Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60601) blakey válasza Elektrosokk (#60600) üzenetére


blakey
titán

Régen találkoztam ilyennel, 1-2 firmware-el ezelőtt illetve előfordulhat, hogy az elmúlt fél évben nem néztem olyan anyagot aminél előfordulhatott volna, pedig volt minden, SDR, HDR, Dolby Vision, 1080p, 2160p és volt 480p-s anyag is. Sávosodással szerencsére nem találkoztam.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#60602) cujo69


cujo69
tag

Emagon,és Alzan már kinn vannak az idei Pana Oled árak..elég erősen nyitnak.

(#60603) ReFleXx válasza Abel-0101 (#60595) üzenetére


ReFleXx
addikt

probaltam keresni milyen az eloszlas a globalis OLED TVk piacan es ezt talaltam link
LG vezet elvileg, ove a piac 55-60%a.

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#60604) krx21 válasza alaves (#60584) üzenetére


krx21
nagyúr

“Leírásod alapján extrém üzemórával számolhatsz, így hetenkénti-kéthetenkénti kézi pixelfrissítő futtatását javaslom, ennek okát már számtalanszor leírtam itt a fórumon is.”
Ezt kifejthetnéd… Hogy csupán az eltelt üzemórák miatt, ha nincs anomália, akkor miért jó futtatni a “panel frissítést”?
Ha van valami szakmai magyarázata a szubjektív elméleten kívül, szívesen elolvasom…

(#60605) krx21 válasza Laca19 (a) (#60593) üzenetére


krx21
nagyúr

A válogatott paneleket 100%-ban elvetni ugyan nem tudom, de nagyon valószínűtlennek tartom én is. Már csupán azért is, mert ha erre lenne is lehetőség, miért lenne jó az LG-nek? :F
Biztos belemenne az LG egy olyan válogatósdiba, aminek az lenne az eredménye, hogy a saját brand-jét csökkenti a konkurenciával szemben?
Csupán csak hangosan gondolkodom…
Az, hogy mondjuk a Panasonic nagyobb hangsúlyt fektet az elektronika finomhangolására, már sokkal hihetőbb…

(#60606) Abel-0101 válasza ReFleXx (#60603) üzenetére


Abel-0101
aktív tag

Aha, azért mondom hogy 80%tuti nincs, a fele igen, az már korrektebb szám

(#60607) Abel-0101 válasza krx21 (#60605) üzenetére


Abel-0101
aktív tag

Semmire nem lenne jó, nem is akarja az Lg az imidzsét azzal rontani, hogy 'szar paneles tvket ad el', arról nem beszélve, hogy minden egyes Tv probléma az neki -bevétel +kiadás.

(#60608) alaves válasza krx21 (#60604) üzenetére


alaves
addikt

AVForums:
"In short, a newly-minted OLED panel is powered and each pixel is measured for (1) voltage across OLED cell and (2) current through OLED cell, compared with neighboring pixels and the voltage+current levels are leveled for each pixel so that the panel has good image/brightness uniformity - and then the levels are stored in a non-volatile memory on the panel electronics board (not on the TV mainboard).
That new panel will end up in a new manufactured TV - that TV will be used and, in time, some OLED cells will age differently than the neighboring cells, thus image non-uniformity will start to appear. This is where the Pixel Refresh function enters the arena.
When the Pixel Refresh function is run automatically or manually by the user, it checks voltage+current differences between the stored values and those measured for each OLED pixel and tries to normalize them. The OLED panel has an additional compensation applying circuit for each pixel and a separate sensing IC (Integrated Circuit) that interprets the measured values. Increased current through the cell is associated with OLED cell aging, and an algorithm adjusts the current and voltage to compensate for that aging. The new compensation values are stored separately (in a Flash memory) to the initial ones. The pixels that have very high voltage/current differences are "leveled down" - that results in an even field of pixels across the panel. After the pixels that were "high" are leveled down, the Pixel Refresh brings up the voltage/current back to full brightness without the danger of overdriving the ones that were "high" (the measured/calibrated brightness of the panel will not be affected). The whole Pixel Refresh process is done in vertical batches, which is what causes the panel banding, and why the bands "move" over time. If the Pixel Refresh would not run, the brightness uniformity of the panel would be affected in time - over months of use the panel would just get zones that are dimmer than others. The Pixel Refresh has a big downside, though, it shortens the lifespan of the panel, the operation of leveling down of the voltage/current values is a BIG stress for the panel - this is why you should NOT be using the Pixel Refresh function repeatedly or at short intervals of time (the automatic run at 2000 hours is just enough and it would ensure a long lifespan of the panel)."

Így történik, csak azt nem írják, hogy nem mindegy, hogy a 2000 óra napi hány üzemórából tevődik össze és közben mennyi 10 perces kompenzáció történt, valamint azt, hogy hány százaléknyi eltérést képes kompenzálni az algoritmus.

Ezért kérdeztem meg az LG-től a B7-em beégését követően, és ezt a választ kaptam:

"Tisztelt Uram/Hölgyem!
Az LG OLED55B7V televíziómban sajnos már kétszer kellett panelt cserélni (1:logó kifakulás, 2: 25%-os téglalap elváltozás).
A készüléket napi 12+ órában használom. A TV-t 4 óránként kikapcsolom az automatikus kompenzáció lefutása érdekében. Az 1 órás pixelfrissítő 2000 üzemóránkénti lefutása ilyen terhelés mellett talán kevésnek bizonyulhat.
Az állagmegóvás érdekében óvintézkedésként 17-20 OLED fényt használok.
Az interneten nem találtam kielégítő információt a manual pixel refresher optimális időközönkénti futtatására.
A 3. panel állagmegóvása érdekében kérem - amennyiben lehetséges, az LG mérnökeinek bevonásával - szíveskedjen tájékoztatni, hogy a manual pixel refresher-t milyen optimális időközönként célszerű lefuttatni a napi átlagterhelés függvényében.
Tisztelettel:
......................

Tisztelt ...................!
Tárgy : Manual pixel refresher

Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Az Ön által feltett kérdésben egyeztettem mérnök kollégákkal és azt a választ tudjuk adni, hogy abban az esetben, ha statikus tartalmat néz, heti egy alakommal ajánlatos a frissítés lefuttatása.
Amennyiben nem azonos képmegjelenítést néz, akkor a havi egy frissítés mi elegendő (pl. tévé adások).
További kellemes napot kívánok Önnek, ha a jövőben kérdése lenne, keressen bennünket bizalommal!
Kérem, segítse szolgáltatásunk fejlesztését azzal, hogy a lenti rövid kérdésre válaszolva értékeli a kapott választ.
Amennyiben úgy érzi a tájékoztatás nem volt teljes körű, kérjük, küldje el érdeklődését újra, illetve bármilyen további kérdés esetén készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz, a 06-1--54-54-054-es számon (H-P: 8-18, SZ: 9-17).
Tisztelettel:
Reinvald Angelika
LG Electronics Magyar Kft. - Ügyfélszolgálat"

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#60609) adm válasza krx21 (#60605) üzenetére


adm
őstag

pedig még abban is lehet logika, hogy válogatott paneleket ad tovább.

van olyan, hogy a technológiát fejlesztő cégnek érdeke a minél nagyobb kihozatal, hogy tanulják a gyártást, fejlesszék a gyártósorokat, hogy a kutatás+fejlesztésben minél több ciklus legyen. abból nem lesz tapasztalat, hogy a gyártósor végén összezúzzák a laborkörülmények között nem tökéletes paneleket. meghatároztak egy elfogadható szintet és és a szervizhozzáállással kompenzálják a kellemetlenségeket.

az lg egy megbízható középkategóriás tömeggyártó a fejekben, butaság lenne ugyan arra a piacra bevonnia partnereket. a phillips-szel komoly kijelzős hagyományaik vannak (ips), de minimum egy fél polccal feljebb van, a panasonic és a sony meg még feljebb. az alienware egy rétegmárka, a kortárs grundig-ot meg nem tudom hova tenni.

minden politikai fenn-hangtól mentesen, abban sem vagyok biztos hogy a c11lb (K-EU) c18la (NY-EU) között csak a két tuner és a pip a különbség. nem tudom elképzelni hogy német óradíjjal megérné azt végig csinálni, mint amit itt néhány fórumtársnál végbement. plusz 3-4x panel és/vagy alaplapcsere egy 50-100-150km-re ingázó németnél szerintem kb marketing öngyilkosság.

a fenti esetekben itthon is meghaladták bőven a tv árát a cserélt alkatrészek. mivel generációk óta elég készséges a szervizük, vélhetően ez a koncepció része. tesztelnek a való életben és fejlesztési és/vagy marketing költség terhére szervizelnek.

ha valaki hajlandó megfizetni a 30-40-50%-os felárat akár a W/Z sorozatokért vagy prémium gyártókért, akkor kaphat labor tökéletest panelt. egyébként most talán a c1-es szériánál tűnik úgy hogy még a fórumon is több a jó panel mint a hibás.

#60607 Abel-0101_ csak minél nagyobb eladott darabszám, amin tudnak tanulni.

[ Szerkesztve ]

16core - 32thread - 64gb

(#60610) Abel-0101 válasza adm (#60609) üzenetére


Abel-0101
aktív tag

Az a baj, hogy ők nem a probléma megoldását veszik előtérbe, hanem a bevétel gyarapodását.
Kiadnak egy új verziót, 60% a piacnak megveszi azt, és kész, de legalább a frissítésekkel nem azt csinálják mint a Samsung...

(#60611) Mankó


Mankó
veterán

Sziasztok!
Panasonic 65 FZ800Z-ről váltanék LG 65CX3-ra. MIlyen teszteket kell futassak az LG-n, hogy minden rendben van e? Használtan venném a CX-et egy ismerőstől.
Esetleg a Pana árát hova érdemes belőni? Hibátlan, még bő 2 hónap gari van rá.
Köszi

(#60612) adm válasza Abel-0101 (#60610) üzenetére


adm
őstag

nyilván ebben benne van hogy nem mindenki veszi észre a hibákat és biztos marad a vevőknél gyengébben sikerült tv, de az oled még nincs abban a fázisban hogy magától fusson és nem csak a marketing csapaton múlik hogy mennyire lesz aranytojást tojó tyúk.

meg hát nem mindegy hogy a panelek 10 vagy 90 százalékával kísérleteznek így...

[ Szerkesztve ]

16core - 32thread - 64gb

(#60613) Abel-0101 válasza adm (#60612) üzenetére


Abel-0101
aktív tag

Ez egyértelmű, de az arány, akkor is sok.. (sajnos), ahogy írtad még nincs végstádiumban az Oled(közel sem).
De a jövőben reméljük lemennek ezek a számok, illetve, hogy a konkurensek is fognak valamit mutatni.

(#60614) ΞΔGLΞ válasza alaves (#60608) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Egyébként, itt mindenki ilyen frankón jó angolos, hogy elég bemásolni a szöveget?
--------
A CX-re nekem is ezt válaszolta a csaj, ez ilyen betanult szöveg, nem egyeztetett az semmilyen mérnökkel, max azzal aki egyel felette van, de az sem ért hozzá.
Nekem a szerelő direkt mondta, hogy azt a manuális pixel frissítést nagy ívben felejtsem el, mert hamar "elöregedik" a panel.
------------
JZ2000 még mindig nem kapható a Német MMM-ban sem, mikor akarják már végre piacra dobni? Viszont az a talp, főleg a HZ2000 után, hát valami ocsmány.

[ Szerkesztve ]

(#60615) ΞΔGLΞ válasza ΞΔGLΞ (#60614) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

*MM-ban.

(#60616) alaves válasza ΞΔGLΞ (#60614) üzenetére


alaves
addikt

Mindig hangsúlyozom, hogy extrém napi üzemóra és/vagy rengeteg statikus elem (pl. PC monitor) esetére ajánlom a kézi pixelfrissítő gyakoribb futtatását. Nálam nem az a kérdés (napi 14-16 üzemóra), hogy mennyire öregszik a kijelző, hanem az, hogy ne legyenek kifakulás nyomok.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#60617) ΞΔGLΞ válasza alaves (#60616) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Tudom, hogy hangsúlyozod, de attól az még nem lesz mérvadó, hogy kell is használni, akinél napi 14-16 órát megy a tv.
Nekem senki ne mondja, hogy 16 órában nincs annyi ideje, -vagy az idegbaj kerülgeti ilyenkor -, hogy 2X, vagy 3-szor kikapcsolja a tévéjét 4-5 óránként, hogy az 5-6 perces kompenzáció lefusson, ami többet ér, mint ez a manuális "izé"...

[ Szerkesztve ]

(#60618) alaves válasza ΞΔGLΞ (#60617) üzenetére


alaves
addikt

Van úgy, hogy ki van kapcsolva, és van hogy nem, nem erre figyelek. Amikor az 1500-2000 üzemóránkénti futtatásra hagyatkoztam beégett a B7, az OLED754-el nem szeretnék úgy járni, ennyi.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#60619) Per Degaton válasza alaves (#60584) üzenetére


Per Degaton
tag

Köszönöm, jelenleg afelé hajlok.

És kb mennyi idő míg bekapcsol ez az ASBL?
Mert ha legalább 2-3 perc azzal nem lenne gond, de ha mondjuk fél perc után már bekapcsol statikus tartalomnál scrollozás nélkül akár valami cikk (vagy fórum :) ) olvasása közben és elkezd sötétedni a kép attól valószínűleg rövidtávon agybajt kapnék :)

(#60620) krx21 válasza adm (#60609) üzenetére


krx21
nagyúr

A márkák osztályozásával kapcsolatban, hogy mi van a (öreg)fejekben az egy dolog. A 20-30 évvel ezelőtt szebb időket megélt japán márkák, sajnos ugyan azon összegért, ma már kevesebbet raknak le az asztalra mint a koreai társuk. Változnak az idők… Valamint az LG sem a középkategóriában gondolja például a G1 sorozatot…

(#60621) krx21 válasza ΞΔGLΞ (#60614) üzenetére


krx21
nagyúr

“Nekem a szerelő direkt mondta, hogy azt a manuális pixel frissítést nagy ívben felejtsem el, mert hamar "elöregedik" a panel.“
Szerintem az a szerelő sem nagyon tudja, hogyan működik ez… :N
Ez nem plazma TV, hogy öregedik tőle a panel…
Mondjuk én is azt mondom, hogy akkor fusson le, ha van látható probléma… :K

[ Szerkesztve ]

(#60622) ΞΔGLΞ válasza krx21 (#60620) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

japán márkák, sajnos ugyan azon összegért, ma már kevesebbet raknak le az asztalra mint a koreai társuk

Ahha...
Csak pillanatnyilag magasan jobb panelt (házon belül megbuherált) és kiváló képminőséget raknak le arra bizonyos asztalra, mint, pl az LG! Aki szintén megtehetné ezt, ha értene hozzá. Vagy lehet, hogy ért, de szarik rá, inkább panelt cserél orrba-szájba. :-D

Csak itt a topikon belül, ez a grafikon, nos elég gáz és ha itt gyártó szerint lenne kiírva, akkor nyilván csak LG lenne a tortában, mint panellottó meghatározó!

[ Szerkesztve ]

(#60623) krx21 válasza ΞΔGLΞ (#60622) üzenetére


krx21
nagyúr

Ha most a HZ2000-re gondolsz, az közel sem azonos árban van…

A grafikonhoz azért erőteljesen hozzátartozik az is, hogy a fórumnak simán adhatnánk “hol keressük a hibát az Oled panelon címet”… ;)
Minden TV technológiának megvolt az achilles sarka. Valamint még mindig nem látom bizonyítottnak, hogy Panasonic vagy Sony Oled TV-n ne lennének hasonlók…

[ Szerkesztve ]

(#60624) ΞΔGLΞ válasza krx21 (#60623) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

És pontosan mivel, mely márkákkal kell összehasonlítani azt az árképzést, amit leírtál?
Mert még egy "fapados" AG8-nak is, dobozból kivéve azonnal szebb képe van, mint pl egy LG-nek.
Igaz, hogy a droid rendszer elég gáz ezen a készüléken, de a képminősége egyszerűen jobb, mint pl a CX-nek.

[ Szerkesztve ]

(#60625) krx21 válasza ΞΔGLΞ (#60624) üzenetére


krx21
nagyúr

Dobozból kivéve? Szerintem a megfelelő beállításokkal együtt szokás össze hasonlítani… Tudom szerinted az LG Olednek egyértelműen a legrosszabb a képe…
(de amúgy komolyan egyszer megnézném sötétben nálad az a Panasonicot.. ;) ) Lehet meggyőzől… :DDD

[ Szerkesztve ]

(#60626) Mankó


Mankó
veterán

Én is a képminőségen agyalok. A 2018-as Panasonic FZ800E képminősége ugyan pariban van e az LG CX-cel? Na és a mozgás melyik felé billenne?
Lehetőségem lenne szinte árban cserélni most LG-re, de annyi negatív tapasztalat van az CX-xel, hogy teljesen elbizonytalanított.
Szerintetek?

(#60627) ΞΔGLΞ válasza krx21 (#60625) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Igen, erről még a múlt nyáron írtam, amikor az AG8 tévét visszavittük és helyette GX lett a lányoméknak. Mivel friss volt az élmény, igen csak el kellett tökölni, hogy legalább hasonló szintre lehessen beállítani a GX-et.
És arról is írtam, hogy egymás mellett volt a CX-szel, többször megkérdeztem az eladót, hogy ugyanaz a demó miért sokkal szebb a sony-n, de állandóan csak terelt. Ezért lett a legnagyobb bánatára a sony választva, de sajnos azon a tévén a droid egy optimalizálatlan foshalmaz volt, ezért elálltak a vásárlástól és a GX lett elhozva, amin kétszer is cseréltek panelt, végül ők is csereutalványt kaptak és vettek egy jóval faszább HZ2000-et.

Nem a dobozból kivéve volt a lényeg, hanem nem lehetett egyszerűen azt a képminőséget beállítani, amit az AG8 tudott.

Nagyon fárasztó LG fan vagy, fizetni kellene a cégnek neked, még azokat a tévéket is bevéded, amit az életben nem láttál, nem a tied, de ha LG, akkor megírod a frankót. hátb+ezröhej... :D

[ Szerkesztve ]

(#60628) krx21 válasza ΞΔGLΞ (#60627) üzenetére


krx21
nagyúr

Honnan veszed hogy nem fizet az LG? :DDD
De milyen TV-ket védtem be? Na mindegy is…

(#60629) krx21 válasza Mankó (#60626) üzenetére


krx21
nagyúr

Saját magad próbáld megnézni. Tudom szinte sehol nincs erre alkalmas hely, a világítás miatt. De nem hiszem, hogy egy CX rosszabb lenne mint egy 2018-as FZ800..
Viszont ha elégedett vagy a FZ800-al, akkor nem variálnék…

(#60630) adm válasza krx21 (#60620) üzenetére


adm
őstag

tv(/audio) fronton vélhetően még mindig ez van többség fejében. hogy ez vélt vagy valós az más kérdés, de ezt biztosan kikutatják és butaság lenne nem kihasználniuk. ha nem így lenne, pár tv generáció alatt büntetne a piac. és igen, mindig kihagyjuk a különbségek közül hogy a g1-ek már gyárilag kalibrálva érkeznek, egyértelműen feljebb tolták az egykori E sorozat helyére.

nincs mindenhol ez, mobilban mindkét japán gyártó elbukott, de pl. más területen a panasonic vrf rendszerei nagyon jók, a sony meg képalkotásban alkot nagyot.

és az sem véletlen hogy egy tömeggyártó és nem egy prémium gyártó vette meg a szabadalmat. itt az oled 25 éves története, ezen látszik mennyire összetett a fejlesztés.

a legjobb példa hogy az lgchemnek a dupont-tal kell kooperálnia hogy előre jusson, holott egy csomó más területen a legnagyobb konkurensek. a világ egyik fele a dupont corian-ra a másik az lg himacs-re esküszik.

#60624 ΞΔGLΞ
azt sem látom ennyire feketén fehéren, hogy ez fejlesztetlenség lenne.
nem tudjuk hogy a sony és a pana pénzzel kívül beszáll-e valamivel a üzletbe. simán benne van hogy elektronikát ők fejlesztenek és abban ők járnak egy generációval előrébb. de a sony pl a világ legnagyobb képalkotó gyártója, ne csodálkozzunk hogy előrébb járnak.

16core - 32thread - 64gb

(#60631) jookomak válasza Mankó (#60626) üzenetére


jookomak
őstag

Én nem cserélném. Ugyanakkora méret, hdmi 2.1-el tud többet az lg. Azt meg alig valami használja ki. Vagy nagyobbra, vagy magasabb kategóriára lenne érdemes.

(#60632) Mankó válasza krx21 (#60629) üzenetére


Mankó
veterán

Ismerősön keresztül venném, nagyon jutányos ron. Októberi vétel, ezért az árért kár lenne kihagyni.
Mindenképpen kifogom tesztelni, mert a sok panel hiba elvette a kedvemet.
A Pana képe gyönyörű, az összes többi tulajdnoság aa felejthető kategória. Menü, távirányító, küllem,, hang.

jookomak: a jó ára miatt cserélnék, meg hogy több rá a gari. Újonnan meg se fordulna a fejemben a csere, úgy semmi értelme nem lenne.
Bár ez is kérdéses, mert a telekomos papíron csak 1 év garit írnak. Na majd ennek utána kell járni az LG-nél.

(#60633) Elektrosokk válasza Mankó (#60626) üzenetére


Elektrosokk
addikt

de annyi negatív tapasztalat van az CX-xel, hogy teljesen elbizonytalanított.

tényleg sok vele a probléma ? :Y nem követem a topicot napi szinten.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#60634) Methox91 válasza Elektrosokk (#60633) üzenetére


Methox91
junior tag

cxnek fele minimum selejt paneles. Maga a tv jó de csak akkor érdemes megvenni ha nemgond a többszöri panelcsere vagy a visszaküldés.

(#60635) Elektrosokk válasza Methox91 (#60634) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Köszönöm a választ. :R Hát ez nem valami jó hír, nagyobb méretben (65) szeretném, és elég macerás lehet a visszaküldés egy ekkora készülékkel.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#60636) no!smak3r válasza Elektrosokk (#60635) üzenetére


no!smak3r
kezdő

Az! Nekem 4 panelből 4 volt szar.

[ Szerkesztve ]

(#60637) Elektrosokk válasza no!smak3r (#60636) üzenetére


Elektrosokk
addikt

a menete egyébként milyen visszaküldésnek ? Az LG intézi vagy a user ?
a mostani 5. panel már hibátlan amit kaptál ?

és akkor ez általánosan csak az LG készülékekre jellemző ?

[ Szerkesztve ]

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#60638) Abel-0101 válasza Elektrosokk (#60637) üzenetére


Abel-0101
aktív tag

Nem, mindegyik panel, kijelző meghibásodhat, mint bármi, bármikor.
Mivel jóval több az eladása az LG-nek jóval több lesz a meghibásodás is.

(#60639) no!smak3r válasza Elektrosokk (#60637) üzenetére


no!smak3r
kezdő

Az 5. panelem Sony A8 lett. A szervizes intézi, szakvéleményt ír, LG központtal e-mailezés, telefonálgatás és a vége, hogy adnak egy igazolást amivel vissza lehet menni a bolthoz ahol visszaadják a vételárat.

(#60640) Mankó válasza no!smak3r (#60636) üzenetére


Mankó
veterán

Ez azért elég elkeserítő és szmorú is.
Na és amelyiknél jó a panel, az is később elcsesződhet nagy eséllyel vagy csak lutri, jogy kifogjunk egy jó panelt?
Amiket láttam hibás paneleket ott a szürke 5-10-15%-os képen elég durva hibák voltak, meg a kép szélein voltak elszineződések, ez a tingtin vagy mifene. Van valami más is amikre figyelni kell?
A szóban forgó tv-ről kapott képek eddig biztatóak, persze majd a tényleges teszt fog dönteni.

(#60641) salapp válasza no!smak3r (#60636) üzenetére


salapp
addikt

Már a második után kérhetted volna vissza a vételárat, nem? Én tuti nem szenvedtem volna már harmadjára sem vele.
Mankó: Mivel minden OLED tévében jelenleg az LG Display gyártó paneljei vannak, ezért bármikor, bármelyik betojhat sajnos.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#60642) Abel-0101 válasza no!smak3r (#60636) üzenetére


Abel-0101
aktív tag

Előfordulhat, hogy 1-2szer rosszat küldenek, de hogy 4szer...
Nem volt valami külsős oka? Szállítás, problémás szervíz?

(#60643) Mankó válasza salapp (#60641) üzenetére


Mankó
veterán

Hát az remek, akkor lehet mégis rá kell néznem arra a CX-re a több gari miatt?. Különben mennyi gyári garanciát ad az LG? Avagy lehet azt hosszabbítani? Egy telekomnál vásárolt modellről van szó.

Mit lehet elkérni eladáskor egy Panasonic 65FZ800-ért, még 2 hónap gari van rá és hibátlan, doboz mindene meg van természetesen.

(#60644) salapp válasza Mankó (#60643) üzenetére


salapp
addikt

Két évet adtak, mások írták, hogy az LG-nél is van valami jótállás kiterjesztési lehetőség, ha van, kérdés, a vásárlás után hány hónapon belül lehet igényelni...Idén pedig új szabályok szerint 250ezer forint felett 3 év a kötelező jótállás.

A Pana meghirdetési árának tervezéséhez lehet írni a beárazás topikba javaslatokért.
Szerintem, mivel hárommal ezelőtti modell, talán úgy 350ezer körül lehetne elkezdeni hirdetni, de majd ott megmondják.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#60645) Abel-0101 válasza salapp (#60644) üzenetére


Abel-0101
aktív tag

Vagy megnézed a többi hirdetést, illetve a jelenlegi új árat, és aszerint árazod be, te magad.
Sose értettem azt, aki oda írja hirdetésébe, hogy ennyiért vettem "1évvel ezelőtt 2", ő maga írta be az ellenérvet a szövegébe...
Nem az a lényeg ekkor mennyi volt, hanem, hogy most mennyi...
(Videokártya eladásban ugyan ez van...)

(#60646) Mankó válasza salapp (#60644) üzenetére


Mankó
veterán

:R

(#60647) salapp válasza Abel-0101 (#60645) üzenetére


salapp
addikt

Nem nagyon van mihez viszonyítani, mert míg tömegével szabadulnának a tulajdonosok az LG OLED tévéktől, Pana, Sony nagyon-nagyon ritkán bukkan fel. Mihez lője be az árat? VA paneles LCD tévékhez vagy QLED, NanoCell vagy ULED kamu technológiai megnevezésekkel operáló koreai, kínai szutykokhoz? Nem is olyan egyszerű egy két-három éves normális OLED-et beárazni.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#60648) Abel-0101 válasza salapp (#60647) üzenetére


Abel-0101
aktív tag

Nem, de a piaci árat megnézni, hasonló/azonos Tv t nézni Lgn belül, már nem lehetetlen.d
Ha pedig nincs sok konkurens Tv, az csak jó.
Még feljebb mehet az ár.

(#60649) Elektrosokk


Elektrosokk
addikt

Nagyon köszönöm mindenkinek aki reagált! :R

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#60650) kircsi21 válasza alaves (#60583) üzenetére


kircsi21
csendes tag

Hát, úgy tűnik ebben "előrébb léptek", mert a 705 már logolja. Én sem gondoltam volna, de aztán ránéztem erre... Az üzemóra már sokkal több, de a számláló azóta is 7, mert most már figyelünk rá :).

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.