Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37551) Kriszbmx válasza krx21 (#37546) üzenetére


Kriszbmx
tag

En mikor visszavittem a 65C9 et meglestem parat ott de a dunaplazaban hatalmas feny volt. Nem sokat ert.
Majd masnap mentunk ujra pestre de basszus nem tudom melyik plazaba lenyeg,hogy a tv osztaly volt a sotet sarok.
Ott kertem tavokat, miutan belementem miert nezegetem kaptam egy teszt pendriveot is mivel wifi nem ment minden egyforman. Azon volt mindenfele homogen szin meg teszt kep. Panat es a sok koztuk 77es Lg-t os atnyomkodtam. De akkor sem ugyan az mint otthon csendben , sotet szobaban... plusz a kirakott tvken itt ott volt beeges meg foltok.. bar azt nem tudom miert mikor folyamatosan porog rajta minden reklam...
Sajatomat meg bekapcsoltuk mikor elhoztam hogy okes munkodik, de az elso par oraban eleve tok mas kepe van mint utana. Az meg eleg fura, hogy okes sracok futtatom par orat addig nezelodok, majd jovok... :)

(#37552) Kriszbmx válasza Szatura (#37550) üzenetére


Kriszbmx
tag

Nezopont kerdese a hiba talalas.. neki sorban tobb panelban volt jonehany halott pixel, nekem meg sorra hoztak valoszinu bontott hasznalt panelokat. Az uj C9 meg Hangsulyozom Szamomra annyira tintinges szines kepe volt hogy visszavittem.
Most meg mindketten ranyumtunk egy fura akcioban szereplo 65E9 re. Amit varunk mindketten.

(#37553) krx21 válasza Kriszbmx (#37551) üzenetére


krx21
nagyúr

Meggyőztél nem fogok ott bohóckodni.

(#37554) chros válasza renatto (#37542) üzenetére


chros
őstag

Az LG mar megint elcseszte a gammat?! :D
Melyik az uj firmware es mi volt a regebbi?

(#37555) renatto válasza chros (#37554) üzenetére


renatto
őstag

04.71.05 előtte meg az akkori legújabb volt a 04.70.05. Elképzelhető.

Nem nagyon volt időm rá, de így hogy feltűnt, próbáltam állítgatni. PC-vel az a gond, ha új "forrást" érzékel a C9, újra alapbeállításokat dob, azonos HDMI esetén, szóval hiába tolom rá laptopról a jelet (tehát ha az Xbox-os HDMI1-re a laptopot kötöm, teljesen szűz beállításokat hoz...). Le kellene töltenem és pendriveról lejátszani mediaplayeren keresztül vagy belső lejátszóról... A Himedia YT app persze nem működik már...

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#37556) chros válasza renatto (#37555) üzenetére


chros
őstag

Ilyet sem hallottam meg, hogy azonos hdmi-n mas beallitasok lesznek kulonbozo eszkozokrol.

En a kovetkezot tennem:
- letoltenem az elozo es mostani firmware-t
- megneznem a black es white clippinget jelenleg
- visszatennem a regebbi firmware-t (linkeltem regen, keress ra), s ujra megneznem a videokat

(#37557) renatto válasza chros (#37556) üzenetére


renatto
őstag

Én sem értettem. :F B7-en nem volt ilyen. De ha rányomtam a laptopot feltűnt, hogy túl fényes kép és ha a beállításokban rálépek a képmódra 80-as meg 60-as OLED fény van és teljesen más számokkal mint amit beállítottam. Visszakötöm a Box-ot, erre kiírja az Xbox One a HDMI 1-en már elérhető. Megnézem a képbeállításokat és minden rendben, ahogy kell. Újra laptop, de ismét gyári beállítások... :Y

Majd lehet ránézek, ha lesz rá időm. A képet amúgy nem érzem sötétnek, bár valamennyi sötét részlet biztos elvész, de ehhez kellene egy jó sötét horror film ;] ami most pont nincs. Talán az It 2 az lesz vagy egy Castle Rock S2.
Mondjuk az Oroszlánkirály-t nem rég néztem és abban van sötét jelenet bőven, de nem tűnt problémásnak, ahogy a Witcher sem....

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#37558) adamssss válasza FollowTheORI (#37524) üzenetére


adamssss
veterán

A teteje az csak egy edzett üveg. Elég vastagnak tűnik meg az egész cucc nagyon masszív, és baromira illik a lakásomba. :)

daneel_hu : nagyobb nem fog beférni meg mint említettem design-ban nagyon passzol a lakásba. A TV rohadt nagy lesz rajta meg a lakásban is de pont nem érdekel. Egyelőre még nincs asszony pontosabban nem itt lakik szóval nincs aki kontrolláljon :D

dh66e: Egy jó konzol még plusz 100 000 meg szerintem kidőlne a fal... Viccen kívül.

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#37559) janos666 válasza renatto (#37555) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Megnéztem a belső lejátszóval és PC-ről HDMI-n is a C9 v04.71.05-öt: a CalMAN-el kalibrált SDR Színház (1DLUT + matrix 3DLUT) és a csak ábrák/műszerek nélkül konfigurált (OLED Fény visszavéve és képjavítók kilőve) SDR Szakértő képmódban is egyformán tökéletes nálam a Fényerő=50.
Távolról csak 18-tól látszik villogni, de ha közel hajolok, és a kezemmel kitakarom a szemem elől a fehér feliratokat, illetve várok még egy kicsit, hogy újra alkalmazkodjon a szemem, akkor látni, hogy már a 17 is világít nagyon-nagyon halványan (a 16 és a 0 háttér pedig egyforma zajmentes full fekete).

Miután megjött a legutóbbi két frissítés (LG és CalMAN is december végén), én reset-eltem a TV-t (a hagyományos felhasználói menüből "gyári beállítások vissza"). De nem ilyesmi anomáliák miatt, hanem mert még mindig (tehát a reset után is) pislog egy kicsit a kép a nagyobb frametime tüskéktől G-Sync mellett (játék alatt, mozgás közben nem látszik, de a töltőképernyőkön, mikor sok ilyen ingadozás van a nagy CPU terhelés miatt, akkor elég feltűnő, és sikerült már reprodukálnom játék közben is, ha direkt leterhelem a CPU-t a háttérben, és nem mozogtam a játékban, hogy lássam a kis fényerő ingadozást is).
Szóval, ha nem túl nagy macera, szerintem próbálj egy reset-et...

Az viszont fura és nagyon kellemetlen, hogy az erősítő közbekötése is változtat a képen. Biztos, hogy passthrough módban van (kép tekintetében, nem mondjuk pl. Auto-n) az AVR? Persze lehet, hogy csak amiatt is változik valami, hogy a két oldal már nem közvetlenül egymást (TV, PC) látják, hanem az AVR processzorát (nézd meg, hogy átugrik-e magától más képmódba a TV, vagy azon belül a HDMI Fekete, illetve a PC-n változik-e automatikusan a formátum RGB/YCC, stb mikor átkötöd).

Ja, és még arra figyelj, hogy az ALLM is redukálja kicsit az árnyalatfelbontást. Ha 23.976Hz-re vált a PC film, vagy tesztvideó lejátszáshoz, akkor kikapcsol az LLM a nem-Játék (tehát bármi más, pl. Színház) képmódokon (de a Játék mód fixen LLM módban van).
Lehet, hogy ez is különbség, hogy erősítőn át nem működik az ALLM, de közvetlenül PC-re kötve igen.
Bár nálam emiatt sem kellene emelni a Fényerőt-t.

De gondolom a VRR sem működik az AVR-en át, szóval amúgy is jobb lenne az eARC (ha működne már a TV-n az LPCM passthrough), vagy két külön HDMI kábel a PC-ből (én így csinálom, egy a TV-be, egy az AVR-be, kiterjesztett asztal, majd akkor gondolkozom el új AVR-en, ha jön LPCM frissítés a TV-re).

(#37553) krx21 - Szerintem bohóckodj nyugodtan a boltban (és ezt most szociális fóbiásként mondom). :D

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#37562) krx21 válasza janos666 (#37559) üzenetére


krx21
nagyúr

:DDD

(#37563) sebgutkopf válasza mnorbert17 (#37493) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Köszi, ezek szerint a fehér egyensúlyhoz van köze ennek is.
Ennek működése ugyan nincs pontosan dokumentálva, legalábbis számomra elérhető módon, pedig tök jó lenne, ha olyan irányba fejlesztenék tovább, hogy a végén az automata fényerő mellett a tv a fehér egyensúlyt is automatán a környezeti fényviszonyok (környezeti színhőmérséklet) szerint állítaná be.
A szemünk és agyunk is észleli a színhőmérséklet változást, így ugyan szép, hogy a meleg2 közel van a 6500k-hez, amire szintén igaz, hogy egy ideális munkakörnyezetben a fényviszonyoknak (enyhén árnyékos környezet) megfelelő fehéregyensúlyt ad. De ha besüt a nap (nap 5500k), akkor ez már nem fehér lesz, hanem túl sárga és máris érthető, hogy valaki miért szeretne hidegebb színeket nappal, amikor meg sötétedik a szoba, vagy épp műfény van annak a színhőmérséklete is befolyásolja a szem színérzékelését. Tök sötétben meg mehet még melegebb színek felé a tv a szem és agy úgyis megszokja, ha nincs más fény, ami eltéríti az agyat.

(#37564) Celtis válasza renatto (#37557) üzenetére


Celtis
veterán

Azt hiszem felbontás-képfrissítés kombinációkhoz külön beállításokat tárol ugyanazon bemeneten az LG.

(#37565) dh66e válasza adamssss (#37558) üzenetére


dh66e
veterán

Azért az barokkos túlzás...8000 forintért vettem forgatható,dönthető konzolt 65" tévéhez....ok van drágább is ,de minek?

A fal az jó kérdés főleg ha g.karton,de megfelelő merevítéssel ott sem lehet gond.

(#37567) renatto válasza janos666 (#37559) üzenetére


renatto
őstag

Köszi! :R
ALLM és VRR nincs AVR-én ezért használom mindkét módon. Direkt módban van. Még a HDMI kábel lehetne és az ALLMet is megnézem. Ha a Himedia helyére kötöm ott is sötétebb. Tehát az AVR benne van és azt hiába állítgatom. Illetve még lehet a laptop a ludas...majd ránézek valamikor. Megírom mi lett...

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#37568) Fisha válasza janos666 (#37521) üzenetére


Fisha
őstag

Gyanítom, hogy ez a black level opció lehet az angol menüben. Ez azonban nekem mindig halott. Csak a belső lejátszóval használom, gondolom azért.
Közben kicsit nyomkodtam még a brightness tesztábrát. Közelről vizsgálva olyan 54-55 körül van megfelelő beállítás. Így talán a filmek képe is jobb, bár még mindig érzek a feketékben infóvesztést, vaksötét szobában is. Amúgy nálam elvileg nincs fenn a frissítés, hacsak fel nem tette kérdés nélkül a TV. (B9)

(#37569) Robi BALBOA válasza Fisha (#37568) üzenetére


Robi BALBOA
őstag

Gamma mennyin van?

Az szerintem totál hülyeség, hogy sötétben 2,4 a helyes beállítás, nappal pedig a 2,2.
Alapból a 2,2 a helyes, semmi köze a környezeti fényviszonyokhoz, mert ha nem jól van beállítva, akkor bebuktatja a feketét.
Van egy két kivétel, mert pl: az Armageddon 2,2-n is kicsit bebuktatja a feketét, 1,9-en sokkal több a részlet, de az már sok, itt lehet az lenne a jó(majd kipróbálom), hogy 2,2-re rakom a gammát, de az 50-es fényerőt 51-52-re(ezt még soha nem állítgattam, mert alapból ez jó).

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/

(#37570) Fisha válasza Robi BALBOA (#37569) üzenetére


Fisha
őstag

2.2 nálam is.

(#37571) janos666 válasza Robi BALBOA (#37569) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ez egy nagyon régi kérdés, ami túl későn kapott választ, így sohasem lesz már igazán tiszta. Már a küszöbön volt a HDR, mire megjelent a Rec1886, ami lényegében kimondta végre, hogy 2.4 az SDR decode gamma (valódi fekete mellett: [link], LCD-n kap egy korrekciót, a sötétszürkéket 2.2 felé húzva). A megelőző évtizedekben ez állandó hitvita volt. Volt, aki 2.2-re, volt aki 2.35-re, volt aki 2.4-re esküdött (a 2.35 azt hiszem a referencia szintűnek tekintett, régi Barco CRT monitorok méréseiből jön, ahol ez még nem gyári kalibráció volt, hanem egyszerűen ezt adta a fizika azzal a technológiával), és ezen szerintem már nem fog változtatni a korábban linkelt doksi (ha valaki 20 évig 2.2-t használt, emiatt nem valószínű, hogy még átállt, főleg ha mondjuk már amúgy is a HDR izgatta jobban, mint az SDR). Az is tovább bonyolítja most ezt, hogy azt hiszem sokan 2.2-t vettek alapul a HDR->SDR konverzióhoz is.

Én személy szerint a 2010-es évek nagy részében 2.4-et használtam filmre PDP-kkel sötét szobában (azoknak még nem volt ilyen jó tükröződésgátló bevonata), de az OLED-ek óta áttértem a 2.2-re és gyenge háttérfényre (mert az OLED fekete már nem világlik fel tőle).
HDR filmhez/sorozathoz viszont lelövöm a fényt, sötétben nézem. HDR játékhoz nem izgat ennyire, hogy elvileg pontos legyen, így akkor általában marad a gyenge lámpa.
Az LCD-ket a doksi megjelenése óta és ma is a Rec1886 szerint kalibrálom SDR-ra.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#37572) chros válasza Robi BALBOA (#37569) üzenetére


chros
őstag

Ez mar pedig igy van. Az mas kerdes, hogy te hogyan hasznalod.

SDR relativ szabvany, ezert van tobb gamma lehetoseg, hogy a kornyezeti viszonyoknak megfeleloen lehessen beallitani.
Minel nagyobb a gamma, annal nagyobb kep melyseget eredmenyez. Azaz a 2.4 lenne jo mindenkor. De nappal nagy napfenynel elvesznek a sotet reszletek, igy lentebb kell menni, 2.2 vagy 1.9.

Nalam a B8-on nincs problema a feketevel a regi 4.10.25-os firmware-rel (brightness 50, contrast 85, azaz mindketto alapon). Igy meg nappal is 2.4-t hasznalok, ha nem tuz hetagra a nap. Ha igen, akkor terek at bright room-ra 2.2-es gamma-val.
A valtogatas pedig nem nagy gond, 3 kattintas, ha szukseg van ra.

Janos: mivel az elozo TV-m LG IPS volt 0.14 nits-es feketevel (gamma 2.4-en), igy a rec.1886 abszolute hasznalhatatlan volt rajta. Azota ruhellem ezt a szabvanyt :) es mint kiderult, nem vagyok vele egyedul. Igy soha nem hasznalom, nem latom ertelmet a gammak mellett.

[ Szerkesztve ]

(#37574) djpundro válasza junior19 (#37512) üzenetére


djpundro
aktív tag

Köszi a valaszt .
Lenyegeben most örülök mert visszakapom az LCD 65pus8102 re a penzt es rendeltem egy Philips 65OLED754 est [link] .Nem android hanem az a Saphi megy rajta .Es alitolag a C9 es panel van benne.
A Dj Nice azt mondta "Na lessz akkor pixelhibas teved ,mivel sok pixelhibas C9 est visszaküldtek "Neki b8 as van ,lehet tenyleg a b8 as jobb ?en nem hinnem .
Ebböl mi lehet az igaz ?

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#37575) Genji válasza djpundro (#37574) üzenetére


Genji
őstag

A c9-es panelt honnan veszed? A cikkben én nem találtam erre utalást, csak, hogy LG panel. (Amúgy van Phillips-es ismerősöm TV divizió-ban már kértem, hogy igazolja le ;] ).

[ Szerkesztve ]

a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart

(#37576) djpundro válasza Genji (#37575) üzenetére


djpundro
aktív tag

Itt irja ebbe a tesztbe [link]. Wrgb-Matrix-Panel alitolag ezek vannak a C9 es meg dragabb Oledeknel .

De most nem is ott akadtam le ,hanem hogy mondta sokan visszaküldtek ca C9 est pixel hiba vegett .Hogy a sok mennyi ,azt nem mondta .Ezert kerdem meg benneteket ,mert erre a forumra utalt .

Most tenyleg sok C9 est visszaküldtek pixelhiba vegett ?Vagy egy paran csak ?Az meg miert sok a par ember ?

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#37577) djpundro válasza krx21 (#37256) üzenetére


djpundro
aktív tag

Neharagudj ,de milyen Oled et vettel ? ami pixel hibas ?! Mivel a Dj nice kolega nagyon ugy gondolja hogy a C9 es panelek közütt sok a pixelhibas es sokan visszaküldtek .Mivel en most egy Philips 65OLED754 et vettem es alitolag abba is C9 es panel van .En azt gondoltam egy C9 es panelnak örülnöm kene ,erre fö egy kolega azt mondja hogy sok a pixelhibas .Most GONDBA VAGYOK :R

a philipses haverod kerdezd mar meg hogy mit gondol a 65oled754 sröl ?

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#37579) blakey válasza djpundro (#37577) üzenetére


blakey
titán

Nincs olyan, hogy C9-es panel, LG OLED panel van amit több típusban/márkában használnak. Ha van pixelhiba akkor visszaküldöd, olyan nincs, hogy egy gyártó garantálja a pixelhiba mentes kijelzőt, csak olyan ami vállalja a cseréjét, stb. Minden típus esetében volt már pixelhibás készülék ezalól a C9 sem kívétel de a Philips, Sony, Panasonic sem azok. Reménykedj, hogy hibátlant kapsz.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#37581) djpundro válasza blakey (#37579) üzenetére


djpundro
aktív tag

Tehat hülyeseg külön a C9 re mondani ?! Erre en is gondoltam ,hogy szerencse dolga es mindegyik nel megtörtenhet .
Nalam nem lesz gond a visszaküldes mivel en nagy Online bevasarlo köszpontol vettem es oda szo nelkül visszaküldhetem .
[link]
Innen es meg kaptam 200€ jovahagyast .Különben ebböl az aruhazbol veszek mindent mivel 3 ev garancia van mindenre 2 ev helyett es mindent inygyen szalitanak ki .

Különben hogyan kelle megnezni? piros TESZT foto val?
Ja igen ,es a pixel hiba mar ujonnan megjelenik es nem egy idö utan is bir ?Vagy az beeges ?

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#37583) H1N1


H1N1
aktív tag

Köszi Modi! Szerintem a mélyláda földelése sem oled téma,de mindegy.Nem akartuk szétoffolni a topikot. Amúgy akkor miért van ott az off topik gomb? :F

[ Szerkesztve ]

(#37584) janos666 válasza H1N1 (#37583) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem azért kicsit más a teniszezés és síelés, mint ha az kerül szóba, hogy a TV-n keresztül kaphat-e zajt az aktív sub az antenna felől. :U

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#37585) H1N1 válasza janos666 (#37584) üzenetére


H1N1
aktív tag

Ez így van ,de ezt a pár hozzászólást elbírta volna a topik.Ráadásul nem ugrottunk egymás nyakának mint oly sokszor más offtopik témáknál.

(#37586) krx21 válasza djpundro (#37577) üzenetére


krx21
nagyúr

65E9. A készülék és az utána lévő kettő panel is pixelhibás volt... :(((

(#37587) djpundro válasza krx21 (#37586) üzenetére


djpundro
aktív tag

Es most mit nezel ? Egy negyedik E9 est ?
Tehat mindegyiknel megtörtenhet .Es hogyan teszteled Piros hatterel ?

Különben nem lehetseges hogy Magyarorszagra mar eleve masodosztalyt adnak ?Mivel halottam peldaul a mosopor vagy Dezodor ,vagy peldaul a Nutella sem nem az amit külföldön arulnak .

[ Szerkesztve ]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#37588) krx21 válasza djpundro (#37587) üzenetére


krx21
nagyúr

Egy kb.6 éves Samsung LCD-t nézek. :DDD Ez a szerviz TV-m... ;]
Várom az új OLED-et, szintén 65E9.
Pixelhibát alap színekkel kell nézni és itt ugye a fehér is az.. Tehát piros, zöld, kék és a fehér.
Az biztos, hogy az esetem érdekes. Vagy kib*szott pechjem volt, vagy valami más van a dologban. Érdekes, hogy ugyan a csere panelek, mind újnak néznek ki, de mindegyiken a fólia enyhén buborékos. Míg új TV-t nem tudsz úgy venni, hogy 1 buborék is lenne a védőfólián. :U
Lehet, hogy csak azokat máshol csomagolják. De azért érdekes, elgondolkodik az ember.

[ Szerkesztve ]

(#37589) Pro Koryak válasza krx21 (#37588) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Pixelhiba milyen távolról látszott + milyen színnél leginkább?

(#37590) krx21 válasza Pro Koryak (#37589) üzenetére


krx21
nagyúr

Volt fehér, volt itt piros is..(ezen látszott, hogy nem jó). Emberi szem függő, ha tudod hol van, akkor már 1-1,5m-ről is ki lehet szúrni. Keresni amúgy jóval közelebb kell, mert elsiklasz felette, ha nem pont rá fókuszálsz..
De normál tartalomnál 2méter körül már lehetetlen észrevenni...

[ Szerkesztve ]

(#37591) blakey válasza djpundro (#37587) üzenetére


blakey
titán

Különben nem lehetseges hogy Magyarorszagra mar eleve masodosztalyt adnak ? - nem
Mivel halottam peldaul a mosopor vagy Dezodor ,vagy peldaul a Nutella sem nem az amit külföldön arulnak . - ez sem igaz illetve másképp, de ugyanazt lehet kapni, pl. a Nutellát több országban gyártják, pl. Lengyelo., Németo., Franciao, stb. Pl. ahol lakom ott a lengyelt és a németet lehet kapni, tehát ugyanaz, mint Németo.-ban vagy Ausztriában

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#37592) daneel_hu válasza H1N1 (#37585) üzenetére


daneel_hu
addikt

Az a baj, hogy folyamatosan ontopik-témánál van lincshangulat. :)

(#37593) Monngoose válasza alaves (#37544) üzenetére


Monngoose
aktív tag

"Még az is lehet, hogy a QD-OLED TV-nek gyengébb képe lesz, mint a WRGB OLED-nek. Annyi előnye azért lehet, hogy csak kék OLED-et kell hajtani és így a piros nem fog kifakulni."
Az LG esetében meg csak fehér OLED-et kell hajtani, szóval semmi különbség.
Ne tévesszen meg a WRGB elnevezés. Az LG csak fehér OLED-eket használ. Egy pixel 4 alpixelből áll, amiből 3 (RGB) színszűrőt kap, míg a negyedik szűretlen fehér. Ez utóbbi a pixel fényerejét hivatott növelni.
(Szóval nincs piros OLED...)

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#37594) daneel_hu válasza Monngoose (#37593) üzenetére


daneel_hu
addikt

"(Szóval nincs piros OLED...)"

Bár nem tudom mivel kapcsolatban jött elő a piros subpixel... de teljesen mindegy, hogy színszűrős-e a WRGB avagy sem... ezzel a megoldással kizárólag az eltérő anyaghasználat miatt előforduló öregedést hivatottak kiküszöbölni, de ettől még a piros szinszűrő alatti fehér sub többet van használva.

(#37595) Monngoose válasza daneel_hu (#37594) üzenetére


Monngoose
aktív tag

Olvasd el, idéztem, hogy mire válaszoltam. Azt is leírtam, hogy miért nincs különbség a kérdéses szempontból a két technológia között (értsd: a kék oled alpixel ugyanúgy kifakulhat a piros színszűrő alatt, ha jobban igénybe van véve, mint az LG fehér oled-je).

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#37596) Partz válasza Monngoose (#37593) üzenetére


Partz
senior tag

Pedig van különbség, a fehér oled egy kevert szín, aminek épp a vörösért felelős ph komponense használódik leggyorsabban. Ellenben a qd-oled csak egy komponensű kéket használ, ezzel ezt kiküszöbölnék. Évekkel ezelőtt volt már erről szó.

*Idén akarta az LGD lecserélni ezt a kék+sárgászöld rétegelést, csak alacsony lett a kihozatal így ez várat még magára.

[ Szerkesztve ]

(#37597) krx21 válasza Monngoose (#37593) üzenetére


krx21
nagyúr

Igen, viszont joggal kérdezi meg az ember, hogy akkor miért degradálódik gyorsabban pl. a piros subpixel, mint a fehér?

(#37598) Partz válasza krx21 (#37597) üzenetére


Partz
senior tag

Fentebb írtam, hogy érthető legyen az LGD jelenleg így rétegeli a fehér oled-et (1. oszlop), amit még ezen felül színszűrőznek.

(#37599) alaves válasza Monngoose (#37593) üzenetére


alaves
addikt

Hát én ezt így nem értem, mert akkor a zöld és kék statikus elem is ugyanúgy kifakulna, de nem!

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#37600) Robi BALBOA válasza janos666 (#37571) üzenetére


Robi BALBOA
őstag

Köszönöm a felhomályosítást, ma is tanultam valamit. :R

(#37572) chros: Nekem ha világos(minden esetben besötétítek) van ha sötét legtöbb esetben úgy tűnik, hogy 2,4-es gammán sok sötét részlet veszik a feketeségbe.

Úgy lehet ahogyan János mondja, egy PDP-n vagy CRT-n lehet jobban néz ki a 2,4-es gamma, Oled-en meg a 2,2.

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.