Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8101) BiP válasza Cs1csó (#8099) üzenetére


BiP
nagyúr

Tényleg, ha már e-könyv. Van esetleg "milyen e-book olvasót vegyek" topik? Vagy valami hasonló?
Asszony belengette, hogy háááátha használná, és 1 hónap múlva szülinapja van.
szerk: túl hamar kérdeztem. Ezt találtam.[link]

[ Szerkesztve ]

(#8102) Beba Snake válasza Diabolis (#8096) üzenetére


Beba Snake
junior tag

1999-ben felújították a HungaroPharma RT (gyógyszernagyker) Veszprémi Kereskedőház és raktár kirendeltségét. Én IT vezető voltam ott. Akkor vettem észre, hogy elkezdték, amikor a munkások rámdöntöttek 3 négyzetméter falat az irodámban. A túloldalról. Fél méterre landolt tőlem a cucc.

Samuval, lángvágóval, mmamutbontó flexszel bontottak mindent IS, de még működött a hálózat. Még a vezérhelyettest is leüvöltöttem, hogy ilyen körülmények között hogyan garantáljam a zökkenőmentes működést és a gyógyszertárak kiszolgálását.
3 nap múlva én lettem az "üvöltözős ember". Rettegtek tőlem.
Mucsi Zoltán káromkodásban hozzám képest kismiska.

(És most szipogva elmorzsolok egy könnycseppet a régi szép idők emlékére. LÓFASZT! :DD )

[ Szerkesztve ]

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#8103) davenport válasza Diabolis (#8097) üzenetére


davenport
aktív tag

Nem tudom, mert nem könyvtárban dolgozom, nálunk normál esetben előadások vannak, színpaddal, nézőtérrel. Na azok most nincsenek, talán egy szabadtéri előadás lesz 20-a körül.

Viszont van a családban könyvtáros, és ha a COVID-ot nem számítjuk, van forgalma a könyvtáraknak. Vagy azért mert speciálisak, pl: idegennyelvű, vagy azért mert iskolához kötődnek és/vagy bejárnak tanulni az emberek, vagy szimplán azért mert a sokkal olcsóbb beiratkozni, és elhozni könyveket, mint azokat megvenni (e-book kérdéskör kivételével). Anyum pl. elmászkál a helyi kisvárosi könyvtárba.
(#8101): nekem Kindle van évek óta, remekül elvagyok vele.

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#8104) Cs1csó válasza BiP (#8101) üzenetére


Cs1csó
félisten

Igen ez a jó topik, ÉN az Alcor Mith LED 8GB-osat venném, a legújabb CARTA kijelzős, magyar, mindent lejátszik.

(#8105) bLaCkDoGoNe válasza Cs1csó (#8104) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

A Myth LED nem Carta, csak Pearl e-ink.

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#8106) Cs1csó válasza bLaCkDoGoNe (#8105) üzenetére


Cs1csó
félisten

Tényleg, az Árukeresőn CARTA-nak írják, bár csak 16 szürke árnyalatos.

(#8107) Lenry


Lenry
félisten

eBook olvasók... pff
Asimov Robot-Birodalom-Alapítvány ciklusát az E50-es Nokiámon olvastam végig.
3x4cm a kijelző, 240x320px :P

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#8108) opr válasza Lenry (#8107) üzenetére


opr
veterán

Azert az eleg zorall lehetett. :Y

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#8109) Top cat válasza Cs1csó (#8106) üzenetére


Top cat
őstag

"csak 16 szürke árnyalatos" Akkor ez nem olvasható rajta. ;]

(#8110) BiP válasza Top cat (#8109) üzenetére


BiP
nagyúr

4bit+FRC-vel esetleg :)
az FRC az ne tévesszen meg, itt nem a Frame Rate Control, hanem Fétis Rajongó Cicamica!.

(#8111) Bambuszpro válasza Lenry (#8107) üzenetére


Bambuszpro
tag

Annó még a Nokia 3110c-men olvastam el a Harry Potter és az Azkabani foglyot, néztem végig az Avatart és a Madagaszkár 2 is többször meg töménytelen mennyiségű South Parkot. Multkor meg is találtam az avatart. Nem tudom hogy tudtam ezt elvezni:DDD

Manapság az okos telefonok és az ostoba emberek korát éljük.

(#8112) hcl válasza Lenry (#8107) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Psion Revo, Palm M500, M505... :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#8113) davenport válasza Lenry (#8107) üzenetére


davenport
aktív tag

Nekem Nokia E61 volt, aztán E61i imádtam mindkettőt.

No money, no honey.

(#8114) tzimash válasza hcl (#8112) üzenetére


tzimash
őstag

Palm M500, M505... volt ezeknek valami zalaegerszegi kötődése? ;]

(#8115) hcl válasza tzimash (#8114) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nemtom már. Az 505-nek esetleg, de azt is Pécsett vettem, max az eladó lehetett zalaegerszegi. (Az 500-as meg nem 500-as volt, hanem egy IBM Workpad C3, ugyanaz IBM ruhában :) )
Az 505-ön pötyögtem a szakdogám egy részét éjjelesben melóhelyen, a Revo-n meg beadandókat. A revo-n WAP-oztam is :D
Volt 5MX-em is, de azt igazából alig használtam.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#8116) Cs1csó válasza Lenry (#8107) üzenetére


Cs1csó
félisten

:Y :R

Top cat

Magas labda volt, vártam is, hogy valaki lecsapja. ;]

(#8117) tsiga18 válasza koby11h (#8083) üzenetére


tsiga18
tag

Az előző munkahelyemen volt hasonló a helyzet. Projekt alapú munkavégzés volt főleg, de végeztünk üzemeltetést is (területet direkt nem írok). Havi fix bérünk volt, készenlét vagy ügyelet nem volt papíron.
Az első pár alkalom után szőnyeg szélére állítottak, hogy munkaidőn kívül (este + hétvége) nem foglalkozok a beérkező ticket-ekkel, nem voltak hajlandók elfogadni, hogy fizetni is kellene a munkaidőn túli munkavégzésért. Pár alkalom így is becsúszott, hogy frissítést vagy eszközcserét éjszaka végeztem "vállveregetésért".

A másik dolog, amiért otthagytam őket, az utazás. Nálunk nem voltak "kulcsos" céges autók, csak egyéniek. Mivel nem értem el azt a besorolást a cégnél, aminél adtak volna autót, ezért nekem nem volt.
Kitalálták, hogy egy projekt miatt heti 2 napot az ország túlsó felén kellene tölteni munkaidőben, de oldjam meg ahogy tudom az utazást, nem adnak se autót se üzemanyagtérítést.
Nyilván ez nem volt elfogadható számomra ezért felálltam, de még ők voltak megsértődve hogy ami munkát csináltam ki fogja elvégezni ha otthagyom őket.

(#8118) koby11h válasza tsiga18 (#8117) üzenetére


koby11h
aktív tag

Akit találnak ilyen hozzáállással... nem sokkal később én is váltottam.

A jófejségből bent vagyok azt én is igyekszem végletekig leépíteni. Idén eddig 1 volt, 2019-ben 3 alkalom. Előtte volt, hogy 10+, és saját autó, saját idő...
Most ha otthonról meg tudom oldani akkor talán, és inkább csak ha kérik.

Olyan nekem is volt, hogy szomszéd nagyváros, 50-60 km, oldjam meg, heti 1 alkalom, kb. 1 évig. Kimentem a buszmegállóba, kértem jegyet számlára. Hívtak 8:30-kor hogy hol vagyok? Mondom a buszon, hol lennék? De miért nem kocsival? Mondom milyen kocsi? Hát a tiéd, ja, hogy az enyém, az sajnos a feleségemnél van, mert Ő vitte a gyerekeket... majd odaérek 40 perc múlva, csak legyenek türelemmel.
Kis morgás volt, ami akkor lett nagy, amikor 15:00-kor felálltam, hogy oké, akkor ennyi, megyek! De hát hová megyek??? Bocs, 16:20-ra otthon kell lennem, mert a gyereket el kell hozni az oviból! Kocsi meg ugye nincs...
A számlákat leadtam, nem szóltak semmit, de a harmadik alkalommal már értettek belőle, kis Polo vagy valaki elhozott/visszavitt. Nekem mindegy volt, 1 évig jó volt így :)

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#8119) tsiga18 válasza koby11h (#8118) üzenetére


tsiga18
tag

Idén ilyen nem volt, az új munkahelyem korrekt és vagy kifizetik a plusz órákat vagy lecsúsztatható. Volt példa mind2 opcióra.

Ami még gyanús volt, hogy az előző helyen "kérték" felvételkor, hogy hordozzam be a telefonszámom a céges flottába és legyen csak 1 számom kollégák és privát célokra. Nem voltam erre hajlandó, kaptam céges kártyát random telefonszámmal. Privát számom nem adtam meg senkinek.
Az első szabadságom alatt értettem még miért kérték, az a kolléga akinek átadtam szájbarágósan minden folyamatban lévő dolgomat, kb óránként próbált volna hívni a cégesen minden egyes nap. Nem sikerült neki elérni, szabi alatt nem foglalkoztam vele. Ebből is volt morgás, hogy miért nem veszem fel a telefont, de leszereltem őket hogy ha kifizetik (nem akarták) vagy lecsúsztatható akkor felveszem.

Amit sose értettem, hogy miért fizetik a projektmenedzsereket. Ugyanannyi volt belőlük mint mérnök, de gyakorlatilag mindent magunknak kellett szervezni és egyeztetni, de a PM is el volt "adva". Lehet jobb is volt így, mert nem járt senki a nyakamra és szervezett keresztbe mindent.

(#8120) Moleman válasza tsiga18 (#8119) üzenetére


Moleman
addikt

A PM-ekről a kedvenc élményem az, mikor hétvégén bementünk páran rendszeroldalról támogatni valaminek a bevezetését, tesztelés, egy kis tréning, ilyesmi.
Dél körül valakinek hallhatóan megkordult a gyomra, erre a PM észbe kapott, hogy meg kéne etetni a népet (a környéken hétvégén semmilyen etetőkomplexum nem volt nyitva). Jópár telefon és némi bonyodalom után 4 órával később lett pizza az asztalon. :D Azóta nem csodálkozom semmin. :D

(#8121) koby11h válasza tsiga18 (#8119) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ahol én eddig dolgoztam, a PM a munkakörök non plus ultrája, abba minden beletartozik, amihez van kedve! Amihez nincs, azt meg csinálja meg az Telephely, egyéb osztályok, IT...
A szótárban ez van róla írva: "ugráltatós ember, aki olyat csinál amihez nem ért".

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#8122) hcl válasza tsiga18 (#8117) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

"Az első pár alkalom után szőnyeg szélére állítottak, hogy munkaidőn kívül (este + hétvége) nem foglalkozok a beérkező ticket-ekkel, "
:D :D :D :D :D :D 0-24 munkaidő a mesében sincs :D
Hatalmas amúgy, jó hogy belépőt nem szedtek :D

A jó PM ritka kincs, keveset láttam. Általában a "léhűtő" másik neve.
Amúgy én fel szoktam venni a telefont, de ilyenhez alap, hogy amúgy is csak akkor hívnak, ha komoly baj van. Nem azért, mert nem olvasták, amit átadtam... :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#8123) tsiga18 válasza hcl (#8122) üzenetére


tsiga18
tag

Nálunk a PM olyan jó érzékkel általában akkor talált meg irodán belül valami hülyeséggel, amikor épp konferenciáztam valakivel vagy hibaelhárítás közepén voltam. Ilyenkor ő volt mindig megsértődve hogy nem rögtön foglalkoztunk vele.
Jó PM-el még nem találkoztam, a jelenlegi helyemen nincs is.

Itt legalább van értékesítő, azzal nem kell foglalkoznunk. Ezelőtti helyen az sem volt, amikor épp nem műszaki dologgal foglalkoztunk akkor szerződéseket irogattunk.

(#8124) hcl válasza tsiga18 (#8123) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

"amikor épp nem műszaki dologgal foglalkoztunk akkor szerződéseket irogattunk."
Gratulálunk a munkaszervezéshez a cégnél... Nyilván majd a műszaki szakemberek fognak támadhatatlan szerződéseket írni...

PM meg ritka a jó, aki képben van azzal, amit managel, érti a problémákat, tud kommunikálni, szervezni... És nem hiszi magát valami übermenschnek :D
Volt olyan, amelyiknek magyaráztuk, hogy a szerverre feltelepített oprendszer akkor is működik, ha még nem lett leadminisztrálva, hogy van ott egy szerver :D
Meg amelyiknek tök külön világ volt a céges meg az otthoni Windows :D

Ugyanakkor volt olyan (nem projekt) managerünk, amelyik úgy kezdte, hogy akkor szeretné érteni, mivel foglalkozik a csapat, de úgy részletesen.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#8125) MBazsee válasza tzimash (#8114) üzenetére


MBazsee
tag

Na mesélj csak, mit tudsz?
Emlékszem egy időben (tizen- éves koromban), akkor az egyik ismerősöm nagyon ajánlgatta ezeket a palm cuccokat. ;]

(#8126) E.Kaufmann válasza Moleman (#8120) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Akkor rendes volt, csak lassú. És (mentes) sört nem rendelt hozzá? :D

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#8127) Cs1csó válasza MBazsee (#8125) üzenetére


Cs1csó
félisten

Kis túlzással ez - is - volt az okostelefonok őse.

(#8128) hcl válasza MBazsee (#8125) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Jók is voltak. Főleg a Psion PDA-k, mert ugye volt billentyűzetük. (És az a Symbian OS futott rajtuk, ami a későbbi Nokaj telefonokon, csak ugye korábbi verzió.)
Az m505 Palm-ból elég kiforrott volt. Elég sok alkalmazása volt, bár nyilván nem volt egy régebbi droidos telefonhoz sem mérhető. De pl. olvasni nagyon megfelelt.
Ami durva volt akkoriban, azok a Compaq iPaq-ok voltak,300MHz-es procival, rengeteg plusz hardverrel, azon már lehetett filmet nézni. (És Windows CE volt rajtuk :D )

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#8129) MBazsee válasza Cs1csó (#8127) üzenetére


MBazsee
tag

és hcl: Igazából a zalaegerszegi sztorira lettem volna kíváncsi, mert nekem is van (banyeg elárultam magam...) ilyen eszközöm. :D
Egyébként közben utánaolvastam a dolognak: 160 db-ot megpattintottak a gyárból. :))

Szerk: Egy Psionra vágytam akkoriban, nagyon tetszett.

[ Szerkesztve ]

(#8130) BiP válasza MBazsee (#8129) üzenetére


BiP
nagyúr

Nekem is volt m500asom, kb pont akkoriban vettem, és zalaegerszegi lévén szerintem pont az említett kupacból. (Főleg, hogy olcsón sikerült hozzájutni).

(#8131) tzimash válasza MBazsee (#8129) üzenetére


tzimash
őstag

160? szerintem volt az több is :D
Akkoriban ott dolgoztam, pont azon a területen.

[ Szerkesztve ]

(#8132) hcl válasza MBazsee (#8129) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ahaaaa :D
Nem hiszem hogy az enyém ilyen lenne, asszem voltak hozzá papírok is, de már bőven nem volt garis.
Az Ipaq volt durva, ahhoz még az amcsi számla is ott volt, mert ott vette az első tulaj :D Ahhoz minden megvolt, doboz is.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#8133) Syl válasza tzimash (#8131) üzenetére


Syl
nagyúr

Mármint a készüléket megpattintó részlegen? ;] :DDD

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#8134) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Usernek volt egy hosszabb macera a gépével. Amikor jött érte, hozott palacsintát :D
(És nem mérgezettet.)

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#8135) tzimash válasza Syl (#8133) üzenetére


tzimash
őstag

Majdnem :) én csak hallottam róla, hogy volt aki ismert olyat, aki kölcsönvett ilyesmit.

(#8136) Top cat válasza hcl (#8134) üzenetére


Top cat
őstag

Van lassan ható méreg is. ;]

(#8137) hcl válasza Top cat (#8136) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Jaja :Ddd

Mutogatni való hater díszpinty

(#8138) solena válasza hcl (#8134) üzenetére


solena
tag

Helyette volt ez, és nem kockáztatott:

;]

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#8139) hobizoli válasza tzimash (#8081) üzenetére


hobizoli
nagyúr

egyszer nemzeti unnep napon kellett bent lennem a kulfoldi szerelokkel es egy masik orszagbol erkezett technikussal, akiknek az nem nemzeti unnep es nem is unnepnap, igy akkor dolgoznak

a mechanikus szerelok beszereltek amit es ahogy be kell (gari feltetel), jon a technikus arc is, hogy na o majd most nagyon konkretan bekalibralja a vezerloben, amit ilyenkor kell (garis feltetel)
geprol fokulccsal levettuk a lockout lakatot, 400V bekapcs... de a PC csak nem akar feleledni benne
na, kinyitjuk a HMI-t, nezzuk muszerrel, a tapegyseg elott ott a 230V, de utana semmi feszko egyik kabelen sem
tipikus kapcsolouzemi tapegyseg hiba feszultsegmentesites utan, nem eled fel, amig fesz alatt van nincs jele ennek, de ha le van kapcsolva, akkor meghal

felhivom a teruletunk karbimernoket, akinek ez a szereles a projektje, hogy nem all fel a PC, mert valszeg behanyt a tapegyseg a geperomuben
jo mindjart intezkedek

fel ora mulva jon egy IT-s muki, hogy megnezze
nem ertettem mit akar o ott, mert fesz nincs, nem az op rendszer nem all fel vmi hibauzivel, meg nem is a HDD rogyott meg (megint :) )...de a mernok elvtinek annyi jott at, hogy nem tőőtt be a gépp

egy ropke 3-4 ora alatt kiderult, hogy a dzsindzsasban vhol van egy ebbe valo tapegyseg a cikkszam nelkuli, kikukazando alkatresz halomban
meglett, de az is azert volt ott, mert az is besirt mar korabban, de ezeknek a nagggyon leterhelt mernok uraknak a cigi-kv-sztorizas kozepette nehany honap vagy inkabb evszak alatt nem volt eleg idejuk ra hogy rendeljenek egy potvesztarcsi db-t abbol
na szerelok el, en bezar a bazar, go haza mar keso delutan

par nap mulva jott egy komplett HMI vezerlo addig kolcsonbe a gyatotol (mert nekik volt az is raktaron....), amig a vezerlo modernizalasra sor nem kerul...ott volt hozza mar minden, de az tobb hetes leallast igenyelne
kalibralos muki jott vmelyik nap ujra, megcsinalt a melojat kb 30perc alatt es poccre roffent is a gepsas

utana barmi volt, nem szabad lekapcsolni semmiert se a 400V-t, ha nem megy hetvegen :DDD (de megy) , akkoris fesz alatt kell hagyni, csak szivattyu alljon meg, meg a veszgomb nyomodjon be, meg a vedoajto nyitodjon ki, meg karbi kozben is, de mindiiig minden korulmenyek kozott a 400V-nak rajta kell lennie

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#8140) KROK640 válasza hcl (#8122) üzenetére


KROK640
veterán

Nagyon tévedsz!

Amikor a Balatonon dolgoztam (sok-sok éve, diákként), akkor volt egy táblázat, amibe be volt írva név szerint, hogy ki hol és melyik nap, mennyit dolgozik. Be volt írva, hogy X hétfő-péntek 8-4ig, Y hétfő, szerda, péntek, vasárnap 14:00-22:00 stb.
És volt a kisfőnök akinek hétfő vasárnap 0-24 volt beírva az egész szezonra. Eleve más órabéren volt mint mi, de azt erősen kétlem, hogy 0-24ben bent lett volna. Már csak azért is mert heti 3-4 alkalommal láttuk napi kétszer 1-1 órára ...

Na, ehhez hozzátartozik még, hogy a vezetőség úgy 2 hét után rájött, hogy milyen nagyot tudnának spórolni :
úgy, hogy az idle időket szépen kivették mindenkitől. pl én voltam reggel 8-tól este 8ig, az 12 óra. De ha kiveszik az idle időket (pl az ebéd után és a vacsora közötti időt) akkor pillanatok alatt csak 8 órád maradt. A délelőtti 1 óráddal meg a délutáni 3-al nem nagyon tudtál mit kezdeni, mivel a szállás elég messze volt ahhoz, hogyha hazamentél már fordulhattál is vissza. így kollégával a raktár körül lógtunk, és zabáltuk a gyümölcsöket meg a jégkrémet állt:D általában az ilyen időkben.

Jéghegy csúcsa volt, hogy ugye ki kellett adják a heti két pihenőnapot, és egy idő után kitalálták, hogy a szállás csak akkor van "ingyen" amikor dolgozol, szabadnapokra nem vonatkozik (persze a két napodat sosem egymás mellett kaptad ki) olyankor neked kell fizetni érte, ami kb 1 napi munkabérednek felet meg. Tehát így volt a héten két nap mikor nem kerestél, meg még két nap, amikor erre a nem kerestél napokra termelted ki az állás költséget, így maradt 3db 12 órából 8-ra visszavett (de gyakorlatilag 12 órás) napod. így lett a heti 72 órából (eleinte lehetett 6 napot melózni) heti 24 kifizetett óra, úgy hogy 32-t dolgozol érte ténylegesen (+ az idle órák amiket bent töltesz). Ez leginkább engem meg egy másik kollégát érintett (a többiek helyiek voltak / megoldották ismerős, nagyszülő stb). Kolléga 40kmre lakott, mondta h rendben akkor szülők és kocsi.
Én meg egy át nem aludt éjszaka után, másnap, könnyes búcsút vettem a Balatontól, és bő 3 héttel a tervezett idő előtt hazatértem.

Távozáskor azért megkérdeztem, hogy hogy lehet hogy valaki még mindig 0-24-ben van? és azt a választ kaptam "mert az Imin nem lehet spórolni".

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#8141) bambano válasza hcl (#8134) üzenetére


bambano
titán

nekem ez a vicc ugrott be: [link]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#8142) hcl válasza solena (#8138) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

A mi macskánk nem ilyen. Hússal kergetni lehet :D
Anyóséknál az előző házimacsek az olyan volt, hogy a konyhaasztal mellett ült, és nyúlkált a kajádért :D

@hobizoli : Azért az IT jön, mert általában számítógépet az szerel. Meg mikor hogy, mert amikor volt olyan gép, hogy nem a tiétek, akkor is minket hívtak oda.
De hogy egy tápot nem bírtak venni bele... :W

@KROK640 : "
Nagyon tévedsz!
Amikor a Balatonon dolgoztam (sok-sok éve, diákként)"
Úgy értve, legálisan... :D

"a szállás csak akkor van "ingyen" amikor dolgozol"
És ha csak a munkavállalók egy része ismerné a munka törvénykönyvát, meg nem lenne mindenkinél egy "még jobban kell a pénz" arc, akkor lenne csak az ilyesminek vége. Így senki nem hívja rájuk a felügyeletet, senki nem nyomja fel őket, nem tanulják meg, hogy normálisan kell bánni a munkavállalókkal.
Még azután sem, hogy már évekkel ezelőtt ment a sírás, hogy a Balatonpartra nincs szeméJzet, mert mindenki elment Ausztriába dolgozni. Ja, hogy azért, mert ott emberként bánnak velük, az egyiknek sem esett le :S

@bambano : Aaaaargh :D
A user olyan fajta, akitől inkább a palacsinta kell :)

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#8143) hobizoli válasza hcl (#8142) üzenetére


hobizoli
nagyúr

en egy elektromos TMK-sra gondoltam, hogy odadzsesszel, mert azok 0-24h ugyeletben vannak... meg vmivel tobbszor jarkalnak a dzsindzsas fele is, mint az IT-sm, aki amugy egy kulsos

több drón kell ;P

(#8144) hcl válasza hobizoli (#8143) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Na jó, de azoknak nem végzettsége/munkaköre a számítógép szerelése. Vagy ért hozzá, vagy nem.
A kiszervezésnek meg ez az átka, hogy utána meg sosem hívnak semmire supportot, mert drááááága, a usere/termelés/stb meg szenvedjen ahogy tud. (Hacsak nem úgy van kiszervezve, hogy ott ül helyben.)

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#8145) tzimash válasza hobizoli (#8139) üzenetére


tzimash
őstag

Ez annyira tipikus, akármelyik cégnél megtörténhet :)

(#8146) koby11h


koby11h
aktív tag

Egyszer külsősként engem is hívtak egy szobányi géphez, hogy a benne lévő PC rendszeresen leáll ha a megmunkáló részt lekapcsolják. Pedig akkor is kellene a PC-nek mennie de az simán leállt.
A srác aki értett hozzá pár hónapja lelépett.
A külsős villanyszerelők kint voltak, megnézték, minden rendben van.
Már vettek bele egy szünetmentest is és úgy meg az van, hogy leáll a megmunkáló, a PC meg utána 20 perccel.
Leállítottak mindent, kinyitották, BEMENTÜNK és ott meg kellett szemlélnem. Mondtam, hogy nem jó az áramellátás! De a villanyszerelők...
Igen, a villanyszerelők megnézték hogy van áram a vezetékben de meg nem mérték. Amerikai gép, valaki karbantartásnál a belső aljzatokat átkapcsolta 230V-ról 110V-ra. Így a PC leállt, mert az kevés volt neki. A szünetmentes meg nem tudott eleget tölteni így 20 perc után az is leállt és a PC is.
Megbeszéltük, hogy egy hosszabbítóval kipróbáljuk és láss csodát a PC nem kapcsolt ki.
Hú hogy én értek hozzá!!! Legközelebb... NEM legközelebb hívják a supportot mert engem a frász kiráz, hogy be kell menni egy ekkora gépbe...
Hát nem, nincs support szerződés rá!!! A gép majdnem 100 millió volt, és nem kötöttek rá supportot hanem külsősökkel tákoltatják! :C

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#8147) hobizoli válasza tzimash (#8145) üzenetére


hobizoli
nagyúr

par evvel korabban karacsony-ujevi leallas, szinten mindentlekellkapcsolni, januar 02, be-be-be-be... gep PLC tapja meg aszondta: sziasztok :DDD

kovetkezo evben, detto, be-be-be-be-be... PCC tapja: csokoltatok mindenkit IS :DDD


jon a mernokunk, kerdes: miert mindent lenyomatni, amikor ezek standby-ban is fika fogyasztasuak es a sok lekapcsolt vmibol vmi mindig besir ilyenkor es itt szobrozunk miatta orakat vagy akar egy napot is...?
hat mert ezek a par W-s standby fogyik osszeadodva nagyon-nagyok am... nem is gondolna az ember mennyi tud ezeken elmenni
uhm, es az megvan, hogy csak ez a gep a felfutese kozben kb 4-500kW-t nyal be 400V-rol?


szoval lassan csak sikerult eljutni oda vegre, hogy az utobbi par evben mar a PCC-k, PLC-k fesz alatt vannak hagyva ilyenkor... :K


:DDD

több drón kell ;P

(#8148) KROK640 válasza hcl (#8142) üzenetére


KROK640
veterán

Ha minden ilyet (pláne már diákként) beperelek, akkor mostanra már munkaügyből jogi doktor lehetnék :D
Két féle ember ovlt ott, akik protekcióval kerültek oda (ők voltak az egyenlőbbek) és akik a normál úton, ők csak egyenlők (egymással).
A legjobb amit megtehettem, mikor bevezették ezt az eljárást akkor otthagytam őket, szó szerint egyik pillanatról a másikra.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#8149) hcl válasza KROK640 (#8148) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Jól tetted... De látod, amíg van, aki hajlandó így dolgozni, addig nem változik.

@hobizoli : Minden cégnél van ilyen cucc, amihez inkább ne nyúljunk, aztán amikor muszáj, akkor meg hatalmas szívás van :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#8150) Josi válasza Lenry (#8107) üzenetére


Josi
aktív tag

Én könyvben. (papíralapú)

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.