Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3801) davenport válasza KROK640 (#3798) üzenetére


davenport
aktív tag

Van amikor már az a "pihenés", hogy nem zavar meg senki 2-3 percenként a munkában, és ha kérsz valamit, akkor a körülötted ülők elsőre megértik, csinálják, akár úgy is, hogy azt normál, nem felemelt hangon mondod, viszonylag kevesen futkosnak, ugrálnak, üvöltöznek, ejtenek le tárgyakat, és mondják el ugyanazt folyamatosan ismétlődve harminckétszer.
#3797) hcl
A HR vezető most végre kiteljesedik nálunk, üdvözült mosollyal gyártja az utasításokat, köztük HO-ról szólót is. Persze a legfontosabb intelme az volt, hogy nehogy olyanok is HO-t kapjanak, akiknek nem mérhető a munkavégzésük, azok menjenek szabadságra.

No money, no honey.

(#3802) hcl válasza davenport (#3801) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Utóbbi LOL :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#3803) BiP válasza KROK640 (#3798) üzenetére


BiP
nagyúr

Már 2 gyerek is úgy leszívja az embert, hogy ha csak meló van, az az agynak felüdülés.
Namost home office 2 gyerek mellett, azaz őket is el kell látni/szórakoztatni, mindemellett melózni. Kicsit sem fogok visszavágyni az irodába :)

(#3804) *Ropi* válasza jokeph (#3800) üzenetére


*Ropi*
félisten

Meg kell nézni, hogy hány kilóig van hitelesítve a szék, a legtöbb ilyen kategóriás 120-ig, a 150-esek már drágábbak. Utoljára egy Jysk Gamborg "gamer" széket vettem, mert mindenütt csak jókat írtak róla. Nálam 1 év (a garancia lejárta után) kilazult az ülés illesztése (lötyög, emiatt nem tudok vele a földön gurulni, mert a kerekei nehezen fordulnak viszont az ülés előre dől és mivel a műbőr borítása nagyon csúszik, ezért a lábammal csak magamat húzom le róla), elromlott a háttámla állíthatósága (ha nekidőlők, instant lefekszem) és annak a karfának a műbőrje, amire támaszkodni szoktam, cafatokra szakadt. Egyébként annyira csúszós a műbőrje, hogy egy kicsit is hátrébb döntött támlánál a saját súlyánál fogva kicsúszik az ember abból a székből.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3805) Silεncε válasza BiP (#3803) üzenetére


Silεncε
őstag

Én alig vártam már a HO-t, mondjuk én egyedül vagyok, nincs gyerek és nem is lesz mostanában (ha egyáltalán). Az irodában meg vannak körülöttem vagy 10-en, na az most nem hiányzik :(

(#3806) hcl válasza *Ropi* (#3804) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Rögzítsd :) Fúrót neki ;]

Mutogatni való hater díszpinty

(#3807) BiP válasza Silεncε (#3805) üzenetére


BiP
nagyúr

lucky you. Mondjuk ha egyedül van otthon az ember, akkor baromi jó a home office. Nem kell hallgatni a sok hülye kollégát :)

(#3808) E.Kaufmann válasza KROK640 (#3794) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Mi kis lakásban vagyunk, ami arra elég, hogy aludjunk meg néha közösen reggelizzünk, nincs itt külön dolgozószoba se íróasztal se hosszútávú munkavégzéshez szükséges szék, csak alegolcsóbb faszék, ami minden, csak nem kényelmes. Saját gépem a TV-re van kötve, egyetlen munkaeszköz a céges laptop. Igazából mindjárt én is szólok a főnöknek, hogy valami mini íroasztalra/irodai székre adjon már egy kis zsét, és szerintem ez egyáltalán nem luxus.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#3809) RoyBatty válasza KROK640 (#3799) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Én amikor elkezdtem "home office"-ozni, kellett vennem egy profi széket, mert nem mindegy hogy egy székben napi 2 órát ülsz vagy 10-et.

(#3810) RoyBatty válasza BiP (#3803) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Nekem 3 gyerek lesz otthon határozatlan ideig (köszi denevérevő kínaiak :) ) , el lehet képzelni, mennyit tudok majd napközben dolgozni. Marad az éjszakai bagoly üzemmód :(

[ Szerkesztve ]

(#3811) E.Kaufmann válasza KROK640 (#3798) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Egy jó programozási feladat kikapcsolóbb mint az otthoni kötelező körök. A gyerek meg még talán a bölcsihez is kicsi, de nem ovis korú. Áldott jó gyerek, már amennyire egy gyerek jó lehet, de ha az ember kocka és otthon nem teljesülhet ki ebben, akkor bizony a munka pihentető.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#3812) KROK640 válasza davenport (#3801) üzenetére


KROK640
veterán

Eléggé kiváncsi leszek, hogy mennyire bizonyul majd nagy tömegben hatékonynak a HO, de emiatt a gyerek tényező miatt félek, hogy gyenge eredmények születnek (a mérés nem reprezentatív mert a gyerek nincs iskolában) és az jön majd ki, hogy baromság a Home Office...

"Persze a legfontosabb intelme az volt, hogy nehogy olyanok is HO-t kapjanak, akiknek nem mérhető a munkavégzésük, azok menjenek szabadságra."
Ha valakinek nem mérhető a munkavégzése, akkor az minek van még ott?
Egyébként ezt meg valahol szarrágásnak tartom, hogy van aki HO-t kap, van aki meg a szabadságát áldozza fel azért mert a munkahely fél és hazaküldi. ha csak nem gyári munkás, akinek a futószalag mellett kell álljon vagy olyan fizikai munkás akinek szükség van a jelentétére akkor ezt nem érzem indokoltnak. Nyilván vannak területek ahol nem megoldható a HO (légi, vasúti irányítás stb), de a szabadság sem annyira jó megoldás.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3813) Aljasvip válasza BiP (#3807) üzenetére


Aljasvip
senior tag

Nálunk egy óvoda van a szomszéd belső udvarra néző ablakok alatt. Most nem lesz nagy mozgás ott, oké, de egy standard nyári HO anno tavaly úgy telt, hogy 9-től 4-ig tompa de konstans gyerek kiabálás/sírás. :D

(#3814) davenport válasza KROK640 (#3812) üzenetére


davenport
aktív tag

Vagy az jön ki, hogy az egész bejárósdi egy hülyeség egyes helyeken. Valszeg napok óta megy a matek, hogy mi ér többet, állj a sorban, és termelj, esetleg megfertőzve egy teljes közösséget, vagy menj haza és, akkor egészséges maradsz, csak nem lesz áru. A mérhető munka az én esetemben jogaszként vegyes. Adsz 10 szerződéskezdeményezőt, nagyjából mérhető, hogy mikor végzek vele. Adsz két ügyet, lehet hogy napokig tökölök velük, egyeztetek, szakirodalmat, jogszabályt olvasok, ertelmezek, a szakterületet csesztetem stb., ezt nem fogod tudni mérni a távolból, vagy csak egyes részét. Egy programozó esetén mindig tudod mérni az adott feladatra fordított időt, vagy elfogadod azt, hogy elő fog állni a megoldással? Őt kirúgnád?

No money, no honey.

(#3815) laskr99


laskr99
addikt

Nekem a szomszéd nő ilyen. Tudom tudom illik tartani egy jó kapcsolatot de..

Mikor hazajövök a melóból hulla fáradtan, csináljam már meg légyszives a gépét. Kész. S.O.S kellettem éjszakára aludtam 2 órát(du-de. váltás) majd 12 óráztam. Hazaestem, kopogott, mondtam neki, másnap megcsinálom. Erre 2 óránként kopogott,hogy nem e tudnám most megcsinálni. Mindig segítettem neki, múltkor telt be a pohár. Csináltam az én kis hobbimat, erre meghallotta,hogy kint vagyok, elkezdi, nem e tudnék segíteni neki. Erre mondtam,hogy ebbe nem tudok mit segíteni már(meghalt az alaplap lan vezérlője) venni kell egy újat. Látta,hogy zavar, látta ,hogy csinálom, fél órát cseszte az agyam, el is törtem a magot. Már ott tartottam,hogy ha nem megy el, mivel többször is jeleztem már, akkor nem fogják szép szavak elhagyni a szám. Azóta szerencsére nem keresett. Konkrétan szolgáltatásként tekintett rám, egy ideig elnéztem mert szegény, de van egy határ. Anno a másik szomszéd ugyan ezt játszotta el, azzal a különbséggel,hogy ő talán néha kedveskedett is picit. Azóta ő már elhunyt, de jött a váltás.

(#3816) Peter Kiss válasza laskr99 (#3815) üzenetére


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

És úgy egyébként milyen a szomszéd nő? ;]

(#3817) hobizoli válasza laskr99 (#3815) üzenetére


hobizoli
nagyúr

dehognem tudsz :P
kell egy PCIEx1-s halozsuga bele, vagy egy USB-s

:DDD

több drón kell ;P

(#3818) jokeph válasza Peter Kiss (#3816) üzenetére


jokeph
nagyúr

A leírás alapján frusztráló lehet... van az a szint, amikor ezt már semmi sem ellensúlyozza. :)

(#3815) laskr99:
Hasonló okokból már nem vállalok semmi effélét, meg nagyon mást se. Van egy szűk kör, akinek bármikor bármit, de ez felém is így van részükről. A többi, ha bevállalom, kőkeményen csengeti amit kérek, vagy továbbáll. :D

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#3819) qnadam válasza cof (#3796) üzenetére


qnadam
veterán

egyáltalán nem biztos. vagy mondjuk leült napi 10 percre a konyhaasztalhoz, az meg nem ideális munkakörülmény.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3820) cof válasza qnadam (#3819) üzenetére


cof
veterán

Nincsenek róla pontos számadatok de úgy 100-ból 5 ember lehet ilyen, hogy otthon csak napi 10 percet tölt online.

Két fajta irodista van, aki a 8 órából hasznosan csak 3 órát tölt munkával, ugye itt is lehet olvasni, hogy elhúzzuk így meg úgy a munkát, a másik fajta meg a 8 órán túl haza is viszi a munkát, neki nyilván van hozzá széke is, az első felének nem szükséges mert csak 3 órát kell eltöltenie ülve, és utána a napi meló letudva, szabad ember, nem kell betartani a 8 órás munkaidőt, szóval az ő érdeke, hogy minél előbb végezzen. :D

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#3821) hcl válasza davenport (#3814) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Na ez a legtöbb multis manager nagy baja, hogy az ilyesmi nem mérhető :D Hogy van egy embered, aki sokszor semmit nem csinál, de amikor kell, akkor muszáj ott lennie, hogy megoldja a bajt, az felfoghatatlan.
Előző helyen a helpdesk-esek értékelésének az volt az alapja, hogy hány hívást kezelt le.
Nézem, hogy WTF, kifog 5 jelszócserét, amíg más 1 irgalmatlan szívással küzd, akkor ki végzett jobb munkát?

Mutogatni való hater díszpinty

(#3822) bambano válasza Peter Kiss (#3816) üzenetére


bambano
titán

mindig zöldebb... :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3823) laskr99 válasza Peter Kiss (#3816) üzenetére


laskr99
addikt

Öreg néni, nem akarod te azt :))

(#3824) KROK640 válasza davenport (#3814) üzenetére


KROK640
veterán

Itt akkor félerértődött a mérhető dolog. A nem mérhető alatt itt olyanra gondoltam, aki egész nap elvan mint a befőtt, kezeli a kv gépet, néha mail forwardol egyet, aztán annyi.
De írtam is, hogy nem minden területre lehet ezt a dolgot alkalmazni. Van pl egy ismerősöm ő rendező pályaudvaron dolgozik. Az ő teljesítményét is nehéz lenne mérni...

Programozónál sem lehet mérni... (vagyis lehet h azoknál akik csak kódolnak talán igen, de egy saját példa : ) pl volt, hogy komplett weboldal készítést vállaltam el, ami mint kiderült a megrendelő részéről azt takarta, hogy a leírásokat (cégfilzófiától kezdve a marketing dumáig, és a) logoig mindent én csináljak. Na most amikor ő látott ergy kész oldalnyi szöveget, akkor sosem tudhatta, hogy a második vagy a huszadik verzió, hogy annyi idő volt elkészíteni míg begépeltem vagy épp órák kreatív gondolkodásának a terméke? De ugyanez igaz a logora is. Szóval elég sok minden nem mérhető látványosan.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3825) IO.sys


IO.sys
őstag

Itthon egy ideje nagyon sok volt a muslinca a műhelyasztalom körül. Hónapok óta hessegetem őket. A légkondira tippeltem, de mivel elég rendesen meg van rakva a hely, a sarokba gurult csirkecombtól kezdve bármit el tudtam képzelni.
Szétbontottam (egy hete harctér a nappali), sehol semmi. Aztán jött a kanapé mögötti hosszabbító cseréje kábelmanagement célból, egyszer csak nézem, valami foltok vannak a kanapé sarkában. Kicsit kijjebb húzom, törlöm, már elment 3 kendő, beljebb még mindig van. Végül is el lett húzva az egész kanapé, amikor is kiderült, hogy beesett a karfa mögé pár szem csokidrazsé, a kutya megette, de mivel a kutyáknak a csoki méreg, visszahányta az egészet ugyanoda, ezáltal ki tudja, mióta, fél négyzetméter kutyahányás társaságában éltünk. Az a tanulság, hogy a muslinca precíz indikátor, oda kell rájuk figyelni.

Apropó székek, a képen az egy jóóó szar szék...

[ Szerkesztve ]

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#3826) Airedhyal válasza IO.sys (#3825) üzenetére


Airedhyal
aktív tag

Jó kicsi a monitorod. :D :P

(#3827) hcl válasza IO.sys (#3825) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Szegény blöki :( Itthon akkor van muslinca, ha asszony szőlőt vesz. Ha nincs azonnal felkajálva, és kidobva a szára, akkor másnapra tele van minden :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#3828) IO.sys válasza Airedhyal (#3826) üzenetére


IO.sys
őstag

Azóta volt egy 27-es öregebb S-PVA, amit egy kismegszakító levágódás hazavágott, mert nem volt benne túlfesz védelem. :F 2-3 hónapja volt nálam.

@hcl: jaah, a kutya rájött, hogy a csoki nem jó.

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#3829) KROK640 válasza IO.sys (#3825) üzenetére


KROK640
veterán

Majdnem ugyanolyan billentyűzetünk van.
A tanulság az, hogy nem kell kutyát tartani a házban.
Nekem a legdurvább dolog 1 hónapja egy komplett egész tuc keksz volt, ami előkerült a gépházból. Azóta sem tudom hogy kerülhetett oda...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3830) hcl válasza KROK640 (#3829) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Én inkább azért nem akarok kutyát-macskát lakásba, mert nem nekik való. Ők kint érzik jól magukat.
Asszony viszont akar macskát bentre, így van :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#3831) qnadam válasza hcl (#3830) üzenetére


qnadam
veterán

Én inkább azért nem akarok kutyát-macskát lakásba, mert nem nekik való. Ők kint érzik jól magukat.

nyilván fajtától is függ, de jellemzően nem.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3832) Syl válasza hcl (#3830) üzenetére


Syl
nagyúr

> Ők kint érzik jól magukat.

A kutya leginkább a gazdája mellett érzi jól magát. Egyedül kicsukva az udvarra, olyan neki mint embernek a börtön.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#3833) IO.sys válasza KROK640 (#3829) üzenetére


IO.sys
őstag

Volt kis házunk udvarral, meg voltunk győződve, hogy ez a legjobb a kutyáknak. Nyilván ott se a gangon laktak, hanem bent az ágyukban. Aztán lakásba jöttünk, nagy meglepetésünkre a depressziós kutya boldog lett, az ideges kiegyensúlyozottá vált.

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#3834) BiP válasza hcl (#3830) üzenetére


BiP
nagyúr

Hát, ez nem feltétlenül igaz. A kutya és a macska is a gazdája közelében érzi jól magát.
Nekünk macskáink vannak (nem véletlenül), ők alapvetően benti cicák, de kijárnak. (azért benti, mert bent alszanak, és hát napi 16 órát alszanak :), úgyhogy ha kategorizálunk, akkor időalapon bentiek), de amikor csak kedvük tartja, kimennek az udvarra. A lelkesedés mértéke időjárásfüggő.
A nem véletlenül része meg pont azért, mert kutyát csak kintre nem akartunk, mert nem akartuk ezzel kínozni, beengedni meg szintén nem akartuk, mert akkor meg -fajtafüggően- sok extra takarítással jár.

(#3835) Diabolis válasza KROK640 (#3829) üzenetére


Diabolis
tag

Ezért nincs felrakva a gépemre az oldala, így látnám ha belekerülne valami :D

Valójában azért, mert Buda közepén, jobbról a 4-es, balról a 6-os vili.... Bármint letörölgetek, 3 perc múlva újra poros, főleg nyáron amikor minden nyitva...

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#3836) Pötyi válasza Diabolis (#3835) üzenetére


Pötyi
őstag

Kerestelek a TérkéPH-en, de nem láttalak...

:D

QNX is cool!

(#3837) KROK640 válasza hcl (#3830) üzenetére


KROK640
veterán

Négy macskám van, de kintre valóak. Nem szeretem ha bejönnek, koszolnak stb.
Ennek ellenére nagy hidegben stb, bejöhetnek, de tavasztól fokozatosan egyre többet vannak kint, de menni is akarnak.

[ Szerkesztve ]

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#3838) DJGABI válasza Pötyi (#3836) üzenetére


DJGABI
addikt

hú bakker, az az oldal még él? :DDD

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#3839) BiP válasza DJGABI (#3838) üzenetére


BiP
nagyúr

Húbakker, még én is rajta vagyok a régi (>5éves) címemmel :)

(#3840) bandiras2 válasza Diabolis (#3835) üzenetére


bandiras2
senior tag

Porosodásra a megoldás geotextil: [link]
Múltkor leszedtem a gépről az előlapot. Borzalom mi volt rajta, de a gépben semmi. Patika állapot. A cucc kapott egy gyors zuhanyt, majd ment vissza a helyére tisztán.
A táp és a ház venti is kifelé tolja a levegőt. 2 éve ilan. Azóta nem takarítottam benne, mert nem kell. Mármint egyáltalán

A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Freedmann

(#3841) hcl válasza Syl (#3832) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Az meredek. Mondjuk ha a gazda nincs otthon, akkor mindegy... Abból indultam ki, hogy nem az van a fajban, hogy zárt terekben szeret lenni.

@BiP : A macskának mindegy, csak kapjon kaját :D Amúgy ez a "bent lakik, de kimehet" a legjobb megoldás, viszont egy panelba, ahonnan alig megy ki, vagy egyáltalán, hát... NEkem ez nem tűnik jónak.

@bandiras2 : Aha, szóval ez a neve! Rendelek pár négyzetmétert...

Mutogatni való hater díszpinty

(#3842) qnadam válasza hcl (#3841) üzenetére


qnadam
veterán

fajtafüggő is. mi itt agárban utazunk (zasszony önkéntes a fajtamentésnél, volt egy csomó ideiglenes agarunk, aztán most van fix 2), alapvetően bent szeretnek lenni a humanoidjaikkal. oké, az orosz agár még télen is igényli, hogy kint legyen órákat, szóval fajta- és példányfüggő is, de volt puli is, aki úgy szeretett aludni, hogy rálát a bejárati ajtóra. vagy ha nem, akkor alszik egy szobában is velünk, de akkor legalább a szobaajtót lássa :) és ez nulla tanítással, ösztönből.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3843) hcl válasza qnadam (#3842) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Na ez az, hogy szerintem ők kint lennének a gazdáikkal, nem bezárva :D
Pláne az agár, szeret mozogni, gondolom :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#3844) qnadam válasza hcl (#3843) üzenetére


qnadam
veterán

az agárnál lustább állat kevés van a világon.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3845) hcl válasza qnadam (#3844) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

:D :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#3846) galoslac válasza qnadam (#3844) üzenetére


galoslac
tag

Mikor rájön, hogy csak szopatod azzal, hogy kinyitod a hűtőd kirobbantani se lehet egy darabig a vackából. :D

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#3847) qnadam válasza galoslac (#3846) üzenetére


qnadam
veterán

áh, ezek tudják, hogy nem a hűtőből jön a kaja. többnyire...
viszont a szigorú parancsokat nem szeretik, főleg az egyik. annak különösen lelke van :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3848) *Ropi* válasza hcl (#3806) üzenetére


*Ropi*
félisten

A rögzítés megvolt, de sajnos attól még ugyanúgy csúszik. :DDD

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3849) Dr.NX válasza qnadam (#3844) üzenetére


Dr.NX
addikt

Az angol tréfás neve megvan?
The world's fastest couch potato. :)

Elfogadom a sütiket.

(#3850) hcl válasza *Ropi* (#3848) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Az ülőlap rögzítését gondoltam a székhez :D

Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.