Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) dferee válasza superxaba (#1000) üzenetére


dferee
tag

Ennek mindnyájan örülünk :)

(#1002) superxaba


superxaba
tag

Na, a viccet félretéve.
Ilyenkor mit kell tennem?

[ Szerkesztve ]

Nem a részvétel a fontos, hanem a győzelem! Not the action, but the victory! www.25ora.ro

(#1003) Flashcash válasza tusi74 (#997) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Ilyen formátumban adtad meg az OTP-t?
1177123400001234 ez összesen 16 számjegy egymás után kötőjel nélkül.
A CIB meg így néz ki:
107007321234567812345678 összesen 24 számjegy.

(#1004) Flashcash válasza superxaba (#1002) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Valószínű hogy rosszul gépelted be az ellenőrző kódot amit kaptál. Nézd meg mégegyszer és olvasd el pontosan mit kell beírnod belőle.

(#1005) superxaba


superxaba
tag

Paypalon mi számít pénznek? Az euro, meg a dollár, vagy a nemzetközi valuták is?
Nekem ugyanis lejben (Erdélyi vagyok), fut a paypalra felrakott számlám és tán az a baj a #1002–es hozzászólásnál leszkrinsottoltakkal...

Nem a részvétel a fontos, hanem a győzelem! Not the action, but the victory! www.25ora.ro

(#1006) dferee válasza superxaba (#1005) üzenetére


dferee
tag

Nem hiszem, hogy ez problémát okozna.

(#1007) superxaba válasza dferee (#1006) üzenetére


superxaba
tag

A banknál (Transilvania), csak makogtak, amikor megkérdeztem.
Szerintem azt mondják a Paypalra, hogy az vagy valami, vagy megy valahová...

Nem a részvétel a fontos, hanem a győzelem! Not the action, but the victory! www.25ora.ro

(#1008) dferee válasza superxaba (#1007) üzenetére


dferee
tag

Rossz helyen élsz akkor :)

(#1009) tusi74 válasza Flashcash (#1003) üzenetére


tusi74
őstag

Igen ilyenformán. Az OTP 16 jegy, a Raiff. 24 jegy. Sajna azóta utánaolvastam, és olyannak is gond ez, akinek már működött a withdraw több esetben, a bevitt adatokon nem változtatott,, és a bankok sorra utasítják vissza a PayPal-os withdrawjait. Nem tudom mi lehet ez, már írtam a PayPal-nak, de még nem jött válasz. Minden visszautasítás 1500 Ft.

(#1010) panisz


panisz
csendes tag

Nálam magyar bankkártya alapján nagyon jól működik a Paypal, mind fizetés, mind pénzfogadás oldalon egyaránt. Van egy másik országban is bankszámlám és hozzá bankkártyám. Hozzá tudom-e adni a jelenlegi Paypal számlámhoz a külföldi bankkártyát, ill. hogyan viselkedik ilyenkor? Erre azért van szükségem, mert időnként a beérkezett pénzt a külföldi bankszámlámra szedném le.

A magyar kártya alapján két lehetőségem van a pénz leszedésre, vagy egy magyar vagy egy amerikai bankszámlára kérem. Ha hozzá tudom adni a külföldi bankkártyát is, akkor azzal automatikusan megkapom az adott kártyához tartozó leszedési lehetőségeket (Withdraw) is?

Ha nem tud ez így működni, akkor lehet, hogy a külföldi kártyának egy másik regisztrációt kell csinálnom és a Paypalon belül kell mozgatni a pénzt, de ez azért nem olyan jó, mert ilyenkor leszedi a jutalékot. Azt sem tudom, hogy mit szól a Paypal ahhoz, hogy időnként ugyanarról az IP címről különböző számlákra jelentkeznek be.

(#1011) Bash válasza panisz (#1010) üzenetére


Bash
őstag

Fizetni valószínűleg tudsz a külföldi bankkártyával is, pénzt utalni viszont csak amerikai vagy magyar bankszámlára lehet.

http://bashtravel.com/

(#1012) Bero


Bero
aktív tag

Sziasztok!
Égy kis segítség kellene. Ritkán rendelek külföldi oldalról, de most rá vagyok kényszerülve.
PayPal-el kéne fizetnem, de nincs acc.-om.
Szóval annyiból állna a segítség, hogy elutalom a pénzt a segítőkész illetőnek, és ő PayPal-en keresztül amcsiba boltosoknak. Persze nem ingyen kérem!
Kérlek segítsetek, fontos lenne!
Előre is köszönöm.

(#1013) panisz válasza Bash (#1011) üzenetére


panisz
csendes tag

Igen, de engem az bizonytalanít el, hogy a külföldi bankkártyához tartozik az adott ország bankjaiba történő lehívási lehetőség is. Engem ez érdekel, hogy ilyenkor ezt megkapom-e.

[ Szerkesztve ]

(#1014) Bash válasza panisz (#1013) üzenetére


Bash
őstag

Egy kártyás tranzakció és egy bankszámlára való átutalás között óriási a különbség, a kettő minden bizonnyal nem jár együtt.

http://bashtravel.com/

(#1015) panisz válasza Bash (#1014) üzenetére


panisz
csendes tag

Köszi, de ez nem a kérdésemre a válasz. A Paypal vonatkozásában tartozik a külföldi bankkártya regisztrációjához az adott országhoz tartozó bankszámlákhoz való lehívási lehetőség. Pl. magyar bankkártyához van lehetőség magyar és amerikai bankszámlára lehívni. Az én másik országban kiadott kártyámhoz ugyanígy. Azt nem tudom, hogy ha másodikként hozzáadom a külföldi kártyámat, akkor mi van, megkapom az x országba való lehívási lehetőséget vagy nem.

(#1016) Bash válasza panisz (#1015) üzenetére


Bash
őstag

Elbeszéltünk egymás mellett. Ha a magyar PayPal account-odhoz adod hozzá a külföldi kártyádat (feltételezem, hogy elfogadják) minden valószínűség szerint nem lesz lehetőséged a külföldi bankszámládra való átutalásra. Szerintem az csak úgy oldható meg, ha nyitsz egy új PayPal account-ot a szóban forgó országbeli címedre, kártyáddal.
De ha biztos választ akarsz akkor írj egy levelet vagy hívd fel az ügyfélszolgálatukat.

http://bashtravel.com/

(#1017) panisz válasza Bash (#1016) üzenetére


panisz
csendes tag

Az adott ország bankkártyájához két féle leszedési lehetőség tartozik a Paypal részéről, az egyik szerint a amerikai bankszámlára kérhetem (ez nekem nincs), a másik szerint a bankkártyára (tehát nem bankszámlára) utalnak. Én ez utóbbit szeretném megoldani. A külön regisztrációval is meg lehet oldani, de ilyenkor a pénzmozgés miatt leveszik jutalékot.

[ Szerkesztve ]

(#1018) Kaoru


Kaoru
aktív tag

Hi, két kérdésem lenne a tapasztaltabbakhoz:

1. Elindítottam PayPalon egy Claim-et, mert fizettem egy játékért, fedexes kiszállítással, s még semmi infót nem kaptam, meg magát a játékot sem. PayPal ilyenkor mit szokott bekérni, vagy mennyire tartják jogosnak az ilyen eseteket?

2. Már vagy 5 e-mailt küldtem PayPalos helpesnek, de egyszerűen sablonosan válaszol, s amit mond hiába mondom, hogy nem működik, csak azt mondja.
Szóval: Amikor verifieddé tettem a kártyám, 2 címem volt a banknál, a régi címem (Optional) bekerült a home addressbe, így most 2 utca cím tartozik a nevemhez. Ha új címként akarom beadni csak a jót, visszadob hibaüzivel, hogy ez a cím már létezik, ha removolni akarom, akkor meg azt írja, h home addresse-t nem lehet kiszedni. És bár eddig nem volt problémám belőle, de nem tetszik, h egy olyan cím is ott van, ahol már nem lakok és semmi közöm sincs hozzá.

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#1019) Bash válasza panisz (#1017) üzenetére


Bash
őstag

Ebben az esetben el tudom képzelni, hogy működhet a dolog, de ahelyett, hogy itt elméleti síkon beszélgetünk róla már régen kipróbálhattad volna, és akkor kiderült volna az igazság.

Kaoru!

1. Tőled valószínűleg nem fognak kérni semmilyen információt mivel a tranzakciószámot megadtad a dispute indításakor. Arra figyelj, hogy van egy határidő, amíg a dispute-t claim-mé lehet eszkalálni, addig a határidőig az eladóval kommunikálhatsz, ha nem tájékoztat a szállításról vagy nem küldi vissza a pénzed, akkor eszkaláld claim-mé az ügyet, csak akkor számíthatsz rá, hogy visszakapod a pénzed.

2. Először az új címet kell alapértelmezetté tenni, és utána tudod eltávolítani a régi címedet.

http://bashtravel.com/

(#1020) Kaoru válasza Bash (#1019) üzenetére


Kaoru
aktív tag

Claim már megtörtént.

2. Na itt a bibi, a home addressem így néz ki:

M. Orsolya
XY utca 1.
WZ utca 2.
Budapest
1046
Hungary
(CreditCard)
Home Address

Tehát az egész alapértemezett home address 1 címmel többet tartalmaz, ha újat akarok hozzá adni, XY utca 1. nélkül, akkor hiba üzit dob vissza, hogy ez a cím már létezik.

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#1021) Bash válasza Kaoru (#1020) üzenetére


Bash
őstag

Tehát akkor ha jól értelmezem végülis 1 cím van hozzáadva az account-odhoz, csak az nem helyes. Azt tudom javasolni, hogy adjál hozzá egy második címet, legyen az akármi, állítsd alapértelmezettre, ekkor el fogod tudni távolítani a régi címet. Ezután pedig add hozzá az új címedet helyesen, állítsd alapértelmezetté, és ekkor eltávolíthatod az ideiglenes címet, amit beírtál.

http://bashtravel.com/

(#1022) Kaoru válasza Bash (#1021) üzenetére


Kaoru
aktív tag

heh megvan, sajnos kártyához tartozó címet nem lehet eltávolítani az ottani menüben, a megoldás az volt, hogy töröltem a kártyámat, majd a címet (így már engedte, mivel nem volt a kártyához asszociálva), majd újra adtam a kártyát, újra kitöltöttem a címet, így most már csak a helyes cím van benne, gyorsan meg is írtam a paypalos helpdesknek, h ez lett volna a válasz a kérdésemre.

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#1023) Bero válasza Bero (#1012) üzenetére


Bero
aktív tag

Senki? :O

(#1024) racing01 válasza Bero (#1023) üzenetére


racing01
tag

ment pm

(#1025) tusi74


tusi74
őstag

Ilyenkor mi van??? Vettem egy cuccot, Payment requireddel, azaz, csak akkor az enyém, ha kifizetem. Még ilyen soha nem volt, rámentem, Pay Now, majd átvitt a PayPal-ra, ott Pay gomb. Majd az jött be, hogy az oldalt nem találja. A cucc NEM lett az enyém, de a pénzt leemelte! A PayPal tranzakciók között sincs! Ilyenkor mit lehet csinálni? Hová lett a pénz? Visszakapom valammikor? Eddig azt hittem a PayPal a világ legbiztonságosabb fizető oldala. Hát most ez a hittem egy kicsit megingott.

(#1026) superxaba válasza tusi74 (#1025) üzenetére


superxaba
tag

Adathalászat (phising)?
[link]

Nem a részvétel a fontos, hanem a győzelem! Not the action, but the victory! www.25ora.ro

(#1027) tusi74 válasza superxaba (#1026) üzenetére


tusi74
őstag

Nem, biztos, hogy nem, mert próbából vettem egy e-bookot, és ugyanez volt. Valószínűleg még mindig tart a technikai probléma az Ebay meg a PayPal között, csak nekem ki adja vissza a pénzem???? Adott róla ki közleményt az Ebay, csak engem nem vigasztal, hogy a pénzem elveszett az éterben.

(#1028) panisz válasza Bash (#1019) üzenetére


panisz
csendes tag

Azért vagyok óvatos, mert nekem nagyon sok problémám származhat abból, ha valami miatt letilt a rendszer, pont ezért kérdezek dolgokat először itt.

A tapasztalat közben meglett, a lényeg, hogy sikerült második kártyaként regisztrálni a külföldi bankkártyát, de nem adta meg hozzá a Paypal a vonatkozó pénzlehívási lehetőséget. Akkor sem, ha az utólag regisztrált kártyát tettem elsődlegessé. Tehát ez nekem nem jött be.

Most jön a második lehetőség, új Paypal regisztrációhoz hozzárendelni a külföldi kártyát és a pénzt mozgatni a Paypalon belül. Itt két probléma lehet:

1. Elképzelhető, hogy a rendszer szigorúan ellenőrzi, hogy az adott IP címről beléptek-e egy másik Paypal fiókba. Ha nagyon szigorúan ellenőriz, akkor ki is tilthat, pl. a Google különböző üzleti ügyeknél ilyen esetben kitilt. Meg tudom oldani, hogy különböző IP címekről lépjek be, de azért szükségem van erre az infóra. Tehát, használ-e valaki kettő vagy több Paypal fiókot és be szokott-e lépni ugyanarról az IP címről? Van-e valami észrevétel az ügyben?

2. Ha eltávolítom a most hozzáadott kártyát, akkor ezt tudom-e regisztrálni újból egy másik Paypal regisztrációhoz?

[ Szerkesztve ]

(#1029) koxx válasza tusi74 (#1025) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

(#1030) tusi74 válasza koxx (#1029) üzenetére


tusi74
őstag

És mi lett a vége????? A pénzed visszakaptad?

(#1031) koxx válasza tusi74 (#1030) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Áhh, sajnos semmi. OTP-nél, paypalnál semmi nyoma. Azt se tudom hol kezdjek róla kérdezősködni. Csak a 2. tranzakciónak lett eredménye, de 2x vonta le a pénzt. :(

Pár hete vettem egy nadrágot ~40$-ért, de vmi hiba miatt nem tudtam fizetni, a pénzt levonta, tranzakció sikertelen, de pár perc után jött egy sms, hogy a pénz visszakerült a számlára.

(#1032) tusi74 válasza koxx (#1031) üzenetére


tusi74
őstag

Azért ez nagyon borzasztó. Én 3x próbáltam kifizetni, azaz 3x3200 Ft=9600 Ft simán eltűnik az éterben? Na a PayPalban sem bízok ezután. :(((

(#1033) Kaoru válasza panisz (#1028) üzenetére


Kaoru
aktív tag

ezt nem játszanám el, az ip-n kivul nezik a cookie/cache-t, a bongeszo infojat, a gepidot, es a tobbi. ha trukkozni probalsz egybol tesztre raknak.
Engem amikor egy nagyobb vasarlast csinaltam, meg fel is hivtak, h en akartam-e vasarolni :)

Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN

(#1034) superxaba


superxaba
tag

És most akkor mi van?
Lehet nyugodtan vásárolni Paypalon keresztül vagy nem?

Nem a részvétel a fontos, hanem a győzelem! Not the action, but the victory! www.25ora.ro

(#1035) koxx válasza superxaba (#1034) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Lehet, még mindig ez a legbiztonságosabb netes fizetés. Néha (mint mindenhol) itt is előfordulnak problémák.

(#1036) tusi74 válasza superxaba (#1034) üzenetére


tusi74
őstag

Én már egyáltalán nem bízok benne. :((( Jelentkezett valaki az angol Ebay fórumán, hogy a vevője ugyanígy járt. Várom nagyon a Paypal válaszát.

[ Szerkesztve ]

(#1037) tusi74 válasza koxx (#1035) üzenetére


tusi74
őstag

De ez anyagi kárt okozó probléma. :(

(#1038) koxx válasza tusi74 (#1037) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Perpillanat van jobb lehetőségünk az ebayes vásárlásoknál?

(#1039) tusi74 válasza koxx (#1038) üzenetére


tusi74
őstag

Nincs, de egy ilyen volumenű cégtől elvárnám, ha hiba van, azt jelezné a felhasználóinak.

(#1040) panisz válasza Kaoru (#1033) üzenetére


panisz
csendes tag

Köszi, szerencsére meg tudom oldani, hogy különböző gépekről, különböző IP címről lépjek be, akár egyszerre is. A lényeg, hogy erre figyelni kell. Most még arra az infóra van szükségem, hogy ha eltávolítok egy kártyát, akkor ezt utólag hozzá lehet-e rendelni egy másik Paypal fiókhoz?

(#1041) koxx válasza tusi74 (#1039) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ez igaz.

(#1042) tusi74 válasza koxx (#1038) üzenetére


tusi74
őstag

Viszont írtam az eladónak, hogy nagyon szeretném a terméket, de valamiért nem fogadja el a PayPal így. Levette az immediately payment required opciót, normálisan megvettem, majd kifizettem, és úgy viszont simán ment. Ezek szerint ezzel az opcióval van a gond.

(#1043) tusi74 válasza koxx (#1031) üzenetére


tusi74
őstag

Én viszont ma "kiokosodtam", és úgy néz ki, hogy 7 nap múlva visszakapom a pénzem. Ma bementem egy OTP-be, ahol azt tanácsolták, hogy hívjam fel a bankkártya reklamációt, ami nem azonos az OTP-Direkt telefonszámával, mert itt ülnek az igazi profik. Így is lett. Felhívtam, megtalálta a férfi a zárolt tételeket, és most jön a lényeg, hogy beadhattam így telefonon keresztül egy előzetes számlareklamációt, ami annyit jelent, hogy a 14 nap helyett már a 7. napon visszakapom a pénzem, ami így hónap végén nem mindegy.
Nekem annyiban volt könnyebb dolgom, hogy nagyon friss a dolog, és a tegnapi tételeket, ahogy diktáltam, tudtam mondani, melyik a hibás. Mert rögzítik tételenként a reklamációban. Én a helyedben tennék egy próbát, ha még pontosan emléskzel melyik nap történt, és mekkora kb. az összeg.

(#1044) koxx válasza tusi74 (#1043) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Köszi, megpróbálom. Ha minden igaz vissza tudom nézni mikor történt pontosan, mert nekem is azonnali fizetést kért. Az nem gond, hogy régen volt?

senior tag lettem :))

[ Szerkesztve ]

(#1045) tusi74 válasza koxx (#1044) üzenetére


tusi74
őstag

Ha megtalálja, akkor nem hinném, hogy gond lenne. Ilyen formában rögzíti, hogy 2007. november 21. 18:03 stb. Mivel én még 2x megpróbáltam, ezért 3 hibás tétel van. Akivel én beszéltem, nagyon tudta a dolgát. A kártyaszámot fogja kérni, nem a bankszámlaszámot, és kéri még a személyi igazolvány számot is a beazonosításhoz, úgyhjogy készítsd elő. A telefonszám: 06-1-3666000.

Gratula a senior tagsághoz!

[ Szerkesztve ]

(#1046) koxx válasza tusi74 (#1045) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Köszönöm, holnap felhívom.

(#1047) DieHard


DieHard
senior tag

sziasztok. egy kis help kellene. még az elején elakadtam a dolognak. megvan a paypal accountom, hozzáadtam a kártyámat, de hogy tehetek fel pénzt? lehet amatőr a kérdés, de nem nagyon értek hozzá. köszi

(#1048) Flashcash válasza DieHard (#1047) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Bal oldalon fent beírod ezt "feltenni".

(#1049) DieHard


DieHard
senior tag

köszi a segítséget, ;)

már megint elfeljetettem hogy magyarországon élek :( itt semmi se olyan mint normális helyeket.

[ Szerkesztve ]

(#1050) koxx válasza tusi74 (#1045) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Beszéltem az ügyintézővel, elmondtam a problémát, felvettek egy reklamációt, remélem sikerrel járok és visszakapom a pénzem. Szig. számot nem kért.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.