Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46651) DamianB válasza KTTech (#46649) üzenetére


DamianB
őstag

Nekem mindenképpen LG lesz játékra és monitorként is lesz használva.

[ Szerkesztve ]

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#46652) KTTech válasza DamianB (#46651) üzenetére


KTTech
veterán

Arra az a legjobb választás, ebben nincs kérdés (mármint az OLED-ek közül).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#46653) Northlorien válasza daneel_hu (#46644) üzenetére


Northlorien
tag

Ha jól emlékszem Vincent Theo hdres anyagok vege focimenel mutatta a hibát.

(#46654) ΞΔGLΞ válasza sakal83 (#46629) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem akartam már erre válaszolni, de csak azért, mert nyilván ez is "kimaradt", ahogy az is, hogy vettem 65 gx-et és 77-es cx-et is. Szóval...Te egyébként minden harmadik-negyedik hozzászólást olvasol el, vagy még annyit sem?

Folytatod tovább, lényegében levegő nélkül mondod az írás alapján a csereutalvány, meg az új panel etc...mikor ezeknél jóval előbb lezártam a témát Dániel kolléga hsz-re válaszolva, hogy akkor marad minden így és ebben az évben elválik.
Te folytatod és folytatod, hogy csereciklus hegyekbe megyek bele és a többi.
Egyébként, ha nálam csere van, vagy lesz, az általában azt jelenti, hogy lecserélem a tévét, vagyis veszek egy másikat.

De maradjunk annyiban, hogy most kapni fogja az ívet ebben az évben rendesen, aztán meglátom, hogy milyen lesz. Az előtte lévő AG9-nél én nem emlékszem, hogy lett volna ilyesmi, illetve lehet, hogy volt, csak nem látszott ennyire, fene tudja, egy Heidenheim-mi faszinak adtam el mielőtt a cx-et beüzemeltem volna.

A GX-re is kíváncsi vagyok, az milyen de a lányomék meg nyaralnak két hétig.
Szóval nem lesz csere egyelőre. A mérnököt meg az ügyfélszolgálatos csaj mondta és nem szervizes és technikust említett, hanem kimondottan mérnököt, de lehet hogy "csak" technikus volt.
Nos, egyelőre ez a téma részemről zárva, de legközelebb úgy válaszolj, hogy ne csak foszlányokban ismerd a történetet. :)
A tv megy most lényegében non-stop, de 5 óránként kikapcsolom, hogy a karbantartás lefusson.

(#46655) krx21 válasza ΞΔGLΞ (#46654) üzenetére


krx21
nagyúr

GX-et nemrég láttam élőben, nagyon szép, pláne ha falra rakod...

(#46656) ΞΔGLΞ válasza krx21 (#46655) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Aha, igen úgy raktuk fel lányoméknál, és nem éppen egyszerű, mint ahogy az LG reklámozza. Azért lehet vele szívni, ha azt szeretné az ember, hogy tényleg frankón mutasson a falon.
Nekem bőven jó asztalon, ezért is lett CX. :)

[ Szerkesztve ]

(#46657) kisbalazs83


kisbalazs83
aktív tag

Azt tudja valaki, hogy mi történik, mit csinál a tv pixelfrissítéskor? Most kerültem el a 200órát a Philips 55OLED754-en és szabad szemmel nézve nincs sávosodás, vagy elszíneződés. Csináltam képeket, de nem tudom mennyire mérvadó egy Samsung A3 kamerája :).
1%, 5%, 10%, Fehér
Elvileg ez a modell 4óránként csinál egy rövidebb 10perces pixelfrissítést, feltéve ha készenlétbe kapcsolja az ember. Az USB-s HDD-n, amiről filmet nézek, van visszajelző led. Azon látszik, hogy kb. 30perc után kapcsol ki teljesen. Igazából nem zavar, csak kíváncsi vagyok mi történik ez idő alatt :)

[ Szerkesztve ]

65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D

(#46658) rothfb válasza KTTech (#46649) üzenetére


rothfb
veterán

Azon gondolkodom, hogy annyira magabiztosan nyomod a szöveget az LG és a Pana viszonyáról, hogy ha ez mind igaz, az alapjaiban rengeti meg azokat a vitatémákat amiket itt egyes "hozzáértő" fórumlakók hangoztatnak évek óta az LG védelmében. Komoly dolgok ezek.
Kérdés, hogy honnan vannak az infók. Tényleg honnan vágod ezeket a témákat ennyire és miért kellene elhinni azokat, amiket mondasz? Én készségesen elhinném, hiszen ezek nem olyan régen a saját meggyőződéseim is voltak a két márka oled tv-kre kiterjedő viszonyával kapcsolatban. De itt kismillóan mondtak ellent (nem kicsit köszönhetően a túlsúlyban lévő LG fanoknak, ami érthető, mert az oled panelt mindenképpen az LG gyártja). De te itt pl a panelhez tartozó elektronikával, vezérléssel kapcsolatban állítasz dolgokat. Aztán a Pana LG-től való panelvásárlásával kapcsolatban állítod, hogy egyedi paneleket vesz. Stb stb.
Ezek komoly vitatémák voltak egy időben... Honnan vannak az állításaid?

[ Szerkesztve ]

(#46659) blakey válasza kisbalazs83 (#46657) üzenetére


blakey
titán

A Philipsek rendelkeznek a legjobb panellel. :) Sony, Panasonic, LG az csak kullog utánuk. :D

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#46660) kisbalazs83 válasza blakey (#46659) üzenetére


kisbalazs83
aktív tag

Tudtam én :D Így legalább kimaradhatok az LG, Pana, Sony vitából... ;]

De mit csinálnak az OLED tv-k a pixel frissítés alatt?

(#46661) blakey: jegyzi melyik pixel mennyit volt használva és ahhoz öregíti a többit? És ezt hogyan? Úgy, hogy nem ad ki fényt se.

[ Szerkesztve ]

65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D

(#46661) blakey válasza kisbalazs83 (#46660) üzenetére


blakey
titán

Frissíti a pixeleket, megdolgoztatja, hogy ne legyen gond a megjelenítéssel.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#46662) KTTech válasza rothfb (#46658) üzenetére


KTTech
veterán

Több helyről vannak a forrásaim, az egy része maguk a gyártók, de a legtöbb infó elérhető a neten, csak sokat kell keresni (+van némi javítási tapasztalat).

Az első gond: mindenki keveri az LG Display-t az LG TV üzletágával, pedig a kettőnek kb. semmi köze egymáshoz. Az LG TV üzletága ugyanolyan vevő az LG Display-nek, mint a Panasonic vagy épp a többi gyártó, viszont mindenkinek egyedi igényei lehetnek (minőségben is). Lehet olyan minőségi kritérium, ami az egyik gyártónak még megfelel, a másiknak már nem (nem csak ezen a téren). Persze ennek ára van, amit a kész termékben a vevőnek kell megfizetni.

Ez pont olyan, mint a Sony Semiconductor, aki a Sony szenzorokat fejleszti és gyártja. Azonos alap van a Nikon és a Sony gépekben, mégis teljesen különböző végeredményt adnak (a Nikon egyedi színszűrőket, mikrolencséket használ). Az alap azonos, így a dinamika pl. azonos a kettő gyártónál (marginális különbséggel).

Jelen esetben a spektrális képek kb. azonosak a Pana és az LG készülékeinél, szóval a szubsztrát megegyezik, a hordozó szintén. Ilyen téren azonosak a két gyártó készülékei. Az LG Display megadja, milyen működési paraméterekre gyártotta le a panelt, és mindenki onnan azt kezd vele, amit akar (és amit tud). Ha holnap eszedbe jut, hogy saját OLED-es TV-t fejlesztesz, akkor simán kérhetsz tőlük panelt hozzá. Megmondod mit akarsz, és megcsinálják, igény szerint akár a saját vezérlésüket is rárakják, hogy már csak egy adott input jellet kelljen neki adni és működne.

A legtöbb gyártó viszont nem ezt teszi. Van saját rendszerük, amihez illesztik a vásárolt paneleket. A Panasonic - mivel maga is fejleszt - OLED panelt, és fejlesztett már jóval korábban meghajtókat is, nem szorul arra, hogy megvegye az LG vezérlését. Emiatt tér el a végső képminőség a két gyártónál.
A vezérlési különbségekre példák: LG CX - Pana HZ1xxx szériák teljesen különböző BFI implementációja, a near-black megjelenítés... (az input signal kezelés már más kérdés - emiatt erős az LG az alacsony latency-ben -, az nem közvetlen panel vezérlési kérdés (a CPU/HDMI board általában külön van)).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#46663) rothfb válasza KTTech (#46662) üzenetére


rothfb
veterán

Olyan helyen dolgozol, ahol gyártókkal vagy kapcsolatban?

(#46664) rothfb válasza kisbalazs83 (#46660) üzenetére


rothfb
veterán

"jegyzi melyik pixel mennyit volt használva és ahhoz öregíti a többit? És ezt hogyan? Úgy, hogy nem ad ki fényt se."

Én úgy tudom, ez pontosan így működik. A leginkább "elhasznált, öregedett" pixelekhez "öregíti" a többit... Azért, hogy a megjelenítés később minél jobban egységes legyen az egész panel felületén.
De ha nem így van, majd egy okosabb kijavít.

(#46665) wallace 234 válasza ΞΔGLΞ (#46654) üzenetére


wallace 234
őstag

"A tv megy most lényegében non-stop, de 5 óránként kikapcsolom, hogy a karbantartás lefusson."

Nos ez ami felesleges az lg szerint! Azt mondják nyugodtan mehet, amikor ki kapcsol úgy is le futtatja, mindegy,hogy 10 vagy 15 óra után. Így én nyugodt szívvel hajtom, 10 órát is akár vagy többet, többit a tv intézi.

[ Szerkesztve ]

(#46666) torma1981 válasza ΞΔGLΞ (#46654) üzenetére


torma1981
veterán

Szerintem neked nem való Oled. Vegyél mást, és vége. Ennyi.

(#46667) Pelican válasza rothfb (#46664) üzenetére


Pelican
őstag

És hogyan "öregítesz " egy ledet, anélkül, hogy kigyújtanád?

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#46668) rothfb válasza Pelican (#46667) üzenetére


rothfb
veterán

Valahogy az elektronika kezeli úgy a többit, mint az "öregebb" ledeket.
De mondom, majd egy okosabb kijavít. Nem ismerem a pontos technológiát. De a fiatalabb, kevésbé elhasználtból lehet "öregebbet, elhasználtabbat" csinálni. Fordítva nem működik.

(#46669) blakey válasza torma1981 (#46666) üzenetére


blakey
titán

Ha nem tévedek akkor elég régóta van nála OLED, szóval nem vétlen, hogy azt vesz. Inkább az LG-t kell megszoknia.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#46670) daneel_hu válasza rothfb (#46658) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Azon gondolkodom, hogy annyira magabiztosan nyomod a szöveget az LG és a Pana viszonyáról, hogy ha ez mind igaz, az alapjaiban rengeti meg azokat a vitatémákat amiket itt egyes "hozzáértő" fórumlakók hangoztatnak évek óta az LG védelmében. Komoly dolgok ezek."

Miért kellene védeni az LG-t?
Valami rosszat csinált, vagy mi? :)

(#46671) ΞΔGLΞ válasza torma1981 (#46666) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Oké. :) És van erre megfelelő indokod is, vagy csak megjegyezted... szerinted?
Nyilván megszoktam az oled képminőséget és a tökéletes feketét, emiatt oled-et veszek, más szóba sem jöhet.
---------
(#46665) wallace 234
Csak amiatt, mert így sűrűbben futtatja a karbantartást, én nem érek erre rá, a nejemnek mondtam, hogy kb 5 óránként kapcsolja ki, ha éppen nem nézne valamit, ami érdekli, ha éppen ráér, ha meg nem, akkor hagyja ott a tévét, a lényeg, hogy menjen.

(#46672) krx21 válasza rothfb (#46668) üzenetére


krx21
nagyúr

Ezt hosszasan beszéltük már itt. Én is akkor kupálódtam ki evvel kapcsolatban. :R
A lényeg, hogy a használtat során öregszik az oled képpont, melynek ilyenkor változik a kapacitása. Ezt megméri a kompenzációs algoritmus, majd ennek figyelembe vételével, akár egyenként újra kalibálja a képpontok feszültségeit.

(#46673) KTTech válasza rothfb (#46663) üzenetére


KTTech
veterán

Már nem, de a kapcsolatok megmaradtak. De mint mondtam, minden infó rendelkezésre áll azon kívül is...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#46674) wallace 234 válasza ΞΔGLΞ (#46671) üzenetére


wallace 234
őstag

Értem! Igen a lényeg ez menjen! Aztán majd kiderül mit változtatott, vagy nem!

(#46675) chros válasza kisbalazs83 (#46660) üzenetére


chros
őstag

Igen, reszletesebb info: [link] , [link]

(#46676) chros válasza KTTech (#46673) üzenetére


chros
őstag

Linkeket kerunk, anelkul... :)

(#46677) Landon


Landon
őstag

Sziasztok,

Végre úgy néz ki hogy elszántam magam és a folyamatosan aggodalmaim ellenére végre megvennék egy 55CX-et.

A nagy problémám az hogy a MM-nal ha az ajandek SL5Y hangfalszettet bejelolom a honlapon hogy kérem akkor nem lehetséges a személyes átvétel boltban csak a házhozszállítás. Őszintén szólva rettegek tőle, hogyan fogják kezelni a TV-t a szállítás folyamán... Ismerve a szállító cégeket és alkalmazottaikat (tisztelet a kivételnek) felek, hogy 5x odaverik a dobozt, ossze-vissza dobálják illetve 2 hűtőt rapakolnak a MM-os furgonba... :(((

Tudom, hogy az országba is tranziton keresztül jutott a termék de megis ezt a plusz bizonytalansági faktort a hazhozszallitassal ha lehetne elkerülnem. Viszont ha személyesen akarom átvenni akkor elveszítem az ajandek hangfalat - nevetséges és nem értem miért van így.

Mi a véleményetek? Túl aggódom, van esetleg tapasztalat TV házhozszállítással? Én egyszer láttam MM-os furgont - zsúfolásig volt pakolva és egymást nyomták a dobozok - és hát nem szívesen biznek oda egy utesre érzékeny panelt. E nélkül is rettegek a panel lottó (banding + tinting) miatt.

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#46678) ztfolder válasza Landon (#46677) üzenetére


ztfolder
csendes tag

Én hétvégén néztem és filóztam a 55pana 950 meg a 55 cx közt. Azt mondta, hogy rögtön el is vihetem az Lg-t. Ha ők hozzák 8000 huf. Online 900 huf.

[ Szerkesztve ]

(#46679) Northlorien válasza rothfb (#46663) üzenetére


Northlorien
tag

Én elhinném neki, oled mastering displayekben is ha jól tudom az LG panelja van - ezzel kapcsolatban ha valaki másnak van egyébb infoja az mondja. Illetve konkretan tudom, hogy pár stúdió rendelt oled paneleket, az LG-től amin nem a gyári FW van, hanem egy módosított, Illetve az elektronikában is azt hiszem vannak eltérések, illetve olyanról is tudok, hogy csak és kizárólag panelt rendeltek, elektronika nélkül. Konkrétan a legtöbb hollywood-i nagy stúdióban ilyenek futnak, illetve pár helyen Panak, bár az az amerikai piac miatt kicsit problémásabb, európában jellemzőbbek, viszont sokan a kalibráció, és a belső 3d lut miatt előnybe részesítik az LG-ket. Szóval én elhinném neki.

(#46680) kokobe válasza krx21 (#46414) üzenetére


kokobe
senior tag

Egy kalibrátor Patrik Gårdewall tesztelte neten és leírja pontról pontra , hogy a kuro jobb összességében!Sajnos már nincs fent a videói között de tényleg jobb volt a kuro mozgásan is meg lényegessen naturálisab képe volt ez az rgb-nek köszönhető ha az oled is az lenne nem wrgb akkor verhetetlen lenne de így nem. :R

<---AMD___ATi--->

(#46681) Landon válasza ztfolder (#46678) üzenetére


Landon
őstag

Hangfal be volt jelölve hogy kéred cx-nel?

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#46682) Celtis válasza Landon (#46677) üzenetére


Celtis
veterán

Igen, túlaggódod.

(#46683) daneel_hu válasza chros (#46676) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Linkeket kerunk, anelkul... :)"

Neked B8-asod van, kalibrálsz is ha jól tudom.
Mi a helyzet ezzel a near-black és macroblokkosodással? Emlékeim szerint mintha lett volna javítás ezekre és a B-szérával valamit nem csináltak meg, vagy ilyesmi? Az is rémlik, hogy kb minden firmware-frissítésnél buktuk a beállításokat. :D

E8 nincs kalibrálva, de elég jól beállítottam (szerintem).
Nálam sosem volt makroblokkosodás, bár ez 2018 novemberi gyártású készülék.
A szürke tesztcsíkokat elnézve, sem SDR-ben, sem HDR-ben nincs black crush. Bár HDR-ben gyanús, hogy a 4-es léptetéseknél nem teljesen lineárisan világosodnak a szürkék. Ettől eltekintve ez SDR-ben nincs, és mindkét esetben lehet látni a REF Black meletti csíkokat.
Ha józan paraszti ésszel gondolkodom, akkor a ref black melletti csíkok is be kéne legyenek buktatva feketébe, nem? :)

"Posterization" van, az létezik. Viszont SDR-ben a homogén felületeket némileg jobban jeleníti meg így. (szerintem)

KTTech-től hiába kértem konkrétumot, csak Vinszent videóját linkelgeti. :D

[ Szerkesztve ]

(#46684) daneel_hu válasza kokobe (#46680) üzenetére


daneel_hu
addikt

Biztos lecserélte a Kúrót egy oledre. ;]

(#46685) daneel_hu válasza Northlorien (#46679) üzenetére


daneel_hu
addikt

Egy dologban biztosan igaza van, az LG nem teljesen egyenlő az LGD-vel, bár nyilván az ő tulajdonuk a panelgyártó/fejlesztő cég. :D
Olyan ez mintha a Magyar Telekom nem a Deutsche Telekomé lenne - ok mivel nyrt, a részvényeseké is egyben -.
Egyértelmű, hogy az LGD-nél is az van amit az LG mond, ők fújják a passzátszelet, ne legyenek illúzióink. :)

Még a végén kiderül, hogy az LGD az valójában a = Panasonic, csak mivel 2014-ben összevesztek a SONY-val kicsit maszkolni kellett a tevékenységet. (elbújtak az LG háta mögé)

[ Szerkesztve ]

(#46686) Clay válasza daneel_hu (#46685) üzenetére


Clay
senior tag

A gyíkemberek rejtették el, mert a titkos háttérhatalom, összeesküdve a gyógyszergyárakkal, a kemtrélt gyártották, hogy meg tudják betegíteni a zembereket itt a Laposföldön, és még a grabojov számok se segítsenek a mikróval szétzilált vízdns, összerakásában. :DDD

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#46687) Northlorien válasza daneel_hu (#46685) üzenetére


Northlorien
tag

Ne sarkitsunk, O sem tette, és ismétlem semmi értelme a fanboykodasnak. Arra mutatott rá, hogy az hogy valaki panelt szolgáltat, vagy csak panelt és elektronikát az két különböző dolog, és attól hogy egy cég gyártja az összes oled panelt, az nem azt jelenti, hogy két tv gyártó cégnek a tv-i ugyanolyanok. Itt nem pro vagy kontra Pana/Lg ervekrol van szó hanem arrol hogy mi a realitás. A másik pedig hogy nem, a ref black melleti csíkok sem HDR sem SDR esetében NEM kellene bebukva legyenek, mert akkor részletet veszitesz. Én a helyedben utanaolvasnek kicsit a kalibracionak illetve a folyamatoknak, mert - és lehet tévedek - többnyire véleményt formalsz anélkül, hogy meglenne hozzá a technikai hattertudasod. Kezdhetsz mondjuk ezzel: https://www.lightillusion.com/manual_calibration_guide.html

(#46688) daneel_hu válasza Northlorien (#46687) üzenetére


daneel_hu
addikt

"A másik pedig hogy nem, a ref black melleti csíkok sem HDR sem SDR esetében NEM kellene bebukva legyenek, mert akkor részletet veszitesz."

Pont arról beszélek, hogy nincs bebukva. (ha a hiba létezne akkor be lenne buktatva)
Édesmindegy miről beszél, nálam áll egy E8-as a szobában másfél éve, nála nem.
Egyébiránt grafikával foglalkozom 27 éve, van fogalmam arról mit jelent a kalibráció. :)

Konkrétumot kértem, amire nem volt válasz.
Én mindent elhiszek egészen addig amíg nem látom az ellenkezőjét.
Ő azt állítja, hogy javíthatatlan a hiba B8, C8 és E8 esetében, hiába foltozzák az fw-t.

Majd megvárom Chros véleményét, ő szokott kalibrálni és B8-asa van.
Az ő véleménye 1000x többet jelent - nekem.

[ Szerkesztve ]

(#46689) krx21 válasza Northlorien (#46687) üzenetére


krx21
nagyúr

Márpedig soha nem volt még olyan TV technológia, ahol olyan kicsi különbségek vannak, mint az OLED-nél (eddig). Legfőképp ezért okafogyott a téma leginkább.
Mindenki vegye ami tetszik... :K, de szignifikáns, érdemi különbségekről ne beszéljünk... :N

[ Szerkesztve ]

(#46690) KTTech válasza daneel_hu (#46685) üzenetére


KTTech
veterán

Dehogy derül ki... csak vásárlójuk, úgy mint a Sony és a Phillips. Az LG Display 38%-a az LG Electronics-é, a többi eloszlik. Van pl. 1% tulajdona a Samsungnak benne, de a Pana nem shareholder.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#46691) Northlorien válasza daneel_hu (#46688) üzenetére


Northlorien
tag

Ha józan paraszti ésszel gondolkodom, akkor a ref black melletti csíkok is be kéne legyenek buktatva feketébe, nem? :)

Én erre a kérdésedre reagáltam. Elég sok grafikust/fotost, utómunkával foglalkozó embert ismerek, gőzük nincs a kalibrálásról, más csinálja nekik. Én konkrétumokat is írtam, mert azok személyes tapasztalatok voltak, a custom FW-es C9-esek vagy csak éppen a panel elektronika nélkül kapcsán, és az egybevág azzal amit KTTtech mondott. A near black hibának kapcsán csak annyit tudok, hogy a belső 1D/3D-lut korrekciójával lehet csak rendberakni, a workflowt meg a leírást ismerem, én magam soha nem mentem végig rajta. Állítólag valamilyen szinten ezt javítottak, pár helyről azt mondták felhasználók, hogy náluk jelentkezik közöttük Vincent, máshol meg azt hogy nem. Ami biztos, hogy a pár éves LG oledeknél konkrétan azt a tartományt becrusholták, hogy ez ne látszon, és az egyetlen gyártó, ahol nincs ez a gond, az a Pana, ami szintén arra mutat, hogy a panel ugyanaz, az elektronika és vezérlés viszont nem.

(#46692) rothfb


rothfb
veterán

LG GX vs Pana HZ2000: link

(#46693) Strezi válasza Northlorien (#46691) üzenetére


Strezi
őstag

A near black egyenetlenség (banding) gyártási adottság, ami a vezérlési tartomány alsó (-5%-ig) tartományában szignifikáns. Kalibrálással nem lehet eltüntetni, mert akkor bukjuk az ottani árnyalatokat a meredekebb 0 - 5% vezérlés miatt. Szóval ha jól értem ebben egyetértünk (csak a válasz miatt írom).

Ezt a panelenként eltérő mértékben jelentkező hibát, csak eltérő, nem feszültség hanem impulzus alapú vezérléssel lehet(ne) eltüntetni. De, annak meg meglennének a maga problémái, lásd plazmák.

Fenti okfejtésekhez kapcsolódva, én kétlem, hogy az LG gyártotta kijelzőhöz a tévégyártók édemben különböző alacsonyszintű panelvezérlést is készítenének. Ott bizony a képfeldolgozásban, árnyalatok kezelésében, annak belső pontosságában van különbség. Amire itt konkrétan gondolok, az az hogy a 10 bit panelvezérlést(LGD) a színfeldolgozó rendszerben(Pana, Sony, LG) még nagyobb bitszámon(12-16, 32?) kezelik, ezért a végeredmény összességében jobb lehet.
Ha valahol, akkor itt boztos vagyok benne hogy egy Pana, Sony képfeldolgozás előnybe lehet, mert ezen a területek valós tapasztalatuk és erős hardverük van.

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#46694) daneel_hu válasza rothfb (#46692) üzenetére


daneel_hu
addikt

LG GX nem flagship oled, de ettől még érdekes a teszt. :)

(#46695) rothfb válasza daneel_hu (#46694) üzenetére


rothfb
veterán

Én csak "linkkeltem"... Egyébként szerintem kategóriában megegyeznek kb. A Panának ez a "flagshipje", az LG-nek meg vannak még modelljei, de azok miben jobbak a GX-nél? Semmiben. Egyik tekerhető, másik dizájnban tér el, de többet nem tudnak. Szoftver ugyanaz, képi tulajdonságai ugyanazok, esetleg hangban van eltérés?

(#46696) Archttila válasza Northlorien (#46641) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Értem.
A 2019-es modellt már meg tudnám vásárolni, de mivel nem sürgős így kivárnám a 2020-as modellek olcsóbbodását :D és mivel nekem szinte kizárólag film illetve sorozatnézésre lesz a TV, így - minél többet olvasom az AVS-t - :D lehet mégis Pana lesz az LG helyett. :D
Most nézem a 2020-as Pana line-up -ot, es első blikkre/compare -re nem igazán vágom mi a difi a HZ980 és a HZ1000-re modell között, szóval erre okoskodjatok már valamit :R

*HZ980 is identical to HZ1000 but lacks the swivel stand. It still features Dolby Vision IQ and Filmmaker Mod

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#46697) Archttila


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Illetve szerintetek melyikkel járnék jobban?
HZ980 + Yamaha 207 soundbar
or
HZ1500
?
Ha a tavalyi modelleket nézem akkor nincs 90k sem a különbség, persze kérdés hol van hangzásban az 1500 beépített motyója egy, a kategóriájában legjobb Yamaha 207-hez képpest. :)

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#46698) chros válasza daneel_hu (#46683) üzenetére


chros
őstag

> Mi a helyzet ezzel a near-black és macroblokkosodással?

macroblokk: errol mar sokat irtunk regebben, igy csak roviden: Minden LG Oled-en van :)
- B8 soha nem kapott fixet, igy itt is van (nekem egyaltalan nem zavaro, ha megjelenik)
- >C8-asok kaptak fixeket, igy probaltak meg eltuntetni, de meg mindig van
- az ujabb LG modelleken is van :)

Es a Panan is van!!! Bovebb info, linkekkel :D

near-black: ez LG-n biztos van, Sony-n is jellemzo, Panara szoktak modnani, hogy ok csinaljak ezt a legjobban, de ha megnezzuk a fenti linkeket ... :)
En is (#46693) Strezi -vel ertek egyet ebben.

[ Szerkesztve ]

(#46699) daneel_hu válasza rothfb (#46695) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nem tudom, de nem flagship az tuti.
Magyarán óvatosan az ilyen címekkel. :)
ZX elektronikája biztos nem egyezik meg a többiével mivel 8K-s.
GX az E9 helyett van, E-széria sosem volt LG-s flagship még az előző években sem. :)

Tehát sajna nem oda van pozícionálva mint a Pana GZ és HZ2000 modelljei. Sőt, ha a véleményemre kiváncsi vagy, a GZ2000 és HZ2000 az űrt tölt be, "ott nincs" se LG, se SONY modell. :)

LG-nél szerintem a 88ZX (Spectrum :D ) a flagship masina. :D

(#46700) daneel_hu válasza Strezi (#46693) üzenetére


daneel_hu
addikt

Köszi, jó írás volt.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.