Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37501) blakey válasza Celtis (#37500) üzenetére


blakey
titán

Ha jobb az antenna árnyékolás és "csak" akkor zavarja a szub kábelét ha a közelében van akkor bizony sokat segít illetve sokkal kevesebb zajt szed össze. A jelenlegi kábelek eleve zavarkeltőek, bármennyire is hihetetlen.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#37502) chros válasza janos666 (#37473) üzenetére


chros
őstag

> sima HDR10 vs. DV összehasonlításra mondod ezt? .. vagy csak oda-vissza váltogatsz?

Sima HDR10 vs DV es csak valtogatas.

> Gemini anyag tudtommal 120fps

Igen, voltak mizok ahol, 120fps-el ment :)

(#37503) junior19 válasza Fisha (#37490) üzenetére


junior19
senior tag

Szerintem kevered a fogalmakat, mivel mit kell beállítani.
Az oledfény, ahogyan a topikgazda is többször leírta már, a panel általános fényerejét szabályozza. Ezt a helyiség környezeti fényerejétől függően kell beállítani, sötét helyiségben 20-30 között, nappali körülmények között 40-50.
Ez a sötét részletekre kevésbé van hatással. Erre a fényerő csúszkát kell használni. Ha a sötét részleteket nem látod, akkor vagy a fekete szinted van bezárva, vagy a gamma értéke nem jó. De a gamma gyárilag általában jól van beállítva.
[link] Ezt az anyagot ad ki a tévén, olyan Oledfény érték mellet, ami számodra kellemes, általában használsz adott körülmények között.
Ha elindítottad a videót, a fényerő csúszkát emeld 60-ra. Ezután addig csökkents egy-egy értékkel, amikor a 2-16 értékek között nem látod a villogást, csak a 17-es oszloptól 25-ig. Az lesz a megfelelő fekete szint, s nem fogod bezárni a sötét részleteket. Nem biztos, hogy nálad az 50-es a jó fényerő érték, lehet, hogy 52 vagy 53 a megfelelő érték. Egy érték is számít.
Ezt minden forráskészüléknél meg kell csinálni, amit használsz.
Ha pedig egyáltalán nem látsz villogó oszlopokat, akkor a forrás videó kimeneti szintje nem egyezzik meg azzal, amit a tévé vár. Ezt a tévén a fekete szint ellenőrzésével, vagy a forráskészülék videókimeneti szint állításával tudod korrigálni.

[ Szerkesztve ]

codec project

(#37504) Fisha válasza junior19 (#37503) üzenetére


Fisha
őstag

Köszi megpróbálom. Bár a fogalmakat nem kevertem, legfeljebb a megfogalmazásból tűnhetett úgy. Minden más érték nálam a rtings ajánlás szerint van. De erre akkor ránézek, hátha jobb lesz.

(#37505) Celtis válasza blakey (#37501) üzenetére


Celtis
veterán

Ez igaz, csak az akkor nem földhurok.

(#37506) junior19 válasza Fisha (#37504) üzenetére


junior19
senior tag

Akkor a megfogalmazás volt pontatlan.
Sötétnek tartod a képet, de 40-es Oled fény értéket írtál. A problémádra a kettő nem igazán jár együtt. Ha a fekete szinted be van zárva, akkor még a jóval magasabb oledfény érték sem megoldás rá. Viszont ha a fényerő pontosan van beállítva, akkor már lehet a 40-es Oledfény is sok lesz.
Az Rtings-es 50-es fényerő érték nálad nem biztos, hogy jó. Nálad lehet 52 vagy 53 lesz a megfelelő érték, s akkor már előjönnek a sötét részletek is, amik 50-es fényerő érték mellett nem látszanak. S ezek akkor sem látszanának, ha negyon felveszed az Oledfény értékét.

codec project

(#37507) blakey válasza Celtis (#37505) üzenetére


blakey
titán

Nem is írtam, hogy az lenne, javasoltam, hogy cserélje le azokat a koaxokat, lehet, hogy pusztán a lecserélésük is segítene a búgás csökkentésében. A képen láthat koaxok gyenge minőségűek.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#37508) Szatura válasza blakey (#37501) üzenetére


Szatura
tag

Köszönöm nektek!
Igazad van a kábeleim olcsó vackok, ezek a legolcsóbb részletek amiket beáldozhatok a jobb érdekében.
Celtis amit írt ott a fő gond, nem a kábelek közelsége (próbáltam minden eshetőséget) rendelek földhurok leválasztót rca-ra és az antennára.....de persze jobb kábeleket is :)

Annyit áruljatok el, nektek is földelt tápdugós az aktív ládátok?

(#37509) djpundro válasza junior19 (#37503) üzenetére


djpundro
aktív tag

Ez a bealitas csak Oledre vonatkozik ?Mert nekem Lcd van es csak fenyeröre van bealitas es nincsen hattervilagitasra bealitas.

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#37510) blakey válasza Szatura (#37508) üzenetére


blakey
titán

nektek is földelt tápdugós az aktív ládátok? - enyém nem földelt.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#37511) djpundro válasza blakey (#37510) üzenetére


djpundro
aktív tag

Nekem a Teufel 4110 ladam nem földelt ,pedig jo kis darab .
[link]

Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118

(#37512) junior19 válasza djpundro (#37509) üzenetére


junior19
senior tag

Ez minden megjelenítőre vonatkozik, legyen az Oled, lcd, plazma vagy projektor. Ez az sdr videójel fekete szint értéke.
Az elnevezések gyártókként változnak inkább, nem a megjelenítő típusa szerint.
Ha jól emlékszem Philips készüléket használsz.
Ott is a fényerő ha jól emlékszem ennek a beállítására szolgál.
Nálad a kontraszt az, ami az LG Olednél az Oledfény, s a videokontraszt azonos az LG Oled kontrasztjával.
De egyébként az felel meg az LG oled fényerő funkciójának a Philipsnél, amit ha nagyon felemelsz vagy csökkentesz, akkor láthatóan befolyásolja a linkelt videót. Más semmilyen kezelőszerv nem okoz nagyon látható változást.

codec project

(#37513) Celtis válasza Szatura (#37508) üzenetére


Celtis
veterán

Ha az RCA-ra teszel, akkor máshova nem kell. Az RCA-val csak az lehet a gond, hogy átmegy rajta a hang. Mindenképpen ellenőrizd, hogy beiktatva nem csökken-e a mély.

Az árnyékolatlan patch kábel és az antenna leválasztó abból a szempontból jobb, hogy biztos nincs hatása a hangra.

(#37514) Celtis válasza Szatura (#37508) üzenetére


Celtis
veterán

Nekem sem földelt a Yamaha ládám. Fura ez a földelt megoldás. Gyakorlatilag bele van kódolva a földhurok probléma.

(#37515) janos666 válasza Szatura (#37494) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én az utcáról bejövő koax (DVB-C TV + DOCSIS háló) és az első F dugós elosztó közé tettem egy ilyet (nekem más jellegű problémám voltak: ott, azon a ponton szétégett a kábel köpenye).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#37516) Szatura válasza Celtis (#37513) üzenetére


Szatura
tag

Ok
RCA már megrendelve, viszont nem találom német ebayen az antennára valót 😐
Honnan tudom, hogy a patch kábel árnyékolt vagy sem?
Van itt a dobozban néhány szürke/sárga 🙃

(#37517) Celtis válasza Szatura (#37516) üzenetére


Celtis
veterán

Nincs fém borítás a csatlakozón.

(#37518) SzlobiG válasza sebgutkopf (#37487) üzenetére


SzlobiG
félisten

Nah jólvan, akkor nem vagyok ezzel egyedül, tény hogy profilokkal lehet játszani, na de kérem, én nem akarok ezzel bajlódni állandóan, teszem azt nappali fényviszonyok esetén egy világos profilt töltök be, este meg egy sötétebbet, ahogy írod is. Pont erre való elvileg az autómata fény vezérlés amit ki fogok próbálni én is, hogyan viselkedik.

HDR esetén 100-as az oled fény és mi a legtöbb filmet HDR-be nézzük, akkor ne nézzünk HDR anyagot mert nem tesz jót neki? :F

(#37519) PuMbA válasza SzlobiG (#37518) üzenetére


PuMbA
titán

HDR esetén a 100-as OLED fény a képernyő egészét nézve kisebb fényerő, mint SDR esetén. :) HDR esetén minden TV gyártó maximum háttérvilágítást rak be alapértelmezett beállításnak, hiszen anélkül nem látnád a HDR előnyét, a nagyobb dinamika tartományt.

[ Szerkesztve ]

(#37520) Fisha válasza junior19 (#37503) üzenetére


Fisha
őstag

Kipróbáltam a módszert, amit leírtál. Nálam 59-60% brightnessnél van az a pont, hogy csak a 17+ rész látszik, és az alatta lévő nem. Nem tudom, hogy ez mennyire normális, de most belőttem erre. A többi forrást is ész nélkül lőjem erre vagy meg lehet valahogy szerezni ezt a videót letölthető formában is?

(#37521) janos666 válasza Fisha (#37520) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem most próbáld meg visszatenni 50-re, és keress a menüben olyat, hogy HDMI Fekete Szint, azt állítsd át másra (ennek a megfelelőjét biztos megtalálod a TV-n, és valószínűleg a forráseszközön is, az elsődleges fontosságú dolog, hogy passzoljon a két oldal, az már szinte mellékes, hogy melyik páros lenne ideális).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#37522) SzlobiG válasza PuMbA (#37519) üzenetére


SzlobiG
félisten

Így hogy mondod valóban, erre nem is gondoltam. :B

(#37523) adamssss


adamssss
veterán

Sziasztok!

Egyre jobban kacérkodom egy 65-ös OLED-el. Szerintem idén egy tavaszi akcióban meg is lesz most viszont elkezdett foglalkoztatni az a gyakorlati kérdés, hogy egy IKEA-s Gettorp tv állvány elbírja-e. A max terhelhetősége 50kg, a C9 talppal 34kg viszont attól tartok, hogy ez az össze terhelhetősége. Szóval nem tudom, hogy a felső üveg panel bírná-e a súlyt... Kicsit drága repedés lenne ha kiderül, hogy nem.

Esetleg valaki használ ilyent, vagy tud valami okosat mondani?

Köszi

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#37524) FollowTheORI válasza adamssss (#37523) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

IKEA-tól kérdezd meg, de szerintem simán elbírja... és nekem úgy tűnik a teteje nem csak üveg, hanem van alatta valami bútorlap még. Vagy szinezett üveg lenne csak a felső?

Mondjuk én nem szeretem ezeket az üveg bútorokat, szerintem túl macerásak... én nem vennék, de ez egyéni ízlés kérdése is. :D

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#37525) krx21 válasza adamssss (#37523) üzenetére


krx21
nagyúr

A súly viszonylag egyenletesen oszlik rá. Kicsit terheled meg kézzel, nyomogasd meg. Te érzed ilyenkor, hogy mennyire fogja bírni. Ha nyeklik-nyaklik akkor válassz más bútort.
De szerintem nem lesz gond.

(#37526) daneel_hu válasza adamssss (#37523) üzenetére


daneel_hu
addikt

65C9 üvegből van?
Jah... az asztalról van szó. :P

[ Szerkesztve ]

(#37527) daneel_hu válasza adamssss (#37523) üzenetére


daneel_hu
addikt

"...hogy egy IKEA-s Gettorp tv állvány elbírja-e."

Elmondom, szerintem mi a gond.
Hülyén fog kinézni... a 65 colos C9 szélessége kb 140 cm, ez a cucc meg 120.
Ha jól kinéző asztalt akarsz hozzá akkor 2 méterben gondolkodsz... minimum. :)

(#37528) EasyLife válasza daneel_hu (#37527) üzenetére


EasyLife
aktív tag

Nekem 180-as és jól néz ki :P
[IKEA BRIMNES]

(#37529) FollowTheORI


FollowTheORI
nagyúr

Nekem meg ilyen van, és csak ajánlani tudom... nagyon frankó cucc és bármilyen lábbal rendelkező tévét rá lehet tenni (wide, narrow, stb). :D
[YSK FAVBRO]

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#37530) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Nem rosszak ezek sem. :)
De fehér az nem látszik a tévé fényétől? (sötétben)

(#37531) dh66e válasza adamssss (#37523) üzenetére


dh66e
veterán

Falikonzol nem játszik?

(#37532) EasyLife válasza daneel_hu (#37530) üzenetére


EasyLife
aktív tag

De, sőt még a plafon is. Ez miért zavar? :F

(#37533) daneel_hu válasza EasyLife (#37532) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nem kell egyből támadni, csak egy kérdés volt. :)
A plafon a perifériás látómeződbe kerül ha bámulod a tévéd, a készüléktől 10 centire lévő bútor az nagyon nem. (ezért kérdezem)

(#37534) alaves válasza EasyLife (#37532) üzenetére


alaves
addikt

OLED-nél sötétben a jó képminőséget csak ronthatják a közvetlen fehér környezeti elemek. Ezért nem volt valami jó ötlet még a B7 ezüstszínű csirkelába sem, mert a végei igencsak fénylenek sötétben.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#37535) Calogero


Calogero
addikt

Én ezt vettem, ennek a hossza 150cm,, a tv szélessége pedig 145 cm
[link]
[kép]

(#37536) krx21 válasza alaves (#37534) üzenetére


krx21
nagyúr

Ezért is jó az E9... ;)

(#37537) EasyLife válasza daneel_hu (#37533) üzenetére


EasyLife
aktív tag

[kép] Ebben sztem semmi zavaró nincs sötétben sem. Majd később kap a tv egy kis magasítást a hang projektor miatt. Nem támadtam csak nem értettem miért okozna gondot.

(#37538) daneel_hu válasza EasyLife (#37537) üzenetére


daneel_hu
addikt

Értem, elhiszem.
Azért lőjj egy képet majd este is. ;)

(#37539) FollowTheORI válasza alaves (#37534) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Sose zavart, pedig B7-em van... :N

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#37540) krx21 válasza FollowTheORI (#37539) üzenetére


krx21
nagyúr

Nekem sem zavart a B7 lába, sőt szerintem szebb is mint a C7 “eső tető” :DDD

(#37541) renatto


renatto
őstag

Samusng QD-OLED

(#37527) daneel_hu Akkor az enyém hülyén néz ki! :DDD Alig 92cm széles....pont mint a talpa.

Direkt villantottam, hogy lehessen látni tükörnek is kiváló! :DD És így a mosolyom sem rontja a kép fényét! :P

(#37534) alaves Azt sosem bírtam megszokni! :O Nem értem, ez hogy nem tűnt fel tervezéskor, hogy 2x 10cm a két oldalon fénylik a sötétben...

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#37542) renatto válasza janos666 (#37521) üzenetére


renatto
őstag

Amit Fisha írt nálam is jelen van. Az utolsó frissítés óta, ha az erősítőn megy át a jel akkor nálam is 57-59-nél lesz rendben a "17", viszont itt már látom, hogy a feketét is emeli...tehát a teljes képe szürkül/világosodik.
Ha direktbe kötöm a tv-re (vagy belső YT) akkor is 53-55 kell, hogy a 17 villogjon, mert alap állapotban csak 19-nél látom a villogást. Ez biztos hogy nem ilyen volt, mert most ránézve az Xbox kalibrációs részére, ott is sötétebb, mert a határ előtti rublika is koromfekete már, pedig azt mindig úgy állítom be, hogy az még pont ne legyen az.
Egyelőre nem foglalkoztam vele, mert legfeljebb veszítek némi sötét részletet, de legalább fekete. És amúgy sem tudok mit kezdeni vele, mert ha belövöm a feketét a fenti szerint, már "világosítja a teljes képet"... :W

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#37543) krx21 válasza renatto (#37541) üzenetére


krx21
nagyúr

Nálam is így van és két oldalt szintén 1-1 mélynyomó. ;)

(#37544) alaves válasza renatto (#37541) üzenetére


alaves
addikt

Még az is lehet, hogy a QD-OLED TV-nek gyengébb képe lesz, mint a WRGB OLED-nek. Annyi előnye azért lehet, hogy csak kék OLED-et kell hajtani és így a piros nem fog kifakulni.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#37545) Thom!


Thom!
veterán

LG OLED B9 és C9 között mi a különbség??
C9 volt alkalmam teszteni valós körülmények között hát ütött az biztos...

(#37546) krx21


krx21
nagyúr

Ma visszakaptam a 65E9 árát a MM-ban. Beszéltem a TV osztály vezetőjével a történetemről és hogy már online berendeltem a másikat. Felajánlotta, hogy ha hozzájuk beérkezik, akkor a boltba beüzemelhetem és megnézhetem. Hát lehet élni fogok vele... Csak ne nézzenek hülyének majd ha egyszínű képeket nézegetek ott 30cm-től... :DDD
Ti mit szoltok? Vagy ne bohóckodjak ott a sok ember előtt?

[ Szerkesztve ]

(#37547) Thom! válasza krx21 (#37546) üzenetére


Thom!
veterán

Mi volt a gond?

(#37548) nitro16 válasza krx21 (#37546) üzenetére


nitro16
senior tag

Szerintem jobban jársz otthon. Azért elég körülményes lenne ott azt kivitelezni. Ki/be csomagolások normálisan, aki segít annak a hozzáállása illetve ahogy teszi azt, többi ember. Meg ott elkezded nézegetni órák hosszat, hogy most akkor minden olyan amilyennek lennie kell? ;] :DDD Neten rendelted akkor van bőven idő az elállásra , az se lesz jó vissza küldöd és csók szerintem.

Thom! Nyugodtan használd a keresőt és megkapod a választ mind2 kérdésedre. :K

[ Szerkesztve ]

(#37549) krx21 válasza nitro16 (#37548) üzenetére


krx21
nagyúr

Pont azt akarom elkerülni, hogy ne kelljen megint cipekedni, az egész tortúrához nem lenne kedvem. Amúgy a MM-online-ból visszaviszik a készüléket ha elállok?

[ Szerkesztve ]

(#37550) Szatura válasza krx21 (#37549) üzenetére


Szatura
tag

Ez most hányadik.......vagy?.......elvesztettem a fonalat......te vagy aki mindig talál hibát? 🙃

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.