Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33351) mnorbert17 válasza renatto (#33350) üzenetére


mnorbert17
tag

Ja ja arra hajlok én is.. :)
Oled bejáratás... Ez tényleg egy létező dolog, vagy csak olyan Placebo, és nem kell vele foglalkozni? Te csináltál már ilyet, és ha igen akkor kb hogyan?

(#33352) Pro Koryak válasza mnorbert17 (#33349) üzenetére


Pro Koryak
addikt

"Németországba vagyunk"
Ott van pénz dögivel :D vedd a nagyobbat.
Később úgy is 4k-t is fogsz rajta nézni, ha akarod, ha nem, :K akkor meg kevés lesz az 55". :Y :W
Nyugodtan hátradőlve nézheted, nem lesz ott a kérdés a fejedben, lehet mégis 65-öst kellett volna vennem... ;)

[ Szerkesztve ]

(#33353) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Szerintem is vedd a 65-öst, nem lesz további kérdés.
Ja de. (h O_o pp a 77-es kellett volna) :D

Szóval az 55 és 65-ös méretben találsz jó ár/érték arányú készüléket. 77-es még túlságosan drága, mindegyik márkánál. Nekem is az kéne, de hát várok. :)

(#33354) pinnacle válasza daneel_hu (#33318) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Most jutott eszembe, ezt levásárlásnak hívják, amiről külön cikk is volt, hogy ez teljesen szabálytalan. Csak sajnos már nem él az oldal.

AL egyébként mi volt a hiba?
Csak a szerviztől vagy a Panasonictól is kérdezted. Lehet megemlíthetnéd, hogy ha ráderőszakolják, elfogadod a cserét de te pénzvisszafizetést szeretnél kérni és panaszt teszel.
Sajnos úgy tudom, az a gond, miután megszűnt a Fogyasztóvédelmi Hatóság, Kormányhivatalok kezelik a panaszokat, de ők nem hatóság, így bíróságra kell vinni az ügyet.

Valaki ismeri a ezt az Online vitarendezés oldalt? Lehet pont erre találták ki. Persze ha az olyan mint a Békéltető Testület, akkor továbbra is marad a bíróság.

Lehet mégis Oled TV-t kell vennem, mert otthon áll a bál, hogy oldalról fakó a TV. Hiába magyarázom, hogy a VA Direkt LED a legjobb LCD technika, kontraszt szempontjából, feleségemet nem érdekli. És őszintén szólva tényleg sz@r oldalról. Én nem tudok/szeretnék vasalni :) , így lehet TV csere lesz. 55" LG C9-et vennék. Még gondolkodtam a Pana 55GZ950E-n az 5 év garancia miatt.
Abba viszont nem szeretnék belefutni, hogy az Oleddel, meg az lesz a gond, hogy 4K-n rosszabb az SD, FHD TV adások képe, mint az FHD TV-n.
Valaki töltse már le, legyen szíves a hozzászólás alján lévő linkről a videót, és vegye fel akár telefonos kamerával. FHD TV-n ilyen volt.

[ Szerkesztve ]

(#33355) belan válasza daneel_hu (#33339) üzenetére


belan
addikt

+1 pana nem lesz akkor így hiába 5 év a garancia, lehet végén azt mondanak ők nem 5 év garanciával adtak ! Pedig számomra érdekes lett volna 5 év garancia de úgy ezren lg 2 év garanciája többet ér mint a pana 5 év garanciája ! Így már lassan 3 opció lesz ;]

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#33356) renziNNN válasza pinnacle (#33354) üzenetére


renziNNN
tag

"Abba viszont nem szeretnék belefutni, hogy az Oleddel, meg az lesz a gond, hogy 4K-n rosszabb az SD, FHD TV adások képe, mint az FHD TV-n."

Én is pont ezen gondolkodok most, tényleg jó lenne egy magyar adást mutató videó. Egyébként ezeket néztem most : egyik és másik , nekem nem egyértelmű, hogy ezeken a videókon 720p-t vagy 1080-at skáláznak-e fel, tippre az utóbbi.

(#33357) renatto válasza mnorbert17 (#33351) üzenetére


renatto
őstag

Semmi extra, vegyes tartalom TV, film, 4K HDR játék is vagy bármi más. A statikus tartalmat kerüld hosszabb távon. Mondjuk én keveset tévézek, de az elején egy óránál többet nem néztem 1 adót (logó, karika). Ha a filmet megállítottam (vagy Xbox menü vagy más statikus tartalom pl rádió) és tudtam 15 percnél több szünet lesz, kikapcsoltam a tévét. Ez az első 4 hétben volt, utána szinte bármit megengedtem és nem is volt ilyen jellegű problémám (2 év). Képvisszamaradást sosem láttam rajta. :N

Az új panelen 15-30 perc rádió 1 logó már meglátszik (az összes fehér rész :Y ), csak a 7 perces frissítő tünteti el. De ezen már láttam az alul/felül sávot is, ami azért is érdekes, mert elvileg ott ki van kapcsolva a pixel. :F A kérdés az, hogy ez(ek) később mit számít(hat). Bár ez a panel hibás, de szerintem az elején kényesebb, érzékenyebb a statikus tartalmakra, így én az elején minden esetben kímélni fogom az enyémeket. :U

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#33358) mnorbert17 válasza renatto (#33357) üzenetére


mnorbert17
tag

Okés! Köszi a válaszokat! Akkor így fogom majd én is csinálni! :)

(#33359) Kriszbmx


Kriszbmx
tag

Most az iment neztem meg az MM ben egymashoz kozel a Samu Qe75Q85 es az Lg65C9 et. Ugye a 65C8am lesz cserelve igy a szemem mar megszokta az oledet.
Meglepett vagyis fura volt ,hogy nem akart sem a samus sem az lgs srac rabeszelni a Qledre. Mondtak hogy nagyon jo , de ha van vagy volt mar oled akkor a C9 et vegyem.
Csak hat a merete... eleve 70 folottit akartam anno is , de 77 es oled mar csillagaszati. Igy valoszinu amint nalam a c8 vetelara veszek egy C9 et.

(#33360) AL válasza pinnacle (#33354) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Nálam is téglalapok voltak a képben bizonyos színeknél ( sárga, piros, magenta )
Tegnap éppen egy ilyen kijelzőről írtak itt : [link] Ugyanaz az évjárat. Valószínűleg tud róla mindenki, mert elismerték a hibát. Ez nem a Panasonic TV, hanem az LG kijelző gyártási hibája.
Korábban ez már hozzáértők többször leírták, hogy a kijelző gyártása során keletkezik.

A Régi rendszerben többször is voltam a Kerminél hasonló problémák miatt, akkor csak 1 telefon volt a Kermis részéről és mindenki hajbókolt előtte. Sajnos most már az EU szabályok gyengébbek. Ha lejár a garancia még alkatrészt sem kötelesek a készülékhez biztosítani. Nemrég így kellett egy 60 ezres készüléket kidobnom ( 2 évesen ), mert nem volt alkatrész hozzá.
Akkor megkérdeztem a Fogyasztóvédelmet és azt mondták, hogy a forgalmazó, csak a garancia idejére köteles alkatrészt biztosítani. Lehet az borotva, vagy porszívó, aminek folyamatosan alkatrészre ( penge, porzsák ) van szüksége, nem számít, pedig azokból is vannak több százezres darabok.

Másik téma:
Szerintem így videóról nem tudsz hiteles képet kapni az SD adás minőségéről.
Az biztos, hogy a kép csak az Olednél tökéletes minden betekintési szögből.
Üdv.

(#33361) AL válasza Pro Koryak (#33338) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Nagyobbat nem akarok, inkább az 1500 - asra gondoltam.
Az az igazság, hogy baj esetén továbbra is rájuk leszek szorulva, ezért is és az időhúzás elkerülése érdekében szeretném 1 hónap után diplomatikusan ( végre ) lezárni a témát.
Azt sem szeretném, hogy ellenkezésem esetén valahonnan előbányásszanak egy 2017 - es panelt, mert azzal még rosszabbul járnék.
Köszönöm Tanácsaitokat . Majd megírom a végeredményt. Üdv.

(#33362) renatto válasza AL (#33361) üzenetére


renatto
őstag

Még a végén Te érzed kellemetlenül magad, mert besz@rt a több mint fél millás tévéjük?! Épp ezért kellene a pénzt kérned és akkor átgondolhatnád, hogy egyáltalán ezzel a céggel kapcsolatban akarsz-e maradni! De ez a Te döntésed, ha neked így jó..

ui: Többször voltam a Kormányhivatalos "fogyvéd" hivatalban és mindig segítettek. Volt hogy levelet írtam nekik a problémámról és felhívtak, majd 10 percig tájékoztatott az ügyintéző a lehetséges kimenetelekről. De volt hogy céges ügyben is segített, pedig az nem az ő hatáskörük.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#33363) AL válasza renatto (#33328) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Itt igazából nem a Pana szervizzel, hanem a Lengyel vezetéssel van a baj, akik a csereügyeket intézik és elbírálják. Már levelezgettünk velük ( Lengyelekkel a szervizen keresztül ), de nem történt semmi. Elutasították a kérésemet. Most még próbálkozgatok az 5 év garanciával és egyebekkel. Kb. 2 hét minden válasz. Köszi a tanácsokat . Üdv.

(#33364) renatto válasza AL (#33363) üzenetére


renatto
őstag

Meggyőződésem, hogy a Pana szervízzel van a gond. A Lengyel gyár csak a hibát vizsgálja, bírálja el. Azt hogy neked a Pana panelt cserél, új készüléket ad, pénzt ad vissza nehogy már az LG gyár mondja meg! :Y Nekem is a Lengyelek döntötték el, hogy a panel hibás és hogy panelcsere lesz, azt már hozza a helyzet, itt ugye, de ezt az itteni LG (BP) dönti el, így azt is ha csereutalvány gazdaságosabb, előnyösebb mindkét félnek... Továbbra is úgy érzem téged félrevezetnek, szépen terelgetnek, Te pedig nem is akarod ezt észrevenni...

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#33365) daneel_hu válasza renatto (#33364) üzenetére


daneel_hu
addikt

Abban azért igaza van, hogy rosszabbul is járhat, amennyiben kerítenek neki egy 55-colos 2017-es panelt. Ennél még a mostani megoldás is jobb.
Bár én bevállalnám a csörtét egy 65-ösért. ;)

(#33366) daneel_hu válasza pinnacle (#33354) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Lehet mégis Oled TV-t kell vennem, mert otthon áll a bál, hogy oldalról fakó a TV. Hiába magyarázom, hogy a VA Direkt LED a legjobb LCD technika, kontraszt szempontjából, feleségemet nem érdekli. És őszintén szólva tényleg sz@r oldalról. Én nem tudok/szeretnék vasalni :) , így lehet TV csere lesz. 55" LG C9-et vennék. Még gondolkodtam a Pana 55GZ950E-n az 5 év garancia miatt.
Abba viszont nem szeretnék belefutni, hogy az Oleddel, meg az lesz a gond, hogy 4K-n rosszabb az SD, FHD TV adások képe, mint az FHD TV-n.
Valaki töltse már le, legyen szíves a hozzászólás alján lévő linkről a videót, és vegye fel akár telefonos kamerával. FHD TV-n ilyen volt."

Egy jó tanács.
Ha az oled képességeit akarod videóra vetetni (gondolom telefonnal tegyük meg mindezt :D), akkor milyen készüléken akarod ezt visszanézni? :P

Nálunk 65E8 van, és 2 méterről nem nagyon tudom megállapítani, hogy 4K vagy felskálázott 1080i az anyag. Najó talán igen, de nagyon meresztenem kell a szemem hozzá.

(#33367) Pro Koryak válasza AL (#33361) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Nehogy még te kérj elnézést tőlük, mert meg merted őket keresni a hibás tévével.
Ha valami le van írva a törvényben, akkor úgy kell eljárni, nekik is, ez a dolguk, ezt vállalták. Pont.

Ha a következő is meghibásodik, akkor is kutya kötelességük megoldani törvényes keretek között, nem úgy, ahogy nekik egyszerűbb.

Ja, amúgy sok sikert!
Aztán csak keményen, :W az ügyintéző/lengyel nyominger fejével, ha tovább sz.r.kodna.

[ Szerkesztve ]

(#33368) powerup2


powerup2
addikt

2020-ra mi várható oled fronton lg-nél várható új panel ? illetve milyen ujdonságok várhatóak ?

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#33369) krx21 válasza powerup2 (#33368) üzenetére


krx21
nagyúr

Erre kíváncsi lennék én is de szerintem még nincsenek információk...

(#33370) renatto válasza daneel_hu (#33365) üzenetére


renatto
őstag

Természetesen ezek után már a panelcserét nem fogadná el! Ha jól emlékszem volt már neki 3-4 is, szóval ez teljesen életszerű is lenne.
Amúgy kétkilóért, azt sem bánnám, ha haragudnának rám! Pláne mert ezzel a kapcsolat be is záródna, mert másnál költeném el a jó magyar forintomat. :DD

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#33371) Elims válasza Gigi01 (#33314) üzenetére


Elims
veterán

Képminőség O.K.,de van még input lag.
Erről semmit nem tudok. :-/ Abban melyik a jobb vajon?Qled vagy oled?

"Miért vagy itt?"
Ugyanezt tőled is meglehet kérdezni.

Belan,Renatto: :R

(#33372) renatto válasza Elims (#33371) üzenetére


renatto
őstag

Itt, lentebb megtalálod őket.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#33373) rothfb


rothfb
veterán

Én nem akarom védeni a Pana szervízt, mert nem vagyok az ördög ügyvédje, de amikor az LG részéről panelcseretengerről beszélünk egy csomó ügyben, nem egyben, hanem sokban, akkor most van egy 2 éves hibás készülék, amiért most kaphat AL egy jelenlegi legújabb készüléket, újrainduló garival, én szó nélkül elfogadnám. Erre itt mindenki kötözködik, meg kelti a hangulatot a Pana ellen. Nevetséges srácok. Ráadásul a lehetséges vásárlókat is befolyásoljátok. Vegyél LG-t, cserélgess paneleket, ne vegyél Panát, mert új készüléket kapsz "csak". Csak én érzem a visszásságot, logikátlanságot?
Egy biztos, én két hibátlan Pana tulajdonosa vagyok 65-55-ös méretbe is, másmilliót adtam ki értük és az életben nem cserélném LG-re egyiket sem. És érthetetlen az egyéb hozzászólók reakciója is... A Pana kiesett, meg húzzuk le a wc-n, meg a hasonló baromságok...
Van baj a fejekben, úgy látom...
Van egy ismerősöm, akinek bár oledje van, de már nem olvassa a fórumot, mert boldog a Philipsével, és nagyon egyoldalú a fórum.

(#33374) alaves válasza krx21 (#33369) üzenetére


alaves
addikt

Ezt ígérték 2020-ra:
- Panasonic - Sony nyomtatott RGB IJP OLED TV
- LG nyomtatott DuPont OLED TV

de hogy melyik árszegmensben és pontosan mikor... :U

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#33375) renatto


renatto
őstag

Egy ember a sztrádán halad és hallgatja a közlekedési híreket:

– Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal!
– EGY? Hát mindenki szembe jön velem!!!

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#33376) Mikulásbá


Mikulásbá
nagyúr

Most akciós a LG OLED55B9PLA az euronics-ben! [link]
A Telekomnál pedig a B8-as 280 ezer,de most nincs készleten,de még várható. :U

[ Szerkesztve ]

(#33377) AL válasza rothfb (#33373) üzenetére


AL
addikt

Sziasztok ! Mindenkinek van valamelyik szervízzel, vagy üzlettel rossz tapasztalata. A Pana szervizesekre nem vagyok mérges, mert segítőkészek voltak. Elmondtak mindent, hogy a Lengyelek mire figyelnek, milyen adatokat olvasnak ki a tévéből és azt is mondták, hogy nem egyszerü a csere. Mindenkinek van kedvenc márkája. Többször csalódtam már benne, de nekem a Panasonic az. Több videóm, DVD lejátszóm és tévém is volt tőlük. Kép minőségre mindig a legjobbak között voltak. A Sony is jó, de Nekem mégis a Pana tetszik jobban. Az az igazság, hogy hibátlan termék nincs, csak az a kérdés, hogy mikor jön ki a hiba, vagy, hogy észleljük e. Itt is az LG panellel van a gond, persze a Pana Ügyfélkezelése fejlődhetne, de sajnos rosszabbak is vannak. Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#33378) renatto válasza Mikulásbá (#33376) üzenetére


renatto
őstag

Mitulás báti hotta' ! Már egy heze ennyi amúgy. ;)

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#33379) Mikulásbá válasza renatto (#33378) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Lehet,de hol van még dec.6,-a?(még egy csak virgácsot kapó-pipa!) :((

(#33380) daneel_hu válasza rothfb (#33373) üzenetére


daneel_hu
addikt

Van igazságod ezt elismerem.

De ettől függetlenül számomra csalódás, hogy ezt így intézik.
2019 van és nem 2001.
20 éve még elment ez, de ma már nem. Kemény konkurenciaharc van, a gyártók egymásra licitálnak szinte mindenben. Mindenre 2 év gyári garancia van, - már ahol.
Mindenki fűt-fát ígér de csak addig ameddig kiimádkozzák a zsozsót a zsebedből, amikor már megvan akkor valahogy nem sikerül olyan gyorsan mindent orvosolni, ha baj van. :(

Mindenhonnan ömlik a szar ide, nagyon sok áruházban csak silány terméket kapsz, nincs választék. De a kapitalizmus szemét egy játék, valahol valaki mindíg szívni fog.

Emlékszem, nagyjából 2005 lehetett amikor egy fos cég megkapta az itthoni Apple szervizelés kizárólagos jogát. Ott is hasonló műgonddal, a vevőt várakoztatva szopattak mindenkit. Nagyon vártam már, hogy valaki más vegye át ezt az egészet. Aztán szerencsére úgy lett, mert nagyon sok volt már a panasz.

Renatto: Nem... szerintem neki nem volt még panelcseréje.
Ha igen, akkor méginkább tartom a véleményem, hogy nem túl jó a hozzáállásuk.

(#33381) AL válasza daneel_hu (#33380) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Nekem még nem volt panelcsere. A probléma már korábban jelentkezett, de volt amikor halványodott, vagy csak úgy láttam. Gondoltam az 1500 óránkénti ( 2 volt eddig )panelfrissités majd orvosolja, de nem úgy lett. Ha valaki kihagy ilyen frissitest az ok a garancia elvesztésre hasonló hiba esetén, pedig ez gyártási hiba. Üdv.

(#33382) renatto válasza daneel_hu (#33380) üzenetére


renatto
őstag

Akkor valakivel kevertem. Mondjuk én akkor is megkockáztatnám.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#33383) daneel_hu válasza AL (#33381) üzenetére


daneel_hu
addikt

Tudom, emlékeztem. :)
A pixelfrissítések maguktól lemennek, LG-n 2000 óra a nagy... csak akkor nem frissít ha folyamatosan áramtalanítod a készüléket. Valószínűleg ezt nézik a Panánál is.

[ Szerkesztve ]

(#33384) Elims válasza renatto (#33372) üzenetére


Elims
veterán

Nagyon fasza!

Köszi szépen!!

(#33385) pinnacle válasza renziNNN (#33356) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Ez nagyon jónak tűnik. Első 720p, második valószínűleg még kisebb felbontás.

Szia AL! Köszi! Úgy tudom fő alkatrész, teljes csere esetén újraindul a garancia. Kérdezz majd rá.
Telefonnal, videókamerával készült felvételről is nagyjából látszódik, hogy mi a helyzet.

daneel_hu, monitoron, FHD TV-n tudom visszanézni, a fenti linken is jól mutatja. Ezért jók ezek a saját felvételek.

powerup2 48"-es Oledek jönnek. Tavaly a 49"-es TV-k nézése után, az apró betűket homályosan láttam. Érdekes módon, most a SONY 50"-es WF665-el nincs ilyen gondom. Szerintem azért, mert a tavalyi TV-k PWM-sek voltak, ez meg nem az. Mostanában alig gyártanak PWM mentes LCD TV-t. Szerencsére az Oled is ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#33386) powerup2 válasza alaves (#33374) üzenetére


powerup2
addikt

Melyik lesz a jobb ??

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#33387) PodMAN


PodMAN
senior tag

Kilenc nap után, közepes (~35-40 óra) használat mellett újra fotóztam (55C9):
Bal kép - kicsomagolás után
Jobb oldal - 9 nap után

5% grey
[kép] [kép]

10% grey
[kép] [kép]

100% white
[kép]

[ Szerkesztve ]

(#33388) junior19 válasza PodMAN (#33387) üzenetére


junior19
senior tag

Változott jó irányban, de korrektebb lenne talán, ha a színhőmérséklet is maradt volna, nem lenne hidegebb.
A fehéren és a jobb oldali 10%-on nagyon látszik, hogy kékes. Most hogy ez amiatt van, hogy közben magasabb színhőmérsékletet választottál, vagy a fényképező lett másképp beállítva, azt már csak te tudod.

codec project

(#33389) renatto válasza PodMAN (#33387) üzenetére


renatto
őstag

Ez jónak tűnik! Mondjuk énnyit én 3-4 nap alatt beleraktam az elején. :P

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#33390) PodMAN válasza junior19 (#33388) üzenetére


PodMAN
senior tag

A színhőmérséklet és toltam el hidegebb irányba, mert nekem a gyári kicsit melegnek tűnt. De itt a lényeg inkább a banding és a foltosodás javulásán van. Pár 7 perces frissítés a kezdeti foltot teljesen rendbe rakta (lásd 5%-os képen).

(#33391) rothfb válasza renatto (#33375) üzenetére


rothfb
veterán

Na ezért gondolkodtam el, hogy itthagyom és nem olvasom ezt a fórumot. És az ismerősöm is ezért nem olvassa. Joshit is ezért tíltották ki innen, már ő is unta azt, ami itt néha megy.
És, hogy a "viccedre" reagáljak, van itt pár ember, aki azt hiszi, ő Mindenki és amit ő mond, az helyes. Pedig mekkora tévedésben van. 1000 oled tulajból jó, ha 50 választott úgy tv-t, hogy ezt a fórumot olvasta. És még lehet, hogy sokat mondtam. Én sem olvastam ezt a fórumot és milyen jól tettem...🙁🙄

(#33392) rothfb válasza AL (#33377) üzenetére


rothfb
veterán

Végre egy korrekt hozzáállás. Az ilyenek miatt mégis tovább olvasom ezt a fórumot is...😉

[ Szerkesztve ]

(#33393) Narancs89


Narancs89
csendes tag

Sziasztok!

55" Oled tv-t szeretnék vásárolni. Melyiket ajánlanátok, max 400e a határ. Az alábbi háromban gondolkodom de nyitott vagyok a további javaslatokra is.

PanaFZ800
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/panasonic/viera-tx-55fz800e-p412566905/

Philips 754
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/philips/55oled754-p494236401/

LG B9
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/oled55b9pla-p477718200/

(#33394) belan válasza Narancs89 (#33393) üzenetére


belan
addikt

Szerintem lg b9 2.1 hdmi webos, pana inkább gz széria és garanciás ügyintézés se a legjobb ;] ! Vagy Philips se rossz szép éles a képe volt már nekem !

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#33395) renatto válasza Narancs89 (#33393) üzenetére


renatto
őstag

LG B9 HDMI 2.1, menü, távirányító, médialejátszó, szerviz.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#33396) belan válasza renatto (#33395) üzenetére


belan
addikt

Igen szerviz ki maradt meg távirányító is . Ezek közül egyértelmű lg! ;]

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#33397) rothfb válasza Narancs89 (#33393) üzenetére


rothfb
veterán

Nekem FZ800-am is van és jó kis tv. Szervizzel nem kell foglalkozni, mert jó esélyel nem lesz rá szükség, ha mégis kapsz egy idei készüléket. Hdmi 2.1-re nem lesz szükséged. Az LG-nél feltünően sok a garis ügyintézés.;]
Nézd meg mindhármat élőben, ha van rá módod és ne hagyd, hogy egy fórum pár felhasználója döntsön helyetted!😉

[ Szerkesztve ]

(#33398) Narancs89


Narancs89
csendes tag

Nagyon köszönöm a válaszokat! Az a baj h személyesen nem nagyon tudom megnézni őket. GZ950ez láttam már MM-ban aminek gyönyörű a képe, ahogy Az LG C9 nek is de ezek a kereten túl vannak. Az ambilight milyen az oleddel? A B9 mennyivel gyengébb képben a C9-nél? Az Fz800 a GZ950nél?

(#33399) belan válasza Narancs89 (#33398) üzenetére


belan
addikt

Lg-nek legjobb a garanciás ügyintézése hiába több a hiba ,10x annyi tv ad el mint a többi gyártó ! Persze így érthető miért több a garanciás csere is! ;] Szerintem c9-nek nem sokkal van jobb képe maximum én amit észre vettem mozgásban jobb meg szín világa még jobb ! ambilight jó pofa dolog szerintem nagyon adja magát ! Fz800 nincs jobb képe szerintem a b9 újabb tv újabb panel ! Így sanszos hogy b9-nek lesz jobb képe !

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#33400) Pro Koryak válasza Narancs89 (#33398) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Az árak miatt nem kell aggódni, köv. héten megint akciózzák őket, aztán megint ...és így tovább.
Nagy eséllyel kifut a 2018-as Pana széria is, marad az idei, aminek már most is nagyon jó ára van.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.