Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7751) Cs1csó válasza E.Kaufmann (#7747) üzenetére


Cs1csó
félisten

"menne e ez a játék a gyerek gépén?" "milyen gép milyen játék?"

"azt ő honnan tudja?"

(#7752) MasterMark


MasterMark
titán

Leokéztam a cancellal. :DDD

Switch Tax

(#7753) Beba Snake


Beba Snake
junior tag

Ismerős balesetek.
A családomban mindenki erősebb testalkatú és 10-15cm-rel magasabb, mint én. Én türelmes vagyok ők meg hirtelen haragú ideges idióták.
Konklúzió: faterom pont rossz nőt kefélt meg akkoriban, vagy csecsemőként elcseréltek a kórházban. Vagy mindkettő.

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#7754) Cs1csó válasza Beba Snake (#7753) üzenetére


Cs1csó
félisten

Vagy egyik nagyszülőd vagy dédszülőd ütött vissza rád, és rá hasonlítasz.

(#7755) #09634560 válasza koby11h (#7731) üzenetére


#09634560
törölt tag

Tegnap irtad, erre ma jött példa: egyik rokon hallotta hogy van videokártyám szabad, nekiadnám-e? Kérdéses videokártya: Gigabyte GTX 950 WF OC 2 GB. Erre válaszolom: igen de nem van hanem LESZ! Mindez csak akkor ha lesz helyette valami(GTX1660 vagy 5500XT a kiszemelt de nem borongok akkor se ha 1650S lesz belőle és novemberre lesz csere, ezt elhintettem ugye hogy érdekel-e akkor valakit a jelenlegi), erre ő: adjam neki mert neki nincs és nem tud addig játszani. Mondom: nekem meg KF proci van és addig nekem nem lesz monitoron képem, erre ő: Az nem baj, addig nekem elmegy az alaplapi kártyával is. Mondom: kf-nek pont az a lényege hogy nincs alaplapija, de: adsz 18 ezret, és akkor viheted (alapból elég sóher az illető) erre ő: rokonnak mért nem ingyen?????? helyembe ő nekem adná..... válaszom első fele: mert te 250 ezret keresel én meg 50-et..., második felére szerintem nem vagytok kiváncsiak.. :) DE jól jöttek a tippek innen, köszi neked Koby11h hogy leirtad, meg azoknak akik reagáltak rá..

(#7756) hcl válasza #09634560 (#7755) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Sosem kérnék ingyen semmit rokontól sem... ha tukmálja, az más.

Mutogatni való hater díszpinty

(#7757) #09634560 válasza hcl (#7756) üzenetére


#09634560
törölt tag

Én se őleg ami érték, de nem vagyunk egyformák...

(#7758) Beba Snake válasza Cs1csó (#7754) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Mindenkinek van nagy- és dédszülője, de ez még nem zárja ki, hogy elcseréljék a kórházban. Mondjuk faternak feltűnt volna ha néger lennék. :U :DDD

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#7759) IT user válasza Beba Snake (#7758) üzenetére


IT user
tag

A Földön minden 5. ember kínai. Mi hárman vagyunk testvérek, én, Sanyi és Csing Csang Csung. Szerintem a szüleinkkel ötünk közül a Sanyi az.

(#7760) Beba Snake válasza #09634560 (#7755) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Erre nekem 2 db rövid válaszom lett volna:
-verA "LÓF@SZT B@ZMEG!"
-verB "MEGA Z....DP.....JÁT!"

Üzleti tárgyalás vége. (kb. 1 perc az elejétől a végéig, vagy annyi se) :K :DDD

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#7761) Cs1csó válasza Beba Snake (#7758) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ajánlom figyelmedbe ezt a filmet: Szégyenfolt (2008) (The Human Stain) Anthony Hopkins-al.

(#7762) Beba Snake válasza Cs1csó (#7761) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Kösz, de még mindig megvan a "velem született Bőrkalapom". ;) :P

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#7763) Cs1csó válasza Beba Snake (#7762) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem pont erről van szó de nem akartam itt spoiler-ezni ezért privát üzenetben írtam.

(#7764) Elemental válasza Cs1csó (#7761) üzenetére


Elemental
addikt

2003?

(#7765) Cs1csó válasza Elemental (#7764) üzenetére


Cs1csó
félisten

:K :R :D

(#7766) KROK640 válasza bambano (#7687) üzenetére


KROK640
veterán

Fogalmam sincs, hogy mekkora bérrel osztottad a havi 1680 számlázást, de erősen gyanítom, hogy egészen más számokkal számoltál mint én, és pl a munkaválalló után kifizetendő terheket is kihagytad, amit ugye ezzel szintén megspórol a cég.
További csavarás, hogy te egy emberrel számoltál én meg többel, mivel több automata kassza több embert vált ki...
BURP.

Egyébként pont tegnap jöttem rá, miért szeretek mégis a pénztárhoz menni :
Előszöris az automatához is szokott sor állni (tegnap konkrétan 3-4en álltak előttem mire bejuthattam volna a körbekerített automatás területre). Azonkívül sok ember sokkal lassabban kasszázik magának, mint egy jól bevált kasszás. Még én is lassabb vagyok. De az totál idegesítő mikor az előttem lévő halad gyök kettővel, mert ő ráér... Ha netán van alkohol a csomagban, akkor kell vadászni egy/a kezelőt, (mert legtöbbször csak egy kezelő van) aki jóváhagyja a tétel(eke)t. Persze mire odaérsz hogy fizess, rég sehol sincs, márpedig én gyakran vásárolok utalvánnyal, így ismét lehet vadászni a kezelőt. Majd csak ezután kezdhetsz el pakolni miután fizettél. (pénztárosnál amit lehúz, dobom be, és a végén kapja az utalványt / pénzt, így mire kifizetem el is vagyok pakolva).

Ettől függetlenül, ha az automatakassza egy szemmel látható pont mennyiséget jóváírna a club cardomon, amit később (mondjuk 10 vásárlásonként) ft beli kedvezményként (mondjuk tétel méretétől függetlenül X vásárlás után le lehetne hívni a kedvezményt, vagy még tovább gyűjteni) érvényesíteni tudok, még mindig elgondolkodnék...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#7767) KROK640 válasza koby11h (#7695) üzenetére


KROK640
veterán

Szépen néznék ki ha kivonulnának. Ugyanis nekem a tesco elfogadható kerülő, ha úgy végzek melóban időnként akkor az Aldi egyneesen kis kitérő (cserébe az áraikkal és kijutás sebességével sem vagyok megbékélve), a Spar hatalmas kerülő, a Penny meg olyan helyen van, hogy elméletzileg útbaesik gyakorlatilag csak kocsival opció.

Egy szó mint száz, ha kivonulnak és kénytelen leszek másik boltot keresni, akkor valószínűleg nagyobb kerülővel, cuccaimat hosszabban cipelve, drágábban fogom tudni megoldani a dolgokat, vagyis inkább maradjanak.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#7768) bambano válasza KROK640 (#7766) üzenetére


bambano
titán

"Fogalmam sincs, hogy mekkora bérrel osztottad a havi 1680 számlázást": konkrétan azzal, amit beírtál a hsz-edbe.
de egy sima szorzással magad is kideríthetted volna.
"pl a munkaválalló után kifizetendő terheket is kihagytad": ahogy te is.

"erősen gyanítom, hogy egészen más számokkal számoltál mint én": így van, te havi bérrel számoltál, ennek következménye, hogy az automata kasszás vásárlásoknál is havi mennyiséget kellett volna számolnod, így nem jött volna ki az irreális 20 ezer forint/kosár összeg. ha 400 ezer forintos bérrel számolsz, abból 5-tel, így hoztad össze a 2misi forrást, akkor az 5 automata kassza nem 100 vásárlást fog számlázni, hanem óránként 100-at. vagyis a 2 misit nem 100-zal kell elosztani, hanem sokkal többel, és akkor neked is reális eredmény jön ki.

gondolom közgáz nincs meg, alternatív költség nincs meg... te vagy egy darab vevő. két választási lehetőséged van: emberhez mész, vagy automata kasszához. ha emberhez mennél, akkor rád időarányosan nagyjából 240 forintnyi munkabér jut, ha ráteszem a járulékokat, akkor mondjuk 300. ez a 300 forint az automata kasszás fizetésed alternatív költsége. vagyis ennyit spórol a munkabéreden, ha automatázol. vagyis pontosan ennyit lehet kedvezményként kiadni annak, aki nem emberhez megy.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#7769) hcl válasza KROK640 (#7767) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Marha nagy ez a piac, szóval ha a Tacskó elmegy, akkor pillanatokon belül másik bolt kerül abba az épületbe...

@bambano : Az automata kasszának is van egy költsége (nem olcsó + karbantartás), szóval egy pontig az is pénzbe kerül, igaz, utána durván semennyibe sem.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#7770) Cs1csó válasza KROK640 (#7767) üzenetére


Cs1csó
félisten

+1 hcl
mint amikor a CORA elment és a helyette lett az Auchan most is ez történne az az épület az alkalmazottakkal együtt mondhatni készen van tehát ugyanúgy menne tovább, nem utolsó sorban QVA jó helyen van, nem is tudom anno miért engedték ezt a hatalmas áruházat ennyire beépíteni a városba a METRO ennél kulturáltabban oldotta meg és a CORA is.

(#7771) Lenry válasza hcl (#7769) üzenetére


Lenry
félisten

a Kauflandot pletykálják helyette

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#7772) hcl válasza Lenry (#7771) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Wow.

Mutogatni való hater díszpinty

(#7773) szebe válasza KROK640 (#7766) üzenetére


szebe
őstag

"Előszöris az automatához is szokott sor állni (tegnap konkrétan 3-4en álltak előttem mire bejuthattam volna a körbekerített automatás területre)"

Nálunk 2 Tesco van a városban, a nagyobbikban van vagy 10+, a kisebbikben meg asszem 6 önkiszolgáló. Az a 3-4 ember pont annyi idő alatt fogy el előlem, mint a rendes kasszánál 1.

A többire meg, nyilván, ha olyan dolgot veszek, vagy utalvánnyal fizetek, akkor nem szopatom meg magam az önkiszolgálóval.

Szerintem az önkiszolgáló alapvetően a gyorskasszát hivatott "helyettesíteni", szóval akkor használom, amikor csak pár cuccom van, azt meg pillanatok alatt lekasszázom magamnak.

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#7774) Cs1csó válasza szebe (#7773) üzenetére


Cs1csó
félisten

+1 az önkiszolgáló egyfajta gyors kassza, aki csak egy két dolgot megy be vásárolni ne várja ki azt aki dugigpakolja szekeret.
+ szerintem az önkiszolgálónak akkor van értelme ha NINCS előtted senki, és nem kell várni, mert ha vannak előtted akkor simán hosszabb is lehet mint egy normál kassza, főleg ha gyakorlatlan vagy sok árut vásárolt az illető esetleg kelleni fog pl. alkohol miatt eladó segítsége is.
Tehát akkor kell oda menni ha van üres gyors kassza.

(#7775) BiP válasza szebe (#7773) üzenetére


BiP
nagyúr

Az a 3-4 ember pont annyi idő alatt fogy el előlem, mint a rendes kasszánál 1.
Persze, mert az önkszolgálóknál a 6/10 kasszára van 1 közös sor, míg a normálnál kasszánként vannak a sorok.

Plusz az említett gyorskassza funkciója miatt átlagisan gyorsabban végeznek az emberek, még rutin hiánya, meg a gép bénázásai ellenére is. Aki 34ezerért vesz 100 tételt, az mindenki szempontjából jobban jár, ha a hagyományos kasszához megy. Ez már az a mennyiség, amit érdemes arra bízni, akinek ez a munkája, gyakorlata van benne, stb.

(#7776) hobizoli válasza #09634560 (#7755) üzenetére


hobizoli
nagyúr




:DDD

több drón kell ;P

(#7777) Grg válasza Cs1csó (#7774) üzenetére


Grg
tag

mert ha vannak előtted akkor simán hosszabb is lehet mint egy normál kassza

én pont nem ezt tapasztalom a helyi intesparban, lehet hogy 2x olyan hosszú az önkinél a sor, de feleannyi idő alatt odajutok még ha bénázik is pár ember.

(#7778) Cs1csó válasza Grg (#7777) üzenetére


Cs1csó
félisten

Abban igazad van - ezt kiment a fejemből - hogy itt egy sor van a több db önkéntes kasszához. :R

(#7779) qnadam


qnadam
veterán

akkor maradhatunk abban, hogy aki szerint az önkiszolgáló kassza gyorsabb, vagy kevesebb cuccal kényelmesebb, nem vett alkoholt, nincs utalványa, esetleg szimplán mizantróp, az ott fizet, akinek sok a cucca, vagy azt tartja gyorsabbnak, alkoholt vesz kuponnal, esetleg elveivel ellenkezik, hogy más munkáját csinálja, az fizet a hagyományos pénztárnál, aki pedig a szalagra se akar felpakolni semmit, az a scan&shopot (megnéztem, ez a hivatalos név) használja?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#7780) szebe válasza qnadam (#7779) üzenetére


szebe
őstag

A házhozszállítás, illetve a click & collect kimaradt :DDD

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#7781) Moleman válasza szebe (#7780) üzenetére


Moleman
addikt

A házhozszállítást ne is említsd... Pesten évek óta nem kellett ásványvizet cipelnem. Most itt vidéken hiú ábránd, hogy bármit is házhoz szállítsanak. :D De legalább cserébe van tároló a garázs mögött, nem kell azonnal felcipelni a hekto vizet és/vagy sok rekesz sört a lakásba.

(#7782) hcl válasza Moleman (#7781) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Én itt a városban sim cipelem a vizet fel... Folyik a csapból...

Mutogatni való hater díszpinty

(#7783) BiP válasza hcl (#7782) üzenetére


BiP
nagyúr

:C :R

(#7784) opr válasza hcl (#7782) üzenetére


opr
veterán

Na jó, de miután elzárod, azért Te is kiszereled a csapot és leviszed, mint minden normális ember, ugye? ;]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#7785) hcl válasza opr (#7784) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

???????? Ezt most így reggel hatkor nem értem :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#7786) pn4hvq válasza hcl (#7785) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Jó lassan nyomtál rá a küldés gombra:

"reggel hatkor" -> "2020-07-25 08:02:37"
:DDD

(#7787) hcl válasza pn4hvq (#7786) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Általában 5.40-kor kelek, ma 8 előtt kicsivel... kb. ennyire voltam magamnál :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#7788) B.i.L válasza hcl (#7787) üzenetére


B.i.L
senior tag

Horgászni mentem...B.i.L

(#7789) #09634560 válasza hobizoli (#7776) üzenetére


#09634560
törölt tag

Jól irod, még forditott helyzetben se tartanám elképzelhetőnek.

(#7790) Moleman válasza hcl (#7782) üzenetére


Moleman
addikt

Nem iszom sok vizet, de az akkor már legyen bubis. :D Próbáltam régebben szifonnal bubisítani, de túl sok macera volt.
Itt Sopronban amúgy olyan kemény a víz, hogy kávéfilteren át kell kiönteni a vízforralóból, különben vízkőcápák úszkálnak a teában, akkor is, ha naponta ecetezem. :(((

[ Szerkesztve ]

(#7791) opr válasza hcl (#7785) üzenetére


opr
veterán

Nem gaz, amugy is inkabb faraszto volt, mit jo. :DDD

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#7792) BiP válasza Moleman (#7790) üzenetére


BiP
nagyúr

de túl sok macera volt
Hetente cipelni a 9kilós pakkokat nem az :)

Mondjuk ha kemény a víz, mint Chuck Norris, akkor valóban kell valami megoldás, ez igaz.
(Vízszűrő + szódagép vagy marad a cipelés és műanyagtermelés)

[ Szerkesztve ]

(#7793) Moleman válasza BiP (#7792) üzenetére


Moleman
addikt

A cipelés részét már régen megszoktam, diákkoromban szatyorban cipeltem a kollégiumba 3 db 1.5-es vizet otthonról minden héten, mert a csapvíztől hasmenésem volt, a zsebpénzem meg nem áldoztam rá (kb 8 flakon vízre elegendő pénzt kaptam 1 hétre).

A műanyagtermelésen nem aggódom annyira, az átlaghoz képest szerintem még így is minimális szemetet termelek, az elektronikai hulladékot se dobom ki, inkább szétszedem és elteszem, "jó lesz még valamire". :D

Amúgy a helyi vízmű oldalán reklámozzák, hogy örüljünk, hogy ilyen a víz, mert egészséges. :D

[ Szerkesztve ]

(#7794) Cs1csó válasza Moleman (#7793) üzenetére


Cs1csó
félisten

Fölösleges dolgot csináltál, a szervezeted simán megszokta volna és kész. Ha mondjuk hosszú időt kellene Indiában töltenem akkor egyből innék a csapvízből, egy hétig hánynék, fosnék de utána a szervezetem már immunis lenne és kész.

Ezért kell egy 10 napos nyaralásnál még fogat is ásványvízzel mosni (ha hasonló világvége helyre megy az ember) , mert nincs kellemetlenebb, a teljes nyaralást a vécén tölteni.

[ Szerkesztve ]

(#7795) hcl válasza B.i.L (#7788) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Vót, azóta kettő... :D

@Moleman : Inkább vennék szűrőberendezést, de a franc cipelné. A víz a legtöbb helyen kemény amúgy. Asszony csak a palackosat issza, azt is elég cipelnem...

"A műanyagtermelésen nem aggódom annyira, a"
Pedig érdemes lenne :(

Mutogatni való hater díszpinty

(#7796) Moleman válasza Cs1csó (#7794) üzenetére


Moleman
addikt

Nem mertem kockáztatni, így is sokszorosát töltöm a wc-n, mint kéne, túl gyors az anyagcserém. Emiatt nem is nagyon volt miből leadnom, egyszer egy fosvahányós vírustól egyetlen éjszaka alatt kiszáradtam, 3 napnyi infúzó hozott rendbe. :D

(#7795) hcl
A wc papír termelésem jobban bánt, sajnálom a fákat. :D

A műanyagot szelektíven gyűjtöm, az árába beépítik az újrafeldolgozás költségét, innentől elméletileg nem okoz környezeti terhelést, leszámítva az újrafeldolgozás energiaigényét.

[ Szerkesztve ]

(#7797) hcl válasza Moleman (#7796) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

:Y

Mutogatni való hater díszpinty

(#7798) szebe válasza hcl (#7795) üzenetére


szebe
őstag

Vettem szűrős kancsót, ha nagyon fillérbaszó akarok lenni, akkor anyagilag is jobban járok, de a fő ok a lustaságom volt. Boltból cipelni a zsugor vizet, meg aztán a flakonokkal elfáradni a szelektívig, hát kösz nem :DDD
Aztán vettem "szódagépet" is, a patron 2-3 hónapig elég, attól függ mennyit iszom. Meg van oldva a bubis is, meg a mentes is :))

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#7799) hcl válasza szebe (#7798) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

:K

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#7800) Kisgépkezelő válasza szebe (#7798) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Én is magamnak szénsavasítom otthon. Nem a szódapatron híve vagyok, inkább fermentáció segítségével szoktam szénsavasítani. Kissé hosszadalmas folyamat, de szerintem a végeredmény jobb, mint egy sima szóda.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.