Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11251) KROK640 válasza hcl (#11245) üzenetére


KROK640
veterán

"Sok ember meg arra használ tabletet/telefont, amire számítógépet kéne neki (pl. tele a net érthetetlen szövegekkel, mert ezeken nem lehet normálisan gépelni), stb." - milyen mélyen szívemből szóltál ! Ez pontosan így van!

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#11252) E.Kaufmann válasza KROK640 (#11249) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

A Linux(tech tippes) gyerek jól csinálja, elején gyorsan átköt a szonzorra, fél perc alatt letudja, majd főcím. Amúgy lehet, nem fizetnek annyit az itteni szponzorok, amennyi tényleg elég eltartani a csatornát.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#11253) AssAssynn válasza KROK640 (#11248) üzenetére


AssAssynn
őstag

Ne értsd félre, de nem vágom az ilyen jellegű posztokat. Bárki is menjen oda hozzád, megmondod az elején neki, hogy x ezer forint az, hogy megnézd, aztán ha kicsengette, megnézted, elmondod mennyi pénz a javítás. Ha belemegy, elviszed, megcsinálod, ha kell neki, eljön érte, hozza a pénzt, elviszi, ha nincs pénz, nem viszi el. Ilyen egyszerű. Aki ebbe belemegy, az jó vásárló, foglalkozol vele. Akinek nem tetszik, és nem megy bele, azt hagyod. Sokkal nyugodtabb lesz az életed. ;)

Ne vedd magadra, csak sok hasonlót olvastam már itt, és nem értem, hogy ha valaki ennyire puhaszívű, akkor miért csodálkozik? Van, akivel meglehet ezt tenni, de hamar látja az ember, hogy csak a nagyon közeli barátokkal/rokonokkal.

[ Szerkesztve ]

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#11254) Top cat válasza E.Kaufmann (#11252) üzenetére


Top cat
őstag

Az melyik?

(#11255) nullpoint válasza Top cat (#11254) üzenetére


nullpoint
senior tag

Linusra gondolt, csak elírta. Ne legyél már ennyire szőrösszívű. ;]

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#11256) KROK640 válasza AssAssynn (#11253) üzenetére


KROK640
veterán

Amúgy nem mondasz hülyeséget, pláne, hogy itt divat is ez bizonyos mesterek körében. Ezt amit leírok errefelé csinálja kőműves, vízvezetékszerelő, asztalos, gázos, stb.
Kihívod, mert valamit megakarsz csináltatni. Azt mondja ok, jön "megnézi". Már azóta megtanultam ez jót nem jelent... Mond egy időpontot, késik minimum fél órát. Ekkor jön a "megnézi" fázis, ami az elvégzendő munka előtt/munkaterületen hümmögve sétál és nézelődik egy 10-60 percet. Ezután időpontot egyeztet veled, hogy mikor jön elvégezni a munkát. A pofátlanabbjai ezután tartják a markukat 1-5 ezer ft "megnézésre" meg ha anyagár is van akkor ezenfelül minimum előlegre. A kevésbé pofátlanabbja főleg ha nincs anyagár, csak csendben elkullog. Mindkettő mond egyébként egy árat ilyenkor, amiről biztos lehetsz benne, hogy NEM fogja betakarni a munkát, hanem a végeredmény több lesz, ez csak egy irányár, mindegy mit mond.

Amúgy vannak emberek, akiknél az elképzelés és az akarat olyan mint egy sín. Csak akkor kanyarodik ha az akarata is. Nem zavarja, hogy egy babakocsi vagy egy megrakott kamion van előtte ő ki nem tér. Kitalálja, hogy valami így lesz jó, és csakis kizárólag így lesz jó. Teljesen mindegy, hogy ez kinek mennyire fáj, vagy kinek hogy tesz keresztbe, a lényeg, hogy ennek az elképzelésnek keresztül kell mennie! Nincs mese, mindegy milyen áron, de ennek pontosan csakis úgy kell lennie! Nem jó az alternatív megoldás sem, ahogy a kompromisszum is elfogadhatatlan (após nagyon tipikusan ilyen ember, és már asszonyon is látom ennek jeleit, lásd pl a külső winyós eset).

Ugye jelen esetben itt az lett volna a kompromisszum, hogy késő délután/kora estig, netalán holnapig várnia kell.
Persze könnyen lehet ő azt is kompromisszumnak értékelte volna, hogy el kell jöjjön értem, meg hogy ne adj isten fizetni is kell a végén.

Valami ilyesmi lehetett az elképzelés : Felhívom az embereket "kedves előre leegyezetett jól fizető ügyfél! Napokkal korábban megbeszélt időpontunkat eltolom / lemondom, mert Gizda Géza gépe meghibásodott és sürgősen az övét kell megnézzem és javítsam. Igaz ő most esett be, és sokkal rosszabbul fizet, de akkor is odamegyek, mert ő is segítene ha értene a gépekhez. Csak sajnos nem ért. Máshoz sem. Köszönettel a legmegbízhatóbb segítség." ezután lerohanok hozzá, néhány varázsige elmormolásával és gomb megnyomásával a gép azonnal megjavul, sőt még gyorsabb is lesz mint valaha, mindezt nagyon maximum 1 órában, nehogy már egész nap ott üljek. Majd pironkodva visszautasítom a felkínált 500-ast, és gyorsan eltűnök a balfenéken.
:D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#11257) Top cat válasza nullpoint (#11255) üzenetére


Top cat
őstag

Azt mondod, az öblös hangú Sebastianra gondolt? :D

(#11258) hcl válasza KROK640 (#11256) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

"A pofátlanabbjai ezután tartják a markukat 1-5 ezer ft "megnézésre""
Létező dolog a kiszállási díj, de ezt lehet, hogy csak kisebb helyeken merik benyögni, mert nagyobb városokban simán kihívsz mást. Tőlünk még egy sem kért.

Mutogatni való hater díszpinty

(#11259) KROK640 válasza hcl (#11258) üzenetére


KROK640
veterán

Nem az a bajom, amikor kijön városról falura és megjavítja és kiszállási díj miatt 1-2 ezer ft-al többet kér, hanem az, amikor eljön innen a faluból és ÉRDEMI MUNKA FOLYÁSA NÉLKÜL nézelődik egy sort, és utána tartja a markát. Még semmi nem történt, de már fizess.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#11260) nullpoint válasza Top cat (#11257) üzenetére


nullpoint
senior tag

Pontosan! :DD

Rátolatottazúthengeralábujjamra hangú bariton.

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#11261) hcl válasza KROK640 (#11259) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

De hallod, még komolyabb cégek sem kérnek felmérésért pénzt, vagy az beleszámít a kifizetésbe, ha velük dolgoztatsz :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#11262) dugo_ válasza KROK640 (#11256) üzenetére


dugo_
veterán

Úgy érzem, túl sokat fórumozok. Az első sor után levágtam, hogy ezt a bekezdést már olvastam... :D
https://logout.hu/tema/re_gban_ingyen_kellene_de_tegnapra/hsz_103-103.html

(#11263) nullpoint válasza dugo_ (#11262) üzenetére


nullpoint
senior tag

Jó, hát ő is öregszik, nem fog mindig mindent újra fogalmazni. A fontosabb sztorik fel vannak írva jegyzetbe és copypaste amikor kell. ;]

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#11264) KROK640 válasza dugo_ (#11262) üzenetére


KROK640
veterán

Pont ugyanezt a kommentet kerestem meg, hogy ne kelljen újra leírnom. Egyszerűen bemásoltam, hogy visszalapozni se kelljen.
Remek megfigyelő vagy :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#11265) KROK640 válasza nullpoint (#11263) üzenetére


KROK640
veterán

Nem is hiszed, hogy milyen közel állsz a valósághoz :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#11266) bambano válasza KROK640 (#11259) üzenetére


bambano
titán

egyrészt addig sem dolgozik, amíg nálad nézelődik.
másrészt gyakori, hogy jobb szakemberrel felméretik a munkát, majd fusiba megcsinálja valaki.
ezért kérnek pénzt az árajánlatért is.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#11267) E.Kaufmann válasza nullpoint (#11255) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Azaz

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#11268) patomi válasza bambano (#11266) üzenetére


patomi
őstag
LOGOUT blog

Át kéne szoktatni a "mestereket" fénykép alapján mondjanak árat. Így nem kéne neki sehova menni, egy mms árából megvan. Egyrészt úgyis minimum 30%-kal több lesz a vége, másrészt meg nem kell végighallgatni, ahogy lehurrog minden mást mert Ő a "megmondja a frankót".

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#11269) Krogoth


Krogoth
senior tag

Hát emberek nem tudom milyen szakikkal dolgoztattok, de jobb helyeken ez úgy megy, hogy megbeszéljük az árakat és azt kapja a végén, nincs variálás. Ez alól csak valami rejtett, előre nem látható probléma a kivétel, de azt meg mondja és mutatja, de az, hogy balfasz volt és rosszul mérte fel, vagy át akar vágni az árral az ő baja.

(#11270) koby11h válasza Krogoth (#11269) üzenetére


koby11h
aktív tag

20 éve építkeztünk, 3 árajánlat. 1 generálkivitelező kulcsra, 1 másik szerkezetre és egy magánvállalkozó aki mindent intéz.
A magánvállalkozóé volt a legolcsóbb, 25%-al. Ezen rögtön rontott, hogy 15%-al emelkedett az ár miután rájöttem, hogy vakolni csak a falak egyik odalát számolta a drágám (mintha nem lenne közfal) és a festésnél is, és burkolásnál is munkában és anyagban is.
Naná, hogy kifizettette volna, mondván az csak egy hiba, de a munka és az anyag az azért kelleni fog. De mi van ha nem nézem végig és azért választom Őt mert ugyan az sokkal olcsóbb, aztán derül ki, hogy ja itt +300e, ott +500e, amott meg még +700e...

De olvastam szakit aki m3-re számolta a csempét (a*b helyett a*b*a) és amikor megkapta a fürdőszobához a 4 raklappal akkor esett le Neki a hiba...

Szóval kereshetjük a legjobbat de ez csak a végén derül majd ki.

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#11271) hcl válasza bambano (#11266) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Azt se kért még egy sem.
Mondjuk a legtöbbön csak röhögtünk, hogy mire jött ki neki 2-3x annyi, mint amennyiért megcsinálja az, akit választottunk (nem gagyi, nem szar melót, mielőtt).

Mutogatni való hater díszpinty

(#11272) hobizoli válasza Krogoth (#11269) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ezzel mostanaban az a baj, hogy partunk es qrmanyunk legujabb okossaga miatt, ugy el fognak szallni megint az epitoipar amugy is karcos arai, hogy ihaj...

most eleve ugy szamol az osszes, hogy aaa van +2-3misi eltapsolhato ammo
akkor duplazzuk az munkadij arakat....vagy triplazzuk
allam ugyis kifizeti a tobbletet
vagy ha nem o a penzenel van akkoris, az ugyfel meg IJ

ezzel csak elinflaljak azt a plusz penzt, es semmivel tobb munka nem fog beleferni igazabol, mint elotte, meg a minoseg sem fog valtozni

több drón kell ;P

(#11273) nullpoint válasza hobizoli (#11272) üzenetére


nullpoint
senior tag

Ettől félek én is.

CSOK indulása után 2 hónapon belül kereken 10millával mentek fel a ház árak. :(((

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#11274) Top cat válasza hobizoli (#11272) üzenetére


Top cat
őstag

Garantálható, hogy ez lesz. :(((

(#11275) BiP válasza Top cat (#11274) üzenetére


BiP
nagyúr

És ezzel az szívja csak meg, aki Csok nélkül indul neki, vagy támogatás nélkül felújításba kezdeni.

[ Szerkesztve ]

(#11276) koby11h válasza BiP (#11275) üzenetére


koby11h
aktív tag

Aha, az építési vállalkozót nem fogja érdekelni, hogy van-e csok-od vagy zsebből fizeted, a munka bizony 5-6-8000 Ft /m2 oszt ha nem jó mennek máshová.
Meg ilyen esetekben aki csak TV-ben látott építkezést az is építési vállalkozást alapít, aztán majd megnézhetjük mi lesz belőle...

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#11277) hobizoli válasza patomi (#11268) üzenetére


hobizoli
nagyúr

3 eve volt felujitas, jott a "mester" felmerni teljes festes es hidegburkolatcsere
uuuu, ez jo nagy melo... ehhez ki kene koltozni a lakasbol 3-4 hetre, meg a butorokat elvitetni vhova
mivan....?

masik jon, megbeszeljuk mennyi es mikor jon
jon az idopont, az emberunk sehol
hivom, hogy mikor erkezik?
ja meg egy masik meloban vagyok itt meg ott, halasszuk mar el 2-3 hettel....
aha, de

harmadik ember kijott
holnaputan tud jonni
negyed oraval elobb itt volt, mint megbeszeltuk, ez mar piros pont
a hidegburkolatcsere megvolt 2 nap alatt a konyha furdo WC eloszobaban osszesen
ajanlott egy festot, o egy nagyobb melojabol kajaszunetre "ellogva" megcsinalta a teljes festest az osszes helyegben 5 nap alatt 1.5-2 orakat melozva, tapeta le, glett, csiszolas, festes, festes
tenyleg ugy csinalta, hogy a elorecsomagolt szendvics volt az egyik a kezeben, ahogy vegzett az aznapi resszel, mar ment is vissza
aztan jott a parkettas-szonyeges is es megcsinalta a o dolgat
effektiv szumma 2 het alatt napi par oras melokkal megvolt minden
a regi padloszonyeget 1.5-2 ora alatt szedte fel a kisoreg, meg annyi ido alatt is rakta le az ujat ugyhogy osszesen 2x negyed napnyi meloja volt az egesszel

es nem kellett kozben butorraktarba kihordani semmit, csak odebbramoltuk 2-n ami eppen utban volt
neha nem ertem nemelyik "vallakozo" melyik dimenzioban el, hogy 3-4hetig 8 oraban felszamolt melokat benyelik neki
kozben siman ellogott volna egy masikat is csinalni, mert itt most varni kell a szaradasra, addig meg mit is csinaljon....igy 2-3 melot csinal szimultan egy idoben, de mindenhol felszamolva az oradijat is


beszelgettem a festovel, aki egy egyeni vallalkozo, a fo meloja mellett -eppen egy lakotelep lepcsohazait festette at- csinalja ezeket a "beugro" munkakat
240k volt a festes anyaggal, heti 1 ilyen beugrik neki extran a lakotelepeken, amikor latjak hogy ugyis itt van, hatha kifestene nalunk is akkor mar joarasitva... es nyilvan igen
tisztan egy 150-160k leesik abbol is hetente
plusz ami a fo meloja a lepcsohazak festese, de azt a melo vegen fizetik ki neki jo fel ev mulva, fix 22misi+AFA
a ~1.5-2misi netto megvolt neki havonta
erdemes egyetemre jarni ezek utan...?

jott a klimas felrakni a technikat, a ket joember, nem viccelek 4.5 ora alatt raktott fel egy split egyseget, azaz napi ketto a produkciojuk...brutto 78k volt a felszereles az egeszbol
kozben 2x megalltak kajalni meg 4x cigizni, meg telefonalgatni
ja meg megadnam-e nekik a Wifi jelszot (meg....)

több drón kell ;P

(#11278) Lenry válasza nullpoint (#11273) üzenetére


Lenry
félisten

A 3 éve felépített házamat ma pont kétszer annyiért vállalná ugyanaz a cég

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#11279) hcl válasza hobizoli (#11277) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

"neha nem ertem nemelyik "vallakozo" melyik dimenzioban el, hogy 3-4hetig 8 oraban felszamolt melokat benyelik neki"
Nagyobb cégeknek dolgoznak, ahol simán kifizetik neki.

Mi épületgépészt fogtunk ilyet, akik pont a melóhelyemnek is szoktak dolgozni, mint kiderült, de már elvállalnak pórnépet is, gondolom a céges megrendelések visszaestek.
Elég drágák, de szakmailag topon vannak.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#11280) Lenry


Lenry
félisten

De aki házat szeretne építeni, annak továbbra is melegen tudom ajánlani az idevonatkozó blogbejegyzéseimet, meg azt hogy ne építsen házat

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#11281) Top cat válasza Lenry (#11280) üzenetére


Top cat
őstag

Mennyi őszhajszálad lett közben?

(#11282) patomi válasza hobizoli (#11277) üzenetére


patomi
őstag
LOGOUT blog

Na igen. Mint minden szakma ez is tele kóklerekkel. A borzasztó az, h sokan sokat spórolnak azért a kis csempézesért, meg festésért, majd egy ilyen gyökér mindent elront. .. Én inkább magam csinálok mindent. Olcsóbb a saját órabérem elbukni mint ezeket kifizetni.

Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)

(#11283) hobizoli válasza Lenry (#11278) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ismi Kistarcsan vett egy lakast az uj epitesu reszen 2018 vegen
2019-ben a mellettuk epulo lakas 20m2 kisebben is 8misivel tobbet kerult mar a szomszedjanak
ugyanazt az alaprajzot 15-16misivel csinaltak volna meg ugyanazok, ami 1.4x-s ar
es kozben semmi nem lett annyival dragabb
rohej, komolyan

neha szoktam nezni nyugatabbra mennyi az annyi
ismi arul egy Klagenfurt egy Villach kozott a Worthersee-nel egy kistelepulesen egy 65m2-s 3 eve csittin felujitott lakast 120kEUR....b.szod, ez itt dragabb lenne mar m2-ben (is)
es mennyi ott az atlagjovedelem meg itt mennyi is?
es 2019-ben is arultak a Covid elott, es meg most is megvan, mert nem ment el ennyiert se


-----------

vagy nemtom szoktatok-e nezni a Gombos Edina YT csatijat, aki regebben a TV2-n volt musorvezeto meg radiozott is, es neki van a kubai ferje
tolt fel videokat, hogy Floridaban mennyi az annyi... Torokbalinton a Tukorhegyen siman dragabb egy m2, mint Floridaban egy olyan utcaban, ahol a 5.-6. hazat aruljak a tengerparttol, azaz kisetalsz kb 200m-t es mar a oceanparton vagy

meg egy masik "olcsobb" helyen egy masik gated lakoparkban 600k sincs a m2 ara olyan keglinek (230m2 130misiert), hogy van sajat medence, dupla (amerikai autokra meretezett) garazs, kozponti klima, kozponti porszivo, napkollektor, vadonatuj az egesz teto is
kulon gaztartaly, es aggregator, hogy hurrikan utan leszakad vmi tavvezetek a varosban vagy megyeben, akkoris is napokig off-grid el tud mukodni az egesz haz
Floridaban a 90-s evek eleje ota csak hurrican safe nyilaszarokat lehet beepiteni a hazakba

meg az egesz lakopark ahogy rendben van tartva a menedzsment altal is meger egy miset

180-250USD a havi kozos kotlseg dija (lakoparkonkent valtozik), ebben atlalaban benne van a kabelTV az broadband internet, a szemetszallitas es a viz es csatorna dij, meg a lakopark sajat edzotermenek hasznalata, ott a pilates, joga es fogyitorna orak rendesen oraado altal, amire a lakopark sajat web oldalan kell helyet foglalni
3 hetente lemossak a belso utcakat jardakat tgk-val meg a 3 havonta a hazak tetejeit daruskocsival, meg jon tuzoltosag ellenorizni a fustjelzoket 3 havonta
sok lakoparnak van sajat jatszotere vizesblokkal, napozoterasza, napagyakkal, kozossegi medencevel, jakuzzival, teniszpalya, strandropipalya, kosarpalya
kerteszceg nem csak a belso reszen tartja csittin a novenyeket, hanem a lakopark kulso reszen is, de tenyleg vonalba van vagva a fu is, meg a bokrok is
van beszarik otthon nem te hivsz szerelot, hanem a lakopark mendzseret kell csak ertesiteni, ok meg a leszerzodott illetekest kihivjak hozzad
es nem holnaputan-utan-utan-utan meg a jovoheten jon ki, hanem 3-4 oran belul ott van
0-24h kapuorseg, azaz nem tud csak akarki beajulni oda okosba' csak "korulnezni", meg a pizzas is akkor mehet be a soromponal, ha kaputol a lakasra betelozva le OK-ztad

hogyan csinaljak ezek fenntartasa mind bele tud ferni "csak" ennyibe is...?


neztem egy masik USA-ban elo magyar YT bloggert is, aszondja Texas eleg olcso
megneztem...
Houston kulvarosa, most epulo uj lakopark, klasszikus, szeles utca, jarda, a dupla garazs ele is be tudsz allni 2-3 autoval es utana kovetkezik meg csak a haziko frontja, mogotte "kis" kert
230m2-s 4 haloszobas 3 furdoszobas novicsento kegli, te fingasz eloszor a WC-be, 70-75misi
kiszamolod es nincs 350k sem(!) a m2 ara

itt ez mennyi is lenne....?

beulsz a kocsiba es 20perc alatt a Mexikoi obol partjan fekve pusztulsz a parton melo utan
annyi ido alatt Bp-rol a Velencei tora sem ersz le az ures M7-n se Gazdagretrol a 65m2- 60millios "Szomszedok" panelbol



hogy csinaljak....? :U

több drón kell ;P

(#11284) Moleman válasza hobizoli (#11283) üzenetére


Moleman
addikt

Azért azt ne felejtsük el, hogy az amerikai házak általában mind könnyűszerkezetesek. Persze ennek ellenére is jóval olcsóbb a megélhetés bármelyik normális országban, mint nálunk.

Ausztriában pl majdnem ugyanannyiba kerülnek a vidéki házikók, mint nálunk, bárhol kapsz egy kádárkockánál újabb/jobb/nagyobb házat 100k euró alatt. Miközben ott még az átlagnyugdíj is kétszerese a magyar átlagfizetésnek. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#11285) hobizoli válasza Moleman (#11284) üzenetére


hobizoli
nagyúr

neztem a handras egyik videojat a csobankai keglijerol, aszondta az egyik kommentelonek a amire minden meglesz kozel 80misiben lesz neki a kegli
es konnyuszerkezetes az is

aztan ott fustolnek neki most az orra ala a kornyek kemenyeibol :K :U




[link] ez kb ugyanannyiba kerul....csak kicsit mas a kornyeken van :DDD

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#11286) szebe válasza hobizoli (#11285) üzenetére


szebe
őstag

Nem azt mondom, hogy ikea konyhája legyen, de nem csodálkozom hogy 80 milla, ha tele van designer bútorokkal (pl a 320 dolláros tükrös éjjeliszekrény [link] ), meg rozsdamentes acél teraszkorlát, mer' az milyen jól néz ki stb...

erdemes egyetemre jarni ezek utan...?
Egyrészt nem mindenkinek van hozzá "érzéke", még ha tanítanák, se lenne jó még segédmunkásnak se.
Másrészt se betegszabi, se fizetett szabi. Meg aztán ki tudja, meddig bírja a teste a fizikai munkát (meg a vegyszereket).
Lehet mérlegelni.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#11287) hobizoli válasza szebe (#11286) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ez OK, de ezek a dizajner csiri-biri butorok arait kivonod a 80-bol, akkoris 70-72 a haz maga
meg az is khm, foleg egy olyan kornyeken, hogy harapni lehet a fustot, mert megall a volgyben minden a legmozgas hianyaban

ha kinyitod az ablakot meg az egesz lakas fustszagu lesz bent is
wow :U

több drón kell ;P

(#11288) szebe válasza hobizoli (#11287) üzenetére


szebe
őstag

De legalább lehet lőni a macskás-naplementés képet instára :)

Dehát ugye inkább elcserélte a "menő" 13. kerületi(?) lakását, hogy jólevegő, mert nem város meg mittomén. Másfél éve, nincs még kész a ház azóta se, meg ki tudja meddig ki se tudott költözni, de #megérte.

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#11289) hcl válasza szebe (#11288) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ezt mindig bírtam, amikor kiköltöznek jó messzire, hogy majd ott jó lesz, aztán kiderül, hogy a kertes házzal sok a macera, meg hogy akármi kell, autó, és nem ihatsz :D
Szó se róla, aki szeret kertesben lakni, azzal nincs gond, azokon röhögök, akiknek nem való, és megszívatják magukat :D
Nekem sem való, de én nem is akarok kiköltözni a pusztába.

Mutogatni való hater díszpinty

(#11290) szebe válasza hcl (#11289) üzenetére


szebe
őstag

Meg ugye amikor van 1-2 nehezebb anyagi helyzetben lévő szomszéd, és mindennel fűtenek...
Télen sétáltam már úgy keresztül kertvárosi részen (Felsőváros), hogy mire hazaértem, olyan szagom volt, mintha szalonnasütésről jönnék...

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#11291) hobizoli válasza Moleman (#11284) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ezt 2019 nyar vegen 20 millioert arultak a Balatonnal a deli parton egy telepulesen, a parttol allitolag 10percre

[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]

"befektetoknek" ;]

:DDD

több drón kell ;P

(#11292) dugo_ válasza hcl (#11289) üzenetére


dugo_
veterán

Van ilyen kollégám, akik a csokos tenyészpénzt kimaxolva kiköltöztek az aggloba. Természetesen két kocsi alap, a harmadikról most álmodoznak a 2,5 milliós ingyenpénz reményével, miközben a feleség 2 éve gyesen, a kölkök menetrendszerűen, határidőre gyártódnak, csak épp a kilátások nem túl bizalomgerjesztőek az autóiparból élő munkahelyünkön, pláne náluk egy keresővel.

Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy mekkora földbeállás lesz ebből...

(#11293) Moleman válasza hcl (#11289) üzenetére


Moleman
addikt

Én nagyon szeretném, csak kéne garancia, hogy mostantól megmarad a távmunka-lehetőség életem végéig, bárhova is megyek dolgozni. :D Normális közművek, normális internet és én jól leszek. Az nem zavar, ha kocsival kell menni boltba, a nagyvárosokon belül sincs garancia, hogy 300 méteren belül lesz bolt, annál távolabbról meg úgyis képtelenség hazacipelni a heti bevásárlást.

Sok embernek fontos a főváros közelsége, ezért közeli falvakban, de fővárosi árakon vesznek házakat, nyilván nekik megéri így, az ő döntésük.
Én több mint fél éve nem hagytam el a nyugati határ 10 km-es sávját, de nem is hiányzik túl sok minden. Egyedül a vietnami éttermek és az ázsia boltok hiányoznak Pestből, itt sehol nem lehet kapni nátrium-glutamátot. :D Meg a koncertek, de azok úgyse voltak megtartva az elmúlt egy évben. :)

#11291 hobizoli
:D :D :D

#11292 dugo_
Ez az átlagfelfogás. De minek harmadik kocsi? :D

[ Szerkesztve ]

(#11294) szebe válasza hobizoli (#11291) üzenetére


szebe
őstag

Telek 20 millióért a parttól 10 percre.
Felhúz rá egy párapartmanos tömböt, kiadja, profit.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#11295) Top cat válasza szebe (#11294) üzenetére


Top cat
őstag

Parttól 10 percre, de mivel, helikopter? :DDD

(#11296) dugo_ válasza Moleman (#11293) üzenetére


dugo_
veterán

Mert a mostani kettő egyikében sem fognak elférni 3 gyerekkel. ;]

(#11297) hobizoli válasza szebe (#11294) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ja ~2 honapos nyari szezonnal fogja vele magat gennyesre keresni 15-20ev megterulessel

amibol azt megcsinalod keszre a jelenlegi epitoipari arakkal, veszel ketto ilyet es kb egesz evben van ra berlo:
[link]

több drón kell ;P

(#11298) qnadam válasza hobizoli (#11277) üzenetére


qnadam
veterán

jott a klimas felrakni a technikat, a ket joember, nem viccelek 4.5 ora alatt raktott fel egy split egyseget, azaz napi ketto a produkciojuk...brutto 78k volt a felszereles az egeszbol
kozben 2x megalltak kajalni meg 4x cigizni, meg telefonalgatni
ja meg megadnam-e nekik a Wifi jelszot (meg....)

ha négy és fél óra a szerelés, akkor utazással, raktárba menéssel stb nagyjából el is ment a munkanap nagyobbik fele, számold ki, hogy ehhez mennyi eszköz, autó, oktatás stb kell, mennyibe kerül a két ember fizetése, hogy valami értelmes mennyiségű pénzt kapjanak kézhez... sőt esetleg a cég még valamennyit keresni is szeretne az egész produkción.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#11299) hcl válasza hobizoli (#11291) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Annyiért megveszi, rendbevágja, német vendégeknek eladja... Azért a Balaton mellett minden 2x szorzóval megy.

@szebe : Pontosan.

@dugo_ : Ezt mondtam... divat.

@moleman : "Normális közművek, normális internet és én jól leszek. " -> Az városban van.
A másik véglet asszony+anyám, akit minden zavar, de legyen bolt a szomszédban, lés legyen csönd. Na, azt a pusztában találsz, de ott nincs bolt. (Mondjuk csönd sincs, éjszaka nyáron olyan koncert van... :D )

Mutogatni való hater díszpinty

(#11300) hobizoli válasza qnadam (#11298) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ne legyel mar ennyire egyszeru
kijottek egy furgonnal, es felhoztak a klima ket egyseget kezben
abba a furgonba 5-6 komplett szett lazan befer
4.5orat csak itt basztak el, olyan lajhar tempoval mukodtek, hogy egyik kezemet a zsebembe raknam is elobb vegeztem volna egyedul

amugy egy nagyobb klimas ceg emberei, ugyhogy lehet a telephelyen bent van 100+ db egyseg elore, mivel eleve "szezonban" volt felrakatva, konkretan julius elso heteben volt a szereles

nem is 78k-val volt a baj (...), hanem azzal, hogy egy ilyen rutin melot ugy huztak, mint retestesztat
amikor a 10. klimat csinalod, mar csukott szemmel is osszerakod
a leg-leg mutatvany az volt egeszben, amihez mondjuk hogy 2 ember kellhet, amikor a kulso egyseget kiraktak az ablakon "kihajolva" a falon kintre a tartojara
azon kivul barmit egyedul meg lehetne abbol csinalni

pont az lenne jobb a cegnek is, ha nem kaja, cigi, telefonalgatas, meg FB-l a baszcsiznak el egy helyszinre 4.5orat, hanem megcsinaljak 1.5 ora alatt es mennek a kovetkezo cimre

több drón kell ;P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.