Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39301) Joshi válasza Kriszbmx (#39300) üzenetére


Joshi
titán

Örülök hogy örülsz, kár hogy nem látsz túl az LG márkán. ;]

ui.: de legalább van egy pixel hibád. Ne csüggedj, LG mindent cserél. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#39302) Celtis válasza d223 (#39296) üzenetére


Celtis
veterán

Erre lehet még vetni egy pillantást. Az árból lejön még 10% ajándékkártya formában. De kétségkívül az OLED a legjobb.

(#39303) Celtis válasza Joshi (#39297) üzenetére


Celtis
veterán

Cserélje egy pixelhibamentes tintingesre inkább? Azon kívül, hogy kéthetente nagyítóval ellenőrzöd megvannak-e még a halott pixelek, mi problémát okoz? Sokkal fontosabb, amit folymatosan látok, mint amit soha.
De ahogy látod Kriszbmx is valahogy így gondolkodik.

Még az is lehet, hogy az első pixelfrissítés megjavítja őket.

(#39304) rothfb válasza daneel_hu (#39277) üzenetére


rothfb
veterán

Láttad már élőben a Pana esetében a maxot? Szerintem nem. En sem mondok az LG-ére semmit, mert lehet, hogy maxra se kellene állítanom, úgy is jó lenne. Élőben kell az ilyeneket látni, így nem lehet véleményt alkotni.

(#39305) rothfb válasza daneel_hu (#39276) üzenetére


rothfb
veterán

Még múltkor, mikor egyszer szó volt a halott pixelekről, mindkét Panát átnéztem, 55 és 65 colost is. Nagyítóval. Sokáig tartott, de egy halott pixelt sem találtam. Így tényleg szánalmas, hogy egy elvileg nem alap tv-be (de az alapba sem szabadna) se képesek dead pixelmentes panelt rakni.

[ Szerkesztve ]

(#39306) daneel_hu válasza rothfb (#39304) üzenetére


daneel_hu
addikt

Igen, láttam.
2018-ban az összes elérhető oledet megnéztem.
Nem nagyon volt különbség már mozgásban, a maximum interpoláció pedig sosem érdekelt.
Szerintem abszolút nem érted mi a bajom az interpolációval mint "megoldással", de jól van ez így. :)

Hunspikey írásaiból ki lehet bogarászni, ő az egyik oldal, mi pedig a másik, Fischaval egyetemben. Valakinek tetszik ez, valaki meg agyfaszt kap tőle. (mi az utóbbiba tartozunk)
Ez fizika, nem a Panával, a Sonyval vagy az LG-vel van baj... egyszerűen mi vásárlók nem vagyunk kompatibilisek ezzel a "megoldással".

(#39307) rothfb válasza daneel_hu (#39306) üzenetére


rothfb
veterán

De ha meg nem folyamatos, akkor akadozik, netán villog. Az nem idegesít? Mert engem meg az visz a sírba.

(#39308) daneel_hu válasza rothfb (#39305) üzenetére


daneel_hu
addikt

700e -1m bruttó vagy drágább készüléket biztosan nem vennék át halott pixelekkel.
Akkor sem ha nem látom 2 méterről, de nem akarom befolyásolni a kollégákat mert nem mindenkinek ugyanaz a tűrésküszöbe vadiúj termékek esetén.
Úgy dobnám vissza, csak úgy zörögne.

(#39309) Fisha válasza rothfb (#39307) üzenetére


Fisha
őstag

De, az is megőrjít minket. :) Nekem így lett egy kettes dejudder a kompromisszumos megoldás. Tudom, hogy kicsit szappanozik, de ez van. Ha nincs benyomva, akkor tényleg minden fejből folyamatosan kettő van a képernyőn, ami már agybaj. daneel_hu aszem a bfi-vel kötött kompromisszumot. Nincs tökéletes megoldás, talán sose lesz, de azért a bfi120-at nagyon várjuk, hátha. :)

(#39310) daneel_hu válasza rothfb (#39307) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ezt így nem lehet kijelenteni, a vibrálás idegesít de BFI esetén csak kezdetben láttam a vibrálást aztán az agyam hozzászokik.
A háttér vagy a fő téma akadozása akkor zavar, ha egy snittnél a szemem leakad a fő témáról folyamatosan. Ez inkább forrásfüggő, úgy értem van olyan amit még egy jó interpoláció sem tud "megjavítani".

Általánosságban véve egy normál mozifilmnél (24p) a plazma mozgása nekem az etalon, a sample and hold az nem. (interpolációval sem)
Ezért a fentiek miatt oleden csak nagyon alacsony képjavító funkciót tudok elviselni, mert a túl sima kép (szappanopera effekt) zavar. Ez nem az LG interpolációs hibája, hanem pusztán nem szeretem. :) De hidd el, a Pana is zavarna ugyanúgy... meg a Sony is. Láttam. :)

(#39311) daneel_hu válasza Fisha (#39309) üzenetére


daneel_hu
addikt

Azért sötét hangulatú filmeket vagy sorozatokat nem nézek BFI-vel. :DD
Elvagyok az 1-es vagy 2-es juderrel. A 2-es forrásfüggő, de pl sorozatoknál már túl sima képet csinál. 10-es a maximum, mielőtt Roth megkérdezed. :D

(#39312) rothfb válasza daneel_hu (#39311) üzenetére


rothfb
veterán

Gondoltam, hogy a 10-es ott is a max.
Nálam csak simán maxra van téve. Próbáltam az egyedi módot a két csúszkával, de nem jött be.

(#39313) daneel_hu válasza Fisha (#39309) üzenetére


daneel_hu
addikt

És hiába jön a MicroLED valamikor símán lehet, hogy mozgásmegjelenítésben az is egy rakás sz-r lesz. :)

(#39314) Pro Koryak válasza daneel_hu (#39308) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Nézd át a sajátod, tuti lesz azon is, ha más nem subpixel.

(#39315) blakey válasza rothfb (#39305) üzenetére


blakey
titán

A pixelhiba márkafüggetlen, nem kell erőltetni, hogy a Panasonic, Sony, stb. nem ilyen. Pontosan olyan, volt pixelhibás Sony-m, de csak 1 év után lett az, volt "üveg" hibás Panasonic plazmám, rengeteg "bogaras" Panasonic-ról is olvasni a Pana topikban, de mindegyik gyártónál vannak hibás példányok. Mindegyik gyártónál előjöhet hasonló hiba, ebből a szemppntból semmi különbség nincs a gyártók között.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#39316) rothfb válasza Pro Koryak (#39314) üzenetére


rothfb
veterán

Ne. Ne nézze át.

(#39317) rothfb válasza blakey (#39315) üzenetére


rothfb
veterán

Akkor nekem ebben is szerencsém volt...:DDD
Van itt pár Panás (legalább 6 velem együtt, én kettőnek számítok), de egyik sem jelzett pixelhibát, akkor ők is mind szerencsések. Vagy a minőségbiztosítás ilyen téren jobban működött nálunk.
Na mindegy, bár a lottóban lennék ilyen szerencsés.:P

(#39318) hunspikey


hunspikey
őstag

Húúú srácok gamma után eljezdtem foglalkozni kicsit a színekkel.

Jajj..

Szóval az LG is el mehetne a francba. SDR még oké - out of the box Színek egész jók.

De a hdr?

Konkrétan nekem az egész színteret el kellett forgatom utána meg helyre húzni a sárgát illetve picit a ciánt a szekunderek közül.

Az általános szaturációt hagytam 50 körül de a zöldből le kell mínuszolni egy kicsit.

A színtér forgatás (árnyalat - 8) segít a műfű érzésen ami az elejétől fogva zavart. A sárga meg konkrétan nálam zöld volt szóval azt külön - 10 be kellett húzom.

Arról hagy ne beszéljek hogy a hdr szín rámpák közül a szekunder színek sötét árnyalatai egyszerűen botrányosan sávosak.

Szóval van itt baj, de ennek ellenére azért nem rossz már ez szórakoztató eszközként.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39319) blakey válasza rothfb (#39317) üzenetére


blakey
titán

Nincs különbség a gyártók "szívbajosságát" illetően, szemrebbenés nélkül összerakják ugyanúgy csak más név alatt. Sony Trinitron CRT-m közepén kicsomagolás után láttam egy 2 cm átmérőjű világosabb foltot ami magán a képcsővön volt, hívtam a szervizt, kjöttek, megmérték, stb. majd közölte, hogy ilyen, műszer nem látja így nem tudja felvenni semmilyen hibára, de szemmel ő is látja. Emellett a műszerrel szépen összekarcolta a kijelzőt. És nekem ezzel együtt kellett élnem addig amig oda nem adtam a szüleimnek és vettem egy Panasonicot. A Sony LCD-men kicsomagolás után ott figyelt néhány gyártási hiba során keletkezett apró folt, karc ami az LCD-n elég jól látszódott ha közelről megnéztem. Ez sem a tökéletes munka eredménye. Hosszú évek során megpróbáltam elengeni ezeket a dolgokat és megpróbálni mérlegelni, hogy melyik az a hiba ami bosszant és melyik az amivel nem fogok foglalkozni. Van 5 éves LG LCD-m amin egy apró hiba nincs, nincs pixelhiba, foltosodás, stb. A mai világban minden gyártó egy "kalap" alá vehető, csak azon gyártók termékei szerepelnek jobban amelyek sokkal kevesebb, esetleg 1 szériával jelennek meg az adott évben (és ez nem csak a TV-kre vonatkozik), ebben az esetben jobban odafigyelnek az alkatrészek minőségére.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#39320) rothfb válasza blakey (#39319) üzenetére


rothfb
veterán

Akkor elképzelhető az, hogy mivel a Pana (bár nem egy) az FZ sorozatnál 2, aztán a GZ-nél 3, talán a HZ-nél is 3 szériával jelent, jelenik meg, jobban odafigyel. Meg ugye összességében az is igaz, amivel itt védekezni szoktak az LG tulajok, hogy az LG sokkal több oledet tud eladni, mint más gyártók és így a nagy számok törvénye miatt sűrűbbnek látszik a hibás panelek előfordulási aránya, mint más gyártóknál.
Vagy még az is lehet, hogy egyszerűen más az LG stratégiája ilyen téren. Lazább a minőségbiztosítás és ezzel együtt simábban cserélik a paneleket (mint ahogy látszik is) is. A többi gyártónál, Panánál meg jobban átnézik a paneleket, viszont szigorúbbak is, amikor garanciáról van szó. Persze mindez csak találgatás.

(#39321) blakey válasza rothfb (#39320) üzenetére


blakey
titán

Akkor lenne igaz a Panára ha egyetlen sorozata létezne, mondjuk csak felsőkategóriás TV-ket gyártana, pl. GZ2000 és nem lenne semmi más. Ebben az esetben garantáltan odafigyelne, de nem így van, ugyanúgy beépíti a sz@rt is. Jelenleg nincs különbség a kommersz gyártók összeszerelése és minőségtanusítványai között. LG, Samsung, főleg az utóbbi rengeteg terméket dob piacra, ennyiféle telefon TV, stb-re nincs szükség, teljesen felesleges, legyen 3+1 kategória és akkor jobbak lennének a termékek. De ez jelenleg nem így van. Egyébként én csinálnék egy kiváló TV ami csak kijelző és lehetne hozzá kapni aféle "connect boxot" és az határozná meg a tidását, tehát veszel egy 65"-os kijelzőt, olyat amelyik neked tetszik, OLED, microLED, LCD, stb és veszel hozzá egy CB-t de olyat amelyik neked megfelel. Később ezt bővítheted vagy másikat veszel és még jobb lesz a "TV"-d. Persze ez már prémium kategória és annak megfelelő árazással de legalább a minőség is jobb lenne.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#39322) rothfb válasza blakey (#39321) üzenetére


rothfb
veterán

Érdekes ötlet... Ugye a Samu használ Connect Boxot, ami egyetlen kábellel van összekötve a tv kijelzőjével. Minden csatlakozó a boxon található. Viszont (ezt nem tudom biztosan) a panel vezérlő áramköre és a központi processzor nem a boxban van. Te meg azt mondod, hogy csak a panel lenne külön, minden más ami meghajtja a képernyőt, procik, memóriák, áramkörök a boxban lennének...

(#39323) Pro Koryak válasza rothfb (#39317) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Nálam van subpixel hiba, nem is egy. :Y :D
Csak ~20-30cm-ről nézve láthatóak valamilyen szögből nézve, szemből az aktuális színt(+/-) adják.
Ilyen viszont 99%, hogy majd minden panelen jelen van. Szerintem. :U

[ Szerkesztve ]

(#39324) Kriszbmx válasza Pro Koryak (#39314) üzenetére


Kriszbmx
tag

Nalam is csak subpixel a halott.

(#39325) rothfb válasza Pro Koryak (#39323) üzenetére


rothfb
veterán

Akkor tényleg én vagyok szerencsés.:DDD
Vagy még az lehet, hogy vaksi vagyok...:D

[ Szerkesztve ]

(#39326) Pro Koryak válasza rothfb (#39325) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Az első kettő átvizslatáskor én sem láttam, vettem észre. Később aztán meg otisegyotisegy ... :Y Ez van, ettől még szuper. :R

(#39327) krx21 válasza Joshi (#39301) üzenetére


krx21
nagyúr

Szívtunk már eleget Kriszbmx-el, nem kell az oltás... Te nem rehabilitálódtál semmit a böribe? :DDD

(#39328) daneel_hu válasza Pro Koryak (#39314) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nincsen. Már 3x néztem át tüzetesen közelről, legutóbb 2 hónapja.
Amúgy is közelről nézem a tévét, és szoktunk homogén felületeket nézni... pl teniszpálya. :D

(#39329) Pro Koryak válasza daneel_hu (#39328) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Van ott hidd el. ;)
Küldd el, átnézem neked rendesen. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#39330) daneel_hu válasza krx21 (#39327) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Te nem rehabilitálódtál semmit a böribe?"

:DD

(#39331) d223 válasza Celtis (#39302) üzenetére


d223
csendes tag

Köszönöm! :) Megnézem személyesen is egy boltban.

[ Szerkesztve ]

(#39332) rothfb


rothfb
veterán

Philips Oled 934 AVForum bemutató, teszt.
link

(#39333) koxx


koxx
MODERÁTOR

Ahoj

LG 55" B9 vs C9 között vacillálok, megéri a +27ezret a C9? Főleg netflix, sorozatok-filmek, youtube illetve PS4 a fő irányvonal. Rtings oldal összehasonlítása alapján olyan brutál nagy difiket nem láttam.

(#39334) rothfb válasza koxx (#39333) üzenetére


rothfb
veterán

Nekem nem LG-m van, de látatlanban azt mondom, hogy megéri a +27 ezret. Simán. Elvileg a proci fejlettebb, a frissítések terén is jobban járhatsz. Tavaly volt olyan, amit a C8 még megkapott, de a B8 már nem.
Még eszembe jutott a jobb anyaghasználat, ami a C9 mellett szól, ezt említették még azok akiknek az van.
A többit majd olyan akinek van LG-je...
Te nem a Samu fórumban vagy moderátor???:D

[ Szerkesztve ]

(#39335) Fisha válasza koxx (#39333) üzenetére


Fisha
őstag

Kézzelfogható dolgokra lefordítva sose derült ki pontosan a különbség. Nekem B9-em van, de 27 difi esetén a C-t vettem volna még akkor is, ha csak szóbeszédből körvonalozódnak lehetséges eltérések.

[ Szerkesztve ]

(#39336) blakey válasza koxx (#39333) üzenetére


blakey
titán

E kettő között gondolkodom én is, 20-30e Ft különbség esetén nem nagyon gondolkodnék, a C9-et választanám, de még várok és amikor valamelyik az általam kijelölt küszön közelében lesz akkor megveszem. A B9 a talpa miatt jobb, mert nem olyan széle az álványom. A C9-et jobbnak tarják de a B9-el is elégedett lennék, főleg ha nem lesz semmilyen szembeűnő, zavaró hibája.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#39337) hunspikey válasza koxx (#39333) üzenetére


hunspikey
őstag

Már linkeltem cikket ahol kimérték őket és a c9 hdrben sokkal fenyesebb! (250 nit előny 25% fehér fedettségig)

Amúgy 50% több ram, jobb proci, hosszabb fw ellátottság.. Mi kell még?

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#39338) koxx válasza hunspikey (#39337) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ennyi :) koszi :R sok cikkbol nem nagyon derult ki.
Amugy az LG fele nanocell hol helyezkedik el az oledhez kepest? Gondolom gyengebb, de a normal lcd-hez kepest kicsit jobb

[ Szerkesztve ]

(#39339) adamssss válasza koxx (#39338) üzenetére


adamssss
veterán

Az is LCD csak dolgoztak a marketingesek. Egyébként van rajta egy plusz réteg ami valahogy polarizálja a fényt és ettől elvben jobb színei vannak...

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#39340) rothfb válasza koxx (#39338) üzenetére


rothfb
veterán

Láttam élőben nanocell lcd-t oled mellett.
Hát, mondhatni a kettőnek semmi köze egymáshoz és ez nem a nanocellás tv számára bók.

(#39341) Kriszbmx válasza rothfb (#39340) üzenetére


Kriszbmx
tag

Arenaban multheten a 65E9 es egy 75os nanocell volt egymas mellett a standon. A 75 os meret iszonyatosan bejon es meg azota is filozom maradjon e vegre a hibatlan 65E9. Viszont a nanocell es az Oled kozott fenyev volt. Elinditottam mindketton ugyan azt a tartalmat egyszerre youtubrol. Mintha 2 kulon musor lett volna.

(#39342) Fisha válasza hunspikey (#39337) üzenetére


Fisha
őstag

Tudod még egyszer linkelni? Bevallom nehezen értem, hogy milyen összefüggés lehet a proci és a hdr fényesség között.

(#39343) Gigi01 válasza rothfb (#39340) üzenetére


Gigi01
őstag

Én is megerősítem.Most voltam Grácban,oled visz mindent számomra,85" 8K sem rossz,csak nem oled.

[ Szerkesztve ]

(#39344) krx21 válasza Kriszbmx (#39341) üzenetére


krx21
nagyúr

Akkor nincs kérdés. :K

(#39345) rothfb válasza Fisha (#39342) üzenetére


rothfb
veterán

Azt nem tudom, mi az összefüggés a proci és a hdr fényesség között, de a cikket megtaláltam. Hdr fényerőben tényleg jelentősen jobb a C9.
Tessék: link

(#39346) dh66e válasza koxx (#39333) üzenetére


dh66e
veterán

Megéri ekkora különbségnél. :K

(#39347) adamssss válasza Fisha (#39342) üzenetére


adamssss
veterán

Semmi. A gyorsabb proci a pl a jobb mozags megejelenitesert a felelos. A nagyobb fenyero a jobb hoelvezetsnek/hutesnek koszonheto.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#39348) cichlid1 válasza rothfb (#39261) üzenetére


cichlid1
tag

Megerősíteni tudom. A GZ950-en rothfb beállításait használam ami számomra teljesen jó. A két csúszka nálam is 10-esen. Nem látok szappanopera effektust, mondom ezt úgy hogy 8 évig egy Philips lcd-t néztem ahol a truemotion csak kikapcsolt állapotban volt, mert már minimumon is "barátokközt"-nek nézett ki minden.
Szerintem menjetek el egy MM-be és nézzétek meg a panákat ezzel a beállítással, nem hiszem, hogy a mi szemünkben lenne a hiba rothfb-vel. Szerintem egyszerűen tényleg nem látszik ez az effektus a panákon.

(#39349) Pro Koryak válasza cichlid1 (#39348) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Na akkor én veszem a fáradtságot és elsétálok, megnézem otthon, Melcsi :B után.

(#39350) cichlid1 válasza Pro Koryak (#39349) üzenetére


cichlid1
tag

csekkoljad, én is kíváncsi vagyok más véleményére. Én eddig csendben voltam, hogy biztos az én kukkeromban van a hiba, de hogy rothfb is ugyanazt írta (megjegyzem mikor megírta nekem a beállításait, kicsit kétkedve húztam fel 10-ig a csúszkákat, láss csodát jó lett), akkor azt gondoltam, hogy ezt a Pana lehet tényleg másképp oldja akkor meg.
Mert amúgy Philips tévém miatt én pontosan tudom miről beszéltek, és hányinger tud lenni tényleg ez a "barátokközt" effektus.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.