Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7501) hobizoli válasza KROK640 (#7500) üzenetére


hobizoli
nagyúr

500Ft-s oraber 10 eve sem volt vmi sok, az 84000 fizetotaller 168oraval

több drón kell ;P

(#7502) KROK640 válasza hobizoli (#7501) üzenetére


KROK640
veterán

13 éve... de itt keleten nem volt az rossz akkor.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#7503) Moleman válasza hobizoli (#7501) üzenetére


Moleman
addikt

15 éve még lehet, hogy jó volt (akkoriban még diákként kaptam 320-as órabért), de 8 éve nagyon csalódott voltam, mikor egy melómra visszamenőleg a várt 1000 helyett 500-as órabért kaptam... De legalább cserébe utána hazavihettem a felszámolás alatt álló vagyontárgyak egy részét ingyen/fillérekért. :D

(#7504) KROK640 válasza Moleman (#7503) üzenetére


KROK640
veterán

2001-ben diákként 205ft-os órabéren dolgoztam a mekiben.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#7505) opr válasza KROK640 (#7500) üzenetére


opr
veterán

Igen, nagyon más. Én is eredetileg debreceni vagyok, aztán 18 évesen léptem Budapestre. Hihetetlen, milyen különbségek vannak a bérek között is, de az árak között is!
Pl kb 2007-ben volt egy melóm, amivel 150 harcimátyást kerestem Budapesten. Debrecenben akkor azzal a fizuval úgy éltem volna, mint egy kiskirály. Budapesten éppenhogy elég volt hó végéig, pedig nem éltem nagy lábon, nem költöttem baromságokra.
Cserébe mondjuk lehetőség is van többel többet keresni, mint amennyivel drágább, ez az említett meló is két hónapig tartott, aztán találtam is olyat, ami kevesebb, jobb melóért adott többet.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#7506) dingdongkng válasza Moleman (#7503) üzenetére


dingdongkng
tag

Fuu ez valami döbbenetesen Magyar sztori lehetett :D. Erről tudsz mesélni?

A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...

(#7507) hcl válasza hobizoli (#7501) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Azám, csak a kollega tényleg annyit kapott, mert nem vontak le belőle :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#7508) Beba Snake válasza KROK640 (#7504) üzenetére


Beba Snake
junior tag

2001-ben én kirúgott IT vezetőként már 2 éve dolgoztam Budapesten az OSZK-ban a gazdasági igazgatóság rendszergazdájaként. Durrrva különbség!!! :(((

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#7509) Lenry válasza dingdongkng (#7506) üzenetére


Lenry
félisten

erről eszembe jutott egy igazán magyar sztori... :D

amikor egy évtizeddel ezelőtt kezdtem az munkahelyemen (még teljesen más munkakörben, mint most), egy kollégát váltottam, pénteken még ő jött, hétfőn már én, sosem dolgoztunk együtt, de máshonnan ismertem.
jelentkezett egy új helyre, elment interjúra, szimpatikusak voltak, visszament megint, következő kör, mindenki szimpatikus volt mindenkinek. megbeszélték, hogy felveszik, talán a papírokat is megírták. itt bejelentette, hogy akkor ő felmondana, elfogadták. felmondta a szegedi lakását, keresett egyet Bp-n, felcuccolt.
hétfőn bekocog az új helyre... ahol felkenődött az ajtóra, telefon az új főni felé, hogy helló, jöttem, kezdenék, de nem tudok bemenni az ajtón.
- úúú, igen, elfelejtettünk szólni hogy megszűnt a cég. sorry.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#7510) KROK640 válasza dingdongkng (#7506) üzenetére


KROK640
veterán

Oh, nekem is van egy ilyesmim.

Asszem 2010ben vagy 11-ben volt ez : miután az egyik legjobb melóhelyemről eljöttem (konkrétan megszorítások miatt elküldtek egy pár embert előttem aztán engem is, nem sokkal később be is zárt a cég), a konkurens cégnél melózó cimborám, közölte h elmenne szabira, de a főnöke nem engedi, ugorjak már be helyetesíteni őt, mert szabira menne, amit nem fizet ki a főnök, szal elmenne, de nincs ki helyetesítse. Ügyvezető igazgató volt a cégnél, mondtam legyen. helyetesítettem is pár napig.
Az irodája pazar volt, gyönyörű üvegfalas kilátás 6. emelet.
Berendezés is rendben. Haver csak annyit mondott ha jön valaki akkor beszéljek vele ha nem tudok valamit hívjam fel.
írd és mond összesen kettő alkalommal jött 1-1 ember, hogy használhatná-e a fénymásolót? egyébként napokig csönd és wunderbaum szag, szószerint semmit(!) nem csináltam.
Első nap feltűnt h nincs net*, második napra nagy mennyiségű PDF-et beszereztem a gépre, és egész nap olvasgattam. Se forgalom, se net, így ment ez napokig.
Aztán visszajött haver, és közölte h a bérem felét tudja ideadni, mert sokadika van stb, a többit majd a pár nap múlva esedékes fizu után. Eltelt pár nap, majd hív h jöjjek segíteni mert van egy kis gáz. Konrkétan a főnöke bejelentette, hogy csődöltek, és szó szerint lelépett, fizetés meg minden nélkül. Úgyhogy még aznap összepakoltuk az irodát az utolsó szögig, és elvittük a bútorokat bútorboltba, a tech cuccokat PC bontóba/vaterára, az egyik gépet megtartotta magának. A profi fénymásolókon nagyot szakított, mivel azok vaterára mentek fel madarász üzemmódban. Én meg a monitort amit napokig néztem korábban, hazavittem. így lett CompaQ C720-as monitorom (ami mai napig megvan és üzemképes).

Haver nagyjából pénzénél lett a végére, én meg azzal a monitorral pláne nem panaszkodhattam :) mivel nagyon rég nagy vágyam volt egy hasonló kategóriájú CRT.

* (így utólag már gyanítom miért nem volt net... nem volt befizetve, kiderült h haver is azért lett ügyvezető, mert nem a főnök akart elsüllyedni a céggel, hanem kellett neki egy balek)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#7511) KROK640 válasza Beba Snake (#7508) üzenetére


KROK640
veterán

Szerintem életkorban is durva különbség van közöttünk. (a te javadra)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#7512) davenport válasza Lenry (#7509) üzenetére


davenport
aktív tag

A régi melóhelyemen történt sztori. Az egyik kisvezető keresett informatikust, meg is találta. Elmondta a srácnak, hogy állami a cég, végig kell menni a jóváhagyási folyamaton (nem voltam légy a falon, nem tudom hogy ezt mennyire bagatellizálta el, de van egy tippem hogy igen, mert nagyon kellett az ember), de azonnali belépés lenne az igazi. Kb. két hét múlva a srác szépen felmondott, állítólag másfél óráig próbálták visszatartani a régi helyén, majd szépen besétált a vezetőhöz, hogy az ő részéről rendben a dolog. A vezető pedig éppen akkor tette le a telefont ahol közölték vele, hogy létszámstop lett, és nem, nem vehet fel senkit.

Részemről munkahelyváltáskor írásos ajánlatot kérek, cégek esetén nézek cégkivonatot, és egyéb adatokat, olvasok róluk híreket.

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#7513) hobizoli válasza KROK640 (#7502) üzenetére


hobizoli
nagyúr

neha elajulok, hogy mi frutti penzek vannak/voltak nehol fizeteskent :U

több drón kell ;P

(#7514) Lenry válasza davenport (#7512) üzenetére


Lenry
félisten

ez a létszámstop a világ egyik legnagyobb baromsága.
annyi, de annyi fasságra megy folyik ömlik a pénz ebben az országban, de hogy az azt összetartó humán infrastruktúrára is öntsünk egy kicsit, az már nem...

a múlt héten visszatérő vendége voltam a Csongrád-Csanád* megyei megyeházának, mert új forgalmi kellett a céges flottának (kb 40 autó) és a KPM-nél szívrohamot kapott az ügyintéző, amikor ezt megemlítettem, és rögtön javasolta, hogy "ide ne jöjjön, menjen a központi kormányhivatalba!", szóval felhívtam őket, überkészségesek voltak, sorszám nélkül vihettem rögtön az ügyintézőnek a cuccot egy hátsó irodába, ahol hat embernek volt munkaállomás (és elvégzendő feladat), de csak ketten voltak, és jól láthatóan a maradék négy nem szabin volt, hanem nem létezett...
szóval így tudtam eddig 25 autónak cserélni a forgalmiját egy hét alatt, több részletben. mert létszámstop.

* ez is bazmeg. nem volt ennél fontosabb probléma a megyében

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#7515) davenport válasza Lenry (#7514) üzenetére


davenport
aktív tag

Ott is valszeg azt csinálták, mint ezen a nem felvevős helyen. Elküldték a dolgozók 20-30%-át, majd emeltek az illetményen 10%-ot, (talán mintha az is benne lenne, hogy akit elküldtek az 2-3 évig nem foglalkoztatható vissza), és csodálkoznak, hogy nem özönlenek oda az emberek dolgozni. Cs-cs megye meg szuper nevet kapott, ki is fér majd a tram train oldalára.

No money, no honey.

(#7516) Moleman válasza dingdongkng (#7506) üzenetére


Moleman
addikt

Egyetem alapszak után vadásztam gyakorlati helyet, ők akadtak horogra, az igazgatóval nagyon egy hullámhosszon voltunk, a kisvállalkozás is ötletes volt (részleteket inkább nem írok, de ötös szakdolgozat lett belőle, úgyhogy nekem már ott megérte), családias hangulat, szívesen dolgoztam ott. A gyakorlat után maradtam, kb mindenes lettem (néha napi 16 órában), addigra már elkezdődött a létszámcsökkenés, mert végül mégsem pörgött annyira a biznisz, mint ahogyan várták volna a nagy kezdeti befektetés előtt. Kicsit még úgy csináltunk, mint aki működik, aztán a pénzcsapokat is elzárták, le kellett húzni a rolót. Szétosztogattuk az árukészletet, pár méter hálókábelt (az IT üzemeltető is félig-meddig belsős volt, a nagyvasakat ő mentette vissza magához), a random tárgyi eszközöket pedig meg lehetett venni töredék áron.
Így lett negyed áron egy hatalmas hűtőm, amit a főnök autójával vihettem haza, mi több, a főnök fia segített felcipelni a lakásba. Azóta is nagyon hálás vagyok érte, jó sok hideg sör belefér. :K

[ Szerkesztve ]

(#7517) KROK640 válasza Lenry (#7514) üzenetére


KROK640
veterán

* egyetértek. Épp ma dumáltunk Trianon kapcsán és 100ik évfordulóra nem ez kellett volna, hanem minimum a ma is magyar lakta területeket visszacsatolni az országhoz (ami jóval kevesebb lett volna mint mondjuk a két világ háború között első + második bécsi döntés, vagy anno a történelmi Magyarország, de még mindig legalább visszakaptunk volna valamit**)

** Mikor MO uniós lett azt mondtam h sosem kapcsoltak még MOhoz ekkora területet :D Am szlovákia is útlevél mentes, ugyan nem teljes értékű MO, de lehet jönni-menni, illetve szlovéniára is igaz.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#7518) qnadam válasza KROK640 (#7517) üzenetére


qnadam
veterán

szerk: inkább nem.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#7519) hobizoli válasza KROK640 (#7517) üzenetére


hobizoli
nagyúr

gyoztes mindent visz elv alapjan azert kerul oda a hatar ahova, mert a Nagyvarad-nal van egy É-ÉK-i vasutvonal, ami gazdasagilag fontos, es az ilyenkor a gyoztes oldalra szokott atkerulni, hogy oket gyarapitsa, es ne a romanoknak kelljen egybol epiteniuk egy uj vasutvonalat a az erdelyi hegyekben
meg ott É-n vannak az aranybanyak, igy azok is (a cianszennyezes a Tisza-n anno azokbol jott)
szoval etnikai alapokon a hatar az kb 50km-re keletebbre lett volna, azaz a Partium keleti vege helyett a nyugati vege lett a hatar, de ezek miatt kerul az oda ahova
amugy a romanok szerenyen a Tiszaig gondoltak a dolgot, de ennyi engedmenyt kaptak meg a franciaktol

a Csehszlovakok pl a Balaton eszaki reszeig gondoltak lehuzatni a hatart Bécs-et(!!) is bekebelezve, Veszprem-Komarom-GYMS-Vas megyevel egyutt, meg azt szerettek volna kibulizni, hogy delrol a Szerb-Horvat-Szlovenok behuzzak Zala megyet en bloc es Somogy megye egy reszet, hogy ezzel letrejojjon egy kb 50km szeles szlav korridor az 1.VH-t kirobbanto aggresszor Osztrakok es Magyarok kozott, meg testveri szlav teruleten at elerheto legyen Praga-bol az Adria
ott is a Duna vonala lett a vedhetosege miatt a hatarvonal, amugy kb Nyitra vonalaban lett volna a hatar etnikailag ott is, delen meg a Drava-g lett eszakabbra kiigazitva

ez nem csak Trianonban volt igy szokas, hanem elotte meg utana is

pl van olyan banya szlovakiaban, hogy a banya maga SK teruleten van, de a vasut onnan mar egy magyar allomasra fut be, majd egy valtot atallitva tud ujra SK teruletre elhaladni
meg a Somoskoi var is az eroditmeny mivolta miatt szinten SK-ban van jogilag, de mellette a Somokofaluban levo haz 20m-re mar HU

itt latszik a szitu is: [link]

a feher falas haz HU, a harang HU, a fahaziko a var elott HU
de a var SK

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#7520) hcl válasza KROK640 (#7510) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

" ugorjak már be helyetesíteni őt, mert szabira menne, amit nem fizet ki a főnök, szal elmenne, de nincs ki helyetesítse. Ügyvezető igazgató volt a cégnél, "
Ö, munkaviszony meg egyebek nélkül? Az meredek

@Lenry : Ez mindenhol úgy van, hogy erősebb kutya. Akinek erősebb a lobbiereje, annak van pénz, akármekkora válság van. Aztán olyankor nincs létszámstop sem, stb.

@hobizoli : Afrikában rosszabbul jártak a népek. Ott vonalzóval rajzolták az országokat az európai nagyhatalmak.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#7521) pn4hvq válasza davenport (#7512) üzenetére


pn4hvq
senior tag

"Részemről munkahelyváltáskor írásos ajánlatot kérek, cégek esetén nézek cégkivonatot, és egyéb adatokat, olvasok róluk híreket."
A gyakorlatban ezt egyszerűen megoldják úgy, hogy odaadják azt az írásos ajánlatot, amit kérsz (a régi helyen lezársz mindent), majd mivel próbaidőn kezdesz, az első vagy X. napon el is tudnak küldeni. Ezt nem tudod kivédeni, eshetsz a két szék közé :(.

(#7522) Lenry válasza KROK640 (#7517) üzenetére


Lenry
félisten

Csak kettő percet gondolkozz egyhuzamban ennek a visszacsatolásnak a gyakorlati megvalósításán és rájössz hogy miért csak a turbómagyarok bepálinkázott fejében realitás ez...

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#7523) BiP válasza KROK640 (#7510) üzenetére


BiP
nagyúr

Nekem hasonló volt diákként. Egyetem alatt volt egy nyár, amikor sehogy sem sikerült diákmunkát találnom, de rohadtul kellett a pénz, mert abban az évben a koleszban sem lehetett maradni nyárra, és albi meg húzós volt, fogyóban volt a pénzem. Szobatársam talált egy pultozós melót egy kiskocsmában. Valahogy sikerült vele megdumálnom, hogy arra a pár napra, amíg nyaralni megy, helyettesítsem. Nem sok pénz, de 0-nál több, meg kis borravaló is csurran-cseppenhet. Elmagyarázta, mit kell csinálni, hogyan standoljak, stb.
Eljön az első nap, kb. 2 ember jött fogyasztani, már kezdtem örülni, hogy nyugis meló, és nem fogok éhenhalni a végén, erre délelőtt 11kor beállít egy fószer, a főnök, hogy összepakolja a piákat, mert bezárja a boltot.
Mondom, na, ilyen az én szerencsém, életem első és utolsó pultozós melója tartott vagy 4 órát, és meló sincs. Kár, hogy itt nem lehetett hazavinni a "berendezést", de legalább az egyetlen munkanapomat kifizette, rendes volt.

[ Szerkesztve ]

(#7524) koby11h


koby11h
aktív tag

Én 90-es években, 10 év utána kezdtem új melóhelyet keresni mert a főnök aki azért vett fel, hogy IT-t üzemeltessem és mivel Ők nem értenek hozzá így tanácsokkal segítsem - de tisztán és egyszerűen telibesz@rta amit javasoltam, kértem, könyörögtem (beszerzés, fejlesztés, szoftverek, munkamódszer)... Rajta kívül mindenki egyetértett, de sajnos egy személyi vezetés volt.
Elmentem ismerősökhöz, körbekérdezni:
- első hely: Baszdki de jó lett volna ha nem ebben a helyzetben jössz mert tegnap közölték, hogy Miskolc lesz a RAK (Regionális Alközpont) és itt ezt az egészet felszámolják, mostani 6 fő közül 1 marad és az az egy is local it semmi jogkörrel, de kérdezd meg Gabit és Petit, a második helyen
- második hely: Baszdki de jó lett volna ha nem ebben a helyzetben jössz mert 2 hete döntöttek, hogy viszik a gyártást románba. Így még 1 hónap mire kiderül hogy mi van és akkor mindenki lapát. Ha akarod felveszlek, de kb. 2 hónapi munka amit próbaidős fizuval kapnál és utána Neked is lapát, de kérdezd meg Viktort, Neki úgy tudom kell ember...
- harmadik hely: Baassszdkiiii de jó lett volna ha hat hónappal ezelőtt jössz, mert akkor a szomszéd városban induló új boltba lehettél volna vezető, benned legalább meg is lehetne bízni. De az a barom aki fél évig vitte elb@szta az egészet, buktuk a bérelt helyet, pénzt, szóval ott most lehúzzuk a rolót. Itt meg Bazsi meg én visszük, és jelen helyzetben ez is elég.

Végül negyedik hely még ugyan azon a héten és az már sikerült, ott újabb hosszú éveket húztam le.

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#7525) Agostino válasza Lenry (#7514) üzenetére


Agostino
addikt

ez tényleg nagyon off de amikor meg főnökfőnökék odafent kijelentették, hogy sokan dolgoznak a közigazgatásban és micsoda dolog ez már, mindenki tapsikolt, hogy de jó, a sok mocskos közszolga mehet a versenyszférába, úgy kell nekik! szóval ezek után hogy alapvető ügyeket nem tud az ember intézni nem túl meglepő.

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#7526) sh4d0w válasza Agostino (#7525) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Vannak helyek a világban, ahol online tudsz elintézni szinte mindent, ergo nincs szükség drága, lassú humán erőforrásra.

https://www.coreinfinity.tech

(#7527) hcl válasza Agostino (#7525) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Csak ez nem ettől van...

- Ha már túl sok a közigazgatásban az ember, akkor menjünk az egyszerűsítés, automatizálás felé. Ment? Nem. Ja, van egy Ügyfélkapu, olyan funkcionalitással, hogy 10 évvel ezelőtt kellett volna ott tartani.

- Kormányablakokból nem rúgtak ki embereket, azok lazán elmentek maguktól, és nincs már az a palimadár, aki oda menne.

- Korábban sem lehetett semmit elintézni. Siófoki földhivatalban kaptam olyan választ, hogy ja, szabin a kollega, nem tudják megnézni, kié a ****** terület. WTF. Írjak kérvényt. Kértem lapot, írtam :D Meg tudták nézni. Mik vannak!

- Annak ellenére, hogy bürokráciacsökkentés volt, a tophivatalok többe kerülnek, mint eddig. És a hierarchia alján se ember, se fizetés továbbra sem...

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#7528) koko52 válasza Agostino (#7525) üzenetére


koko52
veterán

Én rühellem az összes hivatalt, kormányablakot, postát. Agyhalál amit azok a semmirekellők művelnek. Meg az a kivagyiság, hatalmat érzek a kezembe, pökhendi mocskos féreg emberek akik ott be vannak fásulva. Legszívesebben kirángatnám az ablak mögül és a mentőben is ütném.
Na ez most jólesett. Ja és tisztelet a 0.000000000000000000000000001% kivételnek akivel még nem találkoztam. Szerencsére csak szökő évente kell ilyen lepratelepre mennem. Minden online. Én 90%-al csökkenteném a jelenlegi létszámot és pontozási rendszert vezetnék be az ügyintézőkre. Aki 50% alá esik repül. A bérezés lehetne havi 500k, hogy érezzék a törődést.

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#7529) Pötyi válasza sh4d0w (#7526) üzenetére


Pötyi
őstag

Az a baj ezzel, hogy ha a webes felületen tudsz választani 123 különböző ügy közül, az élet be fogja bizonyítani, hogy tuti lesz egy 124. féle, amire a többi még csak nem is rímel, vagy csak felében-harmadában fedi le a porblémát. Szóval hidd el, tuti kell mindenhova legalább egy humán erőforrás.

QNX is cool!

(#7530) BiP válasza Agostino (#7525) üzenetére


BiP
nagyúr

A baj nem az, hogy sokan dolgoznak a közigazgatásban a pult mögött, hanem, hogy nagy a vízfej. Sok az osztályvezető, stb. meg a bürokrácia.
Bizonyos dolgokat nem lehet online elintézni (pl. ügyfélkapu igénylés - bár ezt is lehetne szerintem), de ma már hiába lehet pár dolgot online, a magyar akkor is bemegy a "hivatalba", mert úgy szokta meg, így kell az ügyintéző.
Elég csak elmenni a postára, 100 emberből 90 csekket fizetni megy, pedig ma már szinte mindent lehet elektronikusan kérni, QR-os csekket is lehet online, sőt, sok banknál a kód nélkülit is.
5éve (újabb mintám nincs) telenornál kellett ügyet intéznem, minden 2.ember számlát/csekket fizetni ment be. Mai napig nem értem, miért.

Ügyfélkapura visszatérve. Lejárt a személyim. Online nem lehet elintézni, kérek akkor időpontot online. Oké. De mire megtaláltam, hogy mi az ügy neve...
Nem ám lejárt igazolvány a név, hanem simán igazolvány cseréje, pótlása. Mintha elvesztettem volna, pedig itt van, csak lejárt. Mindegy, logikátlan vagy én gondolkodom máshogy, mint a szakzsargon.
De a lényeg, alapjaiban kéne átstruktúrálni az egészet, ügyfélbaráttá tenni, és nem hivatalbaráttá. Az átlagember leszarja a hivatali csavaros-zavaros nyelvet.
Már attól agyf@$t kapok, hogy pl. bármit el akarok intézni, kb. 3 különböző dizájnú felületen kell átverekerekedni magam, 3 kulonbozo szervezet honlapján. Hiába van KAÜ (központi azonosítási ügynök, wtf?), akkor is többször kell belépni, stb.stb.

[ Szerkesztve ]

(#7531) Cs1csó válasza koko52 (#7528) üzenetére


Cs1csó
félisten

Sokat járok a postára nem veszélyesek - legalábbis akik az ablak mögött ülnek, ez egy kisvárosi posta - de attól én is agyfaxt kapok amikor áll a sor az ajtóig sőt még kint is és az előttem lévőnek elkezd ajánlani valami biztosítást. :(( :((( :o
Gusztustalan mint ha egy sima teszkó pénztárban km-es sornál kellene minden garancia papírt átnézni stb. pl. egy tévénél. (ott is megoldották erre van a vevőszolgálati pult vagy hogyhívják.

(#7532) koko52 válasza Cs1csó (#7531) üzenetére


koko52
veterán

Nálunk 8 ablak van a postán. 2-nél dolgozgatnak úgy ahogy. 5-6 ember jókat sztorizgat, kávézgat az étkezőben nyitott ajtónál és szidják a kézbesítőket akik a valódi munkát végzik. Múltkor össze is szólalkoztam ezen velük. A sor valahol az utcán van persze ez senkit nem zavar. A legjobb mikor a pofádba csukja az ablakot, hogy szünetet tart és senki nem ül a helyére :W . A másik mikor egy ablaknál nem tudsz elintézni mindent, hanem álljál már még 1x sorba a másikhoz is fél-egy órát. Hát a qurva anyjukat azt! Szégyen, egy versenyszféra nagyon el kellene. A csomagokat már bebukták rendese.

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#7533) hcl válasza Cs1csó (#7531) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

De azt nézed, hogy általában az ablakok fele ha megy? Pont lesz*ják, hogy mennyi az ügyfél. Tesco is meg Posta is.

@BiP : "Az átlagember leszarja a hivatali csavaros-zavaros nyelvet."
Csak nem érti. Esetleg ha rendben lenne az oktatás, és az emberek nem csak tőmondatokat fognának fel...

"5éve (újabb mintám nincs) telenornál kellett ügyet intéznem, minden 2.ember számlát/csekket fizetni ment be."
Nézd meg a POS-os cikket, mennyi csakkápéthasználok arc van.
Mondjuk csekket én is inkább postán fizetek, de azért, mert nem bízok az itteni hivatalok képességeiben, hogy 3 év múlva nem talál-e be valamelyik azzal, hogy nem fizettem be valamit.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#7534) SZIGMA válasza sh4d0w (#7526) üzenetére


SZIGMA
aktív tag

Na igen, csak ott mondjuk jól átgondolt rendszer működik vagy reszelnek rajta, ha valami nem jó. Itt meg...
A kocsimat véglegesen kivonattam a forgalomból (bontó), az ügyintéző kérdezte, hogy mikorra kell a határozat. Mondom, most kellene, másik autó, bónusz, miegyéb...
Az baj, mert neki iktatószámot kell kérni, csak úgy tudja most megcsinálni. Hát kérjen, ott a gép, belső hálózat, kártyás azonosítás, mi a gond?
Neki az emeletről le kell mennie az alagsorba, mert csak ott, csak személyesen tudja ezt intézni.10 perc helybentopi.
21.század, Észak-Balkán...

Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!

(#7535) Sanyi.mTs válasza hcl (#7533) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

csekk-re ott van a díjnet/posta iCsekk alkalmazása. én már csak azt használom. szkennelek, fizetek, majd jön email a befizetésről, amit elmentek.

(#7536) koko52 válasza hcl (#7533) üzenetére


koko52
veterán

"nem bízok az itteni hivatalok képességeiben, hogy 3 év múlva nem talál-e be valamelyik azzal, hogy nem fizettem be valamit."
A bank megőrzi neked azt is amit netbankon már nem látsz. Eszembe nem jutna csekkel bemenni. Mindig van átutalási opció is. A tranzakciókat is elmentheted, vagy kinyomtathatod pont úgy ahogy a letépett csekkszelvényt őrizgeted.

[ Szerkesztve ]

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#7537) Lenry válasza BiP (#7530) üzenetére


Lenry
félisten

Elég csak elmenni a postára, 100 emberből 90 csekket fizetni megy, pedig ma már szinte mindent lehet elektronikusan kérni

erről két dolog is eszembe jutott:

egyrészt hogy tényleg amúgy simán meg lehet kerülni a Postát. minden szolgáltatónál be tudtam állítani, hogy ne küldjenek papírszemetet, tök fölösleg. most jön egy email, benne a link a befizetésre, meg pdf-ben a számla. örömbódottá.
persze van, aki azzal érvel, hogy jajj de jó, hogy megvan a befizetést igazoló csekkszelvény, mert milyen jól jött már, de... a GMail 15 évnyi levelezésemet őrizgeti, valószínűleg jobban, mint ahogy én vigyáznék a csekkszélekre. vissza tudom keresni bármelyik befizetést.

másrészt: fel kellett adnom egy nyamvadt levelet, és persze akármikor mentem a postára, kilométeres sor állt, én meg teljesnek érzem a napomat sorbanállás nélkül is.
minden posta előtt van levélbedobó, de bélyegért úgyis be kell menned, szóval tök értelmetlen a dolog.
miért nem lehet valahogy ezt is neten? megveszek egy bélyeget neten, kapok emailben egy kódot / azonosítót / QR kódot, amit ráapplikálok a borítékra és el van intézve. de nem, állj sorba, mint a középkorban...

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#7538) Lenry válasza SZIGMA (#7534) üzenetére


Lenry
félisten

pfff, a forgalmis sztori alatt történt, hogy elfogyott a blank forgalmi az ügyintézőnél. elkocogott egy újabb kupacért, visszajött, és írd és mondd: 25 percet malmoztunk egymást nézve, amíg a Rendszer befogadta az új, még üres forgalmikat. kérdeztem is, hogy mi a tosz, és állítólag ilyenkor a teljes országos adatbázist lepörgeti, hogy biztos nincs-e ütközés a forgalmik sorszámában...

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#7539) sh4d0w válasza Pötyi (#7529) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

124 féle helyzet akkor áll elő, amikor a szabályok bonyolultak. Ettől függetlenül az elektronikus rendszer mélyén is ott a humán erőforrás, de nincs szükség fenntartani irodahálózatot, ami óriási spórolás.

Ha az adóhivatallal van dolgom, elintézem online. Ha lejárt a jogsim, elintézem online. Ha autót vettem/eladtam, elintézem online (és nincs átírási illeték, mert azért adózom, hogy a hivatal ezt megcsinálja).

https://www.coreinfinity.tech

(#7540) hcl válasza Sanyi.mTs (#7535) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ezeket tudom, rendben is van, a fogadó oldallal van a bajom... Nézd meg az E-on színvonalát... :DDD

@SZIGMA : De még ha le is kell mennie (ami :W ). Kit érdekel? Konkrétan tőled kapja a fizut...

@Koko52 : Ld. fent. Tudom, hogy a bank megőrzi...
Átutalva egyszer próbáltam csekket fizetni, utána jött a biztosító, hogy hol a pénze. Megvolt, csak nekem volt macera :D Ezekkel az idiótákkal csak az egyszerű módszerek működnek.

@Lenry : Bélyeget lehet otthon tartani (nekem sincs :) ) , illetve talán újságosnál is kapsz (fene emléxik, 10 éve nem vettem bélyeg).
A QR-kódos ötlet alap lenne.
A forgalmis meg LOL. Az is fasza fejlesztés lehet :D

@sh4d0w : Itthon meg még ellentmondóak is a szabályok... Bőven nincsenek rendesen átgondolva a törvények.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#7541) Beba Snake válasza Lenry (#7538) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Még a Meine Hitler Bankban történt 1990-ben. Jön be András a (külső) programozó, hogy az összes töke tele van, 2000Ft-tal akarják kiszúrni a szemét több havi munkáért, leb@szta az összes forrásprogramot tartalmazó floppy-készletet az asztalra, "Faszom! Ittam már egy sört, ez a nap már úgyis a kutyáké, de ötkor menjünk le a sörpinyóba, a vendégei vagyunk."
Így lettem a "Kisvállalkozó Számlavezetési Rendszer" főprogramozója. Tudni illik, hogy én voltam a kopasz és a többiek a nyakamba varrták a szart.
Azért gatyába ráztam a cuccot, 3-szorosára növekedett a forrásprogram, annyi ellenőrzést kellett beleírnom - gyakorlatilag idiótaálló lett a rendszer. Bp-ről Veszprémbe miattam járt le az ügyvitelszervezési igazgató, mert nálam mindig lehetett jó megoldásokat találni.
Már 93-ban megírtam egy GIRO menesztési algoritmust és a negyedéves zárlatok ezután este 9 fél 10-kor befejeződtek a szokásos hajnali 3 helyett.

Ügyfélkapu... Hajajjaajjjjjaajjjajaajajjjaajjj... már 2003-2004-ben szoptam vele, ma is ugyanolyan f0sch, mint akkor volt. Nesze neked elektronikus ügyintézés... [hányós szmájli]

Se értelmes programozó se "humán interfész" (olyan ember, aki a programozónak el tudja magyarázni azt, hogy mit is kéne rendszerbe önteni) nincs.
Úgyhogy én legalább tudom, hogy miért utálom az elektronikus ügyintézést.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#7542) szebe válasza Cs1csó (#7531) üzenetére


szebe
őstag

Valószínűleg nem jókedvében akar boldog-boldogtalanra biztosítást/sorsjegyet/plüssmackót sózni, hanem mert ki van adva, hogy kell, és ha nincs meg a kvóta, akkor jön az ejnye-bejnye.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#7543) koko52 válasza Beba Snake (#7541) üzenetére


koko52
veterán

Unokaöcsém programozónak tanul. Most 3.as középsuliban (egy közepes szintűben). Egy wint-nem tud feltelepíteni, én tisztogatom a gépüket félévente. Szerinted milyen az oktatás színvonala? Mi lesz vele a munkaerő piacon? Kb dobozokat fog pakolni a PCX-nél.

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#7544) Sanyi.mTs válasza sh4d0w (#7539) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

"Ha lejárt a jogsim, elintézem online."
Ezt hogy? Én csak időpontot tudtam foglalni online.

(#7545) hobizoli válasza hcl (#7527) üzenetére


hobizoli
nagyúr

HR-n reges-regen volt 3 idosebb holgy, akik mindent IS meg tudtak csinalni, tenyleg Ica neniek folyo ho 2.-3.-n lekuldtek a kinyomtatott berpapirokat a teruletekre, ha vmi nem volt elszamolva siman tudtal rekalmalmi erte, utananeztek, es egy het mulva az utalas mar kijavitva torpent, pikk-pakk megcsinaltak mindent
most automatizalt jelszavas email-s technika van erre (is), 10.-n kapod az email-t es a utalast is
vmikor az utalas elobb megjon, mint az email, ha vmi nem jo, akkor utolag reklamahatod meg es majd kovetkezo honapban irjak csak jova

na ok elmentek lassan nyugdijba, jottek az ujak, meg kozben uj vallalatiranyito amitogepes rencer is lett, minden teruletnek kulon embere van mar
ejszakasok kozul az egyik emberke megkert minket, hogy egy munkaltatoi igazolast vigyunk mar fel a HR-re mert kene neki
felvittem, HR-sek eppen ott tobzodnak az egyik gep korul vagy 7-8-n, mert az egyik GYES-n levo szinten vmi irodai teruleten dolgozo kollegina bekuldte email-ben a babafotokat, es azt nezegettek a monitoron, hogy de cuki az orrocskaja, meg a szeme
ajto nyitva, allok ott az ajtoban, kopp-kopp az ajton, odaneznek, de megy tovabb a fotonezegetes, eltelik egy ki ido...
-khmkhm, vki? kene egy munkaltatoi az egyik ejszakas kolleganak
erre odaszol az egyikuk, hogy
-az Erika ezen a heten szabin van (o az aki a mi teruletunkre van "beosztva", es kedden voltam ott)
-...es? johogynem ment szulni o is 2 evre
erre jott egy kollektiv egy pofavagas
-jo, hat tedd le arra az asztalra, aztan majd vki megcsinalja delutanra

delutan felmentem kb 5 oraval kesobb, pont akkor fejezte be a kitoltest, mondhatni jo volt az idozites, mert amikor nagy fejbelyegzos pecsetet ranyomta, akkor leptem be megint az ajton erte

biztos baromira le voltak terhelodve a KV+cigi+pletyi meg a FB+web+fotonezegetessel, hogy nem volt mar orak ota keszen...

több drón kell ;P

(#7546) Cs1csó válasza szebe (#7542) üzenetére


Cs1csó
félisten

:K természetesen ezt tudom.

(#7547) SZIGMA válasza hcl (#7540) üzenetére


SZIGMA
aktív tag

Nagyon kedves, jófej csaj volt, igyekezett segíteni, volt 2 betanuló rábízva és a főnöke nemes egyszerűséggel átpakolt hozzá vagy 5 aktát a betanulók asztaláról "Hogy ez is haladjon!" felkiáltással. Láttam rajta, hogy fejben már a felmondást fogalmazza, viszont ezt velem nem éreztette.
Félreértés ne essék: Nem az volt a bajom, hogy nem akart lemenni, mert elmondta az opciókat (levélben X nap múlva vagy most, de akkor...), lement és megcsinálta.
Az én bajom az, hogy ott egy SZÁMÍTÓGÉPES rendszer, HÁLÓZATTAL, CHIPKÁRTYÁS, JELSZAVAS azonosítással és az ügyintézőnek egy 10 perces sétát kell tennie, mert csak személyesen tud egy IKTATÓSZÁMOT!!! kérni.
Kb. annyi értelme van, mintha az ügyfélkapun kitöltenéd a nyomtatványt, legenerálja neked a PDF-et, nyomtasd ki és bemehetsz vele személyesen a hivatalba.
Kidobunk egy rakás pénzt az ablakon egy rendszerre, amivel nemhogy segítenénk, inkább szívatunk mindenkit, ügyintézőt, ügyfelet egyaránt.

Másik kedvenc:
pár éve jogsi csere, leülök és a nő iszonyatos kattingatásba kezd, percekig csak katt-katt-katt, már azt hittem most rajzolja meg Paint-ben az új jogsimat. Aztán fotófülke, a néni felír egy azonosítószámot egy papírra, odamegy, átadja az ügyintézőnek, na azt a fotót kell majd az ideiglenes jogsira rátenni, meg (remélem ez már automatikusan) megy az újra.
Tudod mi a katt-katt-katt?
Állítólag minden dokumentumunk össze van rendelve és ha cseréled, ezeket a hozzárendeléseket kell kivenni.
Nem lenne egyszerűbb egy jogsicsere gomb, ami kiveszi az összes pipát? 1 azaz egy gombnyomás.

Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!

(#7548) Beba Snake válasza SZIGMA (#7547) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Na, ezért IS utálok szinte mindent, amibe másvalaki kontárkodik bele valami szoftver szerüséget.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#7549) hobizoli válasza SZIGMA (#7547) üzenetére


hobizoli
nagyúr

kb egy ev kaptuk egy agytagitast egy meroprogramhoz, hogyan kell ebbol abba atmasolni a honnan a hova a mit
megvan a masolas CTRL+C CTRL+V-vel erre mondja a joember, hogy ne az egergorgovel gorgessunk le a lap aljara a elkuldeshez, hanem az oldalso savot huzzuk le az egerrel "megfogva", mert a sw eltolja akkor a cellakat es rossz adat kerul bemasolasra

én: hat a kedves programozo akkor prgramozzon egy olyan elkuldes gombot ide fentre is, es akkor nem kell gorgetni az oldalt sehova
kollegam mellettem akkorat rohogott ezen... :DD
oktato meg csak pislogott :F

:DDD

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#7550) koko52 válasza Sanyi.mTs (#7544) üzenetére


koko52
veterán

Külföld! A hanyatló nyugat.

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.