Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#22001) #22145024 válasza thyeby (#21996) üzenetére


#22145024
törölt tag

és a legroszabb az volt, hogy direkt figyeltem, hogy ne hagyjam ott. De miután vmi mindig közbejött, leszoktam erről a dologról. :D

(#22002) thyeby válasza pali923 (#21999) üzenetére


thyeby
őstag

Egy alkoholimádó jellegzetes okfejtése ez.
Nekem az a véleményem, hogy a szeszes lakk az idegméreg, ha sört iszol, ha nem. Attól még belélegzed, bármit is igyál. A parketta lakkozásra kivált igaz ez, mert az, hogy fehér maradjon, első réteget nitrolakkal szokik bekenni. A nitro pedig, háát... a legrosszabb a szervezetnek.
Véleményem szerint jól okoskodott Bokrász kolléga. A vizes lakkok túl azon, hogy nem esel hasra munka közben tőlük, tartósabb, keményebb réteget adnak többnyire. Sok esetben akkor is a diszperzióst választom, ha módom van szabadban pikturálni.

Több fa van, mint asztalos!

(#22003) szuszinho


szuszinho
őstag

Üdv!

Egyelőre csak a mosdó, ami már adott. Alá ilyesmi szekrényt tervezek. Mellette mosógép lesz, ami fölé egy pultot (jobb oldala nem ér el a falig, mert ott mennek sajnos a fűtéscsövek) szeretnék tenni. A pultot hogyan rögzítsem?

(#22004) thyeby válasza yooccoo (#22000) üzenetére


thyeby
őstag

Köszi a választ!

Tudom én, hogy látatlanban nem tudsz válaszolni, csak általánosságban.
Most részben igazoltad a gyanúmat, miszerint húzós lesz a tengely helyrebillentése. Szerintem ki kell vágni azt a lemezt ami a gyapágyat tartja, és vízzel szabatni helyette egy olyat, amit nem metebó mérnök számolít ki, hanem én magam, saját eszűleg. Nem biztos még ez, mint leghelyesebb procedúra, csak egyre erősebb a gyanúm, hogy ezt kellene meglépni.
Másfelől viszont megnyugtattál, hogy az egyengetőasztal bal felét feljebb tudom majd emelni egy menetemelkedésnyivel. De ezt sem látom még tisztán. Az elszedő oldalon pl nem látom még a megoldást biztosra. Mert a teljes hosszban kellene bal oldalon megemelni az egyengetőasztalt. Nekem nem is annyira az egyengetés pontossága miatt, hanem a kés egyetlen precíz beállítási lehetősége az, hogy egy ráhelyezett fadarabot a két késnek mindnégy sarkán kb 3mm-nyire kell előreszállítani teljesen felemelt egyengetőasztalnál a késhengernek. Sajnos ez egy alumínium henger, ezért a mágneses késbeállító itt nem igazán használható, de majd kipróbálom.
Szóval igen nagyon hálás lennék, ha pontosítgatnánk erről a problémáról. Küldenék képeket, felrobbansztott ábrás részleteket, és lépésről lépésre levezetnénk együtt ezt az egyenletet.
Talán délután sikerül összeállítanom a szemléltetést, de ha nem is, hát nekem nem túl sürgős ez a dolog, mert csak egy tartalék képről van szó.
Amennyire én látom, nincs benne más méretű csapágy, nincs a csapágyház kikopva a lemezben, csupán rossz helyre van vágva a lyuk. De majd pontosítok Valad.
Most beteg a fiam, őt ápolgatom, és ahogy időm engedi, teszek fel képeket, meg magyarázatokat.
Levelezésben vagyok a noszlopy úti metebó szerviz vezetőjével, Bíró Miklóssal is ezügyben. Ő mást mond, mint amit én látok, de ezt is pontosítanám Veled majd. Nekem az kurva szerencsés, hogy most épp ott egy metibó nálatok szétszedve.

Több fa van, mint asztalos!

(#22005) pali923 válasza thyeby (#22002) üzenetére


pali923
aktív tag

Nem vitatkozom veled, csak elmeséltem, amit mondtak a szakik. Én is vizes lakkot, festéket veszek mindig, már csak puszta anyagi megfontolásokból is. Igaz, hogy általában drágábbak, de a higítók ára is pofátlanul magas lett, és mindig sajnáltam elhasználni belőle annyit, hogy tisztességesen kimossam az ecseteket. Az élettani hatásukról nem beszélve. Biztosan nem véletlen, hogy már az autókat is ilyen festékkel festik.

Egy kivételt tettem nemrég: vízbázisú fémfestéket vettem egy aknafedlaphoz, meg a keretéhez. Többet soha, azt úgyis kint kell festeni. 3 réteg alól is kilátszott a vas, ill. az alapozó.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#22006) yooccoo válasza thyeby (#22004) üzenetére


yooccoo
aktív tag

az asztalhoz tudsz menni a beállítóval, jobb híján ...
viszont ha az egyengetőrész is problémás, az más tészta, azt hittem, csak a vastagoló ...
az egyengetőt elvileg annál is excenteresen lehet állítani
el tudom esetleg azt képzelni, hogy ki van kopva és emiatt kerül lejjebb az egész ...
talán ...
a tengelyhez ... elvileg a csapágyrögzítőt egyféle pozícióban lehet csak berakni, mert körmök tartják a helyén, de nézd meg, hogy a csavarok kilazítása után mozgatható-e valamilyen irányba

ha nem ilyen messze lennél, akkor mondanám, hogy átugrom, nézzük meg :U

(#22007) scrtaft válasza scrtaft (#21975) üzenetére


scrtaft
tag

Sziasztok.

Tud valaki jelezni a fent leírtakra?

Előre is köszönöm.

(#22008) thyeby válasza yooccoo (#22006) üzenetére


thyeby
őstag

Menjünk lépésről lépésre:

"az asztalhoz tudsz menni a beállítóval, jobb híján ..."

Most a vastagoló asztalhoz? Mert ahhoz nem látok semmi állítási lehetőséget. Fel van hegesztve egy vastagabb lemez, amibe három tengely (a két szállítóhenger és a késhenger) furatai vannak kivágva fixre. Van egy csapágyrögzítő lemez, amit két csavar fog oda. Ezt én nem látom állíthatónak, bár nem csavaroztam le.

Volt nekem első gondolatom elsőre látatlanban, hogy az egyengetőasztal bal felét megemelem 1mm-el. Ez ugye a két bal oldali menetes orsó emelését jelentené. Annak pont 2mm a menetemelkedése, úgyhogy épp fél fordulatot jelentene. Igen ám, de elkezdtem levelezni erről Bíró Miklóssal. Azt mondta, hogy először is mérjem meg, hogy a két behúzóhenger a négy szélén egyenlő távol van-e a vastagolóasztaltól. Megmértem, egyenlő távolságra van. tehát az asztal elvileg jól áll. Ehhez képest viszont a késhenger bal széle fentebb van 1mm-el, mint a jobb széle.
Az első feltevésemet, miszerint a vastagoló asztal bal szélét kellene utánaemelni a késhengernek az is megerősítette, hogy a magasságállító kurbli igen nehezen jár. Olyan szorulós, míg a HC300-asomon sokkal finomabban, könnyebben tekerhető.

De most újfent eszembe jutott valami. Ez csak egy feltevés, nem tudom, megáll-e a lábán? Mi van, ha a behúzóhengerek végén az a fehér műanyag valami kétféleképpen tehető be, és ha helytelenül tesszük, akkor az asztaltól más távolságra esik a perselye? Mert akkor minden klappolna, ha azokat a tengelyvégeket feljebb tudnám csalni kb 1mm-el, és már csak a menetes orsókkal kellene utána vinni a vastagoló asztalt is? Mert akkor hirtelenül jó lenne a vastagolás is és az egyengetés is. Megpróbálom megnézni lupéval ezeket a pöcököket, hátha lát a szemem valamit.

"viszont ha az egyengetőrész is problémás, az más tészta, azt hittem, csak a vastagoló ..."

Az egyengetőrész pillanatnyilag nem látszik problémásnak. Majd leellenőrzöm. Viszont menten problémás lesz, ha én a késhenger egyik oldalát megemelem sacc per kábé 1mm-el. (Ehhez is jól jönne egy tipp, hogy pontosan miként mérhetem ki. hogy mennyivel is kellene emelni a késhenger etető oldalról nézve bal szélét.) Mert akkor ugye az egyengetőasztalhoz mérten lesz ferde a kés, ill a késhenger.
Tojnék az egyengetésbe, de ennek az asztalnak meg ahhoz kell pontosan állani, hogy a kést precízen be tudjam állítani.

"a tengelyhez ... elvileg a csapágyrögzítőt egyféle pozícióban lehet csak berakni, mert körmök tartják a helyén, de nézd meg, hogy a csavarok kilazítása után mozgatható-e valamilyen irányba"

Igen, ezt javallotta Bíró úr is. Meg fogom nézni. Elég nehéz hozzáférni a lánckerekektől az imbuszkulccsal.

"el tudom esetleg azt képzelni, hogy ki van kopva és emiatt kerül lejjebb az egész "

Nem zárom ki, de úgy érzem, kicsi a valószínűsége. Nem egy leharcolt gép ez, láthatóan alig futott. Bizonyára azért, mert pontatlan. Nekem is csak áll már egy éve talán.

Most mennem kell a fakanalat forgatni a konyhába, mert a srác rizseshúst kívánt meg.

És igen, az kurvajó lenne, ha a szomszéd utcában laknánk egymástól. De hát ha a nagyanyám fején áramszedő lett volna, akkor ő lett volna a villamos.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#22009) thyeby válasza thyeby (#22008) üzenetére


thyeby
őstag

"De most újfent eszembe jutott valami. Ez csak egy feltevés, nem tudom, megáll-e a lábán? Mi van, ha a behúzóhengerek végén az a fehér műanyag valami kétféleképpen tehető be"

Lementem a műhelybe megnézni ezeket a fehér pöcköket, mert szöget ütött a fejembe. És mivel jobb oldalon le van épp véve a burkolat, ráláttam elemlámpával. No, elképzelhető, hogy ez van fordítva szerelve, csak épp a másik oldalon gyanús nekem. Mert ha az elgondolásom jó, akkor az az oldali esetleg fordítva betéve emelhet a behúzóhengereken épp egy mm körül (?). Abban az esetben azt megfordítva lejjebb kellene kerülnie a két körmöshenger ama végének, annak utána kellene állítani a vastagolóasztalt, és akkor minden klappolna.
Ma már nem lesz időm ezt átnézni, majd holnap kutakodok tovább, és beszámolok róla, hogy jutottam-e valamire.

Kopást ezeddig (szemmel láthatót) nem láttam seholse. Nagyon egyben találom ezt a gépet, csakhát srevizavé az a kurva vastagolás.

Több fa van, mint asztalos!

(#22010) Armahun válasza Bokrász (#21997) üzenetére


Armahun
addikt

Ráadásul hiába veszel fel jó minőségű pl 3m-es maszkot a bőrödön keresztül akkor is érzed, hogy lakkoztál.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#22011) epmd válasza scrtaft (#21975) üzenetére


epmd
tag

Szia! a V1 is jó megoldás,csak két anyagvastagság lesz látható.Az ajtóméreteid alapján akkor ezek vízszintes szálúak lesznek majd.Az egy méter szélesen meg egy nagy ajtó lesz?

(#22012) epmd válasza Bokrász (#21997) üzenetére


epmd
tag

A Milesinek van jó vizes parkettalakja.Van alapozója,és fedője,és van hozzá edző is.A kész felület meg olyan, mintha 2k-s lakkal lett volna fújva.

(#22013) Armahun válasza epmd (#22012) üzenetére


Armahun
addikt

Nekünk a Bona jobban bevált. Könnyebb is vele dolgozni.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#22014) epmd válasza Armahun (#22013) üzenetére


epmd
tag

Azt nem ismerem.

(#22015) Bokrász válasza epmd (#22012) üzenetére


Bokrász
csendes tag

A Milesinek nincs nálunk képviselete (Marosvásárhely). Helios (szlovén) van nálunk, a kűltéri vizeslakkját ismerem, most kipróbálom a beltérit is. Most éppen aktuális, készül egy bükk lépcső és a megrendelő vizes pácot választott.

[ Szerkesztve ]

(#22016) 8th


8th
addikt

Üdv. A régebbi Bosch dekopír fűrészekhez (zöld, PST) lehet még manapság alkatrészt kapni? Nagy valószínűséggel kikopott az a szár(?) amibe a lapot kell befogatni. Kölcsönkérte a szomszéd és úgy kaptam vissza, hogy lötyög benne a lap. Kicseréltem egy újra az is ugyanúgy lötyög. Olyan mint ha nem pattanna be rendesen a helyére. Kellett nekem kölcsön adni :W . Találkozott már ilyennel valaki?

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#22017) Armahun válasza 8th (#22016) üzenetére


Armahun
addikt

Legutóbb tőlük rendeltem támasztó görgőt.
Telefonon elmondtam, a típusszámot és hogy mit szeretnék, és 3 nap múlva a kezemben volt.

Próbáld meg előtte kompresszorral kifújni és egy pici olajat, hátha csak valami belement.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#22018) pali923 válasza 8th (#22016) üzenetére


pali923
aktív tag

A Boschnak szerintem példás alkatrész-szolgáltatásai vannak. Ha zöld Boschod van, akkor felmész ide, rákattintasz az Alkatrészrendelés részre, ott megtalálod a géped robbantott ábráját, az alkatrészeket kód szerint, árakkal, stb. Van ott kereskedő-kereső rész is. Én mindig innen indulok el, és a listával megyek a kereskedőhöz. Az árat is tudod, nem tudnak átverni.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#22019) 8th válasza Armahun (#22017) üzenetére


8th
addikt

Alaposan befújtam féktisztító spray-el (szép kis dzsuvát kihozott belőle) majd szárazra törlés után csöpögtettem rá némi műszerolajat. Most abban "ázik" én meg izgatottan várom a csodát :P . Eleve ezt az elfordítod-bepattintod fűrészlap rögzítési elvet nem értem hogyan működik. Volt anno egy olcsó kínai dekopírom abban imbuszkulccsal kellett a fűrészlapot rögzíteni két pofa közé de ennél nálam nagy a sötétség. Az emelőrúd belsejében van valami rugós/benyomható alkatrész ami arra szolgál, hogy miután berakja az ember a fűrészlapot befeszítse azt a helyére? Vagy hogyan működik ez? Nálam majd fél centis lötyögése van a lapnak ha berakom. Elképzelni nem tudom mit csináltak vele. :(

pali923: Köszönöm. Este magam is rátaláltam erre az oldalra. Elvileg ha a fentiek nem válnak be kénytelen leszek venni hozzá egy új emelőrudat szinterpersellyel együtt. Ahogy nézem 5000 + postaköltségben megáll. Nem gondoltam volna, hogy minden alkatrészt az utolsó 120forintos csavarig bezárólag megkapni hozzá még ma is.

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#22020) pali923 válasza 8th (#22019) üzenetére


pali923
aktív tag

Hát ez az (egyik) különbség a Bosch meg a Tien Csien Bt szolgáltatásai között. :))
Ha tényleg van benne dzsuva, akkor egy kis fújás is egészséges lehet neki valóban.

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#22021) gabi9107


gabi9107
csendes tag

Hali

Ti honnan szoktatok nagyobb menyiségben Bútor pántot rendelni????

(#22022) antallaci válasza D@ni88 (#21977) üzenetére


antallaci
csendes tag

Szeva.
Sajnos ezek se nem masszívak,se nem tartósak. Ez van. 40-es 50-es csavarokhoz jó barkácsolásra. 12V gyenge, 1,3-1,5 Ah nem tartós,kevés nyomaték.Kemény téma ez az akksis csavarozó dolog,mert ha csak néhány csavart akarsz alkalomadtán behajtani,akkor 15 ezer forintért fölösleges ilyen csavarozót venni,azt el tudod intézni egy hálózati géppel is,igaz annak van kábele,de 20 körül ipari kék bosch fúrót lehet kapni,ha viszont komolyabban akarod csinálni,akkor már érdemesebb normális csavarozót venni,nagy akksival,erőset,de azok nem 15 ezerbe kerülnek.

(#22023) jimy_l válasza gabi9107 (#22021) üzenetére


jimy_l
tag

Innen !

[ Szerkesztve ]

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#22024) runner 125 válasza jimy_l (#22023) üzenetére


runner 125
nagyúr

Korrektek és jó cuccaik vannak, párszor már én is vásároltam tőlük.

100x50mm-es alu asztal lábakat terveztem még venni tőlük, az étkezőasztalhoz, de egy láb 720mm-es magasságban br. 10.000FT. :(

mod.

Jah és még Sevroland-ékat tudom javasolni, Blum-ban szerintem ők a legolcsóbbak.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#22025) scrtaft válasza epmd (#22011) üzenetére


scrtaft
tag

Szia.

Köszönöm a választ. Az ajtók függőleges szálúak lesznek. Azt az ajtóméretet meg elírtam. nem 1 méteres lesz. 496*496 osak 2 db.

Üdv

(#22026) unreg1 válasza runner 125 (#22024) üzenetére


unreg1
tag

Nem tudom, miből lehetett az az asztalláb, de egy sima alu lábat már megkapsz 2000 körül.

(#22027) jimy_l


jimy_l
tag

Miért jó asztalosnak lenni! :Y

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#22028) zonusz


zonusz
tag

Miután a saját fejemre szerelt "gyári" porszívóm a végét járja, vennék egy külsőt. Érdemben mi a különbség a két gép között, illetve mit ajánlotok ebben a témában és ár kategóriában.
http://www.ven-szer.hu/index.php?option=products&Itemid=49&task=termek&honnan=markak&marka_ID=13&id=1701

http://www.ven-szer.hu/index.php?option=products&Itemid=49&task=termek&honnan=markak&marka_ID=13&id=3915

A szűrőfelületet leszámítva nem látok különbséget, eleve azt nem értem, hogy a most olcsóbb miért lényegesen drágább eredetileg.
Remélem nem reklám amit linkeltem, máshonnan is tudnám ugyan ezt.

[ Szerkesztve ]

(#22029) jimy_l válasza zonusz (#22028) üzenetére


jimy_l
tag

Én valami ilyet ajánlanék. :C

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#22030) yooccoo


yooccoo
aktív tag

keresnék olyan anyagot, amivel pótolni lehet fából hiányzó darabot
adott egy zárszerkezet miatt többszörösen faragott ajtó, amit rendbe kellene tennem, de nem tudom felrakni a zárszerkezetet, szét van törve meg hiányos az a rész
tehát olyan kell, ami helykitöltő, szilárdan köt és fúrható, csavarozható
van valami ilyesmi anyag?

(#22031) jimy_l válasza yooccoo (#22030) üzenetére


jimy_l
tag

Illene a tönkre ment részt kompletten cserélni.
Nemrég javítottam ilyesmit, a törött részt kimartam, anyagával pótoltam, és bemartam a zárat vissza. :C

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#22032) gabi9107 válasza yooccoo (#22030) üzenetére


gabi9107
csendes tag

Ha valami töltőanyaggal nyomod ki az ugyis kiszárad és kiesik majd

ahogy jimy_l is írja ki kell vágni vagy marni és saját anyagával pótólni

(#22033) Armahun válasza yooccoo (#22030) üzenetére


Armahun
addikt

Autós glett?

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#22034) #22145024 válasza yooccoo (#22030) üzenetére


#22145024
törölt tag

Ha olyat szeretnél, ami nem esik ki a nagy kráter miatt, akkor előtte küldj bele csavarokat, amik ezt megakadályozzák a későbbiekben (mintha egy betonszerkezetet vasalnál meg). Észtergyanát (novia.hu) használnak többek közt hajójavításra is, abba én tennék töltőanyagot (pozdorjaszerű "fürészpor"), illetve "hálót".
Létezik még pl epoxi-gyurma, amit a modellezők használnak, vagyis tudsz venni kis mennyiséget is és könnyű utólag megmunkálni.
Meg van ugyanez poliuretánban is. Az epoxik általában ridegek.
Asszem az auto-kitt is PU, de annak kifejezetten a fémhez van igazítva a hőtágulási együtthatója és ráadásul kssé rideg anyag.

jimy_l:
te, mint asztalos, mire fordítod a szakmádból adódó rengeteg szabadidődet/pénzedet :D

[ Szerkesztve ]

(#22035) thyeby válasza zonusz (#22028) üzenetére


thyeby
őstag

Amíg a zöld (jelenleg drágábbik) 1600 Pascal vákummal 900 m3 levegőt szállít óránként, addig a kékcsak 1300 Pascal vákummal (gyengébben) szív óránként 842 m3 levegőt.
Olyat használok, mit a zöld. Teszi a dolgát. Még garanciában kapcsolócserés volt, de azóta megy megállás nélkül. Amiben csalódni fogsz, az a hozzá kapott elszívótömlő. Szobahőmérsékletre tervezték, ha 10 fok alatt van a hőmérséklet, ripityára fog töredezni. (Öcsémnek is, nekem is néhány hónap alatt meghalt ez a tömlő.) Tettem rá egy Felder tömlőt. Az már vagy öt éve megy, hidegben, melegben, erős, átlátszó, tűzálló, és ugyanannyi pénzért fél méterrel hosszabbat kaptam, mint ha a metebótól rendeltem volna ismét azt a fekete fikát. És ez a Felderé még most is olyan, mint újkorában.
Egyébként a Feldertől ennél olcsóbban is vehetsz forgácselszívót, aminek nem műanyag lapátkereke van, hanem fém. És ha egy kicsikével (kb 15 ezerrel) még megtoldod, akkor egy izmos Felderrel operálhatod a forgácsodat, ami azért léptékkel korrektebb a matebónál.

Több fa van, mint asztalos!

(#22036) thyeby válasza jimy_l (#22031) üzenetére


thyeby
őstag

:K

Több fa van, mint asztalos!

(#22037) thyeby válasza Armahun (#22033) üzenetére


thyeby
őstag

:N

Több fa van, mint asztalos!

(#22038) thyeby válasza #22145024 (#22034) üzenetére


thyeby
őstag

Megnézném, hogyan működsz ezzel a műgyantával. Még soha nem szedtem össze annyi bátorságot, hogy nekihasaljak, mi hozható ki belőle. Pedig mindig is érdekelt.

Több fa van, mint asztalos!

(#22039) thyeby válasza #22145024 (#22034) üzenetére


thyeby
őstag

"te, mint asztalos, mire fordítod a szakmádból adódó rengeteg szabadidődet/pénzedet"

Szerintem sörre, és annak húggyá formálására.

Több fa van, mint asztalos!

(#22040) jimy_l válasza #22145024 (#22034) üzenetére


jimy_l
tag

Pálinkás jó reggelt!

A rengeteg pénzen fát veszem, és azt a rengeteg szabadidőmben bútorrá alakítom! :C

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#22041) gabi9107


gabi9107
csendes tag

Hali valakinek nem kell besegíteni melóba??
szivesen segítek gyalulás marás összeszerelés stb

(#22042) yooccoo válasza jimy_l (#22031) üzenetére


yooccoo
aktív tag

illene cserélni, de gépem sincs meg szakértelmem meg kedvem se :DDD

(#22043) #22145024 válasza thyeby (#22038) üzenetére


#22145024
törölt tag

Hát, ne sajnáld. A fához képest még a kanyarban sincs. Büdös, koszos, mérgező, nehéz utólag megmunkálni, hamar berohad a dobozba...
Pl van (volt) olyan PU, ami térhálósodás közben olyan gázt ereget magából, ami magas hőmérsékleten méreggé válik. Hiába mondták a tökkelütött éjjeliőrnek, hogy ne bagózzon abban a helységben; nem értette meg, hogy a sokszáz fokon izzó cigin át inhalált cucc nem fog jót tenni az egészségének. Reggel "intubálni" kellett a marhát :(
A vákuumozással egybekötött eljárások talán a kivételek, amik többé-kevésbé tisztának mondhatóak és a késztermék is pöpec.

(#22040) jimy_l
Hiába, no. Te tudsz élni! :D

[ Szerkesztve ]

(#22044) thyeby válasza #22145024 (#22043) üzenetére


thyeby
őstag

Nem a fához mérem én, az egy másik terület. Nem is a fával házasítanám. Hanem amikor műgyantáből tetszőleges idomokat formálnak, pl csónak, skyboard, etc. Erős, rugalmas, esztétikus megoldások hozhatók ki belőle.

Több fa van, mint asztalos!

(#22045) #22145024 válasza thyeby (#22044) üzenetére


#22145024
törölt tag

Én inkább a "roll cage" szerű dolgokra vagyok most ráizgulva.
Van a novián kívül egy balatonkörnyéki cég is, neki volt egy magyar viszonylatban rendkívül jó fórumuk, de épp nem találom őket. :( Ha meglesz átlököm, mert elég sok csapdát segít kikerülni, youtube ide vagy oda.

[ Szerkesztve ]

(#22046) jimy_l válasza yooccoo (#22042) üzenetére


jimy_l
tag

Megcsinálom, cserébe élezésért. ;)

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#22047) thyeby válasza jimy_l (#22046) üzenetére


thyeby
őstag

príma barter

Több fa van, mint asztalos!

(#22048) yooccoo válasza jimy_l (#22046) üzenetére


yooccoo
aktív tag

köszi, közben megoldódott az ajtókérdés, inkább lecseréltetik az ajtót ... :)
amit meg is értek, még mindkét oldalon szigetelőgumival is több mint fél centis rés van az ajtó meg a keret között :K

(#22049) Sanyabá


Sanyabá
senior tag

Milyen gépet javasolnátok ehhez:[link]. A helyszínen kell az ablak nyílókba bele szerelni. Közel 100 éves festett ablakokról van szó.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#22050) nesa válasza Sanyabá (#22049) üzenetére


nesa
veterán

Kavegepet :K a tobbit vesovel belehet vesni enis ugy raktam be legutobb, de ez nagyon igenytelen megoldas biztos ilyet akarsz?

Persze furogep azert legyen nalad.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.