Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88601) Woodslave válasza syler123 (#88600) üzenetére


Woodslave
nagyúr

nekem nagyon várós nyilván, ez alapján - írják is hogy pc-n fut - nehéz magáról a végleges next gen kinézetről nagy következtetést levonni. Mondjuk én akkor is venném day 1 ha ds4 lenne a neve és ugyanaz lenne mint a ds3 :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#88602) .LnB


.LnB
titán

Huh! Ez az Elder Ring ez jól néz ki. Nem vagyok a stílus szakértője, vagy kedvelője. De ez elég sok változást fog hozni a souls stílusba, ha jól látom.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#88603) madkiller válasza .LnB (#88602) üzenetére


madkiller
őstag

Már előrendeltem :))

[ Szerkesztve ]

(#88604) Callisto


Callisto
őstag

Elden Ring-et erősen kihagyom. Iszonyat ronda és stílustalan lett a korhoz képest.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#88605) Chrakatoa válasza Raga (#58347) üzenetére


Chrakatoa
tag

Nincs azzal semmi baj ha unod, és kicsit már a végére érnél, de sajnos az open-world játékok ilyenek. Aki szeret szöszölni az imádja, aki inkább a story-nak él az meg unni fogja a felesleges köröket. Amiket eddig kijátszottál azok vagy erős story alapú, vagy rövidebb játékok voltak. GOT-ban is hasonlóan el lehet veszni és válhat vontatottá ha nem élvezed az ilyen jellegű játékot.

(#88606) d@vee válasza Aciduzzu (#88598) üzenetére


d@vee
őstag

Ugyanazt láttuk? Mert ekkora sz@rt rég láttam a TV-men :DDD Pedig még a CoD is fent volt ;]
Annyira ötlettelen, sokadik Dark Souls rész(amivel nem lenne baj, de akkor miért nem az a címe?), lassan unalmas lesz. Pár hónapja vagyok túl a DS3-on, full ugyanazt láttam csak nyitott világban kb.
Lehet kicsit túloztam, de én a nagy titoktartás miatt reménykedtem valami megújulásban.

Ja

(#88607) Mephike válasza Callisto (#88604) üzenetére


Mephike
senior tag

Mindig meglepve olvasom ezeket a grafikára való hivatkozásokat.
Mégis mit vártak azok, akik ezt kifogásolják? Ez már akkor borítékolható volt, amikor bejelentették, hogy a játék a régi generációra is érkezni fog és még nyílt világú is lesz a játék.
Már akkor borítékolható volt, hogy ha nem akarnak a régi generációs konzolokon komoly fps problémákat, akkor valahol kompromisszumot kell kötniük.
A stílustalanság jelzőt meg eleve nem értem, ha ránézel a játékra, süt róla, hogy From játék. Ez ilyen volt, és ki lennének akadva az emberek, ha mondjuk egy Fortnite grafikájú valamit kaptak volna.

Ezt a játékot a grafika miatt megítélni és előre temetni szerintem butaság. De persze lehet sírni miatta, de felesleges.
Ennél a játéknál az lesz a kérdés, hogy jó lesz-e a történet, ha már Martin a nevét adta hozzá, vagy csak egy marketing húzás volt.
Illetve az lesz a kérdés, hogy a nyílt világ/craftolás/lopakodás képes-e feldobni a játékot, vagy ezek elvesznek és igazából egy hagyományos Dark Soulst kapunk majd.
Szerintem ezek a fontos kérdések, és ezek alapján lehet majd megítélni a játékot. De mondom, ezt lehet csak én látom így.

(#88608) BusinessGuy válasza syler123 (#88600) üzenetére


BusinessGuy
őstag

Örült volna a ps4 vagy a pro ha ilyen éles látványt ki tudott volna büfizni mint a videóban...

[ Szerkesztve ]

(#88609) Peace válasza Raga (#58347) üzenetére


Peace
nagyúr

Ha kezd unalomba fulladni, akkor hagyni kell a melléktevékenységeket a fenébe és a story-ra koncentrálni. Én imádom a nyílt világú játékokat, mégis képes vagyok elunni magamat. Az elején teljesen ráfüggök minden egyes apróság összeszedésére és a mellékszálak mellékszálának melléktevékenységének a végigvitelére. Aztán mikor feltápoltam magam és minden ki van fejlesztve, de lenne még 30-40 órányi "fölös" felfedezés/ténykedés, akkor általában már azokat hagyom a fenébe és a story befejezésére koncentrálok. Így volt ez a Witcher 3-al, HZD-vel, DG, GoT és minden más OW játékkal nálam. De nem bánom. Tudom, hogy ez a hozzáállásom ehhez a stílushoz és így tudom őket élvezni. Most is FC6-ot nyüstölöm múlt hét óta, benne van 30 óra, de már egyáltalán nem vonz, hogy mind a 138 ellenőrzőpontot, légvédelmi ágyút és bázist elfoglaljam. 91%-on áll a story. Szerintem most már innentől csak be fogom fejezni a történetet aztán csókolom! Inkább, minthogy teljesen belefásuljak és megutáljam 40-50 óra elteltével, mint az AC Odyssey-t........

(#88610) WhiteWalker


WhiteWalker
nagyúr

PS appban másnál is van bug?

Konkrétan nálam , ha beteszek valamit a kosárba csak homokorázik , és csak a "kész" felirat látható a bal felső sarokban , és ha vissza lépek akkor egy pillanatra felugrik a kosár tartalma majd eltünik. De ez csak pillanat.

Weben viszont teljesen rendben müködik.

(#88611) Moby válasza .LnB (#88602) üzenetére


Moby
addikt

Mit is? Ez egy vegytiszta darksouls lóval. Összekanalazták az összes eddigi részből kimaradt félkész karaktereket, meg helyszíneket, befejezték őket, tettek hozzá kicsit a nemnagy számú-nem darksouls játékokból (de csak annyit, hogy véletlenül se nyomja el a darksouls jelleget) és ez lett az elden ring. Én nagy kedvelője vagyok ennek a zsánernek, de én nem látok benne mást, minthogy ez egy sokadik darksouls aminek rossz címet adtak. Nem képesek megújulni, sem elszakadni már ettől a vonaltól. A századik darksouls sárkányomat fogom legyőzni. Hurrá.

(#88612) Moby


Moby
addikt

Persze végig fog menni ez is, mert ezt senki más nem csinálja ettől jobban máig, és nyilván ezt is élvezni fogom, de nem hozta meg a hypeot a tegnapi videó, nem nem tudok őszintén rajongani érte, a szart is kipaszírozzák már ebből az artstyleból, miközben elindulgattak tök más utakon, azokat meg úgyhagyják száradni. Nem jó ez így.

(#88613) Scholes9


Scholes9
nagyúr

Itt ilyen sokan végig vitték már az Elden Ringet :F :U Szerintem várjuk meg a végleges változatot :U

PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C

(#88614) Peace válasza Scholes9 (#88613) üzenetére


Peace
nagyúr

Felesleges! Sokkal jobb megjelenés előtt komplett véleményt formálni! :DDD

(#88615) madkiller válasza Peace (#88609) üzenetére


madkiller
őstag

Én is ugyanígy játszom szinte mindig openworldot, kivéve 2 játékot a Got és az odysseyt, de a dlcknél már itt is elfogyott a lendület és maradtak felfedezetlen részek. Kicsit, azért sajnálom open lesz az elden, de bízok benne, hogy végül jól fog sikerülni. Grafikát nem írnám teljesen le én kb minden játékot gyengének látok egy ilyen youtube stream videón és a tvn ingame mindig sokkal szebbnek. Pl a days gone volt az egyik legjobb példa.

(#88616) Scholes9 válasza Peace (#88614) üzenetére


Scholes9
nagyúr

Nyilván :D Én már tanultam ebből, pont a saját hibámból, anno pl. a Resi 7 kapcsán, aztán mekkorát estem :K

[ Szerkesztve ]

PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C

(#88617) bgunne


bgunne
tag

Én nem rég csöppentem bele a PS világába, souls-féle játékok közül is csak a Bloodborne-t játszottam végig, és bár szinte meg tudtam volna számolni a pixeleket, mégis gyönyörködtem néhány helyen a játékban. Az Elden Ring preview-t nézve nekem pont az tetszett, hogy felismertem ennek a játék stílusnak a jellemzőit annak ellenére is, hogy sokkal "barátságosabb" a környezet kinézete, mint a Bloodborne-nak. Külön üdvözlöm a döntést, hogy jobban átlátható a pálya az openworld miatt, mint a szűk folyosós labirintus-szerű megoldás.

Azt vettem észre egyébként, hogy a nagy öreg OG PS játékosok/fanok irreális elvárásokat állítanak egy-egy játék elé, és elfelejtenek játszani, élvezni a játékot, csak a kihívásokat/technikai megoldásokat látják. Ha lehetne, biztos néhányan csak a forráskódot néznék lefolyni a képernyőn mint a Matrixban.

(#88618) noxon


noxon
őstag

Én azt nem értem, hogy már lassan egy éve van PS5, de továbbra is butított játékokat adnak ki, amik mennek ps4en.

Akkor minek jött a PS5? Ha még mindig az előző generációra csinálják a játékot.

We live in a simulated world...

(#88619) tboy93 válasza bgunne (#88617) üzenetére


tboy93
nagyúr

"és bár szinte meg tudtam volna számolni a pixeleket, mégis gyönyörködtem néhány helyen a játékban"

És én mit mondjak? Tegnap nem volt kedvem Valhallázni, előkaptam a PS3-am és elkezdtem a Resistance 2-t. Retro ez már a javából, de baromira elvoltam vele :D

[ Szerkesztve ]

(#88620) Raysen623 válasza noxon (#88618) üzenetére


Raysen623
addikt

PS4-nél is ez volt. Még legalább 1-2 év mire a teljes átállás megtörténik és elengedik a PS4 kezét.

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

(#88621) Xaels válasza noxon (#88618) üzenetére


Xaels
félisten

Átmeneti időszakban vagyunk, egyszerűen nem lehet elengedni 100+M eladott PS4-et, hogyha a fejlesztési költségeket vissza akarják hozni.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#88622) Qbász


Qbász
aktív tag

Elden Ringben ami nagyon szúrta a szemem az az hogy tele volt Dark Souls 1 animációval, ennyire ne legyenek már lusták.

[ Szerkesztve ]

Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'

(#88623) Rony949 válasza noxon (#88618) üzenetére


Rony949
őstag

Ez minden generációváltásnál így van. Semmi sem változott, ez nem új dolog.

(#88624) vonSux


vonSux
őstag

Már megjelent az Elden Ring, vagy mindenki a youtube-on látható rövid részletek miatt tört ki heves érzelmi reakciókban?

(#88625) KaitouP válasza vonSux (#88624) üzenetére


KaitouP
Topikgazda

Akárhogy is van, az a pletyka terjed, hogy George R. R. Martin a sztori felénél abbahagyta, és noszogatni kell hogy fejezze be. ;]

Valójában nem a sztorin dolgozik, de így volt jó a poén.

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#88626) Szabi® válasza tboy93 (#88619) üzenetére


Szabi®
addikt

Azok milyen klassz kis játékok. Nagyon hiányoltam ps4-ről a szériát.Főleg hogy exkluzív volt. :)

(#88627) marinea2


marinea2
addikt

Amugy en a GTA-s felujitott cimek fikazasat sem ertem, par YT vidi utan en tokre tolnam veluk. Nyilvan nagy a bundle ara de majd fel -1 ev utan ugyis berakjak 70%os akcioba :DDD

"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA

(#88628) KoNZoLik@ válasza Szabi® (#88626) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Igen, meg még ezt is😉

[ Szerkesztve ]

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 821 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#88629) Szabi® válasza KoNZoLik@ (#88628) üzenetére


Szabi®
addikt

Ohhhh barátom :R És tényleg. Mondjuk ha még ebből is csinálnának egy remake-et azt nem bánnám :

(#88630) .LnB válasza KaitouP (#88625) üzenetére


.LnB
titán

Nem a felénél. De a befejezés majd csak később jön, DLC formában, amikor a ""mester"" végre befejezete. Állítólag nem kell sokat várni, csak előbb befejezi a GoT könyveket. ;]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#88631) Mike válasza marinea2 (#88627) üzenetére


Mike
veterán

mert minek vegyem meg 80 euróért, ha már megvan. a diablo2 is megvan. jó volt, szép volt, nem kell megint, játszottam velük eleget. ez sok remaster és társai számomra azt jelenti hogy elfogyott az ötlet, és ha kiadják a régi játékokat újra, addig se kell csinálni semmit, csak dől a pénz. jöhetne a civ 1 vagy az eye of beholder remastered

[ Szerkesztve ]

(#88632) marinea2 válasza Mike (#88631) üzenetére


marinea2
addikt

De ezek nem valami "helyett" jottek hanem mellekvagany nem? Vagy rosszul tudom? :U

"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA

(#88633) JanR válasza marinea2 (#88627) üzenetére


JanR
addikt

Azért, mert ezek a GTA játékok remaster/remake nélkül is ku*va jók. Senki nem kérte tőlük, hogy újítság fel. És most van pofájuk ugyan azért a játékért csilivili színekkel ennyit elkérni. De ha Te is olvasod, akkor láthatod, hogy nem magával a játékkal van baja az embereknek :)

(#88634) KoNZoLik@ válasza Szabi® (#88629) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

No igen, mekkora game volt ez is :R :C Nem is tudom ezeket, hogy felejthették el🤔

[ Szerkesztve ]

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 821 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#88635) sxxorp válasza tboy93 (#88619) üzenetére


sxxorp
őstag

Ehhez képest én 3-mal ezelőtti generációs játékot a Shenmue 2-t játszottam (->játszom, mint kiderült nem az a vége, ahogy 20 éve hittem :D ) kettővel ezelőtti generációs gépen kompatibilitással, 4K TV-n katódos TV-nyi box-ba szorítva, és egy pixel akkora, mint az ujjlenyomatom, de még mindig le tud nyűgözni a feeling :). Ennél durvább az eredeti Elite böngészős változata volt a klasszikus vektorgrafikával pár hete nosztalgiázni még Commodore +4-ről a 80-as évek közepéről, de az irányítás miatt csak pár percig)

(#88636) marinea2 válasza JanR (#88633) üzenetére


marinea2
addikt

Ja igen nyilvan az araval. Az en szemszogembol ez elmondhato az osszes jatek ararol mondjuk. Sosem vettem meg teljes aron 24-5-6 ezres gamet :U Mindig van egy evem varni ameg leakciozzak a felere minimum :DDD
Fifaval legtobbszor masfel-2 honap es 11-12 ezer Ft akcioba. Story-s Exc cimek meg 1 ev es pl a Dietroit 9ezer Ft, aztan ra fel evre mar ps plus game.. GOW szinten stb.
Nyilvan ez csak a day1-osoknak nagyobb problema

"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA

(#88637) Major Lion válasza marinea2 (#88632) üzenetére


Major Lion
senior tag

Hát nem tudom.. ha van 500 fejlesztőd/pénzed és ebből 400 dolgozik X projekten akkor van még 100 ami szabad. Na most ez a 100 lehet már nem lenne produktiv X projekten, szóval azt mondod nekik hogy srácok, szedjétek elő X projekt 15 évvel ezelőtt kiadott verzioját és mókoljátok addig amig az játszható lesz a mai gépeken. De mi lenne ha azt mondanád nekik hogy inkább dolgozzanak egy ÚJ projekten aztán vagy lesz belőle valami vagy nem... ez viszont lehet nem fog pénz hozni.. szóval az előző megoldás akkor csak jobb a részvényeseknek, nem? :D Szóval mellékvágány, ami lehetne új játék is...
Csak hangosan gondolkodtam...

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#88638) marinea2 válasza Major Lion (#88637) üzenetére


marinea2
addikt

igazad van! De mindenesetre en orulok a remastered GTA verzioknak. Es ha akciozzak befogom huzni oket es nyomni fogom. Videok alapjan nekem elotort a regi feeling :)) :D

"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA

(#88639) KaitouP válasza .LnB (#88630) üzenetére


KaitouP
Topikgazda

:DDD :C

God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

(#88640) tboy93 válasza sxxorp (#88635) üzenetére


tboy93
nagyúr

Sajnos az Én PS3-am nem tudja lejátszani a PS2-es játékokat. Nem mertem bevállalni egy olyan FAT modellt, túl sok hibás példányról olvastam. Pedig amúgy design-ban nagyon tetszik.

(#88641) tboy93 válasza Szabi® (#88626) üzenetére


tboy93
nagyúr

Ráadásul olyan fika pénzekért mennek a lemezek, hogy ha elkezdem nézegetni a hazsnált piacot, akkor 5 percen belül úgyis írok valakinek marketplacen... :D

(#88642) KoNZoLik@ válasza tboy93 (#88640) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Igen a legszebb Sony gépezet🙂 Nekem van egy teljesen bontatlan példány abból, de eddig még nem mertem kibontani, mert állítólag nagyon sokat ér így, nem mintha el akarnám adni...

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 821 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#88643) headhunter86


headhunter86
senior tag

Tegnap látom, hogy PS5-ön már nem lehet a mentéseket USB-re tenni.
Azért ez jó nagy pofátlanság. Ezzel engem rá nem vesznek a PS Plus-ra, főleg nem úgy, hogy ha egy hónapra elő is fizetnék, idővel törlődnek a felhőből a mentéseim.
Egyre jobban húzza ki nálam a gyufát a Sony. Idővel így sok játékost el fognak veszíteni, ha sok ilyen húzásuk lesz, de amíg megy a szekér addig ugye megtehetik.

[ Szerkesztve ]

Galaxy A52 | Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar | PlayStation 5

(#88644) ratgab válasza Scholes9 (#88613) üzenetére


ratgab
tag

A grafika tök ugyanaz, mint a 3ban. Az aninációk szinte egy az egyben át vannak emelve a soulsokból. A menü totál darksouls feeling. Az egyedüli újdonság amit a videóból láttunk az a térkép és a sandbox feeling.

Első ránézésre a korábbi játékok copypaste verziója készül. Én nem voltam attól elájulva amit láttam. Minden azon múlik mennyire tud a darksouls/demonsouls működni sandbox verzióban.

A 15 perces videó inkább lehangoló, mint felhypeoló. Ez így lehet kevés lesz a megújuláshoz. Egy tisztes souls játék lehet belőle, de világmegváltó játék ebből első ránézésre nem lesz.

(#88645) KoNZoLik@ válasza ratgab (#88644) üzenetére


KoNZoLik@
veterán

Igen szintén ezek az érzések kaptak el engem is, én sem voltam elájulva a tegnapi bemutatótól, remélem a végleges azért jobb lesz, nem ítélkezek egy ilyen videó montázs alapján, mert inkább az volt mint tényleges játék bemutató🙄

***14 éve a PH-n! KoNZoLik@ felhasználónak 821 pozitív értékelése van*** 永遠に落ちない***

(#88646) F-ECT$


F-ECT$
titán

Belenéztem már én is ebbe a tegnapi bemutatóba, szerintem teljesen vállalható lesz a grafika, ha maga a játék jó. Lehet, hogy öreg vagyok és már nem annyira érdekel, lehet, hogy túl sokáig nevelkedtem a mai szemmel nézve vicces C64, Sega Megadrive és korai 3D-s PC grafikán, de szerintem ezek a játékok grafikailag már bőven megütik azt a szintet, ami vállalható, és ahol már nem ez dönti el, hogy tetszik-e a játék vagy nem.
Persze, legyenek folyamatosan szebbek a játékok, de ha épp nem arra fókuszál csak a csapat, attól még más téren lehet zseniális az alkotás.

Dive ever, work never.

(#88647) tboy93 válasza headhunter86 (#88643) üzenetére


tboy93
nagyúr

Ez nagy szivatás, szerintem is.

(#88648) Elderath


Elderath
őstag

Nem tudom mit vártatok elden ringtől. Mindenki pontosan tudta mi lesz. Egy open world souls és nincs ezzel semmi baj. From ért ehhez a műfajhoz a legjobban, hiába rítok itt, tolni fogjátok és imádni fogjátok, mint az összes from játékot :p Már aki szereti a stílust

[ Szerkesztve ]

Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre

(#88649) Kendek válasza headhunter86 (#88643) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Pedig lehet mentéseket USB-re másolni PS5-ön is, csak le van korlátozva ez a funkció a PS4-es játékokra. De amúgy igen, ez egy olyan dolog, hogy direkt nem engedik a PS5-ös címeknél, mert amúgy technikai oka nincs. Legfeljebb annyi oka lehet, hogy ezzel ellehetetlenítik a csalásokat, mert így képtelenség manipulálni a fájlokat.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#88650) ProEvoFan válasza Mike (#88631) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Mióta megvettem a Diablo 2 Resurrected-et, azóta csak ezt nyomom. Letehetetlen klasszikus, modern grafikával. :))

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.