Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52001) Garold válasza Shodan (#51994) üzenetére


Garold
senior tag

:N Egy ideje már annak is mennie kell...

Bile Demon: Hívd a 1412-t és vesznek fel róla hibajegyet.

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#52002) marpataa


marpataa
csendes tag

Sziasztok!

Először és Boldog újévet mindenkinek!

A problémám az lenne, hogy kaptunk egy új elosztót a telekomtól (pontosabban: Speedport W724 V Type Ci), ugye ebbe megy bele a net és a telefon is. Amióta ez megvan, azóta gépről nem tudok torrentelni. A torrent megáll a peerek keresésénél, és minden seedelnivaló piros lett. Mivel gyenge volt az elosztó jele, ezért rádugtam egy Asus RTN12D routert, abba megy egy bele a gép LAN is, de a routerrel és a régi modemmel simán ment a letöltés.

Az érdekes az, hogy pl. táblegépről szintén utorrentet használva simán tudok letölteni, csak a PCn nem jó.

Valakinek lenne ötlete?

-

(#52003) btz válasza wmati (#52000) üzenetére


btz
addikt

Gondoltam csak most eszembe jutott hogy volt ilyen is. Adslnél sincs már így

ⓑⓣⓩ

(#52004) st.stofi válasza Teko001 (#51950) üzenetére


st.stofi
tag

Vajon mért nem lehetett egy minicsomagba beleszuszmákolni akkor az RTL HD-t, megvettem volna, így Telekom is jól jár, RTL is kap pénzt a HD után, nekem is van RTL HD-m, mindenki örül. De hogy nem tudnak megállapodni, és akkor dobják teljesen az RTL HD-t, ez nem tudom kinek jó, nekem biztosan nem.

(#52005) ludsimon válasza st.stofi (#52004) üzenetére


ludsimon
veterán

Tuti nem fizetek olyanért ami most 'ingyenes' [nincs mini csomagban]! Szépen oldják meg egymás között!

[ Szerkesztve ]

undefined

(#52006) wagi


wagi
senior tag

Nem értem miért kérnek a HD csatornákért plussz pénzt amikor más szolgáltatóknál alapból benne van a csomagban.

(#52007) Intruder2k5 válasza wagi (#52006) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

UPC-nél is külön van HD csomag, az alap digitális kábeltv kiosztásban csak m1, m2, Duna, és Duna World HD van!

http://www.upc.hu/televizio/csatornakiosztas/

(#52008) Teko001 válasza st.stofi (#52004) üzenetére


Teko001
őstag

Szerintem leginkább azért, amiért a Digisport se került be, illetve amiért nem válogathatod egyesével össze, hogy mely csatornákat akarod nézni. A csatornák nem hajlandók olyan feltételekkel adni. Az RTL Klub eddig elvileg ingyen adta az adását (persze a szolgáltatóknak akkor is pénzbe kerül), de jó ideje pénzt akar érte kérni. Valószínűleg ekörül mennek a tárgyalások. Egyébként nézd így: mikor veszítenek több előfizetőt? Ha nincs az RTL-nek HD adása, vagy ha van HD adása, de megemelik a HD csomag díját?

(#52006) wagi: Melyik szolgáltatókra gondolsz? A UPC mellett pl. az Invitelnél is feláras

[ Szerkesztve ]

(#52009) ludsimon


ludsimon
veterán

Szerintem abszurd dolog, hogy amit eddig ingyen adtak, most pénzért akarják adni.
A másik dolog, hogy nem tudja/akarja kifizetni érte egy ekkora cég az összeget az RTL-nek..

Mikor jutunk már el arra a szintre, hogy a HD alap lesz? Mióta is van 1280x720?

[ Szerkesztve ]

undefined

(#52010) wagi válasza Intruder2k5 (#52007) üzenetére


wagi
senior tag

Diginél pl.nincs külön illetve van nálunk egy helyi szolgáltató 100 csatornát adnak + 20HD és itt is egybe van nem kérnek érte külön pénzt.

(#52011) Teko001 válasza ludsimon (#52009) üzenetére


Teko001
őstag

Szerinted miért abszurd dolog? Megváltozott a piaci helyzet, ezért akarnak pénzt érte. Az más kérdés, hogy ér-e annyit. Egyik csatorna se, ahogy egyik szolgáltató se jótékonysági szervezet. Egyébként tegyük fel, hogy fizetsz 4350 forintot 79 csatornáért. Ha azt elosztjuk egységesen, akkor 55 forint jut egy csatornára. Nyilvánvalóan változó, hogy egy csatorna mennyit kap, de vannak kötelezően fizetendő díjak attól függetlenül, ki kell gazdálkodni más költségeket, stb... Ha hirtelen egy csatorna többet akar mint korábban, akkor három dolgot tehetsz: kigazdálkodod, nemet mondasz, vagy áthárítod az előfizetőkre. Nem véletlenül emelkedtek a minicsomag árak se az évek során, sokszor változatlan csatorna kínálattal. Illetve még egy gondolt ahhoz, hogy miért nem fizetik ki saját zsebből: tegyük fel, hogy engednek a "nyomásnak", kifizetik anélkül, hogy emelnének. Szerinted mikor fog kopogtatni a többi csatorna, hogy énis-énis? Nyilvánvalóan nem ismerjük a részleteket, így ezek valahol csak meglátások, de...

(#52012) ludsimon válasza Teko001 (#52011) üzenetére


ludsimon
veterán

Jó ez az osztás, csak kár, hogy abból a 90x csatornából csak 5-6-ot nézek és csak családi+hd-vel meg a speak csomaggal tudom őket nézni. :D Ez igen, ezt így kell csinálni marketing szempontjából!

[ Szerkesztve ]

undefined

(#52013) Teko001 válasza ludsimon (#52012) üzenetére


Teko001
őstag

Az egy dolog, de ők nem azután fizetnek, hogy melyik csatornát hány percet nézed. Bár nem tudom, hogy a marketing hogy jön ide, de szerinted technológiailag nem lehetne megoldani, hogy a saját csatornáidat tedd össze, és csak azért fizess, amit nézel? Meglehetne, de a csatornák nem mennének bele. Sokszor abba se mennek bele, hogy minicsomagba kerüljenek, vagy abba, hogy ne az alap csomagba kerüljenek. Illetve jó pár csatorna nem egyedül jön, hanem jönnek vele az anyacég más csatornái is, mert csomagban árulja azokat a szolgáltatóknak.

(#52014) ludsimon válasza Teko001 (#52013) üzenetére


ludsimon
veterán

Ja, meg a sok gagyi csatorna megszűnne, mert ha nem csomagban adnák őket, hanem egyénibe kéne összeválogatni mit szeretnél nézni akkor csődbe mennének a kisebb csatornák.

undefined

(#52015) ludsimon válasza Teko001 (#52013) üzenetére


ludsimon
veterán

Pedig ez egy jól megtervezett marketing.. Különben nem tudnák eladni a kis értelmetlen műsorokat adó csatornákat.

undefined

(#52016) szili.tamas1 válasza ludsimon (#52015) üzenetére


szili.tamas1
senior tag

Ha osszevalogatnal 10-15 csatornat (amit meg igy is sokallok), hogy neked ez kell, mennyivel lennel beljebb ha ezekert ugyanannyit fizetnel mint most a 70-80ert? :)

Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.

(#52017) dchard válasza ludsimon (#52005) üzenetére


dchard
veterán

A többiek megfogalmazták szépen, én megfogalmazom csúnyán:

Az kiderült, hogy fikarsznyit sem értesz a televíziós műsortovábbításhoz, sem ennek a jogi hátteréhez. Ami nem baj, csak akkor nem kell fenn hangon magyarázni a butaságodat.

Te azért fogsz fizetni, amit a szolgáltató kitalál. Pont. Vagy szolgáltatót váltasz és ugyancsak fizetsz a HD-ért pluszban, csak máshol. Esetleg alapítasz saját szolgáltatót, aztán szembesülsz a jogtulajdonsokkal saját magad (ez utóbbit kívánom a legjobban, csak hogy érzékeld a szopóroller egy új szintjét). Vagy rájössz, hogy TV-t nézni butaság és inkább letöltöd amire valóban kíváncsi vagy, ahelyett, hogy ilyen hülyeséggel mérgezed magad és tolod el az idődet.

Egyszerűen kéjes gyönyört érzek amikor egy hozzád hasonló megmondja a frankót: hogy ő tuti nem fizet érte. Hát apukám, akkor nézed a hangya háborút. Jó szórakozást hozzá. Az RTL HD-nél még az is szórakoztatóbb :)

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#52018) Teko001 válasza ludsimon (#52014) üzenetére


Teko001
őstag

Pontosan, valószínűleg bizonyos csatornák nem élnék túl. Ezért sem éri meg a csatornáknak ezt a modellt használni. Ami a Speak! csomagot illeti (ami mellesleg beolvad most ugye más csomagba) - régen benne volt a csatornák jó része a főbb csomagokba, majd kitették mini csomagokba, és bekerültek más csatornák a helyükre. Nyilvánvalóan azért nincs a főbb csomagokba már, mert nem nézték sokan - az unió belül nálunk beszélnek a legkevesebben valamilyen második nyelvet, azok közt pedig még kisebb azok száma, aki jól is beszéli (ráadásul ez az angol esetében, valószínűleg más nyelvek esetében ez a szám még kisebb). Ezek után, vajon mekkora igény lehet egy angol, német, vagy akár egy francia, spanyol, orosz csatornára? De ugyanez elmondható egyébként talán más csatornákról is, csak tematikus csatornáknál - F&H, Classica... "Réteg" csatornák, csak ők valószínűleg belementek abba, hogy minicsomagba kerüljenek (ahogy a Speak csomagosok is) ahelyett, hogy kikerültek volna, míg amikor pár éve kikerült a CN a fő csomagból, ő nem került be a gyerek minicsomagba.

Szerk: De szerinted a szolgáltatóknak érdeke olyan csatornákért fizetni, és főbb csomagok részeként továbbítani, amit "senki" nem néz? Neki mi haszna származna belőle? De dchard és a többiek is megfogalmazták közben...

[ Szerkesztve ]

(#52019) ludsimon válasza dchard (#52017) üzenetére


ludsimon
veterán

Egy ilyen nézettségű csatornának nem hiszem minicsomagban lenne a helye. A többit jogosnak érzem (a jelenlegi mini csomagokat.).
Elvégre fizetem érte a plusz pénzt, ezért Családi+HD.

undefined

(#52020) Teko001 válasza ludsimon (#52019) üzenetére


Teko001
őstag

De nem kifejezetten az RTL Klub HD-ért fizeted azt a +225ft-ot, hanem 18 HD csatornáért. Tegyük fel, hogy valóban kikerül az RTL Klub HD, de bekerül ugye 4 másik HD csatorna. Onnantól 21 HD csatornáért fogsz fizetni 225ft-ot.

(#52021) ludsimon válasza Teko001 (#52020) üzenetére


ludsimon
veterán

Értem a lényeget, de inkább ne tegyünk fel semmit sem. Nem kell nekem 4 gagyi színvonalú HD csatorna. :DDD

[ Szerkesztve ]

undefined

(#52022) Teko001 válasza ludsimon (#52021) üzenetére


Teko001
őstag

Ígyis-úgyis befog kerülni. Az a része nem feltételezés volt.

(#52023) wmati válasza ludsimon (#52021) üzenetére


wmati
addikt

És ha másnak kell ? ;]

(#52024) btz válasza dchard (#52017) üzenetére


btz
addikt

Ilyenkor bánom hogy az új tvnk nem adja már a hangyákháborúja csatornákat, néha tényleg szinvonalasabb volt mint az RTL klubb kínálata :D

ⓑⓣⓩ

(#52025) ludsimon válasza wmati (#52023) üzenetére


ludsimon
veterán

Hát nézzük meg melyik csatorna a legnézettebb Magyarországon?! ;)
Most ilyen világot élünk. Mindenki cikinek tartja bevallani, de mindenki azt nézi.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#52026) Teko001 válasza ludsimon (#52025) üzenetére


Teko001
őstag

Bármelyik csatorna is legyen az, valószínűleg annak az SD verziója a legnézettebb. Az RTL esetében ez biztosan megmarad.

[ Szerkesztve ]

(#52027) btz


btz
addikt

Végetérhetne már a lineáris tv nézés kora. Mennyi értékes frekvencia és sávszél szabadulna fel az internethez.

ⓑⓣⓩ

(#52028) wagi


wagi
senior tag

Én úgy érzem a ismét elszaladt velük a ló egy kicsit.
Anno mikor bejött a nagy optikai beruházás nálunk elsőként építették ki.
Szép és jó volt volt minden jött a 3 hónapos ingyen szolgáltatás és a 8 megás adsl helyett a 25-ös optikai csomag.
Mára mi lett ?
A jelenlegi 50/25-ös net + telefon havi 5000-ért még nem is lenne gond,de ez,hogy bevezették az úgynevezett platform egységesítést vagy minek hívják. :) ez egy vicc.
A feltöltést visszaveszik 5 megára?
Ez olyan mintha vennél egy mercit és a gyártó lekorlátozná a végsebességet 50km/h-ra.
Az ilyen húzásokkal csak elveszítik az előfizetőket.

[ Szerkesztve ]

(#52029) 206 cc


206 cc
senior tag

Sziasztok!
A mostanában sat tv-hez adott beltériről van némi infója valakinek?...melyik a megbízhatóbb?jobb menűs?...

206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....

(#52030) Teko001 válasza wagi (#52028) üzenetére


Teko001
őstag

A profilokat nem piszkálták. Vagy nálad lassabb lett a feltöltés?

(#52031) btz válasza wagi (#52028) üzenetére


btz
addikt

Érezzetek együtt a vidékiekkel :D

ⓑⓣⓩ

(#52032) wagi válasza Teko001 (#52030) üzenetére


wagi
senior tag

A hűségídő alatt nem is piszkálták,de novemberben lejárt és azóta 5 megabit lett belőle.

(#52033) wagi válasza btz (#52031) üzenetére


wagi
senior tag

Együtt érzek főleg mikor aláírtam 2 évre anno havi 14.400-ért a 384kbites netet. :D

(#52034) Teko001 válasza wagi (#52032) üzenetére


Teko001
őstag

Érdekes, pedig itt többen is írták, hogy a profilok a régiek maradtak, tehát csak papíron változtak. Hm.

(#52035) wagi válasza Teko001 (#52034) üzenetére


wagi
senior tag

Igazából nem gond,mert van 2 másik szolgáltató majd,ha ismét tudnak adni korrekt áron elfogadható sebességet akkor visszajövök.
Ha már egyszer alkalmas a hálózat rá. :)
Addig marad a konkurencia.

[ Szerkesztve ]

(#52036) MR!! válasza MajaG (#51959) üzenetére


MR!!
aktív tag

Laptop kábel aljzata nem működik (Asus netbook) de próbáltam már 1-es portba is a routert, de akkor semmit nem érzékelt...

Egyenlőre az ügyfélszolgálatos sms-t ígért ha aktív lesz a szolgáltatás, addig jegelve.

Köszi

miszter

(#52037) lufi7 válasza kabelmania27 (#51999) üzenetére


lufi7
aktív tag

Bocsi!
Nem voltam.

Downstream ChannelsDownstream Channels

Power Level:Power Level: Signal to Noise Ratio:Signal to Noise Ratio:
ChannelChannel 1:: -9.7 dBmVdBmV 37.2 dBdB
ChannelChannel 2:: -9.6 dBmVdBmV 37.3 dBdB
ChannelChannel 3:: -9.6 dBmVdBmV 37.2 dBdB
ChannelChannel 4:: -9.8 dBmVdBmV 36.9 dBdB
ChannelChannel 5:: -7.6 dBmVdBmV 39.5 dBdB
ChannelChannel 6:: -7.5 dBmVdBmV 39.5 dBdB
ChannelChannel 7:: -7.7 dBmVdBmV 39.4 dBdB
ChannelChannel 8:: -7.9 dBmVdBmV 39.2 dBdB

Upstream ChannelsUpstream Channels

Power Level:Power Level:
ChannelChannel 1:: 48.5 dBmVdBmV
ChannelChannel 2:: 47.7 dBmVdBmV
ChannelChannel 3:: 47.7 dBmVdBmV
ChannelChannel 4:: 48.7 dBmVdBmV

"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"

(#52038) wmati válasza lufi7 (#52037) üzenetére


wmati
addikt

Kabelmania szavaival élve próbáld meg elosztó nélkül milyen.

(#52039) kabelmania27 válasza lufi7 (#52037) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Semmi gond, ha nem osztás nélkül megy a kábel a modembe nézd meg osztó nélkül javul-e a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#52040) ludsimon válasza lufi7 (#52037) üzenetére


ludsimon
veterán

Közelít a maxhoz az US. Osztót próbáld meg kiszedni, ha még nincs. Ha kivan, akkor passz.

undefined

(#52041) lufi7 válasza kabelmania27 (#52039) üzenetére


lufi7
aktív tag

Egy osztás van, de most nem tudom megnézni.
Holnap talán, de idáig semmi baj nem volt.

"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"

(#52042) Sharkweb válasza wagi (#52035) üzenetére


Sharkweb
aktív tag

Most kötöttem újra az 50/25-öt November közepén. Nem változott a sávszélességem. Lehet, hogy neked nem optikához való profilt állítottak be. Jártam már én is így, csomagváltásnál ADSL-hez való profilt állítottak be.

(#52043) MajaG válasza MR!! (#52036) üzenetére


MajaG
senior tag

Felhasználónév jelszót meg tudom nézni neked, hogy aktív-e.

(#52044) Garold válasza wagi (#52028) üzenetére


Garold
senior tag

"Ez olyan mintha vennél egy mercit és a gyártó lekorlátozná a végsebességet 50km/h-ra." - ez pont így működik, de a mercik 250-re vannak korlátozva ;]

Az én tapasztalatom alapján is maradtak a régi profilok, csak a marketingben lett egységesítés.

Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??

(#52046) Intruder2k5 válasza btz (#52027) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szerintem bőségesen elegendő frekvencia van így is az internethez, és pont megvan a TV-hez is ami kell! Őszintén szólva manapság a netszolgáltatással (sebességgel) kapcsolatos harcot is kicsit túllihegik a szolgáltatók, és az ügyfelek ugyanúgy! Szerintem egy háztartásnak semmi szüksége nincsen Gbit-es internetre, és hozzá 100Mbps feltöltésre...

[ Szerkesztve ]

(#52047) ludsimon válasza Intruder2k5 (#52046) üzenetére


ludsimon
veterán

Jön majd a sok streamer meg felhős és jön majd a hurrogás, mi az hogy nem kell 100mbites feltöltés.. :)

[ Szerkesztve ]

undefined

(#52048) MajaG válasza wagi (#52028) üzenetére


MajaG
senior tag

Végig néztem a profilokat, ez egyéni hiba lesz.

optikán a sebességek le/fel:
10/5
20/10
30/20
50/25
120/50

[ Szerkesztve ]

(#52049) ludsimon


ludsimon
veterán

Egyébként baromi kíváncsi lennék a 100Mbit/s-ot feltöltésnél a torrenten kívül ki tudja-e használni pl.:
YouTube
Google Drive
iCloud

Nyilván nem fogja egy se azt mondani, hogy hát dehogyis, csak 30-at, vagy kevesebbet használ ki, mert külföldi irányba egy szar. :)

Ez nyilván csak ping, de aztán kitudja... Lehet a sebesség is ilyen gagyi külföldi irányba.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#52050) Intruder2k5 válasza ludsimon (#52047) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Jöjjön, akkor is ez a véleményem! Ez is egy olyan dolog, amit mindenki a saját szemszögéből néz, nyilván van aki nem néz TV-t, az azt mondja, hogy legyen már 5x gyorsabb net, kapcsolják le az összes TV-t, mert baromság! Van aki a netet csak böngészésre és levelezésre használja, Ő meg azt mondja, hogy elég a 10Mbps net is, nem kell ez a kapkodás...

Én meg azt mondom, hogy jelen helyzetben nagyjából jól van ez így, mondjuk, ahogy nekem UPC-nél van! Van egy Digital Gold előfizum, két box-al a két szobába, a maradék TV-n meg megy az analóg, konyhába az is tökéletes háttérzajnak! Netből 60-asom van, de elérhető az 500-as, igaz relatíve magas áron, de nem baj, akinek ez tényleg kell, fizesse ki, heccből nem kell 500-as meg 1000-es net, dicsekedni a haveroknak, hogy neked mi van...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.