Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11401) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Azért az Atomcsill és a speedzone videói se rosszak, vagy pl Gyetván Csabi videói, de a random pukizós/hányós/hasraesős videókkal én se nagyon foglalkozom.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#11402) Lenry


Lenry
félisten

én mostanában esti mese gyanánt a "Svájci fickó dolgokat újít fel" csatornát nézem. az pl igazi kvaliti kontent

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#11403) E.Kaufmann válasza Lenry (#11402) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

+ sok, jobb mint valami meditációs anyag.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#11404) bambano válasza Lenry (#11402) üzenetére


bambano
titán

témához közeli csatorna az ukrán(?) fickó mindenből kést csinál [link] .
nekem bejövős még a koszold össze a kezed [link]
illetve tájvideó vonatból: [link]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#11405) DJGABI válasza Lenry (#11402) üzenetére


DJGABI
addikt

erre én is subolva vagyok. nagyon satisfying, meg ASMR is egyben.

vannak ilyen indiánus csatornák is, egyik podcastben pont röhögtek rajt, hogy persze, talál egy PS5-öt az árok parton :DDD

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#11406) koby11h


koby11h
aktív tag

Én most házi "kohó" nélküli alu kohászatot és öntést nézek. Semmi elektromos vagy gáz kemence hanem a szén+hajszárító stílust. Kicsit keveset magyaráznak, vagy én nem tudok lengyelül/oroszul még eléggé, de ötletbörzének nem rossz.
Nem akarok beruházni, de van pár alkatrész amit szívesen legyártanék magamnak. Hely van, ötvözetlen alu hulladék van (már megtisztítottam). Az eszközökön elmélkedem és azon honnan vegyek 10 kg szenet, hogy ne röhögjenek körbe :)

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#11407) Moleman válasza Diabolis (#11399) üzenetére


Moleman
addikt

Nekem a zenehallgatás része tűnik hihetetlennek, bár láttam, melóhelyen is minden második embernek futott a háttérben, pedig tilos volt. :D
De a spotify ugyanez, amennyit hallottam belőle, nem éri el azt a minőséget, amit elvárnék a zenétől, pedig nincsenek nagy igényeim, 192kbps mp3-mal már kibékülök. Papíron többet tud, de hazugság, egyszer próbáltunk a kocsiban spotify-t hallgatni az asszony telefonjáról (fizetős spotify, jó telefon), de olyan rosszul szólt, hogy 10 mp után visszadugtam a jó öreg Sandisk mp3 lejátszót. Lehet, hogy pont az az egy 3doorsdown album volt fent szar minőségben, de akkor ne hazudják azt, hogy előfizetéssel konstans 320-as mp3-at kapsz.

(#11408) DJGABI válasza Moleman (#11407) üzenetére


DJGABI
addikt

[link] [link]

jaja múltkor ezen röhögtem én is, nem vagyok nagy zenebuzi, valaki linkelte ezt a számot, a spotis semmivel nem szól jobban mint a yt-os

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#11409) Lenry válasza Moleman (#11407) üzenetére


Lenry
félisten

ilyenkor mindig örülök, hogy süket / igénytelen vagyok, mert én az égvilágon semmi különbséget nem érzékelek az überhiper meg a YouTube/Spotify között, így pont ugyanannyira tudom élvezni bárhol a zenét.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#11410) Moleman válasza Lenry (#11409) üzenetére


Moleman
addikt

Az tényleg nagyon hasznos dolog, az asszony is rosszabbul hall nálam, ezért kevésbé zavarják a zajok. :D

Én nagyon tudom értékelni a minőségi zenét, pl egy U2 album megvan 96kHz-es wav-ban, hihetetlenül szól, de a helyigénye miatt inkább mellőzöm ezeket. :U

Amúgy nem törvényszerű, hogy a youtube rosszul szól, aki tényleg odafigyel, gyárthat minőségi videókat, pl gitáros bemutatókat, bármin hallgatom, jól szól. Igaz, nekik könnyű, 4 millió forintnyi motyóval játszanak 5 milliós stúdiótechnikába. :DDD

(#11411) elessar válasza Diabolis (#11399) üzenetére


elessar
tag

Mindegyikre válaszolj valamilyen "vótmá"-verzióval, előbb-utóbb leszokik a küldözgetésről.

(#11412) Diabolis válasza Lenry (#11409) üzenetére


Diabolis
tag

+1

Per pillanat a monitorom zajkeltője szól, nekem ennyi elég hangminőségből, jelenleg hangerőből is. A kocsiban valamivel jobb a muzsikacucc, de a fülem ugyanannyira botfül marad, szóval csak élvezetből tekerem fel, nem műértésből. Asszony szintén. Bár a minap jelezte, hogy új hangszóró kell a kocsiba, egy albumnyi Whitin Temptation után. Igaza lett :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#11413) qnadam válasza Moleman (#11407) üzenetére


qnadam
veterán

ott valami egyéb nyűg lehet, bt-n is ha hallok valamit, az az sbc, nem a spotify.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#11414) vince


vince
őstag

A gyerekeim a következő három dolog közül szoktak kérni egyet/többet rövid esti tévézés gyanánt: újraépítős, összenyomós vagy féjlármi.

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#11415) Moleman válasza qnadam (#11413) üzenetére


Moleman
addikt

3.5 mm jack volt.

#11414 vince
Hűdraulik pressz csenöl! <3

(#11416) hcl válasza vince (#11414) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nekem sincs ingerenciám ilyenekre. Ott van a rakat érdekes műsor, de a napomba meló, meg az otthoni fusi (ami sokkal érdekesebb) mellé nem fér bene, hogy órákat üljek videók előtt. Nem követek senkit, stb.
Viszont a saját videóimat sem tolom mindenkinek, pláne nem kapok értük semmit :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#11417) koby11h válasza vince (#11414) üzenetére


koby11h
aktív tag

Felrobbantósat nem? Nálunk volt, hogy imádtak mindent amiben valami felrobbant.
Remélem nem lesz egyikük sem bombagyártó :)
Ja meg a Lego GBC volt menő, van belőle vagy 20 óra...

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#11418) Moleman válasza hcl (#11416) üzenetére


Moleman
addikt

Én meló mellé néztem sokszor történelmi/geológiai ismeretterjesztőt, monoton ctrlc ctrlv feladatokhoz pont jó, még felnézni is van idő. :D

Amíg volt kábeltévém (évekig elfelejtette kikapcsolni a DIGI, miután lemondtam), snooker ment a háttérben egész nap, de arra sajnos nincs ugyanolyan jó minőségű online helyettesítő, Eurosport Playerért pedig nem akarok fizetni, inkább túlélem nélküle. :)

(#11419) vince válasza koby11h (#11417) üzenetére


vince
őstag

Robbantósat nem :D

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#11420) hcl válasza Moleman (#11418) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Én szereléshez hallgattam néha haver előadásait, de már jobb csöndben. Vagy zene.
Meg képszerkesztéshez nézek néha valamit, de nem lehet aközben sem normálisan figyelni. Illetve azokra esetleg, amit csak hallgatni kell.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#11421) TESCO-Zsömle válasza BiP (#11397) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Az emberek úgy tekintenek erre, mint egy mozijegy árára. A fickó szórakoztat, te meg, ha jól szórakozol, akkor dobsz a kalapba. Van, aki csak 1-5$-t, de mondjuk azt naponta/hetente, de van, aki mondjuk havonta, kéthavonta, vagy mikot a féléves bónuszát kapja, betol 100-200-at.

Amit írsz az engem roppantmód emlékeztet arra, mikor le vagyok nézve, amiért megveszem a játékokat ahelyett, hogy felmennék nCore-ra, ahol sok esetben nem csak ingyenes, de még problémamentesebb is, mint az eredeti. Konkrétan hülyének vagyok nézve, mikor olyan dolgokba teszek pénzt, amik ingyen is elérhetőek.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#11422) hcl válasza TESCO-Zsömle (#11421) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ha megengedheti magának az ember, akkor simán jó, ha legálisan megveszi.
Én részben ezért is használok inkább free szoftvereket, mert megvenni úgysem tudnék egy videovágót, így inkább kibékülök egy Kdenlive-el, ilyesmivel. A saját Android appom is ingyenes.

Mutogatni való hater díszpinty

(#11423) KROK640


KROK640
veterán

Hát igazából van egy idevaló storym, bár most egyértelműen én voltam a ludas abban, hogy ingyen is, meg azonnal is, inkább csak mint érdekességet írom le, mert ilyet sem gyakran tapasztalok. (és lehet h mégsem járok rosszul)
Szóval, félig-meddig hozzáértő haver felhívott, hogy a gépét bekapcsolva magára hagyta kb 1 órára, és az gondolta lement készenlétibe, de többet nem jött vissza :(
Tápot már elvileg kiejtette, VGA nem lehet mert nincs, vagyis integrált van, de jajj mi lehet, a ventik csak pörögnek a monitor nem kap jelet és a gép nem indul.
Érdekes, gondoltam és mondtam neki h 10 perc múlva ott leszek.

Egy Asrock H61M-es alaplapról van szó, a jó kis narancssárga Codegennel, 2×4GB Hyper X Black RAM, diszkrét VGA nélkül, egy 3rd gen 3200MHZ-es I5-össel.
[kép]

Szóval a gép indítás után csak pörgette a ventiket és semmi. Vittem a hamis videókártyát (lásd január eleje) mivel tesztelni pont tökéletes. Mikor meglátta leakart csapni rá, mondván épp 1050-est akar! Mondtam neki h ez hamis és csak GTS450, szóval ne akarja annyira (el is magyaráztam neki mit csinál a kártya), de teszt karinak tökéletes. Persze a hatás ezzel is ugyanaz, VGAval és a másik porttal is (a DVI meg halott rajta).

Miután mondta, hogy a tápot elvileg kipróbálta másikkal (mutatott is egy másik tápot) és a VGA is kiesett, az alaplapra terelődött a gyanú, majd kitalálta h mi van ha a proci? Mondtam neki h kicsi az esélye. De mondta h ugyan próbáljuk már ki másik procival. Na itt a szerelés nagyobb része már rám maradt, viszont előkerült egy Celeron G1620, amit beleraktunk, és VIOLÁ! láss csodát, a rendszer elindult.
Hogy a dologról megyőződjünk, visszacseréltük a procit, és megint rossz volt. A Celeront bele, és megint jó volt :)

Szóval a CPU volt a hibás (lehet h tudott valamit amit én nem, mert gyanúsan rámondta a procira h szerinte az a hibás, pedig lehetett volna simán alaplap is). Szegénynek a történtek után (elvileg a játék lenne a cél a géppel) ( pláne h lelkesen kínált innivalóval, ennivalóval) nem gondoltam pénzt kérni, ráadásul pozitívum, hogy rámírt, hogy megvenné a gépemet. :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#11424) KROK640 válasza TESCO-Zsömle (#11421) üzenetére


KROK640
veterán

Igazából a kettő szerintem eléggé más : még azok is, akik úgy játszanak, hogy X összegért kérhetsz tőle valamit a játékban csak talán, de aki kedvére játszik az szvsz túl nagy értéket nem teremt (mondjuk szerintem a focisták se, annyit tuti nem mint amennyit keresnek)

Amit írsz az NCore-al kapcsolatban, ott más a helyzet, hiszen egy játék/szoftver készítőjét támogatod azzal, hogy megveszed az alkotását, ami valószínűleg sokkal nagyobb pénzbefektetést és értékteremtést igényel. Az tény h néha az NCoreos tartalom problémamentesebb, de én senkit sem beszélnék le az eredeti szoftvervásárlásról.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#11425) TESCO-Zsömle válasza KROK640 (#11424) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Én itt ellentmodást vélek felfedezni. Persze, vannak, akik csak kedvükre játszanak, de az a legritkább esetben sem vág egybe azzal, aki ebből él. Saját magad szórakoztatásából csak nagyon abszurd helyzetekben lehet megélni, aki pedig YT-al, Twitch-el keres annyit ,hogy meg tudjon élni, az biza egytől egyig teszi is bele a munkát és eleinte a pénzt is vastagon, mert különben nem megy. Ezek mind vállalkozások, "csak úgy" nem tudsz megélni, mert a jog nem engedi.

nCore-ral szerintem azért nem más a helyzet, mert míg a játék közvetlen megvételével a készítőket közvetlenül támogatod, addig a YT-er támogatásával meg közvetve, ugyanis ha X játékkal játszik, az a játéknak és azon keresztül a fejlesztőknek reklám. Szóval áttételesen támogatod a készítőket is azáltal, hogy segíted a termékük nagyobb publicitását.

Szerintem az, hogy valami hobbi-e vagy sem, csak azon múlik, hogy abból élsz-e. Mert ha abból, akkor már nem hobbi ,hanem megélhetés. Akkor is, ha az esetek 70-90%-ban szereted csinálni. De lesz az a 10-30%, amikor épp nem fogod, vagy olyan járulékos munkák kapcsolódnak hozzá, amit eleve nem szeretsz, és ha nem akarod/tudod kiadni külsősnek, akkor biza azt is meg kell tenned, mert ebből élsz.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#11427) hcl válasza headhunter (#11426) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az az a hőlég, amivel nem kéne NYÁK-ot fújkálni...
Ilyen gép volt nálam is nemrég, de én elbontottam :D

ON :
Még régebbi sztori.
Volt több szolgáltatás azon a melóhelyen, aminek a szervereit mi működtettük. Amikor jött az agymenés, hogy egy csapat=egy szerverkörnyezet, akkor átadtuk az egyiket valami indiai bandának, én írtam a doksit, és én tartottam az oktatást is nekik. Követelmények cégen belül azonosak, stb.
Na, kb. egy év múlva rám ír az egyik, hogy hát kéne a management modul jelszava, mert összeborították a Linuxot, és nem tudnak bejutni a gépre :D (De hogy hogyan csinálták? Néha le kellett frissíteni, az alkalmazás meg olyan szögegyszerű volt, hogy semmit nem igényelt. Mondjuk kb. arra is volt jó, hogy a helyet foglalta :D )
Mondtuk, hogy az nem fog menni, mert központi jelszókezelés van, és abban lejárnak a jelszavak, a régebbieket meg nem nézik vissza, tehát mi sem tudjuk, mi volt 1 éve beállítva :D
Kérdezték, hogy ez miért nem volt átadva?
Mondom
- át volt
- pont neked
- pont én mondtam el
- de ha nem lett volna, akkor is az a céges policy, hogy minden jelszót abban kell tartani :D
(Lehet, hogy ennek köze volt ahhoz, hogy egyszer egy szerverpark átvételekor plaintextben kaptuk a root jelszavakat? :D )
Egy ideig tanakodtak, és mondták, hogy akkor az nekik baj, mert nem tudják, ki a local support.
Mi tudtuk (sőt, a doksiba is bele volt írva :DDD ), és azt is, hogy nem lesz nekik egyszerű megoldani, hogy valaki odamenjen, és átüsse a jelszót, mert ilyet egy akkora cégnél nem lehet ám... :D (Külsős cég, és valami borzalom volt őket elérni :D )

Mutogatni való hater díszpinty

(#11428) BiP válasza TESCO-Zsömle (#11421) üzenetére


BiP
nagyúr

Nem-nem. Nem ez volt a szándékom. Mindenki olyan szórakozásra költ, amire csak szeretne.
És azt is értem, hogy ezzel elismerik a munkáját, fizetik a szórakoztatás "árát".
Nem, nekem a jelenség abszurditása, aránytalansága a furcsa. Hogy így kitömnek olyanokat, akik annyira azért nem szorulnak rá, látva, hogy ezzel milyen nagylábon lehet élni, miközben a heti 1-5$-t (ha már úgyis elkölti) sokkal humánusabb célokra is lehetne költeni. Az adott streamer/influendszer/egyéb trendi buzzword enélkül is rongyosra fogja keresni magát.
Na mindegy. Mondtam, hogy demagóg leszek :). Én úgy vagyok ezzel, hogy ha látom, hogy az adott illető nem szorul az én pénzemre (pl. láthatóan jobban él, mint én), akkor azt megnézem ingyen, és azt a pénzt jobb helyre teszem. (azoknak, akik láthatóan szarabbul élnek, mint én).

(#11429) BiP válasza hcl (#11427) üzenetére


BiP
nagyúr

Kérdezték, hogy ez miért nem volt átadva?
Mondom
- át volt
- pont neked
- pont én mondtam el

Egyszer egy indián velem is eljátszotta ezt. Nem tudtam eldönteni, hogy csak teszi a hülyét, vagy szimplán nem emlékszik, hogy neki lett elmondva.

(#11430) hcl válasza BiP (#11429) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

OK, ezek egy csomó ilyen mostoha-szemetet vettek át akkor, de b+ ott volt a részletes doksi :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#11431) Aljasvip válasza BiP (#11428) üzenetére


Aljasvip
senior tag

A több száz millió euróért szerződő focisták zsebét is a rajongók tömik. Cirkusz-cirkusz, csak más a bohóc.

(#11432) KROK640 válasza hcl (#11427) üzenetére


KROK640
veterán

"a régebbieket meg nem nézik vissza" résznél kérdeztem volna meg h mi az h nem nézik vissza?
H most átadtatatok az indiaiaknak valamit (gondolom nem ingyen) akkor ilyen esetben kenjék a hajukra?
(mondjuk ha tényleg adtatok nekik mindenféle jelszót és úgy nincs meg, akkor az ő bajuk)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#11433) E.Kaufmann válasza Aljasvip (#11431) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Nyugaton, de mi megelőzzük a nyugatot, itt az is fizeti, aki utálja a focit ;]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#11434) hcl válasza KROK640 (#11432) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nem tudják visszanézni, mert nem tárolta az adatbázis a korábbiakat.
Nem adtunk mindenféle jelszót, csak azt az infót, hogy szépen igénylik a jelszókezelőben azt a tárolót, ami ezekhez a gépekhez tartozott, megkapják, és akkor meg tudják nézni, mi van beállítva az adott gépre rootnak/management modul jelszónak éppen. Utána már az ő felelősségük (mert auditon nézték amúgy), hogy az is legyen beállítva a gépen.

Mutogatni való hater díszpinty

(#11435) pn4hvq válasza Aljasvip (#11431) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Az a baj, hogy vannak nagyon magas pozícióban lévő személyek, akik a te, én, stb. pénzéből tömik, pedig nem is érdekel a foci...

(#11436) Diabolis válasza hcl (#11434) üzenetére


Diabolis
tag

Azért egy ilyen jelszót elbszni... Ahhoz már tehetség kell, legalábbis egy szakmabelinek :D
Anno egyik cégnél mi is tároltuk a jelszavainkat. Legalábbis az IT-banda. Csak mi papíron, külön elzárva. Ott volt a BIOS Admin jelszótól a tűzfalon át, de még a személyes jelszavaink is, biztos ami biztos (amit persze 30 naponta áthúztunk és felírtuk az újat). Ha valaki szabira ment, de nagyon kellett a jelszava, ott volt, nem kellett cseszegetni. És meglepő módon nem szemétkedkedtünk egymás jelszavaival :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#11437) Pötyi válasza hcl (#11427) üzenetére


Pötyi
őstag

Emlékszem, még a kilencvenes évek vége felé volt trend, hogy kivinni a telefonos IT supportot Indiába. Aztán ez kábé a kétezres végek elejére le is csengett, mert mindenki rájött, hogy szart sem ér az a support, ami nem tud odamenni a nyomtatóhoz, kirángatni belőle a hengerek közé beragadt pappert, mert 18000 km választja el fizikailag, ráadásul olyan ocsmány angol tájszólást beszél, hogy senki nem érti meg, amit mond.

(Ma is tanultam valamit rovat: A tájszólást úgy hívják tudományos nyelven, hogy "dialektus".)

Szóval arra a cégre, aki 2005. táján jelentette be, hogy ő is kiviszi a supportot Indiába, arra már akkor furcsán néztek. Hát nem tanult a többiek hibájából? Olcsónak valóban olcsó, de szart sem ér. Hát nem olvasta a fórumok, beszámolók lesújtó véleményét az indiaiakról?!? Jó, nem akarom kiélezni vitává a dolgot, nyilván lehetett egy-két üdítő kivétel. A nagy számok törvénye alapján az 1,4 milliárd indiai közt csak akadt néhány írástudó, de a supportok döntő többsége - mondjuk ki - szar volt. Évek óta röhög youtube nézők több generációja az indiai faszin, aki mindenhova bedugja a csavarhúzóját...

QNX is cool!

(#11438) E.Kaufmann válasza Pötyi (#11437) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Nem az iráni villamosmérnökre gondolsz véletlenül? Ő direkt dugja :DDD

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#11439) koby11h


koby11h
aktív tag

Indiaival csak írásban! Szóban mindenre rábólint, mert nincs nyoma! Írásban óvatosabban fogalmaznak, ígérnek...

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#11440) Lenry válasza koby11h (#11439) üzenetére


Lenry
félisten

ha távol-keletivel beszélgetsz és az bólogat, az nem azt jelenti, hogy ő érti is amit mondasz, hanem hogy látja hogy mozog a szád.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#11441) hcl válasza Diabolis (#11436) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Hát, ezt illegálban mi is csináltuk, mert az a jelszóadatbázis persze borzalmas volt, meg ha valami megállt, akkor nem volt idő szórakozni vele :) (És nem azt a txt-t küldtük el a support átadásakor, mint amikor mi kaptunk így szervereket... :D )

@Pötyi : "szart sem ér az a support, ami nem tud odamenni a nyomtatóhoz," -> a helpdesknek az nem is volt dolga soha, az a local. A HD azóta is Indiában van a legtöbb helyen, de néhol még a fejlesztés is, stb.
"Hát nem olvasta a fórumok, beszámolók lesújtó véleményét az indiaiakról?"
Nem, és nem is érdekli. Az érdekli, hogy feleannyiból megvan, hogy a usernek nem jó, azt meg magasról ***** (Majd csodálkozik, hogy a user beviszi a vírusos pendrive-ot, széthackeli a gépet, stb., mert nem segít neki senki + nem ellenőrzi senki - ugye a local support is pár ember kell csak több ezer userre, és erre még büszkék is :D )

@E.Kaufmann : Nem, ráadásul az Electroboom-os manus nem amerikai?
A "put my screwdriver everywhere" az egy másik manus :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#11442) Diabolis válasza hcl (#11441) üzenetére


Diabolis
tag

A localos helpdeskes IS, csak a localosnak több a dolga a rohangálás miatt :D 3811 lépést mutat a karkötőm, pedig kocsival jöttem dolgozni, és még nincs 10 óra....

"ugye a local support is pár ember kell csak több ezer userre, és erre még büszkék is "
Ja, de miközben a büszkeségtől csorognak a könnyei, lekúrja a local bandát, hogy soha nem lehet őket megtalálni. Nem is értem miért? :D

IT-s visszatértemkor attól féltem, hogy el fogok tunyulni, oda lesz a gyilkosan jó seggem, a vádlim pedig olyan lesz mint aki kihagyta az összes lábnapot. Hát b+, a minap nadrágvétel közben véletlenül egy un. "slim" modell akadt a kezembe. A vádlimra sem ment fel a szára, pedig bő két éve "ülőmunkát" végzek :D :D :D

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#11443) BiP válasza Pötyi (#11437) üzenetére


BiP
nagyúr

Nálunk is volt egy ilyen kiszervezési láz a 2010es évek elején.(Könyvelés. IT support) Először kínába, aztán Indiába. Mi már akkor mondtuk, hogy összességében nem olcsóbb, és sajnos az is lett a vége, hogy 1 magyar munkáját 3 indiai csinálta, majd kellett mellé 1 magyar, aki utána kijavította.
Tehát nem olcsóbb, sőt, extra idő és sok bosszankodás.
DE, valahol ott fent le tudták úgy reportolni, hogy 1 mutató jobban nézett ki, emberünk, aki kitalálta, megkapta a vaskos bónuszát, a dolgozó meg szívott.

(#11444) E.Kaufmann válasza hcl (#11441) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Inkább mintha kanadai állampolgár lenne, de passz.
Azért érződik az akcentus, de az én paraszt angol tudásomnak teljesen érthető a fickó.
Sőt néha az anyanyelvi szintű emberkéket értem kevésbé :D
[klasszikus "példa"] ;]

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#11445) BiP válasza E.Kaufmann (#11444) üzenetére


BiP
nagyúr

háááát, a kanadai az kb. a legszebben érthető angol. Az indiai messze nem az.
Az átlag indiai: nem artikulál, viszont cserébe hadar. Bizonyos hangokat TOTÁL máshogy mond. (H: éjcs helyett heccs, de durvábbak is vannak.) A múltkor pl. indiai kolléga folyosói beszélgetés közben mondja, hogy 'elo. Hárman nem tudtuk megfejteni, és szövegkörnyezetből sem derült ki. Aztán nagy nehezen meglett, hogy yellow-ról beszél.
Vagy pl. excelben a narancssárga helyett borostyánt mond. Bár ezt már kezdem megszokni, de elsőre nem esett le.

De sokmindenre más szavakat használ, mint az angol/amerikai/más nem anyanyelvű pl.európai.
És a nyelvtan is sokszor hagy kívánnivalót maga után. (néha nem derül ki, hogy A megoldást szeretne, vagy pont A megoldást nem szeretné). Megcsinálta-e már vagy meg fogja csinálni.
Szóval sokszor igen nehéz megérteni, mit akarnak. És sokszor ők sem értik, Te mit akarsz.
Néha nem a kérdésre válaszolnak, és a legrosszabb része, hogy a többség lazán a képedbe hazudik, főleg, ha épp számonkérés van.
Bármit leokéz (lásd #11439+#11440) és persze utólag derül ki, hogy fingja nem volt, miről beszélsz.

[ Szerkesztve ]

(#11446) Top cat válasza E.Kaufmann (#11444) üzenetére


Top cat
őstag

Iráni származású, Kanadában él.

#11441 hcl
"A "put my screwdriver everywhere" az egy másik manus"

Lehet, hogy miatta készült ez a kép. :D

(#11447) dugo_ válasza BiP (#11445) üzenetére


dugo_
veterán

Mert így tanítják őket. ;]

https://youtu.be/R6lbYUDSxlE

(#11448) koby11h válasza Diabolis (#11442) üzenetére


koby11h
aktív tag

10-15000 lépés egy sima átlagos nap :)

Egyébként én is ülőmunkát végzek, csak sokszor ülök máshol...

[ Szerkesztve ]

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#11449) hcl válasza Diabolis (#11442) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nem mindenhol. Ahol én eddig local voltam, mindenhol volt több-kevesebb dolog, ami különbség volt a jogkörökben. Meg a HD alapvetően azért van, hogy amit meg tud oldani, az ne menjen a localra. Ez az elmélet... :D
Mondjuk a datacenter local support azért más, mert ott szerveradminoknak kéne kéréseket feladni a DC-ben levő technikusoknak. Na ez szokott addig fajulni, hogy a Vogon bürokrácia semmi hozzá, pedig arról lenne szó, hogy mondjuk meg kéne nézni, kicsúszott-e egy kábel, vagy pl. bemenni BIOS-ba, és megnézni a management IP-t... :D

"soha nem lehet őket megtalálni."
Mondjuk nem is kell, mert a HD-kéne hívni... De mondjuk mit akarnak, ha kevés a local, akkor jóhogy nem érnek rá semmire :D

@BiP : Általában ez van :D

@E.Kaufmann : Hatalmas arc :D

@Top Cat : LOLLLL :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#11450) szebe válasza BiP (#11428) üzenetére


szebe
őstag

Mondjuk egy streamer pl pont ebből a pénzből él, amit a rajongó/támogató/haver befizet havonta.
Vegyük a twitch-et, 5/10/25 dollárral tudsz beszállni havonta , aminek a fele megy a streamer-nek (plusz esetleg a donate és a saját egyszeri támogatási rendszerük). Ahhoz, hogy ebből havi ~1k usd kijöjjön (ami már azért korrekt pénz), egy masszív 3-500 fős állandó nézőszám nem árt, mert nem fog mindenki subolni. "Főműsoridőben" sincs sok ilyen...

[ Szerkesztve ]

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.