Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88101) Moby válasza kecsu10 (#88098) üzenetére


Moby
addikt

Szerintem a DeS remake szebb, de ez már nagyon egyéni ízlés kérdése. Sztori meg mindkettőben ugyanannyira van, mint amennyire nincs. Ha ki akarod kaparni belőlük, akkor találsz, van lore, azt teszel bele amit akarsz, de a játékot nem vezérli egyiknél sem. Egyik sem sztoriorientált.

(#88102) Krisz0630


Krisz0630
senior tag

Néztem hogy most elég jó áron van a storeban a Metro Exodus.
Láttam hogy kapott egy PS5 upgrade-t, PS4 Pro-n már kijátszottam anno, viszont akkor még csak egy 1080P tv-m volt.

Amikor kijött a játék, akkor lemezesen rendeltem elő, a sima kiadást. Járt hozzá egy téma, amit beváltottam kód formájában. Viszont azt néztem már akkor, hogy a Season Pass-ra nem írt árat nekem a store, hanem hogy "free". Rá is mentem, utána már azt írta, hogy download.

Létezik olyan, hogy valami store hiba miatt nekem ingyenes lett a Season Pass, az előrendelői téma miatt? :D

Bocs, ha kicsit hosszú voltam! :R

XBOX SERIES X ID:Bkrisz90 + iPhone 14 ProMax + iPad 10

(#88103) Moby válasza KoNZoLik@ (#88099) üzenetére


Moby
addikt

Két különböző dologról beszélsz.
Az, hogy van, akinek a DeS is nehéz, ez rendben van. Ezt még meg is értem. De az, hogy a soulsok között a DeS a legkönnyebb, ez puszta tény. Nincs még egy souls játék, amiben a bossok poligondíszletnek vannak ott.

(#88104) kecsu10


kecsu10
aktív tag

Néztem gameplay videót a DS-ről, hát azért jóval nehezebb mint a God of war. Látszik, hogy ezt butították le Kratos kalandjához, de azért jelentősen fel van ott higítva, hogy egy népszerűbb stílusban is eladható legyen. Azért ez más. De tetszik a kihívás, biztosan beletanulok előbb vagy utóbb.

(#88105) F-ECT$ válasza d@vee (#88069) üzenetére


F-ECT$
titán

Szerintem itt is - ott is be kellett állítanom, de már nem emlékszek rá pontosan.

Dive ever, work never.

(#88106) F-ECT$ válasza zkxdn (#88084) üzenetére


F-ECT$
titán

Ha jól tudom, akkor nagy paneleket csinálnak és azokat vágják szét, és így gazdaságosan csak bizonyos méreteket lehet csinálni. Másrészt gondolom az előállítási költségben nincs túl nagy különbség egy 32-es és 55-ös tv között, de ez utóbbit 1.5-2x annyiért el lehet adni.

Dive ever, work never.

(#88107) d@vee válasza kecsu10 (#88104) üzenetére


d@vee
őstag

Azért az összes Valkűr+királynő legyűrése Give Me A Challenge (nem a legnehezebb) szinten nem volt egyszerű, pedig Dark Souls és Bloodborne is mögöttem van. De persze a hagyományos ellenfelek nem igazán adnak kihívást a DS univerzum sima ellenfeleihez képest.

[ Szerkesztve ]

Ja

(#88108) F-ECT$ válasza kecsu10 (#88098) üzenetére


F-ECT$
titán

Returnalt nem ismerem.

A DS-ben lényegében nincs sztori, van egy világ, ami szinte semmit sem mond el neked, de fel lehet fedezni és találhatsz benne npc-ket, akik pár mondatokkal mindig kicsit hozzáadnak a lore-hoz.

A DS-ben mehetsz mage jellegű karakterrel is (azzal egyébként könnyebb is), és akkor nem sok kardozás van. Igazán egyébként nem nehéz a játék 90%-a, de ha meghalsz, akkor az egész pályát újra kell az elejéről lenyomni, ez tud idegesíteni sokakat. Illetve vannak néha olyan nehézségi spike-ok benne, ami jól el tudja venni az ember kedvét a folytatástól.

Dive ever, work never.

(#88109) Moby válasza kecsu10 (#88104) üzenetére


Moby
addikt

Neeem, csak a GoW-ban le lehet venni a nehézséget. Viszont a legnehezebb fokozaton kitapossa a szart is nem csak a DeS-ből, de az összes soulsból is nehézségben. Legalábbis a valkűrök biztosan, de szerintem az egész kompletten is.

(#88110) F-ECT$ válasza Moby (#88103) üzenetére


F-ECT$
titán

amiben a bossok poligondíszletnek vannak ott
Akinek ez az első souls játéka, annak nem csak díszletek a bossok. Persze könnyedén túl lehet gearelni és szintezni az összeset (az első pár még a tök alap cuccokkal is lenyomható), illetve ha megnézel pár guide-ot, akkor a legtöbb boss triviálissá válik (néha nehezebb odajutni, mint magát a bosst leverni), de egy átlagos játékos számára eléggé barátságtalan tud lenni a játék, és egy csomó mindenre rá se tudsz jönni magadtól, csak ha utánaolvasol, ami azért nem megszokott dolog 2021-ben.

Dive ever, work never.

(#88111) w333


w333
félisten

4K 120 FPS -ben nem fut .... semmi ! :DDD

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#88112) Dr. Venkman válasza zozika84 (#88089) üzenetére


Dr. Venkman
tag

Na de két év az semmi. Nehogy már ez legyen az érv, hogy ennyi idő alatt még nem csesződött el. Az én jó kis Samsung LCD-m 12 éves és semmi baja. Pedig úgy lecserélném már :)
Szóval én megértem, hogy az OLED a megfizethető minőség csúcsa, és racionálisan érti szerintem mindenki, hogy a legtöbbeknél nem ég be, engem nem ez riaszt vissza tőle. Hanem, hogy erre egyáltalán erre figyelni kell, nem ajánlott leállított képernyőnél elmenni mást csinálni, pixelfrissítéseket vagy miket futtatni, tesztelgetni, vizsgálgatni a képernyőt, hát csinálja, nézegesse ezt, aki az ilyesmit élvezi. Ennyit nem ér az igazán fekete fekete és ezen a stresszen a drága plusz garancia sem segít. Továbbá nekem van - ha nem is oled, de amoled - negatív tapasztalatom. A két éves (!) S9-es Samsung telefonom simán beégett és zöldes képernyőjű lett pont a garanciaidő lejárta után. A képernyőcsere árából új telefont tudnék venni, úgyhogy együttélek vele. Nem egyedi eset. A következő telefonom se Amoledes lesz az tuti.

(#88113) Moby válasza F-ECT$ (#88110) üzenetére


Moby
addikt

Az alapjátékot szerintem simán végig lehet vinni teljesen átlagos játékosnak mindenféle hűhó nélkül. Utánaolvasni akkor érdemes, ha valaki ki akarja platinázni, hogy a luck-ot hogy lehet feltolni a random dolgokhoz, meg hogy miként ne csessze el a questlineokat, de kb ennyi. H a valaki eljut idáig, addigra keresztbe-kasul ismerni fogja már a játékot.
De annyira megjött a kedvem hozzá a beszélgetéstől, hogy elkezdem megint egy új karival, így egy év után pont jó lesz leporolni :DDD

(#88114) kecsu10


kecsu10
aktív tag

Köszönöm mindenkinek a segítséget, még nem döntöttem el melyik legyen. Szeretem egyébként a kihívásokat, a horror játékokból is a régi vágású, gondolkodásra serkentő gameket szeretem. (Tormented Souls :K ) A God of war is tetszik, igaz, párszor sikerült már benne meghalni. :B

(#88115) Moby válasza kecsu10 (#88114) üzenetére


Moby
addikt

Egyébként ha rám hallgatsz megveszed mindkettőt. Csak a sorrendet kell eldöntened :D

(#88116) Wesder válasza w333 (#88111) üzenetére


Wesder
félisten

De a Touryst. Akàr 8K-ban is.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#88117) Dr. Venkman


Dr. Venkman
tag

A Demon Soulshoz nehézségének legendájához hozzá tartozik, hogy az első Souls játékként az eredeti megjelenésekor tényleg nagyon nehéznek érződhetett, valamint az alacsonyabb framerate és a hosszú töltés miatt a remake-hez képest valóban nehezebb és hosszabb időt felemésztő volt a végigjátszása. Érdemes a Howlongtobeaten összehasonlítani a kettőt. A remake-t én sem találtam különösebben nehéznek, bár a Flamelurker szerintem abban is szívatós. A Returnal számomra sokkal nehezebb volt.

[ Szerkesztve ]

(#88118) oriic válasza w333 (#88111) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

1 éves a videó amúgy. :D

Live-Die-Respawn

(#88119) Moby válasza Dr. Venkman (#88117) üzenetére


Moby
addikt

Na igen, de itt most az eredeti DeS nem került szóba :) Nekem megvolt, de a ps3 éra végén vettem meg, és mielőtt sorra kerülhetett volna, eladtam a PS3-at azzal a szent meggyőződéssel, hogy kiadják PS4-re valamikor. Így utólag már nem bánom, hogy az eredeti kimaradt, és már csak ebben a csodás minőségben játszhattam vele, "új" játékként.

(#88120) kecsu10 válasza Moby (#88115) üzenetére


kecsu10
aktív tag

Mindkettő 1440p 60 fps ugye?

(#88121) Dr. Venkman válasza Moby (#88119) üzenetére


Dr. Venkman
tag

Csak arra gondoltam, hogy még amikor csak a Dark Soulsok voltak ps4-en gyakran hallottam, hogy a Demon Souls még keményebb, még nehezebb volt mint azok, az volt az igazi kihívás, és a remakenek is ezzel a tudattal mentem neki, ehhez képest könnyen végigmentem rajta. Egyébként bizonyos szempontból a Demon tényleg barátságtalanabb mint a Dark Soulsok, kevesebb bonfire, kimondottan nehéz kezdő rész, viszont a bossok tényleg ártatlan báránykák legtöbb esetben, kb. a harmadától emiatt gyorsan lehet benne haladni.

(#88122) Moby válasza kecsu10 (#88120) üzenetére


Moby
addikt

A 60fps az stimt, a pixelekről nem tudok mit mondani. Nem számolgatom őket :D

(#88123) Moby válasza Moby (#88113) üzenetére


Moby
addikt

Máig nem tudok napirendre térni a PSN sebessége fölött PS5-nél. Rányomtam a DeS letöltésre, és kb 10 perc múlva lent volt az 54 gigás játék. Agyfasz... :D

(#88124) d@vee válasza oriic (#88118) üzenetére


d@vee
őstag

Meg VR hozzáértők csatornája...akik elmondták anno hogy a nextgen azért lesz gyenge, mert kicsi lesz benne a táp :DDD

Ja

(#88125) w333 válasza oriic (#88118) üzenetére


w333
félisten

Tudom csak vicces volt ! :D

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#88126) Wesder válasza Moby (#88123) üzenetére


Wesder
félisten

~92MB/s Nem rossz.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#88127) Lackooo84 válasza Moby (#88123) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Ezt a PS4 pro is tudta, ha olyan kedve volt... csak sajnos ritkán volt olyan kedve.

The Truth is out there...

(#88128) Moby válasza Lackooo84 (#88127) üzenetére


Moby
addikt

Ezt nekem soha nem sikerült megtapasztalnom.

(#88129) d@vee válasza Moby (#88128) üzenetére


d@vee
őstag

Akkor a te Pro-d kedvtelen volt.

Ja

(#88130) hombre[EU] válasza kecsu10 (#88114) üzenetére


hombre[EU]
veterán

sekiro nem tetszik? :DDD

ha jót akarsz játszani én a felújított Nioh1 -re szavazok.

[ Szerkesztve ]

Life, Uh, Finds A Way

(#88131) Lackooo84 válasza Moby (#88128) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Csak jó szervert kellett kifogni.

The Truth is out there...

(#88132) Marcus88 válasza Lackooo84 (#88131) üzenetére


Marcus88
tag

Nekem lenne egy Hitman-es kérdésem,vagy gondolat menetem erősítse már meg valaki,hogy jól gondolom-e!
Megvan nekem lemezen a 2016 első rész és végig is játszottam.
Megvan a 2018 második rész is az is pipa.
A második rész menüjéből le lehet tölteni az első rész összes pályáját a második részhez felhúzott grafikai kinézettel.
Jól gondolom,hogy én az első részt lemezestől el is adhatom,mert törlés esetén akárhányszor feltelepítem a második részt a menüjéből ingyen letölthetem az első rész összes pályáját???!! Egész addig míg nem váltok új profilra,mert gondolom a profil miatt látja a letöltésnél,hogy már megvettem az egyet ezért engedi letölteni ingyen.
És akkor ez esetben ha megvenném a hármat akkor annak menüjéből szintén letölthetném az egy és második részt is és akkor a második rész lemezét is eladhatnám.

(#88133) Lackooo84 válasza Marcus88 (#88132) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Nem tudom miért tőlem kérdezted, de tudtommal igen így van ahogy írod. :D

The Truth is out there...

(#88134) Marcus88 válasza Lackooo84 (#88133) üzenetére


Marcus88
tag

Bocs félre ment! :)

[ Szerkesztve ]

(#88135) Xaels


Xaels
félisten

Ghostrunner: PS5 vs Xbox Series X/S - 60fps/ Ray Tracing/ 120fps Tested!

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#88136) RetroJack válasza w333 (#88111) üzenetére


RetroJack
tag

Ha jól tudom a Quake 4k 120fps

(#88137) F-ECT$ válasza Xaels (#88135) üzenetére


F-ECT$
titán

Kicsit még optimalizálni kellene xboxon.

Dive ever, work never.

(#88138) Kendek


Kendek
MODERÁTOR

Nem tudom nektek mennyire problémás (vagy foglalkoztok-e egyáltalán vele), de nálam főleg a bal analóg kar szára az rendszeresen megkopik, ahogyan a peremen súrlódik. Akár egy hosszabb játszás után is már látni, hogy finom műanyag reszelék képződött. Ha ez nincs letakarítva, akkor egy idő után bekerülhet az analóg kar belsejébe, és működési rendellenességet okoz.
Múltkorában viszont kitaláltam, hogy megpróbálom azt, hogy vágok rá celluxot, és egy rétegben körbetekerem rajta. Most már elég sokat nyomattam így, és azt kell, hogy mondjam, nagyon bevált. Azóta semmi reszelék, egyelőre nincs sérülésnyom és nem is szakadt ki. Így kell elképzelni, itt van körbetekerve rajta (bár maga a fólia nem igazán látszódik a képen). Plusz mellékhatás, hogy érzésre is jobb így a peremen mozgatni a kart, mert kevésbé súrlódik.

<-ƘƘ->

(#88139) semetka válasza Kendek (#88138) üzenetére


semetka
őstag

Nekem Dualshock4en látszott nagyon. DualSensenél nem vettem észre hogy árkot csinálna benne,pedig jópár órát ment már. De nem rossz ötlet, főleg ha a cellux ilyen jól bírja

[ Szerkesztve ]

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#88140) Kendek válasza semetka (#88139) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A DS4-em karja már így néz ki. Határozottan kellemetlenebb ahogyan így a peremén súrlódik. De ezt is körbetekertem, és sokkal jobb lett. Kár, hogy nem jutott jóval előbb eszembe. :)

<-ƘƘ->

(#88141) Xaels válasza F-ECT$ (#88137) üzenetére


Xaels
félisten

Én még PS4 Pro-n játszottam végig [link], lehet ránézek mégegyszer most PS5-ön is.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#88142) Rony949


Rony949
őstag

Őszinte leszek, teljesen kiment a fejemből az Alzás rendelésem, erre mai napon kaptam ezt az email-t, meglepett rendesen. Ebből adódóan, az első válaszolónak átadom a gépet. (lemezmeghajtós)

[ Szerkesztve ]

(#88144) headhunter86


headhunter86
senior tag

Kösz a tegnapi Telekomos tippet! Tegnap megrendeltem ma már nyomattam is. Eszméletlen jó ez a kontroller. Azért érződik, hogy nehezebb lett. Gép is nagyra nőtt.
Pár dolog fura a menüben:
- Egyel több lépéssel érem el a játék bezárását.
- Kikapcsolás is egyszerűbb volt PS4-en.

Galaxy A52 | Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar | PlayStation 5

(#88145) ribizly válasza headhunter86 (#88144) üzenetére


ribizly
veterán

Ez így van. Egy csomó dologban visszalépés az új struktúra. Ahogy az egyedi témák hiánya is az, bár az azt gondolom kicsit túl van egyesek által értékelve.
Ne aggódj, pár hét múlva a PS4 rendszere lesz kicsit már fura, de az biztos, hogy az intuitívabb volt.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#88146) Rony949 válasza Rony949 (#88142) üzenetére


Rony949
őstag

Ok, ez gyors volt. Valaki már jelentkezett is érte. Ha esetleg visszakozna majd, szólok.

(#88147) semetka válasza Kendek (#88140) üzenetére


semetka
őstag

Nekem is az első DS4 hasonlóan nézett ki. :)

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#88148) Frankye


Frankye
csendes tag

Final Fantasy VII: Remake Intergrade - PS5 az Alzánál most csak 7490 Ft, ennyiért még használtan se láttam, akit érdekel csapjon le rá. :)

(#88149) Frod válasza Frankye (#88148) üzenetére


Frod
addikt

Ez a hónap erős volt kiadásilag, így szomorúan kihagyom, mert ez tényleg nagyon jó áron van.
Hátha télen is lesz ilyen indokolatlan leárazás.
Köszi a jelzést!

Do you see the white shadow?

(#88150) gyuromoj


gyuromoj
veterán

AAA kategóriás Marvel-játékon dolgozik az Uncharted széria rendezője

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.