Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45151) chros válasza DVlad (#45140) üzenetére


chros
őstag

A lehuzassal egyet ertek, de ahogy rothb mondta, a HDR (+ wcg) mint uj technologia csak lcd-n es oleden ereheto el, es ez visz mindent az elmult 70 (?) evben. Ez azt jelenti, hogy minden mas display technologia elavult (crt, plazma, regi lcd, projector!, stb). Azt persze lehet mondani, hogy valakit ez nem erdekel (mert pl nincs ra tartalma), de attol meg ez igy van :)

[ Szerkesztve ]

(#45152) sakal83 válasza Jim-X (#45138) üzenetére


sakal83
addikt

Miert Te az esti hiradora vagy a jobaratokra benyomod a hangrendszert? Komolyan kerdezem mert mar lassan igenytelen hulyenek erzem magam hogy nem kapcsolok kulso rendszert egy meccsre :DDD

Es ha nekem valaki azt mindja hogy oledet csak filmezesre akkor ne legyen siras a beeges veszelye miatt mert jo ha havonta 2db nezheto film kerul kiadasra igy evente a 48 ora hasznalatnal nem kell a para :DDD

[ Szerkesztve ]

(#45153) chros válasza sakal83 (#45152) üzenetére


chros
őstag

:) Azert ez enyhe tulzas, aki ma nem talal szamara elfogadhato tartalmat (ezek alatt az elmult majd 100 evet is ertem, mert nem a 80-as evek veget irjuk), akkor be sem kell hogy kapcsolja :)

(#45154) MrBazsi


MrBazsi
senior tag

én spec vagy 10éve lg tv-hez lg házimozit használok, mindenre... alapbeállításon indul a házimozi ahogy a tv is. és igen szerintem oledhez pláne alap egy jó hangcucc ;)

(#45155) Jim-X válasza sakal83 (#45152) üzenetére


Jim-X
őstag

Nem nezek tv-t, max a gyerekek, de nekem is automatikusan indul a hangrendszer. Az erositobe van minden forras csatlakoztatva es egy db HDMI megy a tvbe.
Kis tulzassal azt sem tudom, hogy mukodik-e a tv beepitett hangszoroja :DDD

A játék az nem játék!

(#45156) skippper válasza chros (#45151) üzenetére


skippper
senior tag

Projector HDR10:
https://www.lg.com/hu/projektorok/lg-HU80KSW

[ Szerkesztve ]

(#45157) adamssss válasza MrBazsi (#45154) üzenetére


adamssss
veterán

és igen szerintem oledhez pláne alap egy jó hangcucc

no offens de az lg sosem gyartott jo “hangcuccot” vagy maximum azt de hangfalat, hazimozi rendszert soha.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#45158) Clay


Clay
senior tag

Nekem is aut indul a hifi, már vagy 15 éve nem is hallottam a tv hangszóróját(bármi is volt az) Akkor ez eldőlt :DDD

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#45159) Tulku


Tulku
veterán

Hogy az ellentábort szaporítsam....nincs helyem hangerendszerre, ezért vettem yamaha soundbart....de B7 ment hálószobába, a 65C8-nak pedig annyira jók a hangszórói, hogy lenyomta a soundbart (teljesen felesleges volt némi extra bass tartalék miatt üzemeltetni) úgy hogy simán tv hangszóróón hallgatjuk...persze nappali konyha étkező egyben, ezért ügyelünk is másokra...
Mielőtt megkapom, 2000-ben 777ES sony házimozi erőlködőm volt, németből sikerült hozzájutnom olcsón 500-ért...egy 9000-es dvd-vel...és a Jamo Concert hangfalakkal...-egy 30 m2-es lakásban...tehát tudom, mit tud a házimozi hangban...

(#45160) Fisha válasza Tulku (#45159) üzenetére


Fisha
őstag

Elég off téma, ezért csak szürkével. Szerintem nagy hiba a hangot "kihagyni" a rendszerből. Nyilván az a leginkább helyfüggő, és lakásban valóban nem nagyon lehet kiengedni, mert agybajt kapnak a szomszédok. De közben meg okés, hogy a látásunk az elsődleges érzékszervünk, de minél kevésbé tudatos valamiben az érzékelésünk, annál nagyobb hatása van pszichésen az adott ingerületnek. A megfelelő, és kellő hangerőn járatott térhangzás nekem rengeteget ad ahhoz, hogy belekerüljek egy film környezetébe.
Ha nekem döntenem kéne, biztos, hogy előbb lenne (és volt is) legalább 5.1-es, menő hangrendszer, mint menő TV. Szerencsére nem kell választanom, mert nincsenek szomszédok :)

[ Szerkesztve ]

(#45161) rothfb válasza Fisha (#45160) üzenetére


rothfb
veterán

Fura, mert nekünk volt házimozi szettünk, nem az a drága fajta, de fadobozos és eléggé jól szólt. Őszintén szólva én nem estem hanyatt attól, hogy a különböző hangok más-más hangszóróból jöttek, meg attól sem, hogy a robbanások "szétvetették" a szobát. Idegesített. Egyes filmek 5.1-es hangját eleve iszonyú rosszra sikerült megcsinálni. Én ezért pont ellenkezőleg, sokkal fontosabbnak tartom a vizuális, képi élményt, mint a hangot. Engem a moziban is szó szerint zavart az, hogy szétrobbant a terem... Mikor kijöttem, alig hallottam valamit... Meg persze a képi világtól sem voltam elragadtatva.

(#45162) Clay válasza rothfb (#45161) üzenetére


Clay
senior tag

Én sztereó párti vagyok, ha előttem van a kép nem kell, hogy hátulról jöjjön a hang.

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#45163) ΞΔGLΞ válasza rothfb (#45161) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

A magyar mozik hangrendszere, kb egy fos, igen még az IMAX-ban lévő is, de az legalább egy szinttel feljebb van a sima plázásoknál. Amivel meg hallottad, az is oda tartozik, mert ilyet nem írnál. Egy jó hangrendszer, drágább (nem kicsivel... erősítő, hangfalak, kábelezés, kivitelezés), mint maga az tévé, de ahhoz kell egy megfelelő szoba, zajcsillapítással, a legjobb, ha teljesen süketre van ez megcsinálva. Persze a fent említettek csak akkor jöhet szóba, ha van ehhez hallás is, ha nincs, akkor kár akár még egy parasztvakító soundbar-t is csatlakoztatni.

(#45164) Clay válasza ΞΔGLΞ (#45163) üzenetére


Clay
senior tag

Valamennyire egyetértek veled. De szerintem azért nem kell ennyire túlzásba esni a megfelelő élményhez. Nyílván a T*gazdaságos "házimozi" semmit nem ér, inkább ne is legyen. De azért nem kell milliókat elkölteni egy hangrendszerre. :B

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#45165) daneel_hu válasza Tulku (#45159) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nálunk sincs komoly hangrendszer, bőven elég az E8 hangzása. Pedig nagy hifi és rockzenehallgató voltam anno.
Amíg kicsik a gyerekek, nem is lesz megint.

(#45166) rothfb válasza ΞΔGLΞ (#45163) üzenetére


rothfb
veterán

Soundbar az van, az járt az egyik tv-hez. Azzal nincs bajom. Azt is el tudom fogadni, hogy még nem hallottam jól szóló hangrendszert. Ha milliárdos lennék, biztosan csináltatnék egy szobát külön mozizásra a legjobb, legdrágább csoda hangrendszerrel. De ez akkor is huszadrangú lenne, ha megnyerném a lottót.

(#45167) ΞΔGLΞ válasza Clay (#45164) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem kell, de amíg nem hallottad a jobbat, addig frankónak tűnik a 200 ezer körüli, pl Pioneer erősítő is. :) De...sokat lehet tenni a hangzás élményhez, ha az adott szoba "süket". Nyilván egy nappali falát nem fogja telecseszni senki hangtompító/elnyelő szivacsokkal, vagy speciális táblákkal, esetleg még speciálisabb direkt erre gyártott gipszkartonokkal etc...Itt is nagy minőség és árbeli különbségek vannak.
De amikor hangmérnök kikeveri a hangokat, azt pontosan ilyen stúdiókban teszik és utána már le is tojja, hogy egy adott nappaliban ennek csak hangorkán lesz az eredménye, mert a hangok minden kis szarról visszaverődnek, keresztezik egymás útját, a tulaj meg kérdezi, hogy mi a jó francért fizetett ezért a HM rendszerért fél milliót, vagy jóval többet.
Mindegy, ez (is) egy meddő téma, a vétlenségig lehetne ragozni és jobbá tenni, a pénz meg a csillagos égig is mehet, mert az igazi hájend hallgatók 1 méter kábelért többet kifizetnek, mint egy tévé ára...

(#45168) Tulku válasza daneel_hu (#45165) üzenetére


Tulku
veterán

Fülhallgatók építésével (is) foglalkokozom, vannak, voltak milliós füleseim, fejhallgatóm egy Audeze LCD3, dap-om egy Cayin N8...tehát nem vagyok érzéketlen a zenére....sőt ;]

De 53 évesen nem a szomszédaim leleki üdvét szereteném ápolni szabad időmben...és Rothfb-vel értek egyet, sokszor zavarnak az effektek...persze bizonyára hozzájárul ehhez, hogy a csimbumm filmeken gyakran elalszom....más vonz :)

Bőven elég a C8 hangszórója....

(#45169) brucezly


brucezly
csendes tag

Még mindig eladó a bontatlam soundbarom, amit kaptam a LG mellé :)

Eddig 25 fölé nem sikerült hangosítanom a GX-et (társasház), jó tartalomnál megfelelő a hangzása is, a plazmám mellé korábban már 3 soundbart elfogyasztottam, ott egy Yamaha lett végül, de az sem kompromisszummentes.
De a probléma szerintem is inkább a tartalmak hangminőségével van, no meg mostanában a képpel is... 4k tévéken extrán kijönnek a hibák. Kamera, fényelés, spec efektek... Jó hangcuccnál ugyanez. Zenét Genelec-eken és B&O-n hallgatok, de jelenleg úgy érzem, nem lesz a TV mellé kiegészítő hangrendszer, csak idegesítene a szar tartalom, ha ennél minőségibben szólna :) (csak stream megy a tv-n)

(#45170) cichlid1


cichlid1
tag

Denon Heos sondbar+sub szól a Pana gz950 alatt, soha nem hallottam én se a hangját, így lett eleve bekötve.

(#45171) chros válasza Tulku (#45168) üzenetére


chros
őstag

Nem rossz az, plane ha jol muxik minden, meg kis szobaban is elvezheto egy jo 5.1-es rendszer night mode-ban, nem kell annak uvoltenie. :)

(#45172) chros válasza skippper (#45156) üzenetére


chros
őstag

:) Ezzel mit akartal jelezni? :) (nem ismerem az eszkozt) Ha nincs meg egy adott fenyesseg egy adott fekete szint mellett (pl 0-500 legalabb), akkor nem beszelhetunk HDR megjelenitesrol, csak SDR-rol.

(#45173) ΞΔGLΞ válasza brucezly (#45169) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Melyik LG-hez kaptál soundbar-t? Tegnap nekem is ajánlottak a 65CX-hez ajándékba egy 70 ezrest.
----------

(#45168) Tulku
Fülhallgatók építésével (is) foglalkokozom, vannak, voltak milliós füleseim

Szintén "zenész". :) De...
Az audeze sajnos pont nem tartozik azokhoz a fejesekhez, ami megéri a pénzt.
[link] Ez a Audiotechnika, oda-vissza körberöhögi.
[link] Emelett, meg kb már egy gagyinak tűnik.
[link] És ezzel sem rúghat labdába

Persze ezt nem úgy írom, hogy a hasamra ütöttem, azért ezeket "kiteszteltük" sok év alatt és nemcsak a fülünk mondta azt, hogy valami nem oké, most a szakkifejezésekbe nem megyek bele, hanem komoly tesztelő kütyük is.

(#45174) krx21 válasza Tulku (#45168) üzenetére


krx21
nagyúr

Egy tisztességes jól beállított hangrendszer nem azt jelenti, hogy a szomszédban hallani. Szerintem ezt Te tudod a legjobban, hogy nem a hangerő a minőség... ;)

(#45176) Jorgi Kormi válasza Clay (#45162) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Én szintén így vagyok vele , nekem a hifi a lényeg , mivel van egy jó Marantz cd lejátszóm egy jó Yamaha erősítővel.( Tervbe van véve egy bakelit lemezjátszó is és egy komolyabb álló hangfal)Netflixen nézünk filmet vagy pendriveról , nekem tökéletesen megfelel a sztereó hangzás . ( Telekomos iptv-ről hallgatok rádiót is elég jó minőségben)És a tervezett oled tévé vásárlása után is így fog maradni.

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#45177) krx21 válasza ΞΔGLΞ (#45173) üzenetére


krx21
nagyúr

Szintén "zenész". :) De...
Az audeze sajnos pont nem tartozik azokhoz a fejesekhez, ami megéri a pénzt.”
Lehet akkor most Te nyertél? :DDD

(#45179) Pro Koryak


Pro Koryak
addikt

Na még egy kicsit szürkébe:
én viszont nem nézek nekem tetsző filmet 5.1 + proji nélkül. :R
Oled éppen emiatt majdnem csak tévénézésre van. Egy Sony 77AG9-el kiegyeznék.
Már megszoktam a nagy képet és hangot, nem akarom lejjebb adni.
Nem kell, hogy szétszakadjon a ház. Baromi jó az is, ha az épphogy csak hallható nüanszok is kristálytisztán, "kézzelfoghatóan" szólalnak meg.
Pl. Demolition c. film, olyan basszus van benne, hogy alig hallani, és egyszer csak elkezd mozogni alattad a kanapé :B úgy, hogy nem üvölt a rendszer!
De pl. egy koncert is érdekes lenne soundbaron :Y
Persze megy mellette a sztereó zenehallgatás is CD + LP + NAS :DD

Szóval lehet elég sok mindenből kimarad, aki "csak" tévén mozizikzikzik....

(#45180) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Beégett SONY A1.

[link]

(#45181) krx21 válasza daneel_hu (#45180) üzenetére


krx21
nagyúr

Hogy a francba? Nem csak az LG ég be? :DDD

(#45182) rothfb válasza krx21 (#45181) üzenetére


rothfb
veterán

Az nem a Sony amelyik nem ég be! Hanem a Panasonic! Jegyezd már meg. :DDD :DD

(#45183) salapp válasza daneel_hu (#45180) üzenetére


salapp
addikt

Ja, írják is alatta, hogy téglalap hiba, vagyis ezt is az LG panelgyártó részlege baxta el. Milyen meglepő.
:))

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#45184) rothfb válasza daneel_hu (#45180) üzenetére


rothfb
veterán

Ez a tv már amúgy is híres volt:
link

Meg azok a fránya 2017-es LG panelek ugye... :U :D :DDD

[ Szerkesztve ]

(#45185) daneel_hu válasza salapp (#45183) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ezen nem csak a téglalap a gond... de ezt csak látod. :)

(#45186) skippper válasza chros (#45172) üzenetére


skippper
senior tag

Abban az üzenetben, amire válaszoltam, a korábban kihalt és nem fejlődő technikák közé soroltad a projektorokat, miközben nagyon durván fejlődnek és akinek egy komolyabb projektorhoz van szerencséje, az nem igazán akar róla leszakadni. Amióta lézert használnak fényforrásnak, elég brutál kontrasztokat ki tudnak hozni belőle. A linkelt projektor a 150000:1 kontrasztjával minden további nélkül kimeríti a HDR fogalmát és a szabvány követelményeit (különben meg se kaphatná a plecsnijét).

De ha már szóba kerültek a milliárdosok a dedikált moziszobájukkal, akkor oda egy ilyen is elfér:

https://www.christiedigital.com/products/projectors/all-projectors/christie-eclipse/overview

RGB Lézer, 20.000.000:1 kontraszt, teljes Rec.2020 lefedettség, 4K 4:4:4 10 bit 120fps és csak kicsit drágább 30-40 millió forintnál

[ Szerkesztve ]

(#45187) salapp válasza daneel_hu (#45185) üzenetére


salapp
addikt

Ugyan, bolhacsípés :D

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#45188) salapp válasza rothfb (#45184) üzenetére


salapp
addikt

LG C8 dimming issue is kapott külön thread-et.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#45193) gago1975 válasza Jim-X (#45138) üzenetére


gago1975
őstag

Szia.

Nem akarlak megbántani és nem tudom, hogy neked milyen hangrendszered van otthon de én azt mondom( akinek milliós hangcucca van, lásd aláírás), hogy sima Tv adásoknál PCM 2.0-ál egyáltalán nincs értelme a HM rendszert bekapcsolni.
Figyeld csak meg, hogy egy sima Tv PCM 2.0 jelforrást kiküldöd HM rendszerre és közel állsz a hangfalaidhoz, hogy milyen elmosódott semmit kapsz.
Ha barbár módon ALL STEREO ra állítod ilyenkor a rendszert, akkor meg ááááááá.

Más a helyzet ha filmet nézel, na arra elengedhetettlen a jó hang de csak is eredeti hangal, nem szinkronizáltan !!!!

[ Szerkesztve ]

Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500

(#45194) gago1975 válasza MrBazsi (#45154) üzenetére


gago1975
őstag

Szia.

Kicsit ellentmondásos amit írsz: 10éve lg tv-hez lg házimozit használok, mindenre... alapbeállításon indul a házimozi ahogy a tv is. és igen szerintem oledhez pláne alap egy jó hangcucc
Téged se akarlak megbántani, de amit te használhatsz az még a belépő szintű HM rendszerek minőségét se éri el.
Egy kezdő szint valahogy így nézne ki 5.1 HM-ből:
Erősítő: Denon AVR-X2600H / Denon AVR-S950H / Onkyo TX-NR686 /

Hangfalak: MONITOR AUDIO BRONZE 6 5.1 HANGFALSZETT, FEKETE

Minimum kábelezés : 80-100K
HDMi Premium vagy Ultra speed (gyengébbek kedvéért 2.0 vagy 2.1 helytelenül): 8-10K
Front + center hangfal kábel összesen 2x4m + 1x2méter: Oehlbach Silver Stream 40 hangsugárzó kábel 2x4,0 mm² = 20K
Surround kábel, legalább 2x10méter (persze szoba méret fügvénye): Oehlbach Silver Stream 25 hangsugárzó kábel 2x2,5mm² = 28K
Sub kábel: Oehlbach NF 214 Sub 200 kábel 2 méter / Oehlbach NF 214 Sub 300 kábel 3 méter / Oehlbach NF 214 Sub 400 kábel 4 méter 16K-26K-ig.

Összesen egy teljesen alap új vaalmire való HM 5.1 set: 700K nál kezdődik.

Ehhez jön még plusz az objektum alapú hangsugárzók (ATMOS® / DTS-X) DE CSAK SZIGORÚAN MENNYEZETRE SZERELVE DALI ALTECO C-1 DOLBY ATMOS® SUGÁRZÓ +114K + kábel 20-30K
A front hangfalak tetejére elhelyezett ATMOS® sugárzók nem olyan jók, nem ugyanazt az élményt hozza mintha a mennyezeten lenne elhelyezve.
Ha igazi ATMOS® élményre vágyik az ember, akkor 5.2.4 elhelyezés a minimum, de inkább 7.2.6 aminél teljes ATMOS®+DTS-X objektum hatást kap az ember.

Amik ezalatt vannak (nem érték hanem minőség) azok nem nevezhető még kezdő set-nek sem!!
Használtan is lehet alacsony költségvetésből ilyen és ehhez hasonlókat építeni, csak türelem, kitartás és hozzáértés kell hozzá.

A soundbar-ok pedig csak kiegészítő elemek, semmi esetre se helyettesítik a normál épített HM rendszereket, épp ezért sokkal nagyobb pénz kidobás mint egy alap (akár használt) HM rendszer.

Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500

(#45195) brucezly


brucezly
csendes tag

Hetente jön frissítés a webOS-hoz, ezekkel célszerű várni, mint a windows frissítésekkel, vagy mehet fel izibe?

Plazma vs Oled: hát nagyon szoknom kell plazma után a mozgásmegjelenítést, de úgy tűnik a családban ez csak nekem okoz problémát :)

(#45196) adamssss válasza brucezly (#45195) üzenetére


adamssss
veterán

Nem jon hetente, es mist mar egyre ritkabban fognak jonni mert kint van a next gen. Szerintem erdemes oket telepiteni elvegre azert adja ki oket.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#45197) brucezly válasza daneel_hu (#45192) üzenetére


brucezly
csendes tag

Hát úgy számlás, hogy az én nevemre kiállított számla másolatot tudok adni, a garancia miatt, de nem vagyok közület :)

(#45198) Fisha válasza gago1975 (#45194) üzenetére


Fisha
őstag

Fúú, de megbántam, amit írtam. Egyből megjelent a hívő közösség. :)

(#45199) Clay válasza Fisha (#45198) üzenetére


Clay
senior tag

Kár is ilyesmit szóba hozni :( . Kezdő házimozi 700... a többi meg :W :W :W

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#45200) skippper válasza Fisha (#45198) üzenetére


skippper
senior tag

A szagértők, akik szerint a belépőszintű házimozihoz 100k értékű kábel szükséges :R
Triggernek itthagyom: https://www.soundguys.com/cable-myths-reviving-the-coathanger-test-23553/

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.