Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

Synology routerek

RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#951) Kendek válasza betyarr (#948) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Vagy, mivel az itt megadott címet azt hitelesíteni kell, használható az elfelejtett jelszavak visszaállítására (nem-rendszergazda fiókok esetén).

<-ƘƘ->

(#952) betyarr


betyarr
veterán

köszi mindenkinek a választ!

más kérdés: időzített ki/bekapcsolást nem lehet állítani?újraindítást azt találtam,de ezt nem látom.hajnalban jó lenne pihentetni az eszközt.

(#953) hackeeeee válasza betyarr (#952) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Szerintem felesleg, ezek arra vannak, hogy mennyenek.. Hetente egyszer max lefekvés előtt kikapcsolod, aztán reggel vissza.

De, Nálam amióta megvan a 2600, azóta megy.

Véleményem szubjektív...

(#954) betyarr válasza hackeeeee (#953) üzenetére


betyarr
veterán

hát,ja.a 1043 is ment mióta megvettem.sose volt kikapcsolva a 4 vagy 5 év alatt.igaz,azt kevésbé sajnáltam,mert negyed ennyibe került mint ez.

(#955) Kendek


Kendek
MODERÁTOR

Ha valaki mégis érdekelt lenne Entware, Ubuntu, Transmission, OpenVPN, MiniDLNA, Gerbera vagy Plex telepítésében (egyelőre ezek vannak), esetleg az NFS beállításában, akkor jó hír, hogy most még jobban leegyszerűsítettem a dolgot. :)
Készítettem egy all-in-one szkriptet, plusz az összes többit is lerövidített egyparancsossá tettem. Minden esetben a legfrissebb verzió kerül végrehajtásra, a szkriptek tartalma nem mentődik le.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#956) hackeeeee válasza betyarr (#954) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Amennyiben ez a kategória is elfárad 4-5 év után, lelke rajta. :) Kiszámolod, hogy hány munkaóra megy bele ennyi idő alatt, meg is érdemli, hogy elfáradjon. :)

Véleményem szubjektív...

(#957) Kendek válasza betyarr (#954) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Szerintem pont, hogy a folyamatos üzem a kevésbé megterhelő ezeknek az eszközöknek. Pl. a ki-be kapcsolgatás miatt létrejövő hőingadozás hatására nagyobb az anyagfáradás (ólommentes kötések).

<-ƘƘ->

(#958) amulet


amulet
senior tag

a wifit hogy a jobb használni, külön a 2,5 és 5ghz vagy inteligensként?

(#959) Kendek válasza amulet (#958) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Az intelligens csatlakozás egy kényelmi funkció, lényegében, hogy ne kelljen kézzel váltogatni. Viszont ha erre nincs szükséged, akkor érdemesebb inkább a hagyományos megoldást választani.

<-ƘƘ->

(#960) hackeeeee válasza Kendek (#945) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Köszi a leírást, majd lehet megpróbálkozom vele valamikor. :) De most jelenleg, erre a szintre amire Nekem kell a vpn, vagyis, hogy pár apróságot meg tudja nézni kintről, úgy, hogy a nas nincs kieengedve netre, erre elég a nasos opció.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#961) Kendek válasza hackeeeee (#960) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Jó, ez igazából akkor érdekes ha a routeren szeretnél VPN-t, hiszen a VPN Plus csomag lelassítja a netedet. A többi meg gondolom amúgy sem opció, hiszen NAS mellett a routert nem kell befogni extra munkára. Nekem pont az a lényeg, hogy a router a mindenes. :)

<-ƘƘ->

(#962) hackeeeee válasza Kendek (#961) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Alapjában véve így lenne a jó, mert az Asus-ról ment.. De, most van rá B terv.

Véleményem szubjektív...

(#963) Tamarel válasza Kendek (#955) üzenetére


Tamarel
senior tag

Szia.

Néhány előzetes kérdés, másnak is hasznos lehet.

Ubuntu + OpenVPN esetén:
- szerinted kb mennyivel hatékonyabb, mint a VPN Plus? (Mbit/s)
- 443-as tcp porton alapból az SRM figyel, de a VPN Plus mégis működik rajta; akkor ez összeakad vele?
- ha több felhasználóra van szükség, akkor nekik hogy kell engedélyt adni?

[ Szerkesztve ]

(#964) gyugyo79 válasza Tamarel (#963) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ugyan nem tőlem kérdezted de lehet ez alapján kevesebb felmerülő kérdés marad vagy pontosítasz.
Az SRM az a 8001 -es https porton működik alapból. Az ,hogy VPN Plus egy komplett csomagot fed le a Synologynál is aminek van több VPN megoldást tartalmazó része is. A kérdésedből nem egyértelmű, hogy ebből pld.: az ssl VPN -t szeretnéd összehasonlítani a chroot alatt futó Open VPN -el ?

Jelenleg amúgy én azt látom, hogy ha a VPN Plus fel van telepítve és fut tehát nem használva van és még csak be sincs még rajta állítva egyik VPN megoldás sem már bezuhan az internet sebességem, ezzel szemben bármi előnyös aminél nem.
De még a Synologytól is letölthető a "sima" VPN csomag ami "csak" az Open VPN - L2TP/IPSEC - PPTP -ket tartalmazza és azzal sem jön nálam elő ez.
Viszont ez egy régebbi Open VPN szervert tartalmaz mint a Kendek féle chroot alá tehető. Meg alapból a Synology által generált config az kb. 1/4 olyan biztonságos mint amit ő csinál. Mondjuk nekem kicsit felturbózva elég a Synology -s Open VPN -is ami a NAS -omon fut.

Nekem kívül állóként az Open VPN a Fn/pass melletti kulcsokkal történő szerver/user azonosítása mindig hitelesebb lesz biztonság terén mint a Synology féle ki tudja valóban, hogy működők (amik pont mert pontosat nem tudni róluk akár jobbak is lehetnek de hiszem ha ...)
A sebsebég meg pont olyan, hogy ha az kell akkor a biztonság ne kelljen ezért nehéz bármit hasonlítgatni mert egy PPTP lehet ver mindent és ez mellet lehet elég is arra amire kell.

[ Szerkesztve ]

(#965) gyugyo79 válasza gyugyo79 (#964) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ja és a Synologys Open VPN a user azonosításra nem használ alapból kulcsot de nekem még úgy is elég mert bár így már próbálkozni lehet (Nálam 10 percenként 3 -mat 1 ip -ről) a többi kulcs ismerete nélkül a találat esélye csak matematikai :)

(#966) Tamarel válasza gyugyo79 (#964) üzenetére


Tamarel
senior tag

Csak OpenVPN érdekel, futtattam már Asus router-ről és külön tűzfalról is. Kulcsgenerálással semmi gond, ősrégi tp-link + entware tapasztalat is megvan.
A tcp 443 must have, anélkül hiába biztonságosabb, ha nem működik...

[ Szerkesztve ]

(#967) Kendek válasza Tamarel (#963) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A sebesség az kicsit trükkös kérdés, mert csak 20/10 Mbps feltöltésű internetkapcsolatokkal tudtam tesztelni, és az kevésnek bizonyult. Viszont pl. amíg SSL VPN-nel nem tudtam normálisan videót lejátszani, addig FTP-n keresztül most OpenVPN-nel jól megy. Bár ilyen szempontból az SFTP azért bizonyosan optimálisabb.
Az én konfigomban a legfrissebb megoldásokat próbáltam használni, ami a sebességre és a biztonságra is jótékony hatással van.
Az OpenVPN szerver az 1194 és UDP, szóval nem akad össze semmivel. De persze a gyári megoldás az ne legyen engedélyezve.
Egyelőre csak az admin fiók jelszavát lehet hitelesítésre használni. De ha igény van rá, akkor át tudom írni úgy, hogy definiálni lehessen még pluszba felhasználókat. Azt nem akartam, hogy ennek a külső OpenVPN-nek külön jelszavai legyenek, de azt sem, hogy alapból minden felhasználó jogosult legyen. Habár az még játszik, hogy az összes adminisztátor alapból hozzáférhessen. Te pontosan milyen felhasználókra gondoltál?

<-ƘƘ->

(#968) gyugyo79 válasza Tamarel (#966) üzenetére


gyugyo79
addikt

Az Open VPN a Synologynál az alap 1194 -es UDP -t fogja csak de állítható. A 443 -at az ssl VPN -jük használja talán de amíg nincs beállítva addig szabadon használható másra a port (Nálam konkrétan a NAS -ra mutat) azt nem tudom állítható e a 443 ssl VPN használatánál mert sose volt csak a sebesség tesztig telepítve a csomag aztán töröltem is :(

(#969) Tamarel válasza Kendek (#967) üzenetére


Tamarel
senior tag

Az OpenVPN szerver az 1194 és UDP, szóval nem akad össze semmivel.

Triviális, hogy a tűzfalak blokkolják az összes vpn-t alapbeállításon. Nyílt wifi-re bolond lennék csupaszon felmenni és mivel sok helyen ez van, így mindig aktív a vpn.

Most tcp 443, keepalive 0, ping-restart 3600.
Ha végre odaér a digi 500, akkor már nem csak 20 lesz a garantált feltöltés.
A VPN Plus melletti teljesítmény is ki fog derülni.

Családon belülre van plusz felhasználó létrehozva, akik különböző szinten érik el a megosztásokat.
Ezek szerint akkor ez egy macerásabb rész.

[ Szerkesztve ]

(#970) Kendek válasza Tamarel (#969) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A server.conf fájlban utólag is könnyedén átírhatóak az értékek, szóval az ilyen egyéni, hozzáértőbb igények nem jelentenek problémát.
Az auth.sh szkript szolgál hitelesítésre. Vagy abban kéne létrehozni egy változót, vagy pedig egy külön fájlt kellene rá csinálni. Ez utóbbi jobbnak tűnik, simán csak egymás alatt fel lehetnének sorolva benne a jogosult felhasználók. És akkor össze lennének vetve a kliens által küldött adattal, egyezés esetén pedig a user-hez tartozó jelszóval.

<-ƘƘ->

(#971) lela


lela
aktív tag

Üdv!
Az mitől lehet, hogy mióta lecseréltem a routerem egy 2600-asra azóta a Dell N5110 laptop 5-10 perc után leszakad a netről, majd csak ha újraindítom a routert, vagy a laptopot akkor kapcsolódik újra?
Ha visszateszem a régi tp link routert azzal jól működik, nézegettem a beállításokat, csatorna mindkét routeren automatán van, de próbáltam már fixen is (5) és a sávszélt 40mhz re vettem, mert a tp link is úgy van beállítva, de a problémán nem segített.

(#972) gyugyo79 válasza lela (#971) üzenetére


gyugyo79
addikt

40-en nem lehet csak automatán, vedd 20/40 és akkor lesz fix csatornán a Tplink még biztos régi és akkor még nem tartották be annyira a hülye szabványokat. :)
Szerintem annál az automata az simán a 6 -os csatornára vagy valami fixre és azt nem váltogatja a Synology meg kirakja 13 -ra amikor úgy gondolja és ekkor dobja le a DELL -t (De ezt meg tudod nézni ha mobilodra leszeded a wifi analizert)...

[ Szerkesztve ]

(#973) betyarr


betyarr
veterán

melyik csatornákra a legérdemesebb tenni a 2,4-et és az 5ghz-t?

(#974) blakey válasza betyarr (#973) üzenetére


blakey
titán

Amelyik nálad a legtisztább, kevésbé szennyezett.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#975) gyugyo79


gyugyo79
addikt

Érdekességnek ha valakit érdekel itt elég jól le van írva:
1 rész , 2 rész.

Igazából aki rossz helyen lakik az csúnyán szólva meg ...ta mert az jár jól aki olyat vesz amelyik lesz...ja a szabványt persze ezzel meg a többieket ....

(#976) Tamarel válasza Kendek (#970) üzenetére


Tamarel
senior tag

Digi 60 napon belül vállalta a bekötést, előbb letesztelem a gyárit és lehet megpiszkálom certificate oldalról is.

(#977) Kendek válasza Tamarel (#976) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Mindenesetre én már beépítettem a további felhasználók hozzáadásának a lehetőségét. Telepítéskor is adott lesz, illetve az utólagos módosítás is opciós. Estére publikálom az új verziót. :)

<-ƘƘ->

(#978) betyarr


betyarr
veterán

vpn plus serverrel ha csatlakozok távolról az otthoni hálózatomra,akkor hogyan tudom elérni az egyik gépemben a hálózati meghajtót?egyáltalán lehetséges?

(#979) gyugyo79 válasza betyarr (#978) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ha a géped ip címe 192.168.0.15 és a megosztás neve : megoszt és Samba (Windows az OS a gépen)
Windows hálózati hely hozzá adása :
\\192.168.0.15\megoszt
Mac/Linux
smb://192.168.0.15/megoszt

Ne név alapján csak IP alapján próbálj meg bármit elérni VPN -n belül. Persze ha a VPN jól van beállítva .
A tallózás nem fog menni VPN --n át tudni kell az elérési utakat beírni.

A : Persze ha a VPN jól van beállítva -hoz gyor hozzá teszem. Írjátok pls. be mit használtok csatlakozásra mert a VPN plus csak a csomag neve amin belül van egy halom VPN megoldás. Példa kedvéért a Open VPN -be a ügyfélkiszolgáló lanhoz való hozzáférése egy külön pipa.

[ Szerkesztve ]

(#980) Kendek


Kendek
MODERÁTOR

Itt az 1.1.6-6931-2-es firmware. Múltkor volt róla szó, hogy nem megy a Gmail-es bejelentkezés, ezzel kapcsolatban javítottak valamit.

<-ƘƘ->

(#981) gyugyo79 válasza Kendek (#980) üzenetére


gyugyo79
addikt

He he a 2 lépcsőst én is megszívtam még a első beüzemeléskor még az ssh bekapcsolása előtt haza hoztam a cégtől a félig beállított routert de internet még nem volt és nem engedett be. Az után az első dolgom volt a google_authenticator tartalmát kimásolni egy jegyzetbe magamnak, a NAS -ról is, hogy ne érjen többé meglepetés :)

[ Szerkesztve ]

(#982) betyarr válasza gyugyo79 (#979) üzenetére


betyarr
veterán

ssl vpn.így próbáltam,ahogy írtad,de nem akarja az igazságot.lehet a munkahelyi tűzfal vagy proxy nem engedi?bár,akkor ki se engedne a saját hálózatomba se.

(#983) gyugyo79 válasza betyarr (#982) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ha már csatlakoztál akkor ott nincs tűzfal probléma, viszont azt én nem ismerem (ssl vpn -t), nem tudok segíteni de hátha így már valaki tud. A OpenVPN -nél ez rögtön a szervernél állítható. A pptp-nél meg az l2tp/ipsec -nél meg a virtuális hálózati kártyák beállításában lehet az átjárót állítani, hogy mit használjon és erre hatással van.

[ Szerkesztve ]

(#984) Kendek válasza betyarr (#982) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Milyen IP tartomány van beállítva a klienseknek? Az OpenVPN esetén (a gyári megoldásnál is) is kell egy tűzfalszabály, hogy a 10.8.0.0/24 forrás IP-t ne fogja meg. Ha 10.0.0.0-án vagy, akkor próbáld meg így.

<-ƘƘ->

(#985) gyugyo79 válasza Kendek (#984) üzenetére


gyugyo79
addikt

Hát ez így felettébb csodás, mert ugye alapból WAN -> SRM és WAN -> LAN -t rak végződésre. Viszont ez már az SRM -> LAN alsó hangon viszont SRM nem is választható szabálynak mint forrás. De azok után, hogy a SMB -nek kinyitna mindent ezt igazán intézhették volna háttérbe.

A legszebb hogy amikor már LAN -ba van pld. 10.x.x.x -es alhálóval valaki az meg azt csinál amit akar.

A NAS-ra az utolsó előtti 2 frissítést egy napon belül vissza vonták ... véletlenül sem szabad rögtön frissíteni.

[ Szerkesztve ]

(#986) Kendek


Kendek
MODERÁTOR

Nagyon jól megcsinálták ezt a Gmail-t. :W
Még melóhelyről indítottam a firmware frissítést (OpenVPN), mire hazaértem, már majd' ezer értesítés (naplóbejegyzés) jött, hogy nem tud e-mail-t küldeni. Ugyanígy a teszt sem sikerül, hiába volt jó minden azelőtt, illetve hiába állítom be újra.
Lehet, hogy javallott lenne e frissítéssel kicsit várni...

<-ƘƘ->

(#987) betyarr válasza Kendek (#986) üzenetére


betyarr
veterán

hahh...de jó,hogy nem raktam fel.mondom,sose lehet tudni,megvárom,amíg van róla valami visszajelzés.

persze,ez nem azt jelenti,hogy örülök a károdnak :N

(#988) Kendek válasza betyarr (#987) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Úgy néz ki, hogy jó lett. Töröltem a naplót, aztán újraindítottam a routert. Az első dolgom az volt, hogy újrahitelesítettem a fiókhoz beállított (jobb felső sarokból Opciók -> E-mail fiók), egyező címet, majd újra bekapcsoltam az értesítő e-mail-ek küldését. Ezután a teszt e-mail-t már sikeresen elküldte, és a naplóban sem keletkezett azóta hiba. :)

<-ƘƘ->

(#989) Mate válasza Kendek (#986) üzenetére


Mate
nagyúr

Pont gmail-el kapcsolatban javítottak benne. Valószínüleg elszállt miatta a hitelesítés és sima bejelentkezés megoldja a gondot.

(#990) Kendek válasza Mate (#989) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Pont ez az, hogy a sima bejelentkezés nem segített. Kétszer próbáltam, és sikeresen is végigment, de folyamatos hiba lett az eredménye.
Úgy lett csak jó, ahogy írtam is, hogy újraindítottam egyszer a routert, és utána ténykedtem újra. :)

<-ƘƘ->

(#991) lela válasza gyugyo79 (#972) üzenetére


lela
aktív tag

Már kipróbáltam amit mondtál korábban, de azért még egyszer úgy ahogy mondtad, de ugyan az a helyzet. Ha kikapcsolom a wifit a dell laptopba, majd vissza ugyan úgy nem csatlakozik, majd csak ha vagy a gépet, de sokszor még arra sem reagál. A router újraindítására mindig megjavul. Egyéb ötlet valakinek? :F

(#992) blakey válasza lela (#991) üzenetére


blakey
titán

Állíts be fix csatornákat valamint a jelszó az angol ABC betűi legyenek.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#993) Tamarel válasza lela (#991) üzenetére


Tamarel
senior tag

Túl sok információ hiányzik, pl:
- milyen wifi kártya van a laptopban?
- milyen operációs rendszer? milyen meghajtóprogram?
- router szoftverét frissítetted?
- router-en intelligens wifi be van-e kapcsolva?
- 2.4 Ghz-re vagy 5 Ghz-re csatlakozol?
- a wifi-nek mik a pontos beállításai?

(#994) Kendek válasza Tamarel (#976) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Frissítettem a saját OpenVPN-es szkriptemet is, most már az alapértelmezett admin mellé fel lehet venni plusz felhasználókat melyek az SRM-ben definiálva vannak. A kliensben megadva csak ezeket a felhasználónév/jelszó párosokat fogadja el a szerver. A log-ban pedig szépen látszódik, hogy ki mikor kapcsolódott, illetve szakadt le.
Szóval ha ez eddig probléma volt, akkor most már talán nem az. :)

<-ƘƘ->

(#995) gyugyo79


gyugyo79
addikt

Csináltam ma 1-2 VPN sebesség tesztet L2TP / IPSEC -el routeről is (Első sorban NAS de mivel a NAS -on ez volt a leggyorsabb nagyméretű fájl másolására ezzel néztem a routert is)
Nekem a fel irányom az a DIGI -s 200 Mbit/s ahonnan teszteltem ott a le az 1000 Mbit/s.
A NAS -ról fixen tudtam 19 MB /s -el (~152Mbit/s) tölteni át adatot ez a NAS -nak igazából meg se kottyant ( 918+ ) ha a router volt a VPN server akkor is volt, hogy elérte ezt sőt volt, hogy 1-2 GB -on keresztül tartani is tudta de volt, hogy beesett 12-13 MB/s -re az átlag olyan 16-17 MB/s közt volt viszont a 2600 proci terhelése akkor végig 98-99% -on volt szóval kb ez a max amit tud és ezért esett be néha a sebesség.

Az open VPN a NAS -ról fix 18 MB/s volt és ami meg is lepett, hogy a PPTP az csak 15 MB/s szerintem kb erre lehet számítani a routertől is a fentiek alapján mínusz ugye az egyéb terhelés azért nem is méregettem már a másik kettőt az Open VPN az AS-256-CB -vel volt titkosítva.

[ Szerkesztve ]

(#996) rsf


rsf
senior tag

Sziasztok!
Szemezek egy RT1900ac-s routerrel. Váltanék ac-s routerre 50eFt-ig így találtam meg ezt a tipust.Létezik vmi demó felület hozzá ahol szét lehetne nézni, hogy milyen beállításai vannak a routernek?
Létezik rá vmi custom fw? Mondjuk ehhez nem ragaszkodok, ha mindent tud a gyári ami nekem kell.
Nas funkciók nem érdekelnek mert van külön Nasom.
Köszi előre is.
Üdv.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#997) Multibit válasza rsf (#996) üzenetére


Multibit
veterán

Létezik rá vmi custom fw?
Na, ez az a router, aminél erre nincs szükség.
Ez a cfw dolog sokaknál csípőböl jön, függetlenül attól, hogy valóban szüksége van-e rá ;]

(#998) Kendek válasza gyugyo79 (#995) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Szerintem ezek teljesen jó értékek, főleg egy routerhez. :)
Majd délután rápróbálok én is, úgy, hogy helyi hálózaton belül maradva. De engem főleg az SSL VPN és a gyári meg a saját OpenVPN megoldás érdekel.

(#996) rsf: Tudtommal sajnos csak a DSM-hez van online demo felület, abból pedig a router-specifikus dolgok nem derülnek ki.

<-ƘƘ->

(#999) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Letölthető a 6931 update 2.

Version: 1.1.6-6931-2
(2018-01-30)

Fixed an issue where IPv6 service might not be disabled properly with PPPoE connection established via IPv4.
Fixed an issue where Policy Route might not work properly after VPN connection resumes.
Fixed an issue where UPnP might not work with Synology NAS devices when PPPoE is disconnected on SRM.
Fixed an issue where IPTV might not work properly after a system restart.
Fixed an issue where QoS might not work properly.
Fixed an issue where Gmail login might not work in the Notification settings.
Fixed an issue where 2-step authentication might not work properly under certain circumstances of the Internet.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#1000) gyugyo79 válasza Kendek (#998) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ja ja ez teljesen kiváló VPN -en belül én egy ilyen routertől még ennyit se vártam.

Az SSL -t megnéztem most. Eleve 100 -as kártyát emulál/rak fel Windowsra ami ugye be is szabályozza a maximumot. A sebesség 7-9 MB/s közt változott, a processzor terhelés 88-90% közt volt (AES256) .

Viszont ami még + ,hogy nálam megjavult és nem veszi le a VPN Plus az internet sebességét ha fut. Ezt most nem tudom azért van e mert a default ip tartományt a 10.0.0.0 -ról egy 192.168.x.x -re rakta vagy a frissítés oldotta meg.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.