Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#162251) zozika84 válasza markknight (#162249) üzenetére


zozika84
őstag

Szerintem jót tett volna a generációnak, ha elérnénk oda, ahol a régebbi játékok voltak, csak mai megvalósításban. Gondolok itt a normális AI-ra, egyes játékoknál a rombolható környezet normál integrálására, fizikai kölcsönhatások valósághű modellezésére stb.

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

(#162252) Moby válasza 30z.Samu (#162250) üzenetére


Moby
addikt

Most is megkapod olcsóbban. Évek óta megkapod olcsóbban. Sokan (velem együtt) leginkább emiatt tartják a konkurencia gépét is.

(#162253) Frod válasza Elderath (#162220) üzenetére


Frod
addikt

Valószínűleg a Koei Tecmo olcsón adja az időszakos exkluzivitást, így tudtak "venni" maguknak egyet, ha már saját nem lesz idén. :U

(ami egyfelől érthető, hisz nemrég jött ki új cuccal a Naughty, Insomniac, Santa Monica, de hogy a SP mi a tököt ül a GoT folytatásán az jó kérdés. Ma-holnap 4 éves lesz...)

Do you see the white shadow?

(#162254) 30z.Samu válasza Moby (#162252) üzenetére


30z.Samu
félisten

Jogos.

Sic Parvis Magna

(#162255) S e t h


S e t h
nagyúr

Néhány gondolat a tegnapiakat követően a Rise of the roninról. A Team Ninja nagyobb léptékben, open world formába kívánta átültetni a névjegyének számító harcmodorral jellemezhető stílust, de vajon nem vágta-e nagy fába a fejszéjét?

Nem kívánom részletekbe menően boncolgatni, hogy mire is volt elég az a néhány órányi játék, ami alapján a tesztelők beszámolhattak a tapasztalataikról, de néhány dologra azért lehet következteti.

Ez nem a Nioh 3 open world formában, bármennyire is számítottunk erre, vagy vártuk, szóval nem térünk vissza a Nioh-hoz, hanem kaptunk helyette vmi mást, kérdés kiket céloz meg a játék.

A difficulty setting alapján a casual playerek is érezhetnek annyi bátorságot, hogy elkezdjék, ezzel szélesebb réteget érnének el. Szintén ebbe az irányba mutat az egyszerűsített harcmodor, ami a hardcore nioh fanoknak viszont érvágás lehet.

Story. Az előzetesek alapján több narratív elemre számíthatunk, de ez csak egy wo long, vagy nioh-val való összevetés erejéig mutat pozitív hozadékot, mert messze elmaradhat akár egy Ghost of Tsushima mögött is. Az összevetés nem véletlenszerű, mivel a GOT világa szinte kényszeresen késztet bennünket az összehasonlításra, de vajon miben fejlődött ROTR?

Grafikában semmiképpen, sőt, ez az egyik legnagyobb hiányossága a játéknak, storytellingben szintén elmarad, de még a Sekiro-tól is talán, de még nem láttuk az egész játékot, ez még találgatás szintjén áll.

A stealth rendszer viszont akár még Assassin creed szériát is idéző lehet, ami abból a szempontból nem rossz, hogy a team ninja ötvözni tudta a full frontális letámadásos harcmodort a lopakodóssal, ergo többször lehet választási lehetőséged.

Mivel hátrányként értékelhető a látvány, story, üresnek, élettelenek tűnő világ, nézzük meg mi lehet egyáltalán pozitívum a játékban.


-egyrészt adott a japán kultúra iránti rajongásom, amit nálam még a játékok nem tudtak kiölni belőlem, sőt, a most futó Shogun sorozat rá is erősít.

-egy japán világban játszódó open world game a maga gyűjtögethető dolgaival, mellékküldetéseivel szintén hívószó, de akik megcsömörlöttek az ow játékoktól azok nem ettől várhatják a revolúciót, sőt, akár még középszerűnek is tűnhet.

-a lopakodásról már írtam, nekem mindig bejött ha egy nagyobb harc előtt képes voltam lecsipegetni részeket az ellenfelekből, hogy aztán kevesebb probléma legyen egy minibossal.

-bond rendszer, ami vélhetően a wo longból került átemelésre, tehát lehetnek követőink, aki különböző mértékben kötődnek hozzánk, annak köszönhetően, hogy mennyit harcolunk együtt velük

- azt meg ki ki vérmérséklete szerint értékeli, hogy a természetfeletti hiánya miatt ebben a játékban kisebb a diverzitás, kevesebb eltérő ellenféllel fogunk harcolni, ennek magyarázata lehet az is, hogy japán egy olyan korszakát dolgozták fel, ahol ezt szándékosan háttérbe szorították és inkább a történelmi hűségnek megfelelve jórészt humán ellenfelekkel fogunk csak találkozni. A történelmi vonalat erősíti az is, hogy Dél-Koreában a játék meg sem fog jelenni egy bizonyos szereplő miatt.

-egyértelmű, hogy a játék legnagyobb erőssége a harc(a parry systemmel) és ebben mindig erős volt a Team Ninja, de most ez kicsit változott, egyszerűbb lett, kérdés mennyire tudja ez kompenzálni a játék többi hiányosságát.

Az eddig látottak alapján nem tudom milyen értékelésekkel fog kijönni a játék, 6, 7, vagy lesz aki még ennél is többet szavaz neki, de az nagyjából elmondható, hogy aki Nioh és/vagy Sekiro fan, annak bejöhet a játék annak defektusaival együtt.

Egyfajta előre meneküléssel talán érdemes lenne meggondolni egy demo változat kibocsátását, mert most azt látom, hogy sokan elbizonytalanodtak és az evés közben jön meg az étvágy alapon egy rpg stílusú játéknál megnövekedne a kedv ha elkezdesz fejlődni, aztán arról egyszer csak levágnak.

Én nem tudtam arról, hogy március 11-én elárasztanak bennünket a néhány órás játékot követő beszámolókkal, ez engem meglepetésként ért és nem lenne rossz ha meglepnének egy demoval
is, ahogyan a Wo long esetében.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#162256) Moby válasza GEIL (#162242) üzenetére


Moby
addikt

Teljesen irracionális, amit elvártok akonzoloktól. A konzolokból kikoptak az egzotikus technológiák és hardverek egy évtizede. Azóta azt tudják, amit egy középkategóriás pc. Ahogy halad előre az idő, már azt sem. Ha ott(pc szinten) nem takáltok nextgenséget (nem fogtok, nyilván, pláne nem 3 éves konzolhardverciklusokkal), akkor nem racionális ehhez képest mást várni a konzoloktól. Ez a generáció most jut el kb oda, hogy lassan az entrylevel pc szintjét érte el. Ez a gyakorlatlatban annyit tesz, hogy az a hardver szint pc fronton a minimálisan elvárt az új játékokhoz. a DD2 pl pontosan ezt mutatja.

(#162257) zozika84 válasza Frod (#162253) üzenetére


zozika84
őstag

Új cuccal jött ki a Naughty?
Mire gondol a költő? :DDD :DDD

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

(#162258) spleenszuru válasza Frod (#162253) üzenetére


spleenszuru
őstag

"hogy a SP mi a tököt ül a GoT folytatásán az jó kérdés"

Lehet jót akarnak kiadni a kezükből.

Olvastam itt pár negatív dolgot a GoT-ról is, de őszintén, nem nagyon értem, szerintem remekmű.
Persze a szokásos OW dolgok itt is jelen vannak, de ahogy egyre jobban mászom bele, egyre jobban szeretem.
Jó mellékszálak is vannak, változatosabb küldik. pl. amikor senkit nem ölhetsz meg, csak konkrét 3 embert, stb., szóval nekem nagyon-nagyon tetszik.
A grafika, stílusok erre csak rátesznek pár lapáttal.
Majdnem megkönnyeztem 2 napja este, mikor a dadus meghalt.

Act 2-nél vagyok még, a ködöt fullra eltakarítottam itt is, jelenleg side questezek, azután tolom a maint, és jöhet az act 3.

Várom, de lassan haladok. :)

Malaka!

(#162259) GEIL válasza Moby (#162252) üzenetére


GEIL
addikt

Igen, de sok gamer "felesleges luxusnak" érzi hogy mindkét konzolt megvegye és felváltva használja őket....stb.

Pedig semmi gond azzal ha a "puccos cipőim mellett vannak sportcipőim" is......aztán úgy hordom vagy használom őket ahogy a helyzet megkívánja......na ugyanígy vagyok a konzolokkal is (bár a OneS helyett egy SeriesX még jönni fog és úgy lesz teljes a paletta), de nekem pl megnyugvás hogy vannak otthon PC-k mellett konzolok is és tényleg napi szinten van használva minden eszköz.....legrosszabb esetben a kevesebbet használt (Forzák miatt tartott) OneS-t is benyomja asszonyom ha másnem Netflixre vagy Hbomax-ra esténként vagy délután főzés közben...stb.

[ Szerkesztve ]

i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600K - 32Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#162260) 3L1T3


3L1T3
addikt

[Spider-Man multiplayer trailer has been leaked]

ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI ֎ Intel® Core™ i9-14900K ֎ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 ֎ Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB Black ֎ ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X ֎ SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe ֎ Lian Li O11 Dynamic EVO XL

(#162261) GEIL válasza 3L1T3 (#162260) üzenetére


GEIL
addikt

:C :Y hmm

i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600K - 32Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#162262) Frod válasza zozika84 (#162257) üzenetére


Frod
addikt

Jó, hát lemaradt a sok idézőjel, de akkor úgy mondom, hogy naptárilag tudnak rá hivatkozni, hogy """valamit""" letettek az asztalra nemrég. :DDD

#162258 spleenszuru

Egy "sima" bigger, better folytatáson (tehát nem új IP, amit a nulláról kell felépíteni) nem kellene 4 évet ülni. De elnézve lesz ez 5 is. Mondjuk a SP munkatempója elég komótos, ha megnézzük hány játékuk volt az elmúlt tíz évben.

Do you see the white shadow?

(#162263) Moby válasza GEIL (#162259) üzenetére


Moby
addikt

Én annak a konzolnak az árát már sokszorosan megspóroltam az argentin/török kódokkal, a (korábban sokkal, ma már nem annyira) olcsóbb előfizetéssel. Nálam ugyanazért többet kiadni, az a luxus :D És akkor az olyan plusz dolgokról nem beszéltem, minthogy túl azon, hogy dönthetek az ár alapján, de dönthetek az alapján is, hogy melyiken sikerült jobban, vagy melyikre jelent meg egyáltalán, melyiken elérhető BC-ben, stb.

(#162264) zozika84 válasza 3L1T3 (#162260) üzenetére


zozika84
őstag

Na, ez egész érdekes :))

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

(#162265) Moby válasza S e t h (#162255) üzenetére


Moby
addikt

Ennek a játéknak a legnagyobb gondja az, hogy minden egyes dolgot, amit mutat már azok is túlhaladták, akiktől "kölcsönvették". És ez még saját magukra is igaz. A látvány meg olyan team ninjás, ami megint nem lenne akkora baj, igen ismerjük: szar látótávolság, az orrod előtt popupoló dolgok, cserébe egyes helyeken nagyon-nagyon stílusos. De ez is pont olyan, hogy nem fejlődött semmt az elmúlt 10 évben. Ez nem egy AAA játék, viszont az ára az. Egyébként tolnám. Meg még az is lehet, hogy egyszer olcsón fogom is.

(#162266) polonic válasza S e t h (#162255) üzenetére


polonic
félisten

Ez egy egész korrekt összefoglaló.

Engem leginkább a japán világ miatt vonz a játék. A többi dolog másodlagos. Bár a grafika itt szembetűnően gyenge.
Én nem ismerem a korábbi Team Ninja játékokat. Nem jönnek be a soulslike játékok, bár ezt úgy mondom, hogy nem játszottam velük, egyszerűen valahogy nem vonzanak. Szóval én személy szerint nem várok hasonlóságot a korábbi játékaikhoz.
Igazából az open world jelleg egyáltalán nem baj. Csak akkor szoktam szünetet tartani, ha sok ow játék van egymás után. Most is 3 hétig nem volt bekapcsolva Avatar után a ps, de most megint megjött a kedvem bármilyen, akár ow játékhoz is.

Így az olvasottak alapján vannak kétségeim, hogy kell-e ez nekem. Leginkább én is csak a GoT-hoz tudom hasonlítani.

[ Szerkesztve ]

(#162267) Moby válasza Moby (#162265) üzenetére


Moby
addikt

Hozzáteszem elsőre a DD2 is pont ilyennek tűnik, pedig az sokkal magasabb hype lángon ég itt. Az ráadásul egy az egyben saját magát másolja, a prezentáció sem tűnik túl korszerűnek, kb semmi előrelépés nem látszik az első részhez képest gameplay terén, mégis sokan rá fognak ugrani olyanok is, akik azzal sem játszottak :)

(#162268) Moby válasza polonic (#162266) üzenetére


Moby
addikt

A GoT az egyik leghitványabb játék gameplay tekikentében az összes sony játék közül(azt már csak a Rift Apart tudja alulmúlni), azzal ilyen szempontból garantáltan felmossa a padlót akkor is, ha a TJ csak fél kézzel készítette ezt a játékot :D A japó történelem és folklór kibontásába viszont a töredékét sem tették annak, amit a GoT, az inkább csak ilyen funkcionális háttér biztosítása így első ránézésre. Én olyan nagyon sok közös metszetet nem látok. Japán, meg OW, aztán kb ennyi. Ettől több ubisoftságot, WoLongságot, Niohságot, meg ilyen wannabe eldenringséget annál inkább. Csak egyiket sem sikerül elég jól előadnia sajnos.

(#162269) pr0bi válasza polonic (#162266) üzenetére


pr0bi
senior tag

Nekem a videók alapján teljesen souls érzésem van ami miatt biztos kimarad, én sem szeretem ezt a stílust. Próbáltam de csak a kedvem ment el az egésztől.

(#162270) VTom válasza Moby (#162247) üzenetére


VTom
veterán

Egy játékot kiragadni vicces. Én 3 évről beszélek.

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#162271) 3L1T3 válasza zozika84 (#162264) üzenetére


3L1T3
addikt

Teljesen kukázva lett a projekt szóval annyira nem érdekes. :D

ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI ֎ Intel® Core™ i9-14900K ֎ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 ֎ Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB Black ֎ ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X ֎ SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe ֎ Lian Li O11 Dynamic EVO XL

(#162272) Wesder válasza pr0bi (#162269) üzenetére


Wesder
félisten

De tovàbbra sem az.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#162273) Moby válasza VTom (#162270) üzenetére


Moby
addikt

A Demon's Souls meg a gép megjelensének napján elérhető volt. Tehát az, hogy minden játék jött ps4-re, az nem hogy 3 évig, hanem egyetlen attoszekundumig sem volt igaz. Ha a valóságot akarod megfogalmazni, akkor az valahogy úgy hangzana, hogy a "legtöbb játék elérhető volt PS4-en is". Kivéve a Demon's Souls, az Astro's Playroom, meg az isten tudja hány ilyen van, ami nem jut eszembe. A minden játék nem igaz, sosem volt az.

[ Szerkesztve ]

(#162274) Lackooo84 válasza 3L1T3 (#162260) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Kíváncsi leszek ezért mennyit fognak még pluszban elkérni...

The Truth is out there...

(#162275) 3L1T3 válasza Lackooo84 (#162274) üzenetére


3L1T3
addikt

kukázott cucc

ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI ֎ Intel® Core™ i9-14900K ֎ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 ֎ Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB Black ֎ ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X ֎ SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe ֎ Lian Li O11 Dynamic EVO XL

(#162276) Moby válasza zozika84 (#162257) üzenetére


Moby
addikt

Igen, ez egy jó kérdés :DDD Megboldogult PS3 korszak, amikor egy generációban NÉGY új játékot adott ki a nóti, illetve még kettőben besegített, ehhez képest ebben a generációban talán meglesz nekik az egy játék. Bár erre sem tennék nagy összeget :D (vagy inkább :( )

[ Szerkesztve ]

(#162277) ldave


ldave
félisten

Én meg azt mondom, hogy inkább nézzen ki úgy egy játék, mint most a Ronin vagy a FF7 Rebirth (ami sokak szerint szintén visszalépés a Remekahez képest), és emiatt 1-2 évvel hamarabb jön, mintha még éveket töltetnének azzal, csak hogy szebb legyen.

A Slime draws near! Command?

(#162278) Scholes9 válasza ldave (#162277) üzenetére


Scholes9
nagyúr

Ezzel lehet, hogy sokan vitatkoznának :D :B

PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C

(#162279) VTom válasza Moby (#162273) üzenetére


VTom
veterán

Oké, örülök, hogy sokadjára is sikerült kiragadni a mondanivalót a hsz-emből. Miért is vártam mást tőled.. :U

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#162280) zozika84 válasza Moby (#162276) üzenetére


zozika84
őstag

Én ettől a generációtól már csak egy GT8-at várok, ahol - ha az lesz mint a 7 esetében- a tesztek után bevezetett mikrotranzakciónak hála, még a tankolásért is forintban kell fizetnünk, és ki is fújt ;]
Na jó egy új Killzone vagy Resistance érdekelne még....

[ Szerkesztve ]

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

(#162281) ldave válasza Scholes9 (#162278) üzenetére


ldave
félisten

Ez van, biztos mert öreg vagyok, de nekem ha a látvány elér egy good enough szintet, onnantól kezdve nem érdekel, hogy milyen a szikla vagy a lombkorona textúrája. Szerintem így is túl sok idő megy el olyan látvány megoldásokra, amiket a játékos 10 másodpercnél tovább nem lát.

A Slime draws near! Command?

(#162282) Moby válasza VTom (#162279) üzenetére


Moby
addikt

Ha amit írsz, nem felel meg a valóságnak, előbb-utóbb valaki kijavít, az meg talán enm akkora baj. De itt nyilván többről van szó, mert kevésbé a hibát szerettem volna kijavítani (az ennyire nem érdekel), cupán arra próbáltam rávilágítani hogy ezeknél a címeknél sem látszik abból semmi, hogy ott, ahol "nem fogja vissza", ott sem nagyon történik más. Mitöbb, ha pl megnézem Sackboyt, ami szintén day1 cím, és jött PS4-re, is, technikailag előrébb tart, mint ezek (RT, stb). Szóval nem, nem a hiba miatt írtam. Pusztán csak nem értek egyet,

(#162283) Moby válasza zozika84 (#162280) üzenetére


Moby
addikt

GT8-ra mi szükség lenne? Mi olyat tudhatna, amint a GT7 nem? Nem hiszem, hogy valós igény, vagy szükség lenne rá. Csak széterodálná a multi részét.

(#162284) zozika84 válasza Moby (#162283) üzenetére


zozika84
őstag

Dinamikus napszak és időjárás MINDEN pályán; apróbb finomítások (gameplay/fizika), és -remélhetőleg- még szebb grafika.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos van más is :D

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

(#162285) Moby válasza zozika84 (#162284) üzenetére


Moby
addikt

Ezek mindegyike beletehető a 7-be is. PS5 Pro-val lesz nyilván szebb graf a 7-ben is. Mezitlábas géppel ettől már aligha.

(#162286) zozika84 válasza Moby (#162285) üzenetére


zozika84
őstag

De nem akarják valamiért :DDD

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

(#162287) ProEvoFan válasza Atesz40 (#162230) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Miért döglödik? Annyi játék van, hogy azt sem tudom melyikkel játszak.
Ha a grafikával van gond, akkor vegyél PCt.
Bár a steam felmérése szerint a steam felhasználók sem éppen a legjobb hardverrel felszerelt PCvel nyomják....sőt.

(#162288) TrishtanAG válasza ldave (#162277) üzenetére


TrishtanAG
aktív tag

A Rebirth szintekkel néz ki jobban, mint a Remake (már eleve a sokkal változatosabb helszínek miatt így van, meg a karaktermodellek is sokat fejlődtek), az, hogy technikai problémák miatt néha randa, az más dolog. Majd kipeccselik, ahogy kell (én mondjuk először azt hittem, hogy csak simán rondák néha egyes textúrák a talajon, meg a sziklákon, de volt, hogy néha "megjöttek" pár másodpec után, így ez is csak egy bug).

www.adventuregames.hu

(#162289) Moby válasza zozika84 (#162286) üzenetére


Moby
addikt

Ezt honnan tudod?

(#162290) zozika84 válasza Moby (#162289) üzenetére


zozika84
őstag

Mert gondolom, hogy annak már lennének előjelei.
Mondjuk elkezdték volna pályánként implementálni a napszak/időjárás változást stb.
Vagy szerinted sanszosabb tőlük, hogy majd egyszerre zúdítanak bele mindent a nyakunkba?

[ Szerkesztve ]

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

(#162291) Mezcal válasza ProEvoFan (#162287) üzenetére


Mezcal
addikt

Bár a steam felmérése szerint a steam felhasználók sem éppen a legjobb hardverrel felszerelt PCvel nyomják

Sőt, akiket ismerek, azok lowon vagy mid grafon játszanak. :D

Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós

(#162292) Wesder válasza ProEvoFan (#162287) üzenetére


Wesder
félisten

Top 5 kártya jelenleg:

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#162293) GEIL válasza Mezcal (#162291) üzenetére


GEIL
addikt

Oké, konzolon nincs túl sok opció (performance / quality) a grafikánál, ezt tudjuk és elfogadjuk. De azért PC-n lowon játszogatni már 2024-ben eléggé "kevéske".
Most tekintsünk el azoktól akiknek 750+ ezres PC-n is low beállítás kell a stabil 240+ fps miatt mert annyira "komolyan" tolják az e-sportot....azért ilyenekből elég kevés van idehaza is......az más kérdés ha átlag képességű srácok online lövöldékben ilyen beállításokkal még az átlag mezőnybe se képesek belőni magukat.
Azért 2024-ben már inkább a látványra és szép grafikára lehet alapozni, amihez szükséges a high - very high - (ultra/epic) beállítás és mindez persze stabil fps értékekkel.
A mai csúcs konzolok nagyon jól teszik a dolgukat és a legtöbb játékban ami PC-n is elérhető, azért simán odateszik azt a látványt 200 ezer Ft körül, amihez egy PC esetében azért le kell szurkolnunk 350 ezret pl.
Oké, egy jó játéknál fontos a játékmenet, az irányítás, a történet is....de ha ezek mellé a grafika is korrekt, na akkor érezzük igazán hogy hol is tartunk. :R

i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600K - 32Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#162294) TrishtanAG válasza GEIL (#162293) üzenetére


TrishtanAG
aktív tag

350 körül már össze lehet rakni egy 3060Ti-s 3070-es konfigot, ami ugyanolyan, vagy jobb látványt hoz, mint a Ps5, legalább 60 FPS-el. Persze, ez még mindig több, mint amennyibe egy konzol kerül.

www.adventuregames.hu

(#162295) Moby válasza Wesder (#162292) üzenetére


Moby
addikt

Ez kb olyan, mint a tie ratio a konzolok esetén. Ami ps4 esetén volt 7 körül, ps5-nél nem tudom mennyi. Aztán hány olyat tudsz mutatni innen, akiknek 7 vagy annyi játékuk sincs? A HC közeget nem lehet megmérni statisztikàkból.

(#162296) Wesder válasza Moby (#162295) üzenetére


Wesder
félisten

Gomdolnám hogy a HC közeg Steamen játszik és így pontosan látni hogy nekik mekkora az arànyuk. Vagy nem?

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#162297) Moby válasza Wesder (#162296) üzenetére


Moby
addikt

Áh. A többség ott az évekig ugyanazt az mmo-t notebookkal játszó casual. Ők vannak soksoksok millióan.

[ Szerkesztve ]

(#162298) GEIL válasza TrishtanAG (#162294) üzenetére


GEIL
addikt

Igen...ezért is írtam ezt az árat....de ne felejtsük el hogy az a PC CSAK 1080p-ben (és DLSS skálázással) tudna 60 fps-t......egy PS5 vagy SeriesX viszont ugyanazt a 60 fps-t "1440p - 4k" között rendereli és skálázva teszi ki nekünk.....szóval még akár szebb is lehet konzolon egy-egy játék mint egy kb 2x annyiba kerülő PC-n.

[ Szerkesztve ]

i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600K - 32Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#162299) Moby válasza TrishtanAG (#162294) üzenetére


Moby
addikt

Annyiért màr 4060Ti konfigot kapsz manapság.

(#162300) Moby válasza GEIL (#162298) üzenetére


Moby
addikt

Ez azért van, mert konzolon belövik low-midre, pc-n meg senki nem hajlandó levenni a beállításból, inkább dlss-ezik. Az ugyanaz itt nem igaz

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.