Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11101) freemanone válasza hcl (#11100) üzenetére


freemanone
őstag

Lifebook-ot ne vegyük már egy kalap alá ezekkel! :D
Előző melóhelyemen 7év alatt rengeteg TP ment át a kezem alatt onnan a tapasztalat, de ezek szerint a nagyobb számok törvénye megint mást mutat!
Nem véletlenül könnyebb! :D A billzet oldalról van merevítve magnesium ötvözettel, és a 440-450-ekben fele olyan vastag sincs mint T460-tól. A Bottom cover azonos, a ház műanyag része szintén. Előtte meg ugye rollcage design volt, ami baromijó, csak nehéz nagy dög.
T450-nál látható a képen is, hogy nincs a csuklótámasz alatt semmi, amíg T460-nál ott is végig merevített. Ezt szétszedés nélkül is könnyű megmondani, mert a 450 flexel ha nyomkodod fentről a 460 meg se moccan. (tudom a képen egy 460s van de az istennek nem találok a simáról képet)
Persze a használótól rengeteg függ, ezt adom! :)
Type-c töltés is 470-nél jött be, szvsz 460 volt a legjobb modell, ilyen szempontból. :D
Mondjuk nekem már az lenne zavaró ha valami nem C-s töltővel van.... kvázi a billzetemen és egeremen kívül mindenből sikerült C-set szerezni. Így pl cégnél az egyetlen bedugott laptop töltőről megy a headset a teló és a lapos is.

[ Szerkesztve ]

(#11102) hcl válasza freemanone (#11101) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nem veszem, de ha valaminek gyenge volt a háza, hát annak :D :D :D :D

Nekem mostmegy át sok TP a kezem között - korábban meg egy nagy cégnél használtuk, és voltak tapasztalatok. Itthon már minden Lenovo, ami vihető.
A rollcage ja, már rég nincs. A 45 benyomhatóságát észrevettem, ennek ellenére több a hibás 460, amiről tudok, mint 450... :F

Nekem a 470 megoldása bejön, hogy C + lapos csati, mert ugye az mindenhez jó, de sajnos csak a 470+270-en láttam.

A C-s dokkoló is bejön, de egyelőre nem nagyon van C eszközöm, meg az átalakító sem drága. A céges 480-hoz van itthon egy mókolt Sony dugó -> C átalakító, arra került egy lapos Lenovo aljzat, így megint csak nem kell hozzá töltőt hozni haza.

Mutogatni való hater díszpinty

(#11103) freemanone válasza hcl (#11102) üzenetére


freemanone
őstag

Nálunk 440 hullott a legtöbb aztán 450, és persze volt a többi között is, de számosságát tekintve jóval kevesebb. Mondjuk ugye ekeze is úgy jönnek, hogy készül egy pár száz/ezer darabos széria megrendelésre, aztán kinél milyen lett a merítés. Azért mondom, hogy a "nagyobb" számok törvénye mást mutat, mint az 1-1 helyen lévő készlet.

Teljesen jó, hasonló megoldásokkal szoktam élni korábban én is, viszont most egy darab 45W-os kiszolgál mindenre bent, már amíg még be kellett menni. :))

(#11104) szebe válasza hcl (#11100) üzenetére


szebe
őstag

"Az alaplap meg mindenben hajlik, ha jó manager módra az egyik sarkánál fogva viszi a manus."

Azt szoktam nézni én is. Nem merik lecsukni, mert akkor be kéne logolni a tárgyalóba érve, vagy miért....

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#11105) Moleman válasza szebe (#11104) üzenetére


Moleman
addikt

Mert nem tudják hol kell kikapcsolni a gyári beállítást, hogy elaludjon lecsukáskor. :DDD

(#11106) hcl válasza freemanone (#11103) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

440 nekem a touchpad miatt nem szimpi :D

@szebe : Mert hülyék kikapcsolni a lecsukásra elalvást.
Kijelző sarkánál fogva is divat cipelni.

Mutogatni való hater díszpinty

(#11107) BiP válasza hcl (#11102) üzenetére


BiP
nagyúr

470et viszont nem ajánlom. Annyira szar a hűtése, hogy állandóan throttlingol.

És ez is hajlik mint a nád. (Nem tudom rendesen a sarkánál fogva cipelni ;) )
Amúgy ez valaminolyasmi lehet, mint az eltartott könyökkel telefonálás, lássa mindenki.

[ Szerkesztve ]

(#11108) Tim82 válasza BiP (#11107) üzenetére


Tim82
nagyúr

És ez is hajlik mint a nád. (Nem tudom rendesen a sarkánál fogva cipelni ;) )

Komolyra fordítva amúgy a témát: a sarkánál fogva cipeléssel már jóval régebben is lehetett gyilkolni a Thinkpad-ek alaplapjait (a 2000-es évek első felében pl. a T40, T41, T42 hiába voltak masszív tankok amúgy a mostani Thinkpad-ekhez képest, azért csak így gyilkolták őket sorra a júzerek - ott az USB vezérlők haltak meg az alaplapok így okozott flex-ei miatt).

El kellene fogadnia a felhasználóknak, hogy nem az a módja a cipelésnek, ha vigyázni akarunk a gépre. "Rosszul fogod", csak itt van alapja.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#11109) hcl válasza BiP (#11107) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nekem is feltűnt, amikor olyat használtam cégesnek, hogy lassú. És gyak. mindnek szar a hálócsatija :D Mintha mind kontaktos lenne :D

@Tim82 : A sarkánál fogás az mindennek a halála, amiben BGA van.
Amiben nincs, azt meg nem tudod a sarkánál megemelni :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#11110) Diabolis


Diabolis
tag

Érdekes dolog ez a pénz.... Soha nem elég, minél többet keresel, annál többet akarsz költeni.
5-6 éve a letiltásaim miatt smasszerfizetésből jó volt ha 90.000 körül hazavittem. Komolyan örültünk annak amikor volt otthon 10dkg sajt. Pár éve az informatikába visszatérve, és az adósságaim kipörgetése után elkezdtünk végre félretenni, és már nem gond ha venni kell egy 10k cipőt, vagy éppen tegnap végre rábeszélt az asszony, hogy vegyek egy kabátot (16k), mert a pulcsihoz már hideg van ( aha....).
Most hó elején leülünk, megtervezzük a hónap anyagi részét (ha előző hónapról marad az megy félre), és utána nagyjából tartjuk magunkat hozzá. Ha HW-csere van, azért három hónapig sír a pofám, majd egyszer csak valóra válik :D Az airsoft cuccok neccesebbek, azokra ritkán akar adni.
Apróbb (3-5000ft) kiadások a vásárlások után nálam maradt visszajáróbból mennek. Én nem kérdezem az asszonyt, hogy mire költ (bár egy achan-tesco kör után 20 percig sorolja, csak éppen nem érdekel), ő néha megkérdezi van-e nálam pénz (bankkártya nála pihen).
Nálam általában elég ha kávépénz van, kaját hozok, cigit töltöm reggel, másra nagyon nem kell. Úgy is csak csokira költeném :D
Pár éve amikor a gtx1050ti-t újítottam, akkor az volt a duma, hogy a Skyrim azért szaggat, mert én a monitor előtt játszok, ő a nagy tévén nézi, nem bírja a VGA. Végül is nem hazudtam, csak talán egy picit túloztam :D Tavaly alaplap-proci-ram cserénél hasonló szitu volt. A legszebb, hogy tudja, hogy kamuzok, de logikus amit mondok :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#11111) GEIL válasza Diabolis (#11110) üzenetére


GEIL
addikt

Ez nálunk is hasonló....de 2 külön kártya van és 2 külön bankszámla.....de egyeztetünk és összesítünk. :R ;] :K

[ Szerkesztve ]

i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600K - 32Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#11112) hcl válasza Diabolis (#11110) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nekem azért megmaradt, hogy mindent 5x meggondolok, ha venni kell.
Persze ha valamit muszáj kifizetni, akkor gondolkodás nélkül, de azért ha lehet, inkább nem adok ki felesleges dolgokra.

Mutogatni való hater díszpinty

(#11113) koby11h


koby11h
aktív tag

Nálunk speciel 1 folyószámla 2 kártyával, mindent megbeszélünk. Még email címünk is egy van, facebook fiókunk is közös (de csak azért mert Ő letojja és csak nekem van a gyerekek házijai miatt :) ).
Minden kiadás megbeszélve, közös döntés, amit lehet jól meggondolva... de amit meg muszáj az hagy menjen (gyerek cuccok, ház, kocsi, számlák).
Pénzen még sosem vitatkoztunk.

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#11114) Diabolis válasza hcl (#11112) üzenetére


Diabolis
tag

Ezzel mi is így vagyunk. Pontosabban Drágám is így van :D Ezért van nála a kártyám, pedig hányszor mondtam, hogy ne kaját vegyünk, hanem egy 3060-ast. :D
Én tudom magamról, hogy kifolyik a pénz a kezemből, 37 éves koromban is. Ő könyvelő, plusz fegyelmezett minden téren. Akkor inkább vigyázzon rá Ő, úgy is mindent megbeszélünk.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#11115) Lenry


Lenry
félisten

neki alapból több pénze volt, valamivel tehetősebb családból indult, mint én, és tizensok év után is meg tud lepni azzal, hogy előhúz a semmiből párszázezer forintot, ha éppen kell.
persze mindez azért, mert ő 2 évvel ezelőttig a szüleivel élt és a keresete túlnyomó részét félre tudta rakni, plusz minden pénzt külön gyűjt. ez örökség, azt arra kaptam, ezt erre, ez az összeg akkor jött össze, amikor X, az meg amikor Y. így sok kisebb összege van külön

ezzel szemben én 14 éve nem élek otthon, nehezen veszem rá magam a tudatos spórolásra, plusz egybe van öntve a pénzem a számlámra, így könnyebb belőle költeni, mert egyben soknak tűnik, de azért így is sikerült a kellemesebb megtakarítást összehozni (amiből mondjuk pont most tervezek elkölteni egy lendületesebb összeget autóvásárlásra)

kassza szempontjából Pilinszkyt tudom idézni: "Az ágy közös, a párna nem". a fizetésével mindenki külön gazdálkodik, a saját hülyeségére értelmes határig úgy költ ahogy akar, de a hitelt, a lakástakarékot, a rezsit és a nagybevásárlásokat megfelezzük.
ha meg igazán nagy kiadás jön (ami jellemzően valami építkezés), azt igyekszünk olyan pénzból megvalósítani, amit közösen szereztünk.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#11116) Moleman válasza Diabolis (#11114) üzenetére


Moleman
addikt

Ilyen időszakom nekem is volt, vagyis hónapokig/évekig nem kaját vettem, hanem félretettem, aztán vettem sok hangszert, lézeres szemműtétet, nagymotort, kanapét, tévét, nagyondrága asztali gépet, autót... Hálistennek az autó volt az utolsó, azóta eladtam pár hangszert és a motort is, most már tényleg megtakarítás a megtakarítás.

Az asszonnyal az elején voltak viták, hogy hogy képzelem, hogy megmondom, mennyit kell megtakarítania, annyit képtelenség. Aztán mikor pár havonta összenézzük az excel tábláinkat, mindig kiderül, hogy minimális különbséggel ugyanott vagyunk. :)

(#11117) hcl válasza Diabolis (#11114) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nekünk nem folyik, de valami hihetetlen mennyiségű pénzt képes elkölteni, mert mindenből olyan durva felsőkategóriásat hajlandó csak venni, amire sosem lesz szükség :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#11118) Pötyi válasza Diabolis (#11114) üzenetére


Pötyi
őstag

Nálunk a lánnyal két privát számla van, de felosztottuk, hogy ki mit fizet a sajátjából.

Enyém a víz, gáz, villany, közös költség, kábeltévé+internet, tankolás.

Ővé a kaja, meg a gyerekruhák, pelenka. Néha még ebédpénzt is ad.

:DDD

Mondanom se kell, hogy minden hét végén szanálja ki a hűtőből a bontatlan, lejárt kajákat, mert mindig túlvásárol. Súlyosan túlvásárol. Nekem meg a szívem szakad meg, mert én azt tanultam, hogy kaját nem dobunk ki - bár mondjuk én alapból jóval kevesebbet vennék.

QNX is cool!

(#11119) koby11h válasza Pötyi (#11118) üzenetére


koby11h
aktív tag

Ez így igaz, kaját, piát nem dobunk ki hanem felhasználjuk! Ha beledöglünk is! :K

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#11120) Pötyi válasza koby11h (#11119) üzenetére


Pötyi
őstag

Vidéki lány és úgy nevelték, hogy a kulák jólét jele, ha mindig tele a fridzsider, meg a kamra...

De ha tele a hűtő, akkor óhatatlanul is felzabálod, hiszen ott van!

Ááá, nehéz kenyér ez!

QNX is cool!

(#11121) bambano válasza Lenry (#11115) üzenetére


bambano
titán

milyen autóra? :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#11122) hcl válasza Pötyi (#11118) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Asszony is ilyen. Nem dob ki, és túlvásárol, ami van, azt meg meg köll enni. S csodálkozik, hogy nehezen tud fogyni.

Mutogatni való hater díszpinty

(#11123) koby11h válasza Pötyi (#11120) üzenetére


koby11h
aktív tag

Nálunk a ruha elengedése megy nehezen.
Kinőtte a gyerek, akkor mehet a védőnőnek adományba, vagy ruhagyűjtésbe... De NEM, mert olyan cuki volt benne, mindig elpityeredik ha csak meglátja...
De mondom a hordott ruhája meg már nem fér a szekrénybe. De befér az is! ...

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#11124) Moleman válasza hcl (#11122) üzenetére


Moleman
addikt

A covid a túlvásárláson is segít egy kicsit, nincs sok kedvem boltba menni, főleg most a sós retekbe kivinni a tiszta autót. Ezért amíg a hűtő tartalmából kijön bármilyen ehető recept, addig maradok itthon, akár több hétig. :D

Pár hete például joghurtos-újhagymás rakott krumpli volt, így adta ki. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#11125) hcl válasza Moleman (#11124) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nekem eddig se volt kedvem boltba menni, de a nő nem tud vezetni, sem 6-os zsugor vizeket elhozni (ez a másik agybaj, kétliteres üvegenként hordani a vizet, amikor a csapból is jön...) :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#11126) koby11h válasza Moleman (#11124) üzenetére


koby11h
aktív tag

Mint a kollégiumi mustáros sajtos melegszendvics ecetes almapaprikával? :)
Csak ez volt a hűtőben, ráadásul azt sem tudtuk kié.
Szombat este, kint 30 cm hó és -x fok, szigorlatok miatt senki nem volt otthon már két hete...

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#11127) shteer válasza koby11h (#11126) üzenetére


shteer
titán

Valaki meg azóta is szidja a mustár, sajt és almapaprikatolvajokat :D

..szerintem jónak tűnik

(#11128) Moleman válasza hcl (#11125) üzenetére


Moleman
addikt

Itt is hasonló a helyzet. :D
A csapvízzel viszont vannak fenntartásaim, tisztának tiszta, de itt Sopronban olyan kemény, hogy a vízforralóból kávéfilteren keresztül kell kitölteni, különben darabos-vízköves lesz a tea. :D Pesten foltmentesre száradtak a poharak mosogatás után, itt fosszíliákat lehet keresni az üledékben. :DDD

#11126 koby11h
Tök jól hangzik ez a melegszendvics, pont van is itthon hozzá minden. :D

(#11129) E.Kaufmann válasza hcl (#11125) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Ezért vettem szódasztrímet, így csak a gázpalackot kell cipelni havonta :DDD

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#11130) Pötyi válasza E.Kaufmann (#11129) üzenetére


Pötyi
őstag

Az egész jó ötletnek tűnik! Pár éve én is gondolkodtam már 5 gallonos / 19 literes ballonos vízautomatán. Számolgattam, hogy hány Ft-ra jön ki egy liter...

QNX is cool!

(#11131) hcl válasza Moleman (#11128) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Itt teljesen jó a víz :) Nyilván, ahol annyira gáz, ott értem, hogy inkább inna mást (bár a szűrős kancsó is olcsóbb hosszú távon, mint a palackos víz + azt is vegyük, hogy milyen irgalmatlan mennyiségű műanyagpalackot termel ez a baromság).

@E.Kaufmann : Az is jobb...

Mutogatni való hater díszpinty

(#11132) szebe válasza hcl (#11125) üzenetére


szebe
őstag

Szűrős kancsó + sodastream, meg van oldva a bubis meg a mentes is. Patron 2-3 hónapra elég, szűrő asszem havonta cserés.
Cserébe cipelni se kell a vizet, és a pet palackba se fulladunk bele.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#11133) Rimuru válasza hcl (#11131) üzenetére


Rimuru
veterán

Nekem szuros kacso + termalviz kombo a megy. Korraban natur termalvizet ittam de a szegedi mergezobb igy keverem (a szurt vizzel). :DDD

Vigyázat, csalok!

(#11134) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
senior tag

Ez a házi vízbubisítós téma téma már fél éve is előkerült. Az én módszerem azóta is ugyanaz. :P

[ Szerkesztve ]

(#11135) Moleman válasza hcl (#11131) üzenetére


Moleman
addikt

Jogos, bár nálunk nagyon kevés palackos víz fogy.
A házi sör gyártására kéne inkább ráállni, mert sörösdobozból sokat termelek. :D Üvegesnek most nincs hely, mert a határzár miatt tele van a pince üres osztrák rekeszekkel, amiket nem tudtam visszavinni. :D

#11134 Kisgépkezelő
Valóban, nekem is deja vum volt. :D

[ Szerkesztve ]

(#11136) hcl válasza Moleman (#11135) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az alut legalább újrahasznosítják. Mondjuk az üveget is.

Mutogatni való hater díszpinty

(#11137) koby11h válasza shteer (#11127) üzenetére


koby11h
aktív tag

A mustárt és a sajtot megúsztuk, az almapaprikáért üvöltött kicsit a gazdája :)

Amúgy nem volt rossz, a második próbálkozás. Először rákarikáztuk az almapaprikát a sajt alá, na az úgy sz@r volt. Jobb hozzá harapni!

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#11138) Lenry válasza bambano (#11121) üzenetére


Lenry
félisten

semmi izgi, anyámnak lett szüksége nagyon kis költségvetésből autóra, aztán abba segítek bele.
benzines egyes Focus vagy Punto, kétezerkevés-körüli évjárat, amelyikből előbb találok jobbat

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#11139) Top cat válasza koby11h (#11119) üzenetére


Top cat
őstag

Ismerek olyant, akinek a felesége kiöntötte a pálinkát, mert már régi, biztos romlott. :DD

(#11140) hcl válasza Top cat (#11139) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Horror! :Y :O

Mutogatni való hater díszpinty

(#11141) pn4hvq válasza Top cat (#11139) üzenetére


pn4hvq
senior tag

A férj pedig erre kidobta a nő összes ruháját, mert "biztosan molyrágta mind"? :DDD

(#11142) koby11h válasza pn4hvq (#11141) üzenetére


koby11h
aktív tag

A feleséget! Mert már régi... :K

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#11143) pn4hvq válasza koby11h (#11142) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Nem mert régi, hanem már "lyukas". :D :D

(#11144) koby11h válasza pn4hvq (#11143) üzenetére


koby11h
aktív tag

Úgy érted használt?
Mint Pista bácsi aki el akar válni 70 évesen? :)

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#11145) Top cat válasza pn4hvq (#11141) üzenetére


Top cat
őstag

Agyhelyen kellet volna csapni. :D

Bármilyen fizikai behatás, csak javított volna rajta. Szegény olyan mint a napsugár. ;]

(#11146) bambano válasza Moleman (#11128) üzenetére


bambano
titán

az ugye megvan, hogy inni a kemény víz a jó?
úgyhogy örülj ennek.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#11147) bambano válasza Lenry (#11138) üzenetére


bambano
titán

vegyetek egy rav4 plugin-t.
mondjuk kell hozzá lendület, mert majdnem 22 misi :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#11148) hcl válasza bambano (#11146) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ami itthon a "kemény", attól leginkább brutál gyorsan vesekövet kapsz :D Irgalmatlan gyorsan full vízköves itt minden...

Mutogatni való hater díszpinty

(#11149) Moleman válasza bambano (#11146) üzenetére


Moleman
addikt

Tudom, szeretem is, diákkoromban konstans Balfit ittam (Egerben fosatós volt a csapvíz), de az elég zavaró, ha vízkőpelyhek csiklandozzák a garatod. :D

(#11150) bambano válasza hcl (#11148) üzenetére


bambano
titán

nem. ami itthon kemény, abban van egy kis ásványi anyag, amitől lesz valami íze a víznek. a lágy víz teljesen íztelen, vagyis ihatatlan.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.