Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 09:03:07

LOGOUT.hu

Ezt érdemes elolvasni: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7801) svgyula válasza Visormail (#7800) üzenetére


svgyula
addikt

+1 az egész menü úgy ahogy van mehetne a kukába............. Volt egy használható azt átalakították egy használhatatlanra! Eddig két kattintás volt a hangszórók közötti váltás most meg lehet matatni mire vált az ember. Ez pont úgy működik mint a nagy áruházak polcain az áruk! Bemész célzottan leveszed ami kell és kijössz! De ez nem jó tehát átrendezik és bolyonghatsz órákig mire minden megtalálsz! Az új windows 11 is pont ilyen! Semmit nem találsz mert minden máshol van de nem azért mert jobb csak máshol találod! Ezzel napokig lehet ismerkedni de eddig egy win-ben sem találtam a változásokra semmilyen logikát! Egy féltekés vagy inkább 1bit-es gondolkodás..........

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#7802) Ablakos válasza svgyula (#7801) üzenetére


Ablakos
őstag

Nem tetszik a marketing ? ;] Belengették, hogy lesz nagy frissülés talán ősz tájékán és majd akkor és huha...

[ Szerkesztve ]

(#7803) King Unique válasza svgyula (#7801) üzenetére


King Unique
titán

Az igaz, hogy van itt-ott némi eltérés a 2 rendszer között a felhasználó felület és annak egyes beállítási lehetőségei és menüje között, de a "minden máshol van" azért nyilván túlzás, pl. elég csak megnézni mekkora a hasonlóság a TenForumrs és ElevenForum egyazon útmutatói között. + Ez a mostani Windows 11 lényegében egy átnevezett Windows 10X, nem véletlenül eleve hasonló vagy éppen teljesen ugyanaz sok helyütt a működése a standard Windows 10-hez viszonyítva is. :))

[ Szerkesztve ]

(#7804) Csupingo válasza Ablakos (#7802) üzenetére


Csupingo
veterán

Ez tényleg jól megfigyelhető már legalább az XP óta. Abban valami 2 kattintás volt, a 7-ben 3, a 8-ban 5, a 10-11-nél meg én eljutottam arra a szintre, hogy semmit se találok, csak a start menü, vagy a gépház keresőjével. :DDD (Ha lehet, inkább pl. a régi vezérlőpultot használom.) Igaz, a 10-11-gyel még tudatosan nem ismerkedem mélyebben.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#7805) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Arra van már legalább ígéret, hogy a tálcára húzás, pl. másolásnál működni fog? Eszméletlen, hogy ez az alapfunkció még mindig nem működik.

(#7806) King Unique válasza Csupingo (#7804) üzenetére


King Unique
titán

Ez így általánosítva megint nem feltétlen igaz, elég csak megnézni pl. W8 óta a W10-ben és W11-ben is megtalálható WinX menüt, amiből 1 kattintással közvetlenül elérhető egy csomó rendszereszköz, nem a vezérlőpultban vagy éppen a Start menüben kell matatni, mint a korábbi Windowsoknál.

[ Szerkesztve ]

(#7807) Geth


Geth
addikt

Anno pár héttel az RTM után felparamétereztem a saját wim buheráló/takarító scriptemet 11-esre (relatíve kevés változás történt a 10-eshez képest, főleg a törlendő appok verziószámát kellett igazítani :DDD). Fel is pattintottam VM-re, megy szépen.
Kb. egy hete feltettem az éles masinára (i7-9700F) is, néhány tapasztalat:
* Stabil, pattogós, gyors működés pipa (mint a 10-esnél).
* Társításról rosszakat hallottam, de nem találkoztam problémával.
- A kiadott imageben az App Installer nem tartalmazza még a winget-et, a 10-esnél lescriptelt megoldás maradt, hogy a netről gyömöszölje bele a friss verziót még első indulás előtt. Kényelmesebb, ha rögtön feldobálja az onnan elérhető progik friss verzióját :D Nomeg később is egy parancs frissíteni őket.
- (IPv6-nál az RDNSS-t mintha letojná, de ezt lehet én néztem be, openwrt-t is most tettem újat.)
- Az alt+tab fókuszjelzője (mi lesz aktív, ha elengedem) botrányosan láthatatlan, ezt tuti javítják.
+ A finomabb mozgás és a jól belőtt sebesség miatt az animációk még gyorsabbnak is hatnak.
+ A Settings szerintem sokkal használhatóbb lett, bár én azt egyszer böngésztem át telepítés után (a Control Panellel együtt), később ritkán találkozok vele.
+ Az ablakok maximize overlay menüje kifejezetten jó fejlesztés, a tálcán a group egy kattintásra fókuszba helyezéséért piros pont.
Az én felhasználói szokásaimhoz (0 ikon a desktopon; Start gomb nem mászkál, sarokban csücsül; ~15 pinnelt ikon a menüben, drag&drop mentes billentyűzet-heavy tapicskolás, Far Manager és Chrome mindenre is) illesztve ugyanúgy muzsikál mint a 10-es.
Összességében a változások mennyiségétől nem estem hanyatt (max. 1 óra alatt kiismertem a 10-es után), a mérleg pozitív, jöhet a következő upgrade :)

(#7808) svgyula válasza King Unique (#7803) üzenetére


svgyula
addikt

Sajna nincs igazad! Én az 2.0!! verziótól követem. Nagyjából 93'-óta(akkor került hozzám az első 3db floppyn :D ) Onnantól mindet használtam! Most azt mondod semmi nem változott? Nos ez szimplán nem igaz! Hol a startmenü? Nem egyből az jön fel hanem egy csomó olyan sz@r amit nagyjából soha nem használok. De ha letakarítom akkor sem jön fel a normál startmenü hanem még kattogtatni kell hozzá. Biztosan kevés egér fogyott az USA-ban és tettek bele pár kanyart, hogy több kattintás=gyorsabb elhasználódás. Mert ami egyszerű azt meg kell bonyolítani mert az MS "úgy gondolja ez így jó lesz"!
Kicsit szar de nektek jó :DDD Ezen nincs mit védeni. Két napja faragom, hogy használható legyen és még mindig sokkal több munka használni mint az előzőt. :N

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#7809) Cs1csó válasza svgyula (#7808) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem feltétlen kell " faragni" meg is lehet tanulni-szokni az új dolgokat és kész. Amúgy ahogy Geth írta telepítés után elvégzi a testreszabást, beállításokat és utána már nem kell többet ezzel foglalkozni.

(#7810) Geth válasza svgyula (#7808) üzenetére


Geth
addikt

Nálam Start gomb kattintásra a(z általam) kitűzött, napi szinten használt progik bújnak elő.
Ami ennél is gyakrabban kell (terminal, file manager, böngésző), arra ott a tálca.
Csak ami ennél ritkábban kell, azt hagyom az All apps gomb "mögött" (bár bevallom, annál a keresőt gyakrabban használom).
Így kevesebb kattintás, hosszabb élettartamú egér :)
Nem tudom elképzelni, mit lehet ezen a faéken napokat reszelni.

[ Szerkesztve ]

(#7811) King Unique válasza svgyula (#7808) üzenetére


King Unique
titán

Az előbb még Windows 10 vs. Windows 11 rendszerekről, azoknál a Start menüről, tálcáról, stb. volt szó, nem világos hogyan jönnek ide az őskövület, muzeális, már rég nem használt Windows-verziók. :D Ja, az utóbbiakhoz képest tényleg van sok változás - még jó hogy van - , csakhogy most eleve nem azokról volt szó, egy Windows 10 és Windows 11 között azért akkora nagy eltérés nincsen, meg pláne hogy a Windows 11 lényegében egy kissé "átszkinezett" Windows 10, aki az előbbit elnyomogatta, az kis ismerkedés után az utóbbit is el tudja. Szerintem, és talán annyira nem lövök mellé, ha már eddig is felhasználók millióinak sikerült. :))
Faragni meg nem világos mit kell rajta 2 napot, ha valaki hiányolja a jelenlegi 21H2 verziónál pl. a tálca, Start menü korábbi, W10-es funkciót, beállítási lehetőségeit, akkor telepíti illetve futtatja a nemrég említett ExplorerPatcher programot és kb. 2 perc alatt le van tudva.

[ Szerkesztve ]

(#7812) s4hu|SyD^ válasza svgyula (#7801) üzenetére


s4hu|SyD^
addikt

Konkrétan hangszóró az óra mellett és a hangerőszabályozó mellett ott a nyíl és már válthatsz is hangszórót. Valahogy én megtaláltam egyből. :DDD

Egyébként nem véletlen mennek rá a keresőre gyakorlatilag beírod ami kell és már ott is vagy. Ennél egyszerűbb már, hogy lehetne? :U

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#7813) niof válasza svgyula (#7801) üzenetére


niof
addikt

Audio Switcher [link]
1 kattintással válthatsz, nem kell kettő sem.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#7814) hhgygy válasza svgyula (#7801) üzenetére


hhgygy
senior tag

Eddig két kattintás volt a hangszórók közötti váltás most meg lehet matatni mire vált az ember.

Erre én is csak hónapok után jöttem rá, hátha van még valaki, aki nem tudja:
Hangerőikon, hangerő melletti kicsi fos nyíl, ott váltod a hangkimenetet!
(vagyis két kattintás plusz még egy, amivel átváltod)

[ Szerkesztve ]

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#7815) Jorus válasza hhgygy (#7814) üzenetére


Jorus
nagyúr

A normál PC-mre még nem megy fel egyelőre, de kíváncsi vagyok, hogy Win 11-ben sikerült-e megoldani az audio eszközök priorizálását (ha a legutóbb használt kimenet vagy bemenet nem érhető el, milyen algoritmus alapján választja a következőt), ami a Win 7-ben tökéletesen működött, aztán Win 10-ben "fejlesztettek" rajta, és - számomra legalábbis - használhatatlan lett.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#7816) ElektrikusDE válasza hhgygy (#7814) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Köszi, ez nekem is jól jött! :)

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#7817) kefe13 válasza hhgygy (#7814) üzenetére


kefe13
tag

:C :R

(#7818) attilav2


attilav2
őstag

Érdekes hír: link

-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

(#7819) svgyula válasza hhgygy (#7814) üzenetére


svgyula
addikt

Erről beszéltem! Nekem van 3 kimenet és eddig azonnal felhozta most meg a fos nyíl és utána lehet kiválasztani.
Nem a megtalálás volt a gond hanem az, hogy minden ami egyszerűen kezelhető volt az most több lépcsőben érhető el........ De én csak azért raktam fel, hogy szétcsesszem megnézem mivel lehet pár lépésben hazavágni a rendszert. Ha hoznak gépet javítani legyen saját élményem :D
King Unique kollégát megkérem ne kommenteljen nekem! Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#7820) Geth válasza svgyula (#7819) üzenetére


Geth
addikt

Nem hozza fel azonnal, ugyanannyi kattintás (3) win10en is.

(#7821) King Unique


King Unique
titán

Neki nem fog, mert láthatóan felesleges, meg ha már érdemlegesen nem sikerül megcáfolni Windows 10 vs. Windows 11 GUI, beállítási lehetőségek és egyéb kapcsolódó témában az általa és a többiek által leírtakat.

[ Szerkesztve ]

(#7822) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Már megint behalt a Photos app. Ugyan az, mint Win 10-en volt, egy teljesen másik PC-vel, vagyis a "Könyvtár hozzáadása" opció egyáltalán nem működik. Csak kattintgatok rá, de nem történik semmi. És ez is ugyan úgy: több hónapig működött rendesen, aztán egyszer csak már egyáltalán nem. Nyilvánvaló, hogy nem user error van a :(( dologban...

(#7823) Trabecan


Trabecan
tag

Sziasztok ! Nem égető a dolog, de érdekelne, hogy miért nem települ fel a windows 11 a gépemre. Amikor elindítom a telepítőt, csak annyit ír, ki, hogy erre a gépre nem telepíthető a win 11. Most win 10 van fent, simán megy : 16 giga ram, 1060-as nVidia 3 gigás videókártya, Asrock B360M alaplap, Intel Core i5 8400-as proci 3900 Mhz 6 mag, néhány SSD vinyó. Hol lehetne ezt kinyomozni, hogy ténylegesen mi a szűk kersztmetszet, ami miatt nem megy fel rá a 11 ? Köszi !

[ Szerkesztve ]

(#7824) Zoz válasza Trabecan (#7823) üzenetére


Zoz
őstag

Microsoft oldalán: A PC Health Check alkalmazás használatával ellenőrizze, hogy jelenlegi számítógépe alkalmas-e a Windows 11 futtatására.
De ha bemész a Gépház/Windows update-ba, ott is ajánlgatja ugyanezt.

Amúgy legvalószínűbb, hogy a bootolás módja nem megfelelő, vagy a TPM nincs bekapcsolva.

(#7825) Trabecan válasza Zoz (#7824) üzenetére


Trabecan
tag

Nagyon köszi, ránézek. De a hardver szerinted ok é lehet ?

[ Szerkesztve ]

(#7826) Zoz válasza Trabecan (#7825) üzenetére


Zoz
őstag

Igen, i5-8400 hivatalosan támogatott.
Bootolás az UEFI legyen, azaz a CSM legyen letiltva, és a Secure Boot bekapcsolva.
A TPM-met meg Intel(R) Platform Trust Technology néven találod a BIOS-ban, ez legyen engedélyezve.

(#7827) Trabecan válasza Zoz (#7826) üzenetére


Trabecan
tag

Ezt az Intel(R) Platform Trust Technology nem találom, de a többit átállítottam, de nem tudok így sem bootolni penről (Rufus 11) Win 11-el. Mindegy, ahogy olvasom, nem nagy különbség van a 10 és 11 között, csak kíváncsi lettem volna milyen....

[ Szerkesztve ]

(#7828) Cs1csó válasza Trabecan (#7827) üzenetére


Cs1csó
félisten

A rufus már tud olyat hogy megkerüli a korlátozásokat a telepítő létrwhozásakor.

(#7829) Csorbi válasza Trabecan (#7827) üzenetére


Csorbi
addikt

Azért némi önállóság a saját alaplapod kézikönyvét fellapozni jól jönne :)

(#7830) Wolverine válasza Zoz (#7722) üzenetére


Wolverine
félisten

Ma szerettem volna egy Win11-es gépet helyi fiókkal elindítani, és a Shift+F10-re nem nyílt meg a parancssor :( Mondjuk az is igaz, hogy sajnos azt nem tudtam elérni, hogy semmilyen hálózatot ne lásson, elég sok a wifi a környéken.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#7831) Qtya123


Qtya123
őstag

Üdv!

Gondolkozom rajta, hogy áttérek Windows 11-re. Nagy dolgokra nem használom a rendszert, fent van néhány általános program (vlc, malware irtó, office, stb...). Böngészésen és néhány Word dokumentumon kívül leginkább játékra van használva a PC.

A kérdésem az, hogy a Win10-hez képest jelenleg hogy áll a rendszer? Hibák, betegágyak, anomáliák gyakoriak, vagy kiforrott már?

Továbbá a Win10 esetén elég sok dolgot kikapcsoltam az Adatvédelemnél (diagnosztika és társaik). Eléggé átláthatóak a beállításai a 10-nek. Ez a 11-nél is így van, vagy esetleg megbonyolították a dolgokat?

Összegezve: érdemes váltani, vagy szívás és mindenfélét fel kell az új rendszerben fedezni?

(#7832) hhgygy válasza Qtya123 (#7831) üzenetére


hhgygy
senior tag

Ha nem érdekelnek a csicsák, semmi értelme váltani.

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#7833) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Van egy kisebb, de fontos problémám: Van egy bizonyos képfile típus (webp, de ez most mind 1), amihez jobb klikk->Megnyitás ezzel->Válasszon másik alkalmazást ezen a PC-n metódussal hozzá adtam a a PhotoViewer.dll file-t (Program Files/Windows PhotoViewer/ útvonalon van), mert azt gondoltam, hátha, de persze nem lett jó. Most mindig hiba üzenetet dob, ha egy olyan típusú képfile-t akarok megnyitni, hogy az "nem Win32" alkalmazás. Továbbra is át tudom rakni bármelyik másik app-ra a társítást, hogy azzal nyissa meg, nem ez a gond, hanem, hogy ez a PhotoViewer.dll valamiért úgy benne ragadt a rendszerben, hogy a Windows a a saját értelmezése szerinti PhotoViewer helyett (tehát, amit el tudna indítani) is ezt a .dll-eset rakja be mindenhová, pl. az Alapértelmezett alkalmazások->Választás kiterjesztés alapján is csak ezt lehet berakni, bár az ikonja ugyan az, de utána ha meg akarok nyitni egy ahhoz társított file-t, akkor ugyan ezt a hiba üzenetet kapom.

Nem tudom elég érthető e a dolog, szóval szeretném ezt a dolgot "vissza csinálni" és a PhotoViewer.dll hozzárendelést törölni a rendszerből... Tud valaki erre valami javaslatot?

Köszi!

(#7834) Badboys


Badboys
őstag

Nekem is hasonló problémám , viszont nem állítottam semmit semmire. Bármilyen háttérképet szeretnék letölteni minden Webp. ként jelenik meg ezt szeretném vissza állítani JPG re. Mit kell és hol állítanom, hogy meg szünjön ez az idegesítő Webp képfájl. Köszönöm

(#7835) Hory84 válasza Trabecan (#7823) üzenetére


Hory84
tag

Frissítsd a bios-t utána lesz tpm-ed, és elindul a telepítés.

(#7836) Trabecan válasza Hory84 (#7835) üzenetére


Trabecan
tag

Rendben, köszi !

(#7837) King Unique válasza Qtya123 (#7831) üzenetére


King Unique
titán

Már többször le lett írva itt, hogy ezt értelemszerűen az adott usernek kellene tudni, kipróbálni, hogy a saját PC-jén a saját szoftverkörnyezetében és saját felhasználói céljára mennyire felel meg az adott OS, ha nem sürgős a váltás akkor érdemes lehet megvárni az 22H2 verziót, stb., amik nemrég újra el lettek magyarázni itt.

(#7838) Trabecan


Trabecan
tag

Az viszont az inkább érdekelne ( mint érdekesség ), hogy egy windows 7-et szeretnék felrakni erre a gépre, de persze az ssd vinyót a win 7 nem látja alapból (?) a telepítésnél ( AHCI kikapcsolva) és nem sikerül ( tudom, mazohista vagyok a win 10 jól megy, de érdekelne a win 7 sebessége ezen a gépen. Gondolom a 16 Gb ramot sem látná, vagy igen ? Van win 7 64 bit ? Gondolom van és akkor az látja a 16 Gb-ot...Ezt írja ki a setupnál : [link] Mi a megoldás , ha van egyáltalán ? Tudom, h a win7 már nem támogatott , stb, csak fel szeretném pajszerolni erre a gépre :) A virtuális megoldás nem érdekel. Egyébként sem CD, sem DVD nincs a gépben :)

[ Szerkesztve ]

(#7839) Geth válasza Trabecan (#7838) üzenetére


Geth
addikt

64 bitest próbáld, EFI módban más nem is fog menni.
AHCI-t ne kapcsold ki, inkább készítsd elő telepítéshez a drivert hozzá.

(#7840) King Unique válasza Trabecan (#7838) üzenetére


King Unique
titán

Ha Windows 7-et akarsz telepíteni, akkor annak mikéntje felől értelemszerűen a Windows 7 topikban kellene érdeklődni és nem a Windows 11 topikban...

(#7841) Cs1csó válasza Trabecan (#7838) üzenetére


Cs1csó
félisten

:O Windows 7?? 2022-ben egy 2009-es oprendszert amire már vagy 3 éve nem jön SEMMILYEN támogatás (és itt nem csak az MS-re gondolok, hanem más cég sem nagyon foglalkozik már vele, nem ad ki rá kompatibilis frissítést max ha szerencséd van akkor "futni fog" és kész.)
Engedd el, a Windows 11-et érdemes akár csak egy rövid időre is feltenni hogy ameddig az ingyenes időszak van a rá frissítésre addig a hardveredhez legyen kötve a Windows 11 licence.

Amúgy mi értelme a Windows 7 sebességének? Tegyük fel valamilyen szintetikus teszt kimutatná, hogy a géped 2-3%-al gyorsabb pl. VISTA-val akkor feltennéd azt?

Nagyon gyenge gépre valamilyen Linux disztró kell vagy akár egy gyenge gépen is eldöcög a WIndows 10 és egy lájtos netezésre még jó lehet (a lájtos alatt azt értem, hogy egyszerre 1-2 megnyitott oldal max 720p-s videólejátszás stb.)

(#7842) Trabecan válasza Cs1csó (#7841) üzenetére


Trabecan
tag

Jó-jó, ne harapd le a fejem, csak kíváncsi lettem volna, hogyan hasít :)

(#7843) Zoz válasza Cs1csó (#7841) üzenetére


Zoz
őstag

(#7844) d3tox1c


d3tox1c
senior tag

Sziasztok. Van valami ötletetek arra, miért kapcsol ki a hdr majdnem minden windows update után?
Nagyon zavaró tud lenni, főleg hogy sokszor eszre sem veszem, csak például egy játék elinditas után, hogy valami nincs rendben.

(#7845) hito


hito
nagyúr

Sziasztok! Az alaphelyzetbe állítás nem működik, azt írja, hogy a helyreállítási környezet nem található. Gondolom nincs recovery partíció. Mit lehet ilyenkor tenni? Ha csinálok egy clean install-t, ugyanez a veszély fennáll és akkor bizony pipa lennék, mert hiába volt a meló vele. Mivel eladom a gépet, mindenképpen szeretném ezt a lehetőséget kihasználni a biztonságos adattörlés miatt, így nincs vele gond, magától megoldja (illetve megoldaná) a dolgot. Mit javasoltok, hogy elérhető legyen rendszer alól a teljes gyalu, adattörlés és újratelepítés? Köszi a segítséget!

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#7846) qqcqqc válasza hito (#7845) üzenetére


qqcqqc
őstag

Teljes újra telepítés. Adsz egy tiszta rendszert.

(#7847) King Unique válasza hito (#7845) üzenetére


King Unique
titán

Teendők a Windows 10-es eszköz vagy az Xbox One konzol eladása vagy elajándékozása előtt
Teendők HDD SSD eladás előtt (adatvédelem)

Nem derült ki, hogy HDD-ről vagy SSD-ről van-e szó, de ha az utóbbi, akkor ott adott a Secure Erase futtatásnak lehetősége (példa), ami korábban a társtopikban is le lett írva.

"Mit javasoltok, hogy elérhető legyen rendszer alól a teljes gyalu, adattörlés és újratelepítés?"

Miért kellene ezt okvetlenül Windows alól futtatva megoldani, amikor pl. pendrive-ról bootolva is opció, lásd SSD esetén az előbb linkelt Samsung specifikus Secure Erase módszert, + akár másik programmal is elvégezhető (példa).
Hagyományos módon újratelepíteni a Windows 10/11-et és úgy eladni az asztali PC-t vagy laptopot meg akkor indokolt, ha Windows 10/11-gyel volt gyárilag is előtelepítve, vagy még akkor sem, lásd alább részletezve. Ellenkező esetben viszont szvsz teljesen felesleges, majd telepít magának az új tulaj Windows 10/11-et, beállítja ahogy akarja, stb.

Reset Windows 11 PC

Az alaphelyzetbe állítás normál esetben nyilván működik, az hogy esetedben nem, az már egyéni probléma, amire nem nagyon lehet mit írni, mivel a részletek nem derültek ki, nem lett mellékelve screenshot a lemezkezelőről, stb.

+ Ha gyárilag Windows 10/11-gyel van előtelepített a PC, akkor ilyenkor a standard alaphelyzetbe állításnál van egy 3. opció, a restore factory settings, ami a gyári recovery partícióból visszaállítja a laptopot a gyári alapállapotba, sőt egyes gyártóknál akár külön fizikai kapcsoló is van erre a célra pl. egy laptopon (példa). Ha a gyári alapállapotba történő visszaállítás a cél és megvan még a gyártó recovery partíciója, akkor nyilván azt a megoldást célszerű használni a hagyományos újratelepítés helyett, meg ugye az előbbinél eleve az OOBE setup beállításával kezdődik a használatbavétel, ahogyan az alapesetben egy gyárilag újabb Windowszal előtelepített laptopnál lenni szokott az első bekapcsoláskor.

[ Szerkesztve ]

(#7848) SunMount3r válasza SunMount3r (#7822) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Van ugye ez a Photos app-os problémám még mindig és a Microsoft hivatalos support-jával eddig jutottunk (ez idő szerint) a problémában. Tehát, hogy egy másik, újonnan létrehozott fiókból bejelentkezve teljesen jól működik a Photos app. De természetesen én továbbra is a régi, hónapok alatt jól belakott fiókomat szeretném használni. Ezek alapján nincs valakinek itt javaslata a megoldásra?

[ Szerkesztve ]

(#7849) hito válasza King Unique (#7847) üzenetére


hito
nagyúr

Köszönöm szépen! Sorra veszem majd a lehetőségeket, amiket írtál.

Gyárilag Win10 volt rajta. A gyártó lehetővé tette a Win11-re történő frissítést ezzel a módszerrel. Szerintem gyalult mindent, recovery partícióval együtt.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#7850) King Unique válasza hito (#7849) üzenetére


King Unique
titán

Nem világos miért kellene a Windows 11-re váltáshoz okvetlenül ez a "One-Netbook Windows 11 tool v1.1" nevű izé, amikor megoldható (+ infó) az in-place upgrade és a clean install is normál módon és max. nem támogatott hardverkonfigurációnál kell kicsit trükközni, de még ott sem feltétlen az előbbi módszerrel.
Értelemszerűen meg kellene nézni mi van a lemezkezelőben, ott megvan-e a gyári alapállapotba történő visszaállításhoz a hardvergyártó recovery partíciója (példa). Ahol ha közvetlen W10 —► W11 in-place upgrade történt, akkor az normál esetben nem töröl partíciókat, clean install esetén történik az utóbbi.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.