Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5901) shifty! válasza Centaurus (#5896) üzenetére


shifty!
senior tag

Ha valakit érdekel pm...

[ Szerkesztve ]

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#5902) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Hali akinek jelenleg ilyen telója van,és ráér, privátban írjon már rám, lenne egy pár gyors kérdésem.

[ Szerkesztve ]

(#5903) drr válasza B-L-A-C-K (#5902) üzenetére


drr
őstag

Itt mindenkinek ilyen telója van ;)

[ Szerkesztve ]

(#5904) drr


drr
őstag

Teszteltem a legújabb CM7-et. Nem ajánlom. Leállnak az alkalmazások benne félpercenként... :O

(#5905) kecsetihunor


kecsetihunor
aktív tag

Sziasztok.

Mi az aktuális legfrissebb és legstabilabb ROM? (Lehet gyári vagy bármilyen más custom is). A barátnőmnek kellene egyet frissíteni :)
Szétnéztem XDA-n de nem ismerem őket és nem akarom "tesztelgetni" (ezt már párszor eljátszottam) :)

[ Szerkesztve ]

If you want to do something with Windows, reboot. If you want to do something with Linux, be root.

(#5906) Icetee


Icetee
aktív tag

Gyári Androidnál nem lehet azt megcsinálni hogy a memória kártyára pakolja fel a letöltött alkalmazásokat?
Azt vettem észre hogy a 2.3-as droidnál nem igazán lehet ezt beállítani és legtöbbször a nagyon kevés telefon memóriára rakja a progikat, hiába van benne egy nagyobb memóriakártya. :(

Egyik barátomnak már resetelni is kellett, mert folyton azt írta hogy nincs hely a telefonon, hiába törölt le minden.

(#5907) lionhearted válasza drr (#5904) üzenetére


lionhearted
őstag

Fura, erre talán panaszkodnának a fórumban. : /

Marcin félét használtad már?

Tegnap még működött...

(#5908) drr válasza lionhearted (#5907) üzenetére


drr
őstag

Ez nem panasz csupán tapasztalat megosztása...

(#5909) guyver


guyver
senior tag

Na emberek. Végül a ZTE Blade 3 mellett döntöttem (a Tipo helyett). Nem rossz telefon, meglepően jól teljesít. Megvolt első nap a root-olás :). Az rendszer laggolás, azért van (ha valaki nézte már a tesztvideót), mert ondemand-ban megy a proci alapból. én performance-ra vettem és, megszűnt (bár szerintem van még mit optimalizálni a rendszeren). A giroszkóp is későn reagál (dead runner játszhatatlan), ráadásul a második nap volt egy fagyás is. :) Az új Angry birds is kilépett csak úgy kétszer, pedig a felhasználható ram 390 mb (vagy ez is kevés lenne az ics-nek?). Az üzemidő nagyon jó, annyit nyüstöltem, mint a GIO-t. 1ghz performance módban este még csak 30%-on állt. Utána még nyomtam egy nfs-t, hogy lemerüljön, de kellett neki fél óra mire bejelzett, hogy dugjam töltőre. kijelző fényereje jó, betekintési szög kisebb és csak 256 ezer színt tud (bár ez nem észrevehető). Ha felkapott telefon lesz, biztos lesz rá normális főzött rom és akkor tuti kis telefon lesz.

Majd időnként vissza nézek. Remélem maclaw-ék alkotnak nektek valamit. Minden jót, szevasztok!

Poco F3 & Gear S3

(#5910) shifty! válasza Icetee (#5906) üzenetére


shifty!
senior tag

Szia!
Igen, van rá megoldás, ROOT hozzáférés NÉLKÜL is, íme a lépések mindenkinek, aki szenved a gyári rom efféle nehézségeivel:
1. Elsősorban kelleni fog egy hely, ahova telepíteni akarod majd a teló belső memóriája helyett a programokat. Ehhez a microSD kártyádat fogod használni, méghozzá úgy, hogy KÁRTYAOLVASÓVAL!!!(És ez nagyon fontos, ha nincs kártyaolvasód, akkor csak a saját felelősségedre bűvészkedj a memóriakártyáddal, és annak tartalmával!!! A telefon + USB kábel kombó NEM helyettesíti a kártyaolvasót!!!) hozz létre rajta egy EXT4 formátumú, neked szűkséges méretű partíciót. A másik partíciót hagyd érintetlenül! A partíció méretét te döntöd el, gondold végig, hogy mekkora a kártyád, mennyi programot akarsz majd feltenni, és mennyi hely kell másra! Én egy 8 GB-os kártyára egy 400 MB-os partíciót hoztam létre, a fele van kb kihasználva, de ez személyes vélemény. A partíció létrehozásához kérlek, kövessétek EZT a Tutorial videót, mindenben így kell eljárnotok, CSAK EXT2 HELYETT NEKTEK AZ EXT4 KELL!!!
Miután létrehoztad a neked megfelelő méretű partíciót, bizonyosodj meg róla, hogy valóban létrejött a partíció(kártya ki- és vissza a gépből, csekkold a MiniTool-al, hogy valóban jelen van-e a partíciód.)

2. A megoldáshoz kelleni fog az ODIN nevű progi, legyen feltelepítve minden driver a telefonodhoz, és a Gio.ops fájl is kelleni fog!
Ebből a listából kikeresed a telód szoftververziójához szűkséges fájlokat, amik majd "átirányítják" az előbb létrejött particióra a programokat. Nagyon fontos, hogy pontosan azt a fájlt töltsd le, ami valóban megegyezik a szoftververzióddal. A megadott link BASE mappájában a GYÁRI szoftverek boot fájljai vannak, értelemszerűen ha ezzel csinálod végig a leírásomat, semmi nem fog történni. A telód szoftververzióját a *#1234# billentyűkombinációval tudod megnézni a Telefon tárcsázóján keresztül. Megnézed, egyezteted a gépeden hogy van-e a tiedhez passzentos fájl. Ha megtaláltad, letöltöd, kiteszed az asztalra. HA NEM, akkor ne folytasd, mert papírnehezékként kevesebbet ér a telefonod!!! Én figyelmeztettelek!!!

3. A KÉPEN látható módon állítsd be az Odin-t, majd tedd a telefonod DOWNLOAD MODE-BA (hangerő fel+középső gomb +bekapcsoló gomb nyomva tartása kikapcsolt állapotban, amíg meg nem jelenik a download felirat), és az USB kábeled segítségével csatlakoztasd a géphez, de csak az után, hogy a memóriakártyád immár az EXT4 partícióval visszakerült a telefonodba! Ha először csatlakoztatod így a gépedhez a telefont download mode-ban, akkor várd meg, amíg a Windows felteszi az Odin nevű drivert!!! Enélkül nem fogja felismerni a gép a telót amúgy sem. A képen a feliratok ne ijesszenek meg senkit, a leírás egy küldöldi fórumról származik, és nem csak a Gio-val működik, a Galaxy Ace/Gio/Fit/Mini szériához a megfelelő fájlokkal használható ez a metódus.

4. Ha belőtted a körülményeket ahogy elmondottam, akkor elméletileg minden működni fog. A kártyádon megvan a partíció, a kártyádat visszatetted a telóba, a telód minimum 50%-os töltöttségen, download mode-ban, csatlakoztattad a gépedhez, ahol már be van állítva az Odin. Ha minden így van, akkor az Odin kis kockája a programban sárgára vált, kiírja a COMx portot, tehát minden oké. Nyomhatod a Startot, megvárod, amíg a program lefut, lehetőleg hiba nélkül. A telód újraindul, és láss majd csodát, ha a rendszer felállása után a Beállítások - Alkalmazások - Memóriahasználatot lecsekkolod, nem 179 MB az össz tárhelyed, hanem akkora, amekkorát te akartál! ÍME egy "exempül" a jelenségre, az érdekes része az a Storage résznél van (magyarul:tárhely..)

Namármost fontos megjegyezni, hogyha ezt végigcsináltad, akkor /data partíció, ami a telefonon van tárolva a belső memóriába, az kihelyeződik az SD-EXT partícióra. TEHÁT, ha a telót a memóriakártya nélkük indítod el, akkor nem lesznek alkalmazásaid, és az adataid jórésze is rajtamarad a kártyádon, tehát nem fogod elérni őket anélkül. Fontos még, hogy a kártyát csak úgy vedd ki a telóból, hogy az ki van kapcsolva!!!
Még egy érdekesség, amikor új alkalmazást telepítesz, az alkalmazás adatait a belső memóriára teszi az Android autómatikusan. Ha ez téged zavar, akkor pötyögd végig a feltett progiknál az "Áthelyezés az SD-kártyára" opciót, és akkor teljesen ki lesznek telepítve a telefonról a kártyára rá :DDD

Na, kiírtam magamból amit megköveteltetek, akinek kétségei vannak, az hívjon fel egy távgyógyászt, vagy vadásszon le engem egy PM erejéig ;)

[ Szerkesztve ]

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#5911) drr válasza shifty! (#5910) üzenetére


drr
őstag

:Y :D :DD :C :R

(#5912) Edween válasza shifty! (#5910) üzenetére


Edween
őstag

Ez igen hasznos bejegyzés! :R THX

(#5913) cocus007 válasza lionhearted (#5900) üzenetére


cocus007
tag

Hát pedig menübe mászkálva is akad nekem. de talán csak a kezdeti ébredezés miatt volt...
Bár a whatsapp-on belül nem hajlandó megmutatni a fizetési infokat mer leáll
Nemtom most a mért sebességet,de 8 gigás Kingston class4

(#5914) Icetee válasza shifty! (#5910) üzenetére


Icetee
aktív tag

Nagyon szépen köszönöm! :R :R

(#5915) AthlonXP


AthlonXP
őstag

Sziasztok!
Ajánlanátok vmi jóféle zenelejátszót a GIO-ra, vagy olyan appot, amivel növelhetőek lennének a basszusok a telón.
Vmi sony féle megabass cucc kéne.. :)

(#5916) drr


drr
őstag

Srácok! Valakinek nem maradt egy ilyen: ClockWorkMod 5.0.2.6 ext+rfs
Én hülye feltettem egy 5.0.2.7-est és fagy :W :W :W

[ Szerkesztve ]

(#5917) drr válasza drr (#5916) üzenetére


drr
őstag

Nem állítja vissza hibamentesen a korábbi mentésemet sem, tiszta ideg vagyok :O
Nem stimmelnek a csengőhangok, az idő és a dátum sem :W

[ Szerkesztve ]

(#5918) drr válasza drr (#5916) üzenetére


drr
őstag

Jó, ha senki akkor mesélek...
Be akartam üzemelni a Link2SD-t. A memkari teljes tartalmát lementettem, aztán varázsolgattam. Sajna az alkalmazás nem azt csinálta amit szerettem volna. Úgy gondoltam a CWM a hibás, feldobtam hát a fentebb említettet, de sajna fagyott, ezért lemondtam róla. 5.0.2.8-ast raktam fel, ami csak ext4-et támogat, de ez legalább nem fagyott le. Megpróbáltam visszarakni a CWM-es mentésemet, de sajnos a fentebb említett hibákat produkálta. Aztán a phiexz recovery-jét tettem fel, az is hibásan tölti vissza a mentést :W
Akárhogy keresem, nem találok 5.0.2.6-os CWM-et ami ext4+rfs támogatású, pedig nekem az volt, ez tuti.
Na ilyenkor most mi van :F

(#5919) :eL.BaNDiTo: válasza drr (#5904) üzenetére


:eL.BaNDiTo:
csendes tag

Ha az Itachisan-féle CM7.2-ről van szó, akkor az nálam 5 napja tökéletesen működik....

C35 > 3330 > W300i > W395 > S5660 > I8190 > H60-L04 > Mi A1 > X3 NFC

(#5920) drr válasza drr (#5918) üzenetére


drr
őstag

Még azt is el szeretném mondani, hogy az 5.0.2.7-es CWM-ben nem írta ki, hogy megcsinálta-e a dalvik cache wipe-ot, tehát abban sem voltam biztos, hogy egy full wipe sikeres volt-e :F
Azt szűrtem le magamban, hogy felrakok egy olyan CWM-et ami megy rendesen (ajánljátok :) ) és utána újrarakom a kedvenc romjaimat és csinálok friss mentést, ha máshogy nem fog menni...

[ Szerkesztve ]

(#5921) :eL.BaNDiTo: válasza drr (#5916) üzenetére


:eL.BaNDiTo:
csendes tag

Én ilyet találtam: http://ge.tt/3llm4vJ/v/0...
Nem tudom, hogy ez az e amit keresel...

C35 > 3330 > W300i > W395 > S5660 > I8190 > H60-L04 > Mi A1 > X3 NFC

(#5922) drr válasza :eL.BaNDiTo: (#5921) üzenetére


drr
őstag

A forrást tudnád linkelni? :R

(#5923) :eL.BaNDiTo: válasza drr (#5922) üzenetére


:eL.BaNDiTo:
csendes tag

hát... izé... guglin találtam.... :D

C35 > 3330 > W300i > W395 > S5660 > I8190 > H60-L04 > Mi A1 > X3 NFC

(#5924) Edween


Edween
őstag

Jelly Bread 2.0 van fenn. Hogyan lehet beállítani, hogy a galéria honnan tallózzon? thx

(#5925) papa019


papa019
senior tag

Karácsony előtt jön(nek) elvileg Maclaw új roma(i)... :C
Azt nem tudni, hogy ICS-n vagy JB-en dolgoznak Marcinnal... :(

(#5926) shifty! válasza papa019 (#5925) üzenetére


shifty!
senior tag

Szerintem max 1 JB fog jönni, ami teljesen felesleges erre a készülékre...

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#5927) papa019 válasza shifty! (#5926) üzenetére


papa019
senior tag

Pár napon belül megtudjuk, most írt Maclaw Twitteren. :))
Jól kihalt egyébként a topic. Mindenki elfoglalt, vagy kezd erőteljesen fogyni a Gio-s tábor? :B

(#5928) shifty! válasza papa019 (#5927) üzenetére


shifty!
senior tag

Szerintem csak mindenki megtalálta a tőkéletes romot :DDD

Lassan elkészül az AOSP Rom Gio-ra, XDA-n tegnap este került fel a béta verzió, WIFi, USB, Kamera nélkül, és egy kis érintőképernyő buggal, de állítólag bevesznek új fejlesztőket is, úgyhogy szerintem még ma lesz egy stabil verzió belőle.
Maclawékra kiváncsi vagyok, hogy mit alkottak. Az RC2-jük volt eddig a legjobb CM9 kiadás amit használtam, csak tele volt bugokkal...

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#5929) papa019 válasza shifty! (#5928) üzenetére


papa019
senior tag

[link]
Itt van a Maclaw-féle ICS AOSP... :C

(#5930) shifty! válasza papa019 (#5929) üzenetére


shifty!
senior tag

Csak mondani kellett :DDD
Se a bluetooth-t, se a videót nem használom. Eredmény: telepítés :)

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#5931) papa019 válasza shifty! (#5930) üzenetére


papa019
senior tag

Én is felraktam, elsőre nagyon tetszik, viszont a Performance opciók hiányoznak nekem. :B
Mivel érdemes nyúzni a telót? Melyik tuning progit érdemes felrakni? :)

(#5932) papa019 válasza papa019 (#5931) üzenetére


papa019
senior tag

Annak, aki ki akarja próbálni egy kis beszámoló:
Ami nem működik:
Bluetooth, Videó-felvétel a gyári alkalmazásban
Bug:
Az időzóna beállításra kaptam egy FC-t, minden más tökéletesen működik.

A rom smooth, minden funkció működik, a fentiek kivételével. Én kicsit hiányolok belőle pár CM/AOKP feature-t (notification toggles, Performance beállítások, init.d). Én pont elférek a számomra fontos alkalmazásokkal a belső tárhelyen, így nem szenvedek most a2sd-vel. :) Ebből adódóan vettem észre, hogy a Swiftkey 3 irdatlan lassú, ha SD kártyán van (most, hogy nincs átrakva, gyors :DDD )... Összességében nagyon pozitív az összkép, innentől várhatóan ismét stabil romok jönnek majd. :P

Elméletileg több rom is jön tőlük. :C

[ Szerkesztve ]

(#5933) drr válasza papa019 (#5932) üzenetére


drr
őstag

Talk van?

(#5934) papa019 válasza drr (#5933) üzenetére


papa019
senior tag

Van. Maclaw romjaiban mindig van. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5935) drr válasza papa019 (#5934) üzenetére


drr
őstag

Akkor töltöm :-)

(#5936) shifty!


shifty!
senior tag

Jo lesz ez, egyedul az init.d hianyzik...meg az a franya idozona...ez mindig is bug volt Maclawnal...

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#5937) papa019 válasza shifty! (#5936) üzenetére


papa019
senior tag

A BT pedig szerintem kernel bug, mert az is mindig megvolt náluk. :DDD

(#5938) drr válasza papa019 (#5929) üzenetére


drr
őstag

USB kapcsolat bontása után merevre fagyott a tella...

(#5939) MPM


MPM
tag

A kevés helyre mi a megoldás? Van egy 32GB-os kártya benne, de nem lehet rá leszedni 20-30 MB-nál nagyobb appokat, mert először a telefonra tölti, ahol nincs elég hely, és onnan helyezné át a kártyára... :W

(#5940) shifty! válasza MPM (#5939) üzenetére


shifty!
senior tag

Milyen ROMon?

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#5941) MPM válasza shifty! (#5940) üzenetére


MPM
tag

Gyári, de most már tényleg kipróbálok valamilyen customot...

Szerk: Most látom az 5906-os hozzászólást, ugyanez a probléma, akkor nem szóltam, mert már van rá válasz is.

Egyébként Win8-as drivert hol találok hozzá? mert ami itt van például, az nem jó, Samsung oldalán meg nem találok, csak más telefonéhoz (elméletileg univerzális), annak meg a verziószáma kisebb mint ezé...

[ Szerkesztve ]

(#5942) myke01 válasza MPM (#5939) üzenetére


myke01
senior tag

Az 5910-es hsz a megoldás ,köszönet érte shiftyhungar fórumtársnak!
(Ha lassú a microSD kártyád írási-olvasási sebessége ,akkor légy "türelmes" ezt a módszert használva :) )

(#5943) Atti1112


Atti1112
aktív tag

Én is áttértem a GIO helyett a Blade III-ra. Csak ajánlani tudom,nagyon jó teló,aki esetleg cserén gondolkodik,sokkal jobban hasít mint a kis GIO.De még bénázgatok vele egyenlőre :) ROOT és az első ROM már rajta,de még nem az igazi.De remélem,hogy megküzdök majd vele.További jó GIO-zást Nektek !
OFF: van egy GIO eladó ,nagyon jó állapotban :) Április végéig garis ! ON

[ Szerkesztve ]

Segítsetek, ha tudtok ! Köszi !

(#5944) MPM válasza MPM (#5941) üzenetére


MPM
tag

Visszaszívtam, mégis csak jó a Samsung oldalán lévő driver.

(#5945) shifty! válasza MPM (#5944) üzenetére


shifty!
senior tag

:) Nyugtával dícsérd a napot (szídd a Samsungot)

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#5946) MPM válasza shifty! (#5945) üzenetére


MPM
tag

:D

Egyébként az #5910-es posztodra reagálva, mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, de újraindítás után minden a szokásos volt, a partícionálással nem volt gond, szerintem az odinnal nem működött valami, miután lefutott, ez volt:

Mit ronthattam el?

[ Szerkesztve ]

(#5947) shifty! válasza MPM (#5946) üzenetére


shifty!
senior tag

Az Odin a kép alapján teljesen hibátlanul futott le. Szerintem elnézted, és a gyári fájlt töltötted le a mókolt helyett. Erre külön felhívtam a figyelmet.

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#5948) MPM válasza shifty! (#5947) üzenetére


MPM
tag

Fail! Véletlenül biztos beleléptem a base mappába, aztán meg nem figyeltem, és azt szedtem le :(((

(#5949) shifty! válasza MPM (#5948) üzenetére


shifty!
senior tag

Nem probléma, egyszer én is megleptem magam ugyanezzel az ajándékkal :DDD

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#5950) MPM válasza shifty! (#5949) üzenetére


MPM
tag

hehe...

Na most már sikerült, van tárhely dögivel! Köszi a segítséget! :)
Viszont egy problémám van, lefut a médiakeresés, de nem rakja be a kártyán lévő appokat a menübe, csak a gyáriakat, (meg elvesztek a beállításaim, de ez gondolom természetes)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.