 (#7030) üzenetére


kalman7
csendes tag

A tűhegyes fogvégek le vannak egy picit köszörülve, hogy ne legyen annyira éles szögű, tartósabb legyen az él. Ez a köszörülés a harmadik éle.
Ezen a képen a lapra van rajzolva egy fog (be van karikázva, csak a fele látszik). "2"-el jelöli azt az élt amiről írtam. Látszik a fényképen is egy kicsit.
Amúgy tényleg dünnyög ha hosszában kell vágnia, de minél keményebb az anyag annál kevésbé.
Kíváncsi vagyok élezhető-e, annyit írnak rá, hogy "nem szükséges". Na ja.

(#7044) Winner_hun válasza Winner_hun (#6643) üzenetére


Winner_hun
félisten

Nettó.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#7045) Sanyabá


Sanyabá
senior tag

Új csavarbehajtót szeretnék vásárolni. Elvárások: 14,4 V.2db akku ami min.2.0AH-s, és ami a lényeg legyen ledes megvilágítás,a max. keret 50 ezer.Tudom, "gugli " a barátom,de itt tapasztalat is van a használatukról. Hiltit szerettem volna,de az megfizetethetlen most számomra.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#7046) Márton111 válasza Sanyabá (#7045) üzenetére


Márton111
aktív tag

Felajánlom veszek egy Makita gépkészletet ,ebből 80.000-ért a tied a behajtó 2db 3,5A-s 18V-os aksi kompjútergyorstöltővel ,és a makitás sporttáska (ha még azzal adják, nem néztem).Led világítása van, én pedig kitaláltam hogyan lehet további plusz led világítással fejleszteni,az enyémen meg is csináltam, tökéletes lett.Garancia , céges számla a nevedre .Ez komoly gép nem nyekergős, fúrógép-behajtógép, vezetékes hálózati gépet 100%-ig pótolja. A behajtó bolti ára külön 110.000 felett van.Ha érdekel írj az e-mail címemre.
Ha 2 aksi helyett 1-el viszed úgy 60.000Ft

[ Szerkesztve ]

(#7047) Márton111 válasza Dízeles (#7036) üzenetére


Márton111
aktív tag

Jópofa spórolós ötlet a lépcsős munkalap, a széles anyag gyártatása helyett a sarokelemre.
Az üveges megoldás szép formabontó, dombor-fehér tapéta helyett már megérdemelt volna valami op-art képet, nagyméretű fotót vagy egyéb díszt akár családi képek,amivel kihasználható lenne az üveg adta előny.A mögöttes tartalom cserélhetőségére jó megoldás az üveg oldható rögzítése csavarmentesen .

[ Szerkesztve ]

(#7048) Vikusz77 válasza Sanyabá (#7045) üzenetére


Vikusz77
tag

Ezt csípd meg gyorsan szerintem. Makita 6337DWDE.
Nem ismerem konkrétan a gépet, de ennyi pénzért szerintem nagyon megéri.
A megadott elvárásaidnak minden tekintetben megfelel, sőt. Arra kérdezz rá, hogy tényleg két akku van-e hozzá, mert annyit írnak hogy "akkumulátorok", számszerűsítve nincs, az ára meg már-már gyanúsan kedvező.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#7049) Vikusz77 válasza Vikusz77 (#7048) üzenetére


Vikusz77
tag

Helyesbítés: nem mindenben felel meg Neked, nincs benne ledes világítás.

(#7050) próbakocka


próbakocka
senior tag

Betonyp lapot mivel lehet vágni normálisan?

(megmarad az lapon él, és a korongot sem kell cserélni percenként)

falco alkalmazástechnika szerint keményfémlapkabetés körfűrész kell hozzá, ilyet honnan, milyet, hány fog legyen a kornogon, stb.

Hátha valaki már látott ilyet.

[ Szerkesztve ]

/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.