Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2301) nyisziati válasza E.Kaufmann (#2299) üzenetére


nyisziati
veterán

Te jó ég. :Y
Ennyire rossz a helyzet nálatok?

Nálunk a tulaj közvetlen csicskája egyszer próbált meg hétvégi melóra beszervezni. Még jól meg is fizette volna. Finoman lekoptattam, mert én hétköznap dolgozom, hétvége a családé (meg az enyém).
Nem is próbálkozott többet. Fél év múlva repült a cégtől, a túl nyomulós stílusa miatt (is), én még itt vagyok.
Mondjuk ez Pest (illetve Buda), gondolom a te munkahelyed meg nem. :(
Durva, egyesek mennyire visszaélnek a helyzetükkel. 6-700 évvel a kiskirályok bukása után még mindig Döbrögik meg gyevi bírók osztják a kegyeket. :((

(#2302) Kisgépkezelő válasza IO.sys (#2298) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Ennek a 130-nak az ismeretében tulajdonképpen teljesen indokolatlan mindenféle panasz amit felhozol ellene. Ahogy a mondás tarja "Banánnal fizetsz, majmot kapsz."

(#2303) hcl válasza IO.sys (#2298) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Mondjuk lehet, hogy ő is azért nem dolgozik akkor, mert annyit akp :D
Bár mondjuk akkor sem az a megoldás, hogy tesz mindenre, hanem hogy elhúz többért máshova...

Mutogatni való hater díszpinty

(#2304) aprokaroka87 válasza IO.sys (#2278) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Nem is értem, annó miért nem a ping-pong parancsot irták bele a rendszerbe tervezéskor:D

(#2305) DJGABI válasza IO.sys (#2292) üzenetére


DJGABI
addikt

ha nem látnám kiírva, hogy Pécs környéki vagy azt hinném hogy az én ex munkatársamat kaptad meg... [link] bááár aztán Pápáról Győrbe is járt már dolgozni, lehet már csak délen nem előzte meg a hírneve :DDD

szerk: na jó, neki volt asztali gépe, talán annyi a különbség

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#2306) galoslac válasza IO.sys (#2298) üzenetére


galoslac
tag

130-ért még érteni is kéne hozzá? 50% neked 50% nekem, és sose fogod látni a beosztottad, de kérésre havi 1x csinálok olyan hibát a rendszerben amivel elszórakozhatsz pár hétig. :D 20-30 embert bármikor...

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#2307) E.Kaufmann válasza galoslac (#2306) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Azért 130-ért illene pölö új belépők és kilépők adminisztrációját, egyszerűbb mentési és hibaelhárítási feladatok ellátását, kisebb fizikai melókat, (LCD monitorok és irodai gépek pakolgatása, infós raktár rendben tartása).
Én egy hónap alatt betanítottam egy srácot ideiglenes utódomnak, de jól el is látja a dolgát, miközben mást is csinál, igaz komolyabb dolgokat nem tud (programozás, riportolás, új csoportházirend pituszkálás, stb...), de szvsz ennyit illene egy segéderőnek vidéken, papír nélkül, úgy hogy nem kell megszakadnia az infós teendők miatt hanem mondjuk nettó négy órát becsületesen ledolgozik.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#2308) galoslac válasza E.Kaufmann (#2307) üzenetére


galoslac
tag

Neked segéderőd van 130k-ért, neki "infósa". :)

ui.: Gondolom, hogy bértábla....

[ Szerkesztve ]

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#2309) E.Kaufmann válasza galoslac (#2308) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Inkább egy ilyen segéderő, mint olyan infós. Én már nem vagyok ott, csak beszélünk néha és az ő fizuját, megmondom őszintén, nem ismertem, csak hogy ő volt kéznél, de más munkakörben addig. Valami infós szakközépet végzett, de nem igazán jött be neki, viszont szerintem a tanárok se lehettek toppon, ha egy hónapos betanításom után még nem találtak jobbat nála (mondjuk, lehet sokat is kérték a jelentkezők ;] ), és még müxenek a rendszerek.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#2310) galoslac válasza E.Kaufmann (#2309) üzenetére


galoslac
tag

Szakközepes infó tanárok egy részétől pénzt kéne szedni, mert nem esik a fejükre az eső és fűtenek... Volt pár szerencsétlen balfasz tanárom, de a prímet az egyik infó tanár vitte.

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#2311) aprokaroka87 válasza galoslac (#2310) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Annó az én infó tanárom középsuliban elég lazán kezelte a dolgokat.

Simán megittunk órán haverral egy sört.

Többiek néztek is...
Tanár annyit mondott.

" Ha lehet a sörösdobozt ne a kukába dobjátok ":D

(#2312) koby11h


koby11h
aktív tag

Nekem még a nyolcvanas években a fősulis tanárom volt nagyon kiakasztó.
Eleve, hogy Proper 16 gépeken kellett kínlódni (30 perc munka, aztán kikapcsolni, mert túlmelegszik). Még amit felírt a táblára az sem volt jó. Alap feladat, személyi szám ellenőrző számjegyének képzése, de simán elrontotta. Mondtam haveromnak, hogy szólni kéne neki, mielőtt ezzel megy el az egész óra. A srác valami C64 kártya nyákot tervezett (az is komoly volt, hogy a koleszos szobában maratta utána én meg nem győztem utána szellőztetni) így csak megvonta a vállát és közölte, hogy leszarja, csak a zh-n ne a rossz megoldás legyen a jó...
Így én is olvastam tovább a matekot, megvártam míg rossz eredményt adott a programja, aztán szóltam hol kéne javítani és végre mehettünk vissza a koleszba a saját gépünkhöz!

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#2313) Kisgépkezelő válasza hcl (#2303) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Vannak olyan habitusú emberek, hogy inkább megelégszenek a kevéssel (bár többnyire azért közben nonstop panaszkodnak) minthogy egy kicsit többért egy kicsit több felelősséget kelljen vállalni. Egy régebbi kollégám akivel bő egy évig dolgoztam együtt, állandóan azon dühöngött, hogy neki mennyire kéne az előléptetés (még a tudása is bőven megvolt hozzá), mégis amikor megvolt rá a lehetőség, akkor duzzogott valamit aztán kihagyta. Mondjuk nekem ezzel szerencsém volt, mert ha ő jelentkezik, nekem legfeljebb később lett volna esélyem.

galoslac: Az infótanárok meg tipikus példái az "ingyen kéne...". mentalitásnak. Sajnos amennyit rászánnak, annyiért csak véletlen lehet olyan szakembereket találni, akik jók is lennének. Egész jónevű infós szakközépbe jártam, de oda is csak véletlen esett be egy olyan tanár, akinek a piacon is kamatoztatható naprakész tudása volt. Szűk egy év után kamatoztatta is. :D A többi meg mint IO.sys 130k-s munkatársa.

(#2314) galoslac válasza Kisgépkezelő (#2313) üzenetére


galoslac
tag

Tökéletesen igazad van.

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#2315) KROK640 válasza koby11h (#2279) üzenetére


KROK640
veterán

Az ilyenek mindig kiakasztanak.

Jó múltkorában (kb 1 éve) az egyik hozzám is beállított egy zacskónyi (kb 20db) 32-64MB-os SD RAM modulokkal!!! Természetesen koszosak voltak, pár kopott is, volt amin az aranylábak sem voltak jók. Azt mondta h ő 3 ezeret szeretne darabjáért, de tuti többért eltudom majd adni, merthogy van benne "ami nagyobb". (gondolom ezek a 64MB-os modulok lettek volna).
Mondtam neki h én meg egy 1959-es Cadillacet, de sajnos mégsincs :( ellenben ha valami retróshoz elviszi az egészért kaphat mondjuk 300ft-ot. Visszaraktam a zacskóba, és kezet mostam.
Persze jött h ne csináljam már, legalább 20 ezret adjak érte és itthagyja. Mondtam neki h nekem ez ingyen sem kell, de vigye el egy bontóba, ott majd tuti jól keres vele. Na ezzel félig boldogan félig rám haragudva elcsattogott.
Annyira megnéztem volna a bontós arcát, ahogy a kisszatyornyi retkes SD modulért kimondja a kedves ismerősöm, hogy 60 ezret szeretne :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#2316) hobizoli válasza koby11h (#2312) üzenetére


hobizoli
nagyúr

a NYAK maratasra volt egy tok egyszeru muvelet, amivel kb 10 perc alatt meg volt a dolog

eleve csipet so + par csepp ecettel femtiszta rezfeluletet lehetett kapni
aztan arra megrajzolva a dolgot, 1 resz hidrogen peroxid, 2 resz sosav, 5 resz csapviz komboval par perc alatt meg volt a tortenet

suliban amikor csinaltuk a NYAK panelt, a telitett oldatu vaskloriddal szarakodtak ott orakat, en a kajaszunetben kimarattam magamnak a panelt

ja meg a IC labakra volt az Alphaset matrica, atvezetessel a labak kozott
meg volt siman vezetek matrica is belole
azt meretre vagtam, aztan kesz
nem kellett NYAK filc, meg tus sem

de ha nem volt femtiszta a felulet elotte es ugy csinaltad meg a rajzot ra, a fenti mix ugy leszedte a rajzot is, mint a fost :DDD

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#2317) koby11h válasza hobizoli (#2316) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ez a rész mindig távol állt tőlem, én csak az iszonyat büdöset éreztem, meg hogy alig lehet elférni, meg a hülye lámpa hülye vezetékei... egyedül a death metal volt elviselhető amit közben hallgatott :)

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#2318) Kisgépkezelő válasza koby11h (#2317) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Nemtom mi a nehezebb, elviselni a death metalt, vagy elviselni bármit ami nem az, ha azt szereted. :D

(#2319) koby11h válasza Kisgépkezelő (#2318) üzenetére


koby11h
aktív tag

Nincs zenei ízlésem, sok mindet meghallgatok: népzene, industrial metal, alt.rock, death metal, klezmer, blues, swing, musical... ami nem jön be az a túl lassú vagy a túl magas hangokra építő (pl. távolkeleti) zene, de ha nincs más, akkor még az is jöhet.
Kedvencek az Ossián, Pokolgép, Sziámi, Prosectura, P-Mobile, Stones, Beatles, Hobo és Bill a király!, Cseh Tamás, Meat Loaf, Queen, Rocky Horror Show, Hair, Big Bad Voodo Daddy, Brahms, Goran Bregovic, Sziámi, Beethoven, Solaris, Pink Floyd, E.L.&P, Sepultura, Kreator, Lord, Judas Priest, Iron Maiden, Louis Armstrong ... szóval bármi

[ Szerkesztve ]

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#2320) hcl válasza Kisgépkezelő (#2313) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Eh, én is rühellek felelősséget vállalni, de ha valahol keveset adnak, szar a meló, akkor inkább elhúzok olyan helyre, ahol jobb. (Legalábbis jól adnak, ha már rossz a meló).
Most is el akarok, mert ugyan a fizu az iparági átlaghoz képest kevés, de nekem tök elég, viszont azt a baromságot, ami folyik, már a halál se akarja. (És nem is az, hogy szar lenne a meló, vagy rosszak a körülmények, hanem a full értelmetlenség a gáz.) Ha kevesebb lenne a hülyeség, akkor maradnék, ha több lenne a fizu, akkor ugyanúgy pápá. Illetve durván többnek kéne lennie, hogy ott maradjak.

@KROK640 : Azaz! Egy jóféle, olyan 256MB-os SD modulért, ami megy BX előtti lapokban is, vagy pl. 256MB egyoldalas laptop SD-ért még akár 300Ft-ot is kaphat (bár az utóbbiért inkább többet, mert csillagászati ára van).
Én elszórakozok ezekkel, de ebben a formában kiröhögtem volna...

@NYÁK maratás : Jó dolog, én már bőven 10 évvel szakközép után kezdtem el újra saját dolgokat építeni, kapóra jött a hőtranszfer papír : kinyomtatod rá a cuccot lézerrel, rávasalod a NYÁK-ra, mehet maródni. Szép lesz, olcsó.
Melóhelyen meg volt nem gyenge lézernyomi, és én voltam a local IT...

Mutogatni való hater díszpinty

(#2321) Kisgépkezelő válasza hcl (#2320) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Furcsa az ember. Sokszor én is hiába erőltetem a gondolatot, hogy amíg értelmetlen dolgokkal megy el a munkaidőm ahelyett, hogy valami értelmeset csinálnék, addig is ugyanazt a fizetést kapom. Ha meg a vezetőségnek így jó, nekem miért ne legyen jó? De persze ez nem ilyen egyszerű, mert azért fortyogok én is néha az ilyeneken.

(#2322) IO.sys válasza Kisgépkezelő (#2302) üzenetére


IO.sys
őstag

galoslac írta le a helyes választ: bértábla. :) Ez egy közszférabeli hely az önkori és az iskolák közt. Én 130 alatt kezdtem itt és ennyiért dolgoztam másfél évet, ezalatt felhoztam a helyet informatikailag a középkorból a használhatóság szintjére. Hullajtottam pár liter vért ezalatt, szerencsére volt egy éles szemű munkaügyes, aki kilobbizta nekem a fizuemelést. Közben feladattöbblet lett és jött ez a gyökér. Én még mindig húztam az igát és megint kaptam fizetésemelést, időm is alig volt aláírni.

hcl: 130k ezen a környéken sajnos teljesen normális. Ez a csávó nem azért nem dolgozik, mert ennyiért nem hajlandó, hanem mert nem érdekli az egész informatika. Máshol se dolgozna. Meg tudná tanulni, csak a parancssor meg a szerverek meg a többi izé (RDP) az olyan macerás. Dolgozott már hegesztőként is, ott az összes darabot javítani kellett utána, szidták is a srácot, aki bevitte. Portásnak se lenne jó, mert ott pl. nagyon sok mindennel képben kell lenni.

DJGABI: azaz, emlékszem.

galoslac: nem a beosztottam, egyenrangú. Mentoráltam a felettesünk szerint. :D WTF

E.Kaufmann: ebből az új belépők adminisztrációjának a 20%-a van meg, meg a dolgozók költöztetése, de ott is pakolnom kell a végén, mert a kábelekben el lehet utána esni. Raktár rendben tartása már nincs meg. Ha rábízok egy telepítést, 3 nap kínlódás után átveszem és 1 óra múlva kész, miközben mást is csinálok. Ja, amúgy a gyerek informatikus, papírral.

Kisgépkezelő: megelégszik kevéssel és nonstop panaszkodik. :K

hobizoli: építettem NYÁK nyomtatót, belekerült néhány ezresembe és hónapomba, de most, ha kell, gyártok itthon bármit.

koby11h: zenész vagyok, de akkor se tudnék felsorolni ennyi zenekart, ha billentyűzettel vernék közben a fejem. :D

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#2323) bambano


bambano
titán

áramszünet miatt elszállt egy szerverem. 1075 napos uptime-ja volt. brühühü... :O

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2324) hobizoli válasza IO.sys (#2322) üzenetére


hobizoli
nagyúr

megneztem a videot,

jopofa a szerkezet, de pont azt a csiszolopapiros tisztitast lehet a so+ecet megoldassal kikerulni
raadasuk ugy nem lesznek mikrokarcok a rezfeluletben sem

több drón kell ;P

(#2325) IO.sys válasza hobizoli (#2324) üzenetére


IO.sys
őstag

Az a videó 8 hónapig készült. :DDD
Az volt az első, nézd el. Profi amatőr vagyok, mint mindenben.

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#2326) manoarc


manoarc
senior tag

Mostanában történtek:

Haver szól,hogy az asszonyát felvették irodába dolgozni,és ugorjak már át 1 órára megtanítani neki az excelt mert kérik az új munkahelyén.
A csaj full kuka a számítógéphez, sosem használta semmilyen szinten,nemhogy az excelt a számítógépet sem.CV-be bekamuzta, teszt nem volt, felvették. Rövid karrier lesz :D

Random hölgy ismerős szól,hogy a pasija (1 hónapja ismerte akkor,ergó nemhogy nekem, kb. még neki is idegen) számítógépét újra kéne telepíteni és nagyon sürgős légyszi légyszi.Utólag kiderült, hogy azert kellett sietni mert FIFA nélkül 1 napnál tovább nem lehet élni...
Másnap gépet megkapom, azonnal nekiállok, természetesen romokban az egész. Sok meló, látom hajnalba fog nyúlni.... nembaj, megígértem.A javítás közben folyamatosan küldtem a nekik,hogy miket kellett beépítenem,cserélnem csak,hogy készüljenek rá.9e ft-ot költöttem a gépre plusz a rengeteg munkaóra amit 0-ba számoltam.
Gép elkészült ,másnap jönnek is érte. Átadáskor kértem egy 10-est. Gyerek nagyokat néz, kifizeti. Elmennek. 2 nap múlva rámír a csaj,hogy Ő nem gondolta volna,hogy Én pénzt fogok kérni mert hát ismerősök vagyunk :U

A szomszéd könyvelő amit otthonról csinál.Vásárolt egy hulla gyenge erősen leharcolt core 2 vmi brand gépet horror pénzért. (amit leváltott gyakorlatilag ugyanilyen volt). Áthívott,hogy nézzem meg milyen fullos gépet vett. Nem akartam elvenni az örömét , de annyit azért megjegyeztem mint mindig már évek óta,hogy a könyvelés miatt biztonsági mentés nagyon kellene időnként és felvázoltam az erre vonatkozó lehetőségeket.Mondta jó jó ... láttam felejtős a téma.(Már a régi gépen se csináltak soha)
Nem telt el sok idő , hív a lánya,hogy füstöl a számítógép mit csináljon, és nem tudja bekapcsolni azóta amióta ez történt :D
Átmentem ,gép csekkol, táp leégett , vitte magával a vinyót is... Utólag kiderült, a több évnyi könyvelésen felül a lánya munkája is elveszett mert ő is azon dolgozott.
Rakattak bele egy használt vinyót használt táppal és azóta sem biztonsági mentenek...

{。^◕‿◕^。}

(#2327) KROK640 válasza hcl (#2320) üzenetére


KROK640
veterán

Még csak 128-as RAM modul sem volt benne, nemhogy 256-os ...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#2328) hobizoli válasza manoarc (#2326) üzenetére


hobizoli
nagyúr

vannak azok, akiktol igy lehet ugymond "megszabadulni"
ha mindig free csinalnad neki, akkor a haverja meg haverja haverja gepet is elvarna, hogy csinald meg free, meg az apjaet, meg unokatesojaet, meg... pedig nem is te dugod

az, hogy elbaszod ra -illetve megcsak nem is ra...- a szabadidodet, es nem keves oranyit, az neki termeszetes
majd kivi lennek ha felhivnad, hogy figyelj szivi, fozzel mar vmi jo kajat a hetvegen nekem, mert hat ismerosok vagyunk, akkor mi lenne az o reakciojara erre
tuti erre o nem erne ra, mert dolga lenne

akik meg ilyen pusztulat gepeket megvesznek ilyen melokra ennyiert, azok meg is erdemlik
konyvelo tenyleg nem tudna "leirni" munkaeszkozkent vmi gepet vallalkozasaban?
:U

több drón kell ;P

(#2329) hobizoli


hobizoli
nagyúr

egyszer ujraraktam egy maszek autoszerelos muki virusos diag-s notebook-jat... ami nyilvan akkor sem volt mar egy uj darab
mondtam neki elore, hogy ez ennyibe kerul
elotte kiselodast tartott a rezsioradijakrol meg a markaszervizes oradijakrol

kesz a gep, de egybol elkezdett ott ruppotlankodni, o hat ezt csak ujra kell rakni, tuti pikk-pakk megvan az... ja, egy 6-8 eves gepen, HDD-re
mondtam neki, hogy figyi, ha most en is nekiallnek itt IT-s notebook szerviz oradijjal szamolni ezt a melot neked, ahogy te ezt szereted itt mindenkinek, vehetnel egy uj notit belole
erre egybol kifizette
ezek azt hiszik egy ujratelepites meg fel az osszes update meg a sw-k visszainstallagatasa az 15-20 perc :U

azota nem is jartam nala semmiert, ami nekem kene tole
inkabb elmentem mashoz - aki amugy olcsobb is

több drón kell ;P

(#2330) IO.sys válasza hobizoli (#2329) üzenetére


IO.sys
őstag

Nálam is muksó 5000 Ft-os óradíjért csinálta az autóm (a rekordot nála értem el 178.000 Ft-os javítással), de vadásszam már le neki az x autodiag progi magyar verzióját LÉGYSZI. Azóta találtam normális szerelőt. Főzés ugyanez, neked a rom laptop csak 5 perc meg pár kattintás, de neki a főzelék két óra. Amúgy sose értettem, hogy honnan veszik a javítási időt, mert még én se tudom előre megmondani. Azóta rájöttem, hogy minél kevésbé ért valamihez, nyilván annál egyszerűbb munka lehet.

(#2326) manoarc: horror stories :D

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#2331) bambano válasza IO.sys (#2330) üzenetére


bambano
titán

egyszer voltam rendőrségen feljelentést tenni, ott a zászlós elvtárs magyarázta el nekem madárnyelven, hogy azt szeretné, ha egy hangkártyával megvesztegetném.

én meg nem vettem a lapot.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2332) aprokaroka87 válasza manoarc (#2326) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Az hogy valakinek valaki az ismerőse, miért várja el feltétlen, hogy ingyen meg legyen csinálva?

Nyilván van eset amikor, pl segítesz rajta, mert mondjuk vissza segíted.

Nekem volt olyan, hogy ismerős azzal kezdte hogy kezembe nyomott, egy 10 ezrest, azért hogy csináljam meg a telefonját, mert lassú...stb.

Meg is szenvedtem vele, végül mikor kész lett, vissza is adtam a pénzt, és mondtam neki hogy, vegyen egy jobb telefont, mert ha nem, legközelebb ez a 10-es lesz a minimum.

Aztán mikor megkapta a fizetést, vett is egy jobb telefont, jött hogy állítsam be, mondom oké, ő erre adja a 10 ezrest, én meg mondom mivel, megfogadta a tanácsom, ezért legyen 5 ezer ft.

Kérdezi, miért lett kevesebb?
Mondom, mert az a múltkori készülék, kiedegelt, és az meg nem 5 ezret ér, ha esetleg földhöz vágom :)

Szóval ismerős hozzá állása se mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#2333) hcl válasza Kisgépkezelő (#2321) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Azzal még csak nem is lenne gond, hogy a munkaadónak megfelel-e ez, de b*gatnak is vele :D Ha csak annyi lenne, hogy nyugiban hagynak dolgozni valami tök feleslegesen, akkor OK. De ami ránk van bízva az nem felesleges (nem kritikus, de hasznos), viszont az mintha senkit nem érdekelne, hogy mi van a szolgáltatással, csak a f*ság része, és az be is van vasalva. Ráadásul atomhülyék által. Már jó régóta el akarok húzni, csak nincs hova. (Francot van hiány infósból.)

@IO.sys : Akkor úgy értettem, hogy 130-ért nem elvárható :D Ha meg lusta, akkor páros lábat neki, lehet találni jobbat.

@bambano : Azt' a kernelfrissítésekkel mi volt? :D

@manoarc : "Ő nem gondolta volna,hogy Én pénzt fogok kérni mert hát ismerősök vagyunk "
Jobb ezt tisztázni az elején. Melóért kérted, vagy csak a cuccért?

Mutogatni való hater díszpinty

(#2334) galoslac válasza manoarc (#2326) üzenetére


galoslac
tag

Erre az egyik könyvelő kifizette a BTC-t, egy visszaállító szakember díját, és a Kürt-öt is. :D
Most a mentésről is mentést csinál, de nincs meg minden ami kéne....

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#2335) bambano válasza hcl (#2333) üzenetére


bambano
titán

nem volt kernel frissítés :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2336) hcl válasza bambano (#2335) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Még jobb :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#2337) IO.sys válasza hcl (#2333) üzenetére


IO.sys
őstag

Nem lehet kirúgni, mert azzal az álláshelyéről is lemondunk, ami annyit jelent, hogy nem kell ennyi informatikus! :) Az álláshely itt a legnagyobb érték. Sweet közszféra. Amúgy rajta kívül még 40-en dolgoznak itt 133-ért sokkal komolyabb pozícióban és felelősséggel, de ők folyamatosan cserélődnek a szar fizetés miatt, csak ez a takony nem akar menni.

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#2338) hcl válasza IO.sys (#2337) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

:W :Y
Nedves államunk meg csodálkozik, hogy nincsenek elegen az orrmányirodákban.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#2339) elder troll válasza hcl (#2338) üzenetére


elder troll
senior tag

74e forinttal szúrták ki a szemem kormánytisztviselőként (talán így hívtak akkor minket) az oep-nél, abból majdnem kijött akkor egy nagyon olcsó és lelakott albi a rezsi egy részével. A bérlet és kaja már nem fért volna bele a rezsi maradékával. Ráadásul nem aktatologatóként voltam ott, az adott megye követelését kezeltem (3 megyét összesítettem), és a helyi infóssal kipofoztuk az ott használt "programot". Negyedév záráskor vettem észre, hogy valaki kért részletfizetést, amit megfelelően fizetett, de mivel az adott megye dolgozója nem vette észre, így egyösszegben próbálták behajtani az illetőn. Nagyon sok oszlopos és több ezer soros excelben kellett dolgozni p4-es gépen. Ph-n csináltattam "csoda-makrót", amivel a eltéréseket ki tudtam hámozni. Volt X összeg eltérés, és a makró kidobta, hogy melyik táblázatban szereplő összegekből jöhet ki, így bukott ki a másik megyében benézett részletfizetős sztori is. A legjobb akkor is az volt, amikor a nevemben küldték ki mindenkinek az "egyenlegközlőt". Szabadságról visszatérve jöttek a költsem gyógyszerre és hasonló levelek, de a kedvencem az volt, amikor egy anyuka könyörgött, hogy ne vigyem el a házát. A férje bántalmazta, a kezelések és egyéb költségeket a férje hárították. A férj halála után a kiskorú gyerek megörökölte ezt a követelést, és a feleségnek kellett fizetni saját megveréséből adódó költségeket. Attól félt, hogy rámennek a házára is. Elballagtam az igazgatóhoz, hogy ugyan már kezdjenek ezzel valamit, mert ezt nem veszi be a gyomrom. Nemleges válasz után nem sokkal hagytam ott őket. Voltak más érdekességek, így amúgy sem maradtam volna, de ez a történet volt az "i"-re a pont.

[ Szerkesztve ]

(#2340) Energie X válasza hobizoli (#2329) üzenetére


Energie X
őstag

Régen nekem is voltak ilyenek. Mindet leépítettem :) Ritkán visszajut a fülembe, hogy 1-2 ilyen ember mennyit fizetett a gépéért másoknak hogy megcsinálja és kb 3-4 havonta megint kell rajta vmit csinálni :))

>>> ÚJ dobozos Galaxy S21FE tokok és üvegfóliák! Lesd meg adatlapomon! <<<

(#2341) IO.sys válasza elder troll (#2339) üzenetére


IO.sys
őstag

Ez sajnos ismerős. A polgárok azt hiszik, hogy az ilyen helyeken rend és fegyelem uralkodik, elsődleges a szakértelemmel végzett munka, mindenek felett áll az ügyrend, aztán néha egy maroknyi gyerek csapat munkájától függnek komoly dolgok.

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#2342) hcl válasza elder troll (#2339) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ez mi durva!
Az első ilyen után léptem volna én is... Tudod ki állna oda emellé...

@Energie X : Biztos jövedelem :D

@IO.sys : Akinek kis agya van, az tudja (észre is lehet venni), hogy káosz van, és különben hasonló helyzet nagyon sok munkahelyen előfordul, néha igen komolyakon is :D :Y :W

Mutogatni való hater díszpinty

(#2343) IO.sys válasza hcl (#2342) üzenetére


IO.sys
őstag

Én még fiatal voltam és naiv 4 éve, amikor idekerültem. Most ősz vagyok.

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#2344) hcl válasza IO.sys (#2343) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Valahogy meg tudom érteni.
Én mondjuk tudtam , mire számítsak a mostani helyen. Aztán jött az ígéret, hogy csökkenni fog a hülyeség, kicsit szabadabban lehet majd működni. Egy ideig úgy tűnt, bejön, de most már minden határon túlmegy.
Mondjuk eddig is elhúztam volna, ha lett volna hova :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#2345) Silεncε válasza IO.sys (#2343) üzenetére


Silεncε
őstag

Én az egyetemmel jártam így. Annyira nem buli húszas éveim elején őszülni :(

(#2346) nyisziati válasza IO.sys (#2341) üzenetére


nyisziati
veterán

"aztán néha egy maroknyi gyerek csapat munkájától függnek komoly dolgok."
Mondd ki nyugodtan: kb. mindig így van ez. És a multiknál is.
Huszonéves, nyegle, szakmát messziről ugató takonypócok kiabálnak 50-60 éves szakemberekkel. Egy ilyen esetnél csodálkoztam, hogy állja meg a szaki, hogy ne verje orrba a kis 165 centis zsebnapóleont. :((

(#2347) nyisziati válasza Energie X (#2340) üzenetére


nyisziati
veterán

"Ritkán visszajut a fülembe, hogy 1-2 ilyen ember mennyit fizetett a gépéért"

Áhhhh... Nem vagyok bosszúálló típus, de egyszer megtudtam, hogy a sóher haver egy rendszerújrahúzásért + vírusirtó telepítésért + pár egyéb dologért (összesen fél napos munka kb.) 23 ezret fizetett. :D

Utána amikor beszéltünk róla (szőrmentén), nem volt őszinte a mosolya... :DDD

(#2348) hcl válasza nyisziati (#2346) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Én tudok olyat is, hogy a naaagy szakember tök hülye a szakmához, és oltja le a fiatalabbakat, merőjobbantudja :D Az idióta mindegy, hány éves...

Mutogatni való hater díszpinty

(#2349) nyisziati válasza hcl (#2348) üzenetére


nyisziati
veterán

Ilyen is van, bár én ezt a '80-as, '90-es években tapasztaltam. Utána egyre többet dolgoztam multiknál, ahol fordult a kocka.
De édesanyám - aki 2011-es nyugdíjbavonulásáig az állami szférában volt -, is megerősítette, hogy az utolsó években náluk is ez lett a tendencia.

(#2350) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Rengeteg munkahelyem volt már, van tapasztalatom. A hülyeség nem korfüggő :)
volt huszonéves idióta faszbukon élő kolléga is, aki 2 hónap után dobbantott, addig meg csak tecső videókat nézett
de volt 50-es retardált megkereseredett mindentjobbantudó (de amúgy nem) is

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.