Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87051) Vhiktor válasza Hmmm1 (#87048) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Nekem vannak fentartásaim az 1.000 nit feletti értékkel, a 937 is csak 750 nit körül tudott.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87052) Pro Koryak válasza so_ha (#87047) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Eleve a boltok amiatt is akcióznak, mert a kifutó, beragadt tételeket valahogy el kellene adni, hiába nincs rajta vagy csak nagyon kicsi haszon, mert jön/már itt az új széria. :U
Viszont a k. gyenge Ft miatt nem is akkora az árengedmény, mint pl. 3-4éve, amikor év vége felé a kiinduló ár ~60%-áért már meg tudtad venni az adott évi oled tévét.

#87048
a 808 elvileg csak EX paneles, azaz a tavalyi panelt kapja, szóval 1000nit felett max Élénk módban virít, ami irreális színeket, képet ad.

[ Szerkesztve ]

(#87053) #72042496 válasza Vhiktor (#87045) üzenetére


#72042496
törölt tag

Azt honnét lehet tudni, hogy mennyi van benne? Ill. van olyan mutató, ami a kikapcsolt képernyőt és a tüzijátékot nem számolja? :)
(Tudtommal csak a szervizmenüben logolják ezeket, ezért én úgy vagyok, hogy várok 3-4 hónapot, és annyi idő alatt csak megy eleget a tévé.)

#87054 powerup2
Köszi, én is így emlékeztem rá. Ill. a tévémben nem talláltam ilyen számlálót. :)

[ Szerkesztve ]

(#87054) powerup2 válasza #72042496 (#87053) üzenetére


powerup2
addikt

Euba csak a szerviz menübe lehet. Tengeren túl pedig a menüben megtalálja az ember.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#87055) ricsip válasza so_ha (#87047) üzenetére


ricsip
addikt

Tavaly ilyenkor az MM-ben is azt mondták, hogy biztosak a további drágulásban, és akciókra ne is számítson senki sem

Nyilván egy utolsó bolti eladó gazdasági és nemzetközi politika trendi előrelátására fog mindenki hagyatkozni. Kb annyi súlya van az ilyen okosságoknak a szájukból, mint random OTP fiókban ülő hitelügyintéző megérzéseire hagyatkozni, mikor az ember fel akar venni abban a bankfiókban egy 50 milliós hitelt. Lehet hogy az üveg másik felén ülő előtte 1 hónappal még tanár volt a szembe általános iskolában, és mire kiderül h. beszopatta vmi okosságával emberünket, mert hitt neki, addigra az ügyintéző már a lidliben lesz pénztáros.
Messziről jött boltos ember azt mond amit akar, a fogadó oldal meg saját kárán megtanulja előbb v. utóbb hogy kinek mit hisz el, vagy milyen kéretlen jótanácsával mihez kezd.
Életvezetési tippek vége. :U

-

(#87056) Elektrosokk


Elektrosokk
addikt

Már korábban is észrevettem hogy (szerintem) bizonyos jelenetek sötétebbek lesznek mint kellene.

Most a Silo-t nézzük, CX65 + apple tv Cinema (user) profil. Tehát eleve sötét jelenetekről beszélek, amik egy idő után sötétebbek lesznek, ha megnyomom a a beállítások gombot a tv távirányítóján, és megjelenik bal oldalon a menü, akkor világosab lesz a jelenet, és ha elindítom a filmet akkor világosabb is marad.

szerintetek erre mi lehet a megoldás ?

A tv saját apple tv alkalmazását még nem használtam hosszabban, de korábban amikor próbálgattam nem tűnt olyan részletgazdagnak a tartalom, mint a külső lejátszóval.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#87057) Gicz válasza Elektrosokk (#87056) üzenetére


Gicz
addikt

Ez az ASBL (automatic Static Brightness Limiter), egy logika ami a sötét jeleneteknél egy idő után hibásan úgy érzékeli, hogy "nincs mozgás a panelen, ajjaj vegyük le a fényerőt nehogy beégjen".

Ismert viselkedés, szervizmenüben TPC off, és megoldva.

[ Szerkesztve ]

(#87058) Vhiktor válasza #72042496 (#87053) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Csak a szerviz menuben.
De azért nagyjából ki lehet számolni, ha átlagban tudod, hogy 1 nap vagy 1 hét alatt emnnyit megy a tv. Ha napi 8 órát akkor az egy hónap alatt 240 óra.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87059) Vhiktor válasza Elektrosokk (#87056) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Ahogy Gicz is írja.
A fejlesztők részéről meg a hozzá nem értés/le nem ****ás ékes bizonyítványa. Annyira egyszerű lenne ezt orvoslni, pár sor kóddal. Nem is értem, hogy az évek alatt miért nem foglalkoztak ezzel.
Ezt ki lehetett kapcsolni szerviz menuből, de C3 és G3 esetében elrejtették a sima szerviz menuből (iletve a szerviz menut butították le), de persze ott is megoldható egy kicsit több utánajárással (előhozható a régi szerviz menu).

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87060) #72042496 válasza Vhiktor (#87058) üzenetére


#72042496
törölt tag

Köszi. Nálam elég hektikus, hogy mikor mennyit megy, de összességében ez a 3-4 hónap jó lesz majd szerintem. :)

(#87061) Hmmm1


Hmmm1
aktív tag

Na amúgy kis update: OLED806-nak elképesztő képe van, nálam. Be van kalibrálva már néhány hónapja, de csúcs újra és újra. Aztán lehet minden oled ilyen, sőt kb biztos : )

Philips totyikba írtam:
Kezdetben a DV-ért annyira oda voltam rajta, de a szintén teljesen jól bekalibrált Dolby Vision - sötét képmódban (és DV-nél ez a jó) nekem túl sötét a kép stb.
Nem vesznek el részletek egyáltalán, de akkor is, semmi extra. Kalibrálás előtt a DV állat volt, jó, volt rajta egy kis plusz élesség stb. majd lemásztak a dolgok a képernyőről, nagyon durva volt. Most meg mélyit, sötétít a színeken talán. - Hozzáteszem, DV-t vagy rendesen kitesztelni nem tudtam még, de amit eddig láttam annyi elég volt.

Pl.: Disney Plus 4K DV vagy sima, esetleg leszedett anyag között, akkor inkább utóbbit választanám
.
Mondjuk itt se biztzos hogy vlaós a legutóbbi tapasztalás, mert hosszas huzavona után Karib-frachsie-t újranézve, a sima 1080p-as anyagot kezdtük el, és milyen jó döntés volt - mert ellenben ránézve a 4k-s DV-s anyagra D+-n szörnyű volt a kép. (Az köztudott amúgy is, hogy a Karib T. kalózai 4k uhd kiadása egy s*ar lett szvsz)
Avatar D+-n váltogattam a két DV mód közt, hát fene tudja.
Aztán inkább leszedtem egy 70 gigás anyagot, majd azt megnézem.
Mindig a leszedett anyag a legjobb ergó nem? :D

Illetve Karib 1-nek, 2003 - sima 1080p Bluray anyagnak olyan képe volt, hogy besza behu, 4K és HDR, meg minden bizbasz nélkül : D
Állejtős volt komolyan mondom. Úgyhogy ezúton is köszi még egyszer Vhiktor : D

Úgyhogy most kb ott vagyok, hogy HDR, DV nélkül jobban élvezek mindent, és szerintem szebb is a kép, mint minden csilivili cuccal.

Btw javaslatokat várok, jó HDR és DV anyagra. Előbbinél akadt több pozitív tapasztalásom (DV-hez képest) - bár ott is pl a legutóbbi film, amit néztünk : Kandahár (2023) 4K HDR-je nálam nagyon gyenge volt és a HDR sötétített a képen inkább igazából és amellett semmi szép fényes, jelenet nem volt a filmben. (A film is csak egy közepes, de szerintem más tv-ken se lenne nagy szám ez a film.) Jó HDR-e megitélésem szerint ehhez képest A Múmia 1999-es filmnek volt : D.

Szóval jah... jó HDR, DV anyagok érdekelnének, mert amúgy sokkal jobb minden film simán, nem de?: D

DV, HDR is sötétít. Tv max fényere ide vagy oda, ha semmi jó rész nincs a filmben, közben meg az egész anyag végig "sötétebb".

[ Szerkesztve ]

(#87062) Elektrosokk válasza Gicz (#87057) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Köszönöm :R

#87059Vhiktor köszönöm Neked is! :R

Ha kikapcsolom kell bármire figyelni? statikus tartalom nincs rajta, csak a logo formula1 alatt, egyébként csak filmezünk rajta :D

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#87063) Gicz válasza Elektrosokk (#87062) üzenetére


Gicz
addikt

ezzel a felhasználással nem fog gondot okozni, csak előnye lesz. Pl olyanoknál kell figyelni, h megállítod a tv adást set top boxon, aztán úgy felejted megállítva egy órára.

(#87064) Digidroid


Digidroid
tag

Sziasztok!
Hétvégén az LG OLED55C11LB készüléken történő filmnézés közben, mikor a képen a kék eget mutatták 2,5-3 m nézési távolságról észrevettem furcsa szabálytalanságot a képernyő jobb szélén.
A film végeztével közelebbről megvizsgálva rá kellett jönnöm úgy látszik engem is megtalált a rettegett lg oled-panelmoly. Komolyan mondom úgy néz ki mintha képernyő jobb szélt megrágta volna a moly.
Legjobban a zöld/kék színt érinti a pixelek meghibásodása, fehér/piros színeknél csak néhány légypiszok látható.
A tetején is találtam néhány halott pixelt, de ezt csak szemüveggel közelről látom (egy-egy szóló pixelt érint) ezért egyáltalán nem zavaróak, a jobb szélen viszont csoportosan hullanak.
Közelről így néz ki:

Normál nézési távolságból nagyjából ez látható:

Mi a véleményetek, van értelme esetleg az alábbi dolgok kipróbálásának, vagy csak rontana jelenlegi állapoton?
JScreenFix - Pixel Repair
Dead Pixel/Stuck Pixel Screen Fix

Esetleges garanciáztatással érdemes várni, vagy mihamarabb érdemes lenne megindítani ?
Régi elektronika/új panel párosítás, esetén mik az általános tapasztalatok, itt olvastam hogy lehet számítani ebből eredő problémákra (sötét részek elvesznek, nagyobb az eséllyel lesz tinting stb.) Ezeknek mennyire nagy az esélye?

Más részről a meghibásodás időzítése igazi mérnöki bravúr 2021 07 20-a körül lett beüzemelve, ha csak a szokásos 2 év garancia lenne rajta és nem az ársávos pont most járt volna le, úgyhogy hatalmas gratuláció a mérnöki gárdának.
Viszont részemről rendkívül frusztráló, hogy egy ilyen értékű terméknél a nem megfelelő technológia és a nem megfelelően lezárt panel miatt bejut a levegő páratartalma a széleknél és elkezdenek meghalni a pixelek.

(#87065) Csandi válasza Gicz (#87057) üzenetére


Csandi
őstag

Service menube csak a speckó távirányítóval lehet bejutni? Kikapcsolnám ezt én is szívesen a C2-mon

[ Szerkesztve ]

(#87066) Vhiktor válasza Hmmm1 (#87061) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

HDR esetében tudsz játszani a HDR Perfect menuponttal, Minimum, Közepes, Maximum, Adaptív, ez a tone mapping-re van hatással.
DV-t meg tedd át nyugodtan DV világosra, lényegében a tone mappingbe és az EOTF-be szól bele, világosabb lesz a kép.

HDR és DV abszolút szabvány, ott kőbe van vésve, hogy melyik színnek mekkora fényerővel kell rendelkeznie, ezért ha valaki nem 100 vagy 120 niten nézi az SDR tartalmat, akkor az SDR film összességében jóval világosabb lehet mint a HDR vagy DV társa, főleg egy viszonylag kevés maximális fényerővel rendelkező tv-n, projektorról meg nem is beszélve.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87067) Vhiktor válasza Csandi (#87065) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Be lehet jutni weben keresztül is.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87068) so_ha válasza ricsip (#87055) üzenetére


so_ha
senior tag

"Életvezetési tippek vége."
A bolti eladónak a magyarországi importőrtől lehet információja a következő akciók kapcsán, de az általad párhuzamba hozott OTP-s ügyintézőnek nincs betekintése az alapkezelők elemzéseibe/prognózisaiba, csak az aktuális hónapra kiadott céltervet próbálja értékesíteni bárkinek (kicsit más kávéház ..., mégha mindkettő jutalékért teszi a munkáját). Egyébként csak arra próbáltam rámutatni, hogy a jövőbeli események/árak megtippelése üveggömb kérdése :U , még egy gazdasági szakembereknek is, nem csak egy bolti eladónak.

(#87069) Hmmm1 válasza Vhiktor (#87066) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

Értem köszi. Csak az van bennem, hogy amit mondtál korábban is, hogy DV-nél- Sötét a szabvány vagy mi is? Tehát az közelít az eredetihez.

Illetve ha jól értem akkor, gyk minden OLED-en nagyjából úgy fog kinézni a DV--n mondjuk a sötétebb, árnyaltabb kép a tévén? Kis túlzással) Ahol/amikor még mondjuk a fényerő szinte semmit nem számít.

Ha jól értem nagyjából ez van valamennyire.

És ha igen akkor végülis miért is jó a DV egyáltalán? :D "ott kőbe van vésve, hogy melyik színnek mekkora fényerővel kell rendelkeznie"

Mert úgy érzem főleg D+ alapján, hogy a DV csak annyi, hogy a színek nagy részét elmélyiték, jó teltek a színek, sötétebb a kép kicsit... de itt nem beszélünk még a sötétebb//normál fényerejű jelenetek és a magas fényerejű jelenet közti széles spektrumú átmenetről (ugye ha jó magas a tv fényerej) ha nem csak így szimplán lehet csak sötétebb minden?
Mert úgy éreztem nem azért sötét bizonyos helyeken a cucc, mert kevés a fényerő, hanem épp ellenkezőleg... vagy csak direkt így lövik be és szarul van belőve a film.

Erre mondom lehet jó példa ez a Kandahár film, kíváncsi lennék ki milyen HDR-t tapasztal ott, de biztos sokkal sokkal szarabb, mint a Jumanji mondjuk, mint amit mi is néztünk : )

(#87070) b. válasza Hmmm1 (#87061) üzenetére


b.
félisten

nem lehet hogy kalibráció lett elszúrva ott? nekem kalibráció után lett igazán jó, élénk szuper a DV azóta imádom.
DovI Világost használom, lehet nem arra van belőve? minden módra külön lett kalibrálva?

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#87071) viera válasza b. (#87070) üzenetére


viera
őstag

Nálam is sötétebb DV alatt és nincs semmi elállítva.
Vhiktor kalibrálta be, én bízok a szakértelmében. :)
Nekem jobban tetszik sima HDR10-ben mert világosabbak a filmek.Nekem túl sötét DV alatt,pedig max-on van a fényerő is.Ezért is gondolkodom most,hogy a G3 helyett inkább S95C lesz. :K

[ Szerkesztve ]

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#87072) b. válasza viera (#87071) üzenetére


b.
félisten

Nem a te kalibrálásodról volt szó. :N
Doviban 4 féle üzemód van Philipsben. Nem tudom neked milyen típus van.
Ettől függően lehet sötétebb vagy világosabb. Nekem DoVI Világos van bekalibrálva és néha túl világos is a kép.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#87073) Vhiktor válasza Hmmm1 (#87069) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

A DV sötét képmódban pontosabban a fényerő, míg a DV világos túlvilágosít mindent a szabványhoz képest. De ettől függetlenül tetszhet az jobban.

A HDR és DV nem arról szól hogy minden világos legyen, csak az világos aminek világosnak kell lennie, a sötétkék sötétnek kell lennie. Jobban szimulalja a valóságot és azt ahogy látunk.

Ehhez hozzá jön az, hogy vannak filmek amik vacakok, illetve az hogy mire képes az adott tv (elés persze lejátszó). Pl egy minileden sokkal látványosabb egy HDR és DV mint egy belépő kategóriás oleden. És itt nem csak a fehér a lényeg hanem a színek fényereje is. Amit Vincent is mutogat a tesztjeiben (matrixbol jelenet, nem csak a fehér rendelkezik nagyobb fényerővel hanem a szék is. Jo most itt 2 oledről hoztam képet, de a lényeg látszik.)

Ezen a képen is a Sötét a jó, a referencia a sony, ennek ilyennek kell lennie. A hdr és dv csak ott nagy fényerejü, ahol lennie kell. A referencia fehér 204 nit körül van, felette minden hdr fénynek minősül. A filmek jeleneteinek nagy része 100 nit alatt van. Szóval a nézők tévesen hiszik azt hogy a hdr és dv világos. Nem az.

Pl SDR filmeknél a jelentek több mint 80% 13% apl alatt játszódik, ami megint csak sötét.

Arról nem is beszélve hogy a hdr és dv szabványt sötét szobához találták ki, a környezeti fény max 5 nit lehet ha jól emlékszem.
Ha valaki világosban nézi nyugodtan lehet alkalmazni azt amit feljebb írtam.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87074) b. válasza Vhiktor (#87073) üzenetére


b.
félisten

Nagyon szuper, informatív komment, le a kalappal. :R

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#87075) Vhiktor válasza viera (#87071) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Egyébként tesztekben nem véletlenül nem mutogatják a dv méréseket es nem veletlen hogy spears-ék sincsenek oda vissza érte.
Nem a DV-vel mint formátummal van baj, hanem úgy általában az implementaciójával. Dolbyék is csak LG oledeket ajánlanak DV-hez, jelenleg semmi mást(igaz nem új a lista, de vannak bizonyos követelmények)

Kalibrálás után mindenhol teszt videókkal megnézem az sdr, hdr és dv feketeszintet is, hogy rendben van-e, aztán filmekkel is leellenőrzöm addig el sem jövök :)

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87076) Vhiktor válasza Vhiktor (#87075) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Illetve ha egy film van hdrben és dv-ben is és a hdr világosabb egyáltalán nem biztos hogy az helyesebb. Függ attól is hogy az adott tv és lejátszó hogy kezeli a metaadatokat, milyen a tone mapping, ami egy készüléken belül hdr és dv esetében is totál más lehet.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87077) alaves válasza Digidroid (#87064) üzenetére


alaves
addikt

2021. 1 félévben gyártott WBC kijelzős C1. Mindenképp kijelző csere. WBE evo kijelzőt fogsz kapni, amelynél már nincs ez a fajta gyári hiba. Attól még lehet másfajta hiba a csere kijelzőn, de addig cserélik amíg jó nem lesz.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#87078) Vhiktor válasza b. (#87070) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Nem. Az tökéletes lett, mérések és szemmel történő ellenőrzés alapján is. Minden külön lett kalibrálva. Külön lett calman kalibráció minden módra és teljesen külön manuális kalibráció minden módra. Éppen azért hogy a lehető legjobb legyen kihozva a tv-ből. Kalibrálás után kb fél órát, de van amikor 1 órát is eltöltök filmek nézegetésével hogy minden rendben van e. Addig nem jövök el míg nincs a max kihozva.
Én garanciát vállalok rá, 1000%, hogy a legtöbb lett kihozva belőle(bármikor szó nélkül visszaadom a kalibráció árát). :R

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87079) Vhiktor válasza b. (#87074) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Köszönöm :)

Még annyival kiegészíteném, hogy ami az egyik nézőnek világos, vakító, az a másiknak sötét, ez jól megfigyelhető itt a fórumon is függetlenül attól, hogy kalibrált-e a tv vagy sem. Sokan megelegszenek 500 nitel, és el nem tudják képzelni hogy lehet nagyobb fényerővel nézni, míg másnak a 2000 nit is kevés.

De a referencia az referencia, nem ízlés kérdése. Az már ízlés kérdése hogy tetszik e vagy sem.

SDR ebből a szempontbol sokkal jobb, mert minden az adott max fényerőhöz és min feketeszinthez igazodik, relatív, nem abszolút. Így ott lehet vele játszani. HDR esetében a tone mappingel lehet jatszani. Ez bántja a szemét már a kezdetektől fogva HDR esetében Steve Shaw-nak is, meg jó pár szakmabelinek is.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87080) OgreImre


OgreImre
senior tag

Sziasztok!
LG 55B8, olyan hibát produkál, hogy a TV saját menü UI felülete szétesik, vibrál, eltűnnek betűk, elemek. Egyszerűen nem lehet navigálni a tv menüjében, mert szétesik és eltűnik.
Találkozott valaki már ilyennel? FW-t frissítettem, nem segített.

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

(#87081) Vhiktor válasza OgreImre (#87080) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Csak a menü?
Érdekes.
Lehet haldoklik.
Factory reset neki.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87082) Pro Koryak


Pro Koryak
addikt

Factory reset-hez táv(ról)irányít(hat)ó:
[link]
;] :DDD

[ Szerkesztve ]

(#87083) b. válasza Vhiktor (#87078) üzenetére


b.
félisten

Jah hogy te csináltad. ok. :R nem tudtam.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#87084) viera válasza Vhiktor (#87075) üzenetére


viera
őstag

Nekem sincs bajom alapvetően a DV-el,hanem ahogy írtad az implementációjával.Ez így igaz ahogy írtad mert tőlem is úgy mentél el, hogy letesztelted rendesen.Egyébként sok feltöltött anyaggal is van baj, még mindig a lemez az igazi. :K

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#87085) b. válasza viera (#87084) üzenetére


b.
félisten

Ezzel nagyon egyetértek. Sokan nem értik meg miért is veszek UHD BR lemezeket.
Na épp ezért amit leírtál. Pl az Alita, vagy az Endgame Dolby Vision felmossa padlót bármelyik streamelt tartalommal.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#87086) viera válasza Vhiktor (#87079) üzenetére


viera
őstag

Hát én is az utóbbi vagyok mert kevésnek érzem az 500 nit körüli érteket amit a Sony tud. :N Ezért kezdtem el gondolkodni a Samsung-on mert annak sokkal magasabb de még megvárom milyen lesz a G3. :K

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#87087) viera válasza b. (#87085) üzenetére


viera
őstag

Na az Alita pont jó példa. :K
Sokkal jobb mint bármelyik letöltött változat.
Ezért is amit csak tudok lemezen szerzek be. :))

[ Szerkesztve ]

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#87088) Vhiktor válasza viera (#87086) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Kalibráltan S955B-nél 1.000 nitet, S95C-nél 1.300 nitet mértem.
G3 max fényereje az S95C körül mozog, a pontos érték majd a videóban :)

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87089) junkpod válasza Vhiktor (#87078) üzenetére


junkpod
nagyúr

Hát igen, a "nem tetszik" és a "rosszul kalibralt" két lényegesen különböző forgalom.
Ismerve az átlag user túlszaturált tv kép iránti igényét, őszintén csodálkozom a sok kalibralt kijelzőn itt a ph -n.

Box's don't touch!

(#87090) Vhiktor válasza junkpod (#87089) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Én még nem találkoztam olyannal akinek nem tetszett volna.
Illetve egy helyen voltam, aki dirket úgy kérte, hogy ne szabvány szerint legyen, mert az Neki nem tetszik, hanem van 4 tv-je és abból az egyiknek tetszik a képe, a többi 3 is legyen jó. Ott pl minden dinamikus beállítás a maxon volt, ez volt kiindulás.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87091) bikerfun válasza Vhiktor (#87073) üzenetére


bikerfun
csendes tag

Hm... van benne valami hogy csak sötétben lehet nézni... erre nem is gondoltam, pedig a moziban is úgy nézzük... na de ti vagy a nagy átlag mindig besötétít csumára ?
Nekem ha világos van elég ha kiveszem az automata fény. minimálra és sokkal láthatóbb a DV. Lg G2 oled. de csak a tipikusan sötét jelenetes filmekre sorikra igaz... mint a Silo mondjuk. De egy csomó más DV tartalomnál lásd apple tv rengeteg van simán jó ahogy van automatában is..

(#87092) Gicz válasza Vhiktor (#87067) üzenetére


Gicz
addikt

A legutóbbi update óta, ami talán ilyen 1 hónapja lehetett kb, már nem működik a webes bejutás. Azóta mondjuk nem néztem, lehet alakítottak azóta az oldalon, és újra működik az exploit, de akkor nem ment.

(#87093) Vhiktor válasza bikerfun (#87091) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Személy szerint, mi ha filmet nézünk otthon, akkor azt teljesen sötétben tesszük, még tv-n is. De az esetek 99%-ban projektoron nézünk filmet, teljesen fekete szobában. De tv-n történő filmezés esetében is sötét van, ott nyílván nem fekete a szoba, de sötét van.
Ez alkól kivétel a tv adás vagy ha a gyerkőccel nézünk valamit.
Filmeket mindig sötétben nézünk, ennek nem csak az az oka, hogy a szabvány is ezt írja elő, főleg HDR és DV esetében, hanem az is, hogy ne tükröződjön a képernyő.

Világosban történő filmezéshez DV esetében erre van kitalálva a DV IQ képmód (LG esetében Cinema Home), ami világosítja a képet a szoba fényviszonyainak megelelően. HDR-nél pedig be lehet kapcoslni a dinamikus tone mappinget.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87094) Vhiktor válasza Gicz (#87092) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Akkor szerintem ezt direkt kivették és nem fogják visszatenni, C3 és G3 esetében a sima szerviz menuből sem érhető már el.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87095) morfondőr válasza Csandi (#87065) üzenetére


morfondőr
őstag

Nekem ezzel az app-al sikerült megcsinálni CX-en: [link]
Infrás telefon kell hozzá mindenképp.

[ Szerkesztve ]

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#87096) Hmmm1 válasza Vhiktor (#87073) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

Wow bakker de durva. (Ja egyébként a referencia szót kerestem, köszi) - na itt a Sony a képen huh hát de skacok arra ki az aki azt mondja hogy nem sötét ? :DDD
Persze ez csak egy kép, de szinte el is vesznek a részletek, ha így ránézek.

Nálam persze nem veszik el sehol a részlet hehe : ) :R

Csak így szeretek filózgatni ezen és szívni be a elméletet.

"referencia fehér 204 nit körül van, felette minden hdr fénynek minősül. A filmek jeleneteinek nagy része 100 nit alatt van. Szóval a nézők tévesen hiszik azt hogy a hdr és dv világos."

Viszont akkor DV_ben miért ugrik le minden sötétebbre? Jaaa mert a referenciához leugrunk teljesen és ugye SDR-ben meg ez a 300 körüli nit lett nekem belőve és ennek a különbségét érezhetem igaz? Mert SDR-nél konstans annyi, itt meg az alap amiről kiindul minden szín az alapból alacsonyabban van. Jól sejtem? :)

Úgyhogy félre ne értse senki, maximálisan elégedett vagyok, ajánlom mindenkinek a kalibrálást. Ha nem létezne csak a SDR, az is elég lenne nekem mert olyan a kép, amiről az emberek még álmodni se mernének. OLED+kalibráció top a kép na.
Köszi Vhiktor.

Btw, tudom nem vagy annyira Philips párti, de igy SDR-ben megversenyeztetném a tv-m a többi nagy oldeddel itt, kiváncsi lennék a különbségekre, mennyi mi hogy, SDR-nél.

[ Szerkesztve ]

(#87097) bikerfun válasza Vhiktor (#87093) üzenetére


bikerfun
csendes tag

ahm... na ezen túl én is nyomom majd :D köszi az infót!

(#87098) Vhiktor válasza Hmmm1 (#87096) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Hát ilyennek kell lennie, mert így gradelték, az volt a cél, hogy ennyit láss, ennyire sötét legyen a jelenet, mert így teljesen más hangulatot áraszt magából mintha világos lenne.
Ez megfigyelhető a 3 képen is, hogy teljesen más a hangulat amit közvetítenek, pedig csak a fényerőben térnek el.
A rendező így álmodta meg.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87099) Hmmm1 válasza Vhiktor (#87093) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

"HDR-nél pedig be lehet kapcoslni a dinamikus tone mappinget."
Ja majd lehet ránézek erre is, csak úgy érdekes ez.

Nálunk nagyon jó a szoba megvilágítása, soha nincsen tükröződés és semmi. De ugye ott van ez a dolog, hogy sötétben érdemes ajánlott nézni filmeket és ezt vallom is!

Szépen összefüggésben vannak ezek a dolgok. Kis gondolatébresztő is ez - hogy vajon a referenciaérték miért lett ilyen alacsony és hogy született ez meg? : ) (Dolbiéknál etc.)

Erről eszembe jutott a mozi - bár lehet nem jó példa, majd megmondod, de ott is minden sötétebb és fátyolosabb, a színek alapból nem olyan szépek. Vannak eltérések mozik közt, de én azt gondolom, hogy minden film otthon sokkal jobb képminőségben és közelít ahhoz a valósághoz amit az előzetesben látsz, mint színek és maga a film (tök mindegy milyen kijelzőről nézed - laptop, telefon az előzetest mondjuk) - ennek egyébként lehet az a oka, hogy a mozikban a projektorok kicsit gyenguszok már, vagy miért nem tudja visszaaadni az eredeti felvételt/minőséget? (Na ez csúnya megfogalmazás bocsi :DDD )

Illetve a moziban is minden sötétebb kicsit - talán ott is inkább a referenciához közelítenek?

Bár szerintem akkor is van egy jócskán látható különbség. És hiába van sötétebb a moziban, úgy unblokk sötétebb a film ugye - tehát nem az van, hogy sötét van a moziban és ezért a kicsit sötétebb film (mert/ha referencia), de világosnak látod, mert a körynezeti fényviszonyok teljes sötétséget biztosítanak. Soha nem láttam/éreztem ezért világosabbnak a filmet a moziban. (Szóval a megfelelő környezet sosem kompenzált annyit, hogy ne érezzem sötétnek kicsit sem a filmet egy szinten belül)

Szal lehet hülyeség, de ez a egész elgondolkoztat, hogy nem lehet hogy a referencia értéket kellene kicsit megnövelni már? És forradalmasítani egy két dolgot? - De ha csak a néhány állításom igaz. Mozi - referencia, fényerő kérdéskörben.

Kicsit azt érzem és ezzel lehet többen vitatkoznának, de szerintem a 2-300as fényerő szerintem inkább általánosabb kellene, hogy legyen - ami most nálam van, és amin minden kijelző működik többnyire... mert többségében amit a emberek fogyasztanak elektronikai eszközök kijelzője (telefon, laptop. használati szokást beleértve, inkább ehhez közelít gyanúm szerint) és ez nem is tűnik se sötétnek, se túl világosnak : D

A mozi szerintem nem szubjektíven is sötét és van egy sanda gyanúm, hogy a technika már eléggé le van ott maradva. (de gondolom itt is sok különbség lehet mozi és mozi közt - néha van hogy jobb amit tapasztalok. Pl Avatar 2-t sikerült egy jó teremben nézni, Westendben, illetve a 3D is javíthatott az élesség érzésén pl. - de összeségében sok mozi lehet ahol gyengébb a kép)

[ Szerkesztve ]

(#87100) Ronam válasza Vhiktor (#87093) üzenetére


Ronam
addikt

Ilyen beállítások vannak az S95B-n is? Vannak olyan filmek, amiket nagyon sötétnek látunk. Tegnap este pl A kis hableány filmet néztük, és az egész olyan fakó és sötét volt végig, ugyanilyen volt a Creed 3 is, sokszor tényleg nem lehet látni, hogy mi történik. Filmmaker mode-ot használok, de igazából a Film mode sem világosabb semmivel, a másik kettőt meg hagyjuk :).

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.