Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88001) qnadam válasza yetmanus (#88000) üzenetére


qnadam
veterán

neten rendeltem eredetileg, és ahhoz nem kell belépni. viszont türelmetlen voltam, ezért megrendeltem telefonon - ahova szintén nem. mellékszál, hogy a netes rendelést ezzel nem lőtték ki, így 2 nappal később felhívtak amiatt is, pedig akkor már időpontom is volt :)
nodeszóval a mobilokhoz be tudtam lépni telefonszámmal, ezek kaptak egy telekom id-t. viszont a vezetékeshez a telefonszám nem jó (pedig van! tiszta pazarlás :D ), jelszó született a telefonos megrendeléskor, de mt azonosító híján ugye... :)
az meg már tényleg mellékszál, hogy amikor írattam a nevemre a számokat, akkor díjcsomagválasztás, a boltban az úr rögtön ajánlott egész elfogadhatót, gyorsan mondta is hogy kedvezmény mert vezetékes is, meg minden. azt csak egy elharapott félmondattal említette meg, hogy hűség.. mondtam hogy heló. hát de azt mondtam, hogy most nem hordozom el. valóban, de azt nem, hogy bármi ilyesmit aláírok. na innentől látszott rajta a személyes sértettség :D

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#88002) yetmanus válasza qnadam (#88001) üzenetére


yetmanus
tag

Előfordul... Ha mondod hogy már van egy azonosító a neved alatt, akkor nem hozott volna létre a telefonos ügyfélszolgálatos egy új azonosítót (ugye a netes megrendeléskor is generálódik egy), viszont így nem esett el gondolom a jutaléktól, stb... Amúgy meg már majdnem mindent tudsz, egy telefont megeresztesz az ügyfélazonosítódértt, már tudni fogsz akkor mindent.
Érdemes résen lenni, én pl megtiltottam a közeli rokonságomnak hogy első blikkre bármire rábólintsanak, főleg október 20 előtt :))

Bármerre is jársz, soha ne feledd, hogy ha a folyó bármely partján állsz is, mindig a tulsó oldallal szemben van az innenső

(#88003) qnadam válasza yetmanus (#88002) üzenetére


qnadam
veterán

akkor még nem volt :) délelőtt kötöttek vezetékest, és délután írattam át a mobilokat. én meg naival azt gondoltam, ha már odatársították a mobilokat a vezetékeshez, akkor közös azonosító alá kerülnek, vagy valami :) hűség meg nem kell, úgyis valami flotta lesz a megfejtés.

a kötelező 400 mb netért meg külön 'szkorbács, nekem egy bitre sincs szükségem, amikor a kettes slotban ott a korlátlan netes sim.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#88004) Tommmysun


Tommmysun
senior tag

Üdv. ismét!

Pár napja voltam itt IPTV STB és HGW csere lehetőség miatt. Sajnos a HGW cserével nem sokra jutottam egyelőre, de a STB-ot sikerült cserélni (vagyis inkább még egyet rendelni). De bár ne tettem volna :( . Ez a most futó STB finoman szólva is egy hulladék, a távirányító egy vicc, ha kínai webshopból rendeltem volna, lehet akkor is visszaküldöm, hogy ilyen minőséget hogy mernek küldeni ... de a legnagyobb problémám, hogy amikor lapozom a csatornákat, sokszor duplán vált, tehát átugrik egy-egy adót és ez ráadásul nem is a távirányító hibája, mert kipróbáltam a régivel és azzal is ezt csinálja, plusz sokszor amikor visszalépnék a kihagyott csatornára, akkor is átugorja, és csak harmadik próbálkozásra sikerül oda léptetni. Így nekem ebben a formában használhatatlan az eszköz :((

Szóval a kérdésem az lenne, hogy ez az új STB másnál is ilyen szuperül működik, vagy csak nekem sikerült kifognom egy ilyen remek darabot? :U

(#88005) Janusz001


Janusz001
őstag

Eltelt 1 hét, eddig a +switch (nem igmp s) beiktatása semmilyen problémát nem jelentett ez idő alatt, koax--->hgw-->8 as switch, innen megy az egyik stb be, itt minden pöpecül megy, másik stb pedig szintén a switchből powerline on keresztül kapja az ethernetet, sőt, ide is beiktattam egy switchet, mert ide is került egy media lejátszó, szintén semmi olyan gond nincs, legalábbis olyan, ami switchek nélkül ne lett volna, konkrétan a hd adások néha beakadnak (ezt betudom annak, hogy az olcsóbb, nem mimos powerlinet vettem, bár ezen is lekúszik a 60mbit/20mbit), valami mégsem klappol, mindegy, nem nézünk hd -t, csak sd -t, hálószobába elalváshoz tökéletes, dtv megmaradt 26 adásához képest így is felüdülés.
Wifi, ha megy a torrent az asztali gépen, továbbra is rendszeresen összecsinálja magát, torrent kikapcsolása után észhez tér. A hgw wifijét is ki szándékozom váltani egy wifis routerral, aminek csak ez a dolga lesz.
Másik dolog amit észre vettem, hogy eddig a hálózaton lejátszott blu ray mkv filmek akadás mentesen mennek, eddig a sagecomon keresztül akadoztak.

[ Szerkesztve ]

(#88006) Sefter válasza Tommmysun (#88004) üzenetére


Sefter
veterán

Igen, ugyan ezt tapasztaltam én is. A stb egy fos...

Psn ID: sefter_hun

(#88007) #72010496 válasza Tommmysun (#88004) üzenetére


#72010496
törölt tag

Milyen új STB-ra gondolsz? Ha a Tatungra, az nem annyira új. Nekem az van már 2 éve. Nekem is csak ez a gondom vele, hogy mióta jött ez az új szoft, azóta néha duplán vált csatornát egy gombnyomásra. Előtte érdekesmód ez a jelenség nem volt. Egyéb más baja nincs. Nem fagy és szerintem gyors, néha túl is az (a dupla csatornaváltás miatt)... :D Talán majd kijavítják ezt a hibát is vagy nem.

[ Szerkesztve ]

(#88008) #72010496 válasza Tommmysun (#88004) üzenetére


#72010496
törölt tag

Egyébként megpróbálkozhatsz visszakérni rá a régi szoftot. Egy fórumtársnak sikerült!
Az új szoftnál meg figyelhettek volna, hogy több készülék is van az előfizetőknél, nem csak egyfajta. Ráadásul FLIP-hez is ilyen STB jár. Lehet azon is ilyen, nem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#88009) #22718208


#22718208
törölt tag

Dupla csatorna váltás hiba miatt visszakéthető a régebbi szoftver!

Én a tatungra és a ciscora is visszakértem.

Nem mellesleg így nem kell elviselnem azt a három kisképes baromságot, hanem kényelmesen mutatja a következő műsorokat.

(#88010) Sefter válasza #22718208 (#88009) üzenetére


Sefter
veterán

Köszi az infót!
Ügyfélszolgálatot kell zaklatni ezügyben?

Psn ID: sefter_hun

(#88011) #22718208 válasza Sefter (#88010) üzenetére


#22718208
törölt tag

Igen.

(#88012) prisz


prisz
aktív tag

Ezek az értékek rendben vannak? ;)

(#88013) kabelmania27 válasza prisz (#88012) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igen, ezek az értékek rendben vannak :)

(#88014) iguana


iguana
őstag

kivezették az origo alkalmazást az iptv-ből.
az origo számomra úgy szemét, trágyadomb ahogy van, böngészőben meg sem nyitom, de néha a tv előtt a tech rovatot, vagy az autós rovatot olvastam a tévén pl. lefekvés előtt.

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#88015) Tommmysun válasza #72010496 (#88007) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Ez valami TTI (számomra noname) márka. Az előző az egy 5-6 éves Cisco Cis2001 (ha jól rémlik a típusa). A régi típussal 3 bajom volt csak, egy hogy a bekapcsoló gombja kicsit besüllyedt (pedig nagyon ritkán használom és akkor sincs izomból nyomkodva), a másik a HDMI csatlakozó, ami kicsit kontaktos, és a távirányító is kissé nyekken van már. De még mindig jobb mint az új STB :((( . Pedig a Ciscora is felment az új szoftver ott semmi ilyet nem tapasztaltam és a Cisco távirányítójával is produkálja ez a TTI csoda, szóval ez számomra egyértelműen az ócska hardver hibájának tűnik.

Én marha meg pár hónapja hosszabbítottam hűséget, de ez vicc, hogy nem tudnak sem egy normális routert, sem egy használható STB-t biztosítani a saját szolgáltatásaikhoz.

(#88016) Gabesz87


Gabesz87
veterán

Nekem is van ez a duplakattintós idegesítő hibám a 2. box-szal, amit hoztak. A sok-sok éves felvevős Cisco box meg hibátlan.
Nekem kicsit olyan érzésem van, hogy nyomják ezt a k..va sok G-t, 5G, 6G,...30G, és a többi dologra meg nem fektetnek elég hangsúlyt (szolgáltatások, adminisztráció, ügyintézés, megbízhatóság stb)

(#88017) viktorhu válasza Janusz001 (#88005) üzenetére


viktorhu
veterán

A wifi nélküli switchnek nem kell az igmp, mert nem ő maga routol, viszont ha plusz wifit teszel a képbe, az tényleg legyen igmp-s.

(#88018) markussandor válasza Tommmysun (#88004) üzenetére


markussandor
senior tag

Nekem is csinálta ezt az átugrást, de mostanában nem tapasztalom, lehet, hogy volt frissítés a háttérben?

(#88019) mrx1212


mrx1212
tag

Sziasztok! Nem tud valaki nekem egy Magyar felhasználói útmutatót linkelni /PDF/ ahol letölthető lenne,mert semmit nem kaptam hozzá!

Ezen a ZTE H368N kakiról kellene!

(#88020) DJ. Ru$y válasza mrx1212 (#88019) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Miért lenne kaki? :U

Sajnos pont erről az eszközről nincs még mindig a T oldalán a dokumentumtárban semmi, leginkább ennek az eszköznek a leírása húzható rá.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#88021) mrx1212 válasza DJ. Ru$y (#88020) üzenetére


mrx1212
tag

Hát a Wifi iszonyat gyenge ezért mondtam a kakit! Hiába van a PC -én 3 vagy 4 -es jelerősség /nálam 5 vonal a full!/ Iszonyatosan belassul időnként ha nincs full /5-ös erősségen a jel/ Vezetékről problémamentes a net!

A leírást köszönöm azért!

(#88022) Dikk válasza poli27 (#86472) üzenetére


Dikk
tag

Szia!

Esetleg próbáltál már portot nyitni ezen a modemen?
Beállítás szinten nyitva van a port de az istenért nem nyillik meg fizikálisan

Válaszod előre is köszönöm.

Üdv,

(#88023) poli27 válasza Dikk (#88022) üzenetére


poli27
veterán

nem! én csak kirakom ezeket :D Nem vagy natolva?

[ Szerkesztve ]

(#88024) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Sziasztok,

Ti az IPTV-s boxhoz kapott univerzális távirányítónál tapasztaltátok,hogy duplán ugrik néha csatornaváltásnál vagy pl. sorrendcserénél a fel le nyilakat használva?

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#88025) Bozek válasza V.Stryker (#88024) üzenetére


Bozek
nagyúr

Csak 20 hozzászólást kellett volna visszaolvasni...

(#88026) V.Stryker válasza Bozek (#88025) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Mea culpa, dög voltam, de most megtettem. Sőt, felhívtam őket. Azt mondták, hogy ők csak így nem tudják, talán a háttérosztály vagy mi. Csináltak egy eszköz resetet, a csatorna csere megmaradt, a dupla ugrálás is.... Rögzítették a hibát, aztán meglátjuk.

Azt mondták,hogy erre a szoftver visszaállításra volt precedens, de nem gyakorlat. Engedélyeztetni kell.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#88027) Borisz76


Borisz76
veterán

Sziasztok.

Tavasszal felbontották itt kint németben szinte az összes utat a megyében.
Optikai kábelt húznak/húztak.
Lassan befejeződnek a munkák és elő lehet fizetni a - végre valahára - gyors netre....mert eddig csak ADSL volt.

Ennek ürügyén rákerestem 2 szolgáltató ajánlataira :

1, Unitymedia Csomagok.

2, Telekom.de S,M,L csomagok és a csúcs Giga csomag.

Hasonló DE magyar csomag az 1000-s a Telekom.hu-ról.

Árban bődületes a különbség a legnagyobb csomagok között.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#88028) Gubek-Einste válasza Borisz76 (#88027) üzenetére

Inkább ide illik.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#88029) Borisz76 válasza Gubek-Einste (#88028) üzenetére


Borisz76
veterán

:R

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#88030) Tommmysun válasza markussandor (#88018) üzenetére


Tommmysun
senior tag

Nekem zsír új eszköz, tehát első beüzemelésnél ment rá minden frissítés automatikusan, szóval nem hiszem, hogy neked az oldotta meg a dolgot!

(Egyébként a használatiban írt 2-3 perces első indulás volt kb 22-23 perc ... no comment)

[ Szerkesztve ]

(#88031) #22718208 válasza V.Stryker (#88026) üzenetére


#22718208
törölt tag

2x-3x bejelented és visszateszik. Pontosan tudják,hogy vagy új szoft kell ,vagy a régit kell visszatenni, mert csak ez oldja meg. Mivel az előbbi még nincs ,ezért marad az utóbbi.

(#88032) Tyrel


Tyrel
őstag

Üdv,

nem nagyon találok erre semmit, de nem hiszem el hogy csak engem idegesít veszettül:

Telekom IPTV beltéri (fekete, Cisco, pontos típust hirtelen nem tudok) legalább naponta egyszer, bekapcsolásnál elkezd b*szogatni a Telekom istenverte videotékájával meg hasonló marhaságokkal, tolja az ember arcába a reklámot meg a nonszensz értesítéseiket meg a többi hulladékot aminek a világon semmi értelme nincsen, csak arra jó hogy ne lásd a műsort... főleg hogy mire bejön addigra jellemzően már pont letette az ember a TV kapcsolót.

Hogy lehet ezt a sz*rt kikapcsolni, vagy hol lehet őket elküldeni a búskomorba, hogy havi 12-t legombolnak az emberről azért hogy a hülye reklámaikat nézegethessük minden nap? :W :W

Turenkarn

(#88033) nesa


nesa
veterán

Ma vettem eszre hogy rám nyomták a WI-FI FON akármit, mik a lehetőségeim, nem kívánok ingyen tovább szolgáltatást nyújtani senkinek, már csak azért is mert évről évre egyre retkebb az adsl, már csak 2,3 Mbit/s el tudok letölteni.

(#88034) DJ. Ru$y válasza nesa (#88033) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ügyfélszolgálat felhív, ügyfélszolgálatost megkér, hogy kapcsolja ki a FON szolgáltatást a nálad lévő eszközön.

Nem te nyújtod, hanem a szolgáltató, és, ha nálad üzemeltet a Telekom FON-t, kapsz egy hozzáférést, amivel az itthoni összes Telekom FON-t tudod használni ingyen.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#88035) btz válasza nesa (#88033) üzenetére


btz
addikt

... Továbbá a tulajnak prioritása van, így sávszélesség csökkenés nem lehetséges (normál hibamentes üzem esetén)

ⓑⓣⓩ

(#88036) nesa válasza DJ. Ru$y (#88034) üzenetére


nesa
veterán

Nem kerestek meg ez ügybe és nincs hozzáférésem jelenleg.

Ha ingyen tudom használni mindenhol az rögtön más fekvésű dolog.

[ Szerkesztve ]

(#88037) btz válasza nesa (#88036) üzenetére


btz
addikt

Kontakt telefonszámon vagy emailben megküldték.

ⓑⓣⓩ

(#88038) bzolika10 válasza btz (#88035) üzenetére


bzolika10
aktív tag

Engem viszont az is zavar hogy ugyanazon a csatornán sugároz, mint amelyiken a saját wifim.

[ Szerkesztve ]

(#88039) iguana válasza Tyrel (#88032) üzenetére


iguana
őstag

Nem ez?
Menü->Extrák->Beállítások->Személyre szabott ajánlatok->Nem kérek.

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#88040) viktorhu válasza bzolika10 (#88038) üzenetére


viktorhu
veterán

Mert nyilván egy wifi az, csak szoftveresen van elkülönítve. Olyan, mint a guest wifi.

(#88041) funk648 válasza nesa (#88036) üzenetére


funk648
aktív tag

Nekünk ma (2 héttel a bekapcsolás után) postán küldték ki a felhasználónevet és a jelszót.

(#88042) Tyrel válasza iguana (#88039) üzenetére


Tyrel
őstag

Köszi, megpróbálom. :)

(hm, régen ez mintha nem így nézett volna ki)

[ Szerkesztve ]

Turenkarn

(#88043) nesa válasza funk648 (#88041) üzenetére


nesa
veterán

Így már maradhat ha kapok érte valamit.

(#88044) DJ. Ru$y válasza nesa (#88043) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Kapsz-kapsz. Anno mikor a Speedport W724V megkapta (első FON képest HGW itthon), akkor mi is papír alapon kaptuk a felhasználót és jelszót.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#88045) DSPx


DSPx
tag

Speedport Entry 2i eszközön a múltkori frissítés után láttam a FONt.. akkor az volt irva hogy FON Status: NOT OK, de most meg már eltűnt.. :F Akkor még sem lesz?

Huawei P10

(#88046) funk648 válasza DSPx (#88045) üzenetére


funk648
aktív tag

De, nálunk is Entry 2i van, ezeken mostanában kapcsolták be. Ha központilag engedélyezve van nálatok a FON, csak akkor fog "OK"-ot írni, ha az Entry 2i wifije is be van kapcsolva.

Local Network --> középen FON STATUS, és itt írja, hogy OK vagy NOT OK.

[ Szerkesztve ]

(#88047) DSPx válasza funk648 (#88046) üzenetére


DSPx
tag

Ah, rossz helyen kerestem akkor.. Statusra OK-ot ír már. Viszont még nem látom a Wifit hogy meg lenne osztva. :D

Huawei P10

(#88048) Tyrel


Tyrel
őstag

Amivel Telekom a gigabitet beköti, az a cérnaszál vékony kis optikai kábel, annak ill. a csatlakozójának mi a hivatalos neve? :B
Hosszabbítót keresnék hozzá (ha létezik egyáltalán?), mert átpakolnánk a lakást...

Turenkarn

(#88049) gF válasza Tyrel (#88048) üzenetére


gF
senior tag

SC csatlakozót használnak. Ehhez hosszabbítót külön nem fogsz találni...

(#88050) Tyrel válasza gF (#88049) üzenetére


Tyrel
őstag

Köszi!

Az... csodás... és akkor mitől lesz ez hosszabb? Ki kell hívni Telekom szerelőt csilló dollárért és megkérni hogy 'forrasszon' hozzá még 2 métert?...

Turenkarn

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.