Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12351) Diabolis válasza hcl (#12348) üzenetére


Diabolis
tag

Syl átérzi a helyzetet :D :D :D :D
54m2, másfél szoba, 3 ember. Nem tudsz jól pakolni, hidd el. Oké, az az én heppem, hogy a mi szobánkban a falon nem lehet szekrény a ruhásokat kivéve. Nem akarok egy IKEA raktárban élni, kell a szabad falfelület.
Augusztus is finom szokott lenni, amikor készülök a Falloutra. Szervezői cuccok a szoba bal oldalán, saját jelmez/felszerelés a jobb oldalán, 20cm széles folyosó a szoba közepén, hogy eljussál az ágyig.... Egész évben összesen nem hallom a drágámat annyit káromkodni, mint abban a három hétben :D
Ezért csaptunk le azonnal a kertesházra. Dupla költsége lesz a lakhatásunknak (magasabb rezsi, bejárás 30km, magasabb albérleti díj, stb), de legalább lesz helyem festeni, varrni, tákolni. (Említettem már, hogy ugyanitt katonai sátorlapot keresek? :D )

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#12352) hcl válasza Diabolis (#12351) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

52m2 (albérlet), 2 ember, plusz jó sok dobozolt bútor, mert költözési támogatás előbb volt, mint lakás, ami még mindig nincs kész :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#12353) Top cat válasza koby11h (#12341) üzenetére


Top cat
őstag

"Szerszámot meg nem adunk kölcsön" Nagyon igaz. :K

Úgy vagyok vele, hogy mérlegelni kell, melyik az olcsóbb. Veszek szerszámot, vagy megcsináltatom "mesterrel". Ezért vettem pár éve láncfűrészt. :D

(#12354) Moleman válasza koby11h (#12341) üzenetére


Moleman
addikt

Aránylag olcsón is meg lehet úszni, a teljesség igénye nélkül:
- legolcsóbb racsnis dugókulcskészlet piacról (a 1/4"-os szárat már javítani kellett, mert széthullott a racsnis része, egy aliexpresszes donor lett a barátom)
- obis/lidlis/aldis csavarhúzókészletek, 2-3 szett sima, + 1 műszerész
- 2 szett villáskulcs + 1 szett racsnis csillagkulcs (mind obis/lidlis)
- pár borzalmas obis fogó (az oldalcsípő egy gitárhúrt nem képest elvágni), + pár drágább fogó
- obis franciakulcs (kádtöltő csaptelep cseréhez kellett egyszer, kb 7 éve)
- obis kiskalapács, kisbalta
+1 Knipex Cobra, ami borzalmasan drága volt (még úgy is, hogy használtan vettem egy barátomtól), de imádom.

Villamos cuccokból csak egy jó ütvefúró, egy gagyi obis dremel, egy forrasztóállomás és egy pillanatpáka a készlet. A legközelebbi költözéskor veszek még egy akkus csavarozót, mert most már sok a bútor. :)

Ez mind megvolt már a 34 nm-en is, a kanapé ágyneműtartójában tároltam. :D

Az autóhoz lett még pár cucc az utóbbi 1.5 évben, akkus ütvecsavarozó, nyomatékkulcs, 381 mm-es emelő.

(#12355) qnadam válasza freemanone (#12346) üzenetére


qnadam
veterán

na jó, de az emberek wd40 alatt a klasszikus kék-sárgát értik. én is :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#12356) Top cat válasza qnadam (#12355) üzenetére


Top cat
őstag

A klasszikus WD40-nek, számtalan felhasználási területe van. ;] :D

(#12357) hcl válasza Top cat (#12356) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Forrás

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12358) MasterDeeJay

Ismerős megkérdezte hogy cserélnék-e billentyűzetet notebookban mert nem működik minden betű. Kommersz tucat HP 250-es. A boltban ahova bevitte nem valltatták el. Gondoltam megnézem 5eft ebayen egy utángyártott angliából. Megrendeltem, berakom 10-20 perc alatt.
Megérkezett, szedem szét a gépet erre látom hogy nem férek hozzá a billentyűzethez. Kiszedtem az alaplapot is, úgy sem. Hát mondom ilyen nincs, egy szaros billentyűzet cserére már most elcsesztem fél órát.

Hát mondom szégyen de néznem kell youtube-on szétszedési videót... Elszörnyedtem.. Konkrétan műanyag szegecselve van a fedlaphoz a billentyűzet. Gyakorlatilag HP úgy gondolta hogy egyszerhasználatosra gyártja a gépet... Na persze már csak azért is ha már eddig eljutottam megcsinálnom. Pengével egyenként kitörögettem a szegecseket, tele volt vele a szoba mire azt a sok szart kitörtem. Aztán persze felfeszegetni a bill-t tartó fémlapot ami össze vissza görbült. Nagy nehezen összeraktam, és nyeklik össze vissza az egész, bár új korában is szar volt de most már szép hullámosan szar lett az új bill-el.
Szóval máskor kétszer is meggondolom hogy egy egyszerű bill cserét elvállaljak youtube videó nélkül.
Visszasírom a régi Dell Latitude szériát ahogy két csavar volt a bill kiszerelése és alatta a procit is egyből lehetett cserélni. Ezeken a mai hulladékokon meg már minden forrasztva van, brutál gány módon összerakva.
Találkoztam nemrég olyan notival is ahol a ram, proci és az SSD is forrasztva volt, gyakorlatilag semmi nem cserélhető benne.
Ez mind szándékos környezetszennyezés a notigyártók részéről.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#12359) hcl válasza MasterDeeJay (#12358) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Konzumer gép... Amúgy vissza lehet azt olvasztgatni a helyére, ha kell. Meg ragasztó is lehet.
Érdemes előbb videót nézni amúgy :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#12360) Aljasvip válasza MasterDeeJay (#12358) üzenetére


Aljasvip
senior tag

Olcsó és évente cserélhető gépet akart a nép? Lett.
A környezetszennyezést a user is felelős, nem csak a gyártó.

Szerintem kevésbé környezetszennyező egy all-in-one laptop alaplap gyártása, mint az alaplap + proci + RAM + HDD/SSD gyárak szummája.
Több tucat olyan gép van a környezetemben ami sosem volt hibás, sose cseréltek benne semmit (kivéve HDD -> SSD). Na az ilyen felhasználóknak teljesen felesleges bármilyen cserélhető komponens, bőven el lettek volna egy ilyen egybe alaplapos csodával. Ez az érem másik oldala :)

(#12361) Lenry válasza Aljasvip (#12360) üzenetére


Lenry
félisten

bőven el lettek volna egy ilyen egybe alaplapos csodával

... egész addig a pillanatig, amíg valamit mégis csak hibás nem lesz benne, mert akkor meg megy a hiszti, hogy mi kerül egy billentyűzetcserén 50.000-be vagy mi az hogy nem lehet benne több memória?

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#12362) E.Kaufmann válasza Aljasvip (#12360) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Én álmom mobiltelefonok terén egy olyan "üveglap", szoftveres skin-nelhetőséggel, amiben egy kis fogyasztású erős FPGA vagy erős FPGA-val megtámogatott SOC van, és a hw 20 évig bírja. Ami pénzbe kerülne, az max a frissítések, szoftveres támogatás az új tulajdonságokhoz, aki meg nem akar rá költeni, pár biztonsági frissítést az is kapna időközönként és alap funkciók ugyanúgy mennének továbbra is. Így elég lenne csak a szoftveres újdonságokért fizetni, anélkül, hogy ki kellene dobni. Így a gazdasági pörgés is valamennyire megmaradna, de mégiscsak kevésbé szennyeznénk a környezetet.

Tudom, túl futurisztikus, de ugye már a rádiók is egyre nagyobb részben szoftveresek, vagy fpga alapúak, új szabványra fel lehetne készíteni szoftveresen is, ha ez lenne az érdek. Érintőgombokat is lehet már lassan ultrahanggal szimulálni, így pl szabadon el lehetne helyezni gombokat. Ha nem is lenne teljesen átlátszó, de azért kijelzővel teljesen körbevehető a telefon, vannak mindenféle gorilla üvegek, az FPGA-k is egyre nagyobb teret nyernek és egyre magasabb szinten programozhatóak. Az akksitechnika az ami még nem az igazi, elvileg szilárdtest akksik lehetnének befutók.
Az lenne a lényeg, ha 6-7g-t szeretne az ember->fizet, új kinézet->fizet, újabb rendszerek->fizet, miközben ugyanazt a "lapot" használja.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#12363) Aljasvip válasza Lenry (#12361) üzenetére


Aljasvip
senior tag

Persze, de ezért írtam direkt, hogy az átlag felhasználónak nem kell ilyen. Jaj de, egyszer put képernyő csere mert megnyomódott. De tényleg csak ennyi.
Anyukámnak FB-rá kell a gép, meg mostanában Netflix nézésre, húgomnak filmet nézni, ismerősnek word és excel szerkesztés meg néha ppt (vállalkozó), stb...
Ezeknél a felhasználóknál semmi igény nincs fejlesztésre, mert 3 év a gari lejárata után a gép úgyis megöli magát, vagy belassul annyira, hogy fáj használni (pedig nem a kis i3 tehet róla) :(((

[ Szerkesztve ]

(#12364) Pötyi


Pötyi
őstag

Az a porbléma, hogy hiába esküdözik égre-földre a két szülő, hogy nekik aztán tényleg csak hómoffiszra kell a gép, meg wörd és excel és ahoz bőven elég az alaplapra integrált videokari, egyszer úgyis hazahoz a szemtelen gyerekük egy olyan FPS-t, ami minimum négygigás VGA-t kíván.

[ Szerkesztve ]

QNX is cool!

(#12365) MasterDeeJay válasza Aljasvip (#12360) üzenetére

Az oké lehet olcsóbb legyártani de gyorsabban is avul el.
Mostanában rengeteg Atom procis géppel találkozom, legrosszabb hogy HDD-vel, 4gb rammal horror használni aztán hozzák hozzám hogy gyorsítsam fel... Facebook is használhatatlan lett az új megjelenésével, és nem azért mert rohadtul ocsmány és össze vissza az egész hanem hogy erőmű kell neki és sok ram. Na egy atomos gépet ez is megfektet.
Én meg csak szörnyülködök micsoda alja megoldások vannak a gépben. És nem érzem azt hogy ezek a gépek évekig kiszolgálnának valakit. De bezzeg ennek a konkrét példánynak cserélhető az akksija mára már az sem mindnél van így.
De ugyan így telefonoknál a nem cserélhető akksik problémája, csak azért kell kidobni a telót mert megdöglött az akksija és nem bír fél napot sem holott kiszolgálna még egy két évet.
Én simán megveszem a sérült hardvereket is, megjavíthatom magamnak vagy mennek piacra természetesen leírva hogy javított. Most is egy ramcsatorna döglött Xeon procit használok, pár smd javított rammal.
Apropó ram! Sokan nem tudják hogy windowsban mai napig van badram jelölő amivel figyelmen kívül hagy címeket (memtest kiírja a hibásakat). Rohadtul nem kell kidobni egy ramot ha szar rajta egy chip vagy csak pár kb cím. Nekem otthonra bőven jó a 0 értékű kidobott ram amiből hiányzik pár Mb. Hmm lehet kellene írnom egy cikket róla. Bár furcsa hogy ez a windows nem saját maga végzi el, hiszen hdd is jelölgeti a szektorok aztán tartalékot tart fenn. Ramnál meg ugye nem is kellene tartalék mert amúgy nem tárol állandó adatot

Na de a legrosszabb az egészben amikor megkérnek rá hogy kezdjek velük valamit én meg már nem is tudom mit merjek elvállani annyira aknamező már minden.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#12366) Dr.NX válasza MasterDeeJay (#12365) üzenetére


Dr.NX
addikt

Az ebben a topikban olvasottak hatására bevezettem egy egyszerű szabályt:
csak olyan készülékkel foglalkozok, amit én szereztem be vagy javasoltam beszerzésre (kivétel közeli rokonok).
Pá-pá szomszédék 1GB RAM-os tabletje, Celeronos netbookja.
Az agysejtjeim meghálálják a felszabadult órákat.

Elfogadom a sütiket.

(#12367) Moleman válasza Dr.NX (#12366) üzenetére


Moleman
addikt

Én bosszúálló vagyok, a rokonoktól is örökre megvonom a supportot, ha szembemennek az ajánlásommal. :DDD

(#12368) Dr.NX válasza Moleman (#12367) üzenetére


Dr.NX
addikt

Jogos, a kitétel nálam is legacy, már meglévő eszközökre vonatkozik. :)

Elfogadom a sütiket.

(#12369) hcl válasza Aljasvip (#12360) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az a baj, hogy amikor mégis cserélni kéne valamit, akkor kuka. És miért lassul be a gép? Windows. Ugyanez egy normális OS-sel nem lassul. (Érdekes, az ájfon SE se lassul észrevehetően, pedig már 2 főverziót ugrott az OS.)
És fejleszteni ugyan nem akar az egyszeri user, de javíttatni igen.
Szándék kérdése, hogy legyenek cserélhetőek a dolgok egy laptopban is.
És a PC eredeti koncepciója pont a modularitás volt. Csak az ugye nem üzlet.

@E.Kaufmann : Ld. még Avatar :)
De ha megnézed, elég sok olyan cumó van, ami már ma is csak sw függő. PC-k is ilyenek, persze játszani egy 5 éves gépen nem biztos, hogy jó, de friss OS van rá.

@MasterDeeJay : "Én meg csak szörnyülködök micsoda alja megoldások vannak a gépben. És nem érzem azt hogy ezek a gépek évekig kiszolgálnának valakit. "
Én érzem, csak nem netezni-fészbúkozni kell felhasználni. Atomos izé kifejezetten jobb lett volna homeservernek egy routernél, de a T410-nél is, csak T410 töltőhibás lap pont volt, használt netbook meg még annál is drágább lett volna. Cserébe fele fogyasztás...
De egy VIA C7 procis lapost is majdnem befogtam, csak nem sikerült megmenteni :(

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12370) demerion válasza MasterDeeJay (#12358) üzenetére


demerion
tag

Sajnos ez egyre gyakoribb, én már mindent megnézek előre mielőtt elvállalom (kivéve amiről már fejből tudom hogy katasztrófa). Ezeknél az egyetlen lehetőség palmresttel együtt venni a billt és úgy cserélni.

(#12371) Syl válasza MasterDeeJay (#12358) üzenetére


Syl
nagyúr

Úgy érzem, nem sok Apple Macbookok láttál belülről :D És most nem az új, M1 szériára gondolok, hanem a korábbi, Inteles gépekre.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12372) Lenry válasza Aljasvip (#12363) üzenetére


Lenry
félisten

Ezeknél a felhasználóknál semmi igény nincs fejlesztésre

így kimondva, fejlesztésre valóban nincs igény. arra viszont van, hogy "Tibikém nézd már meg mitől ilyen lassú ez a szar, hát most vettük egy vagyonért, eddig semmi baja nem volt, nézzél már rá"
aztán amikor megpróbálod elmagyarázni, hogy
- a most vettük az 4 éve volt
- 100.000 Ft már akkor se volt egy vagyon egy laptopért
- és az eddig semmi baja valójában eddig is kínszenvedős tetű volt, csak most a Facebook frissített és mostantól még kevésbé birkózik meg vele a hardver.
nah, akkor lesz az, hogy igazából te vagy a hülye, meg mit képzelsz, szüli ő a pénzt, stb, stb.

szóval valójában ez a usernek se jó, csak ő nem tudja hogy miért nem :D

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#12373) MasterDeeJay válasza Syl (#12371) üzenetére

Ja kértek meg már imac-et hogy cseréljek benne HDD-ről SSD-re mert már lassú. Mondom megnézem, asztali gép mi baj lehet, megyek egy csavarhúzóval...keresném a lukakat....Ja bocs ezt a kijelzőnél kéne szétszedni, ragasztott... :W Oké akkor ezt most így passzolom. És magamban égek hogy egy szaros SSD-t sem bírok kicserélni egy asztali gépben...

Lenry
Pár éveset velem rendszeresen eljátsszák aztán feltűnik a 2012-2013-as matrica. Meg néha az is hogy igen használtan vették 3 éve...ja de a gép attól még nem lesz fiatalabb. :D
Ja meg a kedvencem még a powered by pentium quad core....aha atomkirály az is.

hcl
Routerbe, esetleg tablet oké az atom. De volt hogy 17"-os notiba láttam. Hozzáteszem AMD-nek is vannak ilyen ultra low end procijai.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#12374) bambano válasza Moleman (#12367) üzenetére


bambano
titán

én az elején leráztam őket, azóta nem keres senki.
jól alszom.

egyébként itt mindenki szerszámról beszél. és a kábelek? a tartalék ethernet kábelek? a tartalék dugasztápok? tartalék kis switch? az smafu?

:)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#12375) Moleman válasza Lenry (#12372) üzenetére


Moleman
addikt

Ennél szebben nem lehetett volna összeszedni. :C

A most vettük akár igaz is lehet, de ott is lehet hibázni. Egy barátom tavaly kapott céges laptopot, lelkére kötöttem, hogy legalább 8.gen i5-öt kérjen. Végül 500+ ezerért vettek neki egy 6.gen i5-öt..... Hiába linkeltem neki jobbakat 300-ért.

#12374 bambano
Ethernettel bajban vagyok, az elmúlt 1 évben már vagy 3×10 métert vettem, átrendezés és szar kínai laposkábel-halálozás miatt. :D Switch helyett most már 3 db router van a háztartásban, ők lefednek minden igényt. :)

[ Szerkesztve ]

(#12376) iguana válasza Lenry (#12372) üzenetére


iguana
őstag

hogy ez mennyire így van :K

#bambano
remélem nem csak nekem van évről-évre növekvő nejlonszatyorni basz, ami "jó lesz még valamire", meg "hátha kell." (mindenfajta töltők, tápok, kábelek, toldók, kis switchek, levetett routerek stb.)
a felét szemrebbenés nélkül kidobhatnám...de tuti 1 hétre rá kellene az a fiszfaszbasz, amit évekig tartogattam, majd kidobtam :DDD
ördögi kör ez.

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#12377) --ka válasza Lenry (#12372) üzenetére


--ka
senior tag

Bizony, nagy igazság! :C

Lehet, hogy le is mentem - és a szerző engedélyével citálni fogom. :R

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#12378) hcl válasza MasterDeeJay (#12373) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nem lenne az sem rossz, csak ott egy nagy kijelző meghajtójaként szerepel :D
Ezek már kb. céleszközök.

@iguana : Az ér, ha ezek nálam rendszeresen használva vannak? Ha kell egy 5V vagy 12V táp, vagy váltófesz ezekre, akkor van.
Persze mielőtt eladok, vagy kidobok valamit, rendszeresen átgondolom, hogy ki tudom-e váltani valamivel. Ja, meg 5V tápokat (főleg 2A-eseket) átalakítok USB aljzatosra, stb.

@Aljasvip : Még azt tudnám elképzelni egybe alaplappal, hogy szabvány alaplapok laptopba. Akkor OK, hogy cserélheted a lapot, miközben LCD, csatlakozók, stb. marad.

Mutogatni való hater díszpinty

(#12379) Syl válasza MasterDeeJay (#12373) üzenetére


Syl
nagyúr

Macbookokban évek óta semmit nem lehet cserélni. Memória forrasztva, SSD forrasztva. (akku ragasztva - cseréjéhez az egész topcase-t cserélik billentyűzettel együtt!)
Aztán a legújabb, M1-es Macbookok még rátettek egy lapáttal, mert azokban szó szerint csak két chip van: az APU (gpu-val és memóriával együtt) meg az SSD, osztán jónapot.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12380) hcl válasza Syl (#12379) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Azt' a BGA állomás mire való? :D

Akku csere 2016-osban

Meg ebben mekkora a lap? Szóval ebben még megértem, hogy egyben cserélsz alaplapot. És azt lehet is. Persze szerintem azért menne ez 2-3 külön NYÁK-kal is, és akkor javíthatóbb lenne.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12381) Lenry válasza MasterDeeJay (#12373) üzenetére


Lenry
félisten

keresném a lukakat....Ja bocs ezt a kijelzőnél kéne szétszedni, ragasztott...

pontosan ez a szituáció megtörtént az én céges iMac-emmel is, én az alábbi igényes módon oldottam meg:

A "Ne húzd ki" jelölésű USB3-as házban van egy SSD, arról megy a gép, Steve Jobs meg pörögjön a sírjában, ahogy akar

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#12382) Syl válasza hcl (#12380) üzenetére


Syl
nagyúr

Persze, kifeszegetheted az akkut, de új-eredetit nem fogsz kapni sehol! Csakis utángyártott kínai vackokat, vagy bontottat.
A hivatalos akkucsere úgy működik, hogy a hivatalos (authorised) szerviz beküldi a zépölnek a teljes topcase-t billentyűzettel, akkuval és cserébe kap egy tök új pakkor. Nem úgy van, hogy a szervizekben hegyekben áll az akku és fél óra alatt neked ott a helyszínen kicserélik :N
Tudod, a zépöl a leghangosabb az újrahasznosítás és a környezetvédelmi bizniszben.
...
Csak még nem jöttem rá, hogy mégis hogyan... :U

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12383) hcl válasza Syl (#12382) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az utángyártott nem feltétlenül rossz ám, mert a lítiumakku az lítiumakku. Csak jó minőségűt kell venni, nem a legolcsóbb akármit (én is azt szoktam, csak én tudom, mire számítsak...) Iletve nem feszegetni kell azt, elég melegíteni, és akkor szépen feljön.
Tudom, hogy hogyan megy a csere náluk, és az Apple emiatt sem szimpi, pár más gyártóval együtt sem. Ugyanakkor telefon terén még mindig jobbak a 4-6 éves support periódusukkal, mint az Android alapúak közül kb. mindenki.
Sajnos nincs tökéletes gyártó. Még mondjuk azok az androidos eszközök értelmesek, amikre van official Lineage, és az érintőjük külön van a LCD-től. Na ebből nem sok van.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12384) BiP válasza Lenry (#12372) üzenetére


BiP
nagyúr

Tökéletes helyzetleírás. :C

#12376 iguana : én már átraktam egy dobozba, elfogadtam a helyzetet :) De így is kezdenek kilógni, alig bírom már rányomni a tetejét.

#12375 Moleman : Hol tudtak venni 6.gen i5-öt, ráadásul ennyiért? Uramatyám.
Én 1éve vettem szomszéd csajszi kérésére laptopot, ott is az volt a kitételem, hogy min. 8.gen i5 legyen, az alá ne adja, mert szenvedni fog.
Ekkor benyögte, hogy csak új gép jó, és 150e a keret. Izzasztós volt, de itt a hardveraprón találtam neki. Azóta sincs semmi baja. (a lelkiismeretemet meg elnyomtam, mert tuti valami áfacsalós kereskedő volt).

[ Szerkesztve ]

(#12385) Syl válasza hcl (#12383) üzenetére


Syl
nagyúr

Egy pár éve már követem a Macbook topikot és az utángyártott akkukkal mindig szopás van. Az eredeti kapacitás 60-70%-át tudják, pár töltés után feladják stb. Messze nem olyan "lítiumakku-lítiumakku" a történet, mint mobiloknál.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12386) hcl válasza Syl (#12385) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

A mobiloknál sem az. De mondjuk nem értem, miért nem tudnak Kínában olyan akkut alkotni Mac-hez, ami legalább a gyári közelében van. Szerintem nem képesség hiányzik.

Mutogatni való hater díszpinty

(#12387) Syl válasza hcl (#12386) üzenetére


Syl
nagyúr

Nem értek hozzá, csak tippelek: az Apple szereti szoftveresen korlátozni a nem eredeti cuccokat. Például nem gyári kábel vagy nem tölt, vagy qrva lassan tölt. Vagy ott van a mostani, olcsó power delivery usb hubok kinyírják az új Macbookokat... Tuti az akkunál is valami ilyen okosság van.

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#12388) hcl válasza Syl (#12387) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Igen, az OK, szereti. Viszont maga az akkucella nem ismerhető fel, hogy gyári-e. Legrosszabb esetben gyári akkuvezérlés lenne új cellán. Tehát a gép annyit lát az akkuból (tegyük fel, hogy sikerült a soros kommunikációt lemásolni), hogy ott feszültség van 2 pont között.

Mondjuk nekem csak 1-2 alkalommal írta ki (és asszonynál is) a leggagyibb kínai USB kábelre , hogy nem támogatott. Hogy-hogy nem, a csati pucolása óta nem teszi.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12389) qnadam válasza hcl (#12383) üzenetére


qnadam
veterán

az utángyártott nem feltétlenül rossz, de azért a kameraakkukról mindig kiderül, hogy ha nem is nagyobb a gyári kapacitása (de többnyire nagyobb), valahogy az utángyártottak mindig sokkal hamarabb döglenek meg.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#12390) fatpingvin válasza Dr.NX (#12366) üzenetére


fatpingvin
őstag

ez nagyon tetszik. nekem eddig az volt a háziszabály hogy csak olyan géppel vagyok hajlandó foglalkozni amin általam telepített oprendszer van.

család/ismerősök egyszerűen nem voltak képesek felfogni azt a kurvaegyszerű alappontot hogy nem, vindózhoz NEM értek, semmilyen szinten, tényleg, soha nem volt, nem is lesz, nem érdekel és a te szarjaid miatt 100% hogy nem is fogok utánanézni.

úgyhogy ezt fogalmaztam át arra hogy csak általam beüzemelt cuccokkal vagyok hajlandó foglalkozni. meglepően sok fejfájást megspóroltam magamnak...

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#12391) fatpingvin válasza MasterDeeJay (#12365) üzenetére


fatpingvin
őstag

nocsak ilyet még a windows is tud? :D némileg meglepett.

mondjuk tegyük hozzá ehhez az kell hogy pontosan meg tudd mondani hol vannak a hibás címek.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#12392) hcl válasza qnadam (#12389) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Pedig valahol a "gyárit" is gyártják... :D Mondjuk amik nekem vannak mindenféle f0s kis szappantartó gépekbe, meg az 1100D-be, azok problémamentesek, pont azt tudják, amit vártam.

Mutogatni való hater díszpinty

(#12393) fatpingvin válasza hcl (#12369) üzenetére


fatpingvin
őstag

te meg a totemállatom lehetnél mert nálam is halomra állnak az Atom, Via, C2D, Geode meg hasonló kis procis vasak, egyiket se tartom kukaérettnek csak meg kell neki találni a megfelelő felhasználási területet és az ehhez tartozó szoftveres megoldást.

konkrétan egy Atom procis lapot használtam évekig routernek (azóta lett Geode) az "írós" gépem (amit akkor szoktam használni amikor distraction-free környezetben akarok írni valamit) pedig pont egy Via Epia deszka, 40 gigás IDE vinyóval és 1 GB DDR1 rammal. Alpine Linux, framebuffer konzolban egy menő LG Flatron CRT monitorral. tökéletes.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#12394) E.Kaufmann válasza fatpingvin (#12391) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Azért azt az NT kernelt még nem sztájlisztok kezdték el összerakni, más kérdés, hogy mára kik kezére került. Olvastam valahol, hogy kevés is a jó szaki az NT kernel kovácsolásához, ezért is inkább az indiai varrószakkör cicomázza a magasabb rétegeket. Mostanában a ReactOS-es fiúk nagyobb léptekkel bővíthetik/javítják az NT kompatibilis kernelüket, mint a Microsoft az eredetit. Ja és a ReactOS natívan kezeli az EXT4-et :DDD

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#12395) hcl válasza fatpingvin (#12393) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Hát ez az, hogy nálam meg nem :D
Pont gondolkodtam, hogy nem jó egy eszközön a kintről elérhető szerver meg a belső, de most nincs keret semmire. Pláne nem pl. egy RPire, ami jó is lenne erre.

@E.Kaufmann : Van itt a Vmware-n egy ReactOS, megy is, csak idő nem volt foglalkozni vele :S

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#12396) E.Kaufmann válasza hcl (#12395) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Állítólag már némelyik régebbi Office is elindul rajta :DDD

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#12397) hcl válasza E.Kaufmann (#12396) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

https://www.youtube.com/watch?v=WIXlRyMtNcw&ab_channel=ReactOSCommunity

Mutogatni való hater díszpinty

(#12398) fatpingvin válasza E.Kaufmann (#12394) üzenetére


fatpingvin
őstag

tudom, ismerem, vanm is itthon ROS :D ha rá kell nézni valami NT-natív őskövület device driverre. legutoljára egy fotométert üzemeltem be ReactOS-ről. egyébként Btrfs-ről még bootolni is tud. csak hogy szedjük össze miben jobb már alpha stage-ben is a windowsnál :D

az a baj hogy a MS már csak azért is felszippantja a piacról a NT-hez értő embereket hogy a konkurenciának ne jusson. ez _is_ a ROS csuigatempójának a magyarázata. mindenesetre én szoktam nekik donatelni ha már belefejleszteni nem tudok.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#12399) qnadam válasza hcl (#12392) üzenetére


qnadam
veterán

valahol gyártják a gyárit, de nekem utángyártottban pont nem jöttek szembe. 15 éves sony f akksik még hibátlanok, vannak gyári canon lp-e6-jaim, amik az 5d2-vel egyidősek, azok is tizenévesek. ehhez képest a mindenki által dicsért dste akksik néhány hét különbséggel egyszerre lettek cellahibásak ~2 év után, a patona fz100-ak állítólag jók, de 2-3 év után azok is megdöglenek... még az egyik legtartósabb canon akku egy névtelen valami volt, amit hirtelen vettem az egy szem gyári mellé 6-7 éve. az akkor is a gyári kétharmadát tudta, most is :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#12400) hcl válasza qnadam (#12399) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ja, nekem is úgy van tartalék az 1100D-hez, hogy ott van a táskában, az elsődlesges a gyári.
Amúgy haverral rájöttünk, hogy a kínai réz szar. Canon S100, szarakodott. Hol csak nézegetés módban kapcsolt be, hol zoomolás közben off...
Akkuérintkező csiszolás után jó :D Annyira rossz minőségű réz volt az akkuban a BMS áramkörön, hogy megnőtt az átmeneti ellenállása...

Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.