Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90201) junkpod válasza viera (#90182) üzenetére


junkpod
nagyúr

Hogy érted hogy hátrány?

Box's don't touch!

(#90202) blakey válasza dgyuri0123 (#90200) üzenetére


blakey
titán

te nem érted, hogy minimális odafigyeléssel lehet DTS-t hallgatni sztereóban, csak legyen egy külső lejátszód. - miért, nem ezt írtam és ezzel kezdtem? Te nem akarod megérteni, hogy mi a helyzet, még alá is húztam, de te csak erőlteted a hülyeséget. Még egyszer, nem a DTS hangminősége a fontos, hanem a hang megléte.
Példa: Ha van két eszköz, egyik támogatja a DTS-t, a másik nem, árban ugyanaz, akkor biztos, hogy a DTS-t támogatott verziót választom, és nem azért, mert a DTS jobb, hanem azért, mert lesz hang és nem akarok egyéb készüléket, csak a TV-t.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90203) hunspikey


hunspikey
őstag

Jó hír G3 tulajoknak, hogy állítólag (AVS fórumon ténykedő emberkék véleménye) nem a TV 1D LUT-ban lévő hiba okozza a dolby vision mód sötét részlet bedőlését, hanem a dolby config fájl ami gyárilag a TV-n van. Ezt tavaly is többször cserélte az LG, idén is lehet számítani rá.

Aki nem bír magával az természetesen kalibráltathat így lesz neki saját, új, remélhetőleg hibátlan DV configja, vagy aki nem akar költeni/várja hogy beérjen a panel, az megtolhatja a 22 pontossal az alsó 10IRE értéknél a cuccot progresszíven elvéve.

Én IRE 2.5-nél bele emeltem nagyjából 8-10 értéket - nem egységesen mert kivettem egyúttal a zöld fátyolt is belőle, szóval 8-10 környékén kezdtem és IRE15-bél fejeztem be RGB, 2,2,2 értékekkel.

Ezt csak az csinálja aki tudja mit csinál- bár megjegyzendő hogy nagyon elszúrni el lehet de cserébe egy képi mód alaphelyzetbe állítással minden nullázódik, szóval nem egy nagytűz ha hányinger lett a kép :DD

Mivel házilag nem áll rendelkezésre DV szürke rámpa, meg egyebek, ami youtube-on HDR esetén szépen elérhető és a következő kis trükköt szoktam használni:

Keress egy olyan jelenetet ahol valami gradiens féle látható - pl folyósó ahol a kamera közelében van világítva és hátrafelé haladva sötétül. Ez nagyon jó. Kezdj IRE 2.5-nél hogy megérezd mit jelent stimulusban. Tekerd el az egyik színcsatornát jelentősen pl +30 és nézd a TV-t. Látni fogod - mert ordít, hogy mi esik bele a 2.5 IRE közeli sávba és mi nem érintett már. UGyan ezt IRE2.5 nullázás után csináld meg IRE5-re, majd 7,5-re.

Így már kapizsgálni fogod hogy min állítasz.

Ezután próbáld meg belőni úgy hogy tartsd a fehéregyensúlyt. Kezdésnek egyforma RGB értékeket javaslok IRE szintenként. Általánosságban még egy dolog elmondható: ha túl nagy a lépcső két IRE érték közt akkor ott sávosodás alakul ki hiszen széttéped az árnyalatokat azon a helyen. Ezért figyelj, hogy lehetőleg 5 értéknél jobban ne térj el a szomszédos IRE értékektől.

Szeretném elmondani, hogy ez nem helyettesít egy profi kalibrátort- igazából csak arra jó, hogy lásd mennyire rendbe lehet tenni az alját - pont ha hívsz egy profi kalibrátort!!!

Kellemes tekergetést :D

említett cíkk forrás

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#90204) dgyuri0123 válasza blakey (#90202) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Ha van két eszköz, egyik támogatja a DTS-t, a másik nem, árban ugyanaz, akkor biztos, hogy a DTS-t támogatott verziót választom, és nem azért, mert a DTS jobb, hanem azért, mert lesz hang"
Ez te vagy. De vannak egyéb szempontok is, nemcsak ár, vagy a DTS.

"csak a zene van"

(#90205) junkpod válasza dgyuri0123 (#90187) üzenetére


junkpod
nagyúr

Kell mert, ha van egy lejátszó, erősítő, tv kombó akkor el kell dönteni, hogy merre menjen az av jel.
Mehet a lejátszó -erositő-tv vagy a lejátszó -tv-erősítő úton.
Az első esetben az erősítőnek kell ismernie minden féle videó szabványt , második esetben a TV -nek kell ismernie minden hang szabványt. És úgy továbbítani hogy nem nyúl bele.
A videó továbbítása a nagyobb kihívás. Ezért vettem DTS képes TV -t.

Box's don't touch!

(#90206) dgyuri0123 válasza junkpod (#90205) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Semmi gond, nem kell. :) Van egy kínai boxom (CE), amin be van állítva a hang konverzió, minden formátumhoz, így DTS-hez is. Ebből megy a HDMI a tévébe, amiből optikán vissza a NODE-ba, ami nem DTS kompatibilis, mégis szól, de a DTS HD, vagy HD Master is ugyanúgy szól sztereóban. Ez egy 20e Forintos box, amivel az öszes ilyen és hasonló kalamajkát meg lehet kerülni, arról nem beszélve, hogy szolgáltatásban, képminőségben, és kompatibilitásban is jócskán felülmúlja a tévé saját lejátszóját. A C2 oledem tudja a DTS-t, de a NODE nem tudja. Kézenfekvő, hogy a boxon is állítok sztereó konverziót + a tévén is, hogy a DD adásokat is halljam optikán / NODE-on keresztül, hiszen, mint említettem, az egy sztereó streamer, ami így viszont előlépett kétcsatornás (nem is akármilyen) házimozivá.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#90207) blakey válasza dgyuri0123 (#90204) üzenetére


blakey
titán

A lényeget nem idézted: "…nem a DTS hangminősége a fontos, hanem a hang megléte." plusz: …nem akarok egyéb készüléket, csak a TV-t.
Ez egy szituáció, amit nem lehet másképp választani, ha azt szeretnénk, hogy minden esetben legyen hang és természetesen kép. Nincs semmilyen más szempont, egy konkrét szempontot írtam le.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90208) viera válasza junkpod (#90201) üzenetére


viera
őstag

Úgy, hogy nem tetszik a DV mert még a nappali jelenetek is túl sötétek.Engem nagyon zavar. :((( HDR10 sokkal jobban tetszik.

[ Szerkesztve ]

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#90209) dgyuri0123 válasza blakey (#90207) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"nem akarok egyéb készüléket, csak a TV-t."

Előbb is értettem...

Akkor talán nem kellett volna megvenni azt a tévét. Múltbéli tévedéseket ne nekem hánytorgass fel kérlek. :D
Ha pedig elég a tévé hangja is, mint fő műsorforrás, az elég szomorú...de tudom, nem vagyunk egyformák.

Van pár "erdeti" DB25 koncertem, eredeti formában, tehát m2ts fájok alakjában. Ezt melyik tévé lejátszója eszi meg? Ha tudsz olyat, elfogadom amit írsz... ;)

#90208viera Akkor már ketten vagyunk.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#90210) blakey válasza dgyuri0123 (#90209) üzenetére


blakey
titán

Kár, hogy egyáltalán nem akarod megérteni. Nem rólam van szó, egy szituációról és egy konkrét felhasználóról (lajbii), akinek nem áll szándékában lejátszót is venni "+150-ért".

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90211) viera válasza boborján2 (#90197) üzenetére


viera
őstag

Elírtam az előbb.
iso-ból nincs olyan sok, a legtöbb m2ts.

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#90212) dgyuri0123 válasza blakey (#90210) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Hidd már el hogy értem... :D
De akkor leszek tárgyilagosabb. Minek vette meg, ha eleve nem is akarja/akarta orvosolni ezt a "hiányosságot" egy külső lejátszóval, ami tudjuk, hogy nem 150e, hanem akár 15-30e-ből is kijön. Mások rossz döntéséért nem velem veszekedj. :N

Azt még nem is mondtam, hogy vannak DVD9 koncertjeim is, amiket lehetetlen beszerezni jobb minőségben (vagy más formátumban). Pl. Jean Luc Ponty, vagy Beorge Benson, stb stb.. Ezek, mint tudod, Vob fájlok sokaságából állnak. Nos, ezt sem eszi meg egyetlen tévé belső lejátszója sem...tudtommal. Akkor?
És mondom, értem, de lehetnek/vannak egyéb szempontok is, mint a DTS képesség. Nekem pl. fontosabb a kompatibilitás/mindenevőség és a képminőség.

"csak a zene van"

(#90213) Bazsi747


Bazsi747
aktív tag

Mivel szoktátok amúgy a képernyőn tisztítani?
Most is próbáltam ilyen monitor tisztító nedves kendővel de csak húza rajta a port és ennyi.

(#90214) blakey válasza Bazsi747 (#90213) üzenetére


blakey
titán

Mikroszálas törlőkendő + víz

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90215) b. válasza szkutyi (#90160) üzenetére


b.
félisten

Nincs semmiféle erős túlzás. Nem C3 ról volt szó, hanem C2 ről. A C2 ből és a C1 ből hiányzik az egyik alapvető hangtípus támogatás a DTS a Samsungból pedig az egyik alapvertő HDR formátum ,a Dovi. Ez nálam kimeríti a "kenterbe veri" fogalmát.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#90216) blakey válasza b. (#90215) üzenetére


blakey
titán

Egy külső lejátszó mindig jobb lesz egy elsősorban megjelenítésre szánt eszköz beépített lejátszójához képest és nem elsősorban a képminőségre értendő. Nekem most van először olyan TV-m, ami nem támogatja a DTS-t, de nem is hiányzik, a lejátszóim mindent tudnak. Előtte olyan TV-im voltak, amik minden hangformátumot ismertek, mégsem használtam ki. Nálam a TV hangképessége nem elsődleges, csak akkor döntök olyan mellett, ami minden hangformátumot ismer, ha a többi eleme is megfelel. Ezért sem vártam pl. az idei modellekre, mert számomra nem nyújtanak többet, de ha most lenne egy tavalyi és egy idei modell azonos áron, akkor nyilván azt választanám, ami mindent támogat, azaz az ideit.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90217) kolosszus87


kolosszus87
senior tag

Gyerekek a megoldás egyszerű! Philips oledet kell venni! Az egyetlen gyártó aki nem spórol semmilyen formátumon, van HDR10+, DV és DTS hang is! :C :DDD

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#90218) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Feldobtam egy rövid tesztet Logout-ra arról, hogy mérések alapján kb. mennyit torzít az RGB -> WRGB konverzió (avagy W-substition) LG WOLED-en (konkrétan LG 55 C9-en) SDR módban: [link] (Igen, eszmbe jutott, hogy volt valamikor nekem rég egy blogom. :)))
(A felhasznált "mintakép" egy amolyan "belsős vicc" részemről valakinek.)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#90219) blakey válasza kolosszus87 (#90217) üzenetére


blakey
titán

Azt cseréltem le. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90220) oliwwer válasza dgyuri0123 (#90212) üzenetére


oliwwer
aktív tag

De pont erről van szó, hogy kiadtam 600K-t egy tévére és nem játsza le a hangot, nekem ez a bajom vele :D

Nem a DTS gyönyörét akarom élvezni, hanem hogy legyen hang :D. Kiköhögtem nagy nehezen 600k-t a tévére, fogcsikorgatva, és nincs hangom, vennem kell egy külső lejátszót.

ha olyan a film, hogy van egy eredeti angol hang DTS-sel, a másik pedig magyar, akkor meg vagyok lőve, mert eredeti hanggal nézem a filmeket.

(#90221) b. válasza Sántha Lajos (#90174) üzenetére


b.
félisten

ha nem kell USB , akkor [Amazon Fire TV Stick 4K Max]
ha kell USB akkor [Amazon Fire TV Cube (3rd Gen)]
ÉN Nvidia Shield pro-t használok. van még az Apple Tv és a Xiaomi TV Box S 2nd [link]
ezek mind messze olcsóbbak 150 ezer forinttól. Az ember nincs kiszolgáltava egy Tv gyártónak sem.
Én Philipset hazsnálok minet lejátszik szinte és mindent támogat, mégis ott maradt mellette a Shiled. Ha mégis beütne a gond akkor nem kell ezen aggódnom, mit veszek vagy mit nézek, ráadául a külső lejátszó nem igényel eARC támogatású AVR-t a jó minőségű hang átviteléhez egy erősitő mellé.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#90222) alaves válasza oliwwer (#90220) üzenetére


alaves
addikt

Ki hogy oldja meg. Nálam egyszerű megoldás adódott a Telekom smart box-szal. Ha DTS hangsávot szeretnék hallgatni (vagy pl HDMV/PGS felirat kell az mkv-ban), akkor az a boxon DLNA-n keresztül Just Player-el történik (PCM stereo lesz a hang a TV-n), az LG távval megy minden.

[ Szerkesztve ]

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#90223) boborján2 válasza oliwwer (#90220) üzenetére


boborján2
aktív tag

Ráadásul így te extrán rosszul jártál ,mert a legtöbb esetben az eredeti hang dts , a szinkron megy valami butább (amit ismer a tv)

Én 600k kiadása előtt 6x körbejártam volna a témát.
Lehet te csak simán bíztál benne ,hogy ennyiért mindent is tud.

ignored users : snyper990 | SlayR0113

(#90224) oliwwer válasza boborján2 (#90223) üzenetére


oliwwer
aktív tag

Ezt csinálom jelenleg, még nem vettem meg. Csak fura nekem, hogy 2022-es csúcsmodellek nem játszottak DTS-t. Így kb a C3 és G3 maradt amikből dönthetek.

(#90225) Yodamest válasza oliwwer (#90220) üzenetére


Yodamest
veterán

Még karira ki kell birkózni mellé egy appleTV 4k lejátszót amin ethernet is van, problem solved. Elmondani nem tudom mennyire fasza eszköz, plexen keresztül olyan digitális librarym van rajta mint a csuhajj, kadenciahelyes, gyönyörű hdr kezelés. Mindent is lejátszik, egyszerű letisztult kezelőfelület, nagyon jó! Erőn felül fog vele teljesíteni a tv!

[ Szerkesztve ]

(#90226) dgyuri0123 válasza oliwwer (#90224) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

A többiek le is írták a lényeget. Nincs is mit hozzátennem.

"csak a zene van"

(#90227) Swami válasza viera (#90163) üzenetére


Swami
senior tag

Szia, nekem is ez a bajom a DoVi-val. Járt nálunk egy TCL 65C835-ös miniLedes tv, és nézhetetlen volt rajta a Dolby Vision tartalom. Sötét volt, fátyolos, részletek vesztek el, stb. Azóta néztem más tv-n is, ahol nem volt ennyire vészes, de a DoVi nem a kedvencem. Ezért fogok (több, mint valószínű) S90C-t venni, mert ott nincs ezzel gond. Kíváncsi vagyok, hogy mik a tapasztalataid az S95C-vel. Tudtommal az se tudja a DoVi-t, hanem az is HDR-ben jeleníti meg az ilyen tartalmat.

[ Szerkesztve ]

Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)

(#90228) szkutyi válasza Yodamest (#90225) üzenetére


szkutyi
őstag

Maga a tvre nem tudod feltenni a plexet?nekem azon van ....

(#90229) oliwwer válasza dgyuri0123 (#90226) üzenetére


oliwwer
aktív tag

igen, amit én is :D vegyek még mellé lejátszót :D csak ha szűkös a keret akkor necces..

(#90230) blakey válasza szkutyi (#90228) üzenetére


blakey
titán

Apple TV-n jobban működik.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90231) boborján2 válasza Swami (#90227) üzenetére


boborján2
aktív tag

Nekem is ilyen van. Nappali fényben szerintem is kényelmetlen a DV. Sötétebb vagy sötét szobában viszont brutál (ha jó a film is)

ignored users : snyper990 | SlayR0113

(#90232) szkutyi válasza blakey (#90230) üzenetére


szkutyi
őstag

Kifejtenéd?hogyan tud jobban működni?

(#90233) Sántha Lajos válasza b. (#90221) üzenetére


Sántha Lajos
tag

Köszi a választ , nekem is Philips tv-m van , 1 éve vettem .Én most azt néztem meg hogy rádugtam a hdd-t a tv-re vártam fél órát , és indítottam filmeket . A beépített lejátszónál sajnos voltak akadások , de a Kodi-nál minden zökkenőmentesen ment . Lehet hogy csak én voltam úgymond türelmetlen , mert tv-re rádugtam eddig a hdd-t rögtön indítanám a filmet , és a Kodi-n is voltak megakadások . Viszont most hogy vártam kb. fél órát minden tökéletes volt . Nem igazán tudom hogy működik ez , gondolom be kell töltődnie a file-oknak , de ebből én nem látok semmit , csak azt hogy érdemes várnom valamennyit utána már stabil a kodi . Én hamarosan veszek egy hdd-t vagy ssd-t (1 terra). Na most a mostani hdd-n vannak dokumentumok , képek , saját videók (telefonal készített)zenék , szóval elég sok fajta cucc . Viszont amit veszek majd azon CSAK filmek lesznek , lehet hogy ez is számít , nem tudom . Ez a Xiaomi TV Box S ha tényleg tudja , azt amit írnak róla , nem pénz érte bőven megéri . De basszus van már annyi ketyerém hogy be se tudnám dugni , tele van a hosszabbító . :) na sebaj , ez már az én problémám , csak akkor veszek ilyen cuccot ha muszáj lesz .

[ Szerkesztve ]

(#90234) Trohak91


Trohak91
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Samsung oled televíziónk, amit most vettünk két hónapja.
Böngészőn keresztül szoktunk sorozatot nézni vele a sorozatbaraton keresztül. Sajnos mostanság nagyon lassú a böngészőben. Nagyon lassan megy a kurzor ha megy egyáltalán....
Mi lehet az oka?

Java scriptet a böngészőben már kapcsoltam ki de úgy nem jó, mert sok még osztó nem jön be, ami bejön az is úgy h nem lehet tekerni bele.

A sok reklám lehet az oka de sehogy sem lehet a java script kikapcsolása nélkül kikapcsolni...

Mi lehet a megoldás?

Köszi

(#90235) junkpod válasza viera (#90208) üzenetére


junkpod
nagyúr

Az nem a tv vagy a DV képesség hátránya hanem az adott film hibája.

Box's don't touch!

(#90236) junkpod válasza kolosszus87 (#90217) üzenetére


junkpod
nagyúr

Mint ahogy a Sony is képes ezekre. :)

Box's don't touch!

(#90237) boborján2 válasza Trohak91 (#90234) üzenetére


boborján2
aktív tag

Ez a létező legrosszabb megoldás.

A böngészős lejátszás megeszi a tv összes cpu erőforrását és cserébe még a minőség is vicces tud lenni.

Használj külső usb-s adathordozót, tedd hálózatra és játsz le dlna-n ,vagy dugj rá hdmi-n valami pc-t. De ezt engedd el szerintem.

ignored users : snyper990 | SlayR0113

(#90238) junkpod válasza dgyuri0123 (#90206) üzenetére


junkpod
nagyúr

Amúgy, de. Kell.
Ha neked jó egy DTS HD Master sáv sztereóra lekeverve hallgatni, akkor te egy nagyon erős kompromisszumot fogadsz el. Azért ez egy fél milliós tv esetén szerintem nincs rendben.

Box's don't touch!

(#90239) boborján2 válasza junkpod (#90238) üzenetére


boborján2
aktív tag

Én is stereo-ban hallgatok mindent.
Igazi házimozinak persze nem nevezem. De nekem bőven oké. Fiatalabb koromban odáig voltam a térhangzásért ,ma meg valahogy nem hoz lázba.
Nyilván a stereo hangot nem sokol rádió minőségben hallgatom, mert azért az megmaradt hogy ha odacsavarom,akkor legyen benne kraft.

ignored users : snyper990 | SlayR0113

(#90240) TJ2 válasza dgyuri0123 (#90200) üzenetére


TJ2
csendes tag

Meddig trollkodsz még? Mit nem értesz azon, hogy valakinek hiányzik egy funkció? Nekem is baromira hiányzik, és még sok másik embernek is. Ez nem olyan dolog, aminél számít, hogy egyetértesz-e vele. Nekem is van külső lejátszóm, csak a DTS miatt használom néha, és ez full szívás. Illetve szivatás. Legalább meg lehetne venni külön, de nem.

(#90241) b. válasza Sántha Lajos (#90233) üzenetére


b.
félisten

Igen, a gyári lejátszó nem igazán naprakész kodekek terén,de szerencsére az Android felület miatt szinte határtalan lehetőségeid vannak.
Kodi jó kiindullási pont,de ha van PC-d vagy NAS akkor Plex is felmegy a Philipsre és mindent lejátszik neked. Mindeképpen javaslom amit írtál, egy gyors SSD vagy HDD-t sokat tud segíteni és nem tudom mennyire vagy otthon ezekben de Kodi azért igényli a jó beállítást, lehet csak ott van problémád, van neki különj topikja javaslom nézz be oda. Plexnél én is tudok segíteni, nyugodtan írj rám priviben ha az mellett döntesz. Én előfizettem rá az az igazi.
Plexet nagyon szeretem.
Philipsnél nincs gond a támogatással. HDR10+ is szépen megy, ha van Prime előfizetésed, ott vannak ilyen anyagok .
Ez tényleg igényektől függ. Nekem a hang elég fontos, van egy viszonylag jó rendszerem és sokféle erősítő fordul meg a kezem között amin nem mindíg van eARC támogatás.
Sajnos Philipsen még mindíg előfordul eARC-on át a hangkimaradás,ha erősítőt használsz mellé például ezért is jó a külső lejátszó.
Abszolút egyetértek blakey szempontjával a külső lejátszórol.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#90242) lajbii válasza TJ2 (#90240) üzenetére


lajbii
tag

Igy van,
Én is azon akadtam ki hogy a 4 évvel ezelőtti LG "B9" -es ami 360.e.ft-volt "még csak" meg az előtte levő "B7-B8" -as kezdő LG -ken tök alap volt mindem kép, videó és hangformátum támogatása természetesen DTS-is!!!
Erre 4-év "fejlődés" után a 2022-es modellekből mint például 600.Ft-os LG 65C21 -ből szoftveresen kivették a DTS támogatást.
Majd most a 2023-as modelleknél Újításként beteszik mint valami csoda!?

Ez ugyanúgy otvar dolog az LG részéről mint a Samsung Oled tv-je nem tudja a Dolby Visiont !!!
Majd jövőre mint valami isteni csoda meg újdonság a Samsung is beteszi a Dolby Vision támogatását!!!???

[ Szerkesztve ]

lajbii felhasználónak 52 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + A Mostani.

(#90243) boborján2 válasza lajbii (#90242) üzenetére


boborján2
aktív tag

Pénz , pénz ,pénz meg még egy kis pénz.

Mert ha jól tudom a DV fizetős licenc. Az is lehet ,hogy a DTS is az.

ignored users : snyper990 | SlayR0113

(#90244) Sántha Lajos válasza b. (#90241) üzenetére


Sántha Lajos
tag

Köszönöm a részletes választ. Nemcsak HDR+,a Dolby vision is megy (meg se vettem volna nélküle) 🙂 Majd lehet akkor rádírok, ehez a plex-hez hülye vagyok.

(#90245) dgyuri0123 válasza junkpod (#90238) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Nincs semmilyen kompromisszum. C2-m van. Nem tud DTS-t, de én vígan hallgatok bármit, kiváló minőségben. Igaz, nem belépő a sztereó láncom.

"csak a zene van"

(#90246) Swami válasza boborján2 (#90243) üzenetére


Swami
senior tag

"Dolby SVP of Business Giles Baker has stated that the royalty cost for Dolby Vision is less than $3 per TV."
Szóval kevesebb, mint 3 dodó per tv - és nem fér bele a 6-7-800+ ezres készülékekbe??? Vagy hogy van ez?

Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)

(#90247) boborján2 válasza Swami (#90246) üzenetére


boborján2
aktív tag

3dodó x 100ezer eladott tv = 300ezer dodó megmarad. Az meg egy szabad szemmel is látható összeg.

ignored users : snyper990 | SlayR0113

(#90248) lajbii válasza Swami (#90246) üzenetére


lajbii
tag

Pontosan, megadtad a választ, ezért gusztustalan ez a hozzá állás az LG részéről a DTS míg a Samsung részéről a Dv támogatása 6-7-8 száz ezres TV-kből :W :F

lajbii felhasználónak 52 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + A Mostani.

(#90249) szkutyi válasza blakey (#90230) üzenetére


szkutyi
őstag

Meg mindig várom a válaszod, mivel tud jobban működni a apple tv-n. :W :C

(#90250) hunspikey válasza Swami (#90227) üzenetére


hunspikey
őstag

Azért azt szerintem ne mondjuk, hogy egy helyesen megjelenített dovi konténeres anyag nem pont kotta ugyan úgy néz ki mint ugyan az a kontent egy csak HDR-t tudó TV-n. (ha nem jobban a jelenetenkénti metadata miatt)

Itt inkább az a baj, hogy minden TV dovi megjelenítésében hiba van - de erre talán nem az a megoldás, hogy olyan TV-t veszünk ami nem tudja a dovit hanem inkább az, hogy bekalibráltatjuk a dovit.

Én most nagyon kíváncsi vagyok erre és magam is feltételes módban írtam a fenti sorokat. Majd kiderül mert Viera kolléga S95C mellett döntött én úgye G3-azok, de össze fogjuk vetni a tapasztaltakat.

Annyit látok, hogy iszonyatosan be van döntve a DoVi alja - nem értem ezt miért nem írják le többen. Vhiktor kimérte, de mintha a külföldi szakemberek erről nem beszélhetnének.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.