Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3051) koby11h válasza #33253120 (#3050) üzenetére


koby11h
aktív tag

Az utcában nekem sincs (az egész faluban van, csak itt nincs) vezetékes, mikrósat meg inkább nem. 4500-ért 5 Mbit és szakadozik időjárás függvényében. Mobilnet is jobb ennél, csak a korlát ne lenne...

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#3052) bambano válasza #33253120 (#3050) üzenetére


bambano
titán

"a mikrós rálátásba meg belenőtt egy fasor.": ilyenkor kell kreatívnak lenni. menj ki, nézd meg, hogy nincs-e ott véletlenül villamos távvezeték vagy valami, és ha van, akkor barátilag megbeszéled a villanyszolgáltatóval, hogy mi lenne, ha tök véletlenül kivágnák azokat a fákat, amik neked útban vannak.

szerk: vagy nézd meg, hogy nem tudsz-e letenni valahova egy mikrót olyan helyre, ahol van rálátás.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3053) Gabibácsi válasza koby11h (#3049) üzenetére


Gabibácsi
tag

én is nézhetnék , de minek

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#3054) hobizoli válasza koby11h (#3051) üzenetére


hobizoli
nagyúr

karajabb antenna kell :DDD

több drón kell ;P

(#3055) #33253120 válasza bambano (#3052) üzenetére


#33253120
törölt tag

Rájöttem, hogy mikró+kicsi mobilnet árán már van korlátlan mobilnet, ami az adott helyen nem kicsit gyorsabb, mint a mikrós...
Szerk.: És akkor napközben sem kell szükölködni.... :)

[ Szerkesztve ]

(#3056) koby11h válasza Gabibácsi (#3053) üzenetére


koby11h
aktív tag

Van ami nem ér többet mint hogy utazás közben eldünnyög mobilon - ezt meg spec. így kaptam, hazafelé és visszafelé megnéztem és utána vissza is adtam kábelt is és ssd-t is a tulajdonosának.

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#3057) Gabibácsi válasza koby11h (#3056) üzenetére


Gabibácsi
tag

megértem
sajnos én utazás közben legtöbbször vezetek :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#3058) KROK640 válasza #33253120 (#3029) üzenetére


KROK640
veterán

Az mondjuk érdekelne, hogy hogy kötsz egy telefonra rendes billentyűzetet.
(Az már csak az én magán dolgom h megőrülnék ha nem lenne egy rendes asztaléi PC-m, vagy legrosszabb esetben egy laptop, játszani, meg dolgozni, de nálam ugye más a helyzet.
Az megint más, de teljesen durva, hogy egy bőven jó kis PC-t lehetne összerakni a telefonod árából (így hirtelen 173 ezertől dobta a kereső), és itt jön be, amit írtam, hogy az emberek kb akármilyen kompromisszumot hajlandóak megkötni, csakhogy "mobil"ok legyenek. De nálad ez még helyenként érthető legalább, de valljuk be eléggé speciális eset, és biztos h mennék még nem találok sokkal jobb megoldást).

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3059) KROK640 válasza #33253120 (#3050) üzenetére


KROK640
veterán

Nem tudom, hogy hol laksz, melyik település ez, de eléggé vacakul hangzik.
Pedig anno hogy szidtam én a településemet, mikor 1 évet vártam az ADSL-re. Másoknak Debrecenben meg 1-2 hét alatt kötötték. Meg mindenkinek volt ADSL szinte a városban, itt meg maximum ISDN... (2004 dec 28-án lett ADSL-em, szerintem az első három ember között voltam a településen akinek lett).
Mostmeg gigabites net is van itt ... :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3060) freemanone válasza KROK640 (#3058) üzenetére


freemanone
őstag

Egy ilyennel, note9-el néha én is használom a Dex-et. Monitor, egér, billentyűzet és még külső hdd is megy róla néha.

Mellesleg jöhet a folytatás, napok óta szakadok a storykon! :C

[ Szerkesztve ]

(#3061) koby11h válasza Gabibácsi (#3057) üzenetére


koby11h
aktív tag

Na a vezetés meg én a 2 külön világ... a busz sofőr, apósom, feleségem vezetnek.
Én meg max. olvasok/filmet nézek, szórakoztatom apósomat, vagy navigálok a feleségemnek.

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#3062) Alex91 válasza koby11h (#3049) üzenetére


Alex91
félisten

Most ezzel is megoldhato most mar, de most azert csak kenyelmesebb, ha nem log ki belole valami :)...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3063) koby11h válasza Alex91 (#3062) üzenetére


koby11h
aktív tag

Át is lehetne másolni, de mivel csak megnézni kellett (előadás) még erre sem vettem a fáradtságot :)

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#3064) csako válasza KROK640 (#3058) üzenetére


csako
veterán

Bármilyen OTG kábel jó ahhoz, sőt, ha drivermentes plug 'n play, akkor vezetéknélküli is mehet :D ha jól emlékszem, évekkel ezelőtt szórakoztunk munkatárssal együtt egy olcsó Genius párossal, mikor nem volt kéznél egy laptop sem az adott helyzetben. OTG kábel a telefonba, abba pedig a vevő, aztán ment is.

[ Szerkesztve ]

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#3065) KROK640


KROK640
veterán

Köszi a válaszokat ennek majd utánajárok!
Csak érdekességképp inkább

[ Szerkesztve ]

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3066) KROK640 válasza KROK640 (#2763) üzenetére


KROK640
veterán

János, folytatás, ötödik rész :

Szóval 2014 nyarától János velem járt bulizni. Előfordult 1-2 eset amikor konkrétan a veréstől mentettem meg, mert nem igazán kedvelték. János e közben tényleg megérdemelt volna egy-egy kiadós verést. Volt egyszer egy esete amikor közölte h az egyik csajt de megnézné pucéron is. Mondtam neki h egy 20 ezresért bevállalom h csinálok róla képeket. Belement. Összejöttem a csajjal, egész kellemes kör volt, a végén pár fotó emlékbe. Elküldtem Jánosnak, aki közölte, hogy 5 ezret ad csak, mert azt hitte jobban néz ki a csaj... Igazából senkihez sem mehettem panaszra. BTW azt az 5-öst is vagy négyszer kértem tőle, és mikor megkaptam megmondtam, hogy ez volt az első, és az utolsó utáni alaklom, hogy ilyet tettem neki.

Egyébként emellett már heti 3-4szer kellett átmennem hozzá, valami telepítés, javítás, vagy valami kellett neki épp. Fizetgetetett. Nem annyit amennyit kellett volna, de többet mint a semmi.

Rövidesen azonban nyugis stresszes kis életünk felborult. Ugyanis Tibor barátom révén megismertem egy csajt, Julit. Akivel némi kellemes kavargás és egyéb közösen eltöltött tevékenység után terveztem elköszönni (és haladni tovább). Csakhogy két váratlan dolog is történt, Julim belémszeretett, János meg Juliba. Jánosnak innentől életcélja Juli megszerzése lett... Leállt a vásárolgatásokkal, és csak erre a dologra kezdett koncentrálni., Én pedig hamar felismertem, hogy a változó igényekhez kell(ene) alkalmazkodni. Ha János hívta Julit, akkor az nem ment, de ha én hívtam, akkor rögtön jött, és "véletlenül" János is ott volt, akkor meg volt a tali. Hát... szerintem el nem hinnétek, hogy mi meló voplt ebben sokszor. Mikor egy nap 28szor kérdi János h mit írjak Julinak, hogy belém szeressen? Azt hitte konkrétan, hogy létezik egy ilyen varázsmondat amit ha megír, akkor majd a csaj belészeret, ezzel egyébként Pétert is állandóan nyaggatta. :D Juli meg nem akart vele találkozni így kénytelen voltam elmondani neki h ezzel nekem segít. Juli persze rögtön megtalálta a kiskaput, töltsek vele sok időt, és akkor ő kedves lesz Jánossal. Újabb értékes órák mentek az alvás rovására xD

Természetesen én kerestem a kiutat a helyzetből, bár imádtam a munkahelyemet, elkezdtem nézegetni másik munka után, (rájöttem, hogy rendes kötött másod állást nem tudok vállalni a meglévő mellett) sőt fizetésemelést is kértem a főnökömtől. Aki végül 10+5K-val emelt, cserébe kijelentetett, szóval onnantól már ez is ugrott. Elkezdtem külföldi munkában is gondolkodni, de valahogy semmi nem akart összejönni.

2014 őszére már kezdtem teljesen megőrülni a helyzettől, és az tűnt fel, hogy korábban imádtam a hétvégi partykat, mostmár előre rosszul vagyok tőlük.
János költekezett persze, csak nem a nekem megfelelő irányba. Néha-néha rá tudtam beszélni egy-egy hw bővítésre meg továbbra is minden játék kellett neki, de ment a "haveri alapon" akármennyit mondtam maximum a fele legyen már.

Szeptembertől kitalálta, hogy angol órákat tartsak neki. Ez kezdetben igencsak jó ötletnek tűnt, hiszen normál órabérezéssel napi 1-1 órában letudhatom a kötelező bevételszerzést, házhoz jön stb. Nem... nem volt jó ötlet. Eleve kitalálta, hogy hetente fizetne, de naponta jönne. Mondtam neki h ez így nem ok, ekkor kezdődött a zavarosban halászás, hogy a tegnap előttit fizeti, a tegnapit még nem tudja stb. Persze legközelebb úgy emlékezett hogy rendezte, sőt volt amikor még arra is "emlékezett" hogy előre fizetett. Egy idő után rájöttem, hogy minden alkalommal kb ugyanazt az órát kell megtartanom mert úgyis elfelejti másnapra :D Na mondjuk lehet h köze volt ahhoz is ennek, hogy Jánosunk egyre inkább divatba vette, hogy többé-kevésbé betöltve jön angol órára. Képtelenség volt haladni vele. Aztán kitalálta, hogy részben egészben borral akar fizetni, a poén, hogy azt is nekem adott fizettségnek számolta fel, amit ő ivott meg xD Na egy idő után meguntam, hogy mindig másnaposan járok dolgozni, és rájöttem h ennek semmi értelme, mert keresni nem keresek vele, ő nem tanul de nincs egy szabad estém se, így elhajtottam a francba.
Mindeközben Péter - aki mellesleg jobban keresett mint én, és banki hitele sem volt - folyamatosan mindenféle kacatot adogatott el Jánosnak, aki persze alkudozással/részlettel stb de fizetgetett neki is. Természetesen mindeközben Pétert és engem is fárasztott Julival, meg h mit írjon neki, meg hozzak vele össze találkozókat stb. Ami különösen nehéz, amikor a lány egy egyetemista anglisztikás, a fiú meg egy koszos munkásgatyás bá$tyanyelven író, 8 kisegítőt végzett igénytelen gyökér.

Aztán Jánosnak új hobbija lett a Photoshop és a videószerkesztés. Megszereztetett velem mindenféle kép és videószerkesztő programokat. A csúcs az volt mikor egy boltban félmisis programért + telepítésért + élesítésért, elkértem 1000ft-ot ő meg habzó szájjal örjöngött, hogy milyen pofátlan drágaság ez. így vala annak históriája, hogy nem kapta meg az összes programot amit megrendelt, és eszemben sem volt vele belevágni bármibe kép/videószerkesztés terén. Egyébként humoros a helyzetben, de felért egy rakás programot, és amikor a felét leszállítottam, a másik felét lazán elfelejtette, nem egyszer jártam így... Nem véletlenül kapta meg "Na Pule Jon" (Nesze fasz János) körítéssel olykor a dolgokat.

Egy másik fórumon régi postjaimból talán még találhatok erre az időre gyöngyszemeket, de most hirtelen nem jut eszembe egy sem, no meg haladnék is a cselekménnyel, ha már egyszer belebonyolódtam a történetbe.
Jó persze ilyen apróságok igen, minthogy előfizetett a telefonján valami oldalra, ami napi 2db viccet küldött neki napi 5-6-800ft-ért, és állandóan sírt nem győzi tölteni a telóját, és ÉN oldjam meg az ő hülyeségét, persze ingyen, és tegnapra, mert jajj fogyik a pénze.
És persze volt a kb 1-2 hetente újrarakható Windows, a "most épp nincs pénzem" "tudom mennyit kérsz, de haverok vagyunk a felét adnám" "kösz, hogy megcsináltad, hozok egy kis bort" féle megoldások.

2015 tavaszára már a hajam téptem. Ő neki pedig továbbra is minden is kellett, Juli, hardverek, programok, pénz, ital, és gondolta semmit sem adna mindezért.

Egy napon szemet vetett a laptopomra. Elakartam adni, ezért meg is hirdettem, már kezdte h neki kell :
majd kitalálta h megnézné a gépet Előtte persze nem szólt ide meg semmi, nem épp a legjobbkor jött, de egye fene. Megmutattam neki a gépet, volt egy csomó idióta kérdése, majd azzal távozott, hogy neki ez kell de most nem hozott pénzt.
Eltelt pár nap, már el is felejtettem az egészet, mikor jött megint, hogy megvan-e még? Ő megnézné még egyszer, és ha tetszik meg is veszi. Megint alaposan megnézegette, minden, majd akkor már kijelentette h ez neki bizony kell, de jajj hát most sem hozott magával pénzt de majd megoldjuk. Majd semmi... már le is tettem az eladásról.
3-4 nappal ismét beállított, hogy hozta a pénzt, de ezt meg azt meg amazt telepítsek fel rá, hogy fut, hogy megy, ilyen progi kell neki rá meg olyan. Elment szó szerint egy egész délelőtt erre, amit egyébként szó szerint grátiszba kapott tőlem, ugyanis mindezért egy fillért sem számoltam fel pluszba. Na a végén elégedetten kifizetett (részletbe akarta, de közöltem vele, hogy ebben csak akkor vagyok benne ha az utolsó részlet kifizetése után viszi ki a gépet; na így már nem tetszett neki a dolog).
Ezután eltelt 2 nap, amikor is csenget, hogy jajj hát baj van, mert a VGA driver rossz rajta, gondoltam biztos elnyomkodott valamit de én évekig használtam azzal a driverrel, és sosem volt gond.
Na szétnyitottam a laptopot, és majdnem kiestem a cipőmből az elém táruló látványtól : a kijelző szanaszét volt törve, az egész laptop érzésre majd szétesett és sokkal lassabban bootolt be mint kellett volna. Közöltem vele h ezt tuti elejtette. Ő nem, ezt a VGA driver csinálja, meg nézzem meg nem csak az a baj h repedt a kép hanem bizonyos területeken másképp vannak a színek (hát persze, szerte szét törted a kijelzőt). Hogy én telepítsem újra, mert csak úgy lesz jó stb. Na akkor bementünk a biosba és megmutattam neki h ott is szar a kép, ez nem windows, nem VGA driver, Ő persze kötötte az ebet a karóhoz, hogy tutira nem ejtette le. Elirányítottam egy szakszervizbe ahol kicserélik a kijelzőjét neki. Miután elvitte a laptopot még az bent volt a szervizben, felkeresett ezzel az örömhírrel h sikerült a szervizbe majd megcsinálják, de jujj drága lesz, NEM KELLETT VOLNA ELEJTENIE... szólta el magát.
Pár nap múlva visszajött, hogy kicserélték a kijelzőt (mást nem csináltak rajta de szerintem más baja is volt a gépnek, pl innentől sokkal lassabban bootolt mint korábban, meg az összes HDD művelet bajos lett), és hogy 20 ezer ft volt, jajj jajj. Ja, és hogy fizessem már ki, mert hogy neki ez így milyen sokba volt, mert hogy milyen rosszul járt. Gondolhatta h annyira nincs igaza mert amikor közöltem vele h esélytelen, akkor hamar ráállt, hogy csak felezzük meg a javítást, a végén már a negyedével is beérte volna, csak mindenképp adjak neki pénzt. Hát nem kapott.

Ezután vett egy másik laptopot is, egy C2D-t és már két laptoppal járta a falut (leginkább engem) közben valahogy két telója is lett, plusz az otthoni gépe. Ez sok-sok potenciális probléma, természetesen (mind) nekem...

Az egészben az volt a legszebb, hogy a tőlem vásárolt laptopnál 50 ezer ft-ba állapodtunk meg, ő azonban csak 30-at adott, és fizetési haladékot kért, mivel elejtette és a kijelzőt meg kellett csináltassa.

Ekkor jött egy lehetőség, hogy elmehetek végre, végre(!) külföldre melózni! Nos erről valamikor egy külön blogoutos bejegyzést akarok majd írni mivel (többen mondták, hogy érdekelné őket) nem épp hétköznapi helyen voltam. Kockázatos útra indultam, nem tudtam mi lesz belőle, akár komoly pofára esés is lehetett volna (ahogy majdnem lett is, de erről majd a maga helyén és idejében). Azt mondtam Jánosnak, hogy elengedem a laptop árából a maradék 20 ezret, ha elvihetem magammal, és visszakapja mikor hazaértem. Kockázatos volt, mert az is benne volt a pakliban h 1 hét múlva otthon leszek, és akkor szívás volt az egész... plusz azért is, mert az ejtéstől komolyan megsérült a winyó (amit én akkor nem tudtam) és emiatt extrém lassúvá és akadozóvá vált a gép.

Na elmentem külföldre... (folyt köv)

#János #lucus

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3067) KROK640 válasza freemanone (#3060) üzenetére


KROK640
veterán

ha a János storyra gondolsz, akkor itt a folytatás

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3068) Elemental válasza KROK640 (#3066) üzenetére


Elemental
addikt

1. Mi az a bástyanyelv?
2.Tuti nem csak szopatsz minket? :) Ez igaz? Valóban megtörtént?

(#3069) bullseye válasza Elemental (#3068) üzenetére


bullseye
addikt

Hát nem kizárt, mert a pénzért meztelen nő fotózás és a képek továbbadása a nő tudta nélkül olyasmi, ami már nem biztos, hogy csak erkölcsileg problémás. Nyilván nem írná le nyilvánosan, ha tényleg ilyet tett volna...

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#3070) KROK640 válasza Elemental (#3068) üzenetére


KROK640
veterán

1. A bástyanyelv az a kifejezett cigó írás. Pont a következő részben akarok rá hozni példát. De a legtöbb "hülyét kapok az apróktól" topicba belinkelt hirdetésre jellemző ez. Amikor minden szó (is) helytelenül van leírva.

2. Meg sajnos. Igyekeztem kitérni azokra a dolgokra, amik motiváltak mindarra, hogy ez sajnos meg is történjen. De ne aggódj, mert a következő részben fog fordulni a kocka, még ha eleinte lassan is... (valamiért egyébként itt a Mafia 1 egyik utolsó barban zajlott videója jutott eszembe, amikor a rendőr megkérdezte Tommy Angelot, hogy mindez tényleg megtörtént? )

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3071) KROK640 válasza bullseye (#3069) üzenetére


KROK640
veterán

A lány tudott a képről. A továbbadásról is. Az is viszont kiakasztotta, hogy "csak" 5 ezret ért :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3072) Gabibácsi válasza KROK640 (#3071) üzenetére


Gabibácsi
tag

Ez durva sztori, a meztelen képes nekem sok, nem kommentelném.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#3073) tope válasza KROK640 (#3066) üzenetére


tope
addikt

Hát hallod, te durván meg voltál szorulva, hogy ilyenekbe belementél...

Saját magadnak is ellent mondasz, teljes áron adtad oda, aztán mégis 50 helyett 30, most akkor mi is volt?

(#3074) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Nekem az jutott erről eszembe, hogy egy ismerős szerint Románia pl már balkán. Hát nem, sajna még kicsiny országunk is az. A képes sztori szerintem is gáz, még ha a csaj is benne volt, akkor viszont őrá nézve is gáz.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#3075) pn4hvq válasza KROK640 (#3071) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Ha jól rémlik, hitel és egyéb miatt volt szükséged a Jánosodra (és a hozzá hasonlókra). Értem én, hogy vannak olyan dolgok, amiket fizetni kell (hitel), rezsi, stb. De akkor én nem megyek vissza tátott szájjal a @erdőbe minden nap, hanem teljesen megszüntetem a nem létfontosságú kiadásokat (pl. bulizás). Szerintem neked ez a rossz végén lenni a @-nak egy "tetszik állapot".
Csaj+kép: érdekes erkölcsű csaj lehet, ha hagyja magát úgy lefotózni, hogy tudomása van arról, hogy pénzért tovább lesz adva a fotó. Valahogy nekem az ilyen publikus lyukakra nem lenne gusztusom... Pláne, hogy holnap szembejöhetnek az utcán, mikor fogom a kezét és hangosan kielemzik az intim testrészeit. :F

(#3076) qnadam
Azt írta KROK640, hogy tudott róla a csaj.

Halkan megjegyzem, és ez az én személyes véleményem, hogy kezd túl meseszerű lenni ez a Jánosos történet, még ha valóban meg is történtek az itt leírtak.

[ Szerkesztve ]

(#3076) qnadam válasza pn4hvq (#3075) üzenetére


qnadam
veterán

ha tud róla. ha nem, az elég nagy baj.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3077) csako válasza KROK640 (#3071) üzenetére


csako
veterán

Legalább kapott a csaj belőle? :))

Manapság Patreonon meg más weboldalakon árulják a saját fotóikat a nők, engem már nem botránkoztat meg az ilyesmi :D

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#3078) #33253120 válasza KROK640 (#3058) üzenetére


#33253120
törölt tag

Alapban OTG-s a telefon, és adnak hozzá átalakítót, arra mehetnegy usb hub, abba meg egér, bill, webcam, meg sok más dolog.
De amúgy van hozzá kínai DEX kábel, azzal az igazi...

(#3079) E.Kaufmann válasza csako (#3077) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Engem megbotránkoztat, én nőnek nem fizetek fotóért, stricijének meg pláne ;] . Ha exhibícionista, akkor meg az az ő baja :DDD .

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#3080) Migráns válasza KROK640 (#3070) üzenetére


Migráns
csendes tag

A " hülyét kapok " topikban ebből az ú.n. " bástyanyelv/ nyelvtannáci " ügyből jó kis hepaj lett! Az aláírásai alapján a fő nyelvésznek látszó tárgyról (nevezzük Tré Bláz-nak) kiderült, hogy ő nem, és ő nem is soha.....Sőt, nem is érti, hogy miért, amikor ő nem is....

Azután - némi sírás-rívás után és rendkívül jellemesen - beajánlott másokat, akiket szerinte lehetne támadni....
Szóval az ilyen bástyanyelv-cigó írás kijelentésekkel igen vigyázni kell!

(#3081) Diabolis válasza KROK640 (#3071) üzenetére


Diabolis
tag

Nem mered ide feltölteni a képet :D Nyuszi vagy :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#3082) @tco@ válasza KROK640 (#3058) üzenetére


@tco@
aktív tag

az emberek kb akármilyen kompromisszumot hajlandóak megkötni, csakhogy "mobil"ok legyenek

Aki nem játszik vagy pici játékokkal (mint én, CS:GO stb), az azért jobban járhat a laptoppal. Nekem a bővíthetetlenség (bár üzleti notim van, de nem bővítem) és a felár bőven megéri azt hogy összesen 2 kábel lóg ki belőle, ha megyek akkor összecsapom, pár évente cserélem a gépet, és ennyi. Viszont nem is mennek az új játékok, az tény.

(#3083) E.Kaufmann válasza Diabolis (#3081) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

;]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#3084) @tco@ válasza KROK640 (#3066) üzenetére


@tco@
aktív tag

Vagy nagyon kellett a pénz, vagy nagyon szerettél pucér seggel medvecsapdába ülni :Y Lassan már csak János miatt járok a topicba, de megéri :C

(#3085) Gabibácsi válasza @tco@ (#3084) üzenetére


Gabibácsi
tag

Nagyon keszekusza a sztori, még az is lehet hogy a János a legjobb arc az egészben :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#3086) Gabibácsi válasza @tco@ (#3082) üzenetére


Gabibácsi
tag

nekem mennek az új játékok, mobil hibrid konzolon :)

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#3087) pn4hvq válasza Diabolis (#3081) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Nekem elküldte a képet. János annyira vágyott a csajra, hogy ezért a képért is borral és konzervvel akart fizetni... jövő héten..., de KROK élelmes volt és visszavágott: ha nem adod az 5öst, nem lesz mire polírozni este a bohócot. Ezen az estén KROK mosollyal a szája szegletén hajtotta álomra fejét.

;]

(#3088) Gabibácsi válasza pn4hvq (#3087) üzenetére


Gabibácsi
tag

de nem értem, felmegy egy bármilyen pornositéra, oszt kész, ha már ennyire nem megy...

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#3089) PhilBrick válasza pn4hvq (#3075) üzenetére


PhilBrick
őstag

Nekem is hasonlo gondolataim voltak mikozben olvastam:
Ha valaki kurv*nak all, ne sirjon ha b@sszak! :D

(#3090) mephi666


mephi666
nagyúr

uhh, hát már nekem is kezd a tököm tele lenni rendesen a hülyeséggel: vállalatirányítási rendszerünkben automatizált "beszerzés/elosztás tervezés"... n+1 paraméteren keresztül lehet vezérelni: baromi komplex, tényleg számol mindennel a rendszer... ép ésszel azt mondja az ember, hogy "az elején minél kevesebb paramétert állítsunk, nézzük úgy, hogy mit tervez" ...vagyis mondom ezt én :) ...aztán felsőbb szinteken elkezdik erőltetni, hogy heti tervezési adatot tegyünk alá azonnal a múlt év fogyásgörbéje alapján, mert az úgy jó lesz (nem lesz jó b*zmeg, mert ez nem húsvéti nyúl, vagy csokimikulás, aminek azért ki lehet számolni a fogyását, hanem acél :W ) ...de tegyük alá: túltervez izomból :W mondtam... szedjük ki ezt a változót, ott a másik paraméter, ami alapján biztosabban lehet tervezni, alátámasztom adatokkal, hogy 1/4 akkora készletet akar így tervezni, ez már közel áll a jóhoz, egyeztetünk az egyik fejlesztővel, aki benne van a témában... ő is egyetért velem, de "akkor is működnie kell heti fogyással, töltsük vissza az adatokat" :W visszatöltjük: sz@r ugyanúgy... "akkor biztos a programban van a hiba, vagy háttérben az algoritmusokkal" ...most már 200 a vérnyomásom, hogy egyszerűen nem fogják fel, hogy az ő alaplogikájukban van a baj (pár oldalnyi szöveggel meg tényadatokkal pár soron alátámasztottam a mondanivalómat és küldtem egy szép körlevelet... remélem valaki felfogja már, hogy miért ennyi az annyi...)

marhára dühítő, ha valaki nem ért valamihez, csak kitalál egy szisztémát, hogy az úgy majd jó lesz és menni fog, közben alapvetően más a rendszer működése és egyszerűen nem lehet jó :U próbáljon már cukorral besózni egy levest... garantálom, hogy nem fog sikerülni: hiába rak többet/kevesebbet, vagy keveri másféle kanállal azt a levest, akkor sem lesz neki a cukortól sós :W

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#3091) Lord Myn válasza KROK640 (#3066) üzenetére


Lord Myn
senior tag

Szerettem eddig a "Jánosos" sztorikat, de ez az utolsó, azért kib*szta már nálam a biztosítékot, már a fotó+pénz is erősen gyomorforgató volt, de a Juli+János+te sztorit már nem találtam egyáltalán poénnak, ne haragudj, de rohadt erkölcstelenek vagytok. :((( Merem remélni, hogy az azóta eltelt pár évben, azért fejlődött a jellemed legalább egy kicsit...

"War does not determine who is right - only who is left."

(#3092) E.Kaufmann válasza mephi666 (#3090) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Valamelyik rendezőnek mondták a színészei figyelmeztetésül, hogy vigyázzál, mert a végén még úgy fogjuk eljátszani, ahogy te rendezted ;]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#3093) nyisziati válasza Lord Myn (#3091) üzenetére


nyisziati
veterán

Ha kellő mélységig megismeri az ember a sztorikat és a háttereket, akkor kiderül, hogy valójában minden szereplő megérdemelte a másikat. (rám is vonatkozik ez persze)

(#3094) KROK640 válasza tope (#3073) üzenetére


KROK640
veterán

Igen, nagyon durván. Az ember vészhelyzetben vészmegoldásokat kénytelen alkalmazni, egyébként így visszagondolva életem talán legrosszabb időszaka volt ez, de hogy a legkeményebb az tuti. :(

Visszaolvastam, hogy hátha elírtam valahol, de nem találok olyat, hogy teljes áron adtam neki oda. Azt írtam, hogy nem akartam részletbe adni neki, csak ha az utolsót is ideadja. Ez nem tetszett neki. Egyébként 30-at adott az 50-ből. Ennek ellenére mai napig tartom, hogy ez egy jó üzlet volt, ugyanis félévig használhattam még a gépet, és mire visszakapta szerintem már 30-at sem ért :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3095) Lenry válasza Elemental (#2988) üzenetére


Lenry
félisten

Nem kell, jó nekünk így. ... Nem baj, ezt már megszoktuk.

váááá, én ettől sírva tudnék fakadni, hogy mennyire nem akarnak tanulni, nem baj, hogy a saját élete lenne jobb, de ne hogy el kelljen térni egy tizedfoknyit is a megszokottól, mert még a végén használni kéne az agyunkat is egy másodpercig. :W

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#3096) Lenry válasza Gabibácsi (#3020) üzenetére


Lenry
félisten

és azt sem hogy most hogy néztük volna rajta asszonnyal a sorozatot 200 km-ről.

PlexMediaServer
igen, be kell, hogy legyen kapcsolva egy gép, meg kell hozzá egy rendes net rendes uploaddal, de onnantól kezdve bárhonnan nézheted a filmjeidet bármi, ami összetettebb egy kenyérpirítónál

csak mondom

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#3097) KROK640 válasza pn4hvq (#3075) üzenetére


KROK640
veterán

A bulizás leépítésével nem sokra mentem volna, pláne, hogy az azért kihagyott pénzt senki sem fizette volna ki nekem. Azt ne hidd, hogy nem gondolkodtam heteken hónapokon át, hogy mit hogy lehetne optimalizálni. Ilyen volt pl a munkahely váltás, mint lehetőség de alapos körbenézénés után is messzebb, havi 10-20K pluszért sokkal rosszabb körülmények / több munka. Kétségbeesett voltam nem hülye...

Csaj+kép: szerintem az ilyen csajoknak nem fogdossák a kezét sokáig. Én legalábbis nem tettem. szvsz bárki megtette volna ezt, csak van aki nem merte volna bevallani a topicban.

A legjobb történeteket az élet írja, sajnos én nem vagyok ilyen kreatív, ha az lennék, akkor híres író lehetnék :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3098) #09634560 válasza Lenry (#3096) üzenetére


#09634560
törölt tag

Bár én nem rendelkezem vele, gép helyett sokkal többet ér és jóval kevesebbet eszik egy NAS.
sajna a plexmediaservert nem ismerem, jól jönne egy magyar nyelvű link hozzá, tudom hogy a plex-et le lehet tölteni a play áruházból de nemigen boldogultam anno velee.. :R

(#3099) freemanone válasza KROK640 (#3067) üzenetére


freemanone
őstag

Igen rá gondoltam, de most így olvasva a folytatást, csatlakoznom kell a többiekhez. A fotós rész kiverte a biztit......

Nem, bárki nem tette volna meg.... szvsz ide vagy oda.....

[ Szerkesztve ]

(#3100) koby11h válasza mephi666 (#3090) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ez így szokott lenni. Én már két termelésirányító rendszeren csináltam/néztem végig a szenvedés az ütemezővel. Mindig így indul, hogy csak a fő alapanyagokra, fő gépekre, csak a szűk keresztmetszetre. Aztán odafent elborul az agya valakinek és havi/heti helyett csináljunk heti/napi terveket, minden alapanyagra beleértve a csomagolófóliát is és minden gépre beleértve az utolsó kézi esztergát is... meg ne csak az első három paraméterre, hanem kapcsoljuk be mindet. Meg vegyük bele az átállásokat is, meg a kézi műveleteket! :W
Legyen üzemezve a leggyorsabb és a leggazdaságosabb és a legkevesebb átállással, a legkésőbbi alapanyag beérkezési határidővel... EGYSZERRE!!! :W
Mindig túltolják, meg próbálkoznak az éles rendszeren. Isten barmai!!!

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.