Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-26 18:03:20

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5001) molvany válasza kirkri (#5000) üzenetére


molvany
senior tag

Igen, ez leginkább azt jelenti.
De ha így van, akkor ha rákattintasz a Shipping & Payment - re, ott teljes egésszébben ki van írva a YW - es szállítás. Tehát gyakorlatilag nem árul zságbamacskát ( kiírja )

Leginkább így [/L]

[ Szerkesztve ]

WhatsApp :+491737182060

(#5002) WOT-H-A-C válasza kirkri (#5000) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

Mennyit spóroltál vele, ha szabad tudni?

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

(#5003) kirkri válasza WOT-H-A-C (#5002) üzenetére


kirkri
addikt

Itt nem arról van szó, hogy mennyit spóroltam vele, mert az árkülönbség elenyésző.
Ráadásul, ahogy írtam egyik csomag sem sürgős. Ami nem igazán tetszik az az, hogy most már szállítási módra is szűrnöm kell az ajánlatokat.

Én személy szerint eddig az eladó értékelési százalékára, az értékelések számára, illetve arra szelektáltam, hogy X ezer termék között abból amit én keresek adott-e el, vagy sem. Ezek mellé most még egy szempont bejött. Nem azt mondom, hogy ezek eget verő problémák, és szar az Aliexpress, csak nekem személy szerint nem tetszik az irány. (Igazából ez csak az én egyéni problémám, ettől még az Ali a világ legjobban növekedő online piactere)
Persze attól még mindig jobb, hogy választhatsz olcsóbban ilyen egyértelműen kamu szállítási módot, mintha a rendelésnél China Post szerepel, aztán a TN alapján látszik, hogy valójában Yanwen, vagy más, nem-regisztrált küldemény van úton. Úgy tudom az Ali jutaléka sokkal kevesebb, mint az eBay jutaléka, szerintem az fedezi a regisztrált küldemény felárát az eladó számára, akkor az Ali követelje meg tőlük a valós TN-t. (Ahogy valójában meg is követeli, mert ha az eladó nem tudja egy reklamáció alapján TN-el bizonyítani, hogy a csomagot átvetted, akkor szó nélkül visszakapod a pénzed) Egy rizikó azért van ezekkel a kamu TN-ekkel. Már "várom" hogy mikor készülnek olyan scriptek, amik nem csak olyan fals infókat dobnak, hogy a feladást követő napon már Ferihegyen van a csomag, hanem olyat, hogy egy hét múlva van Magyarországon a csomag, amelyet a vevő át is vett az X-Y postán. Akkor hogy fogod bizonyítani, hogy ez nem igaz? Az Ali ügyfélszolgálat nem fog nyomozni, hogy létezik-e Kukutyin 1-es számú posta, vagy sem, illetve ott aláírta-e a vevő az átvételi elismervényt, ő csak azt fogja mondani, hogy a kézbesítés megtörtént. Persze több ilyen reklamáció után biztosan lépnének, de ennek elejét lehetne venni azzal, hogy minden eladó köteles valós TN-t megadni, ahogy azt a szabályok egyébként most is megkövetelik.

Ahogy írtam, engem ez a TN dolog csábított át az eBay-ről, a rendeléseim már szinte teljesen Ali irányban tolódtak el, pedig van más is ami nem tetszik, például az Ali ügyfélszolgálat egy nagy rakás kaki. Az hogy hetekig tart amíg döntést hoznak, illetve ez a chat formátumú Customer Service, ahol megérteted a kis kínaival, hogy mi a problémád, majd megígéri, hogy utánajár és ezután keresni fognak majd, de valójában a kutya nem keres többé, az a vicc kategória. (Mivel nincs róla levelezés, így még rájuk sem tudsz írni, hogy hol tart az ügyed. Ugyan a chat beszélgetés lementhető, de utána ismét magyaráznod kell egy másik ügyfélszolgálatosnak, hogy az előzővel miben maradtatok)

Tudom, erre a válasz, hogy nem kötelező itt vásárolni, de a fórumok lényege, hogy az emberek megosztják a véleményüket, amit én most megtettem. :) És mindettől függetlenül továbbra is fogok az Alin vásárolni, amíg jobban járok, mintha máshol venném meg a termékeket.

[ Szerkesztve ]

21 éve a Prohardveren! ™

(#5004) WOT-H-A-C válasza kirkri (#5003) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

Igazából csak kiváncsi voltam... De nincs ebben semmi különös, megspórolja magának a regisztrált csomag díját , feladj sima légipostával.... Igazából nem is értem miért hazárdíroznak ezzel. Hisz simán ellophatják a csomagot és ő sem kapja meg a pénzét a vásárló. meg a csomagot. Persze többnyire ezek "filléres" cuccok, de akkor is....

A szűrési metódusodra nem tudok mit mondani, én idáig is megnéztem milyen lehetőségeim vannak. Pl volt olyan , hogy fizettem 3$ t azért , hogy SG hozza a csomagom a free maláj vagy swéd helyett... Persze ez nem ugyan az a helyzet de metódus igen.

" Persze attól még mindig jobb, hogy választhatsz olcsóbban ilyen egyértelműen kamu szállítási módot, mintha a rendelésnél China Post szerepel, aztán a TN alapján látszik, hogy valójában Yanwen, vagy más, nem-regisztrált küldemény van úton."

Én nem , de egy nagyon jó cimborám járt így HK val kérte ( registred airmail) Aztán kapott egy frankó kis yanwenes tn-t. Ha jól emlékszem egy 3-4$ os kijelzővédő fólia volt... Aztán végül kiderült, hogy HK volt a service , csak sima légiposta tn nélkül.

"Tudom, erre a válasz, hogy nem kötelező itt vásárolni, de a fórumok lényege, hogy az emberek megosztják a véleményüket, amit én most megtettem. És mindettől függetlenül továbbra is fogok az Alin vásárolni, amíg jobban járok, mintha máshol venném meg a termékeket."

Én ilyet nem mondok! Régi motoros vagy már itt , el tudod dönteni meddig és milyen feltételekkel éri meg neked alizni. :K

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

(#5005) agroman válasza WOT-H-A-C (#5004) üzenetére


agroman
senior tag

a cimbid ilyenkor fogja magat es ad 3 csillagot es leirja, hogy fake tracking number..
aztan amikor 80% ala esik a feedbackje az eladonak akkor meggondolja, hogy csal-e a kovetkezo nickjen vagy sem. :D

------

(#5006) WOT-H-A-C válasza agroman (#5005) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

ez egésszen pontossan így történt...

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

(#5007) kirkri válasza WOT-H-A-C (#5004) üzenetére


kirkri
addikt

Nem vettem támadásnak a dolgot, csak a saját szempontjaim osztottam meg. :) Remélem te sem éreztél semmi negatívat a válaszomban, nem volt ilyen szándék részemről

Igazából az eBay és az Aliexpress jó megoldásaiból lehetne egy szuper rendszert összehozni.
Ami egy nagy előnye az Alinak, hogy nem szelektál(hat) az eladó, hogy adott országba postáz-e, vagy sem.
Az eBay-en néhány inkorrekt honfitársunknak és több eltűnt csomagnak köszönhetően sokszor volt olyan, hogy még a sok száz pozitív értékelésem ellenére sem sikerült meggyőznöm az eladót, hogy postázza el nekem a kinézett terméket Magyarországra.

21 éve a Prohardveren! ™

(#5008) madarasz92


madarasz92
őstag

Sziasztok !
Nyitottam egy vitát egy óra miatt :
Ezt irja most pontosan mit jelent ez ?

Dispute Escalated - Waiting for both parties to respond

Status of case: Complaint Substantiated

What the buyer/seller needs to do now
Buyer: confirm us with your choice based on the options provided by AliExpress.
Seller: respond with counter evidence or negotiate a solution with the buyer.

Dear XY,
Thank you for contacting AliExpress.
Regarding your order<66469843346974>, I am sorry that you didn't get an adequate solution from the seller. We checked the information and supportive evidence you provided for this dispute, your claim about don't work is accepted.
For this dispute, Aliexpress can provide you the following solution:
Full refund, without returning goods.
If you have already settled the dispute with seller, please inform us so that we can follow this dispute based on the settlement; If the seller provides valid counter evidence as response, we might update options you could choose.

Thank you in advance for your understanding and great cooperation.
Best regards,
AliExpress Case Management Team

(#5009) wwenigma válasza madarasz92 (#5008) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Full refund, without returning goods.

Szerinted? [link]

Elfogadták, teljes visszaterites visszapostazas nelkül. Kivéve ha az eladónak nincs egy joker a pakliban mert akkor felülvizsgálják.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#5010) mateus válasza madarasz92 (#5008) üzenetére


mateus
senior tag

Ali elfogadta a panaszod, teljes pénzvisszatérítést ajánlanak az áru visszaküldése nélkül, hacsak másban nem egyeztetek meg az eladóval.
Most elvileg tudatnod kell az Alival, hogy mi legyen.

(#5011) madarasz92 válasza mateus (#5010) üzenetére


madarasz92
őstag

Értem viszont csak egy olyan gomb van hogy respond és ott csak írni lehet és képeket berakni .
És számol vissza 4 napról :)

wwenigma: Valószínű akkor várnom kell még ez eladó beveti a jokert a pakliból .. ;]

[ Szerkesztve ]

(#5012) mateus válasza madarasz92 (#5011) üzenetére


mateus
senior tag

Nekem olyan volt, hogy volt 3 opció, s annak a számát kellett "respond"olnom, amelyik megoldást választom, s végül ezt rögzítette az Ali. De persze itt még az eladón is múlik.

(#5013) madarasz92 válasza mateus (#5012) üzenetére


madarasz92
őstag

Igen nekem is olyan volt az előző ügynél mindegy várok aztán valami lesz . :)
Bár az eladó azt írogatta hogy nem kapom vissza a pénzt csak ha vissza küldöm neki . :)

(#5014) mateus válasza madarasz92 (#5013) üzenetére


mateus
senior tag

Szerencsére erről nem az eladó dönt, főleg ha az Ali neked adott igazat. Nem hiszem, hogy a kínainak lesz bizonyítéka, amivel megcáfolja, h nem jó a termék:) Na meg idejük sincs ilyenre, csak a szájuk nagy.

(#5015) Csacsuka


Csacsuka
csendes tag

Aliexpress-től rendeltem egy telefonállványt. Hiányosan érkezett, egy szorítócsavar hiányzik. "Open dispute"-ot kezdeményeztem, az eladó azt válaszolta, hogy küld egy másik állványt, ha lezárom az "Open dispute"-ot. Szerintetek lezárhatom, vagy ez átverés akar lenni?

(#5016) kirkri válasza Csacsuka (#5015) üzenetére


kirkri
addikt

Nem biztos, hogy átverés, de nem szabad kockáztatni.
Kapd vissza a pénzed és megrendeled tőle újra. Így a tuti.

21 éve a Prohardveren! ™

(#5017) MrRL19


MrRL19
senior tag

helló

vki ötlet merre kosszál a csomag? ;] :F

RI328773578CN

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#5018) molvany válasza MrRL19 (#5017) üzenetére


molvany
senior tag

Van többfajta keresö, aminek a segítségével te is megnézheted ( mi is az tesszük ).
A küldeményed 12. - én érkezett az országba ( keresö szerint ).

[ Szerkesztve ]

WhatsApp :+491737182060

(#5019) WOT-H-A-C válasza MrRL19 (#5017) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

[link] ;]

[ Szerkesztve ]

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

(#5020) MrRL19 válasza molvany (#5018) üzenetére


MrRL19
senior tag

Igen ezt én is láttam csak , hogy 12.-e nem most volt :N ezért gondoltam hátha mond vki többet

(csak azért aggódóm mivel ilyenkor már nálam van a csomag , de ha nem is legalább vmi több infó esetleg továbbítva etc... )

[ Szerkesztve ]

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#5021) molvany válasza MrRL19 (#5020) üzenetére


molvany
senior tag

Talán Ő :K

WhatsApp :+491737182060

(#5022) MrRL19 válasza molvany (#5021) üzenetére


MrRL19
senior tag

:( :DDD nem akart Ő sem . . . :W ;] m1 azért remélem nem válik köddé a csomag

( egyébként volt már nektek ilyen , h több nap volt célországba megérkezett után ? )

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#5023) molvany válasza MrRL19 (#5022) üzenetére


molvany
senior tag

Ha ez könnyít a lelkeden, akkor elárulom, hogy nekem 1x ( szerencsére eddig 1x ) volt egy olyan, amit az országba érkezés utáni negyedik ( 4. ) héten vettem át. Magyarul, akkor lett kikézbesítve. :C

[ Szerkesztve ]

WhatsApp :+491737182060

(#5024) MrRL19 válasza molvany (#5023) üzenetére


MrRL19
senior tag

Az konkrét ! :DD ;]

téli álmot aludtak rajta vagy mi a fene ?!?! :Y

[ Szerkesztve ]

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#5025) molvany válasza MrRL19 (#5024) üzenetére


molvany
senior tag

A kérdésedre nincsen válasz. :N
A Kínai vásárlás egy türelem játék. Valamikor megkapod. Az idegeskedéssel max. csak magadnak ártasz ( esetleg másoknak is ) .

WhatsApp :+491737182060

(#5026) MrRL19 válasza molvany (#5025) üzenetére


MrRL19
senior tag

Ez igaz . . na , de 4 hét belföldön az azért nem semmi :C :)) konkrétan Kinából hamarabb meg jön általában

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#5027) dealerman válasza molvany (#4986) üzenetére


dealerman
senior tag

Üdv :)

A dispute működött 1 terméknek az árát visszautalták,legalább is azt írja (de még nem tudom,meg jött e,mert ismerősöm számlaszámáról rendeltük)

Egyébként 3 táskáról lenne szó,2 színben,a kék árát visszaadták,"gondolom nem volt készleten neki" :D

De a 2db feketére meg nem fogadta el a "'vitát" és 13 napról számol vissza most már a Dispute.

ezt írta hozzá :

We just check that your packing has already arrived your country's customs. It need some time to pass it. So pls be patient to wait for it. Hope to hear good news from you soonBy the way, We will make a full refund to you or resent a new one in advance if you haven't got your item in the future 20days.Hope you could help us close the dispute. Thanks a lot.Have a nice day

Érdekes,hogy nem írta akkor,hogy nincs a kékből,de ezt amúgy is egy csomagba küldte volna :D

underground techno will never die

(#5028) molvany válasza dealerman (#5027) üzenetére


molvany
senior tag

1. Ki írja, hogy visszautalták ? Az Ali vagy az eladó ?
2. Az eladó abban reményedik, hogy az elkövetkezö 13 napban megkapod a csomagot. Figyelj, a 13 nap letelte elött ha nem kapod meg, folytatni kell ( vagy újra indítani ) a pénz visszakérést ( dispute ).
3. A visszautalás az Alitól átlagban 2 - 3 naptól 10 nap is lehet.

Egy rendelésemet én is visszamondtam ( a kis Kínai valahogy nem akarta feladni ) és tegnap jött a levél az Alitól hogy jön az utalás 3 - 15 nap. Volt már hogy kaptam vissza pénzt, 15 - nap sosem volt. :N

WhatsApp :+491737182060

(#5029) dealerman válasza molvany (#5028) üzenetére


dealerman
senior tag

Oké köszi :) akkor a másik kettőre csak várok még :K bár semmi esélyét nem látom,hogy feladta volna a csomagot :N

És akkor erre,rá kell nyomnom,hogy elfogadom,vagy hagyjam így ahogy van ? :B

underground techno will never die

(#5030) molvany válasza dealerman (#5029) üzenetére


molvany
senior tag

A második belinkelt oldalat betudnád tenni Németül ? Sajnos az angol nálam nulla :K
Mivel innen így a fordítóba sem lehet bevinni, nehéz érteni.

WhatsApp :+491737182060

(#5031) dealerman válasza molvany (#5030) üzenetére


dealerman
senior tag

underground techno will never die

(#5032) molvany válasza dealerman (#5031) üzenetére


molvany
senior tag

Egyelöre itt semmire se nyomj rá. Van majdnem 13 napod. Várj. Hátha meg is jön.
Még egy kérdés: a végösszeg, amibe a vásárlásod került mennyi volt ?

WhatsApp :+491737182060

(#5033) dealerman válasza molvany (#5032) üzenetére


dealerman
senior tag

12,69 dolcsi,mármint a 3db együtt :)

underground techno will never die

(#5034) molvany válasza dealerman (#5033) üzenetére


molvany
senior tag

Tehát a négy valamennyit egyelöre visszautalják. Várjál egyelöre. Van majdnem 13 napod. Nem kell elkapkodnod. Azzal most nem lenne semmi sem elörébb hozva.

WhatsApp :+491737182060

(#5035) dealerman válasza molvany (#5034) üzenetére


dealerman
senior tag

Várok,szükségem lenne amúgy is a termékre eléggé :)

Köszönöm szépen a segítséget :R :)

underground techno will never die

(#5036) Jocó1977


Jocó1977
csendes tag

Sziasztok!

Valakinek van valami ötlete hogy, hol lehetnek ezek a csomagjaim?
Esetleg tud valaki normális (megbízható) csomagkövető oldalt ajánlani?

RS226076188NL

WS293484562CN

YC601494989YW

Köszönöm válaszaitokat!

(#5037) wwenigma válasza Jocó1977 (#5036) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Masodik kettő kamutracking-majdmegjönegyszer. Első nem kamu de majdmegjönegyszer, márazországbavan. [link]

Ajanlott tracking oldal amit a link rejt, regisztracio utan emailt is kuldenek.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#5038) Jocó1977 válasza wwenigma (#5037) üzenetére


Jocó1977
csendes tag

Köszi , a gyors választ! :-)
Mondjuk , nem lettem boldogabb...
Kicsit felhabóríto hogy, az embert megpróbálják vezetni a kinaiak kamu TN számokkal. Amikor is ki van téve az ember annak hogy, valóban nem kaphatja meg a megrendelését. És akkor mivel is bizonyítsa az ember az igazát.
Bízom benne hogy meg fognak érkezni, még péntekig, mert a hétvége "hosszú" és akkor amugy sem műkszik a magyar posta...

(#5039) molvany válasza Jocó1977 (#5038) üzenetére


molvany
senior tag

Nem ismerem az eladódat. De nekem ha eddig volt " kamu TN - em " azt már megrendeléskor láttam az oldalán feltüntettve az eladónak. Tehát ha azt választottam, neméreztem becsapva magamat.
Van rá több kifejezés, ahogy ezt feltüntetik, de aki odafigyel, az tudja, mi a követhetö és mi az ami nem.

WhatsApp :+491737182060

(#5040) wwenigma


wwenigma
Jómunkásember

http://www.batship.cn/Track/

Egyik Ali-s eladotol kaptam ezt a cimet, innen dolgozik a trackitonline.ru -is.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#5041) emodigyu


emodigyu
újonc

Sziasztok! Nagyon új vagyok itt is és az alin is. Első rendelésemre azt a választ kaptam, hogy a termék elfogyott válasszak mást. De nekem nem kell más, hogy tudom vissza szerezni a pénzt, ami már ugye ott van az eladónál? Töröljem a rendelést vagy van valami lehetőség erre? Erőre is köszönöm a választ.

(#5042) WOT-H-A-C válasza emodigyu (#5041) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

1. Ha nem comfirmáltad még a rendelést, akkor noncs a pénzed az eladónál! Az Ali-nál van!
2. Milyen státsuban van a rendelésed?

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

(#5043) emodigyu


emodigyu
újonc

Feldolgozás alatt. Az lehet? Ha minden igaz négy fül van Place order, Pay sucess, shipment és order complite. Nekem a második fülön jár a fizetésnél

(#5044) WOT-H-A-C válasza emodigyu (#5043) üzenetére


WOT-H-A-C
veterán

Vagyis processing státuszod...

AZ a "4 fül" jelzi neked "hol tart" a csomagod!

Nyomj egy cancel ordert.

"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."

(#5045) emodigyu


emodigyu
újonc

Request order cancellation lehetőség van az ugyanaz?

(#5046) Csacsuka válasza kirkri (#5016) üzenetére


Csacsuka
csendes tag

Kösz a választ!

(#5047) emodigyu válasza WOT-H-A-C (#5044) üzenetére


emodigyu
újonc

Rájöttem így, köszi a segítséget.

(#5048) MrRL19 válasza molvany (#5025) üzenetére


MrRL19
senior tag

Már tegnap megkaptam :K nem kellet várnom heteket szerencsére ;]

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#5049) reluxa


reluxa
csendes tag

Sziasztok,

Ha swedish postal rendelek, ami ugye EUn belul van, akkor kell vamot es afat fizetni?

Koszi, reluxa

(#5050) agroman válasza reluxa (#5049) üzenetére


agroman
senior tag

ha eun kivulrol jon a level akkor elvileg fogsz fizetni.

------

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.