Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 09:03:07

LOGOUT.hu

Ezt érdemes elolvasni: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8151) King Unique válasza gyulank (#8148) üzenetére


King Unique
titán

A Windows 11 & Ubuntu dual boot nyilván megoldható és működik, korábban és most is, számos leírás is szemlélteti: [link], [link]. Az meg ugye két külön dolog, hogy valami eleve nem megoldható, vagy csak a kedves user nem tudja megfelelően megoldani, nem mindegy...

A Windows 11 esetében is ugyanúgy vannak Insider Preview verziók mint a Windows 10-nél, szóval ilyen szempontból nyilván nem rosszabb. Az, hogy adott verzió Release Preview / Beta Channel / Dev Channel csatornán érhető-e el, változó, ami ügyben a Windows Insider Program topikban kellene érdeklődni, mivel annak a témája. Az meg gondolom megvan, hogy az Insider Preview tesztelési célra való, általános használatra az általános kiadásra szánt nem Insider Preview verziók használata javasolt mind a Windows 11, mind a Windows 10 esetében.

A Windows verzióinak összehasonlítása
Hivatalos a Windows ősszel érkező új verziója - mondjuk mi lesz a neve
Bemutatta a Microsoft: Ezek a fejlesztések jönnek a Windows 11-be
Elárulta a Microsoft, hogy miért nem mozgatható a tálca a Windows 11-ben

Lehet előnye a váltásnak pl. új funkciók tekintetében, de azt értelemszerűen a kedves usernek kellene mérlegelni és eldönteni, hogy számára megéri-e most váltani, vagy többek között a tálca működését is érintő módosítások és újdonságok miatt megvárja inkább az ősszel megjelenő 22H2 verziót, vagy nem kellenek neki a Windows 11 újításai és a tálca szabad mozgatási lehetősége miatt is marad inkább 2025-ig a Windows 10-nél.

[ Szerkesztve ]

(#8152) jonnyjoker01 válasza gyulank (#8148) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Én pár hónapja telepítettem Zorin OS mellé, semmi gondom nem volt vele, most sincs.

Üdv. Johnny

(#8153) King Unique válasza King Unique (#8151) üzenetére


King Unique
titán

Windows 11 Lets You Move the Taskbar to the Left or Right, But It’s Broken
Make Windows 11 Look Like Windows 10 With ExplorerPatcher

Ha nagyon muszáj, akkor regedit módszerrel és 3rd party programmal elvileg most is megoldható a tálca mozgatása és egyéb, a tálcát érintő extra beállítások.

(#8154) martonl válasza ScomComputer (#8123) üzenetére


martonl
senior tag

Ezzel már én is találkoztam, elég idegesítő, de megoldást nem láttam. Máshol írták, hogy a feladatütemezőben le lehet tiltani az ütemezett vizsgálatot. Ezt próbáltad már?

(#8155) ScomComputer válasza martonl (#8154) üzenetére


ScomComputer
veterán

Upsz, köszi szépen,na ez jó ötlet...meg is nézem.. :R
[kép]

(#8156) martonl válasza ScomComputer (#8155) üzenetére


martonl
senior tag

Nincs mit, majd kíváncsi vagyok az eredményre. Saját gépen nem tapasztaltam ezt, de másén igen, ráadásul 10-es alatt. Mivel nem forszírozta, nem is foglalkoztam annyira a problémával. De engem zavarna, az biztos. :W

(#8157) Sanyi52


Sanyi52
tag

Mára az történt, hogy a Filmek+TV program az mkv, avi filmet nem játsza le, illetve a tálca alsó részére teszi a lejátszási ikont, ott a film is látszódik miniatűr méretben, de nem tudom azt teljes képernyőssé tenni. Mi történhetett? Valahol a beállításoknál keressem a megoldást? Köszönöm előre a segítséget!

(#8158) gyulank válasza King Unique (#8151) üzenetére


gyulank
addikt

Nyilván azért írtam, mert csak abban nem működött. 10-ben sem működik úgy ahogy hivatalosan kéne működnie, de legalább az még elindul más UEFI beállítással GRUB-ból. A W11 nem indul el, és a Windowsos nem is csak a partíció, hanem az egész SSD amin a Windows volt nem látszott Linuxból. És csak BIOS boot menüből lehetett talán valahogy választani, de nekem kell a Windowsos SSD Linux alól is, és GRUB-ból akarok választani.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

(#8159) Remekelek28


Remekelek28
őstag

Sziasztok
Win 10 em van egy asus gen 11 laptopon és be van állitva h 5 perc mulva lekapcsol a kijelző és 10 perc után alvo modba lép a gép. ,de nem lép alvo modba hanem ujraindul. Igy 20 percenként unraindul és persze igy sokat meg a kijelző is. Ez win 11 gyel megoldódna vagy máshogy állitsam a win 10 et?

(#8160) King Unique válasza gyulank (#8158) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt az, hogy az adott Linux disztribúció rendszerbetöltője (GRUB) nem tudja bootolni a Windows 10/11-et és valamilyen hibaüzenetet ír ki, az nyilván annak és nem a Windowsnak a hibája, ami ügyben értelemszerűen az érintett linuxos topikban kellene érdeklődni, meg ha az ezen útmutató végén javasolt bcdedit parancs nem használ. + Már csak azért is, mert tapasztaltam már olyat, hogy UEFI-s W & L dual boot esetén pl. a Mint GRUB-jáből kiválasztva a Windows 10-et az utána hibaüzenettel leállt és onnan (csak onnan) nem bootoolt, ellenben ugyanez Fedora alatt, annak a GRUB-jából indítva simán működött.
Másrészt az csak egy dolog, hogy a GRUB-ból indítva nem bootolt a Windows 11, ellenben ha normál módon indítva igen, illetve az UEFI boot menüben lévő Windows Boot Manager bejegyzést kiválasztva bootol, akkor nyilván nem arról van szó hogy egyáltalán nem működik a dual boot és nem bootol a Windows, max. az adott Linux GRUB-ja nem képes rendesen indítani ami az utóbbi hibája, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#8161) tomp


tomp
félisten

A friss Win11 volt olyan kedves és 2 HDD-nél vicceskedett. Ennek eredményeként mint2 lemezre közölte, hogy gond van vele ellenőrzés kell. Az egyik pár mp alatt lefutott és minden okés. A másiknál egyszerűen megállt a folyamat. Bezártam és azóta azt írja minden okés. De mégis eltűnt minden adat. Mármint nincs semmi mappa és fájl de látja, hogy van rajta adat.
Miként lehet visszahozni minden adatot? Gondolom újra meg kellene mutatni neki, hogy ott van minden rajta. A sima jobb klikk, tulajdonságok ellenőrzés nem hoz eredményt. :W

(#8162) tomp válasza tomp (#8161) üzenetére


tomp
félisten

A chkdsk-et futtatva (szimplán minden parancs nélkül) "Volume Bitmap is incorrect"
Egy sima "f" parancs megoldja a hibát?

(#8163) King Unique válasza tomp (#8161) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült ki a leírtakból mégis mit jelent ez a "vicceskedett", de normál esetben nyilván nem akarja a Windows 11 minden ok nélkül javítani a lemezt, illetve a rajta lévő partíción a fájlrendszert.
Ha nem megfelelő a másik HDD állapota (HDS) és úgy lett ráeresztve a CHKDSK, akkor az szép, az esetben nem meglepő ha ledózerolta az adatokat (bővebben).

"Miként lehet visszahozni minden adatot?"

Értelemszerűen adatmentő programmal (példák + Windows File Recovery), viszont az nem ennek, hanem az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topiknak a témája, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni.

"Egy sima "f" parancs megoldja a hibát?"

El kelleni dönteni, hogy az adatok lementése, vagy a partíció, fájlrendszer rendbetétele az elsődleges. Ahol az utóbbit jó esetben megoldhatja a CHKDSK a /f / egyéb paranccsal, de mivel írással javít, azért rossz esetben a fájlokat is lenullázhatja, lásd az előbb linkelt hozzászólást.

[ Szerkesztve ]

(#8164) tomp válasza King Unique (#8163) üzenetére


tomp
félisten

Minden előjel nélkül olvasás közben újracsatolta a meghajtókat majd közölte, hogy gond van velük.
HDS továbbra is 100/100! SMART szerint csak annyi történt, hogy +1 parkolást végeztek a meghajtók.
Egy "found.000" nevű rejtett mappában amúgy ott van minden. Megnyitni is meglehet őket.
Nyilván átrakhatnám nem rejtettbe és visszaállítanám a régi mappa struktúrát de ha kell akkor még nem piszkálom.
A poén, hogy a másik meghajtó amit gond nélkül leellenőrzött az a backup meghajtó...

Az "f" parancsra csak annyi változott, hogy már nem írja ki a Bitmap hibát.

(#8165) King Unique válasza tomp (#8164) üzenetére


King Unique
titán

Mármint vélhetően USB-s meghajtók csatolódtak menet közben le majd újra, mert SATA-s helyi lemezeknél pláne ciki lenne. Aminek lehet számos oka a fizikai csatlakozás, kábel, port, illesztőprogram stb. hibáján át.
Ha a found.000 mappában megvan minden adat, akkor elég csak kivágni és beilleszteni másikba / gyökérbe, vagy lementeni másik HDD-re, majd újraparticionálás és újraformázás után visszamásolni, stb. Vagy másik opcióként lehet futtatni a CHKDSK javítását, de akkor lehet vagy / vagy lesz.

[ Szerkesztve ]

(#8166) tomp válasza King Unique (#8165) üzenetére


tomp
félisten

Az eset előtt kb 1 órával frissítette a WinUpdate a teljes Intel driver garnitúrát...
Igen USB-re kötött külső tápos dokkolót csatolt újra.
Megvan minden fájl. Inkább akkor manuálisan visszamozgatom őket.

(#8167) gregory91 válasza gyulank (#8158) üzenetére


gregory91
senior tag

Linuxban kellene újra futtatni a "sudo update-grub" -ot úgy hogy a windows SSD-je is rajta legyen.Vagy a grub.cfg fájlt úgy átírni hogy a windows bootloaderjét indítsa el ne a "mbr-ből próbálkozzon".
Innentől már off.

[ Szerkesztve ]

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#8168) AuraSync


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Sziasztok.

Munkatársamnak van egy olyan problémája, hogy minden gép indítás után generálódik egy "Tomi" nevű felhasználó profil a Win 11-ben.
Van neki rendes Microsoft Acc-ja amibe be van lépve és a Win-e is eredeti.
Ha ezt a "Tomi" nevű felhasználót törli akkor eltűnik, de a következő újraindítás vagy indítás után egy újabb generálódik teljesen automatán.

Ez mitől lehet?
Ő valami külső támadástól tart, hogy talán annak a maradéka vagy ilyesmi.

Köszi. :R

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#8169) Geth válasza AuraSync (#8168) üzenetére


Geth
addikt

Tényleg keletkezik felhasználó amit töröl, vagy csak a bejelentkező képernyőn jelenik meg (netán használ(na)-e autologint)?

[ Szerkesztve ]

(#8170) tomp válasza King Unique (#8165) üzenetére


tomp
félisten

Érdekes illesztőprogram hiba!
Csak egy bizonyos helyzetben jön elő!
Ha e 2 érintett HDD-ről másolnék a "E" meghajtóra ami szintén egy USB-s meghajtó akkor az első mp-ben elindul teljes sebességgel majd azonnal 0 lesz de az aktív időtartam 100% lesz. Ilyenkor elkezd fagyni a HDS is(folyamatosan fut nálam). Most nem vártam meg, hogy megint szétborítsa a Bitmap-et. Más meghajtóra való másolással nincs gond. Legyen az belső NVMe-s vagy USB-s.
Sőt ha az "E" meghajtóról másolok e kettőre az se gond. Csak egy bizonyos iránynál jön elő.
Valamit eléggé csúnyán kezel a driver... :W

[ Szerkesztve ]

(#8171) AuraSync válasza Geth (#8169) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Megjelenik neki itt is és mappák is társulnak hozzá:


Nem használ auto login-t PIN kóddal lép be.

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#8172) Fire/SOUL/CD válasza tomp (#8170) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

HDS mint mond a "problémás" USB-s HDD-ről? (kondíció, adatátviteli hibák stb stb)
Olvasni lehet, hogy lehet, de írni rá meg nem...
Live Linux alatt próbálj rá másolni, ha ott is gebasz van, akkor a HDD-vel, rack-el (ha abban van), kábellel stb van gond.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#8173) tomp válasza Fire/SOUL/CD (#8172) üzenetére


tomp
félisten

Minden rendben van HDS szerint. Önteszt is sikeres.
A 2 érintett HDD a W és a T. Ha W/T-ről másolnék E-re az nem megy.
Ha E-ről W/T-re az megy. De ha W/T-ről bármi másra másolnék az is megy. Vagy ha bármi másról másolok W/T-re az is megy és nem 1-2MB/s-el hanem amennyit bír a HDD.
Most W/T-ről úgy lehet másolni E-re ha kerülő úton megy.
Tegnap délután még jó volt. Este már nem. Közte volt egy Intel driver update...
CRC alapján is hibátlan az adat.

(#8174) Fire/SOUL/CD válasza tomp (#8173) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ezt írtam, hogy csak E-re nem lehet írni. Live Linux próba, ha ott jó, akkor a W11 Intel update xarta el jó eséllyel a dolgot. Ha van visszaállítási pontod vagy rendszermentésed, akkor használd.

"Most W/T-ről úgy lehet másolni E-re ha kerülő úton megy."
Konkrétan mi az a kerülőút? :U

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#8175) AuraSync válasza tomp (#8170) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Nekem is vannak érdekesebbnél érdekesebb jelenségek a Win 11-ben amik előtte soha nem voltak más Windózokban. :))

Ha bizonyos hátsó USB3-ba dugok be külső winyót akkor a vezeték nélküli egerem jeladója egyszerűen lekapcsol és csak akkor kapcsol vissza ha kihúzom a HDD-t.

Akkor vannak bizonyos USB-k amikbe hiába dugok be külső winyót vagy Pendrive-ot egyszerűen nem olvassa be a Win. Felcsatlakozás hang kétszer aztán lecsatlakozás hang és ezzel vége. De ha eggyel odébb dugom be ott meg simán beolvas bármit.

Tegnap másfél órát szenvedtem mire megoldottam egy hang problémát. Volt egy játék amiben elment és visszajött a hang kb 15mp-enkén. De csak az az egy játék produkálta ezt a hibát. (32bit-es)
A PC TV-re van csatlakoztatva HDMI-vel és 2 nappal ez előtt még semmi baja nem volt.
Aztán elkezdte ezt a jelenséget. Végül úgy sikerült megoldanom, hogy a hangszórót az integrált hangkártyára dugtam rá azóta jó.

De volt olyan is hogy random kékhalálokat kaptam egy fél napig sima böngészés közben aztán az is megszűnt egyszer csak.

(itt jegyezném meg minden driver-em friss, BIOS is a legújabb és a Win11 telepítés is új volt nem Win10 update)

Volt olyan, hogy nem tudtam társítani kép és hang fájlokat programokhoz mert nem léteztek olyan kiterjesztések a Win-ben. (JPG, BMP, WAV, MP3, stb)
Aztán sikerült megoldani de nevetséges milyen módszerrel...

Szóval ja van mit még foltozni ezen a rendszeren.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#8176) King Unique válasza tomp (#8170) üzenetére


King Unique
titán

Mi alapján gondolod, hogy az illesztőprogram hibája? :F Ha azé lenne, akkor minden érintett meghajtónál jelentkezne, meg nemcsak egyik irányba történő másolásnál, hanem oda-vissza egyaránt.
Ha az az E meghajtó SMR HDD, akkor annyira nem meglepő, ha belassul írásnál. Vagy ha hibás / túl hosszú az USB-kábel, vagy USB-elosztóhoz (hub) csatlakoztatva az elosztó nem oké, akkor szintén nem meglepő az ilyen-olyan anomália.

(#8177) King Unique válasza AuraSync (#8175) üzenetére


King Unique
titán

Ha már USB, akkor az USB 3.X - Wi-Fi / Bluetooth interferencia - bővebben: [link], [link], [link] - eleve ismert jelenség és nem Windows specifikus, vagyis azon állítás nyilván fals, miszerint Windows 11-nél jelentkezik csak. :)) Ahogyan az is köztudott, hogy egyes PC házakon az előlapi USB-portok sz*rok és ilyen-olyan anomáliákat produkálhatnak, ellenben a hátlapi (alaplapi) portok stabilabban működnek, ami szintén nem Windows 11 specifikus.

Aztán ugye nem derült ki, hogy milyen hardverkonfigurációra van telepítve a Windows 11, megfelel-e maradéktalanul a követelményeknek, van-e hozzá megfelelő driveres támogatás, stb. Ha nem és nincsen, akkor nincs min csodálkozni.

[ Szerkesztve ]

(#8178) AuraSync válasza King Unique (#8177) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Az aláírásomban láthatod milyen CPU-m van ahhoz meg gondolhatod hogy nem lehet 6 éves alaplapot használni ami nem Win 11 kompatibilis.

De hogy segítsek:
i5 12600k
Asrock Z690 Phantom Gaming 4
32GB DDR4 3000Mhz
RTX 3080

Azért gondoltam, hogy Win 11 hiba mert korábban egyik Win-be sem volt soha ilyen USB hibám, teljesen mind1 volt mit hova dugtam minden működött.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#8179) BMS


BMS
őstag

Hali
Tapasztalt valaki hasonlót: mióta win 11 van fent a gépen(asztali) azóta nagyon sokszor másnap bekapcsolásnál kék képernyő és mindig más hibakód. Most a laptopon is win 11 van és hol lefagy a kép videózás közben,hol kék képernyő. Laptopnál ez volt a hibakód amit játék közben dobott: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR. aLIG 3 napos a gép.

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#8180) Joshi


Joshi
titán

Sziasztok. Szeretnék venni Windows 11 Pro 64bit HUN oprendszert, viszont olyat ami átvihető más gépre (nem OEM). Hol lehet a legolcsóbban venni?

[ Szerkesztve ]

(#8181) King Unique válasza AuraSync (#8178) üzenetére


King Unique
titán

Nem feltétlen csak a hardverelemeket kell itt egyesével nézegetni, hanem a Microsoft alkalmazását lefuttatni, ami megmutatja megfelelel-e a PC a követelményeknek, vagy sem, nem véletlenül lett linkelve. De ha már le lett írva, akkor az alaplap igen, valóban újabb fajta és vannak hozzá W11-hez való driverek, + a CPU is szerepel az Intel kompatibilitási listán, vagyis ezek akkor oké.

Az csak egy dolog, de ugye a linkelt leírások világosan szemléltetik, hogy az nem W11 specifikus probléma, sőt amikor azok íródtak, akkor még W11 sem volt. :N

(#8182) Csorbi válasza AuraSync (#8168) üzenetére


Csorbi
addikt

ESET (vagy hasonló) lopásvédelem nincs aktiválva? Abban van egy "kamuprofil" beetetéshez, hogy a tolvajról lehessen készíteni képet a webkamerával adott esetben. Ellenben ez a bekapcsoláskor részletesen le van írva, hogy mire szolgál, szóval a kolléga igencsak figyelmetlen lehet, ha ez tényleg az.

(#8183) AuraSync válasza Csorbi (#8182) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Igen ez volt a hiba köszi! :R

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#8184) tomp válasza Fire/SOUL/CD (#8174) üzenetére


tomp
félisten

De az E-re is lehet írni. Igazából csak W/T-ről nem lehet közvetlenül az E-re írni.

Kerülőút: vagy a gép saját meghajtójára másolom(ami egy NVMe-s SSD) vagy egy másik USB-s HDD-re. Onnan pedig az E-re.

King Unique
Onnan gondolom, hogy a hiba jelentkezése előtt nem sokkal volt driver frissítés. Előtte pedig több mint 1évig nem volt gond.
Nem belassul az átvitel hanem megjelenik a folyamatjelző ablak 80-100MB-s-el de azonnal meg is áll. HDD LED sem villog. Feladatkezelő szerint viszont ilyenkor a W/T használata 100%. HDS elkezd fagyni.
Több mint 1éve ez a HDD felállásom(laptopra 4HDD van rákötve folyamatosan). Ezen fix meghajtók kábeleit nem mozgatom. A W és a T HDD egy iker dokkolóban van. Az E pedig egy sata-usb adapteren lóg. Minden HDD egy külső tápos elosztóra van kötve de csak az E kapja róla a tápot.
kép E-re való másolásnál ez van
kép ha a laptop SSD-re másolok
kép E meghajtó ha nem a W/T-ről másolok rá.
Magyarázat? :F :DD

(#8185) King Unique válasza tomp (#8184) üzenetére


King Unique
titán

Az igen, elvileg magyarázat lehetne a problémára, de akkor normál esetben minden USB-s meghajtót érintenie kellene a problémának ha azt célzó illesztőprogram-frissítés történt, nem szimplán csak egyet (E). + Ha annyira az illesztőprogram-frissítés a bűnbak, akkor elvileg adott a lehetőség azt eltávolítani, ha be volt kapcsolva a rendszer-visszaállítás akkor korábbi pontra visszaállítani a rendszert, stb.

"Minden HDD egy külső tápos elosztóra van kötve"

Erről írtam az előbb, ki kellene próbálni elosztó nélkül is a másolást közvetlenül a laptop USB-portjához csatlakoztatva az eszközöket, valamint az E meghajtót akár másik USB-kábellel is. + Ha van rá lehetőség, akkor másik PC-n, másik OS alatt is.

[ Szerkesztve ]

(#8186) AuraSync válasza BMS (#8179) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Itt van pár tipp miket próbálj ki: [link]

Hardver hiba is dobhat ilyen BSOD-ot.
Az hogy 3 napos gép nem jelent semmit lehet, hogy hibás az egyik alkatrésze.

Ha nem tudod megoldani akkor egy komplett Win 11 reinstall-t javaslok ha úgy sem jó akkor garanciáztatás.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#8187) BMS válasza AuraSync (#8186) üzenetére


BMS
őstag

Csak az asztalinál érdekes,hogy a win 10 alatt semmi hiba nem volt és amint feltetem a 11-et dobálta a szomoró smiley-kat. Sztem ez a win 11 úgy szar ahogy van.

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#8188) AuraSync válasza BMS (#8187) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Az a baj olyan olyan tág fogalom a kékhalál a Windows-okban hogy napokig is eltart a hiba megkeresése. Ha elolvastad láthatod, hogy nálam is egy fél napig kékhalálozott aztán azóta sincs semmi baja.
A legfrissebb 2022-04 frissítés van fent? Manuálisan bökjél rá a frissítésre, drivereket is frissítsd le mind MANUÁLISAN a gyártó weboldaláról.
Az a legnagyobb baj ha többféle BSOD Error-t is kiír mert akkor még tágabb a keresési kör.

Amúgy ha rendesen működik a Win 11 akkor mérföldekkel jobb mint az eddigiek, sztem.
Én már epekedve várom a következő nagy Update-et mert egy rakat új funkció jön.

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#8189) martonl válasza BMS (#8187) üzenetére


martonl
senior tag

Tisztán telepítetted vagy frissítetted 10-esről?

(#8190) gyulank válasza King Unique (#8160) üzenetére


gyulank
addikt

Ki van próbálva. Tegnap frissítettem, és utána telepítettem a tegnapi Ubuntut, és minden működik. De nyilván ehhez a Windows is kellett, mivel máskülönben úgy kéne beállítanom az UEFI-t, vagy a Windows csinálna valamit az SSD-vel, hogy ne jelenjen meg az UEFI-ben se. Mert ez volt legutóbb. Bár lehet csak a frissítés miatt ilyen, és ha egy previewet telepítettem volna megint problémázna. Mindenesetre egyelőre jó.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

(#8191) Ablakos


Ablakos
őstag

Távoli asztal használatakor (ugyanaz a felhasználói fiókhoz kapcsolódva) lehetséges egységes alkalmazás méreteket megjelíteni bármilyen monitoron? Arra gondolok, hogy egy 34"-os monitoron beállított asztal elrendezés és alkalmazás méretek egy kisebb monitoron is hasonlóan arányos méretekben jelenjenek meg.
Ne legyen kisebb (pláne laptop) monitoron "ló" méretű minden.

(#8192) Sakab


Sakab
senior tag

Sziasztok, tapasztalatotok szerint játékra megérett e már a 11? Hozza e legalább azokat az fps számokat mint a win10? Amire feltenném az a Legion 5 pro, ryzen 5, rtx3060, 32Gb ram. Használnám az android részét és a képernyőtükrözést is. Ezek miatt gondolkozom a váltáson.

(#8193) gyulank válasza Sakab (#8192) üzenetére


gyulank
addikt

Nem tudom, de elindítottam a gta-t és ablakba rakta. Nem tudom hogy tegyem fullscreenre.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

(#8194) Spec válasza Sakab (#8192) üzenetére


Spec
őstag

Szerintem az ég világon semmi érdemi különbség nincs a Win 10 és a Win 11 között, már ami a játékok alatti FPS számot illeti. Ami különbséget érzékelsz, az legfeljebb placebo, és valószínűleg nincs köze magához az OP rendszerhez. :U

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#8195) BMS válasza martonl (#8189) üzenetére


BMS
őstag

OEM win 10 van a géphez mert szolgáltatótól van és telepítésnél egyből a win11-et rakta fel.
Az asztali pc-n frissítve volt.

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#8196) BMS válasza AuraSync (#8188) üzenetére


BMS
őstag

Igen az van fent.

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#8197) AuraSync válasza Sakab (#8192) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

Én sem tapasztalok semmi különbséget játékoknál hozza azt az FPS számot mint a Win 10, betöltések is ugyan annyi idő.
A lényeg, hogy a játék mód legyen kikapcsolva a Win-ben. (több külföldi oldalon is javasolták a kikapcsolását főleg G-sync/free sync esetében)

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#8198) Bubaaa válasza gyulank (#8193) üzenetére


Bubaaa
aktív tag

Alt+Enter

(#8199) martonl válasza BMS (#8195) üzenetére


martonl
senior tag

Mindkét gépen javasolnék egy tiszta telepítést, és lehetőleg szedje le ő magának a drivereket utána. Az előtelepített rendszerek tele vannak szeméttel, a frissítés meg néha bent hagy olyan dolgokat, ami az új rendszernek nem tetszik. Ez nem biztos, hogy megoldás, csak az én személyes javaslatom.

(#8200) tomp válasza King Unique (#8185) üzenetére


tomp
félisten

E meghajtót a sata-usb adapterrel együtt átdugtam egy másik USB-re. Hiba megszűnt. Visszadugtam egy másik adapterrel a régi helyére. Tökéletes.
Visszaraktam rá az eddig használt adaptert. Megint megborult a "W" HDD!
De most már annyira, hogy meg kellett vennem a MiniTool Power Data Recovery-t mert a Windows "W nem érhető el. Hozzáférés megtagadva" üzenet köszönt.
Csak annyit lát, hogy NTFS de foglalt 0byte, szabad 0byte.
MiniTool viszont tökéletesen látja az adatokat. Mentek aztán mehet a lassú formázás mert ennek szétesett a fájlrendszere.
Lehet valamiért összeakadnak a JMicron vezérlők az USB porton? A W/T HDD egy JMicronos iker dokkolóban van és a E HDD sata-usb adaptere is szintén JMicron.
A másik kipróbált adapterben már ASMedia van.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.