Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84851) freelanced


freelanced
addikt

Üdv,

Ajánlást szeretnék kérni a következő paraméterekkel:

1. Mennyi a keret? 30-35.000-ig bezárólag egyelőre, ha szükséges kicsit bővíthető.
2. Használtpiac játszik? Elsősorban újat szeretnék, de jó ajánlat esetén nem vetem el azt sem.
3. eBay, külföldi rendelés játszik? Viszonylag hamar kellene, így itthonról, vagy EU ha gyorsan elérhető, egy hét körüli még okés de egy hónapot nem várnék vele most.
4. Mire használnád az egeret? Jelenleg böngészés, tartalomfogyasztás, programozás, Office környezet használata stb, illetve játék is, de nem kell, hogy ez az egér alkalmas legyen erre, bővebben lenn.
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Véleményem szerint fingertip, netán palm, de őszintén szerintem a kezem méretéhez, így érzésre túl kicsi az egér, szóval fene tudja, lehet, hogy ha megfelelő lenne am méret máshogy fognám, szerintem ez palm-al nem is tudom, annyira nem fogom "magasan", hogy claw legyen, ezért kizárásosan marad a fingertip, de hogy valóban ezt szeretem-e, az jó kérdés.
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. Körülbelül 10cm széles, 19-20cm hosszú.
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? Nincsenek hatalmas igényeim, nem is látom feltétlenül értelmét, játékra is kiszolgált a G102 800 DPI beállítása, szóval gondolom ezután is megfelelő lehet.
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) Egyéb igény az viszont van bőven. Elsősorban azért keresek egeret jelenleg, hogy a megnövekedett, szinte egész napos géphasználat során kialakuló betegségeket, problémákat elkerüljem, enyhítsem a terhelést ami a csuklómat éri stb. Tehát olyan egeret, vagy olyan megoldást keresek ami ergonomikus, megelőzhető vele a CTS, RSI, nyilván teljesen bizonyosságot semmi nem nyújthat és az egér cseréje sem elég gondolom önmagában de amit lehet ezen a téren is szeretnék megtenni, aztán marad mellé a torna, mozgatás, helyes tartás, asztal, monitor stb. beállítása. Nem feltétlenül ragaszkodom semmilyen hagyományos megoldáshoz, a cél tényleg a kényelem, ergonómia, a probléma megelőzése, a többit majd megszokom.

SunMount3r
Nekem G102 van, kérdezz nyugodtan ha van valami konkrétum, amit hirtelen fel tudok hozni az a kis mérete (egyénfüggő), illetve engem kevésbé zavart, más ismerőseimet annál jobban, az a click túlzott érzékenysége (na, hogy ez most a saját egerem betegsége, vagy általános jellemző a szériánál azt majd itt megmondják, de ha kérdésed van a saját tapasztalataimat meg tudom osztani).

Köszönöm!

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#84852) szabeska


szabeska
addikt

Üdv!

Lehet hülye kérdés, de ha Logi G305-ön egyszer beállítottam mindent (dpi, hz) és beépített memóriára állítottam, utána gyalulhatom a szoftvert a gépről, megjegyez mindent magának? :R

F1

(#84853) Synthwave válasza szabeska (#84852) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ez lenne a lényege a belső memóriának.

Kivéve a Razer hardvernél, mert nincs az az isten, hogy az RGB beállításokat is megjegyezze. Ami persze szándékos.

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84854) Corsa02 válasza szabeska (#84852) üzenetére


Corsa02
őstag

Igen, nálam hibátlanul működik a G305-nél...

The Truth Is Out There --->

(#84855) szabeska válasza Synthwave (#84853) üzenetére


szabeska
addikt

:R

F1

(#84856) Synthwave válasza freelanced (#84851) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

4. pont: Ebben a totyikban úgysem fogsz olyan ajánlást kapni, amiben nincs normális szenzor (vagy ami egy terméskő tömegével vetekszik). Ettől függetlenül általánosságban véve elmondható, hogy ami alkalmas játékra, az alkalmas bármi másra is.

5. pont: Köszi, ezzel előrébb vagyunk. :DDD

8. pont: Az "ergonómia" és a kényelem 100 százalékosan szubjektív dolog, személyenként változik, de nehogy azt hidd, hogy minél nagyobb, tepsibb és jobb/balkezesebb egy ketyere, annál jobb. A 4. ponthoz kivételt képezhetnének a mindeféle vertikális meg elborult formájú eszközök (pl. HandShoe Mouse), de ezekkel egyrészt a nullához konvergál a köztapasztalat, másrészt meg szenvednek az efféle rágcsálók tipikus problémájától; kisebb féltéglák, ami biztosan nem jó az ízületeknek hosszú távon. Az érdemi játékra alkalmatlan, kuka szenzort még valamennyire fel tudom dolgozni, de ezt komolyan nem értem.

Maga az egér "ergonómiája" mellett szerintem sokkal fontosabb a megelőzés/szinten tartás érdekében, hogy megfelelő posztúrában, megfelelő asztal- és székmagassággal ücsörögj a gép előtt és néha tarts nyújtó szüneteket. Ez hatványozottan igaz a fingertipre, mert ott az ujjbegyeiden kívül más nem is ér a burkolathoz. A magam részéről egérpadból sem mennék 6 mm vastag alá (pl. SteelSeries QcK Heavy Medium/Heavy Large, PureTrak Talent M és L), mert jól esik az alkarnak, kéznek, ha van egy kis párnázás alatta. Persze vannak, akik ezt nem szeretik.

A másik, hogy ha RSI paráid vannak, az egyik kardinális tényező a tömeg, és nem csak játékban. Minél könnyebb, minél kisebb a tehetetlensége a cuccnak, annál jobb. Ez a jobbság low sens esetén négyzetelődik. Ezt olyan mondja neked, aki 10 éve ezzel küzd és tropán vannak az ízületei (még az állkapcsom is ropog...) és egy ceruzát nem tud 5-10 percig fogni fizikai fájdalom nélkül. Már ott tartok, hogy általános használatra/melóra és puff-puffra külön egér, és az előbbiből ~65, az utóbbiból ~50 gramm fölé már nem igazán szándékozom menni a mindennapos nyúzáshoz, és lövöldéhez is felsrófoltam csúnyán a sensit (~12 cm/360°), hogy 0,9-1 m/s fölé ne kelljen menni, mert a régi low sens/medium accelem már 50 grammnál sem kellemes negyed órán belül; így egyelőre tartósan élhetőnek tűnik a dolog.

Én azt mondom, hogy G-Wolves Hati HT-M Classic / Ace Edition vagy Logitech G PRO X Superlight (meg egy nagy QcK Heavy Pad, mert gondolom USA-ból nem akarsz PureTraket rendelni). Mindkettő(három) ugyanaz a meglehetősen univerzális, szimmetrikus safe route forma, amin a legtöbbek találnak egészen komfortos fogást (nyilván ez nem azt jelenti, hogy mindenki számára ez a mindent ütő forma és méret). 20 x 9,2 cm-es kézzel simán tudtam palmozni, clawozni és fingertipezni is, noha az utóbbi két griphez jóval ideálisabb (kisebb) alanyokat is el tudok képzelni (lásd pl. #84844).

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84857) freelanced válasza Synthwave (#84856) üzenetére


freelanced
addikt

Nagyon köszönöm a kimerítő választ!

Pár dolog ami felmerült.

A Razer Viper / Viper Ultimate-el mi a tapasztalat az ajánlottakhoz hasonlítva?

Alapból te inkább a vezetéknélküli technológiát javaslod ilyen célra?

Ami még felmerült, így örömmel venném ha esetleg energiád, időd engedi akkor szólnál róla pár szót (vagy akár más is):

Logitech Vertical - Árban ez sem olcsó, és vannak kétségeim mert noha az ember keze nem csavarodik többé ami ideális, mégis nem tudom hogy ilyen furcsa szögben a mozgás nem-e nehézkes annyira, hogy plusz problémákat idézzen elő máshol, a gombok nyomása is kicsit furcsa lehet.

Logitech Ergo - Ez érdekes, elég jó szöge van, hasonló a Verticalhoz de azért nem túl vállalhatatlan, a csukló se nagyon mozog ami megint csak hasznos lehet, ellenben a hüvelykujj ami kevésbé fürge és ügyes általában mint a többi az végzi a sok munkát, ami kérdés mennyire tesz jót neki, és lesz-e mondjuk egy csuklófájdalomból hüvelykujj probléma, mert ha igen megint értelmetlen. Ha jól rémlik a De Quervain szindrómát végül az okostelefonokkal és a thumb trackballal is összekötötték. Mi a véleményed?

Logitech Master MX/2/3 - Nagyon jó végtelen görgetés, bár a sima görgő elvileg problémás lehet, kényelmes forma ránézésre, de baromi nehéz 100g felett, ami ahogy te is írtad megint csak problémás lehet a csuklónak szóval nem tudom.

Valamilyen Trackball, de nem Thumb hanem Finger, ezekben kevésbé vagyok itthon. Itt ismét előnyös, nem mozog a csukló annyit, de a kéznél nincs akkora fordulat mint pl az Ergo esetén, szintén viszonylag csavarodottan áll az egész, kérdéses persze, hogy ez mennyire gond. Viszont az ujjakkal vélhetően jól kezelhető, persze azt nem tudom, hogy a click, görgetés stb mennyire problémás.

Mi a véleményed, véleményetek ezekről? Ha valakinek van velük tapasztalata ne tartsa magában.

Egyébként Synthwave, lehet, hogy ideálisabbnak látom (még ha anyagilag nem is annyira jó) tartani egy egeret játékra és egyet minden másra, munka, böngészés stb, tehát így akár trackball is lehet akár thumb, akár finger, és ha játszok akkor meg váltok a fent ajánlottak egyikére. Olyan szempontból is jó lehet ez, hogy akkor legalább vegyesen telik a nap, nem csak egy fajta pózban áll a kezem, nem csak egy fajta terhelés éri, ami laikusként segíthet, de aztán lehet, hogy rosszul látom.

Mindenesetre tényleg érdekel ki mit gondol erről, hiszen alapból annyira nem vesszük komolyan viszont ennyi gép előtt gubbasztással persze emberfüggő, de nem lesz jó vége a dolognak. Azzal teljesen egyetértek, hogy egy egér csere önmagában nem elég, kell még mellé sok más tényezőre is figyelni, de azért nem is elhanyagolható feltétlenül.

Köszönöm! :R

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#84858) Zaied válasza freelanced (#84857) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

A Razer Viper/Ultimate jó, de könnyebb a Hati és a GPXS is és a programjuk is jobb
Ezek közül választanék egyet és próbálkoznék a másik listáról a könnyebbek közül, ha már kettő is lehet.

Logitech Master biztos maradandó sérülést okoz és nem is jó.

A trackball megoldásoknál könnyű ínhüvely gyulladást kapni, nem hosszú, napi 8-10óra használatra van kitalálva, plusz nehéz megszokni.

A többivel nincs tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

(#84859) snipr válasza freelanced (#84851) üzenetére


snipr
aktív tag

A hogyan fogod az egeret kérdéshez egy kis segítség a Redditről. Játék közben, amikor nem a fogásra figyelsz és eszedbe jut, akkor csekkold le mely pontokon érsz hozzá az egérhez. Összehasonlítva a kép jobb oldalán lévő kezeken a zöld területekhez kaphatsz némi iránymutatást... nálam pl pincer claw grip (illetve amíg nem MM720 volt, addig néha carpal stabilised claw, de lehet az csak a nagyméretű előd (G400) miatt :D - egyébként érdekes, az MM720 formavilága kéri, hogy picit elfordítsam és a zsinór kb 10-11óra irányába nézzen nyugalmi állapotban)

[ Szerkesztve ]

(#84860) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

Itteni ajánlásra vettem egy Logitech G305-öt. Ez egy egészen elképesztően jó egér... csakhogy bő fél év használat után elkezdett lötyögni az elemfedél a tetején, ami szerintem borzasztóan idegesítő. Kapok ugyan újat Logitól, de lehet, hogy néznék inkább egy másikat, mert szinte biztos vagyok benne, hogy ez a hiba újra elő fog jönni.

1. Mennyi a keret? - 30 ezer a plafon
2. Használtpiac játszik? - Nem. Csak új.
3. eBay, külföldi rendelés játszik? - Nem. Csak itthon kapható érdekel.
4. Mire használnád az egeret? - Iroda és játék is.
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? - Palm gripes vagyok.
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. - 18-19cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? - 1600-1800 DPI
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) - Vezeték nélküli, Logi lenne jó, és olyan, ami sokáig bírja elemmel, mint a G305.

Köszönöm szépen!

Aquila non captat muscas.

(#84861) Synthwave válasza Hegyirabló (#84860) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

GPW vagy GPXS. Ha némileg megdobod a keretet vagy apróról veszel. Mondjuk ezek akksisak, de nagyon korrekt üzemidejeik vannak.

Amúgy meg G305, a többi Lightspeedes cucmók eléggé tégla. :))

Esetleg Glorious Model O Wireless. Nem tudom, a Logi márka miért olyan fontos.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84862) Synthwave válasza freelanced (#84857) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Most eléggé úszás van, de holnap idekanyarítok pár sort. Röviden előlegben annyit, hogy nem igazán látom ezeket legitim opciónak, de Zaied már nagyjából összefoglalta a miértet.

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84863) Hegyirabló válasza Synthwave (#84861) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Szia!

Igazából végül is nem is fontos a Logi, csak az elemfedél hiba ellenére ez egy nagyon jó egér. Mondjuk nincs túl nagy összehasonlítási alapom, az elmúlt majdnem harminc év pécézés alatt mindig az egéren spóroltam. :) Egyébként nehéznek sem éreztem, persze ez is nyilván azért van, mert az elődje A4Tech volt igazán tégla, jó nagy, főfalhoz való. :)

Na, akkor megnézem ezeket, és köszönöm!

Aquila non captat muscas.

(#84864) Synthwave válasza Hegyirabló (#84863) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ne aggódj, ez egy érthetetlen népbetegség. Mindenesetre a hegyen szerzett javak egy decens részét célszerű visszaforgatni a perifériákba, hiszen ezeken keresztül valósul meg az ember-gép kapcsolat, jelentős százalékát teszik ki a felhasználói élménynek; állandó kontaktusban vagy velük, így halmozottan nem mindegy, hogy mit használsz. :))

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84865) Hegyirabló válasza Synthwave (#84864) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Most már rájöttem, hogy nem szabad spórolni ilyeneken, szedek annyit össze a hegyen, hogy fussa rá. :)) Mikor elmeséltem egy rokonnak, hogy mennyibe került a G305, leesett az álla, teszem hozzá, a majdnem harminc év alatt (nagyjából '93 óta pécézek) összesen nem költöttem annyit egérre, mint amennyi a G305 ára volt. De ez most megváltozik. :K

Aquila non captat muscas.

(#84866) Synthwave válasza Hegyirabló (#84865) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Akkor jó irányba tartasz. :D

Amúgy a korrekt (és új) mausoknál a 13-16 000 forint kb. a belépőszint felsőbb szegmensének számít. Egyenes arccal ajánlható wirelessből meg konkrétan a lehető legolcsóbb.

Meg akkor tessék alá szerválni egy értelmesebb egérpadot is. :)) Ha nem abrosz méretű kell, 5-6k környékén már lehet találni (boltból) jó medium/large szövetpadokat. A legsztenderdebb megoldások a SteelSeries QcK/QcK Heavy és a Razer Goliathus; ezek alá szerintem nem érdemes menni.

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84867) Hegyirabló válasza Synthwave (#84866) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Tényleg nagyon jó egér. Csak ez a elemfedél lötyögés... :U

Képzeld el, amikor fogod az egeret, megmozdítod, és érzed a tenyereddel, hogy megmozdul a fedél. Nagyon idegesítő tud lenni.

Aquila non captat muscas.

(#84868) Televan74


Televan74
nagyúr

CORSAIR Katar Pro vezeték nélküli egér vagy a CORSAIR Katar Pro XT mennyire vállalható kategória?
Eddig egy Logitech G203 volt/van, csak megint előjött a dupla kattintás jelenség, meg ha ki szeretnék jelölni egy szöveget akkor vagy 15 - 20 alkalom mire sikerül.

[ Szerkesztve ]

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#84869) Synthwave válasza Televan74 (#84868) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Kevésbé, mint két D2F-01F kapcsoló.

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84870) Sir81


Sir81
aktív tag

Sziasztok!
Szeretnék egy új egeret venni.
Kevés játék, többnyire inkább mindennapos használatra, illetve néha videószerkesztésre. Használt nem érdekel, RGB legyen rajta. Max 10e. Két jelentkezőt találtam, Redragon Storm és Predator. Billentyűzet terén jó tapasztalatom van a márkával kapcsolatban ár érték arányban (Kumara) de várom a javaslatokat! Köszönöm! :R

(#84871) Zaied válasza Synthwave (#84861) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Üzemidő tekintetében a GPXS meglepően jó, a GPW se rossz. A MOW viszont ezekhez képest gyorsan lemerül, de gyorsan fel is tölt. Utóbbit én kihagynám, ha ez fontos tényező.

(#84872) Televan74


Televan74
nagyúr

Szeretnék új egeret vásárolni, ami hasonlít a Logitech g203 -hoz formában, mert az a kényelmes számomra.

1. Mennyi a keret? 15.000 Ft
2. Használtpiac játszik? igen, ha garancia van még rá
3. eBay, külföldi rendelés játszik? nem
4. Mire használnád az egeret? játék, internet
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? palm
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 19cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? 600 és 1000 dpi játéktól függően
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) két gomb bal oldalt

Üdv. T.

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#84873) Synthwave válasza Televan74 (#84872) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Az 500 forint még mindig számottevően kevesebb, mint a 15 000.

:))

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84874) Televan74 válasza Synthwave (#84873) üzenetére


Televan74
nagyúr

Már az előző g103 -nál volt csere, ott nem vált be. Meg a G203 megy vissza garanciába, még a görgő is zörög. :DDD

[ Szerkesztve ]

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#84875) -Faceless-


-Faceless-
őstag

Üdv!

Logitech g402-t használok már mióta kijött, és tökéletes nekem, de most kellene egy bluetooth egér macbook-hoz.

1. Mennyi a keret?
~15k körül
2. Használtpiac játszik?
Csak újat garanciával olyat amit már holnap át tudok venni
3. eBay, külföldi rendelés játszik?
Nem, most kell
4. Mire használnád az egeret?
Programozás, melós egér, a g402 marad játszósnak ez lesz a dobálós nem sajnálós
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
Palm, és claw között félúton. Nincs akkora egér amire teljes palmban tudnék támaszkodni
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
21-22cm között
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
A g402-t 800, és 1000 között használom. Nem szeretem sokat mozgatni, szóval munkához valószínű nagyobban lenne
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
bluetooth
két gomb az oldalán oda-vissza lépéshez

Méreteket képről nem igazán tudom megállapítani, de tetszettek specifikáció alapján:
Microsoft Ergonomic
Steelseries rival 3 wireless
Logi Ergo-val szemeztem még, de nem használtam még olyan trackball egeret

Ha esetleg nem lenne ennyiért akkor oldalsó gomb nélküli milyen lenne esetleg az már több van ebben az árban.

[ Szerkesztve ]

(#84876) Zaied válasza -Faceless- (#84875) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

M1-es gép?
Különben Bluetooth-ra szinte mindegy milyet veszel, nem lesz az igazi...

[ Szerkesztve ]

(#84877) -Faceless- válasza Zaied (#84876) üzenetére


-Faceless-
őstag

Igen M1 macbook air. Nem igazán használnám amúgy az egeret (a trackpad gesztusokat nem adnám fel), és nem is várom, hogy g402 közelében legyen bármilyen téren csak valami kellene, ha nagyobb kódbázis van akkor ne kelljen táncolni a trackpad-en.

Freescroll-os vagy ahhoz hasonló csak az MX master létezik igaz?
Lehet az jól jönne csak őszintén kicsit sajnálom rá úgy hogy tudom hogy lenne vele bánva.

(#84878) Zaied válasza -Faceless- (#84877) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Nagyon limitáltak így a lehetőségeid kompatibilitás miatt.

MX masteren kívül is létezik ilyen megoldás, csak nem tudom mennek e M1-en.

Mivel továbbra is Bluetooth-ról beszélünk, én bemennék a boltba az M1-es géppel, valami kényelmes Logi közül választanák és egyből meg is nézném hogy működik e.

(#84879) -Faceless- válasza Zaied (#84878) üzenetére


-Faceless-
őstag

Rendben van köszi szépen! :R
Tegnap voltam már csak szét volt bontva a MediaMarkt, és egyetlen logi termék nem volt kint.

(#84880) Zaied válasza -Faceless- (#84879) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Tényleg nincs mit :DDD

(#84881) freelanced válasza Zaied (#84858) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a válaszod!

Nem hangzik jól a Masterről írt dolog, akkor azt így elengedem, pedig jó nagy tábora van.

Gondolom azért ez az egész ínhüvely dolog eléggé emberfüggő. Most nagyon azon gondolkodom, hogy felosztom a napot és kicsit ilyet is kicsit olyat is használok. Aztán lehet, hogy felesleges de terhelés szempontjából hasznos lehet ha éri ilyen is olyan is, akkor semminél nincs 8-10 óra folyamatos, repetetív tevékenység.

snipr

Köszönöm a linket.

A hüvelykujjam általában vagy az asztalon pihen részben, vagy az egér oldalát fogja ahol a gombok is vannak. A mutatóujjam a bal gombon, a középső és a gyűrűs pedig a jobb gombon pihen, csak az ujjbegyem ér le, a kisujjam pedig szintén általában részben asztalon pihen, illetve részben az egéren (az ujjam hegye az asztalon a többi része az egér oldalán), és néha úgy veszem észre, hogy mozdulattól függően van hogy teljesen az egér oldalát fogja. Máshol nem érek a jelenlegi egeremhez. Ezek alapján akkor gondolom fingertip, de mondom szerintem azért az egér nagyban befolyásolja, nagyon most máshogy rá sem tudom rakni a kezem a méret miatt.

Synthwave

Köszönöm neked is, rendben, nem sürgős, ha kényelmes, alkalmas, akkor megköszönöm.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#84882) Zaied válasza freelanced (#84881) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Pont annyira emberfüggő, mint azoknál a betegségekném amit szándékozol megelőzni. Legalább annyira kellemetlen is tud lenni.

Én sokat egerészek, gyakorlatilag mióta megvettem a model o-t azóta bármennyit tudok gépezni fájdalom mentesen.

[ Szerkesztve ]

(#84883) freelanced válasza Zaied (#84882) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a választ! Ezt a súlynak tulajdonítod főleg vagy a formának, netán vegyes?

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#84884) Zaied válasza freelanced (#84883) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Addigra én már rég rájöttem, hogy mi nekem a kényelmes és azokat használtam, szóval abszolút a súly számlájára írnám.
Nagyon megterhelő volt pl. az intellimosue pro vagy a régi deathadderek.
Valami 100g körüli egeret váltott (FK1+ / ZA11 /Sensei 310, de nem emlékszem pontosan), ahhoz képest a 67g szinte semmi, még játékba is jobb lett a statom.

[ Szerkesztve ]

(#84885) freelanced válasza Zaied (#84884) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a válaszod!

Mondjuk nekem a mostani se olyan nehéz, így ez nem jelent gondot, bár nem szeretnék nehezebbet.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#84886) Xelo válasza Zaied (#84884) üzenetére


Xelo
addikt

neked instant ment az átállás a könnyű egérre? én még mindíg túlhuzigálom az orochi v2t (aaa elemmel, lehet aa kéne hogy nehezebb legyen egy kicsit), bár nem volt sok időm játszani amióta megérkezett. :DDD a swift-rx padom is elég kopottás már, holnap cserélem egy hyperx fury s pro-ra hátha segít a dologban.

[ Szerkesztve ]

(#84887) copass válasza freelanced (#84885) üzenetére


copass
veterán

ha egy könnyű egeret elkezdesz használni, nem lesz után soha olyan jó a nehezebb! :D
ott fog ficeregni a tudatalattidban! :D model o-t próbáltam ki, de a formája miatt el kellett engednem, hiába vettem szuperkényelmes rival 310-et, ami ~88g.
xtrfy m4 69g, lassan 1 éve nyúzom napi 10-14-ben. 20/10 kézzel.
annyi hogy én tettem rá fegyvergumírozást.
itt tudsz összehasonlítani egereket forma szerint.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#84888) Zaied válasza Xelo (#84886) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Kodiak Limited-et használtam(az eredeti verziót) egérpadnak, igazából fel se tűnt eleinte, csak csodálkoztam milyen jó vagyok :DDD . Visszaválltottam és egyből kiderült miért volt a hirtelen javulás.
Lehet nem ideális a mérete vagy a formája számodra....

[ Szerkesztve ]

(#84889) Synthwave válasza Xelo (#84886) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Még annál is instantabban. Elsőre sikerült a fix 90 fok. :D Mondjuk az elmúlt ~6-7 évben semmim nem volt mainnek 70 gramm felett. A titka, hogy nem kell ráfeszülni, meg agyalni rajta, csak érzésből, aztán egy idő után már valahogy adja magát, hiába variálod (értelmes határokon belül) a sensit vagy a tömeget.

Amúgy ha vergődést élsz át, visszaveszed kicsit a sensit, oszt jóvanaz.

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84890) Xelo válasza Zaied (#84888) üzenetére


Xelo
addikt

lehet hogy kicsi nekem. :K nem tűnik amúgy kényelmetlennek, úgy érzem jól rá tudok fogni, de így is sokszor túlhuzom (lehet megszokás is a 100gs egerek után, túl nagy erővel mozdítom). eddig forma alapján nekem a rival 3 tetszett legjobban, az 10/10 like a glove kategória a kezemnek. ha tudok adaptálódni az orochi-hoz megtartom mindkettőt, r3 wireless menne melós egérnek, ha meg nem akkor fordítva.

Synthwave: na ez nem jutott eszembe, lehet csak a sensit kéne lentebb venni. :R

[ Szerkesztve ]

(#84891) Synthwave válasza Zaied (#84882) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Akkor most végülis a Model O a main?

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84892) Zaied válasza Synthwave (#84891) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Már nagyon rég volt, évekkel ezelött (egy pink van már csak kibontatlan dobozba)
GPXS+SkyPad a main jelenleg, melóba M42+Kodiak LnD, de szívesen válltanék könyebbre.

[ Szerkesztve ]

(#84893) Zaied


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Bejelentették a Model D Wireless-t, nem rossz.

(#84894) copass válasza Zaied (#84893) üzenetére


copass
veterán

redditen már keringett egy ideje.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#84895) Synthwave válasza freelanced (#84857) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

A Viper / Viper Ultimate nem rossz, ajánlott kategória mindkettő, de hacsak nem specifikusan a forma miatt választod, a korábban említettek jobbak. Meg az Ultimate 74 gramm, míg a GPXS ~62, ami azért nem kis különbség, és azzal a Synapse nevű borzadállyal (agresszív bloatware) sem kell vacakolni.

"Alapból te inkább a vezetéknélküli technológiát javaslod ilyen célra?"

Nem mondanám. Jó bármelyik, bár az kétségtelen, hogy a vezeték nélküli, értelmes alternatívák száma meglehetősen csekély (még). Mind a wirelessnek, mindpedig a kábelesnek ugyanúgy megvannak az előnyei, mint a hátrányai is, bár ha az ember vesz egy bungee-t (vagy két darabka szigszalagot), akkor a vezetékes hátrányai jelentősen redukálódnak.

Logi MX Vertical: Élőben nem találkoztam vele. Mindenesetre képről nézve kényelmesnek tűnhet, de a forma miatt igen küzdelmesen tudom csak elképzelni az emelést/repozícionálást, és a vártaknak megfelelően ez is szenved az ilyen egerek rákfenéjétől; 135 gramm, ami lassan már megalit kategória.

Logi MX Ergo: Ez jópofának tűnik, itt ugye a tömeg sem számít, sőt, jó, ha minél nehezebb, mert könnyebben helyben marad. Egy időben gondoltam én is trackballra, ki is próbáltam egy régebbi Logi Trackmant, de itt meg a csukló és könyök helyett az hüvelykujjadat nyüstölöd állandóan, szóval szerintem ott vagyunk, ahol a part szakad, csak a problémát más testtájra irányítottuk. Akkor már inkább olyasmit, mint pl. a Logitech Cordless Trackman Optical vagy a Trackman Marble, ahol a mutató-/középső ujjaddal nyúzod a golyót, talán az kevésbé megterhelő. Útóbbi még relatíve olcsó is, nagyon régóta a piacon van, szóval a nichejében sikeres és túl sokat nem veszítesz vele, ha kipróbálod, de nem jön be.

Logi Masterek: Nagy, dögnehéz, egér helyett maximum levélnehezéknek vagy ajtótámasztéknak használnám, ha eladnom nem szabadna. Már ha csak ránézek, megfájdul a csuklóm és elkezd szúrni az alkarom. :DDD A netes beszámolók alapján ráadásul legutolsó Master amúgy sem egy megbízható/tartós darab.

Szerintem ha él benned a kísérletező kedv (és a pénztárca engedi), akkor veszel egy ajánlottat játszani, munkára/netezésre meg kipróbálod a Trackman Marble-t, aztán ha nincs sikere (kell az átszokási idő), akkor visszatérünk a dologra.

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

(#84896) freelanced válasza copass (#84887) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a válaszod!

Lehet, majd kipróbálok valahol egy nehezet, már rég nem volt a kezemben a sajátomon kívül másik egér. :N

Synthwave

Köszönöm a válaszod!

Igazából nem hiszem, hogy jobb lenne a Viper, és igen, az a tíz gramm valóban jó, szóval akkor már lehet a GPXS is, miért is ne.

Az a baj, hogy mind az Ergo mind a Veritcal olyan, hogy kéne két három hét tesztelés, hogy tudjam tetszik-e, de ez nem annyira megvalósítható, viszont csak úgy "kidobni" ennyi pénzt aztán a fiókba tenni, az sem túl vállalható. Egyébként veled kell egyetértsek, szerintem se feltétlenül a legjobb az Ergo, viszont van azért előnye, tehát azért egy másodlagos eszköznek hasznos lehet, mert akkor mondjuk a fele nap a hüvelykujjal irányítok, fele nap a többi ujjal, egyébként meg estére, játékra ott a sima egér. Anyagilag nem olcsó, de már így is három különböző terhelés érte egy nap a kezem, egy helyett, ami azért nem elhanyagolható. Ettől függetlenül viszont nézek valami Trackballt akár a Kensingtont vagy az ajánlott Logitech-et, azok még nincsenek horror áron, kipróbálom őket aztán kiderül.

Egyébként az MX Ergo mellett ott az M575 meg az M570 is ami olcsóbb alternatíva, kisebbek is, mondjuk az Ergonál a döntés szerintem (elviekben) hasznos, aztná gyakorlatban ki tudja.

Egyébként a vége úgy is az apránkénti kipróbálás lesz, talán az a legbiztosabb.

Köszönöm a részletes leírást meg a véleményeket, tapasztalatokat, kár, hogy ennyire problémás a Master egyébként, mert felszereltség terén egy jó koncepciónak tűnik egyébként.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#84897) Zaied válasza freelanced (#84896) üzenetére


Zaied
Topikgazda
LOGOUT blog

Ott a 14 napos elállás, ha használod annyi idő alatt kiderül minden.

(#84898) 4nick8 válasza Zaied (#84893) üzenetére


4nick8
őstag

Origin one X wireless

(#84899) Tukolp


Tukolp
aktív tag

Sziasztok,

Egy Logitech G-203-am van,
De arra jutottam/jöttem rá hogy fingertip grippel szeretnék ezek után játszani, viszont ez az egér úgy néz ki nekem sajnos túl nagy.
Éppen ezért szeretnék egy "fingertip grippesebb" egérre váltani, ez ügyben szeretnék segítséget kérni.

1. Mennyi a keret? kb 10eFt (+párezer ha űberjó egér van ennyiért :) )
2. Használtpiac játszik? Nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? esetleg, de itthonról jobb lenne
4. Mire használnád az egeret? játék (FPS shooter BF4/ MMO ), photoshop, word
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? ezek szerint fingertip
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 18-19 cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? jelenleg 2500 DPI
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) esetleg oldalán lehet +2 gomb, vagy több de nem szükséges

És wiredet szeretnék, nem wireles-t :)

Nagyon köszi a segítséget,
Üdv,
Tukolp

[ Szerkesztve ]

"When past and present collide, the fate of all worlds hangs in the balance."

(#84900) Synthwave válasza Tukolp (#84899) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ja, hát 10 ezerből újonnan még vezetékest sem veszel ilyesmit (értelmeset), nemhogy wirelesst. : >

Cooler Master MM710, de ez is több párezerrel és ugyanakkora, mint a G203. Nem rossz fingertiphez, bár a forma miatt clawhoz talán még jobban passzol, fene tudja. Esetleg Razer Viper Mini.

De igazából meg G-Wolves Hati HT-S, Xtrfy MZ1, Razer Orochi V2, viszont ezek 25-30k újonnan.

[ Szerkesztve ]

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.