Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#179601) sambenez válasza Sátán44 (#179600) üzenetére


sambenez
addikt

(#179602) gboszi válasza Sátán44 (#179600) üzenetére


gboszi
senior tag

Nekem ez van, és imádom.

"If you're good at something, never do it for free!"

(#179603) Visormail válasza Visormail (#179552) üzenetére


Visormail
addikt

Kísérleteztem a smartmi-vel. Ha leszedem a lamellák felét, akkor tudja forgatni, ha visszateszem mindet, akkor nem. Ha magas a vízszint és elvesz a súlyából, akkor szintén tudja forgatni. Úgy tűnik, mintha elgyengült volna a motor.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#179604) Ciccuka válasza gyapo11 (#179593) üzenetére


Ciccuka
veterán

Sok töltő a Li-Ion akkukat 4.10V-ra tölti csak fel.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#179605) MittuDomain_


MittuDomain_
őstag

Sziasztok!

Posta/Vám gondok. (1. hsz megvolt megint, de nem találtam új infót.)

1./
07.23-án beadtam egy Felülvizsgálati kérelmet* tévesen megállapított összeg miatt, amire még mindig nem jött válasz. (89 naptári nap :((( )
A tárgyi csomagot ráadásul elhagyta a posta, nem találják, nem kézbesítették. Mit tudok csinálni, hol tudok panasszal élni. Duplán fizettem valamiért, amit egyszer sem kapok meg.
Szóval, ez két külön téma, egyesével kérek segítséget.
- Nem találok semmilyen felületet, ahol a felülvizsgálat eredményéről érdeklődhetek.
- A megáfázott, mejd eltűnt csomaggal mit tudok kezdeni? Az utolsó infó amit a helyi postán mondtak, hogy hozzájuk kijött az elosztóból a csomag, és helyettes postás átvette kiszállításra. Hozzám nem jutott el. Nem hiszem el, hogy ha addig tudja a posta követni, hogy tévesen jelentősen magasabb összeget fizettessen érte, az utolsó 300m-en nem sikerül eljuttatni hozzám. (Ennyire van posta.)

*Ebben a legszarabb, hogy egy online felületen kellett mindent feltölteni, és még visszaigazoló email sem jött, hogy megkapták/befogadták a kérelmet.

2./
Most jött egy újabb csomagom.
10.22-ig kellene kifizetni az összeget, hogy megkapjam, de a befizetés "technikai okok miatt nem lehetséges".
Nehogy már a Posta informatikai hibájából kelljen 400 helyett 800-at fizessek, mit lehet tenni, van erre jogorvoslat?
Valamint megint hibás az összeg, természetesen nem az én javamra. Vissza az egyes ponthoz, beadom a kérelmet, de mennyi idejük van reagálni?

Köszi a segítséget! :R

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#179606) Beni2360 válasza MittuDomain_ (#179605) üzenetére


Beni2360
félisten

Inkább itt kérdezel.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#179607) MittuDomain_ válasza Beni2360 (#179606) üzenetére


MittuDomain_
őstag

:R

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#179608) Jarod1


Jarod1
addikt

Megjött az üvegfólia a Samsung GAl tab a7 re-
Sms értesítés jött a postától nem kellet ráfizetni,
mellékelne száraz és nedves törlőkendőt.

3P csomagolás, Hungarocell táblák közé volt csomagolva
Perfect Protect Package.

Pöpec

[link]

[ Szerkesztve ]

(#179609) FingR86


FingR86
őstag

Újra működik a gearbest? Most nálam működik a webes felületük is.

(#179610) szabi__memo válasza FingR86 (#179609) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Nekem is feltűnt pár napja

(#179611) V/ válasza FingR86 (#179609) üzenetére


V/
titán

A Facebook profiljukban továbbra is az olvasható hogy végük, szóval szerintem nem működik, nem célszerű vásárolni
A csőd sem szűnt meg. Az vásárlók keresik a pénzüket, mai 4-5 órás üzenetek.

[ Szerkesztve ]

(#179612) fateless


fateless
veterán

Egy kérdés:
A júl 1 utáni rendelések esetén a postának nem kellene küldenie emailt, mikor vámkezelés kezdődik, hogy ki tudjam fizetni a 400Ft-ot?
Valamiért két alkalommal is azt éltem meg, hogy semmi jelzés nem jött, a nyomonkövetés szerint még épp csak elindult a csomag, majd már jött is a postás a kis papírral, hogy 800Ft-tal fáradjak be a postahivatalba, azaz esélyem sem volt a "normál" 400Ft-os árat fizetni.
Én hagyok ki valamit, vagy a posta mulaszt?

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#179613) V/ válasza fateless (#179612) üzenetére


V/
titán

Attól függ hogy hol vásároltál. De ez az automatikus vámolást a küldemény elektronikusan megküldött adatai alapján egy program végzi, a küldeményt nem látja, ha az adatok közt nincs vagy nem megfelelő a formátuma az elérhetőségeidnek (telefonszám, e-mail cím) akkor a program nem készít értesítőt.
Az hogy a címkén rajta van az később, amikor a helyi postán kell értesíteni az átvételről csak akkor kerül elő.
AliExpress esetén annyit csináltunk hogy a cím sor folytatási rubrikába beírtuk az e-mail címünket, aki nem direkt regisztrált hanem Google vagy Facebook regisztrációval lép be az kitöltötte a profil adatai (mert az üres) és AliExpress standard vagy AliExpress saver szállítással vásárolunk hogy elkerüljük a postát, vagy azt hogy a posta vámoljon

[ Szerkesztve ]

(#179614) fateless válasza V/ (#179613) üzenetére


fateless
veterán

Értelemszerűen megvan az email cím, telefonszám, terészetesen "nomrálisan" regisztráltam sok-sok éve, korábban nem volt gond ezzel, illetve rendelek rendszeresen pl apóséknak más városba, ott mikor érkezik, megjön hozzám a jelzés, szóval ezért gyanítom, hogy a helyi postán lehet valami olyan ügyintézés, hogy ne fizethessek online, csak gondoltam, hátha van más is ilyen tapasztalattal.
Illetve természetesen a megfelelő postázással rendelem, szóval mindent "jól" csinálok...

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#179615) V/ válasza fateless (#179614) üzenetére


V/
titán

Egy dolog hogy az adataid megvannak, másik dolog az hogy az elektronikus postai és vám-árúnyilatkozat tartalmazza-e olyan formában hogy a program fel tudja dolgozni, az úgy tűnik + biztosíték ha a cím folytatásban is szerepel az e-mail címed, mert az nem postai információ, nem kell a postai küldemény adatai közé a külföldi postának felvinni, volt olyan tapasztalat hogy van amikor a feladó e-mail címét azonosítja be a program és arra küld értesítőt, de ugye azzal te nem sokra jutsz.
Ha azzal a két postázással rendeled amit írtam, akkor nem a posta kézbesíti, vagy ha hozzájuk kerül akkor EU-s postai azonosítót kap, amit az EU-s országban adnak fel és ezért nincs fizetéses vámolásos téma egyik esetben sem. Ha AliExpress-ről van szó.

[ Szerkesztve ]

(#179616) fateless válasza V/ (#179615) üzenetére


fateless
veterán

"Ha azzal a két postázással rendeled amit írtam, akkor nem a posta kézbesíti, vagy ha hozzájuk kerül akkor EU-s postai azonosítót kap, amit az EU-s országban adnak fel és ezért nincs fizetéses vámolásos téma egyik esetben sem. Ha AliExpress-ről van szó."

Ezt írja, közben pedig ez jött meg

Postás ismerős adja ki a csomagot, ővele néztük meg elhozatal előtt. Mivel szokatlan ez a szitu, illetve a másik kb 40 csomagon júl 1. óta rendben jött (postát kikerülve), ezért is nem értem, hogy lett ez ilyen, és miért nem kaptam semmi tájékoztatást, csak a kis cetlit a kézbesítőtől.
15 éve rendelek kintről, Indiától Kínán át USA-ból, szóval ismerős a terep, de ez váratlan volt így, meg múltkor is.
Egyébként jól átálltak a cégek a magyar posta kihagxására, ami sokszorosan öröm stámomra, nohs a helyi kézbesítők ott felénk remekül végtik a munkájukat, le a kalappal előttük (pápai csapat)

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#179617) V/ válasza fateless (#179616) üzenetére


V/
titán

Ez lehetetlen hogy a Postához került volna, az Express One kézbesíti. Itt kell követned és holnap reggel kapsz egy e-mailt a holnapi kézbesítésről.

(#179618) fateless válasza V/ (#179617) üzenetére


fateless
veterán

Ez az, hogy szám alapján sem kellett volna hozzájuk kerülni. Nem hoztam el a csomagot (nem voltam bent, csak megtapogatta az ismerős meg megnézte a számot és ez volt), ezért nem értem én sem, mi a fene, hogy hozzájuk került.
Holnap megyek be majd érte ovi után, aztán 800Ft-ért megfejtjük közösen, hogy mi a csuda ez, miután hazahozom. Ecpress one-tól pedig semmi üzenet nem jött (reggel kiderül)
Szóval még nem értem én sem, mit kevernek...

A belgiumiaknál nincs ilyen keverés, olyan is úton van, meg az expressone-os srác is rutinból jár ide (a többi cégről nem is beszélve)

Ha nem felejtem el, holnao leírom a végét

[ Szerkesztve ]

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#179619) V/ válasza fateless (#179618) üzenetére


V/
titán

Nem is került, holnap viszi a Express One. A linkelt nyomkövetésnél az Express One központi raktárba lett szállítva és onnan 16:27-kor szállították ki a Csornai kézbesítő depóba, oda a te ismerősöd biztos hogy nem tette be a lábát. Mint írtam a kézbesítés reggelén küldenek e-mailt.
Van egy másik postai kézbesítésű küldeményed. De holnap majd kiderül.

[ Szerkesztve ]

(#179621) V/ válasza V/ (#179619) üzenetére


V/
titán

Ma reggel már Veszprémi depóban van és onnan viszik ki.

(#179622) fateless válasza V/ (#179619) üzenetére


fateless
veterán

Ahogy írtad, ma reggel valóban jött az expressone-tól email és sms, de...
Nem erről a csomagról, hanem egy emag-os rendelésről. Az érkezés ideje szinte ugyanaz, ott 10:28-12:28, ennél pedig 10:26-12:26.
A postai csomagon viszont megintcsak ez a szám szerepelt, és azt hiszem, megfejtettem a rejtvényt:

Egy kerékpáros GPS-es órát rendeltem egy extra rögzítővel a másik bicajhoz is.
A postán csupán az extra rögzítő jött meg, és persze erre elkérték a 800Ft-ot. Hogy a rendszerükben mindez hogy a kutáyba állt össze, arról fogalmam sincs.
Minden bizonnyal a futárszolgálat pedig hozza az alapcsomagot majd (nagyon remélem), amiben maga az óra van az alap tartóval. Ami a furcsa, hogy erről nem küldtek értesítést.
Emellett pedig érkezik az emagos rendelés is, csak hogy tudjam, hogy mégis jön a futár.

Szóval egy két és fél dolláros konzol jön, amire ugyanennyit rá kellett fizetnem, és mellette jön a csomagom, amiről a futárszolgálat semmilyen értesítést nem küldött, pedig szokott máskor.

Feltételezem, az eladó jött rá későn, hogy nem rakta bele a csomagba az extra tartót, és emiatt adta fel külön, ami gondolom olcsóbb volt (neki) postán, és ugyanazokat az adatokat nyomtatta rá, mint a futáros csomagra.

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#179623) V/ válasza fateless (#179622) üzenetére


V/
titán

Biztos hogy a posta nem ezzel a a két kóddal kezelte a küldeményt,
158271900005245573608500 vagy LP00472029808895, mert egyik sem postai azonosító az első a futáros, a másik pedig a logisztikai cég csomagazonosítója,
A címkén található postai vonalkód az biztos más.
Még meg sem kaptad, te vagy 38-ik és még a 36-nál tart a futár. Itt a nyomkövetés
2 csomagot visznek.

[ Szerkesztve ]

(#179624) HoTaZo


HoTaZo
addikt

Sziasztok!
Banggoodnál rendeltünk egy kis kézifűrészt, nagyon hamar megjött, cseh raktárból (semmi egyéb fizetni való nélkül). Ratettük az akksit, megpörgettük, de szikrák jelentek meg a motornál. Pár ráindítás után is szikrázott, ezért a csomag megérkezését visszaigazolva, értékelésnél jeleztem ezt.
Most ránézve a rendelés lapjára, van egy gomb "Return/Repair" szöveggel.
Van tapasztalatotok, hogy ilyen esetben mit lehet/kell/érdemes tenni?

Jól érzékelem (ebből az egy rendelésből :) ), hogy a Banggood, a cseh, spanyol raktáraival, jó alternatívája lehet az Alinak?

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#179625) Degeczi válasza HoTaZo (#179624) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Mondjuk ilyen szénkefés és nagyteljesítményű motornál teljesen normális valamennyi szikrázás.

[ Szerkesztve ]

(#179626) Ra3 válasza Degeczi (#179625) üzenetére


Ra3
őstag

Igen, a brushless motoros az ami nem fog szikrázni, de az eggyel magasabb árkategória.
Nekem pl az összes szénkefés csavarbehajtó szikrázik, de évek óta mennek gond nélkül.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#179627) fateless válasza V/ (#179623) üzenetére


fateless
veterán

Nem is gondolom, hogy a posta ezzel a kóddal kezelte a küldeményt, de a csomagon rajta volt ez a számsor, ez alapján tudtuk beazonosítani, hogy mi is lehet ez (még a felbontás előtt). Viszont az lett, amit gondoltam. Ugyanaz a cimke volt mind a két csomagon a feladó részéről, feladóval, névvel, számsorral együtt. (oké, a postáson rajta volt egy másik cimke is, gondolom, azzal intézte a posta rendszere, de az alis eladó nem adott meg nekem még egy nyomonkövetési számot)
Szóval minden bizonnyal későn jutott eszébe, hogy fel kéne adni az extra tartót, és azt így postázta el.

Amit viszont nem értek, hogy miért nem jött erről a csomagról értesítés a futártól (aki cipekedhetett, mert feleségem ment ki éppen, és a folyékony mosószer jött meg két nagy dobozban az emagtól). Erre persze már nem lesz válasz, de legalább tisztult a kép az egész kapcsán.

Most már csak időt kellene találnom, hogy tesztelhessem az eszközt...

"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#179628) HoTaZo válasza Degeczi (#179625) üzenetére


HoTaZo
addikt

&Ra3
Hát, ha ez normális, akkor megnyugtatom páromat, ő fogja használni főleg.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#179629) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Van olyan szállítási mód/opció, amikor biztosan az Express One hozza?
(Ali rendelések esetén)

[ Szerkesztve ]

#?*@&!

(#179630) Beni2360 válasza zeon.hu (#179629) üzenetére


Beni2360
félisten

Most nincs kéznél a varázs gomb de képzeld ide. Igen van de több rendelés kell ugyan olyan Ali reg száll.-sal.
Keresd Ali topikot

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#179631) V/ válasza zeon.hu (#179629) üzenetére


V/
titán

AliExpress Standard és az AliExpress Saver, de csak 90%, mert lehet 10 % EU-s postai azonosító EU-n belüli feladással.

(#179632) fcbarca válasza 1stVikman (#176123) üzenetére


fcbarca
őstag

Ez engem is érdekelne, alfawise Rst2056hoz kompatibilis fej :R

(#179633) fery02


fery02
addikt

Sziasztok!

Nekem most futott be kettő darab apró csomagom, mindkettő AliExpress Saver szállításos és az egyik tegnap került egyszercsak a postaládába, a másik meg ma, ugyanúgy. 🙂

Pár nap eltéréssel lettek rendelve kb 3 hete.

(#179634) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

Ha egy csomagot Kanadából Budapestre DHL szállított, de a vámkezelést már a posta intézte, fizettette, akkor kinél érdeklődjek a kiszállításról?

(#179635) V/ válasza Sanyi.mTs (#179634) üzenetére


V/
titán

A Magyar Postánál hiszem náluk fizetted. Azért nem másnap kézbesítik, de nyomkövetési oldalukon látod hogy hol tart.

(#179636) Hali1975 válasza dudi6 (#179597) üzenetére


Hali1975
tag

Hello,
En most vettem/9en rendelve 13-an kezben/ lengyel raktarbol:
[link]
Igaz en 49 dollarert vettem , most meg 70 dollar-hatha van valami kupon/.
bitang jo cumo, egy 27 es egy 24es monitort tart stabilan.
Ajanlom

(#179637) esox2


esox2
tag

Nekem az AliE. Standard postával érkezett, kezelési költséggel.

[ Szerkesztve ]

(#179638) V/ válasza esox2 (#179637) üzenetére


V/
titán

Mi volt a nyomkövetési száma, mert nem ez a jellemző, lehet hogy kínai postás nyomkövetéssel küldték, hiába Ali standard volt.

(#179639) esox2 válasza V/ (#179638) üzenetére


esox2
tag

RE236546646CN

(#179640) V/ válasza esox2 (#179639) üzenetére


V/
titán

Te is úgy jártál ahogy én, hiába fizettem AliExpress Standard Shipping-et China Post Registered Air Mail-el lett küldve, ez mindig kezelési díjas.
Ha Ali standard és a Posta szállítja akkor EU-s feladású nyomkövetési, általában belga postás számot kap és akkor sincs díj, de legtöbb esetben azért az Express One kézbesíti

[ Szerkesztve ]

(#179641) esox2 válasza V/ (#179640) üzenetére


esox2
tag

Annyit tudok tenni, hogy a szállításra kap egy negatív feedback-et. Legközelebb beteszem a megjegyzésbe, hogy ez lesz, ha mégsem AE-vel jön a csomag.

(#179642) V/ válasza esox2 (#179641) üzenetére


V/
titán

Valóban csak így lehet jelezni, én az értékelésbe is beírtam hogy ez nem volt tisztességes és azt hogy ez + költségembe került, mert egyébként nem kellett volna kezelési díjat fizetnem.

(#179643) bbsofficial


bbsofficial
tag

Sziasztok,

Rendeltem Kínából, de mostanában nem volt ilyen tracking számom: LV257887813CN

Szerintetek ez valós? Ideér még valaha?

(#179644) V/ válasza bbsofficial (#179643) üzenetére


V/
titán

Nem lett véletlenül másik nyomkövetési szám ehhez, mert ez leragadt az ottani kicserélő központban, nem jött tovább.

(#179645) gboszi


gboszi
senior tag

Sziasztok apple watch és iphone vezetéknélküli egybetöltőt keresek. Van valakinek valami jó ajánlása?

"If you're good at something, never do it for free!"

(#179646) bbsofficial válasza V/ (#179644) üzenetére


bbsofficial
tag

Igen, én is úgy nézem, de sajnos nem kaptam (sehonnan) másik számot.

(#179647) Visormail


Visormail
addikt

Üdv!

Vannak ezek az idétlen távirányítótartók, amikben ugyanúgy porosodnak, csak állnak. [link] Nem talált véletlenül valaki ilyet, csak zárható fedéllel? Bárhol.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#179648) vacs válasza gboszi (#179645) üzenetére


vacs
veterán

(#179649) Gsx-rr válasza vacs (#179648) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Ez szerintem nem éppen ugyanaz. Ha jól tudom annak az volt a lényege hogy bármelyik eszközt bárhova rakod fogja tölteni

(#179650) tonyrulez válasza Gsx-rr (#179649) üzenetére


tonyrulez
őstag

Igen, ez volt a céljuk, csak aztán rájöttek hogy kivitelezése nem megoldható. Hogy miért jelentették be még azelőtt hogy magára a koncepcióra azt mondhatták volna a mérnökök hogy nem fog működni, máig kérdéses.

4 8 15 16 23 42

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.