Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87801) b. válasza bigdigit (#87784) üzenetére


b.
félisten

Gondod írnék ilyet ha nem így lenne? :F 4 fős családban mind a 4 embernek nálunk Samsung telefon van
Nekem a céges Iphone mellett egy 52,gyerekeknek A53 és S21 páromnak Zflip van.
A Zflipet recsegő hangszóróval most vittük vissza másodszor,elsőre a szervízben azt mondták a rajta lévő appok miatt recseg,a faszi úgy beszélt a párommal hogy panaszt akartunk tenni.
De aztán 3 hét múlva jött az értesítés,hogy kész.Elhoztuk,ugyan úgy recsegett.
Visszavittük,2 hét múlva hívták a páromat hogy beázás van az alaplapon,fényképet mutogattak foltokkal a nyákon, és erre nem szól a garancia.
Párom úgy vigyáz a telefonjaira,hogy te még olyat nem láttál.
Ezután bevittem fehérvárra szervízbe,2 nap múlva kész lett ,12 ezer forint volt,tökéletes.Csak most nincs garancia egy 6 hónapos 400 ezres telón.
Szóval én azt írom ami velünk történt,majd azt én tudom mi a valóság nálunk.
Az hogy ez a Sasung vagy a helyi szervíz hozzáállása nem tudom.Az én A52 telóm evek óta hibátlan minden szempontból a többivel sincs gond,párom meg vagy 10+éve csak Samsungot használ.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#87802) Celtis válasza dgyuri0123 (#87792) üzenetére


Celtis
veterán

És ha valakit zavar a 60 fps, annak a való élet még sokkal szarabb lehet a vajsima mozgás miatt, mert ugye az életben nincs fps, mert minden mozgás folyamatos

Teljesen hibás a logikád. A magas fps-nek nem az a baja, hogy önmagában rossz, hanem az, hogy elveszi a mozis hatást. Én mondjuk vállalom, hogy egy dinoszaurusz vagyok akinek kell a 24p.

(#87803) Celtis válasza pkaresz (#87799) üzenetére


Celtis
veterán

Ott én is jártam. :)
De az a járatás csak az üzemképesség ellenőrzése miatt volt, nem képminőséget vizsgált. A mai gyártási technológia szint mellett az ilyesmi teljesen felesleges és végtelenül költséges is lenne.

(#87804) Codiee válasza dgyuri0123 (#87800) üzenetére


Codiee
tag

1. Már kérvényeztem a 3 napon belüli cserekészüléket.
2. 10+ éve használok LG TV-ket, nem fogok Samsungot venni még akkor sem, hogyha jobb a QD-OLED :) A nagy "Gamer" monitorjaiknál megmutatták, hogy mekkora egy okádék fos a minőségük.
Egyébként az LG-nek van Magyarországon több márkaszervíze, Debrecenbe is, ahol én lakok, és igen kijönnének és kicserélnék ha arról lenne szó :) Aminek viszont örülök, nem gondoltam volna, hogy Magyarországon van ilyen.

Megkérdeztem, hogy valaki esetleg tapasztalt-e ilyet. A köze csak annyi, hogy mérnökinformatikus vagyok, hogy van egy alapom amiből tudok következtetni, hogy a panel szar, vagy csak szimplán egy OLED anomáliával állok szembe.
De mivel a manuális pixelfrissítés se oldotta meg, nem hiszem, hogy x idővel csak úgy eltűnne, s ha el is tűnne, akkor vissza fog jönni, amivel viszont én személy szerint nem akarok szopni :)

"vagy megint elállsz a vételtől és ezt még kipróbálhatod az összes márkánál. :D ja.... sokkal drágábbért." -> Drágáról pedig ne beszéljünk, 700-750K a C3, a G3 900k 65". Ennél nagyobb nem kell, és szerintem a Samsungnál sincsen ennél drágább TV ami nem valami csilivili új technológia ami ugyan nem ebben a gyerekbetegségbe, hanem másba.

A build qualityról meg minőségellenörzésről meg csak annyit, hogy ez még mindig OLED és nem LCD. Szerintem mai napig kézzel válogatják a paneleket. (Vicc, gép méri őket, de kurvakényes valszeg még 10 évvel az első OLED panel gyártósor után is) És a kereslet nő, az error is nő vele.

(#87805) anrab válasza b. (#87801) üzenetére


anrab
addikt

Hasonlót velem is eljátszották.

(#87806) szkutyi válasza Codiee (#87804) üzenetére


szkutyi
őstag

Esetleg raknal.be pár képet a.hibarol hogy lássuk is mit kell figyelni?köszi

(#87807) pkaresz válasza Celtis (#87803) üzenetére


pkaresz
senior tag

:-)

[ Szerkesztve ]

"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"

(#87808) Codiee válasza szkutyi (#87806) üzenetére


Codiee
tag

[IMGUR]
Igen ez lemaradt, sorry.

[ Szerkesztve ]

(#87809) lala666 válasza Codiee (#87808) üzenetére


lala666
senior tag

Ez így egyértelműen nem javul meg.

Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501

(#87810) Celtis válasza Codiee (#87808) üzenetére


Celtis
veterán

Ez valóban hibás. Helyesen jártál el a 3 napon belüli csere igényléssel.

(#87811) Lackó1984 válasza szkutyi (#87797) üzenetére


Lackó1984
junior tag

Igen van.
Kumulálódik az időtartam és ha elérte a 4 órát, akkor a legközelebbi kikapcsolás után elvégzi. 6 percig tart a folyamat.
Abból tudod, hogy ha kikapcsolod a TV, akkor nem kattan azonnal egy relé, csak 6 perc múlva.

(#87812) tocijozsi00


tocijozsi00
csendes tag

Űdv mindenkinek.Tegnapi nap folyamán megérkezett az LG C22lb Tv 55ős méretben.Számomra csalodás.Bárhogy probálkoztam a kép álittásával,Sőtétes képi világa marad.Youtube 4k-s videot inditva,mellette a hisense A7Gq val.Van hogy a Svájci dronos tájfelvételen a fű sűrgás ott ahol a hisensén szuper.A tv adások is jobban tetszenek a hisensén .A fehér szűrkés.A szinek is tompábbaknak tűnnek.Pedig probálkoztam,kisérleteztem az álittásával.4k-s filmnéljobban tetszik a hisense képe. Másnűl is előfordult ez?Valami javaslat?

(#87813) szkutyi válasza Lackó1984 (#87811) üzenetére


szkutyi
őstag

És ez mindig van 4.uzemórankent?,ilyenkor mi történik pontossa ?köszi.

(#87814) dgyuri0123 válasza Celtis (#87802) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Teljesen hibás a logikád. A magas fps-nek nem az a baja, hogy önmagában rossz, hanem az, hogy elveszi a mozis hatást."
20 éve nem jártam moziban. :Y Nem is hiányzik a "mozis hatás", sem a telefonáló, zacskózörgető, zabáló őslakók. :DDD

#87804Codiee Néztem a képet róla... az a tévé halott. Kapsz egy másikat és lesz bódottá.. Megesik az ilyesmi, főleg nagy számok törvénye alapján.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#87815) Vhiktor válasza tocijozsi00 (#87812) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Nagyban függ attól hogy van beallitva a 2 tv. Tedd filmmakerre az lg-t sdr és hdr esetében, dolby vision esetében meg színházra. Ha nem tetszik akkor jobban szereted a nem szinhü képet és a túltolt színeket preferálod. Valamint valószínűleg a Hisensenek nagy képernyő lefedettség esetén nagyobb a fényereje. Sokaknak az oled sötét.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87816) tocijozsi00 válasza Vhiktor (#87815) üzenetére


tocijozsi00
csendes tag

Nincs rajt szinház mod.Élénk,Eredeti,APS,Mozi,Sport,Játékoptimalizálo,Filmaker,Szakértő-világos tér nappal,Szakértő-Sötét tér éjszaka Mod van rajt.A hisense max fényereje 350 nitt körűl van.LG 800 kőrűl max.Valoszinűleg igazadvan a szinkedvelésembe.Leszedtem az ELEMI animáciosfilmet DV be.Az LG csak HDRbe látja.a hisense DV be.A hisense verzioba jobb nak gondolom.Érdekes,Tv műsornál a képtisztasága is jobban tetszik a hisensének.Jővő héten megy vissza.Helyette miniledes U8Hq lessz.Remélem annak folt és oldalbevilágittás mentes lessz.

[ Szerkesztve ]

(#87817) blakey válasza tocijozsi00 (#87816) üzenetére


blakey
titán

A színház mód a mozi. Beállítási problémák vannak nálad.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#87818) apszi válasza tocijozsi00 (#87816) üzenetére


apszi
őstag

Amire Viktor gondolt "színház", az nálad a "mozi".

(#87819) bikerfun válasza tocijozsi00 (#87816) üzenetére


bikerfun
csendes tag

Azért állsz érthetetlenül egy kicsit a dolog előtt.... amiért én is anno... mert habár imádom a G2-em de qva sokat kellett nyomkodni hogy olyan képe legyen amilyet akartam.
Főleg úgy hogy anno volt Panasonic Vieram ET-60 ami igaz ips volt de amikor kijött kb beszartam olyan képe volt és nem kellett agyon nyomkodni mert egész jól kalibrálták a gyárban is ahogy a Sony 9005-et is.... az oled alapból más ...
Amikor leírtam a véleményem az Lg oldalán hogy eszméletlen jó a TV de szét kell hergelni minden gyári beállítást és adáshoz igazítani mert ez meg a másik ( minden anyaghoz kb más beállítás kell , de legalább külön meg is jegyzi , mert ha pl. Apple tv nézzek és ott beállítom DV módban az élénket az nem ugyan az lesz más nem DV tartalomnál. ) szóval ezek jó dolgok is tudnak lenni csak nyomkodni kell napokig... na akkor ezt a véleményt nem tették ki Lg-ék :D :D és hozzá teszem qva jó tv sztem a G2 nem is kéne jobb .... max nagyobb :D :D :D de tény hogy nagyon be kell lőni és ja nagyon szarul is be lehet állítani. De erről Vhiktor tudna neked órákat mesélni gyanítom. :D

(#87820) pkaresz válasza bikerfun (#87819) üzenetére


pkaresz
senior tag

;]
Sorry!

[ Szerkesztve ]

"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"

(#87821) Lackó1984 válasza szkutyi (#87813) üzenetére


Lackó1984
junior tag

Igen, ha összejön a 4 óra, akkor kikapcsolás után lefut.
Nem látsz belőle semmit, mert a képernyőt kikapcsolja.
Csak a relé kattanásából lehet tudni, hogy végzett.
A folyamat műszaki részét nem ismerem, nem tudom pontosan mi zajlik a háttérben.

[ Szerkesztve ]

(#87822) krepp válasza tocijozsi00 (#87816) üzenetére


krepp
tag

... Én is nagyon nézegettem az OLED tv-ket de az idei széria se győzött meg annyira hogy bármelyiket hazavigyem. Részben hasonló, részben más okokból mint neked..., nekem is MiniLED lett belőle,
(és mielőtt valaki belémkötne hogy miért jövök fikázni az OLED topikba,)
alig várom hogy ott tartson a technológia hogy az én igényeimnek is megfeleljen, de az sajnos ez nem ez a szezon, talán 1-2 év múlva...

"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi

(#87823) bikerfun válasza pkaresz (#87820) üzenetére


bikerfun
csendes tag

Hm... :D csak nem a te kezed van benne ?? :D

(#87824) szkutyi válasza krepp (#87822) üzenetére


szkutyi
őstag

Milyen tvd van?

(#87825) bikerfun


bikerfun
csendes tag

Persze... amit hátránynak írtam, az másnak előny.... hogy ennyi mindent lehet állítani és ettől sokkal jobb beállításokat lehet csinálni... így is lehet nézni. Nekem mondom max annyi kivetni valóm volt hogy amíg a Panasonic iszonyat jó beállításokkal adja ki a panelt addig más ( nem csak Lg) nagyon hergelős.... de amiket írtok én nem is értem. Már ezt G2 vs G3 különbséget sem igazán ... mondjuk ezt a 2 megnézném egymás mellet ugyan úgy hangolva ugyan azon tartalommal mivel tudd többet..... ez nagyon érdekel. Remélem Vhiktor teszel fel nekünk majd pár ilyen képet :D :D :D

(#87826) tocijozsi00


tocijozsi00
csendes tag

Az űzemora változás alakitt valamit a képen?

(#87827) Zsömica válasza krepp (#87822) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Nem győzött meg az idei széria sem..? :Y
Lehet az oledek egy polccal feljebb voltak, mint ahol nézelődtél..! :D ;]

(#87828) lala666 válasza Zsömica (#87827) üzenetére


lala666
senior tag

Biztos meggyőzöbb egy lcd számára...

Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501

(#87829) bikerfun


bikerfun
csendes tag

igen... mondjuk ez elég tré érv.... sajnos igazuk van a srácoknak... :) :D
Ha nincs zsé valamira az nem szégyen.... de attól még nem kell fikázni.

(#87830) krepp válasza szkutyi (#87824) üzenetére


krepp
tag

Olyan, mint amit te éppen árulsz... :D

"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi

(#87831) krepp válasza Zsömica (#87827) üzenetére


krepp
tag

Sajnos jó sort néztem....
Írtam erről itt link

"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi

(#87832) blakey válasza krepp (#87831) üzenetére


blakey
titán

Nyilvánvaló és egyértelmű, hogy egy TV-t a felhasználója szeressen, viszont az, hogy használja vagy tudja használni, nem ugyanaz. Ha mindenki tudná, hogy milyen egy referencia kép, milyen a valódi mozgás azon a videón, akkor nagy valószínűséggel kiderül, hogy a kamu, javított mozgást, vagy a felturbózott képet szereti, ezzel nincs baj, de ez ízlés kérdése és nem a valóban jó és rossz kérdése. Egy 24p-s film, akkor jó egy TV-n, ha azt adja vissza, amilyen valójában, tehát referencia. Ha egy TV képe azt adja vissza, amilyen valójában az anyag és nem túlszínezett, akkor az is referencia. Tehát használni is tudni kell, valamint ezek alapján állítani, hogy mi jó, mi nem. Nem tudom elképzelni, hogy egy olyan TV, ami pontosan visszaadja a valódi mozgást és színeket az most nem jó, talán 1-2 év múlva. Elárulom, hogy ha egy gyártó tényleg "belőtte" a tökéletes mozgást és képet, akkor 1-2 év múlva is olyan lesz, mert az a referencia.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#87833) sub71 válasza dgyuri0123 (#87792) üzenetére


sub71
aktív tag

Bocsi téves,törölhető.....

[ Szerkesztve ]

(#87834) Zsömica válasza krepp (#87831) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Értem amit kifejtesz a link alatt, de akkor sajnos neked - és nem megbántásból - sosem lesz igazán jó egyetlen megjelenítő sem..!
Van néhány "apró" dolog amely már bőven élvezhető minőségben van jelen egy adott megjelenítőn - de néhány sas szeműnek sosem lesz megfelelő; max. a korotok előrehaladtával majd..! :D

(#87835) krepp válasza blakey (#87832) üzenetére


krepp
tag

Hol is kezdejem... :))
Ha mindenki tudná, hogy milyen egy referencia kép, milyen a valódi mozgás azon a videón, akkor nagy valószínűséggel kiderül, hogy a kamu, javított mozgást, vagy a felturbózott képet szereti, ezzel nincs baj, de ez ízlés kérdése és nem a valóban jó és rossz kérdése.

Ez valahogy így van ahogy írod, ez egy szubjekív műfaj...

Egy 24p-s film, akkor jó egy TV-n, ha azt adja vissza, amilyen valójában, tehát referencia.

egy 24p- film sose lehet jobb mint egy 60p, főleg ha minden más referencia. A "nekem ez szappanopera szerű"-t azért nem tudom elfogadni mert valaki meg az SDR-t szokta meg, szereti, de attól még a HDR technikailag jobb, több képinformációt hordoz.

Nem tudom elképzelni, hogy egy olyan TV, ami pontosan visszaadja a valódi mozgást és színeket az most nem jó, talán 1-2 év múlva.

Nem adja vissza pontosan a mozgást!
Egyébként köztudott hogy az OLED-nek rosszabb a mozgás megjelenítése mint az LCD-nek...

Elárulom, hogy ha egy gyártó tényleg "belőtte" a tökéletes mozgást és képet, akkor 1-2 év múlva is olyan lesz, mert az a referencia.
nem, algoritmusokkal próbálják pótolni a hiányzó képinformációt, ami kb lehetetlen tökéletesen csinálni, de még ennek ellenére is lassan fejlődik.

A referencia tudtommal a színterekre, fényerőkre terjed ki, van olyan egyáltalán hogy referencia mozgás?

"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi

(#87836) krepp válasza Zsömica (#87834) üzenetére


krepp
tag

8K helyett 60fps, (addigra a nit -is rendben lesz)
és előrendelem a LG G4-et!
:))

"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi

(#87837) Vhiktor válasza tocijozsi00 (#87816) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

A színház és a mozi ugyanaz. Lg-nél 2 féleképpen van elnevezve attól függ melyik menüt hozod fel.
Nézd meg hogy minden ai opció, energiatqkarekossag, automatikus fényerő ki van e kapcsolva. Kell ott lennie fényerőnek.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87838) blakey válasza krepp (#87835) üzenetére


blakey
titán

egy 24p- film sose lehet jobb mint egy 60p - Itt kezdődik, az, hogy a szöveget is érteni kéne, azt írtam, ha egy 24p-s film úgy jelenik meg az adott TV-n, ahogy az valójában kell, tehát, ahogy azt az adott 24p-s megjelenítés megköveteli, akkor az jó. Nem kell másképp érteni, nem arról van szó, hogy a 60p jobb vagy sem.
Nem adja vissza pontosan a mozgást! - látni kell, nem nézni, és egy hipotézist írtam, nem azt, hogy melyik TV pontosan mit jelenít meg.
Egyébként köztudott hogy az OLED-nek rosszabb a mozgás megjelenítése mint az LCD-nek...
- az LCD-knél nincs rosszabb mozgásmegjelenítő, állóképre lettek tervezve.
A referencia tudtommal a színterekre, fényerőkre terjed ki, van olyan egyáltalán hogy referencia mozgás? - mindenre van referencia, pl. megjelenítek egy olyan anyagot, amit én aláírtam, 100000-szer ellenőriztem, tehát olyannak kell lennie, ha nálad nem olyan, akkor az már nem referencia.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#87839) tocijozsi00 válasza Vhiktor (#87837) üzenetére


tocijozsi00
csendes tag

Oled fényerőre gondolsz?Energiatakarékosság ki van kapcsolva.Al opcio mind kilöve.Érdekes.Sport modba tetszik leginkább.Volt némi álitgatás,mert az a madár ami a hisensén méj piros,az lg n.narancsos volt.Az űzemora változás képet javithaja kicsit?

[ Szerkesztve ]

(#87840) blakey válasza tocijozsi00 (#87839) üzenetére


blakey
titán

Milyen videóról van szó? Csak megnézném, hogy mi narancs vagy piros.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#87841) krepp válasza blakey (#87838) üzenetére


krepp
tag

ooooo, értem, tehát a referencia mindenek fellett, és ha valami nem referencia, hanem jobb, akkor az rossz, mert nem referencia...
Logikus!

"látni kell, nem nézni," ez is a referencia leírásában van?

..Egyébként nem hipotézisekről beszélünk hanem az idei OLED-ekről...

LCD-knél nincs rosszabb mozgásmegjelenítő, állóképre lettek tervezve.
IGEN, végre valamiben egyetértünk,
(sok egymás utáni állóképre)
:))

Amúgy a válaszaid nem építő jellegűek, nekem kötekedőnek tűnnek. Részemről abba hagyhatjuk a kommunikációt....

"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi

(#87842) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Plazma topikban volt talán egy esszé az mozgásmegjelenítésről 3-4 éve, az jó volt.
Érintett az emberi agyat/szemet, hogy mit mért és hogyan látunk. :)
És, hogy miért jobb az impulzusmegjelenítés 24p-nél stb. utóbbi LCD vagy Oled esetében csak BFI-vel megoldott, de még azzal sem tökéletes.

Egy biztos, az interpoláció az csak egy szépségtapasz, nem oldja meg a sample and hold esetében a jó mozgásmegjelenítést. Oleden kib* kompromisszumos szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#87843) S@c@


S@c@
őstag

LCD-n miért jobb a mozgásmegjelenítés, mint OLED-en? Ez nekem kimaradt. A telefonom OLED, mostani TV-m LCD és remélem hamarosan OLED-re váltok.

Mégse látom se jobb se rosszabbnak a telefonomon(ami oled) a mozgást, mint a TV-n. :F

(#87844) tocijozsi00 válasza blakey (#87840) üzenetére


tocijozsi00
csendes tag

Valami4 kás yutube video.Breathtaking Colors of Nature in 4K.a cime.vagy legalábbis ez van alája irva.Flamingok tűntek narancs árnyalatunak.Hossza 2,10,06

(#87845) blakey válasza krepp (#87841) üzenetére


blakey
titán

Ha értenéd, akkor nem értetlenkednél.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#87846) krepp válasza S@c@ (#87843) üzenetére


krepp
tag

Kicsit komikus a dolog mert, az OLED azért rosszabb ebben, mert tulajdon képpen jobb...
:D
a pixel válaszideje sokkal jobb mint az LCD-é, ami 120fps gaming-nél áldásos, 24p mozifilmél viszont nem előnyös.

"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi

(#87847) Vhiktor válasza tocijozsi00 (#87839) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Ha a sport mód tetszik a legjobban akkor s tuldzsturalt, túl kontrasztos képet szereted, itt a fű világít pl mint a neon.
Valószínűleg nem fogod tudni úgy beállítani hogy hozza azt a színvilágot.

Csak egy példa.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#87848) tocijozsi00 válasza Vhiktor (#87847) üzenetére


tocijozsi00
csendes tag

Hogy tudnám halványittani a barna árnyalatokat?A citromnak a képen van némi narancs árnyalata.Egyébként az alsokép tetszik abbol amit felraktál.

(#87849) dgyuri0123 válasza Vhiktor (#87847) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

De jó ez a két kép. És lefogadom, a userek java az alsó "beállítást" kedveli, mer' az olyan látványos. Esküszöm, korábban nem olvastam az előző kommentet... :DDD

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#87850) blakey válasza tocijozsi00 (#87848) üzenetére


blakey
titán

Na itt a baj, nem tudod, hogy milyennek kell lennie, és egy rosszhoz próbálsz igazodni. Ezek után nehéz tanácsot adni, tényleg azt kell venni, ami tetszik és nem érdemes beállítási értékeket kérni, mert az irreleváns lesz számodra. "Pöckölgesd" a beállításokat, ha megtalálod, akkor örülsz, ha nem, akkor veszel másikat.
Ami érne valamit, kihívsz egy szakembert, bekalibrálja a TV-t, esetleg a régit is, és akkor látni fogod a "valóságot".

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.