Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6801) KROK640 válasza solena (#6791) üzenetére


KROK640
veterán

Alapvetően 300ft-on nem akarok kicsinyeskedni, de valahol persze az elv sérül.
Egyébként volt aki 1000ft-ot adott 4000ft helyett, neki mondtam h semmit míg nem fizet. Erre trükkel más emebren keresztül leszervezett, mikor megláttam, közöltem, hogy 7000ft-ot tegyen le az asztalra vagy hozzá sem nyúlok... Hát hazafelé 0ft-al a szebben, gondoltam h tartoztam egy úttal az ördögnek.
Megjegyzem, felhajtón új SUV., őj építésű ház, bazi nagy TV, konzolt is akart venni stb. Vagy fillérb*szó Deluxe, vagy olyan mint Béka haverom, hogy mindene is hitelből meg részletre van, fizetés után 2 nappal már 3000ft komoly tétel ...

Fogalmam sincs. Egy haverom van aki régóta a szakmában van, de 26 éve ismerem, amjd lehet rákérdezek h nem tud-e erről valamit? ha ne adj isten ő az "500ft-os" fantom akkor két mondaton belül le tudom erről beszélni.
Amúgy az alap, ha más hozzányúlt akkor ugrik az ár felfelé :P és rendszerint halálra is cseszegettem a klienst ilyenkor.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#6802) KROK640 válasza hcl (#6795) üzenetére


KROK640
veterán

Na mondjuk ezt nem tudom megjátszani, mert kb 95%ban házhoz megyek.
Ennek több oka is van : ne hozzon ide nekem mindenféle ki tudja milyen állapotú vackot, nekem kelljen még konnektort, monitort keresni, és a villanyszámla többletet is fizetni. Másrészt rossz tapasztalatom van, mert volt akinek ragadt a keze... Ne adj isten ott lihegjen a szobámban a nyakamba, míg csinálom... Ha házhoz megyek minden részvevőnek kényelmesebb ebben az esetben.
Mondjuk tavaly egyvalaki 3 laptopot hozott egyszerre házhoz, de az amúgyis bartell volt. (ő lent szerelte a bojleremet, én fent csináltam az emeletemen a gépeit)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#6803) *Ropi* válasza KROK640 (#6802) üzenetére


*Ropi*
félisten

Pedig ha házhoz viszik, az már jelzi a szándék komolyságát (neked meg végképp jobb, mert tetemes szabadidő mennyiséged marad meg). Előre jelezheted, hogy nem tudja helyben megvárni - egyrészt mert több óra, másrészt mert a koronavírus miatt nem lehettek közös légtérben. Csak addig engedd be (pl. előszobába), ahonnan nem tud semmit elemelni.

Így tudja előre, hogy ha nem fizet, akkor nem kapja vissza a cuccát: aláírathatsz vele olyan átvételi szerződést is, hogy 1 hónap után napi x összeg tárolási díjat számítasz fel, 6 hónap után pedig a cucc tulajdonjoga a tiéd és eladhatod: ezek után csak az fogja elvinni, aki valóban komolyan is gondolja.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6804) BiP válasza *Ropi* (#6803) üzenetére


BiP
nagyúr

Aláírni bármit? Ilyen ügyfélkörnél?
Házhoz: a többség totál vakon van, lehet, hogy jobb, ha nem dugiszálja a gépet. Megcsinálod, erre otthon rosszul rakja össze, te leszel hibás. Jobb hs látja a daját szemével, hogy ez nála működik.

(#6805) Cs1csó válasza KROK640 (#6802) üzenetére


Cs1csó
félisten

Amúgy - vannak korrekt emberek pl. az említett bojlerszerelés - ilyenkor az a legjobb ha megteheti az ember, hogy van egy kis műhelye pl. egy átalakított garázs stb. és ilyenkor nem a lakásába kell behívni az ilyen embereket. (akiket nem ismer stb.)

(#6806) *Ropi* válasza BiP (#6804) üzenetére


*Ropi*
félisten

Igaz: az ügyfélkör minőségi faktort nem vettem figyelembe. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6807) hcl válasza KROK640 (#6802) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ja, én nem engedem ezeket be :)

Nekem is csak kiegészítés az ilyesmi, de pont ezért, megnézem, mit és kinek. Mert nem halok bele, macera meg nem hiányzik.

@Ropi : ++. Ha már megmozdul érte, akkor kiszűrtél egy csomó félhülyét.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#6808) F.E.K.. válasza Cs1csó (#6787) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Nem annyira biztos az. Hacsak nem vagy nagyon fegyelmezett pénzügyileg emelnéd az életszínvonalad, ami emelné a költségeid is.

(Havi 500 000Ft nettó egyébként nem is annyira sok ám,a kiadásoktól is függ erősen. Én például fix 150 000 ft kiadással kezdem a hónapot, aztán jön csak a többi kiadás... Nem, nem hitel, gyerekkel kapcsolatos kiadások, és nem, nem gyerektartás :DDD )

[ Szerkesztve ]

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#6809) KROK640 válasza BiP (#6804) üzenetére


KROK640
veterán

Amúgy igen, ebben is nagyon igazad van

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#6810) Cs1csó válasza F.E.K.. (#6808) üzenetére


Cs1csó
félisten

Persze itt sok változó, de kb. úgy értettem, hogy egyedül vagy, esetleg egy párod is aki szintén nem minimálbéres stb.
500k még akkor is elég egy egy kis lakást kell bérelnie saját magadnak.

(#6811) F.E.K.. válasza Cs1csó (#6810) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Ez itt nagyon nagyon off ugyan, de röviden: feleségem a gyerekkel (születési sérült) foglalkozik, fizetős munkahelye emiatt ~10 éve nincs, így egyedül tartom el a családot.

Fêlreértés ne legyen, nem panaszkodom, végül is eddig se halltunk éhen. Csak jó tudni hogy a félmilliós nettó mint álomfizetés nem is olyan sok ám ha olyan a helyzet. (Bármekkora "álomfizetés" tud kevés lenni, helyzet kérdése)

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#6812) KROK640 válasza F.E.K.. (#6811) üzenetére


KROK640
veterán

Igen, helyzet kérdése, meg időé is.
Emlékszem mikor 90 ezer ft-os fizetés volt az álmom (akkoriban 60 körül kerestek az emberek, meg én is), most meg hát ... max 4 órában lenne jó az a pénz

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#6813) Cs1csó válasza F.E.K.. (#6811) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ezt szomorúan hallom. A létminimum kb. 100k/fő tehát ha a család létszáma több és csak egy kereső van akkor ez az 500k már nem is annyira sok.

(#6814) hcl válasza F.E.K.. (#6811) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ja, amúgy nyilván könnyebb annyiból megélni, de az sem az a felhőtlen gazdagság. Én a felét kapom, az már úgy a kint a vízből, de nem csinálsz azt, amit akarsz.

Mutogatni való hater díszpinty

(#6815) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Ma én voltam pofátlan :D
Rendeltem március végén Microsoft alap webkamerát, cégnek, jön-amikor-jön. Írták, hogy majd jelkeznek. Most jelentkeztek, hogy ugye az nincs, viszont van helyette valami naaaagy (ismeretlen csehszlovenszkó) márka terméke olyan 70%-al többért. Kérem-e?
Megpróbáltam alkudozni :DDD . Írtam, hogy tudom, piaci helyzet, de ismeretlen márka, ugyanazzal a tudással (meg ki tudja, milyen kép/hangminőséggel), ugyan adhatnák már annyiért, mint az MS-t, vagy ha már nem is annyiért, de (minél) nagyobb kedvezménnyel.
A csajnak nem volt humorérzéke, se nem volt alkuképes, úgyhogy törölte a megrendelést :DDD . Én meg úgy vagyok vele ennyire még a cég pénzét sem szóróm, pláne, hogy visszaálltunk, és előtte mobileszközzel megoldottuk a webkamera kérdést, de persze jól jött volna egy tartalék.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#6816) E.Kaufmann válasza E.Kaufmann (#6815) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Azért, ha valaki meg van szorulva, privátban megírom a bolt nevét :)

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#6817) Diabolis válasza KROK640 (#6731) üzenetére


Diabolis
tag

Nem tudom melyikkel szereted jobban sz*patni magad:
1: Amikor nulla pénzért bevállod a hülye usereket, vagy
2: amikor ezt velünk meg is osztod

:D :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#6818) Beba Snake válasza Diabolis (#6817) üzenetére


Beba Snake
junior tag

A 2. verziónál minket is ..opat. :K

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#6819) Diabolis válasza KROK640 (#6770) üzenetére


Diabolis
tag

Szerintem a 20 évvel ezelőtti melókhoz képest mindenkinek (ismerősi körömben legalábbis) visszaesett a maszek mennyisége. Egy winfost felhúzni már nem akkora küldetés mint mondjuk a '95-'98 korszakban. Legtöbbször, átlag filmes-faszabúkos usernek elég az a pár driver amit talál a win, + TALÁN mellédobja a VGA drivert.
A hw pedig hülyebiztos. Oké, ebben a fórumban említettünk pár kivételt, de az átlag user nem elég erős :D
Felhasználói szinten sokkal egyszerűbb lett az informatika, mellé ott a google és a youtube. Az az "informatikai műszerész technikus" amit pl. én tanultam két évtizede, mára kiveszett.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#6820) hcl válasza Diabolis (#6819) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

De bármilyen egyéb gondnál, amikor nem megy az "addig nyomogatom amíg jó nem lesz" már némely "szakember" is elvérzik. Meg amikor ki kell takarítani a laptopot.

Mutogatni való hater díszpinty

(#6821) solena válasza hcl (#6820) üzenetére


solena
tag

Takarítani még hagyján, de amikor pasztázni is kell:DDD Egynémelyik tervezőmérnöknek az alfelébe dugnám föl az agyszüleményét, vagy amikor elégnek kéne lennie, hogy csak kivegyem az akkut, de már ahhoz is az alfelét szét kell kapni 627 darab, 823 féle csavar esetén, és ezt esetleg megspékelték rideg, könnyen törő műanyag fülecskékkel. Ilyenkor nagyon remélem, hogy csuklik:DDD

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#6822) Diabolis válasza hcl (#6820) üzenetére


Diabolis
tag

Így igaz, ráadásul az éveket és a rutint semmi nem pótolja. Lásd: Évek óta, rutinból indítod újra a windowst, és tudod, hogy a problémák legalább 50%-a ezzel meg van oldva :D
Amikor a megoldást nem találod a neten, vagy éppenhogy, amikor sok-sok eltérő megoldást találsz a neten, akkor jön a tudás. És most beugrott, amikor anyósom nagy ritkán háziorvoshoz megy. Addigra minden tünetére a lánya már negyven magyarázatot talált a neten, és mind halálos betegség :D
Némelyik user is ugyanez. Hozza a gépét: Figyi már, a neten azt mondták lerohadt a táp, már kettőt cseréltem, de nem jó ez a szr!
Aha... A táp... Értem.... MAjd odbsztam a reset gombnak, ami így visszaugrott normál állapotba, és elindult a gép... Két tápcsere után :D

[ Szerkesztve ]

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#6823) koby11h válasza Diabolis (#6819) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ja, hozzám már szinte csak az kerül ami
- a régi asztali gépről hogy megy át az IDE hdd-ről az anyag a laptopra (OneDrive, GDrive, Dropbox ezek szinte ismeretlenek vagy nem akarja használni), de nekem van USB3-as dokkolóm mindenhez!
- vettek egy új linuxos vackot az Auchanben / Euronicsban / .húúú és társaiban és minden igyekezet ellenére még sem sikerült az a Windows telepítés és valami nem megy
- vett valami régi sz@rt és azon valami nem megy, pedig már három rokon/ismerős/szomszéd is megszakértette és közölte vele hogy hülye vagy Béla! de kéne valaki aki "hivatalosan" is a szemébe mondja...
- ja meg a leesett/leejtettem/lelökte a macska és rajta volt a (diploma)munkám/családi fotók/az univerzum minden titka de csak ez az egy példány létezett.
Sima Windows telepítés már 1-2 éve nincs ami nem is baj, tök unalom az egész.

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#6824) hcl válasza solena (#6821) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

+++++

@Diabolis : Van ilyen :) De sokszor én is guglizok. Mondjuk a user meg annyit se.

Mutogatni való hater díszpinty

(#6825) koby11h válasza solena (#6821) üzenetére


koby11h
aktív tag

Már egy ideje előre kérem a laptop sorozatszámát/service tag-jét, hogy meg tudjam nézni milyen lenne szétszedni. És ha valami brutál macerás csavar nélküli agyonvékonyított szerelhetetlen izé akkor vigye szervizbe.
Úgy sem fizeti meg hogy én kínlódom azzal a rémálommal és izgulom végig hogy semmit tönkre ne tegyek közben véletlenül :)
Szedtem már szét újra laptopot mert mire összeraktam kimaradt egy csavar és zavart, hogy honnan. Meg lett de nem volt élmény.

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#6826) Cs1csó válasza solena (#6821) üzenetére


Cs1csó
félisten

A noti egy külön világ, sokszor spéci szerszámok is szükségesek a szétszedéséhez van a boltokban külön "notiszerelő készlet" ami vicc de ez van.

(#6827) F.E.K.. válasza solena (#6821) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Nem annyira kizárólag az új gépek tulajdonsága... HP Omnibook XE3, 2000-es évekből.

Hdd cseréhez a kijelző és a billentyűzet találkozásánál lévő borítást kell levenni (két csavar és rugalmas fülek), ekkor hozzáférhetőek a billentyűzet csavarjai (4 darab), azt kipattintva (és az erre "kószáló" szalagkábeleket széthúzva) már látod is a célt... (még pár csavar, kábel, és kiveheted).

Alaplapi akku cseréjéhez pedig konkrétan teljesen szét kell szedni... (képernyő, felső majd az alsó borítás, billentyűzet, takarók, kábelek, az alaplapot kivéve hozzáférsz... (ráadásul nem forrasztott akkuról van szó hanem széthúzható csatlakozóval van szerelve. Viszont tényleg akku és nem elem legalább).

Szóval régen is szerettek "szerelésbiztos" eszközöket tervezni. (a fő akkumulátor bezzeg simán szétpattintható ;))

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#6828) Lenry válasza Cs1csó (#6826) üzenetére


Lenry
félisten

életem legjobban elköltött 10 dollárja volt, amikor megrendeltem AliExpressről egy ilyen hangyapöcs méretű bitfejeket tartalmazó készletet.
van olyan noti a cégnél, aminek a szétszedéséhez szükséges philips fej inkább néz ki injekciós tűnek mint csavarhúzónak


PH1 for scale

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#6829) E.Kaufmann válasza Lenry (#6828) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

A laptop és mobilszerelés az új órásmesterség.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#6830) hcl válasza Lenry (#6828) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nekem is van :)

@koby11h : Hasonlóképpen, előre tájékozódunk.

@F.E.K.:Ez a megoldás azóta is szokásos. Főleg konzumereknél.
De a Gericom 6200AT meg a még annél is régebbiek még annál is hardcore-abbak voltak. Aztán néz meg, hogyan kell billentyűzet cserélni egy Lenovo X240, meg egy T450-en :D Ég és föld.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#6831) Pötyi válasza Lenry (#6828) üzenetére


Pötyi
őstag

Képzeld el ugyanezt T1-es torxban!

:DDD

QNX is cool!

(#6832) F.E.K.. válasza hcl (#6830) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Igen, ismerős a dolog... Vannak régi gépeim (egy időben gyűjtöttem és rendberaktam ezeket, van például egy működő, majd' kimaxolt Toshiba T1000 is itthon l. Mondjuk azt pont könnyű szerelni :DDD )

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#6833) koby11h


koby11h
aktív tag

Azért az építőiparban is van kókler, ha nem ismeritek és akartok más szakma barbárjain szörnyülködni.
Ennél még ingyen is jobbat tudnék csinálni sok esetben.
Építőipari szégyenfal

[ Szerkesztve ]

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#6834) opr válasza koby11h (#6833) üzenetére


opr
veterán

Epitoiparban is? IS?! ISSSS?!
Most komolyan? Az osszes verpistike egyutt nem olyan rossz, mint egynemelyik "szaki".

A kedvencem amugy tovabbra is az ajanlott, megbizhato, referenciakkal rendelkezo gazszerelo, aki ego cigivel a pofajaban lepett be a lakasba, hogy "jonapot, itt szivarog a gaz?" :W
Masik: Vizszerelot kihivtuk, hogy le kell cserelni a csapot a furdokadban (lecsereltem volna En, de alberlet volt, nem volt szabad). Csavo megjelenik, kezeben a makitaba vesofej befogva, mondom
- Ajjamamegdekurvagyorsan, hovameszmicsinani?!
- OOOO, nem itt lesz a furdoszobafelujitas? :F
- Nem, baszod, itt csak csapcsere lesz.
- Ja, jovanna, nem kell azonnal igy felkapni a vizet! Akkor hozom a csapot...

Hogy villanyszerelos is legyen: Konyhaban az egyik konnektor razott kicsit. Felhivom a fatert (aki szinten villanyszerelo), mondom nezz mar ra, ehhez nem tudok hozzanyulni, egy darab szigetelt szerszamom nincsen (azota ez a problema javitva, ez meg az elso albi volt, osszes szerszamom volt ket darab csavarhuzo: mindketto csillag, raadasul ugyanakkora).
Hat baszki, az okos szaki ugy blankolta meg a kabelt, hogy ahol bekototte, onnan meg bo ket centin nem volt szigeteles, es a kabel picit hozzaert a konnektor muanyag hazahoz. Annyira pont eleg volt, hogy razzon picit.

Apos, epitkezes: Harom napig nem tudott ott lenni, hogy figyelje a melosokat. Mire visszament, a budinal az ablakot sikerult ugy megcsinalni, hogy 60 centi szelessegben volt 3,5 centi eses.

Szerintem nincs olyan terulet a vilagon, ahol olyan borzalmas a balfasz "joazugy" kokler Janosok aranya a normalis szakemberhez, mint az epitoipar/viz/gaz/villany.

Nem veletlen hivjak a kommersz felest komuves kavenak. :U

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#6835) hcl válasza opr (#6834) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Csak a probléma felmérését gyorsította! :DDD

Mutogatni való hater díszpinty

(#6836) opr válasza hcl (#6835) üzenetére


opr
veterán

Az mondjuk biztos. :DDD

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#6837) Cs1csó válasza opr (#6834) üzenetére


Cs1csó
félisten

A kőműveseknek is csak egy dolog nem megy, a vízszint, meg ami ugye ebből jön: merőleges, derékszög

(#6838) opr válasza Cs1csó (#6837) üzenetére


opr
veterán

Igen, altalaban az ujepitesu hazak kozel tokeletesek, mindossze harom dolog szokott hianyozni beloluk. A fuggoleges, a meroleges, meg a parhuzamos. ;]

Amugy azt ne higgyetek, hogy ez magyar sajatossag... Angliaban ugyanez a helyzet sajnos, pont ugyanolyan fos munkat vegeznek a kedves szakik, csak eppen negyszer annyiert.
Ha egyszer eljutok odaig, hogy sajat hazam legyen, biztos, hogy az lesz a vege, hogy az ismeros haver bridagot kihozom Magyarorszagrol, es fizetek nekik angol szinten, csak csinaljak meg istencsaszar minosegre. Akitol csak a szelet meghallom egy "joazugy"-nak, az meg mehet a Temzehez, haza onnan kajakkal megy. :D
Mondjuk azok haverok, es meg soha nem hallottam panaszt a munkajukra. A dolog szepseghibaja, hogy mind tul van az 50-en, szoval mire addig jutok, hogy legyen sajat hazam, mar erosen nyugdijkorban lesznek. :(

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#6839) Cs1csó válasza opr (#6838) üzenetére


Cs1csó
félisten

Olvastam már erről a profi megoldás, hogy felfogadsz az építtetőtől függetlenül egy építési ellenőrt aki az egész építkezés alatt ott van és végig a körmükre néz a munkásokra, hogy minden úgy legyen ahogy kell.

(#6840) opr válasza Cs1csó (#6839) üzenetére


opr
veterán

Igen, ilyesmi volt a terv, de ez abban az idoben volt meg, amikor a valsag utan ujra nagyon felporgott az epitoipar, viszont szakit talalni a lehetetlennel volt hataros. Epitesi ellenorbol ketfajta volt: Az egyik, aki ket evre be van tablazva, addig nem er ra, a masik meg az, aki olyan arat mondott, hogy ha szar lesz a haz, lebontod es ujra felepited, meg az is olcsobb.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#6841) koby11h válasza Cs1csó (#6839) üzenetére


koby11h
aktív tag

Én is ezt tettem. A környéken egyedül a mi házunknál nem jelentkeznek olyan hibák ami miatt több szomszéd kapott már sírógörcsöt.
A műszaki ellenőr is és én is rendszeresen kijártunk és mindent ellenőriztünk, mértünk, fotóztunk.
Volt, hogy lebontattam boltívet, közfalat. Odébb tetettem áthidalót, radiátort - egyszerűen mintha nem tudtak volna rajzot olvasni, mérni...
Egyedül a villanyszerelő az akire semmi rosszat nem tudtam mondani. Én elbasztam 3 aljzat helyét - vagyis oda nem kértem 220V-os aljzatot és utólag kiderül, hogy jó lenne. De amit kértem minden patent ahogy elvártam.
A vizes-gázos elment, a kőművesekkel viszont ahogy írtam folyamatos volt a harc...
A burkolókból is egész normálisat fogtam ki. Festő is az lett volna, de végül inkább én fejeztem be, de ez a főnöke hibája volt.
Az építkezés azért egy nagy kaland. Aki csak panelből panelba költözik nem tudja mit úszott meg, hogy kihagyta...

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#6842) BiP válasza koby11h (#6841) üzenetére


BiP
nagyúr

Mi amikor kiköltöztünk albérletből (lakás) saját házba, akkor előtte eldöntöttük -friss házasként- hogy egyikünknek sem hiányzik az építkezéssel járó idegeskedés, meg hogy rámenjen a házasságunk, úgyhogy egyetértettünk, hogy veszünk valamit, ami mindkettőnknek tetszik (és persze belefér a büdzsébe).
Mai napig nem tudom megérteni, miért akar annyi család építkezni, sajátot építeni.
Óriási rizikó, alapból magas költségek, nincs normális szaki, ha meg generálkivitelezővel csináltatod, az ő körmére is rá kell nézni mindig.
Mindezt úgy, hogy nem is értesz hozzá.

(#6843) Elemental válasza BiP (#6842) üzenetére


Elemental
addikt

Ha senki nem építkezne, te hogy vennél házat? :)

(#6844) nyisziati válasza Elemental (#6843) üzenetére


nyisziati
veterán

Szerintem arra célzott a kolléga, hogy a generálkivitelezők építsék csak szépen a házakat, aztán amikor kész, ő beköltözik.
Tehát neki, mint magánszemélynek ne kelljen végigizgulni egy építkezést.

(#6845) SZIGMA válasza opr (#6834) üzenetére


SZIGMA
aktív tag

"a kabel picit hozzaert a konnektor muanyag hazahoz. Annyira pont eleg volt, hogy razzon picit."

A konnektor műanyag háza hogyan rázhat? Merthogy annak elektromosan szigetelő anyagból kell lennie, életvédelmi és érintésvédelmi okokból.

Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!

(#6846) E.Kaufmann válasza SZIGMA (#6845) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

ócccó konektó, öccáz forin, kicsicsíp

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#6847) hcl válasza SZIGMA (#6845) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Van egy fém kerete általában, gondolom azzal keverte.

Mutogatni való hater díszpinty

(#6848) SZIGMA válasza hcl (#6847) üzenetére


SZIGMA
aktív tag

A burkolatnak azt is takarnia kell. Egy esetet tudok elképzelni: panellakás vagy régi ház, nem volt a védőföld behúzva (bár konyhát írt,ami többnyire hidegpadlós, oda azért illett volna elvinni), tehát a keret nem volt földelve és ahhoz ért hozzá a fázis. Merthogy a védőföld érintkezőjét meg tudod érinteni kívülről is, meg tud rázni, míg a többi ugye a burkolat alatt van.

Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!

(#6849) hcl válasza SZIGMA (#6848) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Illett volna - ne lepődj meg, ha nem tették, rengeteg panelban nincs védőföld, mi is szívtunk vele.

Mutogatni való hater díszpinty

(#6850) Beba Snake válasza SZIGMA (#6845) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Vizes fal nem szigetel, simán megráz a delej még akkor is, ha a konnektor jól van bekötve.
Bank, csöpögő radiátor, átázott padlószőnyeg, koax ethernet csatitól ugrottam 1 métert és repült az "A kú... ...nyát ..sszameg..." nagyon hosszan. :K

[ Szerkesztve ]

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.