Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86301) Zsömica válasza pkaresz (#86298) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Dehogyis - sajnos nem az enyém a legjobb - csak elég jó..!
A Pana és Sony oledjei a legjobbak - de sajnos számomra mind túlárazottnak minősül; van egy általam meghatározott ár/érték arány amin belül igyekszem megtalálni a legjobbat.., bízom benne hogy a G3-mal ez most sikerülni fog ismét; akár tavaly a G2-vel..!

(#86302) Danex válasza apszi (#86300) üzenetére


Danex
addikt

szerintem nagyon függ ,hogy milyen játékról van szó inputlag tekintetében.

RPG játékok megbocsájtóbbak, autósnál hozzá lehet szokni, FPS-nél meg nagyon számit.

De szerintem ma már bármelyik normálisabb gyártó gaming módja a jó kategóriában lehet, olednél meg főleg.

(#86303) Vhiktor válasza apszi (#86300) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Input lag: egyéntől függ, hogy ki mennyire érzékeny rá.

Elvileg 10 ms ami már érzékelhető különbség, de ezt szerintem nagyon kevesen veszik észre. Simán vannak olyanok akik 150 ms mellett játszanak és fel sem tűnik Nekik.

Ha game módba teszed bármelyik tvt már jó vagy.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#86304) Zsömica válasza #72042496 (#86299) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Game funkciókban mégis mindíg az LG a legjobb.., ezt Vhiktor is alátámasztotta..!
G3- nál meg majd update-lik ha valami nem ok..! ;)

(#86305) Vhiktor válasza Zsömica (#86304) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Továbbra is tartom ezt a véleményem, de nem az input lag miatt mondtam, hanem a támogatott featureok, a színhelyessége és a stabilitása miatt.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#86306) Gicz válasza Vhiktor (#86303) üzenetére


Gicz
addikt

Erről eszembe jutott a régi ec930v tv-m, az game mode-ban is 70ms korul produkalt, pc mellett egy cod, vagy barmi lövöldében teljesen használhatatlan volt. Ez is fejlődés, hogy game mode-ban már szinte minden tv alkalmas a játékra manapság.

(#86307) Vhiktor válasza Gicz (#86306) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Azért a 70 ms a casual gamereknek fel sem tűnik.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#86308) apszi válasza Danex (#86302) üzenetére


apszi
őstag

és #86303Vhiktor
köszönöm a válaszokat. Kíváncsi lennék a mostani ~10 éves HD ready Samu tévémnek, amit monitornak használok, mennyi lehet? :DDD Azt tudom, hogy mikor vettem egy monitort tavaly, amit végül egyéb okok miatt visszaküldtem :) , azon határozottan reszponzívabb volt bármivel játszani, bár mindez egész odáig nem tűnt fel. :N
Köszi még1szer. :R

[ Szerkesztve ]

(#86309) Pro Koryak válasza apszi (#86300) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Azért az 1400nit meg a 650 nit fényerő között egetrengető eltérés van, ráadásul, amit Vhiktor is írt, nem csak a csúcsfény lett nagyobb, hanem az egész tartományban magasabb fényerőt tud, szóval a színek, az egész kép sokkal élénkebb az új oledeken.
A lényeg, ezt a változást már nem csak úgy veszed észre, ha egymás mellett van a két tv!

(#86310) blakey válasza Zsömica (#86301) üzenetére


blakey
titán

A Pana és Sony oledjei a legjobbak - ilyen már nincs, mindegyik gyártónak, valamelyik kategóriában van egy kifejezetten jó modellje. Egy Sony miért jobb, ha a szoftvere hibás, egy Panasonic miért jobb, ha az OS buta, egy LG miért jobb, ha nem tud DTS-t, egy Samsung miért jobb, ha magasabb a fényereje? Általában az a jobb TV, amelyik a legkiegyensúlyozottabb szolgáltatást és minőséget nyújtja, hiába a jobb panel, ha a szoftver sz@r, hiába a jó szoftver, ha a panel sz@r, stb. Az emberek nagy százaléka hisz a marketingnek, és elsők között "rácuppan" az új modellre, eleinte áradozik róla, aztán lehet, hogy már csak saját önigazolása miatt is áradozik róla, közben meg nem teljesen elégedett vele és úgy érzi, hogy azért nem lett akkora előrelépés az elődjéhez képest, ráadásul több pénzt veszített. Nem a legjobbat kell megvenni, hanem a legmegfelelőbbet, mert jobb mindig lesz, legalábbis 1-2 paraméterben. Jövőre pl. az LG G4 még jobb lehet és így tovább.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#86311) Zsömica válasza blakey (#86310) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Én elégedett vagyok a G2vel nincs vele problémám, viszont mindíg sikerül eladnom a sorban régebbi tvinket, így tudok most újítani a G3-ra.., és míg el tudom adni sorban a régebbieket - addig ez mindíg is így lesz a jövőben..!
Viszont mivel az oledeket elsősorban megjelenítésre vásárolja mindenki jó esetben és nem pedig az egyéb ficsörjeik miatt (azol csak másodlagosak) addig sajnos de.., a Sony és a Pana premium megjelenítői megeszik reggelire az én, és a Te tvdet is..!
Ez nyilvánvaló amúgy, ha valaki látta már a legtöbb márka csúcs tvit egymás mellett; de mint mondtam számomra azok már meghaladják az anyagi ingerküszöbömet egy kicsit..!

(#86312) blakey válasza Zsömica (#86311) üzenetére


blakey
titán

megjelenítői megeszik reggelire az én, és a Te tvdet is..! - mert, milyen megjelenítőim vannak? Nem tudod, nem szoktam reklámozni, vagy a C2-re célzol? Mi van, ha eladtam és van helyette egy HZ2000-em?

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#86313) Zsömica válasza blakey (#86312) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Nem többesszámot írtam ha figyeltél - hanem "tvdet"..!
És igen - a C2dre gondoltam.., és semmi sincs ha vettél egy Panát; mi lenne?!
Egészségedre..! ;)

[ Szerkesztve ]

(#86314) Pro Koryak válasza blakey (#86310) üzenetére


Pro Koryak
addikt

"Panasonic miért jobb, ha az OS buta"

Miért lenne buta, mert nem csilli-villi hadonászós, mint az LG-é?
Nem is jön rá frissítés 1-2 havonta!
Egyszer kell bemenned a beállításokba, ami ráadásul logikusan van felépítve, kb. 15perc, onnantól kezdve csak élvezed a képminőséget.

(#86315) szecska24


szecska24
tag

Bocsi, most hirtelen nem találom a kommentáradatból a 24p megjelenítésével kapcsolatosakat, amire reagálnék.
Előre leszögezem, hogy csak egy 65C9-em van, nem is azért írok, mert bármi infóm lenne az újabb/ más gyártó készülékeiről.
Más oldalról közelítem meg.
Sok buktatója van a normális 24p anyag rögzítésének/feldolgozásának:
-Nem 180 fokos shutter angle (sokkal darabosabb a mozgás)
-Feldolgozás közben bár a timeline 24p, a forrásanyag nem
-Túl gyors svenkelés, ami nem “komfortos” az adott képkocka sebesség mellett.

Namost ezekből a hibákból még a nagy külföldi tech youtubereknél is akad dögivel, emiatt a YT-ot nem ajánlom ennek a tesztelésére.

Ha nem mondtam semmi újat, akkor bocsi. :R

(#86316) Fandango válasza Pro Koryak (#86314) üzenetére


Fandango
veterán

+1 :K

(#86317) kolosszus87


kolosszus87
senior tag

Akit esetleg érdekel, Auchan leakciózta a Samu 65 S95B-t 550e-re: [link]

[ Szerkesztve ]

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#86318) b. válasza apszi (#86300) üzenetére


b.
félisten

"Lg MLA, véleményem szerint semmi extrát nem ad hozzá némi fényerőnél. "

Már ne haragudj de ez konkrétan nem igaz :)( Philipsem van mielőtt azt gondolnád elfogultságból írom.)
Jelenleg az LG G3 MLA lett az etalon szinte minden szempontból, jön majd MLA Panából és Philipsből, Sonyból is.
Volt valami DoVI dolog amit most megoldottak szoftveresen, de jelenleg referencia minőséget ad több teszt szerint, pl Rtings vagy Vincent.és az mellé társul egy baromi magas fényerő.

nagyon egyetértek blakey hozzászólásával. Azt kell venni ami neked a legkevésbé kompromisszumos.
általában az emberek elfogultak vagy negatív vagy pozitív irányba, én is.( valaki csak akkor tud elfogult lenni ha elégedett azzal a termékkel amit használ ez sok embernek nem jött még le aki mondjuk pont más márkát szid)
De az MLA fejlesztés nagyon Rendben van és pont ez miatt váltok majd szerintem G3 -ra, de megvárom azért az idei MLA Philipsek, Panák , Sonyk felhozatalát és megnézem az árazást , tudást stb...
ÉN például aranyközép útként választottam anno a Philipset mert támogat minden formátumot, kevés panel hibás és jó a felhasználói felülete, van Ambi, cserébe egyéb számomra nem annyira releváns dolgokban kompromisszumos.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#86319) blakey válasza Pro Koryak (#86314) üzenetére


blakey
titán

Mert buta, nézd meg az Android, Tizen, webOS-hez képest. Vidaa és Saphi is buta, ettől még számomra megfelelő, vannak lejátszóim, de annak, aki a legtöbb "streamet" szeretné, annak nem ideális. Nem kell hetente frissítés, nem kell megmagyaráznod, hogy szerinted miért qrva jó, a többi meg sz@r. Én pl. szeretem a régimódi menürendszert, de ettől még buta, a logikát meg mindegyik OS-ben meg lehet tanulni, szokni, volt alkalmam mindegyiket tanulmányozni, mindegyik szerethető valamiért, és az, hogy tetszik-e vagy sem, már szubjektív. Én pl. a Tizent kevésbé szeretem, de ha a készülék számomra megfelelő, akkor a menürendszert megszokom. Hiába szeretem a Panasonic menürendszerét, ha pl. valamelyik "streamet" nem tudom futtatni, stb. Szóval a buta szót, a többihez értelmezzd, pl. Android, Tizen, webOS.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#86320) junkpod válasza szecska24 (#86315) üzenetére


junkpod
nagyúr

Consumer kamerákkal fölösleges is próbálkozni 24 felvételt csinálni, többek között azért is amit írtál.

Box's don't touch!

(#86321) bigdigit válasza kolosszus87 (#86317) üzenetére


bigdigit
addikt

Ez elég brutál ár.

(#86322) #72042496 válasza Zsömica (#86304) üzenetére


#72042496
törölt tag

Nem is állítom hogy nincs így, a játék mód nekem is az egyik fő érv volt az LG mellett. Az előbbi hozzászólással csak azt mondom, hogy LG-nél is lehet/ett miért tűkön ülve várni az új firmware-t, és van az a klikk, amelyik pontosan ezt teszi, és manuálisan telepíti is az első adandó alkalommal.

(#86323) Zsömica válasza #72042496 (#86322) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Én már azt sem bánnám ha innentől nem jönne több update G2-re..,így most tökéletesen jó, a majdani DTS támogatás is hidegen hagy - vannak kiváltó eszközeim amivel megoldom..!
Az imént néztem meg a Kimenekítés 2-t DV-ben.., hát ez brutális látvánnyal/hangokkal bírt; nagyszerű élmény volt..!

(#86324) Pro Koryak válasza blakey (#86319) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Attól még nem buta, mert faék egyszerű, Pana/Sony sosem a villogással hívta fel magára a figyelmet.
Komolyan nem értem, nálatok azért jó egy tv!!! mert szép színes a menüje, hadonászós táv van hozzá. :C

Az a menürendszer nem logikus felépítésű, amit meg kell tanulni, hozzá kell szokni, keresni kell mi hová van eldugva. Szerintem az a buta oprendszer. :K

(#86325) blakey válasza Pro Koryak (#86324) üzenetére


blakey
titán

Szerintem pont nem érted, amit leírtam és pont nem akarod megérteni, ahogy a "túloldalon" lévő fórumtárs sem, egyik LG, másik Panasonic, a lényeg ugyanaz, csak a tiétek a jó. Az a buta, aki nem képes fejlődni, tanulni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#86326) viera válasza b. (#86318) üzenetére


viera
őstag

Nagyon elgondolkodtam én is egy G3 OLED-en.
Jó lett volna 83-as a mostani 77-es Sony helyett de az már nem MLA paneles úgyhogy maradok a 77-es méretnél. :K
Most fog először falra kerülni nálam a TV és abban is a G széria megoldása tetszik legjobban.

[ Szerkesztve ]

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#86327) Zsömica válasza blakey (#86325) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Sztem meg pont Te nem érted/vagy nem akarod a nyilvánvalót! Leírom mégegyszer - sajnos nem az én tvm a legjobb képminőség tekintetében; ár/érték arányban viszont az egyik legjobb..! Amennyivel jobbnak láttam a Pana/Sony csúcs oledjeit - aránytalanul nagyobb árkülönbséggekkel árazták őket sajnos; annyival viszont nem jobbak pl. az enyémtől..!

(#86328) wallace 234 válasza Zsömica (#86327) üzenetére


wallace 234
őstag

aránytalanul nagyobb árkülönbséggekkel árazták őket sajnos; annyival viszont nem jobbak.
Igen ez volt mindig is a probléma Sony/Panasonic párossal! Hogy le tesznek valami brutál jót, de az áruk irreális! Aztán csodálkoznak, hogy több LG meg Samsung tvt adnak el! Ha lentebb adnák egy kicsit, egyből más lenne az piac!

(#86329) b. válasza wallace 234 (#86328) üzenetére


b.
félisten

A csúcs soha nem az ár/értékről szólt.
Aki vett egy Sony A95K-t vagy Pana Z2000 Tv-t szerintem nem lenne elégedett egy Samu vagy Lg csúccsal akkor sem ha cserébe maradna x pénzzel többje ,mert megteheti hogy a legjobbat vegye.
Ő azon a szinten elégedett.
Ez így van a Számítástechnikában vagy Házimoziban is.Bizonyos szint fölött minimális előnyökért már exponenciálisan többet fizetsz nem egyenes arányosság van. Szerintem ez nem annyira nagy probléma.
Most elnézve a Pana idei választékát igyekeznek minden szintre hozni konkurenciát, remélem árban és tudásban is.
Szerintem középkategóriában és a felső tetején az LG túl nagy konkurencia.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#86330) wallace 234 válasza b. (#86329) üzenetére


wallace 234
őstag

A csúcs soha nem az ár/értékről szólt."
Azért írtam, hogyha lentebb venne az árból, más lenne a piac! De az is igaz, hogy van aki akkor érzi jól magát, ha 3 szoros áron vesz egy tvt, ami nem sokkal jobb mint egy LG vagy Samu csúcs! De az érzés, hogy megtehette megfizetettlen. Ezt jól tudják egyes gyártók, mint pl Lowe. Bár az utóbbi időben annyira nem volt jó ez a stratégia! Nem véletlen kerültek, majdnem a sülyesztőbe. Ha nem lett volna az oled technológia, szerintem már a Panasonic sehol nem lenne.

(#86331) b. válasza wallace 234 (#86330) üzenetére


b.
félisten

Szerintem a Panasonic és a Sony csúcs TV je az előző genben is a legjobbak voltak, A A95K és az Lz2000 volt a referencia több oldal szerint. jobb volt mint a Samu és LG csúcs Tv legalább is a tesztek szerint.
A Loewe teljesen más kategória.
Ezt a különbséget ha valaki több évre vesz Tv-t tőlünk nyugatabbra lazán kiperkálja de itthon is elég sokan.
Értem hogy ár / ár értékben nem jók ,de amúgy meg remek Tv-k és nem mindenkinek annyira sok az az árkülönbség ami egy csúcs LG 65" és egy csúcs Pana 65 " között van / volt mondjuk.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#86332) wallace 234 válasza b. (#86331) üzenetére


wallace 234
őstag

Nem is vitatom a képük minőségét e két gyártónak! Tisztába vagyok a tudásukkal! Igen vannak akiknek nem probléma a különbség. De az lehet, nem is nézi, hogy jobb a kép! Tisztelet a kivételnek! Hanem csak az árát nézi, mint az autóknál. A lényeg, hogy régen a Sonynak voltak jó ár érték arányú kategóriájuk, de egyszer csak meg szüntette. Lowe tvk nem voltak rossz, főleg a képcsöves tvkbe! Nemvéletlen kerültek a tönk szélére!

(#86333) lala666 válasza b. (#86331) üzenetére


lala666
senior tag

Azért vannak problémák az A95K nál is, volt akinek négyszer cserélték....
Mindenhol van probléma, viszont nem mindegy mennyiért mert annyival többet nem ér.

Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501

(#86334) apszi válasza Pro Koryak (#86309) üzenetére


apszi
őstag

és #86318 b.
Már miért haragudnék. :)
Viszont másban pl. egy tavalyi G2-vel összehasonlítva Rtings-en, én nem igazán láttam különbséget, kiugrót semmiképp. Legalábbis a számok alapján, de nyilván, élőben nem találkoztam vele, így a véleményem relevanciája...nos erősen megkérdőjelezhető. :K

De ha már fényerő. Kérdésem (tényleg érdekel, nem kötekvés). Ha valaki, pl. én, aki nem használja csúcsra tekerve a készüléket, mert zavarja a szemét, és egy világosabb panellel rendelkező tévé fényerejéből ugyanúgy visszaveszek, a színekben akkor is látni a különbséget, vagy abban az esetben ez nem előny?

Egyébként tud valaki valamit a Panasonic magyar márkaképviseletről? Nagy buzgón bementem tegnap a Westendben, hátha megtudok tekinteni mondjuk egy LZ980-at, de hült helyét találtam az ottani boltnak, és úgy tudom a Ferenc krt-on lévőben sem foglalkoznak tévékkel (ott nem voltam)? Ellenben szembejött velem a 65-ös C2/G2 és a 77-es C2. Basszus, kezdett elgurulni a gyógyszerem, és kezdtem elcsábulni a 77-es felé, főleg, hogy most LG-nél viszonylag "jó áron" beszerezhető. 2.5m távolságból szerintetek beteg dolog azon játszani, filmezni? Sosem terveztem tévére ennyit költeni (mondjuk 5 év gatival könnyebben belemennék), de na..., ott helyben azt éreztem, hogy ez az én méretem. :DDD Bár lehet, hogy jobban befűtene mint szeretném, nem tudom mennyire melegedhet egy ekkora vadálat. Ott helyben ez nem megállapítható a sok masina között.

[ Szerkesztve ]

(#86335) Vhiktor válasza apszi (#86334) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Egyáltalán nem beteg, attól függ mit szeretsz. Filmek esetében mi 160 cm-ről nézünk 120 colos képet és még simán mennek feljebb akár 135 colra is. Játszani viszont bem szeretek rajta.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#86336) blakey válasza apszi (#86334) üzenetére


blakey
titán

Már nem a Videopart a Panasonic forgalmazója, Csehországban van a közép-európai képviselet és rajtuk keresztül történik a forgalmazás.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#86337) Elektrosokk válasza apszi (#86334) üzenetére


Elektrosokk
addikt

ha teheted vedd a nagyobbat. :K

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#86338) Pro Koryak válasza blakey (#86325) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Hol mondtam olyat, hogy az enyém legjobb? Szerintem a Panán egyszerű az op., könnyen átlátható, hamar be lehet állítani. nekem ez bejön, neked nem akkor használd a csillogósat.

#86335 Vhiktor
"Filmek esetében mi 160 cm-ről nézünk 120 colos képet"
2,5m képátlót 1,6m-ről? Na ott nem látsz semmit a filmből. :N :N :N

[ Szerkesztve ]

(#86339) blakey válasza Pro Koryak (#86338) üzenetére


blakey
titán

[link] -"Én pl. szeretem a régimódi menürendszert, de ettől még buta…"

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#86340) apszi válasza Vhiktor (#86335) üzenetére


apszi
őstag

Az fincsi lehet. Gondolom az a 120 col az vetített kép. :K
Játékokban fps (inkább single play), történetalapú third person, kaland, meg ilyesmi. Nem tudom milyen lehet akkorában tolni, mennyire idegrendszer gyilkos? :D

#86336blakey
Így már értem, köszönöm az infót.

#86337Elektrosokk
Igazából ez már csak bátorság, és elhatározás kérdése lenne. :D

(#86341) Vhiktor válasza Pro Koryak (#86338) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Dehogynem :DD imax kategória alja-közepe. Ha jól emlékszem ez 70 fokos látószög lefedettség. Imax 1. sora 120 fok, utolsó sora 60 fok.
3 méter a képátló, 265 cm a kép szélessége

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#86342) apszi válasza Vhiktor (#86341) üzenetére


apszi
őstag

Egyébként mikor egymás mellett láttam a 65 és 77 colos c2-t, a 77-est picit életlenebbnek láttam, csalódott is voltam, hogy akkor ez ilyen, de mikor oldalra néztem, ott volt 85 colban is, és valami animációs mese ment rajta, az viszont penge éles volt. Ott visszatért a hitem. 😁

(#86343) Vhiktor válasza apszi (#86340) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

65 col 2.5 méterről simán kényelmes játékoknál, szerintem a 77 col még beleférhet, de ki kellene próbálnod.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#86344) Vhiktor válasza Vhiktor (#86341) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Javitas:
80 fokos horizontális látóter lefedettséget kapok így.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#86345) Elektrosokk válasza apszi (#86340) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Mi a hálóban 2.4 mèterről nèzünk 65 colt, először wow èlmèny volt, de már elviselnèk nagyobbat is.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#86346) fenky


fenky
tag

Sziasztok!
KB. 2 hete vettem egy 55-ös LG C2-t (lg.hu). Frankó meg minden, viszont a (számomra) legjobban kellő fícsörrel, a bluetooth-szal nem jutok dűlőre.

Ha rácsatlakoztatok bármilyen bluetooth fülest, az kb. 5 percig szól, csippan egyet és elnémul. Nem teszi vissza tv hangszóróra, a BT eszközt csatlakoztatottnak írja (akkor is ha kikapcsolom a fülest), de semmi hang nem jön. Ilyenkor hiába nyomok rá a leválasztásra, nem csinálja meg és új eszközkeresést nem tudok elkezdeni (szürke/inaktív a gomb). Csak törölni tudom a párosítást, de újrapárosítás után a hang nem jön vissza. A gyors nem, csak a 10 perces tv kikapcsolás oldja meg. Nincs semmilyen egyéb audióeszköz rákötve, szoftverfrissítésnél naprakésznek írja, 5 Ghz-es wifi hálózatra csatlakozik a tv.
Hibás lehet a BT modul, vagy esetleg van valami beállítás, amit nem vettem észre? :F

[ Szerkesztve ]

(#86347) Maksifül


Maksifül
senior tag

Sziasztok!
Samsung 65S90C-nél tapasztaltam a youtube 4K demok némelyikénél akadozást a képben, néha hangban is a kep mellett. Nyugtassatok meg, hogy ez a wifis internet miatt van. Érdemes rajta firmware-t frissíteni?
Játékra is használom, de nemigen találtam gaming mode-ot. Hol-hogyan érdemes azt beállítani, hogy a játékoknál a legjobb minőséget hozza a tévé? :R Az egyik játékban nagyon túltolta a kéket, míg a haverom Philips-én teljesen másképp nézett ki, mondjuk az nem oled.

Enyém

Övé

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#86348) Vhiktor válasza Maksifül (#86347) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Samsung tv-k esetében gyárilag a játék mód nagyon túlszarturált képet ad, kb használhatatlan, ha nem állítasz rajta.

Amikor konzol jelét érzékeli a tv automatikusan át kell váltania game módba, ha ezt nem teszi meg akkor manuálisan kapcsold be.
Itt a videóban benne van hol tudod (ott indul a linkelt video):
[link]

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#86349) morfondőr


morfondőr
őstag

Sziasztok!
2 éves 55" CX-en felül és alul a kerettől 1 cm-en belül több halott pixelt fedeztem fel. Kb 12-15 db., van két pont, ahol egymás mellett 3-4 pixel is fekete. LG-nél milyen feltételeknél lehet gariztatni pixelhibára? MM vásárlás volt a TV.
Előre is köszi!

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#86350) Vhiktor válasza morfondőr (#86349) üzenetére


Vhiktor
Topikgazda

Pixel frissítést futattál rajta?

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.