Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84151) Synthwave válasza nuke7 (#84143) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ha a tapasztalat (amihez valamennyi eredmény is tartozik) és a belfeccölt idő nem számít semmit, akkor minek van ez a topik? Vagy minek van bármilyen topikban összefoglaló?

Te először kérdezted, hogy "Jó szenzor van benne, jó forma - mi kell meg?".

Erre válaszoltam, hogy

- bazári kinézet elhagyása
- merev a kábel (Ez még akár videón is átjön, nem? Nem kell hozzá kézbe fogni – amúgy meg honnan tudod, hogy nem volt hozzá már szerencsém? Csak nem te is feltételezel?)
- nehéz

A szenzorról vagy a tepsis-palmos formáról szó sem volt, ezek közül egyik sem volt a "vallatószékben". A 3310 ugyan nem high-end érzékelő, de használhatónak számít komolyabb célokra is, igaz ez a használhatóság erősen függ a lencsétől és a firmware-től is, ami meg már rágcsálónként változik/változhat.

Az első pontom, mint ízlés, maximálisan szubjektív dolog, de szerintem ez elég olcsó/bazári hatású/komolytalan benyomást kelt:

Hozzáteszem mégegyszer, hogy szerintem, és nem a piros/fekete szín vagy a hüvelyküjj- + gyűrűs- és kisujjtámasz miatt. Abban is biztos vagyok, hogy ezzel a gondolattal nem vagyok egyedül, de ez most irreleváns.

Az megint más kérdés, hogy ha sok cucc megy át a kezeid között (és közben sok fullos ketyerét is használsz huzamosabb ideig, érdeklődsz a téma iránt, megbízható helyekről informálódsz), az ilyesmi megjelenésű stuffok általában nem számítanak annyira jó ómennek.

Kivétel lehet, ezt soha nem is vontam kétségbe, vannak ritka kis drágakövek a szénkupacban. Az viszont biztos, hogy alapvetően a Speedlink nem a minőségi, igényes termékeiről ismert, remélem, ezt azért nem vitatod. Már az is egy nagy red flag, hogy a gyártói oldalon nem specifikálnak fontos részleteket, noha megesik, hogy a félelem abszolút fölösleges volt (nézd meg mondjuk a G-Wolves oldalát; legszívesebben elsírnád magad, olyan ijesztő – mint egy kínai scam site a 2000-es évek elejéről :DDD). Mindemellett az is igaz, hogy az utóbbi ~2 évben már nem kell tartani annyira a "dzsunka" vagy teljesen ismeretlen márkák (ebben a 2 évben megjelent) eszközeitől, mint amennyire korábban kellett, de azért az ördög nem alszik.

Az is egy tény (és nem saját projekció), hogy a súlyozhatóság soha nem a csodacuccok ismérve volt, de a kitartó marketing bullshit az évek alatt megtette a hatását és sokakat bevont bűvkörébe (nyilván 95 százalékban nem a terminátorokat és terminátor palántákat). Szerencsére az utóbbi 2-3 évben végre egy értelmes trend vette kezdetét, és úgy tűnik, hogy nem is fog belátható időn belül alábbhagyni; ezt illene megköszönnünk a FinalMouse-nak. Ez a bekezdés ugyan nem volt tárgya a korábbi dialógunknak, de gondoltam, hogy megemlítem.

A kábelt letudtam annyival, hogy még ha merev is, egy ezresből bőven megvan a paracord, szóval igazából nem lényeges, nem tétel, nem deal breaker szempont. Ettől elvonatkoztatva gyárilag is jöhetne valami könnyű, igencsak flexibilis madzaggal.

A 110 gramm nehéz, és bár a tömegpreferencia is szubjektív, attól ennyi még nehéznek számít, és ez ismét nem saját idea, attól függetlenül, hogy magamtól is erősen így gondolom (FPS-re meg főleg, egyszerű fizikai miatt is; a könnyebbnél kisebb a tehetetlenség, kevesebb a súrlódás, kevesebb energiabefektetést igényel a mozgatás, és minél kevesebbet nyom valami, annál inkább érzed a karod meghosszabbításának, mintsem egy eszköznek, amit fogsz – ha alapvetően precíz kezeid vannak, jó a szem-kéz koordinációd, csak magadat szivatod a plusz tömeggel).

Azt is hozzátettem, hogy kb. ez a 110 gramm az a tömeg, ami még az "észszerű" határon belül van, annak a legfelső szintje, de az megint egy másik lapra tartozik, hogy szimplán tudom, hogy akik durván skillesek, azok 10-ből 9-szer a (jóval) könnyebbet fogják keresni. Egyrészt mert én is eléggé kompetitíven toltam 2018-ig a dolgokat, másrészt aktívan kivettem a részem a vonatkozó communityben, és sok prót/semi-prót (meg a en bloc a legtöbb high skillert) "személyesen" is ismertem, az olvasott interjúk vagy periféria listák csak kiegészítés volt, nem az infószerzés egyedüli módja. Értsd ha például érdekelt, hogy valaki mit használt, akkor nem a netet bújtam hitelesnek látszó forrás után, hanem ráírtam, és megkérdeztem tőle.

Nyilván nem mindenki hárdkór vadpuffogtat egész nap és/vagy jók az ízületei, ráadásul nem is érzi nehéznek a 110 grammot. Ha ezek mellett meg tudja kényelmesen fogni a patkányt, nem zavarja a kissé vérpistás dizájn (itt megkövetem magam, mert inkább kétpálcás, mint egypálcás, mivel sokkal GÉMERESEBBEKET™ is találni bőven, ez annyira nem vészes ilyen szempontból), a kábelt cseréli vagy ignorálja, akkor teljességgel szíve joga, hogy mire költi a nehezen megkeresett pénzét, hajrá.

Te rákérdeztél, hogy mi kellhet még, én válaszoltam, sőt, még csak nem is tudtam le egy mondattal, hanem kész Háború és Békét gépeltem eddig, mint ahogy azt magad is láthatod. Hülye szokás tudom, mert megesik, hogy csak magamat szivatom, hogy ennyi időt beleteszek.

"értem, tehát a világon csak azok a jó egerek amik a listában vannak. logikus. "

Nem, nem ezt jelenti, a logikád hibás. Azt jelenti, hogy azok az egerek alaposan (némelyek évek alatt) ki vannak tesztelve és utána vannak járva olyan emberek által, akik pontosan tudják, hogy mit csinálnak, nem nyerészkedni akarnak rajtad, ráadásul ez az egyik hobbijuk is. Ebből kifolyólag szakmai szempontból jóval hitelesebb/megalapozott ajánlásoknak tekinthetők a táblázatban lévő bejegyzések, mint a random használd ezt meg azt az ilyen-olyan alsókategóriás gyártótól. Illetve a hasraütés és az educated guess között óriási különbség van. Általánosságokról beszélünk ugye. Ennyi és nem több, szerintem ribizly is így gondolta.

Az interneten található egértesztek túlnyomó százaléka amúgy meg egy vicc (az angol nyelvűeket is bőséggel beleértve), és akik tényleg otthonosan mozognak a témában, azok ezt tudják. Van néhány hiteles forrás, de nem lehet velük Dunát rekeszteni. Magyar viszonylatban konkrétan ez a topik, szeretném hinni, hogy az utóbbi ~3 év PH!-s egértesztjei, meg egy-egy topiklakó LOGOUT blogja, még ha valamiért irritáló is lehet ezt elfogadni – én többről itthon nem tudok, viszont ha te igen, akkor tényleg ne tartsd magadban, mert minden ide betévedő vagy itt lézengő user profitálna belőle!

/wall of text off

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84152) Synthwave válasza ferni (#84148) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Egyáltalán nem kukacoskodás; ezek racionalizált, kontextusba helyezett dolgok.

Minden éremnek két oldala van.

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84153) nuke7 válasza ribizly (#84149) üzenetére


nuke7
veterán

mármint ilyen mérés? :F

https://youtube.com/user/nuke7

(#84154) nuke7 válasza Synthwave (#84151) üzenetére


nuke7
veterán

Akkor normális kinézetű ergo egér szerinted nem létezik. Ezzel kellett volna kezdened, innentől akkor tökmindegy a többi és akkor értem, hogy miért mondod amit:K

"értem, tehát a világon csak azok a jó egerek amik a listában vannak. logikus. ". - ez nem neked szólt, te nem is írtál ilyet.

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#84155) ferni válasza nuke7 (#84154) üzenetére


ferni
őstag

Az itt a baj, hogy jelenleg elfelejted, hogy működik ez a topik.

Sajnos lehetetlen valakinek az interneten tökéletes egeret találni, még akkor is, ha minden létező infót megtudunk és megkérdezünk, mert semmi nem ad vissza egy személyes próbát vagy hogy használja 1-1 napot.
Viszont az évek alatt jöttek szempont rendszerek, ami alapján nagyjából be lehet lőni, hogy körülbelül jó lesz-e az egér és ritkábban olvasol itt olyat, hogy egy ajánlás totálisan mellé ment, minthogy sikerült.
Márka, switch, szenzor, anyaghasználat, kábel, qc mennyire stabil, szoftver, egértalp, egérformája, grip stb stb stb stb
A megtudott infókból és az általunk ismert egerekből, amelyeknek tudjuk a fenti infóit lehet ajánlani kb egy egeret.

Én elhiszem, hogy nagyon bejön neked az az egér és tökéletes passzol a kezedhez, a forma nagyon fontos, de a tied csak 1 vélemény, míg a többi egérről mindig van több vélemény, max nem írják már le az emberek, mert 1 valaki ezt megtette már.
Itt egy általános egérajánlás történik, mert mást nem lehet és egész hatékony a dolog, ahogy látom, de ebbe ha tetszik ha nem nem fér bele egy olyan ajánlás, amiről senki semmit nem tud kb és a fenti szempontokban is elmarad mindenben, max hozz mindenből egy közepes szintet vagy még azt se, mert ez tény, ha tetszik ha nem.

Itt van a fórumnak egy nagyjából azonos szempont rendszere, amivel nagyjából mindenki egyetért, aki ajánlgatni szokott, bemondhatod persze, hogy neked nagyon bevált ez az egér, de sajnos sokkal nagyobb rá az esély, hogy egy mellément ajánlás lesz, mint hogy tökéletesen be fog válni az adott illetőnek és ez itt a lényeg és ezért felesleges ilyen egereket ajánlgatni.

Ne vicceljünk már, hogy 2021ben súlyozható egereket ajánlgatunk, tényleg nagyon jó, hogy neked bevált, használd nyugodtan, elhiszi mindenki, hogy neked tökéletes, ebben senki nem kételkedik, de a fentiek tekintetében, ajánlani ne ajánljuk ilyeneket, mert több kárt okoz, mint hasznot hosszútávon és ez itt a lényeg, mert lehet, hogy ő megveszi és boldog vele, de hogy 10 emberből max 3nak fog megfelelni az is biztos és abból 2-nek 100% lenne jobb opció ennél, szóval mint ajánlás egyszerűen nem jó és nincs értelme, mert szerencsére már olyan szintű egereket csinálnak nekünk és nem is keveset, amiket 3-4 éve még elképzelni se mertünk volna.

[ Szerkesztve ]

(#84156) Garsza


Garsza
veterán

Helló!
Segítség/ajánlás szeretnék kérni.
Hosszú évek óta 7 - 8 egy Asus ROG GX1000 egeret használok, betévedtem a topikba és elgondolkodtam a cseréjén. Jól működik de mondom hátha hozna számomra előre lépést FPS játékokba egy újab modernebb egér.
1. 20 000 HuF
2. Igen
3. Igen
4. Játék(változó milyen jellegű) netezés
5. Fingertip
6. 17cm
7. pontos számot per pill nem tudok, de kb. 5 - 6 cm mozdulat lehet egy teljes fordulat jelenleg játékban.
8. Jó volna ha az Asus ROG Strix szeriájából tudnátok ajánlani valamit (funságom miatt), Hüvelyk újnál min 2 gomb (de ha többb jobb), dpi állítási lehetőség gombbal.

[ Szerkesztve ]

(#84157) ribizly válasza nuke7 (#84153) üzenetére


ribizly
veterán

Mérés!
[link]
[link]
[link]

De úgy emlékszem ezek részletesen le vannak írva az összefoglalóban.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#84158) Zaied válasza nuke7 (#84153) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

nuke7
Ez is az, de konkrétan erről van szó például:
A képet loptam ugyan de bárki tud csinálni ilyen tesztet.
Látom már megelőztek, a linkelt oldalon tényleg részletesen van TESZTELVE az egér...

Garsza
Xtrfy M42
G-Wolves Hati S
Coler Master MM710/711
Razer Viper Mini
Glorious Model O-

[ Szerkesztve ]

(#84159) ribizly válasza nuke7 (#84154) üzenetére


ribizly
veterán

Hogyne lenne. Tessék átnézni az ajánlott listát (Mionix Napos 7000/qg, DM Comfy, mm720, ...) meg visszaolvasni!

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#84160) Zaied válasza ribizly (#84159) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Az MM720 nagyon jó, ha teheted vess majd rá valahol egy pillantást :)

(#84161) ribizly válasza Zaied (#84160) üzenetére


ribizly
veterán

Jaaaaaaaaj neeeeeeeeee! :DDD
Gondoltam, hogy egyszercsak valaki belöki elém is.
Ha lesz belőle valami akció, akkor rámegyek, mert az új árán semmiképpen nem megyek rá.
Még mindig reménykedem a G102 és G305 egy újra lightweight kiadásán (könnyített megoldásban, teflontalpakkal, paracord-al (102/203 esetében)). Formára az MM710-en kívül eddig minden elvérzett néhány óra használat után.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#84162) Zaied válasza ribizly (#84161) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Bejöttél véged :DDD
Elpasszoltam az enyémet Synthwave-nek, pedig elutaztam volna nekem úgy is kényelmetlen volt, nagyon jó kis egér. Szubjektív nekem a bevonat a házon nagyon nem jön be. Viszont a kábel és a optikai kapcsoló ebbe a legjobb azok közül amit eddig néztem.
Az jó lenne, én arra gondoltam, hogy veszek egy ilyet és átmókolom [link]

[ Szerkesztve ]

(#84163) ribizly válasza Zaied (#84162) üzenetére


ribizly
veterán

Na szép! :DDD
Majd ránézek.

Ez a nagyobb házba kisebb egér modding igazából eddig csak a G305-nél megy, de annál nagyon. Piranhamouse kb. mindenbe is belepattintotta már. Külön ágazatát növi ki magát lassan. :D

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#84164) Garsza válasza Zaied (#84158) üzenetére


Garsza
veterán

És egy ilyen? Asus Gladius II Origin Felujjított 15000 HuF
Túl nagynak számítana? Vagyúgy általánosságban nem ajánlottak az Asus egerek?

(#84165) nuke7 válasza ferni (#84155) üzenetére


nuke7
veterán

Nem passzol csak nincs jobb meg :(
ami jó lett volna, azt már nem gyártják...

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#84166) Zaied válasza Garsza (#84164) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Egyrészt kicsi a kezed hozzá, másrészt fingertipre nem kifejezetten jó, harmadrészt ha 15 ezres ársávot nézzük akkor Cooler Master MM710 kenterbe veri és megfelel a preferenciáidnak.
Asusnál szeretnél maradni akkor jó lehet neked esetleg a Sica, ROG Strix Impact II(véleményem szerint totális pénzkidobás, ennyi pénzért sok jobb van).

[ Szerkesztve ]

(#84167) luxandras


luxandras
csendes tag

Sziasztok!

Hosszú évek után megadja magát az egerem, egy Logitech MX Revolution. Valószínűleg egy mikrokapcsoló csere segítene, de ez most nem fér bele időben, a tőltője is kicsit sípol már - itt van talán ideje egy újnak.

Visszaolvastam pár oldalt, de nem találtam pont ilyen kérést - szóval előre is köszi a segítséget! :)

1. Mennyi a keret? 30K egy lélektani határ, de ha többe kerül, akkor többe kerül. (Ahogy nézem, többe fog...)
2. Használtpiac játszik? Nem.
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Igen.
4. Mire használnád az egeret? Irodai munka, képszerkesztés, nem FPS jellegű játék
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Palm. Gyűrűsujj a jobbgombóltól jobbra, de még az egér tetején.
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 19,5 cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? Ööö, 800 DPI? :) (Nem szoktam állítani és nagyon ritkán FPS-ezem...)
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) Van egy listám itt lejjebb. :)

Egyéb vágyak fontosabbtól a kevésbé fontosig:
- Legyen nem BT-alapú wireless üzemmódja
- Legyen vezetékes üzemmódja, amikor lemerül, akkor be tudjam dugni és tovább tudjak vele dolgozni
- Szabadon futó görgő
- Ne legyen rácsos
- Ha van RGB világítása, akkor ki lehessen kapcsolni és jegyezze is meg
- Ha lehet, akkor fekete legyen az alapszín
- Ha lehet, minél inkább plug and play működés, kevés driver

Amik felmerültek eddig a fórum olvasás és egyéb ajánlók alapján: Logitech G Pro wireless, MX Master 3, Razer Pro click. Utóbbi kettő nem ajánlásának van valami specifikus oka?

Valami más amit még esetleg ajánlanátok?

Üdv:
Luxa

[ Szerkesztve ]

(#84168) FMiki


FMiki
csendes újonc

Most lehet, hogy megleszek kövezve. De véleményt mondanátok a logitech G502 hero-ról?
Illetve mekkorának számít a mérete? Megfogni nem tudom sehol, csak rendelni tudom.

(#84169) ADAM1337 válasza FMiki (#84168) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Viszonylag nagy egér, de jó szenzor van benne, és ajánlott is.

UAG Metropolis LT MagSafe Apple iPhone 15 Pro Max tok eladó

(#84171) Zaied válasza luxandras (#84167) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Razer Basilisk Ultimate(driver és világítás lehet csak a baj)?
Eléggé le van szűkítve a dolog, kb nincs is ilyen egér amit nyugodtan lehetne ajánlani.MX Master 3, Razer Pro click ezekkel csak a baj van, ha visszaolvasod van pár hozzászólás.
Logitech G Pro Wireless-nek nincs szabadon futó görgője.

[ Szerkesztve ]

(#84172) FMiki válasza ADAM1337 (#84169) üzenetére


FMiki
csendes újonc

Köszönöm szépen.

(#84173) luxandras válasza Zaied (#84171) üzenetére


luxandras
csendes tag

Köszi, azt hiszem kompromisszumok jönnek...

Kicsit alaposabban visszaolvastam célzottan ezekre az egerekre:
- Razer Basilisk Ultimate valószínűleg megfelelne, a LED kikapcsolható és profilban megjegyzi, a driver probléma csak az egyik gépen jöhet elő. A kompromisszum itt a gémer kinézet és nagyon durva ár (50-60K-nél keződik, ahol találtam).
- MX Master 3 nehéz (bár szerintem a mostanim sem könnyű) és ha jól értem, akkor nagyon rosszak a mikrokapcsolók és úgy általában a kivitelezés minősége pocsék
- Razer Pro clickről nem volt sok részletes komment azon túl, hogy még új és a görgője nem az igazi oldalra döntésnél? Miért nem ajánlott még?
- Logitech G Pro Wireless valóban nem szabadon futó görgős

És itt jön be egy kérdés úgy általában a szabadon futó görgőkről, amikre nem adott egészen egyértelmű választ a google.

Van a Logitech "irodai egeres" megoldása, ahol a görgő maga kicsit nehezebb, klikkre lehet váltani a racsnis és a szabadon futó üzemmód között. Amikor szabadon fut, akkor viszont van lendülete, nagyon könnyen lehet végigfutni hosszú doksikon és weboldalakon. A Basilisk egerek a legkisebb ellenállású beállításnál adják ezt az élményt? Hol érdemes ezt kipróbálni? (Összefoglalóban ajánlott Pixelnél ilyen nincs, IPonnál látom pl, hogy sok egér van nekik raktáron.)

(#84174) luxandras válasza luxandras (#84173) üzenetére


luxandras
csendes tag

Eh, a Basilisk Ultimate pont a világítást nem tudja tárolni a profiljában úgy tűnik: https://insider.razer.com/index.php?threads/razer-basilisk-ultimates-on-board-lighting-memory-profiles-default.71274/
Azért ez egy masszív feketepont... :(

(#84175) ocsike82


ocsike82
csendes tag

Sziasztok,

lecserélném a jelenlegi, elég régi egeremet egy minőségi darabra, amiben szeretném a segítségeteket kérni:

1. Mennyi a keret? ~ 25 ezer Ft (nem sajnálom a pénzt minőségre, szóval hajlandó vagyok még megtoldani kicsit ezt az összeget :) )
2. Használtpiac játszik? Nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Nem
4. Mire használnád az egeret? Játék, főleg FPS, általános felhasználás
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Fingertip (legalábbis ez a tippem). Hüvelykujj az egér bal oldalán, mutatóujj a bal egérgombon, középső ujj a jobb egérgombon, gyűrűsujj és kisujj az egér jobb oldalán. A kisujj mögötti "bütyök" az egér jobb hátsó részén támaszkodik fel. Az egész tenyerem nem támaszkodik az egér hátuljára.
6. Mekkora kezed van? 19,5 cm hossz (10 cm szélesség).
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? 1000 dpi a legalacsonyabb érzékenysége a jelenlegi egeremnek, ezt használom.
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)

A fórumot és az ajánlásokat olvasgatva eddig a következő egereket nézem:
EndGame Gear EGG-XM1RGB-BLK [link]
Endgame Gear EGG-XM1R-DF XM1r [link]
Glorious Model O- GOM-GBLACK [link]
Xtrfy M42 RGB (M42-RGB-BLUE) [link]

Ami elbizonytalanít az az, hogy a kézméretemhez melyik egér passzolna a legjobban. A jelenleg használt egerem: CM Storm Devastator (SGM-3010) kb. 120 mm hosszú és kényelmesnek találom de lehet csak azért mert nem fogtam még prémium egeret :D .

Az új egér mellé minőségi padot is vennék (tudom van egy ilyen topik is) de azért rákérdezek, hogy mit szóltok a kombinációhoz. Ezeket nézegetem:
Endgame Gear MPC-890 Cordura Dark Blue [link]
Kingston HyperX FURY S Pro HX-MPFS-S-XL [link]

Előre is Köszi a segítséget! :R

(#84176) Zaied válasza luxandras (#84174) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

luxandras
Igen írtam is hogy ez a legnagyobb baja a Basilisknek részedről(különben ki tudod kapcsolni, de csak akkor ha megy a driver :) ).

A Pro Click szerintem csak fehér van, már is lehúzhatnánk :DDD Ennyi pénzért vannak jobb, kimagaslóbb valamilyen téren és megbízhatóbb egerek, normális teszt nincs róla, ezért nem szoktuk javasolni.

MX Master 3, ha igazából semmi bajod akkor kár váltani, egy alapos fölújítás és kész, még az is jobb mint a Master 3. Megveszed aztán a 2 évből amit max ha kibír gariztathatod éjjel nappal.

Fő szempont a szabadon futó görgő akkor én azok közül a Basilisket tudom ajánlani. Van másik is, de szerintem nem éri meg.
Logitech G502
Logitech G900/903

Szóval vagy veszel valami random valamit és imádkozol, vagy valamibe kompromisszum kell. Konkrétan a görgő elhagyása se segítene túl sokat mert kevés az olcsó vezetékmentes egér...

ocsike82
Szerintem ha az RGB nem kell akkor húzd le az XM1 RGB-t és egy G-Wolves Hatit még beszúrhatsz. Kényelmesnek érezted a 120cm-es egeret akkor ez a lista jó is kb, egyedül az M42 lehet necces.
Egérpadba én a Endgame Gear választanám a kettő közül.

[ Szerkesztve ]

(#84177) ocsike82 válasza Zaied (#84176) üzenetére


ocsike82
csendes tag

Nekem tetszenek ezek az RGB-s csodák. :D Főleg az XM1, ami visszafogottab mint pl. az M42 de akkor ezt le is húzom a listámról. Egyébként az XM1 akkor ajánlott lenne nekem? A felsoroltakból külsőre is ez tetszik a legjobban (persze nem ez lesz a döntő szempont). Egérpad véleményt is köszi! :R

(#84178) Zaied válasza ocsike82 (#84177) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Nincs semmi baj az RGB-vel, csak +10G-mal nehezebb e miatt és még drágább is. Elméletbe jó lehet, de egy próba sose árt...

(#84179) ocsike82


ocsike82
csendes tag

Igaz, ebbe hirtelen nem is gondoltam bele de látom az egérajánlóban, hogy az XM1 RGB 82g. A mostani egerem adatlapja szerint ~100g, szóval még biztos így is lenne előrelépés de ez már akkor személyes döntésem lesz, hogy világító egér vs könnyebb egér. Átgondolom mielőtt nekiesek a rendelésnek.

Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget! :R

(#84180) Zaied válasza ocsike82 (#84179) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Nincs mit, jó gondolkodást!

(#84181) DarkChild


DarkChild
senior tag

Sziasztok!
Nem tudok dönteni két egér között, szóval kérném egy nálam szakavatottabb személy segítségét :U Melyiket válasszam: Microsoft Pro IntelliMouse vagy Logitech G MX518.
A méret és forma megfelel nekem, inkább az általános minőség, anyaghasználat, kapcsolók minőségét illetően érdekelne, hogy melyik lehet a jobb választás.
(A Loginál jól látom, hogy a felület nagy részét az a puha tapintású műanyag fedi, ami pár év után annyi nedvességet szív magába, hogy ragadós lesz tőle...? :F )
Nem játékra, hanem munkára használnám (Photoshop, stb), így a gamer paraméterek nem lényegesek.
Segítséget előre is köszi!

(#84182) Zaied válasza DarkChild (#84181) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

A logitech fényes lakkozott borítással rendelkezik a gombokon, a többi meg valami csúszásgátló cucc.
A microsofton sima festés van.
Viszont mindkettő dög nehéz és egyik nagyobb mint a másik.

(#84183) Amerigo57 válasza DarkChild (#84181) üzenetére


Amerigo57
őstag

Bár itt a Logitech G MX518 jobb teszteredményeket mutatott, Link:
mint a Microsoft Pro IntelliMouse Link:

Egy hétig használtam mindkettőt, nekem a Microsoft Pro egér jobban kézre állt.

Ki kellene próbálnod mind két egér fogását saját magadnak szerintem.

(#84184) Zaied válasza Amerigo57 (#84183) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Fogásra más eléggé.

(#84185) Solymi81 válasza Zaied (#84182) üzenetére


Solymi81
aktív tag

Az tény, hogy mindkettő nagy, de dög nehéznek nem mondanám (legalábbis a Roccat Kone XTD után :D ).

Szerk.: Látom Amerigo57 és Zaied is megelőzött közben :)

DarkChild:
Szerintem mindkettőnek eltérő a fogása, így ha tudod, érdemes lenne kipróbálni őket.
Munkában a régebbi MX158-at használom (így esett, nem szándékos választás), otthon pedig a MS IntelliMouse Pro-t.
Nekem utóbbi sokkal jobban bejön, az oldalsó gombok könnyebben kezelhetőek, a görgője is jobb szvsz és kényelmesebb fogni.
Érdemes rajta talpat cserélni (nekem is kellene már) meg egy megfelelő padot alá tenni és suhanni fog.
Egyébként egy Logi G403-at váltott és ha esetleg nem jön rám a hoppáré, hogy kell egy hasonló, de könnyebb egér, akkor maradni fog az MS Pro.

[ Szerkesztve ]

(#84186) DarkChild


DarkChild
senior tag

Köszi mindenkinek a válaszokat :R
Sajnos nincs módomban kipróbálni sehol az egereket, "vakon" kell válasszak :U Bár mindkét egérnek használtam az elődjét sok-sok évvel ezelőtt és azokkal nem volt problémám, gondolom a frissített modellekkel sem lesz.

Közben találtam is egy képet, amely megmutatja, hogy mire gondoltam a Logi gumírozott borítását illetően: a fotón ugyan előd modell látható, de az új változaton is ugyanígy öleli körül két oldalról a gumírozott borítás a középső fényes betétet és ez sajnos idővel olyan változáson megy keresztül, hogy minden szir-szar porszem, szőrszál beleragad majd :( (Nálam jellemzően 4-5 évig is kitart egy egér, szóval az újat is legalább ennyi időre szándékozom megvenni.)
Szumma szummárum, azt hiszem, inkább az MS-t választom - csak az 1 év gari miatt szívom a fogam, ennyi pénzért adhattak volna rá legalább 2 évet...
Na mindegy, még egyszer köszönet minden kommentelőnek :)

(#84187) Zaied válasza DarkChild (#84186) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Elromlik lehet javítani, a gumit meg le lehet mosni...

(#84188) Amerigo57 válasza DarkChild (#84186) üzenetére


Amerigo57
őstag

DarkChild .
Érdekes, hogy a Microsoft Classic Intellimouse egérre több kisker, 2 vagy 3 év garanciát is ad.
Link:

(#84189) Zaied válasza Amerigo57 (#84188) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Ez nem a pro...

(#84190) luxandras válasza Zaied (#84176) üzenetére


luxandras
csendes tag

Hát igen, jelenleg a listám első három eleme sem egészen tűnik teljesülni minőségi egereknél, ezekhez képest az, hogy világítós RGB vagy, hogy nem fekete az alapszín, az már tényleg kevésbé fontos. :)

A Logitech G502 Lightspeed tényleg jó tipp, ha amúgy elfogadható minőségűnek számít, azt hiszem közte és a Basilisk között fogok dönteni, csak keresek egy boltot, ahol mindkettő van készleten és össze tudom a görgőket hasonlítani.

MX Revolution felújítása jó opció lenne és még szívesen is csinálnám, de most nem fér bele időben, egér meg kell. :) (Van egy tartalék valahonnan, de az az 1000 forintos mini kacat kategória.)

Mindenesetre köszi a tippeket! :) :) :)

(#84191) Zaied válasza luxandras (#84190) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Hamarabb választanám a MX Master és a Pro Click helyett, ha jól emlékszem mindennek meg tud felelni amit szeretnél.

Abban az esetben ha ezt választod a súlyokat vedd ki légy szíves az egérből hogy minél könnyebb legyen, nehogy valami bajod legyen(okozhat bőben maradandó problémát ekkora súllyal)...

(#84192) DarkChild válasza Amerigo57 (#84188) üzenetére


DarkChild
senior tag

Ha jól emlékszem csak a külföldi eredetű láncoknál (Alza, eMag) láttam rá 2 év garit, a többi kisebb számtech üzlet csak 1 évet ad :(
(Végül az AQUA-ból rendeltem a Pro-t.)

(#84193) xEon1337


xEon1337
őstag

1,5 év Logitech MX Master 3 használat után a hétvégén váltottam Razer Pro Clickre.

Az első benyomások jók, már csak a súlycsökkenés miatt sem bántam meg a váltást (141g -> 106g). Egyelőre a "Magspeed" görgetést hiányolom néhány esetben, de ez megszokás kérdése. Ha lesz több tapasztalatom, jelentkezem.

"Less but better" - Dieter Rams

(#84194) Zaied válasza xEon1337 (#84193) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Azt megköszönnénk.

(#84195) Amerigo57 válasza DarkChild (#84192) üzenetére


Amerigo57
őstag

A Microsoft Pro IntelliMouse minden kisker 1 év garanciát ad, viszont érdekes, hogy a Microsoft Classic Intellimouse egérre, itt például 3 év garanciát adnak.
Link:

(#84196) Synthwave válasza nuke7 (#84154) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Számtalan normális kinézetű ergo egér van. Nekem is van kettő.

Egyszerűen továbbra sem megy át, de ennél magyarabbul már nem tudok fogalmazni. Vagy ötször leírtam, hogy nem a formáról beszélek. Feladom.

"ez nem neked szólt, te nem is írtál ilyet."

Tudom. Mivel oda is biggyesztettem, hogy "szerintem ribizly is így gondolta", de ez is elkerülte a figyelmedet. Szerintem nem olvasod végig, soronként ugrasz két sort. Vagy nem tudom. : /

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84197) Synthwave válasza FMiki (#84168) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Röviden: technológia szinten teljesen rendben van, pont ezért benne van az ajánlottak között, de ha nem érzel olthatatlan vágyat, hogy terméskövet markolj az asztalon, jobban jársz, ha másfelé nézelődsz, mert "ergonomikus", hasonlómód jó egerekből létezik sokkal könnyebb típus is.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84198) DarkChild válasza Amerigo57 (#84195) üzenetére


DarkChild
senior tag

Tippem szerint csak a Classic Intellimouse származik "hivatalos" forrásból. Az alapján következtetek erre, hogy a Microsoft magyarországi weboldalán csak ez a változat szerepel, a Pro nem.
Szóval azt gondolom, hogy a Pro az valami különutas importból származhat és csak az üzlet saját garija érvényes rá, a hivatalos MS gari nem. (De lehet, hogy tévedek, majd kiderül, ha ideér az enyém...)

[ Szerkesztve ]

(#84199) Synthwave válasza ribizly (#84163) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Pár gondolat az MM720-ról, kiegészítve annyival, hogy talán a legjobb oldalgombok (nulla holtjáték, korrekt taktilitás, ujjbegyhez illő forma) vannak rajta, amikhez eddig egéren szerencsém volt.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84200) Synthwave válasza hunace (#84016) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ez jobb, és nem csak polling rate-et tudsz vele mérni, ráadásul magyar fejlesztésű történet. PH!-s egértesztekhez is ezt szoktam használni.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.