Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22551) OPiiPO válasza Zilko87 (#22550) üzenetére


OPiiPO
addikt

szerintem ez eléggé necces, ha nem akarsz a beállításokkal szórakozni, belenagyítgatni, stb. akkor lehet nem az OLED lesz ide jó . . .

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#22552) Zilko87 válasza OPiiPO (#22551) üzenetére


Zilko87
tag

Igen, valahogy én is ezt érzem, ezért is kértem tanácsot. Mivel hosszú távra tervezek, lehet hogy elengedem az OLED-et. Viszont az is fájó pont, hogy a qled-ért is elég sokat elkérnek, talán egyetlen pozitívuma az oled ellen a tartóssága lehet. Egyébként vannak itt a fórumon olyanok, akik legalább 1-2 éve egy Oled tv-t használnak? Ők hogyan és mire használják?

(#22553) sakal83 válasza Zilko87 (#22552) üzenetére


sakal83
addikt

Sony 55xf9005 olcsobb es nagyon jo tv ha nem szeretnel oledet. Az is qled csak a sonye es olcsobb mint a samsung q8. A legjobb led tv jelenleg arertekben. Amire Neked kell 100%ban eleg meg sok is.

330k a sony markaboltban es szerintem a mediaban is jo aron lesz holnaptol.

[ Szerkesztve ]

(#22554) Zilko87 válasza sakal83 (#22553) üzenetére


Zilko87
tag

Köszi, megnézem ezt is akkor. Tudom hogy ide off, de mely gyártók használnak még qled-et? Eddig azt hittem csak a samsung, de tesóm most vett egy 65" TCL U65X9006-ot és az is szintén qled.

[ Szerkesztve ]

(#22555) alaves válasza V.T. (#22548) üzenetére


alaves
addikt

Értem, 75"-nél 6m-ről úgy kb. 720p felbontású dolgok lesznek jók. 1080p-nél már 3,5m-re, 2160p-nél meg 2m-re kellene ülni (feltéve ha jó a szemed v. a szemüveged).

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#22556) daneel_hu válasza Zilko87 (#22550) üzenetére


daneel_hu
addikt

Évente 1x van Snooker VB, az is két hétig. :)

Szerintem tök mindegy mit és hogyan állítasz, előbb-utóbb egy ilyen piros flekk kikezdi az oledet, még 20-as oled fénynél is. (logo luminance high beállítással is)
Elképzelhető, hogy évente 3-4 hetet nézed összesen, akkor kibírja 2-3 évig és nem látszik, de valamikor elkezdődik a degradáció, és mivel azon a részen full piros pixelek világítanak, ez elkerülhetetlen.

Mondjuk teszteken 100*as oled fénnyel, de taccsra vágták CNN-el, vagy SKY tv-vel. (Good Morning Britain?)
2-3 hónap és jelentősen látszik a fakulás.

Az biztos, hogy MI itt a topikban nem fogunk tudni 100%-os tanácsot adni neked erre.
Egyelőre a beégést is cseréli az LG. Más gyártóknál nincs tapasztalat. Ha jól emlékszem LG esetén mindenkinél orvosolták a hibát.

[ Szerkesztve ]

(#22557) Secretknight válasza Zilko87 (#22554) üzenetére


Secretknight
aktív tag

és 342 e ft?? Bakker de olcsóóóó

(#22558) sakal83 válasza Zilko87 (#22554) üzenetére


sakal83
addikt

A tcl is de hanyagolnam. 50hzes az a tv. Nem az igazi. A sonynak van meg es triluminos kijelzonek hivja. Az xf90 direkt ledes va es 100hzes tv jo mozgasmegjelenitessel es jo fenyerovel. Ha valaki oled fele kacsingat de fel tole annak ez a modell ajanlhato. Persze nem oled de egy nagyon jo led tv.

[ Szerkesztve ]

(#22559) sakal83 válasza daneel_hu (#22556) üzenetére


sakal83
addikt

Latom elinditottad a plazma topikban is az oled elleni hadjaratodat. Nem ertem miert jo ez Neked. De ha nem tetszik vegyel lcd-t vagy amit szeretnel. Tobb szazezernyi ember gondtalanul hasznalja az oledet. Amit Te nyomatsz az mar hiszterikus es ertelmetlen. Ha valami nem tetszik eladod es veszel ami tetszik.

Ne vegyed tamadasnak nem annak szanom. De a plazma topikban gyakorlatilag kijelented hogy az oled elbukott mert tonkrement a tvd es nyomd az iget a 20as oled fenyrol meg zoomolasrol meg a tobbi baromsagrol kozben teljesen normalis erdeklodoket a hangulatkelteseddel elriasztassz. Javaslom a milyen tvt vegyek topikot vagy nyiss egy VS topikot szerintem mert ez minden csak nem az oledhez tartozo temak...

Csak jelzem egy 1;5 eves oled van elottem amin napi 3-4 ora tv megy 55os oled fennyel nincs zoomolva es lon nincs beeges nem volt degradacio. Erre mi a magyarazat? Komolyan kerdezem.

[ Szerkesztve ]

(#22560) dh66e


dh66e
veterán

Nyugalom Uraim ,nyugalom!

Érdekes az MM árazási technikája ma hívott öcsém hogy bent volt tévéket nézett.55" B8 és a C8 is ugyanabban az árban van.(500k) :F

[ Szerkesztve ]

(#22561) sakal83


sakal83
addikt

Csak halkan jegyzem meg; hogy 4 eves a topik osszesen 896szor van leirva a beég szó. Ebből az elmúlt egy évben 756szor:) szerintem egy kezemen ossze tudom szamolni hogy hany embernek egett be a tvje:)

Elég árulkodóak a számok. Szerintem itt legalább az oled tulajoknak nem kellene a negatív hypeot kelteni.

Mindenki hasznalja az oledjet egeszseggel :R

(#22562) daneel_hu válasza sakal83 (#22559) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Ne vegyed tamadasnak nem annak szanom. De a plazma topikban gyakorlatilag kijelented hogy az oled elbukott mert tonkrement a tvd es nyomd az iget a 20as oled fenyrol meg zoomolasrol meg a tobbi baromsagrol kozben teljesen normalis erdeklodoket a hangulatkelteseddel elriasztassz. Javaslom a milyen tvt vegyek topikot vagy nyiss egy VS topikot szerintem mert ez minden csak nem az oledhez tartozo temak.."

1 user vagy ahogyan én is. 1 vélemény, 1 tapasztalat.
Viszont ha olvastál volna a sorok között, akkor a véleményem a plazma topikban a 2016-os szériára vonatkozott.
Legközelebb figyelmesen olvasgass mielőtt ráhúzod a másikra a vizes lepedőt.

A 2016-os szériával gond van, ezt csak a vak nem látja.
Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenkinek baj lesz a tévéjével de nagy arányban problémás a 2016-os oled.

(#22563) janos666 válasza V.T. (#22548) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nem azzal szokott baj lenni, hogy volt-e előtte rosszabb, hanem hogy volt-e már utána jobb. Visszafelé nehezebb lemondani arról, amit egyszer már megszoktál. Vagy másképp mondva akkor tudod igazán érezni azt, hogy miben volt jobb valami, ha elveszed, és visszatérsz az előzőhöz.

Alig egy éve még az 55" OLED is a 600k-t nyaldosta. Körülötte sok hasonló "prémium" műszaki cucc mind drágul, miközben ez engedett az árából (lassan megint ott leszünk, hogy pár kacat többet ér fél éves használtan, mint amiért bontatlanul megvetted).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#22564) sakal83 válasza daneel_hu (#22562) üzenetére


sakal83
addikt

Mire alapozod, hogy "nagy arányban problémás a 2016-os oled"?

Azt értem, hogy a Tied tönkrement az általad jónak tartott, szerinted a készüléket óvó beállítások mellett, így a Te szemszögedből nagy a meghibásodási arány, de a fórumon itt ilyen tapasztalat elenyésző.

Jelzem a sokat hangoztatott óvatos beállítások mellett jött elő a hiba, így nem érdemes szerinted átgondolni az állandóan a beégés ellen javasolt rendkívűl visszafogott beállításokra vonatkozó tanácsok visszafogását? :) Hisz ezzel a beállítással ment tönkre. Ez tény, így minden csak nem bizonyított, hogy lassan 0-ás OLED fény és zoomolás, és ne nézz TV műsort a TV-n tanácsok már enyhén nevetségesek...

Tényleg nem támadásból írom, de mint az előző hsz-ben említett beégésekkel foglalkozó hozzászólások megsokszorozódtak az elmúlt évben, és ha így folytatódik ez a "hisztéria" az minden, csak nem építő.

Létezik a beégés, senki nem tagadja, és senki nem tudja, hogy lehet megóvni, a beeállítások mindenekfelettisége épp Nálad dőlt meg, de nagyon :U . SZERINTEM simán sokszor csak a panel egyedi hibája okozza a hibajelenséget. Nekem is cseréltek panelt nem beégés miatt és az új panelen olyan visszamaradás van, amit soha nem láttam előtte egy OLED-en sem (volt nálam jó pár darab). A szerviz meg is oldja a problémámat, mert maga az ÚJ panel volt hibás, és azonnal jelentkezett rajta a hibajelenség. Jó eséllyel a Tied is egy gyengébb/gyári hibás panel volt.

De ez a hibajelenség csak egy hiba, mint bármelyik műszaki cikk esetében, legyen az LCD, Plazma, erősítő vga stb. Erre van a garancia, ezért érdemes 5 éves garisat választani MINDENBŐL.

[ Szerkesztve ]

(#22565) sakal83 válasza sakal83 (#22564) üzenetére


sakal83
addikt

Ha objektívan megvizsgálnád a hibajelnségedet és esetedet, akkor felül kellene bizony vizsgálni pár olyan alapnak tartott felvetésedet, amelyeket még most is megdönthetetlen tényeknek tartasz, és abból indulsz ki, lehet, hogy tévesen.

Az LG garanciafüzetében található leírásoknak is olyan heves nekiugrás volt itt a topikban, amelyet a gyakorlat megcáfol. Gonsolom senki sem szeretné, ha az LG a 5* hozzáállását megváltoztatná akár ennek a topiknak a negatív hangvétele vagy egy ügyfélnek a topikra való hivatkozás miatt. Az gyakorlatilag a teljes OLED vásárló közönséget kivégezhetné adott esetben. Mert bizony elég lenne a feltételekre hivatkoznia az LG-nek és most Te is nézegethetnél az 1 millás tönkrement TV-d mellett, mert simán kizárható lett volna. A Panasonicnál próbálnák meg sokan a gariztatást kisebb képi hibákra hivatkozva :) Az én Pana LCD-met nemhogy megcsinálták volna, hanem 1 hónap múlva karcos kijelzővel hozták vissza...

Szerintetek nem nézik a LG munkatársai ezt a topikot? Remélem nem, mert ha igen, az bajos lenne. Legalábbis én vezetőként a szervizelést felülvizsgáltatnám...

+ egyre többen pártolnak el az OLED-től (Milyen TV-t vegyek topik) a beéégés rémhírének terjedése miatt annak ellenére, hogy köröket ver ár-érték arányban egy felsőkategóriás LCD-re

Többet nem offolok:)

BUÉK előre is!

[ Szerkesztve ]

(#22566) Callisto válasza sakal83 (#22565) üzenetére


Callisto
őstag

a fórumon itt ilyen tapasztalat elenyésző (Az a bizonyos orr... mintha csak ez a fórum lenne és csak fórumok lennének és az lenne a mérvadó...)
Létezik a beégés, senki nem tagadja + beéégés rémhírének (No comment)
Legalábbis én vezetőként a szervizelést felülvizsgáltatnám... (Éppenhogy a vezetők engedélyezik. Belső infó...)
köröket ver ár-érték arányban egy felsőkategóriás LCD-re (Nekem volt mindkettő...)

Vicces ember vagy. Mindig megmosolyogtatsz, nem is kell már szilveszterre Hofi Géza.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#22567) sakal83 válasza Callisto (#22566) üzenetére


sakal83
addikt

Ha tudod a belső infókat, annak örülök, és kérlek tájékoztass minket világosan pontokba foglalva a beégésrekről, mi okozza, hogy lehet elkerülni, hogy lehet csökkenteni, cserélik-e, ha igen meddig, mikor nem fogják cserélni, milyen beállítások és használat a javasolt. Milyen arányú a beégés meghibásodása az értékesítéshez viszonyítva stb.

Sokat segítene azon, hogy ne mosolyogtassalak meg, és a többi fórumozót is megnyugtathatnád, hogy NE legyen több irrelváns szó a beégésről. Akár a topikösszefgolalóba is bele lehetne tenni, hogy ha kérdésként merül fel, lehessen rá hivatkozni, ezzel elkerülve a felesleges köröket.

Várom megtisztelő válaszodat, szerintem a több fórumlakó is örömmel venné! :R

[ Szerkesztve ]

(#22568) dgyuri0123 válasza sakal83 (#22567) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Szerintem olvasd el a legutóbbi 10 év tapasztalatait a plazma fórumon és megkapod a választ szinte az összes kérdésedre. Nekem nagyon unalmas már ez a téma. :)

"csak a zene van"

(#22569) sakal83 válasza dgyuri0123 (#22568) üzenetére


sakal83
addikt

Nekem is. Azt jeleztem, csak hülye voltam és válaszolgattam:)

(#22570) daneel_hu válasza sakal83 (#22567) üzenetére


daneel_hu
addikt

A topikösszefoglalóban elég sok minden benne van, amit fentebb nevetségesnek találtál.
Pl. az SDR-tartalom esetén a 20-40-es oled fény. Ez nem azért ennyi mert így nem ég be, hanem azért mert így jó a kép. 20-as sötét szobában, 40-50-es világos szobában.

Ugyan mostanában nem olvastam bele részletesen, plusz azóta lehet Jani frissített is, de az oled egyik hátrányaként van megfogalmazva a képvisszamaradás, amelynek a javíthatatlan verziója a be(ki)égés.

A 2016-os széria vagy azért érintett mert a legtöbb megvásárolt 2016-os már legalább 2 éve üzemel, és egyszerűen öregednek a készükékek, vagy szimplán nem volt tökéletes ahogy legyártották.

Az is elképzelhető, hogy maga a széria jó, és csak bizonyos panelekkel van gond.
Ennek viszont ellentmond a magas meghibásodási arány. Mivel a topikban kevés 2016-os oled tulaj van, ezért engedd meg, hogy ne tekintsek reprezentatív mintának rá.

Avforums-on sokkal többen vannak, van egy szavazás ott 2016-os és 2017-es tulajok is voksoltak, van-e ilyen vagy hasnoló gondjuk. 2017-eseknél közel 170 tulajdonosból 9 jelzett beégést, 2016-osok közül szintén 160-ból 51(!). Azért az baromi magas arány, kár lenne elbagatellizálni.

De Strezinek is igaza van, hogy amennyiben nincs bajod, valószínűleg nem fórumozol, tehát biztosan nagyon sok olyan készüléktulajdonos van akinek nincs problémája. Viszont kezdetleges képvisszamaradást nem vesz észre senki hacsak nem vörös tesztképeket nézeget. :)

(#22571) dh66e válasza dh66e (#22560) üzenetére


dh66e
veterán

Na most már értem miért nyomták fel az árát a B8-nak.A mától kezdődőtt akció miatt.(455k).

Viszont ahogy látom már csak a telekomnál van az 5 év gari.

(#22572) Hubba12


Hubba12
senior tag

Sziasztok!
"Az OLED kijelzők esetén is (plazmákhoz hasonlóan) van egy hozzávetőlegesen 100-200 órás "bejáratási idő" (az első használattól kezdődően). Ezen időszak alatt érdemes fokozottan kerülni a (főleg kontrasztos kontúrokat tartalmazó) statikus tartalmakat, és lehetőleg a teljes képet kitöltő, állandóan változó tartalommal használjuk. Emellett bánjunk kiemelten óvatosan a HDR tartalmakkal (főleg az ilyen játékokkal)."

Ez mennyire reális egy LG OLED55B8PLA tv-nél? Mert én kifejezetten ps4-prohoz vettem és nagyon érdekel a HDR.

Csak az ASUS!

(#22573) energomatt válasza Hubba12 (#22572) üzenetére


energomatt
senior tag

Szerinted ezt mi, hogyan tudnánk megállapítani, hogy ez mennyire reális?

(#22574) renatto válasza Hubba12 (#22572) üzenetére


renatto
őstag

Én pont emiatt vettem a B7-et, így 4k HDR filmekkel és XboxOneX-el használtam első perctől...és ez később sem igazán változott, legfeljebb nem HDR film/játék ment rajta, tévé adás meg szinte alig...

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#22575) dh66e válasza energomatt (#22573) üzenetére


dh66e
veterán

Gondolom tapasztalatokat vár a kolléga és nem viszont kérdéseket. :(((

(#22576) energomatt válasza dh66e (#22575) üzenetére


energomatt
senior tag

Gondolkodás nélkül válaszolsz? Te honnan állapítanád azt meg, hogy a bejáratás mennyire fontos a saját tapasztalatid alapján? Volt itt erre bárkinek több OLED TV-je, amit így is meg úgy is kipróbált és legalább 4 évig használta őket párhuzamosan? Mondjuk 2018-asokat? Mert ez lenne a minimum hozzá.

(#22577) dh66e válasza energomatt (#22576) üzenetére


dh66e
veterán

Akkor válaszoljon valaki neki 4 év múlva?
:W

Finoman fogalmazok,túltolod ezt a dolgot.Kb zárható lene a topik mert a beállítások is egyénfüggőek sok esetben ara sem kell tanácsokat adni. :F
Majd valaki jelentkezik aki elmondja hogy használta a B8-at HDR-re.

[ Szerkesztve ]

(#22578) energomatt válasza dh66e (#22577) üzenetére


energomatt
senior tag

4 év múlva se, ki fog ezzel kísérletezni több TV-n? Erre a kérdésre az a válasz, amit írtam.

(#22579) dh66e válasza energomatt (#22578) üzenetére


dh66e
veterán

Ennek így sajnos nincs értelme. :(

(#22580) cyber86


cyber86
őstag

Sziasztok. Még mindig azzal a problémával küzködök, hogy ha pc-ről játszok le 4k hdr filmet akkor nagyon sötét a kép de ha a tv lejátszóján akkor hibátlan és nem tudunk rájönni az uhd filmek topikban a hibára, hogy most a tv-n kéne még valamit beállítani vagy a pc-n. Csináltam képeket a tv menüjéről.






























És bocsánat, hogy tele pakoltam képekkel a topikot :B

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#22581) Grande Ale válasza Hubba12 (#22572) üzenetére


Grande Ale
őstag

Én nézek rajta mindent, nem foglalkoztam ilyesmivel. Az enyém is új.

(#22582) Hubba12 válasza energomatt (#22578) üzenetére


Hubba12
senior tag

Semmi gond uram igaza van :R

Azt szeretem volna tudni valaki használta e a HDR-t egyből és emiatt vett e észre valami problémát, de ha nem akkor én majd szétbombázom 12-óra ps4-pro HDR játékal meglátom mi történik:) Ha szétmegy akkor le írom majd ide.:)

(#22581) Grande Ale válasza Hubba12 (#22572) üzenetére: Köszönöm a választ én sem fogom kimélni. :R

[ Szerkesztve ]

Csak az ASUS!

(#22583) Bakus válasza Hubba12 (#22582) üzenetére


Bakus
tag

Nyugodtan használd a HDR-t első perctől fogva (én is így tettem), de SDR-nél tartsd be az összefoglalóban leírtakat.

"A víz örök, de a gép változik"

(#22584) renatto válasza Hubba12 (#22582) üzenetére


renatto
őstag

Nem rég volt 1 éves a tévé és még IR-t sem láttam...

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#22585) Hubba12 válasza Bakus (#22583) üzenetére


Hubba12
senior tag

Köszönöm mindenkinek a segítséget:) :R Megfogadom:)

[ Szerkesztve ]

Csak az ASUS!

(#22586) KorLaci


KorLaci
tag

Üdv !
Megvan az “örömöm”. Voltak nálunk a rokonok család látogatáson. Mire észrevettem, a rokon két éves gyereke már bőszen tapogatta a zsíros kezével az 55B7V kijelzőjét. Azt hittem szívrohamot kapok. A gyerek nagy tudású anyja, meg csak nézte az “ügyes” gyerekét, hogy mit csinál.
Az lenne a kérdésem, hogy mivel lehetne letakarítani a zsírlenyomatokat.
Köszi a segítséget, és mindenkinek Kellemes Ünnepeket !

(#22587) energomatt válasza Hubba12 (#22582) üzenetére


energomatt
senior tag

Természetesen ezt nem úgy kell érteni, hogyha nincs az ajánlott módon bejáratva a TV az azonnal meglátszik beégés formájában, hanem ez később jelentkezik majd jó eséllyel. Lehet, hogy csak 1-2-3 év múlva, vagy talán még később. Az ajánlásokat betartani sosem körtelező, de mindig érdemes, főleg, ha azok gyári ajánlások. Ez egy általános szabály. A 2018-as OLED-ekkel senkinek sem lehet ebben a kérdésben komolyan vehető tapasztalata ez értelemszerű.

(#22588) Hubba12 válasza energomatt (#22587) üzenetére


Hubba12
senior tag

Így van nem is vitatom ezt:) :R

Csak az ASUS!

(#22589) sakal83 válasza KorLaci (#22586) üzenetére


sakal83
addikt

Ronggyal. Ha nagyon alapos vagy akkor monitortisztito spray plusz mikroszalas torlokendo

(#22590) renatto válasza KorLaci (#22586) üzenetére


renatto
őstag

A jó rongy sokat számít, amúgy csak folyamatosan elkened. Én simán rálehelek, majd törlöm és addig ismétlem amíg el nem tűnik az egész. Így még sosem karcoltam össze tévét.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#22591) Pro Koryak válasza renatto (#22590) üzenetére


Pro Koryak
addikt

De lehelés előtt nem árt egy kis pálesz... :U

(#22592) cyber86 válasza cyber86 (#22580) üzenetére


cyber86
őstag

Probléma megoldva :)

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#22593) Gtaati válasza dh66e (#22577) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

Nem "egyszerű" a kolléga:) Én is hasonlóan jókat szoktam itt társalogni vele.... Dehát nem vagyunk egyformák:)

(#22594) Gtaati válasza energomatt (#22587) üzenetére


Gtaati
őstag

Na ez mar szimpatikus fórumhoz méltó válasz volt! Sok ilyet még!! ;)

(#22595) ggbuffon1897


ggbuffon1897
őstag

Sziasztok,

Egy 55ös b8al beléptem ma a klubba, kicsit tudatlan vagyok bejáratás terén így megköszönnék némi segítséget pár beállítás terén :)

Pl.

Képi módnak van ilyenkor jelentősége? Alapból ECOn van

OLED panelbeállításoknál a pixelfrissítőnél az első opciót gondolom érdemes aktiválni, miszerint ha ki van kapcsolva akkor frissít akkor kb egy óra alatt végez. A másik az azonnali frissítés. Most mindkettő szürke. Egyébként ilyen kikapcsoláskori panelfrissítésnél 1 óráig nem is nagyon ajánlott bekapcsolni a tvt?

Vagy van még a statikus tartalmakon kívül vmi ajánlott beállítás?

Bocs a láma kérdésekért :)

[ Szerkesztve ]

(#22596) ImACeltic válasza ggbuffon1897 (#22595) üzenetére


ImACeltic
őstag

Hali!

Olvasd el a topic összefoglalóját, valamint eszerint állítsd be a TV-t. [link]

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#22597) energomatt válasza Gtaati (#22594) üzenetére


energomatt
senior tag

Fejlődni járok ide ;)

(#22598) Gtaati válasza energomatt (#22597) üzenetére


Gtaati
őstag

Én is! Pacsi ;) :R

(#22599) viera


viera
őstag

Egy ideje már olvasom a topikot.Most úgy döntöttem,hogy lecserélem a Plazma TV-m egy OLED-re.LG B8-C8 között van különbség képminőség terén?Meg néztem még a Panasonic FZ-800-at.Most a Telekomnál kapnék a B8-ra 5 év garanciát is.

[ Szerkesztve ]

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#22600) sakal83 válasza viera (#22599) üzenetére


sakal83
addikt

A c8at vagy a panat vennem ha a kepminoseg az elso. A c8ban alpha9es proci van es jo a szervizhatter. A panasonic is nagyon jo tv de a szervizhattere nem az igazi. Nekem a pana kepe egyebkent jobban bejon de ez szubjektiv. Szerintem logikusan a c8 a jobb deal.

A b8 c8 viszonya az alpha 9es prociban ter el ami fejlettebb mint a b8ban. Ha 50knal kevesebb az arkulonbseg akkor c8 szerintem. De az 5 ev gari viszont erosen plusz pont a b8 mellett. Nagyon erosen. Nekem ugydonto lenne:)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.