Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39401) Fisha válasza Jorgi Kormi (#39400) üzenetére


Fisha
őstag

Csak a trinitron csíkot ne vedd észre soha, mert akkor azt fogod mindenhol bámulni a a banding helyett. :) Akkorában ráadásul már kettő is volt, ha jól rémlik.

[ Szerkesztve ]

(#39402) Joshi válasza Jorgi Kormi (#39400) üzenetére


Joshi
titán

1968-as Mustangért se azért adnak horror pénzeket mert mennyivel jobb menettulajdonsággal bír mint mondjuk a legújabb 2020-as Mustang, hanem mert ritkaság. A te Sony Trinitronod ma már nem sokat ér, ráadásul még elektronikai hulladék is aminek a leadása pénzbe kerül. :DD

(#39403) Jorgi Kormi válasza Fisha (#39401) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Ennek , meg a kis testvérének (van egy 55cm-es is ), pikobelló a képcsöve , no csík , csak frankó sd minőség. :DD

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#39404) hunspikey


hunspikey
őstag

Én egy kicsit arról is írnék az lg tulajoknak hogy a különféle dolby vision profilok közül melyiket érdemes stb.

A sztori rém egyszerű : sajnos minél sötétebb általánosan a profil, annál több sötét részletet is mutat meg.

Szóval sorrendben :

Színház
Mozi otthoni
Élénk

Mindegyik egyre fényesebb (csúcs hdr fény) viszont egyre kevesebb a near black részlet.

Kiváló teszt anyag a Netflix Our Planet sorozatának nyitánya. A hold feletti űr nem csak csillagokat tartalmaz hanem galaxis porsávot is, illetve nagyon beszédes hogy aztán a föld amikor árnyékba fordul az olasz csizma alatt Afrika belső területein a sötétben látni kell a felhőket sőt a tavakat is!

Ezt a legsötétebb színház mód ab start tudja cserébe a csúcs fényerő szemre nem több 400-500 nitnél

Akik a mozi otthonit választják, nyomjanak 10 pontos kalibrációnál ire 10-hez legalább rgb+10et, ire 20 rgb: +6 ire 30: rgb: +2

Akik a panelt füstölve szeretik menjenek élénkre, szedjék ki a trumotion-t, állítsák a fehéregyensúlyt w30ra (40 re is mehet) és szintén tolják meg a gammát alul.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39405) Pro Koryak válasza hunspikey (#39404) üzenetére


Pro Koryak
addikt

"sajnos minél sötétebb általánosan a profil, annál több sötét részletet is mutat meg. "

Ennek nem fordítva kellene lennie?

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Outlet...

(#39406) hunspikey válasza Pro Koryak (#39405) üzenetére


hunspikey
őstag

De pontosan jól látod. Ezért írtam úgy hogy sajnos.

Az is sajnálatos egyébként hogy hiába bohóckodnak ezzel az oled fény csúszkával, a valóságban ugyanis nem tudod eldönteni hogy a valós panel max fényerőből mennyit akarsz kihozni. Azt ezek az idióta nevű profilok beégetve és átírhatatlanul tartalmazzák.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39407) daneel_hu válasza hunspikey (#39404) üzenetére


daneel_hu
addikt

Kezdünk átesni a ló túloldalára. :)
Nem tudom ki hogyan van vele, de nem érdekel hol mit kellene látni, megpróbálom élvezni a tartalmat. Az biztosan megy anélkül is, hogy a near-black milyen vagy a nemtudommilyen felületen még mit kéne látnom dolog mellett is. :D

Fotósoknál pixelbuzerátornak hívták az ilyen figurákat, de valószínűleg jobban tudod. Fotózol ha jól rémlik.

(#39408) Pro Koryak válasza hunspikey (#39406) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Akkor nem jól írtad, szerintem. :U

Más:
A pixelcsúsztatásnak mi értelme van???
Pl. adott egy Eusport Live piros logo, a mérete legyen ~3x5cm:
ezt csúsztatgatod jobb/bal + fel/le = így a logó mérete 3x5cm + pixelcsúsztatás lesz.
Tehát még nagyobb felületen lesz statikus tartalom.
:F

(#39409) EasyLife válasza daneel_hu (#39407) üzenetére


EasyLife
aktív tag

Na végre :D Már uncsi volt ez a BFI, tintin banding bla bla bla... :C Nekem amióta meg van az OLED akár hiszitek akár nem, nem tesztábrákat és 2 perces demo videókat nézegetek hanem filmeket és sorozatokat. És tökre nem izgatnak ezek a dolgok, mert nem veszem észre és vagy nem tudok róla és nem is érdekel. A műsorra koncentrálok nem arra, hogy most a színésznek jól látom -e minden szál haját a sötétebb jelenetekben és vajon valóságban is ilyen -e a haja színe. :U

(#39410) Fisha válasza EasyLife (#39409) üzenetére


Fisha
őstag

"A műsorra koncentrálok nem arra, hogy most a színésznek jól látom -e minden szál haját a sötétebb jelenetekben és vajon valóságban is ilyen -e a haja színe."

Ehhez nem kell OLED. :)

(#39411) EasyLife válasza Fisha (#39410) üzenetére


EasyLife
aktív tag

Itt nem lehet olyat írni amibe ne lehetne belekötni? :DDD :DDD :DDD

(#39412) hunspikey válasza EasyLife (#39409) üzenetére


hunspikey
őstag

Easy, Daneel, azt kell mondjam hogy nem tudok egyetérteni és nem tudom azt pixel faragásnak hívni, hogy 15%-ot kell belenyúlni a TV tónusmegjelenítésébe.

Fisha, elég jól látja. Ha OLED-et veszel mert számít a minőség akkor nem lehet szó nélkül elmenni ezek mellet.

Engem bocsi, de zavart, hogy van egy 600ezer forintos TV ami HDR-ben vakító pacákat ugráltatott full bedőlt fekete pacák körül, mindezt fossá szaturáltan. Ez bazári csóri kép, nem referencia szintű mozi élmény.

Szóval igen is van értelme, ugyanis egy HDR anyag akkor van jól masterelve és megjelenítve, hogy ha a normál tónusok, tehát nem a csúcsfények, szépen megjelennek és a HDR megjelenítés plusz fénysűrűségét arra használjuk hogy a csúcsfények, robbanások, villanások, gégen világítás stb rendesen ábrázolódjanak. Ez a helyes tónus görbe ismérve.

Az említett természetfilmben azért nem mindegy, hogy Afrika egy fekete paca, illetve az árnyékos föld egy fekete óceánt mutat, vagy ehelyett égy-két csúszka helyre rántásával látható a valós képi tartalom - amit a rendező bele tett.

Másik nagyon jó példa, tessék megnézni: Netflix, Valós Halál (altered carbon) 8. epizód, 08:10-től beszélget Kovács elvtárs és Vágott szemű Mari. Mari kék ruhában van, ami ráadásul függőlegesen csíkozott, Kovács meg fekete garbóban, ami szintén struktúrált.

Ebből az egészből a gyári beállításokkal semmit nem látsz, csak amikor a kamera mögött van az ablak. A hiba az ellenfényes jeleneteknél van, csak erről beszélek.
Szóval gyári beállításokkal csak a vakító ellenfények és a fekete pacák váltják egymást. Nekem bocsi de ez nem élmény, de elhiszem hogy van akinek az, pl láttam már olyat is hogy a szaturációs csúszka maxon volt maxra tolt trumotion mellett.

Azért írtam, hogy akinek hasonlóan esetleg baja van a sötét részletekkel dolby vision esetén, az mit tegyen. Ha nem akarod nem tekered- nem kötelező semmi :D

Természetesen mint mindig elmondom, lehet ez csak az én C9-esem. :DD

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39413) Pro Koryak válasza hunspikey (#39412) üzenetére


Pro Koryak
addikt

+1

(#39414) powerup2 válasza hunspikey (#39412) üzenetére


powerup2
addikt

Ha igazán jó hdr megjelenités a fontos akkor azt a blade runner 2049-be lehet látni vagy mad max-be mind2 filmnek tökéletes a képminősége

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#39415) Jorgi Kormi válasza powerup2 (#39414) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Én a Blade runner 2049 filmet még" csak " 3d-ben láttam itthon(nem volt rossz ebben a formában sem az élmény), de ha meg lesz az oledem újra nézem hdr megjelenítéssel, az biztos.
(feliratnak gondolom a fehér jobb , mint a sárga a pixelek óvása végett, vagy az asszony lesz a szinkrontolmács :D )Az Our Planet , kötelező tananyag lesz a gyerekeknek.(NAT) :D

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#39416) daneel_hu válasza hunspikey (#39412) üzenetére


daneel_hu
addikt

Senki nem beszélt gyári profilokról, azok többsége nem jó.
Az Altered Carbon pedig egyik profillal sem jó, azt nézheted akár fordítva is attól még fos marad. :D

(#39417) chros válasza hunspikey (#39412) üzenetére


chros
őstag

> Másik nagyon jó példa, tessék megnézni: Netflix, Valós Halál (altered carbon) 8. epizód, 08:10-től beszélget

No, ezt majd megnezem este a B8-on DV-vel (alap DV Cinema preset), kivancsiva tettel.

Hogyan kalibraltad kezzel a HDR/DV modokat? (Milyen szoftver, patchek, stb)

> (#39414) powerup2 : "Ha igazán jó hdr megjelenités a fontos akkor azt a blade runner 2049-be lehet látni"

Ez epp nem tul jo pelda, az egesz film majdnem SDR tartomanyban mozog, max ~130 nits a vege :)

(#39418) hunspikey válasza chros (#39417) üzenetére


hunspikey
őstag

Főleg a Kovács közeli portré jeleneteinél nézd hogy látod-e a pulcsi nyakában a struktúrát, illetve a csaj olyan 8:30-körül elsétál tőle egy ponton és szemből mutatják, ablak mögötte - na itt is látszik a csajszi ruhájának színe és struktúrája, de ez már meredek pálya. Ahol Kovács látszik kicsit messzebről, ülve, ott ordítani kell hogy a gatyája kék, a pulcsi fekete. Ez sem volt így nálam, az egész csávó egy fekete paca 800 nites pofával - lol

A "kalibrálás" full szemre ment - elsődleges célom az volt, hogy a valós fekete szint megtartása mellett megjelenjenek és elkülönüljenek a sötétárnyalatok. Ugyan így fent is: a világos részleteket én nem szeretem eldobni, figyelek rá.

Ez nem hivatalos kalibráció, de a sok éves plazmázás + fotózás után egyszerűen kvázi éreztem hogy bűzlik a dolog, ennyi bedőlt fekete paca nem lehet különféle filmes anyagok képében. Mondjuk annyi fáradságot nyilván vettem, hogy letöltöttem a mechanik HDR kalibráló anyagait- abból láttam, hogy szar a HDR10, illetve a valós anyagokon nagyon nem tetszett a DV. Aztán letöltöttem DV kalibrációt segító anyagot és úgy állítgattam.

De vezérelvként azért egy normál megfelelően de nem túl kontrasztos anyagot kéne látni, valós 0-ás feketével, ehhez képest szép mély és folytonos, nem posztrizált sötét árnyalatokkal.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39419) hunspikey válasza daneel_hu (#39416) üzenetére


hunspikey
őstag

Fos, nem fos, lehet vitatni, azonban azon nincs mit rágódni, hogy amennyiben ki lehet hozni értékes részleteket a sötét pacákból akkor azzal érdemes foglalkozni. Nem véletlen van az anyagban benne eredetileg.

Számomra azért fura a megközelítésed, mert pont te utasítottad el kerek perec a frame interpoláció AI által gyártott, a rendező által sosem akart, illetve az anyagban nem benne levő kockáit, ehhez képest az ottlévő, csak a gyári ISF-nek is hívott!!! profilok által nem ábrázolt sötét részletekre meg legyintesz. :Y

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39420) alaves


alaves
addikt

Mozgás megjelenítés: részigazságok és kompromisszumok vannak. Átlagos mozgásokat tartalmazó filmeknél tényleg nem vagy csak nagyon kicsi interpoláció kell (főként a svenkelések miatt). Viszont pl. az Operation Red Sea (2018) filmnél megbolondítják az embert, interpoláció nélkül, annyira rángatják a kamerát még akció közben is.

Az OLED754-en végül sikerült 2 de-judder körüli megjelenítést elérnem artifact nélkül (perfect natural motion: ki, perfect clear motion: maximum). Így olyan lett a mozgás mint a B7-en a DJ:2, DB:10). Ez azért lehet, mert ugyan így nincs interpoláció a Philips-en, viszont a de-blur jóval nagyobb, mint a B7 10-es beállításon.

janos, 100nit körüli kalibrálásnál a target 2.2 vagy 2.4 gamma a helyes?
Philips OLED teszteknél volt olyan, hogy 65-75 OLED fénynél 2.2 gamma volt a cél, de azt írták, hogy ha 30 OLED fényt használunk, akkor 3-as gammára húzzuk fel (~2.4).

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#39421) chros válasza hunspikey (#39418) üzenetére


chros
őstag

> ott ordítani kell hogy a gatyája kék, a pulcsi fekete. Ez sem volt így nálam

Hmm, ugyanez igaz HDR10-re is? Nem lehet, hogy black crush van nalad?
Itt B8 regi firmware-rel es eredeti panellel, s nincs semmi gaz a Cinema DV-vel es Cinema HDR10-el sem. A B8 eseteben kesobbi firmwarek durvan black crush-olnak, s eddig (valszeg soha!!!) nem javitottak. Itt teszteltuk Jessica Jones-al.

>A "kalibrálás" full szemre ment

Hmm, nincs id3pro-d?

> letöltöttem DV kalibrációt segító anyagot

Link? Koszi

> De vezérelvként azért egy normál megfelelően de nem túl kontrasztos anyagot kéne látni, valós 0-ás feketével, ehhez képest szép mély és folytonos, nem posztrizált sötét árnyalatokkal.

Ezt nem tudom ertelmezni :)

[ Szerkesztve ]

(#39422) Plebi válasza daneel_hu (#39407) üzenetére


Plebi
senior tag

Így igaz. Mindenki azt várja, hogy az oled tökéletes legyen, nem lesz az, de az is igaz, hogy vannak égbekiáltó hibák, viszont ezek garanciális problémák.
Én is csak élvezem a TV-m nyújtotta képet, de amikor a fekete szürke volt a tv egyik felén, és volt egy folyamatosan pirosan világító pixelem akkor szerelőt hívtam. Kicserélte, leellenőrizem, hogy ezek nincsenek-e, de olyannak nem álltam neki, hogy a fehér egy kicsit lilás-sárgás-e a széleken, a szürke full szürke-e, vagy egy kicsit ködös, ha teljes képernyős. Amíg a napi élményt semennyire sem befolyásolja addig nincs gond.

Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5

(#39423) chros válasza alaves (#39420) üzenetére


chros
őstag

> 100nit körüli kalibrálásnál a target 2.2 vagy 2.4 gamma a helyes? ... azt írták, hogy ha 30 OLED fényt használunk, akkor 3-as gammára húzzuk fel (~2.4).

Ez nem oled feny ertek fuggo, hanem kornyezeti feny fuggo (s ettol fugghet az oled feny is SDR eseteben).
- borongos-nappalra/estere/ejjelre: gamma 2.4 (en 120nits-el, kb 33 oled light B8-on)
- fenyarban: gamma 2.2 (en 140nits-el (itt meg nincs ABL), kb 39 oled light B8-on)

Bovebben: [link]
Nagyon hosszan :)

(#39424) alaves válasza chros (#39423) üzenetére


alaves
addikt

Értem, köszönöm. Rtings-ék 100 nitnél is a 2.2 értéket erőltetik (LG: 17 OLED light, Sony: 5 brightness).
Egyébként írja azt is egy svéd tesztelő, hogy az OLED kijelző az OLED fény csökkentésével zöldül (már a B7-en én is észrevettem). Magas OLED fényre találtam Philips 2019-es OLED-ekre kalibrált fehéregyensúly értékeket, de 100 nit körülire nem. Tudom minden kijelző más, de irányadónak jó lenne.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#39425) hunspikey válasza alaves (#39424) üzenetére


hunspikey
őstag

Én is észrevettem alacsony OLED fénynél a zöldülést - de szerintem ezt könnyűszerrel ki lehet kompenzálni az "árnyalat" csúszkával. Nézz egy -10 értéket elsőre.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39426) hunspikey válasza chros (#39421) üzenetére


hunspikey
őstag

Normál HDR10-re ez tökéletes:

[link]

DV:

[link]

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39427) rothfb


rothfb
veterán

Egy AVForumos youtube video a Pana új tévéiről, de kb a felétől 5 perc után a Dolby Europe képviselője beszél többek között a Dolby Vision IQ-ról is.
link

(#39428) chros válasza alaves (#39424) üzenetére


chros
őstag

> Értem, köszönöm. Rtings-ék 100 nitnél is a 2.2 értéket erőltetik

Egyaltalan nem ertek vele egyet :) , fentebb az indoklas. Az az "erdekes", hogy ilyen kis es egyszeru temat is ugy ossze tudnak keverni/kutyulni tesztelok/review-erek/stb, hogy csak na!
Es a tobbi nagyobb/nehezen ertheto temakrol mar nem is beszelve.

> Magas OLED fényre találtam Philips 2019-es OLED-ekre kalibrált fehéregyensúly értékeket, de 100 nit körülire nem. Tudom minden kijelző más, de irányadónak jó lenne.

Hidd el: nem lenne jo :) Ha nincs "muszered" vagy nem akarod kalibraltatni pl Janossal, akkor hagyd alapon, es csokolom. Tobbet artana, mint hasznalna :)

(#39426) hunspikey : Koszi, ezeket ismerem. De a DV-s csak black crush test, nem?
Hogyan allitottad a fo szinekhez tartozo beallitasokat DV modban, milyen fajlokat/patcheket hasznaltal? Vagy a HDR10-es beallitasokat masoltad at?

(#39429) hunspikey válasza chros (#39428) üzenetére


hunspikey
őstag

HDR beállításokat nem másoltam át, az egy teljesen más világ, semmi esetre sem keverhető.

Színeket nem nagyon babráltam. Elég jók szerintem-majd János megcsinálja. Nekem az volt a gondom elsőre hogy szart se látok a sötét részletekből. Ezt szerintem megoldottam :C

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39430) hunspikey válasza rothfb (#39427) üzenetére


hunspikey
őstag

Én ettől nagyon fázom megmondom őszintén. Eddig ugye nagyjából a közönség zöme azt nyilatkozta, hogy nem jó a trumotion, meg az egyéb hasonszőrű interpolációs technikák, mivel olyan tartalmat generálnak ami nem is volt ott, nincs az eredetiben.

Én nekem ez a dolby IQ nagyon olyan szagú mint egy online photoshop, ahol minden képkockát "retusál" annak megfelelően, hogy hogy a legszebb. Na de könyörgöm azzal mi lesz, hogy mit akart a filmkiadó/rendező/operatőr stb?

Én a photoshopban iszonyatosan látványosra be tudok húzgálni bármilyen képet 5 perc alatt, majd tónus ecsetekkel újra tudom fényelni, lokál kontrasztosítani még 20 perc alatt, mire végzek azt fogod mondani, hogy vááááá állat. Pedig egy hamisított szar.

Most tényleg oda fogunk jutni, mint a zenében a normalizációval? Nulla dinamika, minden időpillanatban minden maxon megy? Ez a TV jövője?

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39431) daneel_hu válasza hunspikey (#39430) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Most tényleg oda fogunk jutni, mint a zenében a normalizációval? Nulla dinamika, minden időpillanatban minden maxon megy? Ez a TV jövője?"

Már most ez megy, méghozzá a "sampleandhold-os" interpolációval. :D

(#39432) powerup2 válasza Jorgi Kormi (#39415) üzenetére


powerup2
addikt

Jó a fehér feliratnak :) amint van időd nézd meg :) 65" oleden pazar

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#39433) powerup2 válasza daneel_hu (#39416) üzenetére


powerup2
addikt

Altered Carbonnak is jók a szinei és a kép is jó sőt most jön a folytatása a héten csütörtökön :)

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#39434) hunspikey válasza daneel_hu (#39431) üzenetére


hunspikey
őstag

Most jön a rossz hír : ha el látogatsz egy moziba vagy egy texas instruments dlp vetítőt vagy egy lcd-t fogsz bámulni. Az egyik rainbow hibás a másik sample and hold. Na most mi lesz? :C

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39435) Mankó


Mankó
veterán

Panasonic FZ800E oled tv-re fel lehet varázsolni valahogy az Hbogo alkalmazást?

(#39436) chros válasza hunspikey (#39429) üzenetére


chros
őstag

> (#39404) hunspikey : "sajnos minél sötétebb általánosan a DV profil, annál több sötét részletet is mutat meg."

Ez is rem egyszeru DV-vel:
- borongos-nappalra/estere/ejjelre: Cinema (= Szinhaz)
- fenyarban: Cinema Home (Mozi otthon)
- soha: Elenk :)

> Színeket nem nagyon babráltam. Elég jók szerintem

Err, akkor valamit nem ertek:

> (#39318) hunspikey : "Konkrétan nekem az egész színteret el kellett forgatom utána meg helyre húzni a sárgát illetve picit a ciánt a szekunderek közül."

(#39437) chros


chros
őstag

Ujabb kep anomalia, ezuttal kb 3-4 honapos Philips 903-on :)

(#39438) hunspikey válasza chros (#39436) üzenetére


hunspikey
őstag

Hdr10nél volt baj a színekkel. Sárga teszt slide konkrétan zöld volt :)

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39439) alaves válasza chros (#39437) üzenetére


alaves
addikt

Na, f@sz@... pedig abban bíztam, hogy a Philips kapja a legjobb kijelzőket. :(((

Egyébként B7-en szemre jó volt az rtings fehéregyensúly kalibrációja 100 nit-re, mert hiszen annál is 65-100 OLED fényre állították be a gyári fehéregyensúly értékeket. Azért kissé látni az OLED754-en is, hogy 25-re csökkentve a fényt elmászik a fehéregyensúly. Legalább az egyik gyári képüzemmódot beállíthatták volna 100-120 nitre, de nem, Philips-nél is 65-től indul fölfelé.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#39440) lala666 válasza Mankó (#39435) üzenetére


lala666
senior tag

Panasonicra nincs hbogo...

Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501

(#39441) powerup2 válasza alaves (#39439) üzenetére


powerup2
addikt

Ki lett tárgyalva párszor hogy nincs olyan hogy egy másik gyártó jobb panelt kap LG gyártja a panelt nincs panel válogatás !!! panel lottó van vagy jót fogsz ki vagy rosszat. LG tulajoknál azért van több baj mert abból adnak el a legtöbbet. 2019 év tv-je meg az LG C9 lett !!!

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#39442) cichlid1 válasza hunspikey (#39418) üzenetére


cichlid1
tag

Na megnéztem a 2 jelenetet Netflixen amit írtál. A Pana szépen hozza a felhőket a sötét afrika felett és az Altered Carbon részletnél is mind a csaj mind a srác ruhájának a textúrája látható. Mindezt Netflix képmódban.

(#39443) cichlid1 válasza powerup2 (#39441) üzenetére


cichlid1
tag

Ki lett, ki lett, de maradjunk annyiban egyenlőre egyik verzióra incs kézzelfogható infó. Már elnézést de az LG marketingmenedzsere nekem nem a független forrást képviseli :DD
Ha még így is van sosem fogják bevallani. Nem fogják a saját márkájukat rombolni a prémium márkákat meg szerintem súlyos szerződések kötik a titoktartáshoz. Tehát ezen lehet jókat vitatkozni itt, de senkinek nem lesz igaza :)
Az LG tulajok értelemszerűen szeretnék azt hinni ez nncs így a többi márka tulaja meg szeretné azt hinni hogy így van. Mindenki a saját döntését szeretné visszaigazolni az egó bácsi már csak ilyen :D

(#39444) powerup2 válasza cichlid1 (#39443) üzenetére


powerup2
addikt

LG monopol helyzetbe van :) ha kell nem ad panelt egyik másik gyártónak sem :) aztán a többi meg leshet vagy veszik a samsung paneljét :) szóval nem fog ő jobb panelt adni más gyártónak ez tuti.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#39445) Gigi01 válasza powerup2 (#39444) üzenetére


Gigi01
őstag

Szerintem sem annyira hülyék,hogy eladják a jobb paneleket,a sajátba meg a kak.t rakják. :DDD
De ki tudja. ;]

(#39446) hunspikey válasza cichlid1 (#39442) üzenetére


hunspikey
őstag

Na erről van szó!

Ha nálad ott van és látod, márpedig én a panát sokkal korrektebbnek tartom gyári kalibrációt tekintve akkor az a részlet igen is értékes képi tartalom. Ezért kell tekergetni :)

Köszi a megerősítést! :C

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39447) powerup2 válasza Gigi01 (#39445) üzenetére


powerup2
addikt

Ha nem kapnának panelt hol lenne a panasonic vagy a philips tv üzletága ? eladná az lcd technologiás samsung panelokat még drágábban mint a samsung :D ??? de kérdem én a pana meg a philips tulajokat ha a két emlitet gyártó a samsung lcd paneljeiből épitkezne akkor is a azt vennék ? vagy az lg oled tv-jét ? :) természetesen alacsonyabb áron

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#39448) rothfb válasza Mankó (#39435) üzenetére


rothfb
veterán

Nem.

(#39449) rothfb válasza powerup2 (#39444) üzenetére


rothfb
veterán

Az LG szerintem nagyon jól jár azzal, hogy sok és hibátlan panelt ad el más gyártóknak. Ez üzlet és az LG nem jó kedvéből ad el oled paneleket. Mert megteheti. Ez nem így működik.

(#39450) powerup2 válasza rothfb (#39449) üzenetére


powerup2
addikt

Inkább csak a samunak tesz ezzel keresztbe :) inkább lg panelos tv-k legyenek mint sem samsung panelosak :)

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.