Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76851) .LnB válasza EnterR (#76843) üzenetére


.LnB
titán

Ezerszer leírtam már, ez valami Kojima project. A dolog kezdődött a Silent Hill-lel, de mostanra már bőven akad Metal Gear Solid utalás is. Aztán lehet más lesz.
De akár mi is lesz, Kojima-nak köze van hozzá.

Mit szeretnék?! Azt, hogy legyen az az erdős jelenet, a karakter kiér az erdőből, egy kis városka határába. Egy útonhoz érve, előtte egy tábla, és egy karakter áll háttal. A táblára az van írva "Welcome to Silent Hill", majd a karakter megfordul, és így szól "Kept You Waiting, Huh?" :)
Ez által be lenne jelentve mindkét játék folytatása egyszerre.
Ez amit szeretnék. Az elvárásaim nem kicsik. :D

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#76852) sp8787 válasza keIdor (#76825) üzenetére


sp8787
addikt

Kimaradt az Arena 94, Daggerfall 96 es vszinu.
Gyakorlatilag a Daggerfall-t nem szamitva tokugyanaz a kozepes/semmi jatek az osszes.

(#76853) s1ckness válasza .LnB (#76851) üzenetére


s1ckness
kezdő

Nem tudom, mi lesz ez, de még a cég weboldalán sincs szó szerint semmi, csak, hogy "készülünk a...": https://www.blueboxgamestudios.com/

(#76854) s1ckness válasza sp8787 (#76852) üzenetére


s1ckness
kezdő

Én csak a Morrowind-től kezdve tudok róluk nyilatkozni, de imádtam őket, minden bugjukkal együtt. :) Viszont már 2011-ben is kicsit cikinek tartottam, hogy még a Skyrim alatt is az ezeréves, szétfoltozott Creation Engine fut. A Fallout 4-ről (és a 76-ról) nem is beszélve, ami ugyan nem Elder Scrolls, de ugyanaz az engine még mindig.

Mindenesetre azért sajnálnám, ha a Bethesda felvásárlása miatt a PS kimaradna a buliból. Pedig valószínűleg ez lesz.

(#76855) hadam98 válasza s1ckness (#76854) üzenetére


hadam98
senior tag

Biztos kimarad a buliból amilyen agresszív a Sony olyan lett az MS is. Szerintem elkerülhetetlen az, hogy aki tényleg többet játszik az ne vegyen egy Xbox konzolt is. Én eladtam az egyik konzolom (Series X) és be rendeltem egy PS5 Digital-t bár lehet megveszem HP-ról ha valaki képes futárral elküldeni… Na most nem ez a lényeg hanem megmondom őszintén a legjobb kombó valóban a PS5 + Series S. Az Xbox-nál idén nem lett valami komoly a felhozatal de ez a következő években nagyot változik. Egyik oldalon olyanokkal mint a God of War, Silent Hill - Metal Gear?, Bloodborne, The Last of US, Nioh, Final Fantasy és sorolhatnám a komolyabbnál komolyabb AAA címeket a PS terén ami miatt muszály, hogy legyen. Xbox-nál pedig ott lesz az egész Bethesda felhozatal ami pont elég arra, hogy legyen egy Xbox is. Amennyi fejlesztő van náluk úgy már jöhetnek a komolyabb címek. Bár valóban érdekes lesz, hogy 4 ezer Ft-ért itt AAAA játékot adnak a GP-hez majd azt is meglátjuk. Ugye volt róla szó, hogy jó sok előfizető kellene ahhoz, hogy a magas költségvetésű játékok megérjék.

(#76856) Madwe válasza sp8787 (#76852) üzenetére


Madwe
nagyúr

Morrowindig szerintem rendben volt, az volt a kedvencem :) onnantól kezdve viszont elmentek egy nagyon lebutított rendszer felé sajnos, azért ha jön majd egyszer a VI tuti beszerzem, vagy veszek addig xsx-et vagy összerakok egy pc-t (ezt kétlem, 5 éve már céges laptopon kívül semmi nincs itthon s jól van ez így :) )

(#76857) Scholes9 válasza .LnB (#76851) üzenetére


Scholes9
nagyúr

Legyen így :D :C

hadam98: én úgy voltam vele, hogy hosszabb távon XSX, nekem megéri a ráfordított összeg a plusz lóerőt, nagyobb tárhely stb. :) :B

[ Szerkesztve ]

PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C

(#76858) Chris1983107


Chris1983107
tag

Jelentem a pénteki Médiás rendelések (nekem és a cimborámnak is) tegnap délben megérkeztek. Minden flottul és gyorsan történt. Szóval két újabb boldog PS5 tulajdonossal bővült a kör. :D Innen kaptam a tippet, szóval köszönöm mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#76859) RangerFox válasza Lackooo84 (#76847) üzenetére


RangerFox
Topikgazda

Azért van benne logikai buktató. És tisztán látszik, hogy nem játszott a játékkal.

(#76860) F-ECT$ válasza Lackooo84 (#76847) üzenetére


F-ECT$
titán

TL/DR? Most nincs lehetőségem videót nézni. Tényleg menne Ps4-en is (játszhtó fps-sel)?

Dive ever, work never.

(#76861) bgunne válasza F-ECT$ (#76860) üzenetére


bgunne
tag

tldr: Természetesen nem, csak elmondja, hogy előző generációs konzolra milyen trükkökkel oldották volna meg a scriptelt részeket, amikre a bemutatón azt mondták, hogy PS5 SSD nélkül nem működne.

(#76862) Marky18 válasza Lackooo84 (#76847) üzenetére


Marky18
aktív tag

Igen, megoldhato egyszeru IO technikakkal, csak nem ebben a minosegben. Ekkora felbontasu texturakat egyszeruen nem lehet HDD-rol behuzni a VRAM-ba ilyen rovid ido alatt, mikozben fel kene epiteni a tobbi objectet is.

PC-n futottam bele egy olyan problemaba, hogy a Warzone-nak keves volt a HDD es egy-egy gyorsabb sprint vagy autozas utan gyakorlatilag a semmiben mentem, nem voltak se objektumok korulottem, se textura, csak a skybox. Hasonlo problemak lennenek PS4-en is.

(#76863) Rony949 válasza hadam98 (#76855) üzenetére


Rony949
őstag

Nem teljesen értem miért akkora húzónév a Bethesda. Amiket leműveltek az utóbbi években, rendesen megcsappant a népszerűségük.

(#76864) Raga válasza Rony949 (#76863) üzenetére


Raga
senior tag

Abszolúte egyetértek
Számomra gagyi és kritikán aluli címeket adtak ki.
Jelzem számomra…Nekem sosem volt egy színvonalas stúdió

(#76865) EnterR válasza .LnB (#76851) üzenetére


EnterR
veterán

Az erdős jelenetig reálisnak tűnt az elképzelésed. :DDD
Jóvanna, én is ekkora mellénnyel vágok neki a mai estének.

PSN ID: marquuard

(#76866) .LnB válasza EnterR (#76865) üzenetére


.LnB
titán

Tudod mit fogok nyomni, miután este bepötyögöm majd ide, önelégülten, jó nagy betűvel, hogy
"Én megmondtam!"?!
EnterR-t!! ;] :DDD
Így e: [link]

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#76867) EnterR válasza .LnB (#76866) üzenetére


EnterR
veterán

Oké, de még nem beszéltünk arról, hogy mi van ha egy alacsony költségvetésű 2D indie cím lesz Karancslapujtő Productions-től, akik találtak egy olcsón számlázó PR-ost. Akkor nekem mit kell majd nyomni? :DDD

PSN ID: marquuard

(#76868) Madwe válasza Rony949 (#76863) üzenetére


Madwe
nagyúr

Mégis milyen nagy húzónév stúdiók/kiadók maradtak? Kb a rockstar s pár sony ex stúdió, de ezen túl már kb az összes neve megtépázott...

(#76869) s1ckness válasza Raga (#76864) üzenetére


s1ckness
kezdő

Igen ez tény. Kicsit olyan, mint a BioWare. Régen nálam garancia volt a cég neve a minőségre, most épp ellenkezőleg. A MS a lehető legrosszabbkor vette meg a Bethesdát. Ami kicsit javít a helyzeten, hogy az id is a Bethesda része lett pár éve és a Doom játékok továbbra is ütnek.

(#76870) VirDan


VirDan
aktív tag

Sziasztok! Augusztus 20-al bezárólag, ha valakinek lenne esetleg érkező fázisban lévő Digital PS5 előrendelése, átvenném.

The Danee™ | PSN/Steam/Epic/Ubi : Nomad-HUN

(#76871) ProEvoFan válasza Madwe (#76868) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Ubisoft stúdiók ;]
Viccen kívül. Szidja mindenki a játékukat, ellenben rengeteget adnak el belőle.

(#76872) .LnB válasza EnterR (#76867) üzenetére


.LnB
titán

Kojimától egy 2D-s indie játék is jó. Az más, hogy kizártnak tartom, hogy ő nekiállnak ilyen kisebb ötletnek. Általában nagyban gondolkodik. Max ilyen "tanácsadó" szerepben tudom elképzelni egy ilyen projectben.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#76873) .LnB válasza Madwe (#76868) üzenetére


.LnB
titán

Jól mutatja a példa, hogy ha nagyon naggyá akar válni egy kiadó/stúdió, akkor kommerszé kell válnia. Ezek mellett viszont örüljünk, hogy van az a pár "kicsi" minőségi fejlesztő brigád, akiket te is említettél. (+ a Nintendo. :))

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#76874) kecsu10 válasza EnterR (#76865) üzenetére


kecsu10
aktív tag

Hű ha tényleg Silent Hill lenne, már megérné a play station, hogy megvettem. :) Ma este derül ki ugye? Megjelenése mikorra várható ennek a játéknak? Fel vagyok csigázva, aztán lehet jön valami N+1-edik horror-survivor game, ami nem felsőpolcos.

(#76875) sp8787 válasza Madwe (#76856) üzenetére


sp8787
addikt

Valoban a Morrowind volt a 3 utolso kozul a jobb.
Nade amugy akarhonnan nezzuk ha kijon a kovetkezo vszinu az is ugyanaz a semmilyen fpswordozo bubanat lesz mint 27!!! eve.

(#76876) EnterR válasza kecsu10 (#76874) üzenetére


EnterR
veterán

Szerintem a kiderül az elég erős, legfeljebb valami teaser-jellegű, pár másodperces videót, ha kapunk. Én úgy látom, hogy ma sok következtetést nem fogunk tudni levonni, lásd Kojima-e, Silent Hill-e, MGS-e stb. Max. lesz egy szépen renderelt erdő, aztán jövő augusztusban meg a második teaser. :D

[ Szerkesztve ]

PSN ID: marquuard

(#76877) .LnB válasza EnterR (#76876) üzenetére


.LnB
titán

Volt már teaser... Ez lesz valami. Nem állítom, hogy mindent megmagyaráz majd, de teasernél több lesz. Nem csináltak volna külön appot szerintem.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#76878) RazoR


RazoR
veterán

Ha valakinek kell egy lemezes KV-tól árában írjon privátban.

(#76879) balazs025 válasza .LnB (#76877) üzenetére


balazs025
senior tag

Hasan(?) azt írta, hogy most még csak egy teaser lesz, majd később jön a trailer. De hogy végül mi is lesz az majd kiderül, de én el tudom képzelni, hogy még ma is csak a hülyítés fog menni, hogy húzzák az emberek agyát, és majd tényleg csak később tudjuk meg mi is ez a játék.

(#76880) kecsu10 válasza EnterR (#76876) üzenetére


kecsu10
aktív tag

Na az jó lenne, akkor inkább kimegyek az erdőbe, úgyis itt van a kertek alatt :D remélem azért valami komolyabbat virítanak.

(#76881) .LnB válasza balazs025 (#76879) üzenetére


.LnB
titán

Van benne logika, hogy megint csak teaser lesz. Kiderül, hogy mi ez a játék. Majd később jönnek róla rendes trailerek. Abban bízok, hogy tényleg kiderül végre, hogy mi ez.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#76882) Willhunting válasza .LnB (#76881) üzenetére


Willhunting
aktív tag

Ha tényleg valami komolyabb projekt, az biztos hogy a köv. sony eventen lesz leleplezve nem pedig így az éjszaka leple alatt egy 50k Twitter csatorna által.
Meg ha amúgy is teaser-t ígértek, sok mindenre ne számítsatok

[ Szerkesztve ]

(#76883) logineres


logineres
tag

Sziasztok!

Nem valószínű, hogy ideillő kérdés, de hátha tud valaki segíteni. Vettem egy ps5-t az emagtól, amire van 30 nap visszaküldési időm. Valószínűleg visszaküldöm, mert végigjátszottam, mindent amit akartam, amit ezeken kívül meg akarok még játszani csak jövőre vagy 2023-ra jön ki(ha must buyok lesznek akkor veszek egyet, remélhetőleg akkor már nem az msrp áron felül +10-15k-val). Viszont kaptam hozzá egy Spider man miles morales ultimate edition-t. Ha jól tudom a sima játékhoz kódot adnak(spider man remastered-hez), csak a miles morales lemezes. Ha kibontom a tokot, akkor már nem tudom visszaküldeni?(Gondolok itt arra, hogy azt gondolja az emag, hogy én már beaktiváltam a kódot). Bocsi a hülye kérdésért, lehet másnak ez egyértelmű, csak én nem tudom :(

Segítségeteket előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#76884) .LnB válasza Willhunting (#76882) üzenetére


.LnB
titán

Na mert ezeken a State of Play-eken annyi nagy bejelentés volt eddig... :) :U
Itt szerintem a külön appot szánták a nagy figyelemfelkeltő dolognak. Nem azt mondom, hogy jó megoldást, de szerintem ez a funkciója. Mert ha elindítod, még ki is írja, hogy játékra nem alkalmas stb stb... ergo más értelme nem úgy tűnik, hogy lenne.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#76885) Moby válasza .LnB (#76884) üzenetére


Moby
addikt

Akkor a P.T. után (Playable Teaser) ez a N.T.? :)

(#76886) tboy93 válasza logineres (#76883) üzenetére


tboy93
nagyúr

Hát, én abban sem vagyok biztos, hogy ezt így visszaveszik. Viszont ha kibontod a játékot, akkor fixen nem fogják.

(#76887) Szabi® válasza logineres (#76883) üzenetére


Szabi®
addikt

""Vettem egy ps5-t az emagtól, amire van 30 nap visszaküldési időm. Valószínűleg visszaküldöm, mert végigjátszottam, mindent amit akartam""

Még hogy a magyar nem élelmes ;] Egyébként szoftverekre külön szokott lenni szabályzat, én úgy tudom, ha ezen múlik én nem bontanám ki.

(#76888) noblem1983 válasza logineres (#76883) üzenetére


noblem1983
senior tag

Mondjuk ezt, hogy így leírod elég pofátlanságnak tűnik, hogy amúgy semmi baja a konzolnak de te ingyen bérbe vetted utána meg majd adhatják nyomott áron mert visszaküldött termék felbontva meg ment gondolom nem 10 órát. A sima póki remastered az valóban kód formájában van, felbontva már nem hiszem, hogy visszaveszik.

Lamborghini fan Uplay/Origin-noblem1983, PSN: noblem1983_2

(#76889) WhiteWalker válasza noblem1983 (#76888) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Ha a jog erre lehetőséget ad, akkor miért baj? Azért mert neked nem tetszik? :U

(#76890) Willhunting válasza .LnB (#76884) üzenetére


Willhunting
aktív tag

Ez a külön app csak egy hype generáló maszlag. Eleve akinek nincs ps-e azok ki vannak zárva a buliból.
Amúgy nem state of playre gondoltam. Lesz sony event mint tavaly júniusban, játék bejelentésekkel meg trailerekkel. Csak úgy néz ki csúszik szeptemberre, ahogy sok játék is áttolódik jövő évre.

(#76891) solfilo válasza logineres (#76883) üzenetére


solfilo
veterán

Miért is akarnád kibontani? Végigjátszottál mindent, amit akartál. ;]

#76889 WhiteWalker
Jogilag nem tudom mennyire szabad ezt vagy sem, minden esetre a 30 napos visszaküldés opció nem arról szól, hogy ingyé bérbe veszem a gépet, aztán ha már nem kell, visszaküldöm. Ez inkább a bolt egész korrekt szolgáltatásával való visszaélés.

"Amennyiben az eMAG-on vásárolt termék nem felel meg az elvárásaidnak, akkor ingyenesen visszaküldheted azt 30 naptári napon belül (amennyiben eMAG által forgalmazott) az átvétel időpontjától számítva. Mindössze annyit kell tenned, hogy kitöltöd a visszaküldési űrlapot legkésőbb a kézbesítés/átvétel dátumától számított 30. naptári napon, és kiválasztod, hogy a terméket futárszolgálattal küldöd vissza vagy személyesen is leadhatod egy easybox csomagautomatába vagy eMAG Üzletbe."

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#76892) vonSux válasza solfilo (#76891) üzenetére


vonSux
őstag

Hátha van benne egy kupon, vagy egy matrica ;]

(#76893) Szabi® válasza noblem1983 (#76888) üzenetére


Szabi®
addikt

Hagyd! ez az ember egy zseni . 20 évvel ezelőtt 250ft volt fél óra játék egy konzolbarlangba playstation-ön, hozzá az emag kivitte házhoz, nála volt 30 napot, és még a konzolt is visszaviszik + 14 napon belül a pénze megy vissza a számlájára .... ;]

[ Szerkesztve ]

(#76894) logineres válasza Szabi® (#76887) üzenetére


logineres
tag

Tudom bunkóságnak tűnik a szándék nem ezt volt(ezért is vettem rá 1 év ps plus, illetve még a ps5 előtt is fizettem a ps plusért, ha épp olyan játék volt hozzá). Világéletemben pc-s voltam, de most venni akartam egy ps5-t(utoljára ps2-m volt). Hozza a hangulatot nagyon jó, valószínűleg kontrollert befogom szerezni pchez, de úgy érzem ezek után, 225e-ért kár megtartanom mikor 2 évente 1-2 játékkal játszom. :(( Mármint gondolok itt olyan játékokra amik "majd egyszer" kifognak jönni)

[ Szerkesztve ]

(#76895) logineres válasza solfilo (#76891) üzenetére


logineres
tag

Igazából, csak a kiváncsiság furdalt ;] , de ha nem hát nem .

[ Szerkesztve ]

(#76896) Peace válasza Peace (#76617) üzenetére


Peace
nagyúr

Egy jelölés érkezett. Senki más nem tervezi megvenni? :))

(#76897) Szabi® válasza logineres (#76894) üzenetére


Szabi®
addikt

Figyelj senkinek nem tartozol magyarázattal, feltettél egy kérdést és ennyi.Valahol igazad van.

(#76898) vm93hun


vm93hun
aktív tag

Csatlakoztam én is a klubba egy lemezes verzióval. Egyelőre csak PS4-es játékokkal játszok vele, viszont a telepítésükkor észrevettem egy furcsaságot. Az mitől függ, hogy van két egyforma méretű játék (mindegyik külön kb 50 gigabyte), de az egyik kb 20 perc alatt települ, a másik meg 45 perc alatt? Utóbbira példa a Horizon: Zero Dawn - Complete Edition volt.

Elvileg a BD lemezről jön közvetlenül az adat, így az átviteli sebességnek ugyanakkorának kell lennie.

Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.

(#76899) tboy93 válasza vm93hun (#76898) üzenetére


tboy93
nagyúr

Gondolom attól, hogy mekkora patchet kell még letöltenie mellé...

(#76900) koncsik válasza logineres (#76894) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Ujracsomagolt napon + kuponnal még valaki örülhet is neki nagyon :K

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.