Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#162901) Wesder válasza Rigormortiis (#162900) üzenetére


Wesder
félisten

MS-től kivásárolták anno magukat, gondolom itt is menne. Az Activel nem tudom milyen szerződésük volt, de ott is beintettek amikor már nem tetszett nekik valami.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#162902) VoltanIgor válasza Bad Pritt (#162895) üzenetére


VoltanIgor
tag

Igen, nálam is ő az egyik :)

(#162903) negyven2 válasza Wesder (#162901) üzenetére


negyven2
veterán

Az Activision nem vásárolta meg őket, hanem ott csak 10 éves partneri együttműködés volt. Simán ki/visszafizették a hátralévő éveket plusz a várható nyereséget aztán mentek.
Sony esetében viszont az hallani, (amúgy most is volt egy ilyen pletyka), hogy ott a Sony egyre jobban telepszik rá a cégre, és emiatt, lehet itt már nem tudják megjátszani azt, amit az MS-nél. Vagyis simán elképzelhető, hogy teljesen bekebelezi őket a Sony, még úgy is, hogy mindenki lelép onnan.

“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

(#162904) Rigormortiis válasza Wesder (#162901) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Mi az, hogy kivásárolták magukat? Elsikkasztottak annyi ketyit az MS elől, amiből aztán megvették a szabadságukat? Lehet, hülyeséget kérdezek, de amit én látok, hogy ha egy cég felvásárol egy másikat, akkor nyilvánvalóan a profit megy a nagykutyához. Honnan a tökömből lett a Bungienak ennyi pénze?

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#162905) Frod


Frod
addikt

Do you see the white shadow?

(#162906) Bad Pritt válasza Wesder (#162901) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy mind az Apple->Microsoft, mind a Microsoft->független váltás elég risky lépés volt a maga idejében. Előbbinél egy közel évtizedes szolid partneri viszonyt rúgtak fel egy ki tudja, milyen új platform miatt, utóbbinál meg hátra kellett hagyniuk az akkori piac egyik legsikeresebb franchise-át meg a munkavállalóik jó részét a függetlenségért cserébe egy ki tudja, milyen új projekt miatt.
Jelenleg van egy elégedetlen anyavállalatuk, egy egyre haldoklóbb játékuk hasonló állapotú revenue streammel meg néhány hangzatos ígéretük. Ezzel nem fognak ők lelépni sehova.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#162907) vg válasza Frod (#162905) üzenetére


vg
addikt

Ja, abból 6,5 millió gamepass felhasználó.

(#162908) Rigormortiis válasza Frod (#162905) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Istenem, ezek a félrevezető adatok...de jó is volt régen, amikor kb szinte mindenki közöte az eladási adatokat. Most már csak kb a Nintendo teszi, a belsős címeiknél.

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#162909) Bad Pritt válasza Rigormortiis (#162904) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Nem pénzük volt, a Halo IP-t hagyták ott a Microsoftnak 2007-ben azzal a kikötéssel, hogy még két játékot fejlesztenek a témában és utána off.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#162910) negyven2 válasza Rigormortiis (#162904) üzenetére


negyven2
veterán

Ez máig rejtély... legalábbis a pontos üzleti része. A stúdióknak és a vezetőiknek van saját részesedésük, tehát abból tudják ezt fedezni. Ott ugye az volt (a Bungie állítása szerint), hogy nem szeretek volna csak Halo-t gyártó cég lenni, hanem szerettek volna más játékon is dolgozni (lényegében a Destiny-n). Ezt az MS nem engedte. Ekkor volt az, hogy oké akkor a teljes csapat felmond és saját stúdiót alapít és majd, a Halo-t úgy viszi tovább az MS ahogy akarja(ez még a Halo 3 megjelenése előtt volt jóval).

Erre az MS azt mondta, hogy oké mehettek, de minden Halo dolog a minek marad és még 3 Halo játékot le kell szállítanotok. Ezt végül a bungie úgy oldotta meg, hogy a Halo 3, az ODSD és a Reach lett az a 3 játék. Ezután után ment el a csapat egy/nagy része. Akik maradtak azókból lett megalakítva a 343.

De ez a Bungie állítása, és itt se mennek bele a pontos üzleti dolgokba. De ugye itt jön be, hogy ezután hasonlót eljátszottak at ABK-el és most a Sony esetében is ismét eljöttek azok a gondok, hogy a nagy kiadó/tulajdonos nagyon rátelepszik a szegény stúdióra. Vagyis emiatt, eljöjjetek azok a felvetések, hogy talán anno mégsem az MS/ABK volt a szemét, vagy legalábbis nem akkora szemét cég mint ahogy állítják. Ugye az MS előtt a Halo az egy Apple/Mac ex. játék lett volna.

[ Szerkesztve ]

“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

(#162911) Wesder válasza Frod (#162905) üzenetére


Wesder
félisten

Kiezreztem. :K Minden perce èlmèny ennek a játéknak.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#162912) Wesder válasza vg (#162907) üzenetére


Wesder
félisten

A logikád alapján akkor azzal jártak a legjobban hogy betettèk Day1 GamePassbe. Azèrt legalább kaptak pènzt, mert 500.000 eladás az igen csak bukta lett volna.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#162913) Rigormortiis válasza negyven2 (#162910) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Ezt sosem értettem, hogy miért akkora baj az a fejlesztő (és pláne a közvélemény) szemszögéből, hogy mit "erőltet" rá a tulajdonos/kiadó. Ő a tulajdonos, ő adja azt a fizetést, amiért a munkavállaló vállalja a munkát.

Szerintem a nyugati stúdiók jó része piszkosul el van kényelmesedve. Számomra az a rejtély, hogy a kiadók ezt miért engedik.

Nem emlékszem pontosan, hogy youtube-on láttam-e vagy cikkben olvastam, hogy az Ubisoftos fejlesztők ha nem is panaszkodtak, de szóvá tették, mennyire új volt számukra az a szemlélet, amivel akkor találkoztak, amikor a Nintendoval közösen dolgoztak a Kingdom Battles-on (ami zseniális játék, 100 százalék Ubi alkotás, az ő ötletük is volt). Na ott nem volt kecmec, a N elég szépen rendben tartja a saját háza táját is.

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#162914) markknight válasza Rigormortiis (#162908) üzenetére


markknight
veterán

Igen ezzel ferdítenek manapság. Nem eladott példányszámokat mutatnak, hanem hogy hány játékos játszott vele összesen. Aztán ebbe benne van az is aki 2 perc után kukázta gamepassből.

(#162915) Moby válasza Wesder (#162911) üzenetére


Moby
addikt

Éppen a végefelé járok. Nem nyűgözött le. Az első felében még inkább kíváncsi voltam, a második fele inkább már csak néha bosszantott, meg untatott. A motort jól használták, szép munkát végeztek a kóderek, meg az artistoknak jár a taps, de a többi eléggé egyediséget nélkülöző soulsborne copycat. Főleg a bossok. Ott voltak olyan movesettek, amiket egy az egyben másoltak a fromtól. Egy percre nem tudtam szabadulni az érzéstől, hogy ezek a szegény ember bloodborneját akarták megcsinálni, amire viszont nem igazán van szükség(em).
Na majd a Black Myth, ha egyszer elkészül. Abban lesz kakaó.

(#162917) Wesder válasza Moby (#162915) üzenetére


Wesder
félisten

"Egy percre nem tudtam szabadulni az érzéstől, hogy ezek a szegény ember bloodborneját akarták megcsinálni..."

Mert ez így is van.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#162918) floatr válasza Wesder (#162911) üzenetére


floatr
veterán

Próbáltam megkedvelni, de a wo long, steelrising, nioh után nem annyira kapott el a feeling.

(#162919) S e t h válasza floatr (#162918) üzenetére


S e t h
nagyúr

A steelrising kb. a fapados Lies of p.
Én a Lies of p után alig-alig tudom magam rávenni, hogy játszak vele, mert annyira kezdetlegesnek hat, egyelőre még nem tudom befejezem-e.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#162920) ProEvoFan


ProEvoFan
nagyúr

Rise of the Ronin
Famitsu Magazine has rated the game 37/40.
Az szép.

[ Szerkesztve ]

(#162921) Szoke1982


Szoke1982
senior tag

Most volt téma azt hiszem, itt az új Other Side /18 [link] érdemes meghallgatni, bár én Sasa miatt nézem/hallgatom inkább!
Témák: Helldivers 2, FFVll Rebirth, Skull and bones, Star Wars : dark forces r, Star Wars battlefront remaster,Tomb Raider Remastered, The Mobius machine, The invicible, Dune 2, Spaceman, stb...

[ Szerkesztve ]

(#162922) Bad Pritt válasza ProEvoFan (#162920) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Famitsunál a 40/40 a szép, 37/40 csak annyit jelent, hogy japán játék. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#162923) lo_jo válasza Rigormortiis (#162913) üzenetére


lo_jo
senior tag

Azért megy ez, mert a stúdiók emberei kreatív és technikai oldalról is látják a dolgokat. A nagy "gonosz" tulaj, meg általában pénzemberekből áll, nem érdeklik sem a kreatív ötletek, sem a technikai problémák, egészen addig, amíg nem a profit forog kockán. Így egy felső nyomásra a kreatívok nem vághatnak bele olyanba, amit szeretnének csinálni, a technikai oldal meg nem tud annyi időt és erőforrást fordítani a megvalósításra.

Kicsit elrugaszkodott példa, de hátha átjön: Te egy nagyon tehetséges asztalos vagy, kurva jó bútorokat tudsz csinálni, csak nincs tőkéd és kapcsolati hálód. Annyira nincs tőkéd, hogy szerszámaid épp vannak, de minőségi alapanyagra már nem futja. A kapcsolataid meg kimerülnek a szomszédaidban, akiknek már megcsináltál mindent, amire pénzük volt. Ahhoz, hogy eltartsd a családod, be kell állnod egy jól menő, jó tőkével és kapcsolatokkal rendelkező céghez alkalmazottnak. És ha ennek a jól menő cégnek más cégek az ügyfelei, akkor nem fogsz frankó beépített gardróbokat tervezni meg fasza konyhabútorokat csinálni, hanem irodaházakba fogsz asztalokat és öltözőszekrényeket gyártani. Persze a fizetés jól jön, mert akkor is kapod a béred, amikor épp nincs megrendelés. De amikor érzed magadban, hogy te ennél többre vagy képes, akkor teleszalad a puttonyod és dobbantasz olyan helyre, ahol nem is feltétlenül fizetnek többet, de szabadabban dolgozhatsz. Na kb ilyen az, amikor a stúdiók vándorolnak a kiadók között. Vagy ugye van még az a lehetőség, hogy indie-ként nyomják tovább, az az egyéni vállalkozói élet, aminek szintén megvannak a kockázatai, főleg most, amikor a nagyok is leépítenek, mert a válság miatt zárják el a 2010-es években tökig nyitott pénzcsapokat.

(#162924) S e t h válasza ProEvoFan (#162920) üzenetére


S e t h
nagyúr

Idéznék egy hozzászólásból.

They gave FF13 39/40, FF15 a 38/40, and Kingdom Hearts 3 a 39/40.

Kb. ennyire vehetők komolyan.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#162925) markknight válasza lo_jo (#162923) üzenetére


markknight
veterán

Na, hát pont ez a baj a fejlesztői hozzáállással. Hagyjanak békén, majd úgy meg ahogyan akarom megcsinálom, azt amit szeretnék. Aztán, ha meg nem jön be az ultimate terv, akkor meg megy a mutogatás mindenkire akit érnek.

[ Szerkesztve ]

(#162926) Rigormortiis válasza S e t h (#162924) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Mi a probléma? Én mindegyiket imádtam, egyik sem "rossz" játék.

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#162927) Bad Pritt válasza Rigormortiis (#162926) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

De nem is 97-98%, near perfect játékok. A Famitsu régóta egy vicc, ha értékelésekről van szó.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#162928) Persie12


Persie12
aktív tag

Furcsa anomáliára lettem figyelmes. Pörgetem a Hogwarts Legacy-t és mindehol más a játékidőm. A játék szerint 39 órát játszottam (ezt ott látom ahol betöltöm a mentett állást), a konzol beragadt 18 óránál (már azt a 18 órát sem látom, de egyik játéknál sem mutat már semmit, a rendszerfrissítés óta), az alkalmazás pedig 51 órát ír. Azért ezek elég nagy eltérések. Vajon most melyik lehet a valós idő?

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max - PlayStation 5 - Nintendo Switch Oled - TCL 50C805 - Harman/Kardon Onyx Studio 6

(#162929) F-ECT$ válasza Persie12 (#162928) üzenetére


F-ECT$
titán

Régebben egy idő után nagyjából azonosat mutattak, gondolom a szinkronizálás nem folytonos. Mostanában nem néztem. Szerintem az ingame mérés a legjobb, persze ha van.

Dive ever, work never.

(#162930) Lackooo84 válasza elder troll (#162801) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Triwardenhez vidd, és mondd, hogy a géphez volt. Nem tudják megmondani, hogy ez igaz e vagy sem, csak azt, hogy mikor lett először üzembe helyezve, az meg stimmelni fog.

The Truth is out there...

(#162931) ribizly válasza Lackooo84 (#162930) üzenetére


ribizly
veterán

Dehogynem. Serial alapjan megmondjak, hogy melyik generacios gephez adtak es ha az nem stimmel, akkor visszadobjak. Probaltunk igy elso generacios gephez adott drift-elos controller-t masodik generacios gep szamlajaval intezni, de visszadobtak, hogy nem ahhoz a gephez tartozik.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#162932) Persie12 válasza F-ECT$ (#162929) üzenetére


Persie12
aktív tag

Miles Morales-nél és Spider-Man 2-nél stimmelt mind a háromnál a szám. Itt nagyon nem. Mondjuk itt most azért a 14 óra difi azért elég sok. Induljunk ki abból hogy az ingame stimmel, de még mindig nem fér a fejembe hogy az app mire fel számol 14 óra pluszt, nem akarom elhinni hogy ekkora a szórás.

iPhone 14 Pro Max - PlayStation 5 - Nintendo Switch Oled - TCL 50C805 - Harman/Kardon Onyx Studio 6

(#162933) bence188


bence188
tag

Sziasztok, mikor szoktak lenni ps plus leárazások? Extrát szeretnék venni, április 1-én jár le, de valahogy sajnálok rá 45000-et. HArdverapron lehet venni store feltöltőkártyát azzal tudnék pár ezret spórolni még...

(#162934) ldave válasza bence188 (#162933) üzenetére


ldave
félisten

Amíg van élő PS+ előfizetésed, az utóbbi idők alapján, nem igazán fogsz rá akciót látni. Úgy látszik meg kell várni, hogy lejárjon.

[ Szerkesztve ]

A Slime draws near! Command?

(#162935) fausto válasza bence188 (#162933) üzenetére


fausto
addikt

Szerintem június körül, amikor van a State of play. Talán húsvét környékén lesz valami. Ha nem SOS és kibírsz 1-2 hónapot plus nélkül, érdemes várni. Olyan is van, hogy mail-ben küldenek egy 25%-os kupont, csak fizess elő újra.

(#162936) F-ECT$ válasza Persie12 (#162932) üzenetére


F-ECT$
titán

A Sonynál nagyon nem megy a programozás. Ennél fontosabb dolgokat sem tudnak megcsinálni rendesen.

Dive ever, work never.

(#162937) Frod válasza Persie12 (#162928) üzenetére


Frod
addikt

Teljesen ad-hoc módon néha pont annyit számol, néha fölé számol, máskor alá.
Tipik Sony-feature, teljesen felesleges rugózni rajta.

#162933 bence188
Hagyd lejárni (élő előfizetésre semmit nem kínálnak), majd júniusban lesz a Days of Play, akkor biztos lesz kedvezmény.

Do you see the white shadow?

(#162938) VTom válasza F-ECT$ (#162929) üzenetére


VTom
veterán

Az is szokott eltérést okozni, hogy a PS a játékban töltött időt mutatja, a mentés pedig az adott végigjátszás idejét, tehát a különbség lehet a szüneteltetés, menüben bogarászás, stb.
Persze ez nem magyaráz meg ekkora difit, de ebből is adódtak eltérések régebben.

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#162939) lo_jo válasza markknight (#162925) üzenetére


lo_jo
senior tag

Ez nem csak a fejlesztők hozzáállása. A fejlesztők mellett vannak a kreatívok, akik írnak, rendeznek, a fejlesztők pedig a terv és forgatókönyv szerint végrehajtanak. Persze vannak azok az 1-5-10 fős csapatok, ahol mindenki svájci bicska (író, rendező, zeneszerző, stb), de az nagyon nem ez a kategória.

A lényeg, hogy ha valakinek van egy ötlete, aminek a megvalósításához nincs elég pénze, akkor kénytelen a pénzemberekhez fordulni. A kérdés pedig az, hogy a pénz mekkora és milyen mélységig való beleszólást enged. Mindkét oldalon van, aki többet tűr, van, aki kevesebbet.

(#162940) lo_jo válasza Frod (#162937) üzenetére


lo_jo
senior tag

Tipik Sony feature? Használtál már Steamet? Ott megesik a negatív playtime is :DD

(#162941) erahurka


erahurka
félisten

Sony Pictures Core még mindig nem megy magyarországról? :F

(#162942) toxicjew


toxicjew
addikt

Tegnap befejeztem a Bloodbornet. Ahogy vki írta nemrég, tényleg elég rövidre sikerült a játék. Mondjuk nem terveztem még befejezni, csak ott basztam el, hogy miután megöltem a Nightmare bosst, visszamentem a már égő házikóhoz és hallgatva a babára, lementem a hátsó kertbe. Ott meg megölettem magam. Aztán a videó után nézem, hogy elindul a stáblista, majd indul a ng+ :D Na mind1. Fasza kis játék volt, habár nagyon könnyűnek éreztem az Elden Ring után. De élveztem.

Most nézem, hogy a Goty edition ma még le árazva. Megéri a DLC miatt megvenni?

[ Szerkesztve ]

(#162943) ldave válasza toxicjew (#162942) üzenetére


ldave
félisten

Meg ám, nagyon jó az Old Hunters, viszont így hogy NG+ban vagy, el kell menned a sztoriban újra egy adott pontig, hogy el tudja az új területre jutni.

A Slime draws near! Command?

(#162944) toxicjew válasza ldave (#162943) üzenetére


toxicjew
addikt

Ahha. Hülye kérdés, de ha megveszem a goty editiont, akkor automatikusan észleli majd a mentésemet, vagy kell vele vmit babrálni?

(#162945) ldave válasza toxicjew (#162944) üzenetére


ldave
félisten

Ezt most pontosan nem tudom miként működik, olyat nem tudsz, hogy csak az Old Hunters dlc-t veszed meg? De szerintem a GOTY kiadásnak is látnia kéne az alapjáték mentését.

A Slime draws near! Command?

(#162946) toxicjew válasza ldave (#162945) üzenetére


toxicjew
addikt

De van külön is, csak most úgy drágább mintha megvennem a goty-t :D Akkor meg már inkább megveszem rendesen és nem feltétlen csak az ára miatt :) De amúgy nem para, max akkor kezdek egy új játékot.

(#162947) elder troll


elder troll
senior tag

Túl vagyok a TLoU Part 2-n, nem tudok pozitívan nyilatkozni. Azt érzékeltem, hogy 1-1 karaktert azért építettek fel, hogy drámaibb legyen a brutális kivégzése. Plague Tale-lel kapcsolatban hallottam a "szenvedéspornó" kifejezést, itt azért lapátoltak rá még rendesen. Owen és Abby szexjelenete nálam majdnem kivágta a biztosítékot, de az is felfoghatatlan volt számomra, hogy gyakorlatilag csak olyanok élték túl a történetet, akik valamilyen formában nem a megszokott "szereposztásban" vannak. Nem vallom magam konzervatívnak, de ezt nagyon túltolták. De ettől függetlenül is nagyon "lehúzott az életről" az a 20-30 óra, amit ezen alkotással töltöttem. 4-5 órát rohangáltam azért, hogy ez az idő le legyen húzva a vécén egy nem megszokott halállal / kivégzéssel. Nyilván már az első 10 percben tudtam, hogy az a karakter is megy a levesbe (pl.: Lily nővére). Kicsit kiszámítható volt ilyen téren, vagyis képtelen voltam attól elvonatkoztatni, hogy ez is csak az érzelmek felkorbácsolásáról szólt a drámaibb "befejezés" érdekében.

[ Szerkesztve ]

(#162948) zozika84 válasza elder troll (#162947) üzenetére


zozika84
őstag

Ezt egy páran, már korábban is mondtuk.
Volt itt minden akkoriban...

PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405

(#162949) Eclips21 válasza elder troll (#162947) üzenetére


Eclips21
őstag

én konkrétan végig se toltam... nagyobb volt a hypja mint a valós játékélmény

(#162950) Rigormortiis válasza elder troll (#162947) üzenetére


Rigormortiis
addikt

Azt azért be vegyük el tőle, hogy a megjelenésekor technikailag messze a csúcsot képviselte.

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.