Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32001) fero02 válasza thyeby (#31997) üzenetére


fero02
veterán

Ahogy nézem az árakat, igencsak marad az excenteres. :B :K

mdk01: 4 biztos, de még akár 6 is lehet. Festék gyorsan és könnyen jön, jó géppel gondolom a csiszolás se lenne nagy macera. Mondjuk az éleknél érdekes lesz a történet szerintem, de majd meglátjuk csiszolás után mit fog mutatni a történet...

[ Szerkesztve ]

(#32002) aszamóca válasza mahoo (#31990) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Ahogy mondják is, végig kell járni az utat.
A leszabásnál ritkán pontosak olyan mértékben a lapszabászatok, hogy precíz gépet tudj otthon összerakni.
Nem állítom hogy mindegyik ilyen, de én még tökéletessel nem találkoztam a környékünkön.
Én is készítettem egy hasonló rendszerűt nemrég.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#32003) thyeby válasza fero02 (#32001) üzenetére


thyeby
őstag

Nézd, Főnök!

Több fa van, mint asztalos!

(#32004) mahoo válasza aszamóca (#32002) üzenetére


mahoo
csendes tag

Nekem nagyon tetszik!!! Ilyesmit szeretnék én is :)

Ha lesz egy kis időm, priviben kérdeznék majd 1-2 dolgot, ha nem bánod...

(#32005) exlepra válasza aszamóca (#32002) üzenetére


exlepra
tag

Csinos lett, mit raktál alulra? Fixen beraktad vagy néha kiveszed?

(#32006) aszamóca válasza exlepra (#32005) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Pár kép, ez többet mond a szavaknál.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#32007) thyeby válasza aszamóca (#32006) üzenetére


thyeby
őstag

És tudod mit?

Ha ez pontosra sikeredett, akkor mehet hátra a vokálba bármelyik aldis, lidis workzone vagy parkside. Mert ezzel korlátokon belül ugyan, de lehet tutipontosan dolgozni. ;)

Több fa van, mint asztalos!

(#32008) epmd


epmd
tag

Ilyen [link] körfűrészt használt már valaki?Az ára nem rossz.

(#32009) lentivator válasza epmd (#32008) üzenetére


lentivator
csendes tag

Ebayen találkoztam már vele többször,most ezt találtam.A csávó eléggé lehúzza a cuccot.
Kár,mert szemre jó!

(#32010) lentivator válasza epmd (#31960) üzenetére


lentivator
csendes tag

Én pont valami ilyesmi videót kerestem,ahol látszik a kategóriák közötti különbség! :R
Itt meg az a kategória,ami nekem van(csak Dewaltból).
Tehát: Jó lesz,ha veszek egy excentercsiszolót végre... :C

(#32011) thyeby válasza lentivator (#32009) üzenetére


thyeby
őstag

No, igen.
Sosem mertem ide írni, mert nincs személyes tapasztalatom a Lutz-al. Több éve az a gyanúm, hogy csilivili és pontatlan. Az ára is ezt sugallta. Most az általad linkelt véleményezés megerősített ebben. Aki érti, hogy kicsit poénosra vette a fiú a figurát, az jól ki tudja olvasni a lényeget belőle.

És látjátok, nem csak mi itt a magyar fórumon pedzegetjük, hogy sokszázezer forint alatt nem létezik pontos és korszerű gyári asztali körfűrész, Münchenben ugyanezt mondják: 1.500 júró alatt nincs.

Jómagam (pláne a linkelt véleményezés tükrében) ezt gondolom:
Aki nem ért sokat hozzá, annak jól néz ki az aldis gép 40 ezerért. És ennyit tud, nem többet. Hogy jól néz ki. Aztán aki azt hiszi, valamit már ért hozzá, annak bizalomgerjesztő ez a Lutz (használtan és leárazva) százezerért. És ez sem tud sokkal többet, mint azt, hogy szép, csak emmegmán százezerért tudja, amit a lidis megold negyvenért is. Ahogyan Karl-Eugen üzeni a saw fanoknak, remek tűzifafűrész is a szépség mellett pluszban.
Aki gondolkodik, beláthatja, hogy pontos, megbízható asztali fűrészt nem lehet egy-kétszázezerből rentábilisan megvalósítani. (Amikor megvettem a Makita MLT 100-at, nem ringattam magam abban, hogy de jó, lesz egy pontos fűrészem.) Jómagam a belépő szintet valahol a Feldertől a Hammer K3 basic-nél jegyzem. Gyanúm, hogy az bele se fér 1.500 júróba. Aztán innen kezdve ahogy adogatunk még pénzeket hozzá, úgy kaphatunk egyre többet tudásban, kényelemben - a pontosság megtartása mellett persze. Plafon pedig a csillagzatos égbolt.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#32012) fero02 válasza thyeby (#32003) üzenetére


fero02
veterán

Nagyon jó lenne az ára, de mivel postázás nem játszik (én meg Békés megyei vagyok), így sajnos felejtős.
Rendeltem egy Maktech gépet.

(#32013) lentivator válasza thyeby (#32011) üzenetére


lentivator
csendes tag

A céges műhelyben pont ilyen gép van,vagyis majdnem.Hammer B 3. Ez még marógép is,ha akarjuk,de nem akarjuk,mert eddig mindég mikor be volt állítva a maró,vágni kellett...
Ez szerintem is "csak" belépőmodell a jó gépek világába.
És használtan is 1500-2000euro.
A Lutz meg lehetne attól jó,hogy annyiba kerül amennyibe,viszont a belinkelt oldalon a többi hozzászóló egyéb
Lutzzokat is erősen lehordott(kombi gépeket,gyalukat)így lehet,hogy nem fogom eztán nézegetni a márka termékeit.
Ha majd eccer valamikor asztali fűrész vásárlásra adom a fejem,asszem keresek egy Metabo(nemröhög) TK 1688D -t Abban talán még benne van a német minőség.Addig meg marad a tüzi fára is csak kompromisszummal használható Expert gépem

(#32014) thyeby válasza lentivator (#32013) üzenetére


thyeby
őstag

Van egy szektor, aminek az igényeit nagyon jól kielégítik az olcsó asztali körfűrészek. Az építőiparban többnyire. Zsaluzathoz a méretre vágásokhoz, a stablondeszkák beszabásához teljesen elég. Aztán ilyen kerti kalyibák, ólak összetákolásához sem kell komolyabb gép. Szóval van azoknak létjogosultsága. Mint ahogy van a műanyag evőeszközöknek is. De aki asztaloskodni akarna akár hobbiból is, máris kinőtte az olcsó kategóriát. Vagy csak arra használja, hogy ráhagyással előkészíti az alapanyagot a pontos műveletekhez, mint pl gyalulás. Ám sokan úgy ugranak neki, hogy elgondolják, ha pontosan berajzolja az alapanyagra a végleges méreteket, akkor ott már csak el kell valahogy, valamivel vágni. No, ez akkor se megy ilyen pofonegyszerűen, ha az embernek van egy többmilliós komoly fűrészgépe - noha azzal legalább megvalósítható többnyire.

A TK 1688D elég jól el van találva egyébként. Ilyenkor zavarban vagyok, hogy érzem, valamikor én indítottam itt el ezt a metabo csúfolást, és néha úgy érzem, hogy túllőttem a célon. Nem ez volt a szándékom - indulati dolog volt, amit az fakasztott, hogy több dologban zsinórban kihúzatta a rövidebbet az a márka velem. Nem a bosszú vezérelt, hanem a drága és kínkeserves csalódás. Többször is meghajoltam pl a TS 250-es asztali fűrészük előtt, hogy ár/érték arányban, és használati értékben, pontosságban a konkurenciák fölé kerekedett.
Úgy tudom, annak a gépnek most is 200 alatt van az ára. Ennyi pénz nyilvánvaló korlátokat szab, de míg a konkurencia kompromisszumokba is kényszerít ugyanazon (esetenként még több) korlát mellett, addig a TS 250 marad szimplán a korlátok mellett. Kár, hogy szénkefés motort dugtak bele. Ha kapott volna egy hővédelemmel ellátott indukciós motort, még magasabban kiemelkedne a többi közül. Akkor sose vettem volna Makita MLT 100-at a metabo fóbiám ellenére se.

Több fa van, mint asztalos!

(#32015) aszamóca válasza thyeby (#32007) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Vettem hozzá egy 1000mm-es talpas derékszöget. Azzal pontosan be lehet állítani a lapot. A párhuzamvezetője stabil és a derékszöge is pontos. Hogy ne legyen minden jó azért, a gond a stabilitással van. A gép ugyanis hiába présöntvénytalpas, a függőleges síkot nem tudja úgy tartani, mint egy csapágyazott aszinronmotor hajtású. Gondolkodtam is az átépítésen, de egy kínai alacsony profilú aszinkron fűrészmotor 65-be fáj, és a mélység, dőlésszög állítás elkészítése is macerás. Ráadásul a fordulatszám is "csak" 2850f/min. Ha hagyományos csőcsapágyházast készítek, még nehezebb a dolog.
Majd megálmodom mi legyen. Addig ez is megteszi. Csapolt apácarácsot már vágtam vele, az egész pontosra sikeredett. :)

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#32016) thyeby válasza aszamóca (#32015) üzenetére


thyeby
őstag

Írásod azt mutatja, hogy már látod a lényegeket. Ahhoz, hogy magunk építsünk profi gépet, szintén jó sok pénz kell. Meg hozzáértés, makacs türelem, és soksok munkaóra.

Ami fontosabb, a megépített géped példa arra, hogy házilag komolyabb gép készíthető kevesebből, mint amilyet az ember az üzletben vásárolhat nevesebb gyártóktól akár 100-200 ezerért. Nem Téged akarlak fényezni, inkább a jelzésértékét mutatni azoknak, akik ilyen gép beszerzésén gondolkodnak, hogy látatlanban van egy csomó művelet, amihez vakon az általad épített géphez nyúlnék inkább, mint mondjuk a Ryobi, a zöld Bosch csilivili gépjéhez, egy Lutz-hoz, vagy akár a Makita MLT 100-hoz. (Aldis, lidis szépségeket szándékosan nem is említettem.) Bár a Tied beállításai jóval macerásabbak, viszont ha be van egyszer jól állítva, elég meggyőző pontosság érhető el vele.

Több fa van, mint asztalos!

(#32017) Zerdal válasza thyeby (#31969) üzenetére


Zerdal
tag

Akkor a Vasárnapi nyúzópróba jól sikerült. Elég sokat futott. Stabil, tartja ahova beállítottam. Erős. Bár kicsi hiányossága, hogy mikor beindítom akkor szép nagyot ránt magán. Öröm megfogni. Illetve nincs jelölve a bekapcsolónál hogy merre is van bekapcsolva. Szóval, ha véletlenül bekapcsolod miközben cipeled és utána feszültség alá helyezed akkor el fog indulni. Figyelni kell. Amúgy az Extool felsőmaró kés meglepően sokat bírt. Kb 10 m gerendát lekerekített mire elment az éle. Ezzel mondjuk számoltam.
Köszönöm még egyszer az ajánlást. Jó kis gép ez az MT362.

Tudja valaki hol lehet rendelni CMT marókat?

[ Szerkesztve ]

"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83

(#32018) Haugland válasza thyeby (#32016) üzenetére


Haugland
aktív tag

Tegnap óta lettem olvasója a fórumnak. Totál zöldfülű vagyok és csak ismerkedni szeretnék hobbi szinten az asztalos szakmával a hétvégi házam munkálataihoz kapcsolódóan.
Azt szeretném megkérdezni, hogy az asztali körfűrész munkalapjánál a vezetősínt TE milyen anyaggal oldottad meg? Tettél bele egy aluminium profilt vagy valamit, ami segít a kopásállóságban illetve a csúszást is segíti? Ha alu profilt használtál akkro milyen méretűt és azt hol szerezted be?

(#32019) aszamóca válasza Haugland (#32018) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Gondolom nekem szól a kérdésed. ;)
Mivel nem kaptam sehol U profilt, csak olyat, amiben belül van két váll, ezért 15x15-ös alu zárt szelvényt vágtam ketté, amit az OBI-ban vettem.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#32020) thomgrande válasza Zerdal (#32017) üzenetére


thomgrande
tag

Válogass!

Telefonálni csak ülve telefonálj mert úgy is le fogsz ülni az áraktól. Inkább javaslom egy 12,7-es patron beszerzését. Nagy választék jó minőség és aránylag olcsó árak. Pl. ebből a márkából.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#32021) Zerdal válasza thomgrande (#32020) üzenetére


Zerdal
tag

Köszi. Eddig én is eljutottam. Arra gondoltam, hátha van valami titkos beszerzési forrás is. :)

Más kérdés. A Bernardo hbs 260 as szallagfűrészről van valakinek véleménye?

"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83

(#32022) thomgrande válasza Zerdal (#32021) üzenetére


thomgrande
tag

Hol esik le ilyen a kamionról arról nincs tudomásom.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#32023) Haugland válasza aszamóca (#32019) üzenetére


Haugland
aktív tag

Jaj, igen, bocs, Neked szántama kérdést!! :R

Hát ezt nekem necces lenne megoldani (nincs még az ismerettségi körben sem olyan asztalos akit megkérhetnék) :(((
Na de sebaj, majd valamit kitalálunk és túllépünk ezen a problémán.
(OBI-nál nem találom a weboldalon, de csak forgalmaz valaki ilyet most is :)

(#32024) Winner_hun válasza Zerdal (#32021) üzenetére


Winner_hun
félisten

szallagfűrészről

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#32025) thyeby válasza Zerdal (#32017) üzenetére


thyeby
őstag

"Amúgy az Extool felsőmaró kés meglepően sokat bírt. Kb 10 m gerendát lekerekített mire elment az éle."

Ez igen gyenge eredmény. Nekem az Extool készletből a R=9,5mm-es kés rengeteget mart, és még mindig használható. Próbálom érzékeltetni, mit ment.
Talán 3-4 évig fenyőt, utána bükköt is mart. Előbbiből kilométereket, utóbbiból sokszáz métert kerekített le úgy, hogy előtte 6,3mm rádiuszt martam alá másik késsel. Egyszer volt élezve - és élezés után sokkal szebben muzsikált, mint előtte. Aztán vettem egy Freud kést helyette, és azóta azt használom. Szóval az, hogy martál vele 40 métert, az semmi.

Milyen fafajt martál vele, és miben nyilvánult meg, hogy elment az éle?
Főleg az akác, meg talán a tölgy eléggé élgyilkos fafaj. Azért azon is dukálna többszáz méter marás.
Nem szabad a fának esni a marókéssel pl akkor, ha poros, pláne sáros a fa. Ilyenkor le kell drótkefézni. A kvarc élgyilkos apróság.

A késeket élezteni lehet. Az Annest egy jó cég, többnyire korrekt. Egy élezésért 1-2 ezer forintot kérnek. Nekem az Extool kibír 2-3 élezést, a Freud, Dimar négyet, ötöt. (Húsosabb vídiát forrasztottak rá.)

Budapesten a Boronkay cége forgalmaz jobbféle marókéseket. Ez egy jó hírnevű élezőműhely valahol az Őrs vezér és a Keleti pu között félút körül. Nyíregyházi vagyok, én itt szoktam marókést vásárolni. Ha írsz nekik mailt, jelzed, hogy mit kérnél, valószínűleg elpostázzák neked. Itt is vállalnak élezést is.

A Maktec-eden nincs lágyindítás, ezért ránt indításkor. Arra tényleg ügyelj, hogy kikapcsolva dugd mindig be. Meg lehet szokni, hogy ellenőrzöd ezt minden bedugás előtt. Az a kisebbik baj, hogy ha kiugrik a kezedből - és biztos, hogy kiugrik, ha nem számolsz rá, hogy el fog indulni, akkor leesik, és könnyen javíthatatlanná válik. A nagyobbik baj az, hogy balesetveszélyes. Ki tudja hol áll meg, kit hogyan talál meg?

Több fa van, mint asztalos!

(#32026) epmd válasza Zerdal (#32021) üzenetére


epmd
tag

A titkosat sosem fogod megtudni,pont azért titkos. :D
Én ezeket a marószárakat [link] szoktam venni mostanában.Szerintem nem rosszabbak a Cmt-nél és a Dimar-nal,és fele annyiba kerülnek a kések ezekhez a márkákhoz képest. :K

(#32027) Winner_hun válasza thyeby (#32025) üzenetére


Winner_hun
félisten

Annest

a Freud, Dimar négyet, ötöt.

Nem kevés az egy kicsit? Bár ha túl későn viszed éleztetni / nem jól élezik akkor lehet tényleg csak annyit bírnak.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#32028) thyeby válasza Winner_hun (#32027) üzenetére


thyeby
őstag

Köszönöm a kiigazítást - illene már megjegyeznem pontosan a nevüket.

Még valamikor régen, amikor tanulgattam Tőletek a marásról tudni illőket, kitanított egy mester, aki élezőként dolgozott valamikor, hogy ne strapáljuk halálra, vigyük hamarabb élezni, többet fog menni a jó kés. Szót is fogadtam. Elvittem (az ANEST képviselethez!) életem első drága Dimar-ját, noha bírta volna még. Amikor visszakaptam, rosszabb volt, mint élezés előtt. Szemmel is látszik azon a késen ma is, hogy nem jó szögben tolták fel a köszörűre. Félretettem, vettem újat, és azóta lestrapálom az élt, ahogy csak lehet. Olyan sokat kibír, hogy nem remegek azon, hogy néhánnyal többször lehessen élezni.

Rengeteget kell marnom. És tudod, mi jelenti a legnagyobb költséget a marásban? Nem a kés, nem a gép, nem is az élezés, hanem a csapágy. Jó pénzt fizetek érte pedig. Amióta kitanítottál, hogy a WD40 rendbeteszi a csapágyat egy időre, azóta jelentősen visszaesett az erre fordított költség. Igaz, hogy ha az ember egyszer befújt valamit a WD-40-el, akkor utána már fújkálni kell sűrűebben, de mert jól is tisztít, és valamennyire ken is, így addig tudok egy-egy csapágyat gyilkolni, míg szó szerint szét nem repül. Írta egyszer Balázs, hogy létezik valami megkeményedő zsírzó spray, ami könnyen bejut hígan a kis réseken, ott pedig megváltozik a konzisztenciája, és sokáig bent marad. De azóta sem tudtam kinyomozni, hol tehetnék szert ilyen szprére?

Vettem régebben Boronkaynál (még Jocótól) egy Freud csapágyas kést. Még nem próbáltam ki, de érdekesen oldották meg rajta a csapágyat. Csúszócsapágy, méretben a hagyományosakkal egyezik. Valami fehér ebonit, vagy teflonszerű műanyag. Lényege, hogy nem tud a por beülni a csapágygörgők közé. Még nem állítottam hadrendbe.
Használ valaki ilyet? Nem tudom, mire számítsak?

Több fa van, mint asztalos!

(#32029) Zerdal


Zerdal
tag

epmd: Köszi a linket.

Winner_hun: nem tudtam, hogy nyelvtan órán vagyok. ;]

Igazából nem csak az éle ment el, de kicsit üt is a szár. Lehet én ütöttem oda valaminek kezdő lelkesedésemben. Mindegy vettem egy másikat.

Az a gond,hogy Szombathelyen nem sok lehetőség van. Nálunk az AKE van. Ott éleznek. Majd elnézek feléjük.

thyeby: Figyelek rá. Ahogy minden szerszámomra. :)

A szalagfűrészkérdésre valaki?

"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83

(#32030) thyeby válasza Zerdal (#32029) üzenetére


thyeby
őstag

Linkeld ide azt a szalagfűrészt, megnézem.
Mit vársz tőle, mit, mennyit szeretnél vele dolgozni.

Ha egy marószár üt, és biztos, hogy az üt, dobd ki. Nem csak a kezedet rázza szét, hanem a marógép csapágyát is.

Nem nyelvtanórán vagyunk, csak szólunk egymásnak a helyesírásért. Ez mindenkit előrébb visz, senkit se hátrébb. Én meg szoktam köszönni, ha valaki kijavít. Jobb így a fórum színvonala. Engem pl idegesít, hogy nulla helyesírástudással akár a HVG is alkalmaz újságíró tanoncokat, és jó érzés, hogy jöhetnének ide tanulni legalább az alapokat.
Nem baj, ha valakinek rossz a helyesírása, csak szomorú, mikor nem is akarja, hogy legalább kicsikét jobb legyen.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#32031) Zerdal válasza thyeby (#32030) üzenetére


Zerdal
tag

Viccnek szántam. :) A kritikát én is megfogadom. Tanulni kell a hibákból. De vissza az asztalossághoz.

Biztos a marószár üt. Ki is dobtam.

Hobbi asztalosmunkához kellene. Bernardo HBS260

[ Szerkesztve ]

"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83

(#32032) thyeby válasza Zerdal (#32031) üzenetére


thyeby
őstag

Megnéztem. Jobb, mint amire számítottam. De drágább is.

Én a következőre beszélnélek rá: Makita LB 1200F Ez jobb a Metabo-nál, sokkal jobb a DeWaltnál, a Bernardo-nál meg pláne jobb. Nekem sikerült 170-ért venni, volt itt a fórumon, aki 150-ért kapta meg, és láttam már ezt használtan, újszerű állapotban 120-ért.
Szóval szerintem nem "csak" annyival jobb, mint amennyivel drágább. Ha vesszük, hogy linkelt gépnél a €337-hez jön némi postaköltség, szerviz itthon ki tudja milyen rá, kisebb kerékkel, gyengébb motorral, rövidebb szalaggal operál, és a vágáskapacitása is kisebb. És nincs hiteles/hihető vélemény róla hazánkban.

Öcsémet rábeszéltem a Makitára, pedig ő csak egy pici Güdét akart eredetileg venni. Szerintem nem bánta meg. Egyetlen idegesítő dolog rajta az a lúzer világítás - inkább rá se tették volna.

Visszakanyarodva a kérdésedre: Ha árérzékeny vagy nagyon, akkor szerintem megveheted a Bernardo-t, de ha ki tudod valahogy csikarni a pótlást, hát válassz inkább Makitát. Ha pl karácsonykor, januárban visszaengedik az árát 170-re, - amire látok esélyt, mert évek óta 170 körül mozog a valós ára - akkor már tényleg elgondolkodtató a dolog. Pláne, ha vesszük, hogy négy új szalag jár hozzá, amit darabonként tízezer forinttal összeszámolunk, hát akár az is kiderülhet, hogy olcsóbbra jön ki, mint a Bernardo.
Ha van 3 fázisod, akkor itt egy remek ajánlat.

Több fa van, mint asztalos!

(#32033) Zerdal válasza thyeby (#32032) üzenetére


Zerdal
tag

Én itt néztem ki a gépet.
A Makita sem rossz. Bár kicsit sokallom az árát.

"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83

(#32034) thyeby válasza Zerdal (#32033) üzenetére


thyeby
őstag

"Bár kicsit sokallom az árát."

Ez relatív dolog.
Ha a Bernardo sikerült annyira, mint a Makita, akkor az is jó. Akkor is, ha kicsit kisebb. De a Makita kipróbáltan jól sikerült. Az a baj, hogy nem tudom Neked megmondani, mennyire sikerült a Bernardo. Ez a DeWalt pl véleményem szerint nem sikerült. Árvai Zoli is szabadult tőle, és Makitára cserélte. Azzal elégedett. Utaztam 100 Km-t, hogy kipróbálhassak egy üzletben egy újabb típusú DeWaltot. Amikor átnéztem, azt mondtam, be se kapcsoljuk. Nem kértem.
Szóval én arra akartam utalni, hogy itt sem az számít, hogy jól néz-e ki. Mert mind jól néz ki. De hogy sikerült? Puding próbája az evés, és sok bosszúság, ha az ember nem azt kapja, amiért reményei szerint fizetett. Mert visszaút meg nem nagyon van vásárlás után, legfeljebb rögös kerülőút egy jobban sikerült irányába. Azért 130 ezer pénz már sok ahhoz, hogy feltegye az ember kockára. Mert a gépvásárlás olyan.

Több fa van, mint asztalos!

(#32035) matta2003 válasza Winner_hun (#31984) üzenetére


matta2003
tag

Oké. Köszi az infót.

A fióknak bútorlapból csináljak aljat, vagy elég lenne annak a polconként 5-6 pár cipőnek a fiókoldalba mart nútba illesztett HDF lap?

nem 21 éves vagyok...

(#32036) lentivator válasza Zerdal (#32033) üzenetére


lentivator
csendes tag

Csak szólok,hogy a Kozmashop rendelkezik Bernardo bemutató teremmel.Ráadásul értenek is hozzá,s elmondják ajánlatos e az adott cucc,vagy sem.

(#32037) zseee001 válasza thyeby (#32028) üzenetére


zseee001
csendes tag

Lehet, hogy hülyeséget írok de a leírtak alapján szerintem teflon spray-ről lehet szó (de lehet, hogy nem :D ). Mi mezőgazdaságban használjuk láncok kenésére, mi után kifújtad megkeményedik és csökkenti a kopást elvileg. (használunk sima zsír spray-t is de az végig ragadós és nyúlós marad, poros helyen nem szerencsés használni)
pl.:http://www.szerszamoutlet.hu/index.php?id=_ragaszto_es_tomitoanyagok_soudal_teflon_spray_ptfe_400ml&kat=&id=13725

[ Szerkesztve ]

(#32038) mahoo válasza aszamóca (#32015) üzenetére


mahoo
csendes tag

Szia, nem értek valamit, de ez az én hibám :).

Szóval azt írod, hogy:
A gép ugyanis hiába présöntvénytalpas, a függőleges síkot nem tudja úgy tartani, mint egy csapágyazott aszinronmotor hajtású.

De a fűrészlap merőlegesen áll a vágandó anyaghoz képest akkor mi téríti ki a lapot a függőleges síkjából? És miért számít a talp? Nem inkább a talphoz való rögzítés módja számít, hogy az mennyire stabil?

(#32039) arvaiz69 válasza Zerdal (#32033) üzenetére


arvaiz69
csendes tag

Szia!
Ha eldöntötted hogy Bernardót akarsz vásárolni akkor a Naxgépkert keresd fel, mert ott lényegesen olcsóbban megkapod! Ott 87.600 Ft-ért megkapod! Igen jól látod 87.600 Ft, csak fel kell velük venned a kapcsolatot! Már többször vásároltam náluk, tapasztalatból mondom! http://www.naxgepker.hu/faiparigepek/szalagfureszgepek/szalagfureszfo.html
Üdv.: Zoli

(#32040) epmd válasza arvaiz69 (#32039) üzenetére


epmd
tag

Odaadják nettó áron?

(#32041) thyeby válasza zseee001 (#32037) üzenetére


thyeby
őstag

Köszönöm! :R Egy próbát mindenképp megér.

Több fa van, mint asztalos!

(#32042) GeriCool


GeriCool
aktív tag

Jónap!
Úgy nézz ki, hogy elmarad a Jet vastagoló vásárlása. A Jet hivatalos honlapján nem található, ezért egy kicsit elbizonytalanodtam.
Ha esetleg a későbbiekben sikerülne több pénzmagot rászánni, akkor melyik lehet jobb választás a DeWalt vagy a Makita?
Amúgy a DeWalt termékekre csak 1 év gari van?

[ Szerkesztve ]

(#32043) arvaiz69


arvaiz69
csendes tag

Szia thyeby!
Kicsit megkésve, de most válaszoltam a júniusi leveledre!
Üdv.: Zoli

(#32044) arvaiz69


arvaiz69
csendes tag

Szia!
Igen! Ezt epmd -nek írtam!
Üdv.: Zoli

[ Szerkesztve ]

(#32045) thyeby válasza mahoo (#32038) üzenetére


thyeby
őstag

Arról van szó, hogy vannak lemeztalpas, és alu présöntött talpas gépek. A lemez az mind kajlul feszüléskor. az alu már masszívabb. De ide az sem az igazi. Jobb, ha még precízebb. A fűrésztárcsa tolás közben csak szerencsés esetben kap egyenletes terhelést minden irányból. Általánosabb az, hogy egyik oldalról folyamatosan valamivel nagyobb terhelést kap. (Pl vágsz steller mellett egy 30 cm széles anyagból 6-8 cm-t. Ha pont ketté kell vágnod, akkor is ott a steller, ami egyik irányból ellentart, amit másik irányból a tolófával korrigálhatsz beérzésre kézi erővel.) Vannak aztán a göcsök, amik szintén jelentősen változtatnak a geometrián - valamerre legtöbbször el akarják húzni a fát.
Egy frankó, haláli pontos gépen pl észreveszed azonnal, ha picit is összefele zár a steller.. Ha nem annyira stabil minden, akkor később veszed észre. Csak tizedekről van ugyan szó, de ahogy halad előre egy hosszú fa, ezek a tizedek szeretnek összeadódni.
No, meg ott van, hogy egy kézi körfűrészen a legmerevebb talpat is rögzíteni kell valahogy, ráadásul többnyire egy műanyag házra. Ez szok lenni a gyenge láncszem ilyen esetekben.

Több fa van, mint asztalos!

(#32046) thyeby válasza GeriCool (#32042) üzenetére


thyeby
őstag

Ugyan most visszaszállt a DeWalt a földre, és leengedte a vastagoló árát majd félmillióról kétszázezerre, nekem nagyobb bizodalmam van mégis a Makitában alkatrészügyileg, de legfőképpen tartalék gyalukésileg. Van a metabo-nak is vastagolója - használok is olyat. Rendkívül szép a gyalulási képe, de egy késpár drágább bele, mint a Makitához. Viszont Bari kitanított, hogy messzeföldről azt is idehozzák postával együtt is sokkal olcsóbban. A Triton vastagolójától én tartok kicsikét. Mint ha elmaradna a konkurenciától - olcsóbb is.

Több fa van, mint asztalos!

(#32047) mahoo válasza thyeby (#32045) üzenetére


mahoo
csendes tag

Értem :)
Köszönöm!!!

(#32048) Winner_hun válasza matta2003 (#32035) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ekkora távra én bútorlapot (nem kell 18-as) tennék. Vagy 2 db HDF összeragasztva.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#32049) GeriCool válasza thyeby (#32046) üzenetére


GeriCool
aktív tag

Köszönöm válaszod! Akkor számításba veszem a Metabot is. És ha végül arra esne a választás, akkor majd kajabálok Neked késügyben.
Most nézem. Tényleg jó ára van a gépnek. A Bernando innentől szóba se jühet, mivel azt kb 130K körül vesztegetik. Akkor a Metabo látatlanul is sokkal jobb választás.

[ Szerkesztve ]

(#32050) mdk01 válasza thomgrande (#32020) üzenetére


mdk01
addikt

Miért jó a 12,7mm-es patron?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.