Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59451) Segal válasza spartan44 (#59446) üzenetére


Segal
veterán

PS5 esetén egyértelmű a válasz. CX
BX gondolatát is felejtsd el.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#59452) Lali111 válasza alaves (#59445) üzenetére


Lali111
újonc

Igen! Köszönöm! Ezaz!

Ezt látom én is, csak nem tudtam jól megfogalmazni.
Illetve nem értettem pontosan, hogy mitől van ez a hatás. Egyszerre túl sok a váltás a régi és új tv között és nem tudtam, hogy ez az oled miatt van vagy a 4k vagy valami képjavító eljárás.

Az olednél ezek szerint nem pusztán arról van szó, hogy "jobb" a képminőség, hanem egész egyszerűen más a látvány, mint az lcd-nél.

Hiába nézegettem sokat a tv-ket választás előtt, ez a boltban nem jött le. Nehezíti a dolgot, hogy ott az oledeken soha nem megy "normális" tartalom, mindig csak valamilyen marketingadás.

Egyébként azzal is egyetértek, hogy űrjeleneteknél ez tényleg nagyon klassz, de sok olyan film van, ahol nekem ez zavaró.

Még adok neki egy kis időt, hátha megszokom, de most komolyan elgondolkodtam, hogy visszatérek az lcd-hez.

(#59453) spartan44


spartan44
tag

Köszönöm a válaszokat! :) Meggyőztetek, maradok a C modellnél.

(#59454) ΞΔGLΞ válasza still2 (#59419) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Szia!
Amellett, hogy ennyit írtál, kb le is írtad a lényeget, hogy átlag felhasználó vagy, aki nem keresi hibákat, mert (talán) nem is látja. Ez a jobbik eset.
De amikor tartalom közben, a vertical banding virít az tulaj pofájába, azt nem is kell keresni, mert látható, ehhez nem kell érzékeny tekintetű ember.
A Sony, Panasonic és a Philips is valóban LG panelt használ, de vagy válogatott paneleket kapnak, és/vagy házon belül tovább javítják.
Az LG meg beleba...a a kétmilliós tévéjébe is a gané VB, TT panelját, hogy után szívjon vele a tulaj.
Na, ez a nem mindegy. Tudod, Te mekkora szopás egy 77-es dögön panelt cserélni?
Mennyi felesleges időpocsékolás és ideg? Szerintem, nem, mert te ezeket a hibákat nem látod és nem is törődsz vele.

És igen, audio-ban főleg el lehet cseszni a pénzt, több milliót, a határ a csillagos ég, de csak akkor van értelme, ha a tv-nél van szem, itt meg van fül is hozzá, vagyis ha nincs meg a hallás, akkor csak felesleges pénzkidobás.

[ Szerkesztve ]

(#59455) ΞΔGLΞ válasza ribarszki (#59450) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Mozgásmegjelenítésben, erről volt szó.

(#59456) wallace 234 válasza Lali111 (#59452) üzenetére


wallace 234
őstag

"Az olednél ezek szerint nem pusztán arról van szó, hogy "jobb" a képminőség, hanem egész egyszerűen más a látvány, mint az lcd-nél."

Lcd re jellemző egy kis fátyol hatás a háttér világítás miatt! Míg az olednél, nincs ilyen! Ezért is szokatlan! Ha nincs gond az oleddel, inkább adj egy kis időt neki!

(#59457) alaves válasza ΞΔGLΞ (#59454) üzenetére


alaves
addikt

Sarkosan és nyersen fejted ki a véleményed, de úgy van, ahogy írtad.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#59458) still2 válasza ΞΔGLΞ (#59454) üzenetére


still2
tag

Szia,
Szerintem a TV nézők 95%-a átlag felhasználó aki nem keresi vagy látja a hibákat mert (talán) nem is léteznek. Csak azért írtam le a lényeget egy átlagember szempontjából mert ha valaki betéved ebbe a fórumba és azt az információt szűri le LG panel milyen sz..r, nagy eséllyel majd panelcserés lesz., BX-t kerülni kell talán a CX de ott is erős alkut kell kötni mert az igazi kép csak Panasonic vagy Sony tévén látható stb. Miközben külföldi oldalokon található teszteken azt lehet olvasni hogy mindennapos használatra tökéletesen megfelel egy átlagember számára LG BX és ezt három hetes használat után alá tudom támasztani. És innen csak feljebb van. Azért mert Neked nem felel meg a kép attól függetlenül sok sok ember boldogan nézi. És mindkét oldalnak megvan az igazsága.
A panelcseréhez nem tudok hozzászólni, remélem nem is kell majd. Viszont ha olyan sok lenne annak komoly visszhangja lenne a sajtóban is. Azt viszont sajnálom hogy Veled ez megtörtént.
Minden technikai eszköz meg tud hibásodni vagy van esély hogy hibásan kerül le a gyártósorról és ebben megvan az igazságod. Ebben az esetben az arányokon van hangsúly 1-2 ezrelék vagy egy picivel több lehet peches vásárlók aránya. Ez is hozzá tartozik az információkhoz. Továbbá gondolom a többi preferált márkánál is megvannak a hasonló esetek.

(#59459) tamassneff válasza still2 (#59458) üzenetére


tamassneff
kezdő

Szia én se kerestem a hibát sajnos "kiverte" a szemem, mondjuk én nem vagyok átlagos felhasználó sztem a családból senki nem látta rajtam kívül. De mivel én vettem a tv-t elsősorban magamnak ezért nem hagyhattam így.

Ha vki betéved egy fórumba ott a legjobbat fogják ajánlani neki és igen minden fórum "ki van élezve" a minőségre. Nem kell ide jönni és akkor nem lesz csalódás :) A statisztika nem az LG mellett szól.

(#59460) Bilux válasza Nescafé (#59444) üzenetére


Bilux
veterán

Felraktam usb-ről én nem látok változást

Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

(#59461) demeterf2 válasza Lali111 (#59443) üzenetére


demeterf2
tag

Szia!
Az Ai képjavító ki van kapcsolva? Nálam is azt a hatást kelltette amit írtál. Az arcok furán élesek voltak a háttérhez képest.

Androidos YouTube csatornám (hírek, alkalmazás/játék tesztek) : https://www.youtube.com/channel/UC9FSGvvHgx7kVx9rAqXitGQ

(#59462) still2 válasza tamassneff (#59459) üzenetére


still2
tag

Szia,
A válaszod bizonyos tekintetben engem igazolt. Nem vagy átlagos felhasználó és a családodnak megfelelt volna a képminőség. Az emberek javarészt úgy látják a dolgokat mint a családod vagy én. Ha valakinek jó szeme van az egy áldás de éremnek mindig két oldala van zavaró is tud lenni ha mindent lát.
Igen a legjobbat kell ajánlani ebben igazad van. De a legjobb LCD után is csoda tud lenni egy lesajnált LG OLED. A tárgyilagosságot hiányoltam a hozzászólások egy részéből azaz hogy ez is jó tud lenni erre és erre de azért van jobb is. És ezzel már nem lehet vitatkozni.
Én nem csalódtam hanem megpróbáltam rávilágítani hogy az átlag felhasználót félre tudják vinni ezek az információk. Mint például: " A statisztika nem az LG mellett szól." Milyen statisztika? Az 10-20-30 ember aki hibát talált és panelt kellett cserélni és ezt le is írja. Mi van a másik 100 ezerrel aki nem talált hibát és boldogan használja és nem ír semmit sehová.

"Nem kell ide jönni és akkor nem lesz csalódás" ezt a javaslatot a mosolygós fejecske nem tudta teljesen semlegesíteni.

(#59463) allein


allein
addikt

Ahogy koràbban már említettem nàlam volt-van LG: 930V, C6, B7, C9, C8 és E9. A 930V esetében kellett alaplapot cserèlni hdmi miatt, többi modell esetében semmilyen gond nem volt. A C8-am lassan két éve üzemel, napi szinten több óràt, az E9 lassan màsfèl éves, szintèn napi üzemben több óràt. Vagy én vagyok szerencsès vagy jó modelleket fogtam ki :U sima mezei felhasznàló vagyok de biztos vagyok benne ha hiba lenne eddig feltűnt volna, DE nem fogom keresni, hogy tinding-banding stb van-e vagy nincs :N

SD adàsok is szépek, tetszik amit làtok, HD csatornàk esetèben. Hasznaljàtok a kèszülékeket, ne keressétek nagyítóval a hibàkat, ez egy ördögi kör :DDD

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#59464) tamassneff válasza Halihólaci (#59427) üzenetére


tamassneff
kezdő

A Sony A8 meg úgy általában a Sony híres arról, hogy naggyon jól skálázza fel a jelet.
Ebből a szempontból és mozgás megjelenítésből a Sony Oled a legjobb.
Az LG már nem volt fényes az SD anyag pocsék volt rajta (plazmához képest)
Sony jobb mint a plazma ebből a szempontból. (is)

(#59465) Lali111 válasza demeterf2 (#59461) üzenetére


Lali111
újonc

Szia!
Igen, azt már kikapcsoltam.
Köszönöm.

(#59466) tamassneff válasza still2 (#59462) üzenetére


tamassneff
kezdő

Szia, sajnos az átlag felhasználóba bele van "kódolva" hogy LG-t vesz a masszív marketing kampány miatt. Az ilyen és ehhez hasonló fórumok már rá tudnák világítani az átlag felhasználót, hogy nem csak az LG az opció. És a tapasztalat azt mutatja, a sajátomé is, hogy ua áron jobban jár az ember a másik márka OLED tv-vel. (persze ki kell fogni az árat, az össze-vissza ugrál, de ez igaz mindegyik márkára, most pont jó időszakban vagyunk ebből a szempontból)

Választás mindenkinek az övé a végén, itt senki nem kényszerít senkit semmire.

(#59467) junkpod válasza Partz (#59410) üzenetére


junkpod
nagyúr

A sony.hu szerint:
A80J, A83J, A84J, A90J (2021)
A9, A85, A87, A89, A8 (2020)
a sima A8 fémlap állvány, az A8x pedig prémium penge állvány
AG9, AG8 (2019)
Van kavarás kicsit...

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#59468) labeda válasza still2 (#59462) üzenetére


labeda
aktív tag

+ 1!

(#59469) no!smak3r


no!smak3r
kezdő

No, akkor aki nem keresi a hibákat azzal szívesen cserélek! :DDD

(#59470) still2 válasza tamassneff (#59466) üzenetére


still2
tag

Szia,
Még mindig érzem a lesajnálást az átlag emberek felé akiknek jó az LG. Nem mindenkinek van ideje és kedve akciókra várni. Továbbá szerintem LG smart rendszere nagyon jó. Veri a többiét. Az átlag embereknek ez is fontos. Kérlek olvasd el a mondataimat ismét mert nem jó az értelmezésed. Nem utaltam sehol kényszerítésre. Én az objektivitás és tárgyilagosság részleges hiányát tettem szóvá. Ez félre tudja vezetni az ártatlan érdeklődőket. Mert LG tévék jó tévék az átlagember számára.
Azért írtam le ilyen sokszor az átlagembert mivel én is közéjük tartozom és nem szégyenlem és nem sajnálom ezt a tényt. Még egyszer örülj neki hogy jó a szemed és kérlek ne bélyegezd meg azokat az embereket akik nem látják amit TE.

(#59471) s_henderson válasza Halihólaci (#59338) üzenetére


s_henderson
csendes tag

Én is csak a budaörsiből tudtam rendelni csak ott volt, a MM weboldalán rendeltem meg. Még annyit h sehol sem írják (még a Panasonic weboldalán sem), de a 980-as sorozatban is benne van a Netflix calibrated mode. Most találtam meg, Netflix nézés közben rámentem a kép beállításra és ott van, be is kapcsolható. Eddig nem tűnt fel, mert ez az opció értelemszerűen csak Netflixen belül él.

(#59472) wyll358 válasza tamassneff (#59421) üzenetére


wyll358
tag

Miért kell félrebeszélni? ;) Az A9 (ez nyilván a 2019-es A9G-t akarja jelenteni, mert tavaly nem jött 9-es sony, illteve ez kerül 100K-val többe kb.), semmivel nem jobb prociban... Sőt ahogy tudom semmiben nem jobb elvileg ami a technikai tulajdonságokat illeti...
Én egyébként nem vettem észre, hogy bármi baja lenne az androidnak rajta, nincs túl sok viszonyítási alapom az igaz, de nem találok semmi kivetni valót sem működésben sem sebességben... ;)

(#59473) Halihólaci válasza anrab (#59440) üzenetére


Halihólaci
tag

Hát én a Chrome-ot sem tudtam feltenni, akkor este újrapróbálom!
Neked simán felment? Mit csinálhatok rosszul?

(#59474) junkpod válasza still2 (#59470) üzenetére


junkpod
nagyúr

LG TV-n van valami app amivel a tv2-rtl műsorait vissza lehet nézni?
Böngészőből próbáltuk, működik de finoman szólva nem erre optimalizált.

Box's don't touch!

(#59475) daneel_hu válasza tamassneff (#59466) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Szia, sajnos az átlag felhasználóba bele van "kódolva" hogy LG-t vesz a masszív marketing kampány miatt. Az ilyen és ehhez hasonló fórumok már rá tudnák világítani az átlag felhasználót, hogy nem csak az LG az opció. És a tapasztalat azt mutatja, a sajátomé is, hogy ua áron jobban jár az ember a másik márka OLED tv-vel. (persze ki kell fogni az árat, az össze-vissza ugrál, de ez igaz mindegyik márkára, most pont jó időszakban vagyunk ebből a szempontból)
Választás mindenkinek az övé a végén, itt senki nem kényszerít senkit semmire.

Oled-tévé mint az átlagfelhasználás mintája... :DD

Egyébiránt az LG az még mindig, akinek a B-szériától kezdve vannak megoldásai egészen a Z-ig. (opsz látom most már A is van)
Tehát akkor van A, B, C, G, R és Z.
A SONY-nál van 77-es vagy nagyobb modell ha jól tudom, míg a Pana csak 48, 55 és 65-ösöket gyárt.

A topikban LG-fronton is a legtöbb készülék B és C, egyszerűen az ár miatt. Még mindig drágák ezek a készülékek és a többség ezeket veszi.

Szerintem mindegyik oled király. Mostanában volt azért szerencsém párszor LCD-t nézegetni ilyen-olyan okoból kifolyólag, felüldülés volt leülni az LG-oledem elé (65E8) utána. Minden esetben, még akkor is amikor a barát csúcs-qledjét kellett x óráig nézegetni.

Furcsa, hogy mi magyarok nem tudunk leszokni a másik által vásárolt termék lesajnálásáról. Úgy látszik a napi dopamin-adag már nem elég amit a facebook generál, kell még valami plusz is. :D
Autógyártás fronton ez még durvábban kijön.

(#59476) tamassneff válasza still2 (#59470) üzenetére


tamassneff
kezdő

Szia,
Dehogyis nincs bennem lesajnálás félreértesz. Az LG hegemóniája ami nem korrekt szerintem. Én itt azt látom, hogy már aki ide téved azt kérdezi melyik LG vegye. Ez nem jó, ha nincs piaci verseny senkinek nem lesz jó, legkevésbé a végső felhasználónak.

De azt se írtuk itt hogy ne vegyél/vegyenek LG-t csak a tapasztalatokat osztunk meg. Pl. (most mellőzve a panel hiba mizériát) ha vki játéka keres oled-et annak a CX ajánlott. Aki csak mozi annak a Panasonic a legjobb választás.
Általános felhasználásra (mozi, TV adások mindenféle felbontásban) a Sony, meglátásom szerint (kicsit a Philips kiesik a látó körömből)

Illetve nyilván minden termék lehet hibás.

Én is évekig "dédelgettem" az OLED tv vásárlást mire rászántam magam. De úgy érzem most kis kerülővel révbe értem a következő x évig.

Egy fórum mindig "veszélyes" mert ki van élezve az adott témára és igen abban igazad van elriaszthat érdeklődőket dolgoktól.

(#59477) tamassneff válasza wyll358 (#59472) üzenetére


tamassneff
kezdő

Nem beszélek félre, azt írom le amit tapasztalok :). Nem dicsérem az A8-se ok nélkül. Tesztekben volt gyorsabb az A9-os alatt az Android. De kb ennyi is volt az előnye, plusz a fejlettebb hangrendszer (center hangszórónak tudud használni HM-hez).
Ismét nem arról van szó, hogy az A8 használhatatlan a kérdés az volt instabil-e, nem az, de akadt nálam bizonyos helyzetekben.
Ettől még nem éri meg a 100K többletet az A9 így van.

(#59478) Pro Koryak válasza tamassneff (#59476) üzenetére


Pro Koryak
addikt

"Egy fórum mindig "veszélyes" mert ki van élezve az adott témára és igen abban igazad van elriaszthat érdeklődőket dolgoktól."

Nálam pont az ellenkezője történt. A már 2-3 évvel ezelőtti sok itteni LG panasz miatt lett Panasonic.
Szóval jó, hogy sokan beírják/leírják, hogy van probléma vele. Ja és nem vagyok se Pana, se Sony, se egyéb márkabuzi! Azt veszem, ami adott esetben megbízhatónak/jónak tűnik.

Előző tv LG plazma, és attól még nem írom le, hogy ezdejó, mert nekem is ilyen van.

(#59479) wyll358 válasza tamassneff (#59477) üzenetére


wyll358
tag

Ez így oké, persze, én csak arra próbáltam reagálni, hogy ha hardverileg ugyanaz, sőt az A8 újabb (én igazából azt mondanám, hogy egy A9 refresh lett, A9-ből pedig nem adtak ki újabbat), akkor hogy lehetne gyorsabb az A9 rendszere? :B

(#59480) anrab válasza Halihólaci (#59473) üzenetére


anrab
addikt

Nem tudom hogy próbáltad.

(#59481) Halihólaci válasza anrab (#59480) üzenetére


Halihólaci
tag

Egyszerűen nem is ajánlotta fel, aztán keresőjébe beirva sem adott találatot, és persze nem volt benne a felajánlott app-ok között sem.
Próbáltam több progit feltenni, az IKEA Home, Hunter locsoló vezérlő, szokott vásárlós app-ok, a zene cuccaim (Sonos, Heos, Undok), valójában semmit nem engedett. Néhánynak azért örültem volna!
Amiket felajánl azokból pedig nekem nem kell egy sem...

(#59482) anrab válasza Halihólaci (#59481) üzenetére


anrab
addikt

Először a tv áruházból telepítsd az apk installert a tv-re, majd gépről pendrive-ra azokat az apk-kat amiket szeretnél használni. Pendrive tv-be, installer mennyit és ott vannak a telepíteni kívánt programok csak el kell indítani a telepítést. Utána a programok között megtalálod őket. Ha ki szeretnéd tenni őket ahogy nekem van és akkor nem kell mindig bemenni a programokba, telepíteni kell még a tv app repo apk-t. Azzal tudsz nekik ikont adni. Kivéve a Chrome. Ahoz még le kell tölteni az Apps launcher for Chrome-ot. Ezzel már az is megjelenik a főképernyőn.
Nem bonyolult csak első olvasásra tűnik úgy.
Sok sikert. :)

(#59483) tamassneff válasza Halihólaci (#59481) üzenetére


tamassneff
kezdő

Én az aptoide-t tettem fel a tv box-ra. onnét tudsz letölteni app-okat. Írd be a google keresőbe, hogyan kell apk file installálni és az alapján menni fog.
https://aptoide.hu.aptoide.com/app

utána nem leszel korlátozva a google áruház által. Megtalálsz majd mindent amiket eddig is letöltöttél. ua mint a play áruház, csak nem limitál és feldob minden app-ot.

[ Szerkesztve ]

(#59484) wyll358 válasza Halihólaci (#59481) üzenetére


wyll358
tag

A tv droid nem ugyanaz, mint ami a telefonodon van azért nem találsz meg közvetlen a storejában bármit... Amit a tv-s store felajánl vagy egyáltalán enged telepíteni azok csak azok az appok, amiknek van kifejezetten a tv-s androidhoz készült verziója/támogatása.
Ettől függetlenül persze bármit felrakhatsz, letöltöd az apk-t mobil vagy laptop/pc és felmásolod a tv-re majd telepíted, csak senki nem fogja garantálni, hogy hiba mentesen fog működni vagy a tv felületére/kezelésére lesz szabva...
Amúgy saját tapasztalat, hogy kvázi megy minden, csak amit célirányosan nem fejlesztettek a google/android tv-re azokat nem engedi a store feltenni, hogy ha emiatt valami nem menne tökéletesen ne kérhessék rajtuk vagy a gyártóján számon.

(#59485) anrab válasza anrab (#59482) üzenetére


anrab
addikt

Bocsánat. Nem Apps launcher for Chrome, hanem a tv shortcut for Android.
Természetesen egy vezeték nélküli egér jó ha van. /apk pure oldal/

[ Szerkesztve ]

(#59486) zenit73


zenit73
aktív tag

Sziasztok!

Néztem a tv-t (LG 55EG910V), és egyszer csak zöld lett az egész kép.
Kikapcsoltam, aztán vissza, nem javult meg.
Áramtalanítottam, de utána is van valami baja.
Ilyen a képe, valami tipp, hogy mit próbáljak még meg?
Vagy nyugodjak bele, hogy eddig tart 430eFt?

Hogy kell ide képet feltölteni?

[ Szerkesztve ]

(#59487) salapp válasza zenit73 (#59486) üzenetére


salapp
addikt

Ez szerintem vagy valami alaplap-hiba, vagy adatkábel hiba. Ahogy bekapcsolod, azonnal csak zöld, minden forrásból?

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#59488) zenit73


zenit73
aktív tag

SSD-ről néztem filmet amikor elromlott, de tv adás is rossz.

[kép]

[ Szerkesztve ]

(#59489) zenit73


zenit73
aktív tag

(#59490) salapp válasza zenit73 (#59489) üzenetére


salapp
addikt

Ide is másold be a képet, mert ez nem OLED-specifikus hiba lesz. Szerintem tud valaki majd segíteni.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#59491) zenit73 válasza salapp (#59490) üzenetére


zenit73
aktív tag

Köszi, megpróbálom.

(#59492) apszi


apszi
őstag

Sziasztok!
Az Lg CX oled tv a freesync-et csak HDMI 2.1-es csatolófelülettel rendelkező videókártyával tudja hayználni? Előre is köszönöm! :R

(#59493) SoundBox


SoundBox
tag

Szép napot mindenkinek ezt a filmet szeretném lejátszani egy LG C1-es készüléken de valamiért akad és nem tudok rájönni mi lehet a baj, minden képjavító funkció kikapcsolva, Plex-et használok.
Gemini.Man.2019.UHD.BluRay.2160p.REMUX.Dolby.Vision.SL.

(#59494) BearZak válasza SoundBox (#59493) üzenetére


BearZak
csendes tag

Az egy elég erős release, C9-en nekem sem volt egyszerű lejátszani a belső lejátszóval. Skippeltettem kicsit ide oda aztán jó lett egy idő után.
De egyébként ha valaki ért hozzá ezek mitől vannak? Gyenge szar a belső lejátszója a tv-knek meg a Plexnek, vagy maga a release nem a legjobb? Kéne egy dedikált 4K dolby visionös lejátszót venni?

(#59495) CptAdamica válasza SoundBox (#59493) üzenetére


CptAdamica
veterán

Nemrég próbáltam én is egy nagy bitrate-es filmet lejátszani, azt hiszem, hogy 60 Mbps felett volt és nekem is akadozott már Plexen át, szerintem ott van egy határ, amit áttud nyomni rendesen, de 50 Mbps környékén simán jó. Amit te próbálsz lejátszani az 86 Mbps.

Megyen!

(#59496) Calogero válasza SoundBox (#59493) üzenetére


Calogero
addikt

Külső adathordozóról is próbáltad?
WIFI vagy vezetékkel csatlakozó a hálózatra

(#59497) Halihólaci


Halihólaci
tag

Köszönöm a segítséget a Sony A8 Androidos telepítéséhez, még persze nem próbáltam, kicsit nagyobb problémám lett.
A kép KODI19 alatt videó nézésekor pár másodpercenként ugrik egy kicsit. Nem minden filmnél, és nem ugyan annyira. Most pl egy sd sorozat A híd USA második évadja nagyon zavaróan ugrik. Már mindent kikapcsoltam a tv-n, nem változott. Ekkor megpróbáltam a régi Kodi-val egy másik tv-n egy kínai médialejtszón, hibátlan. A Sony tv saját lejátszóját próbálva is hibátlan a kép, nem ugrik . Szóval akkor a Kodi 19-en nem jó vmi. Már kikapcsoltam a váltottsoros mentesítést, nem változott, mást meg nem találtam. Esetleg ötlet mit csinálok rosszul?
Magát a Kodi-t nagyon szeretjük főleg a feliratok, filmleírások miatt.
Köszi a segítséget!

(#59498) junkpod válasza Halihólaci (#59497) üzenetére


junkpod
nagyúr

A Sony Android Kodi képes a tv frekvencia váltására? Ha nem, akkor mindig akadni fog.

Box's don't touch!

(#59499) Celtis válasza junkpod (#59498) üzenetére


Celtis
veterán

A Kodi képes, az android TV nem. Ezért fix 60 fps-sel működik.
A kép/mozgás beállításoknál a film módot kell bekapcsolni, és úgy jó lesz, ha az fps eltérés lenne az ok.

(#59500) alaves válasza SoundBox (#59493) üzenetére


alaves
addikt

Szerintem akadás-mentesen 100 Mbps közeli bitrátájú anyagot közvetlenül a TV-be csatlakozó USB HDD-ről v. pen-drive-ról tudod lejátszani (bár még akkor is akadhat gond ha nem olyan sebességű a külső eszköz). Nálam pl. Sandisk Ultra USB3-ról simán megy minden, de pl. a 2TB -os WD HDD-ről már 80 Mbps-nél akadozik.

[ Szerkesztve ]

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.