Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Egérpad topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egérpadok listáját nézd át!
Hirdetni tilos a fórumon, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2019. 02. 04.
Amennyiben egeret keresel: Milyen egeret válasszak?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1901) ~Ph'vEscha válasza cellpeti (#1900) üzenetére


~Ph'vEscha
aktív tag

Köszi

Uj nickem : Phvhun

(#1902) dunc


dunc
nagyúr

Honnan szoktatok rendelni egérpadot?

(#1903) eladohardver


eladohardver
őstag

ennél nincs jobb

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤

(#1904) Chosen


Chosen
addikt

Sziasztok!

Egy MX518-alá kéne egérpad , közepes sensi-n játszok , CSS , COD-ban , eddig pár darabot kinéztem , melyik lenne a legjobb?

-Steelpad Qck-ez van most , de meg kell válnom tőle
-Roccat Taito
-Corepad Eyepad-asszem ez a 3-4k-s szövet pad
-Razer Goliathus

Melyik a legjobb? Ha van más szövet pad is 4k alatt , azt is leírhatjátok :K

(#1905) Chosen válasza Chosen (#1904) üzenetére


Chosen
addikt

:F

(#1906) djxp01


djxp01
senior tag

Valakinek tapasztalata RAZER Goliathus Speed egérpadról? G5 Logitech-hez lenne

regisztrált: 2005-07-05

(#1907) MmDorian válasza Chosen (#1904) üzenetére


MmDorian
őstag

Razer Goliathus vagy Razer Mantis.

(#1908) salba


salba
csendes tag

ha netán érdekelne vkit egy steelpad s&s az írjon nekem 4500Ft-ért adom (használt)Pécs/Budapest

(#1909) rol33


rol33
aktív tag

Razer DeathAdderhez melyik pad lenne jobb választás?
1. Steelpad SX
2. Razer Destructor
3. netán valami más?

[ Szerkesztve ]

®

(#1910) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Sziasztok!

Egy logitech G5 alá, jó párosítás egy Razer Exactmat X egérpad? :F

(#1911) mindfreak válasza rol33 (#1909) üzenetére


mindfreak
őstag

Everglide Titan Fnatic.

(#1912) grigo


grigo
őstag

Sziasztok!
Próbálok rövid lenni. Logitech lx8 alá keresek egérpadot. Valami tartósat de jót. Nem vagyok hardcore gamer, se csé se semmi extra. Wow, fifa, nba hasonlók és mindennapi pc használat lenne, ha nem ugrálna az asztal erezete és felülete miatt (gondolom) a kurzor néha. Túl sokat sem akarok szánni rá de nem is teszkós padot akarok.
Visszaolvastam de mivel eddig nem ástam magam a témába a segítségeteket kérem, hogy milyen típusokról nézzek infót mert így elsőre annyit felsoroltok hogy kínai ez egész :)
Szóval ha tudnátok ajánlani párat annyi kommenttel hogy kb mennyi lehet nagyon megköszönném.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#1913) realist


realist
őstag

sziasztok!

"microsoft laser mouse 6000" alá milyen fém egérpadot érdemes mostanság venni? nem játszom minden nap, de amikor igen akkor fps-hez kéne tartania tempót :)

(#1914) grigo


grigo
őstag

Na látom nem nagy a mozgás erre.
Legalább annyit mondjon valaki, hogy ha laser egér alá veszem akkor mire kell figyelnem...

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#1915) Beowulf_78 válasza grigo (#1914) üzenetére


Beowulf_78
addikt

Srácok!

Találjátok fel magatokat. Olvasgattam visszafelé, és mindenki a saját egeréhez kérdezgeti, milyen pad-ot vegyen. Nincs a világon ennyi idő hogy mindenkinek személyre szabottan le legyen írva milyet vegyen. Eleve van több árkategória ami megnehezíti az ajánlást...azon felül mást szeretnek az optikai egerek,mást szeretnek a lézer egerek, és mást a golyós egerek. Aki esetleg nem ismeri a pixel kft-t (www.pixel.hu) a 6.ker-ben, annak bátran ajánlom hogy nézzen be, mert az összes egér pad ki van náluk téve ami kapható, és persze ki is próbálható. Árakban nem a legolcsóbbak, de a választék nagy. :K
Azért kellene kipróbálni előtte, mert pad-ot ajánlani úgy hogy nekem lehet bejön, de neked lehet nem fog bejönni...képtelenség. Akár csak ha a 4 fajta felületre gondolunk..szövet,műanyag,fém,üveg.
Nekem speciel most Func Archetype 1030 műanyag padom van egy Razer Copperhead-hez. Ideális átmenet a szélsőségek között. Elvileg 1-2 napon belül ideér a Icemat 2.0 black pad is, és akkor ez a Func Archetype pad eladó lesz. :K
Az Icemat 2.0 nehéz eset, mert a legjobb a Razer lézeres egereihez, viszont optikai egerekhez majd hogy nem használhatatlan. Azon kívül kissé rideg, mint az összes fém pad, és nem mellékesen a legdrágább pad a maga 9,5k árával. A szövet pad-ok nekem személy szerint nagyon nem jönnek be, de ez szubjektív vélemény!
Szóval ha van pénzed, Icemat 2.0 (9,5k) vagy esetleg egy Func pad (5k) ami biztos kiszolgálna. Persze én olcsóbban adnám. ;)

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#1916) grigo válasza Beowulf_78 (#1915) üzenetére


grigo
őstag

Köszi a választ és van igazság amit mondasz. Az a gond hogy ahogy észrevettem aki jobb egérpadot vesz vagy nézne azt pro gémernek nézik. És sehol nem tudtam kiguglizni egy leírást vagy valamit ami leírná hogy lézer egér aláb mire figyeljünk vagy optikainak mi jobb. Általában azokat lehet elolvasni, hogy mennyire állat játék közben, mennyi, és a hivatalos leírásban hogy rendkívül precíz, játékosok számára fejlesztett stb stb.
Sajnos nem a fővárosban lakom, megdobná az egér árát egy séta a Pixelbe :D De oda sem mennék be úgy hogy nem néztem utána a dolgoknak hogy mit is keresek tulajdonképpen.
Én pont azokat is kérdeztem amiket mondták, konkrétan hogy mit szeretnek a lézer egerek. Mit kellene keresnem a leírásoknál.
Szóval ha megszánnál még egy hsz-el a lézeresre vonatkozóan megköszönném.
Illetve ha lesz árad a mostani padodra és jó állapotban van írd be bátran :D

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#1917) Beowulf_78 válasza grigo (#1916) üzenetére


Beowulf_78
addikt

Lézer egérhez amit már írtam is, műanyag vagy üveg pad-ot vennék. Az enyémet odaadom 2,5k-ért + te állod a póstaköltséget. ;)
Leírásoknál nem fogsz találni ilyet hogy melyik mennyire jól csúszik és mennyire pontos. :U Max. ha találsz egér pad tesztet ott találhatsz róla részletes infót, mivel próbálták, és melyik egér hogy viselkedik rajta. ;)

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#1918) Minstrel válasza grigo (#1914) üzenetére


Minstrel
senior tag

szerintem lézer alá bármelyik jó, nekem egy ideig asztalon volt, és most vettem egy steelpad qck mini-t(szövet), nem voltam eddig nagy egérpad hívő meg mindig elhaltam, hogy mennyire drágák, de ez most tetszik, úgy csúszik rajta, mint az álom, pedig ez is olcsóbb egérpad. progamer nem vagyok, néha cod4-ezek, inkább csak azért kellett ez a pad is, hogy ne kopjon az egér talpa az asztalon.

(#1919) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Sziasztok!

Egy logitech G9 alá milyen egérpad illik? Egy Razer Exactmat X-em van. Ha az megfelel, akkor melyik oldalát ajánljátok?

(#1920) S*Tom* válasza Vasinger! (#1919) üzenetére


S*Tom*
aktív tag

Szia! Nem sok embernek van ilyen kombó, ha megvan mindkettő, nem volna egyszerűbb megfordítani a padot és kipróbálni neked melyik a jobb?
Én mindkét oldalt használom felválta, attól függ mivel játszom és milyen súly raktam az egérbe. Könnyebb egérhez speed oldal, ha telepakolod az egeret, akkor a control is jó lehet. Egyébként hosszútávon a speed oldal kevésbé eszi a teflon talpat, viszont idővel kifényesedik a pad közepe.(nekem 2-3év után)

(#1921) Vasinger! válasza S*Tom* (#1920) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Igen, én nálam is a kifényesedés jelentkezett, magyarul elkopott, a másik oldal ugyebár meg mintha kavicsokon menne..

Azért nem próbálom ki, mert ugye az huzamosabb idő, és lehet, hogy az egérnek sem tetszene annyira.

Esetleg Steelpad QCK-ra váltás jó választás lenne? :F

(#1922) S*Tom* válasza Vasinger! (#1921) üzenetére


S*Tom*
aktív tag

Nem írtam, de kontrol oldalon előfordult több egérnél is, hogy maga a pad anyaga összekarcolta a teflon talpakat, és valóban pontatlanabbak lettek az egerek. Érzésre mintha salakon mozogna az egér. Jól megsúlyozott egérnél a mozgatás sima marad, de látványosan kopik a talp. A kifényesedett(kopott) speed oldalon érzésre a nehezebb egerek mintha kicsit betapadnának.

A steelpad jó választás lehet, ha neked szövet pad kell és van helyed az asztalon.
Típusra: Attól függ milyen játékokkal játszol és milyen stílusban. A sima QCK HQsense pad, a QCK+ meg snipe lowsense pad. [PH teszt] [Tipusok]

(#1923) Vasinger! válasza S*Tom* (#1922) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Köszi a választ!

Azért döntenék a szövet mellett, mert az nem annyira koptatja a teflont. Viszonylag nagy helyem van és nagy sensel játszok, szval egy sima QCK mellett döntöttem!

Köszi a helpet!

(#1924) S*Tom* válasza Vasinger! (#1923) üzenetére


S*Tom*
aktív tag

Nincs mit!

HQsenséhez nem feltétlen kell nagy pad, mivel a kéz kis mozdításával az egérkurzor nagy utat tesz meg a monitoron, de a nagyobb pad tuti kényelmesebb. Én vegyes sensitivel, de állandó 3200DPI-n játszok és elég nagy az exactmat+rest is.
Ha alacsonyabb DPI-t vagy sensitivet használnál akkor nagyobb lowsense +os padot vadász, egyébként a sima QCK a jó neked.
Próbáltam multiban csak padot használva játszani, de pár óra játék után majd szét ment a kezem az alupadon, de lehet(biztos) a nagyobb szövetpadon másabb az érzés, ha meg nem használtál csuklótámaszt eddig sem, akkor meg nem is szóltam.

(#1925) Vasinger! válasza S*Tom* (#1924) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Ha megnézed, nekem is olyan egérpadom van mint neked, csak rest nélkül, csuklótámasz nélkül. Na erről sosem ment le az egerem, még erőltetve sem. A sima QCK, még ennél is vmivel nagyobb hisz az szab. téglalap. Már csak attól félek, hogy a G9 hogyan fog hozzá viszonyulni, bár azt írták, hogy az összes egérrel kompatibilis, kérdés mennyire. :F

(#1926) FlashBird


FlashBird
tag

Na látom épp exactmat a téma, pont emiatt akartam én is érdeklődni + megosztani a tapasztalatomat.
Nekem kb fél éves az exactmat-om, és már elkopott a speed oldala egy vonalban, és így már használhatatlan. Elég szomorú hogy veszek egy padot ennyiért és fél évig bírja így most marad a control része..
Vki tud ajánlani valami "jobb" padot?

(#1927) Vasinger! válasza FlashBird (#1926) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Én neked a Steelpad QCK sorozatot ajánlom. Én is Exactmatról fogok arra váltani, esetleg ha nem rettentél el a razer márkától, akkor van még a Razer Goliathus Speed. Ha meg fém kell, akkor pasz.

(#1928) S*Tom* válasza FlashBird (#1926) üzenetére


S*Tom*
aktív tag

Ezt nem teljesen értem?
Nálam csak jobb lett a pad, hogy a speed oldal kicsit kifényesedett mivel még finomabban mozog rajta magas sensénél az egér, meg nem karcolja az egér talpakat mint a kontrol oldal, ami néhány nehezebb egeret kivéve olyan mint a salak. Viszont ha neked lekopott a teflon az aluról akkor lol mert én kb. 4éve használom a padot és a kopás minimális, mikronban mérhető.
Mivel nincs kitöltve az adatlapod nem tudom milyen egeret használsz.
Nehéz súlyokkal megpakolt egérnél, ha erősen ráterhelsz kézzel vagy egész karral elképzelhető, hogy 6hónap alatt elfogyott a pad. [Gondolom azért még nem ilyen fényes] :DDD
Egyébként azért is volt az excatrest gyártva ehhez a padhoz, hogy ne az egér talpak és a pad viselje a kar kb. 5kg súlyát, hanem a csuklón pihenjen és szinte csak az egér 80-150g+a kézfej súlya nehezedjen a padra. Ha megkoptak érdemes a gyári talpakat is cserélgetni valami jobbra ne érjen le az egér alja mert az összekarcolja és hazavágja a teflon padokat. Gondolom szegény egér is kapott rendesen.

Nem írtad, milyen játékra vagy játékokra kell egy komolyabb pad és mik az elvárásaid?
Milyen DPI-t és érzékenységet használsz általában?
Konfigod tudta nélkül szint bármit lehet ajánlani, ezek a márkák közűl:[Cyber snipa,Func,Nova,Qpad,Razer,Roccat,Steel,X-ray]

(#1929) FlashBird válasza S*Tom* (#1928) üzenetére


FlashBird
tag

Kb 4 hónapig Logitech G5-el használtam, utána egy ideig ms 3.0, most DA-t használok kb 2 hete, van hozzá exactrest-em, sőt csak exactrest miatt vettem meg mivel régen is olcsó csuklótámaszos padom volt az mx510esemhez és megszoktam. Quake 3 defrag-t játszok, nagy sensivel 1800 dpivel, és ez elég intenziv játék vagyis kb brutalisan kell rángatni az egeret fél másodpercenként. A próblémám az hogy középen egy vonalban kopott a pad, vagyis tapadósabban csúszik ott az egér igy nem tudom egyenletesen húzni. De lehet megpróbálom gariztatni :)
Tehát elsősorban Razer DA-hoz kellene pad, nagy dpi nagy sensi, és leírtak alapján egy strapabíró pad. Ha lehetne kapni hozzá csuklótámaszt az áldás lenne de valszeg megtartom az exactrestet amit szerintem tudok használni más padhoz is.

(#1930) S*Tom* válasza FlashBird (#1929) üzenetére


S*Tom*
aktív tag

Megértelek, mivel én meg multiban Quke 3 excessive plus-ban játszok és ott is minden nyert tized másodperc számít!
A Razer DA nagyon jó választás volt, viszont a Rest-et lehet nem tudod majd megtartani ha váltasz alupadról, mert amit ajánlott Vasinger! QCK is szövet és furcsa volna berakni alá. :N
Highsense padokat nézegesd és ha kell a Rest akkor mindenképpen alu+teflon padot.
A kezelt üveg padok nem kopnak, de az optikai egér miatt sajnos nagy eséllyel neked nem jók!
A restet lehet mással is pótolni igaz plusz pénz még az is, ha nem kell a rest akkor mehet HQ szövet pad is.
[PH X-ray] [PH Func] [PH Steel] [Qpad] [Pad teszt]
Ha találsz valamilyen kinézetre, tudásra szimpatikus highsense padot linkeld a topikba, ha tudok válszollok rá, hogy szerintem milyen, ha nem hátha pont van itt valakinek olyan és válaszol neked.

(#1931) Vasinger! válasza S*Tom* (#1930) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

A QCK alá nem is kell támasz, hisz annyira alacsonyan van, hogy szinte teljesen egy vonalban van az asztallal minden. Én személy szerint gyűlölöm a kéztámaszt, régebben a 10 CM vastag bill.-hez használtam olyat..

(#1932) FlashBird válasza S*Tom* (#1930) üzenetére


FlashBird
tag

Ha váltok akkor Razer Goliathus speed, Steelseries qck, 4D a jelöltek. De lehet cserélem az egerem mx518-ra mert nem kényelmes nekem a DA.

[ Szerkesztve ]

(#1933) Vasinger! válasza FlashBird (#1932) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Esetleg egy G5 6k-ért? Ugyanazt tudja mint az MX518, csak magasabb órajelű,2000 DPI,lézeres és súlyozható.

(#1934) FlashBird válasza Vasinger! (#1933) üzenetére


FlashBird
tag

Volt G5öm rev2, 1 hónapja adtam el :) mx518nak jobb az optikája.

(#1935) Vasinger! válasza FlashBird (#1934) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Sajna ezt én is tudom, ezért adom el :DD

(#1936) S*Tom* válasza Vasinger! (#1931) üzenetére


S*Tom*
aktív tag

Persze hogy nem kell, hiszen berakni sem lehet, a szövet alatt buta volna nagyon. :DDD
A Rest teteje hullámos és az egér nagyon a szövet alján mozogna vagy a kart kéne a csuklótámaszra rakni, az sem volna sokkal jobb megoldás, [ez] meg kényelmetlen.
Persze ha ragaszkodik a rest-hez amit meg is értek a Q3 és a highsense miatt.(Pontosabb célzás rail-nél, csökken a finom remegés mg és bfg-nél stb.) Én még vegyes sensitivhez is használom E+ ctf-ben meg jó az instagib-hez is.
Nem akarok okoskodni, de egyértelmű highsensénél újból kell rávezetni az egeret a célra, a sokkal finomabb és kisebb reakció idő miatt, nem a lassú alkarral amivel esély sem volna.
Lowsense már más tészta, kell a kar és a támasz is hanyagolható, de ezek alap dolgok és nagyon off.

(#1937) S*Tom* válasza FlashBird (#1932) üzenetére


S*Tom*
aktív tag

Nem vagy egyszerű, így nehéz segíteni. A razer és a 2stell is jó nagyon.
Ha jól nyomod multiban és az egér kérdéses, cserélgeted és még azt sem tudod mid lesz DAoptikai-G5lézeres-MXoptikai akkor még várj a paddal mert nagyon visszavethet.
Ha nem vagy semmilyen klánban csak kikapcsolódás a multiplay, bármelyik márkás pad kiszolgál egy darabig, és akkor érthető, hogy cserélgeted az egereket is.

(#1934) FlashBird Az optikája tuti jobb rev1/1600DPI rev2/1800DPI mert a G5-nek nincs is, nem optikai hanem G5/2000DPI lézeres szenzoros. :U

[ Szerkesztve ]

(#1938) FlashBird válasza S*Tom* (#1937) üzenetére


FlashBird
tag

Szenzort akartam írni, mindig optikát írok szenzor helyett csak már nem tudtam szerkeszteni :D jól tudom mi a különbség pont ezért nem akarok G5-t venni, pláne hogy volt is, DA-nak sokkal jobb a SZENZORA, köszönhetően a fasza optikának, G5 lézere nem rosz de mx518 és DA optikája sokkal jobb, amúgy 1600 - 1800 - 2000 dpi között nincs különbség.
Lézeres egerem tuti nem lesz vagy marad a DA vagy váltok mx518ra.

ui. quake 3 defrag nem csapat hanem egyéni játék, és nem kell lövöldözni csak mozgás,
de megesik hogy lövöldözök is. Egyébként a rest nem jó dolog egy pro gamer sem használ,
pl. [link] de biztos nem így fogok játszani itthon :D

[ Szerkesztve ]

(#1939) S*Tom* válasza FlashBird (#1938) üzenetére


S*Tom*
aktív tag

Ha a G5 jó volt alakra akkor az MX is tetszeni fog, a DA-t mindenki dicséri akit ismerek. Tapasztalat az, hogy alakra minden egeret szokni kell, pár nap vagy hét is kelhet az agynak is amíg átáll tudat alatti kezelésre, hogy az embernek ne keljen a gombokat keresni és ne nyomjon mellé. Leírva és olvasva ezt nagyon lol, de durvább multiban tényleg nincs idő gondolkozni, úgy érzem sokszor a mozgássor csak egy betanult, rögzült automatika.
A képre ha tippelhetek, valami gagyi MMO :D

(#1940) asadasad22


asadasad22
őstag

mx518 alá Steelpad QCK vagy valami Goliath (ebből Speed-et látom még megengedhető áron)? :)

(#1941) Vasinger! válasza FlashBird (#1938) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Mért is nem akarsz lézereset? :U

(#1942) FlashBird válasza Vasinger! (#1941) üzenetére


FlashBird
tag

Logitech G5-öm volt, jó kis egér de a lézeres szenzora nem működik tökéletesen. Razer lézer egerek drágák, Lachesis amúgy is béna szerintem. Többiről mint Microsoft habu, steel ikari, meg Roccat, semmi jót nem olvastam, alakra esetleg még ez a Roccat lenne bizalomgerjesztő.

(#1943) Vasinger! válasza FlashBird (#1942) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Ezért választottam G9-et. Ez tökéletes! :K

(#1944) FlashBird válasza Vasinger! (#1943) üzenetére


FlashBird
tag

Na igen G9 a másik amit még talán bepróbálnék :)

(#1945) S*Tom*


S*Tom*
aktív tag

Ezt most miért ide? Vagy legalább raknátok off-ba. Még jó, hogy ez a nagy egérpad topik(volt).

(#1946) FlashBird


FlashBird
tag

[link]
Íme a kopás fél év után, pont elég hogy ne tudjam használni rendesen.

(#1947) malwy


malwy
senior tag

Vki leírna pár ajánlott fém illetve műanyag egérpadot? Razer Deathadder alá kellene.
Megelégszem a nem ajánlott padokkal is.
Eddig Icemat 2 az, amit megnézek mindenképp.

UI: Nagyon Ajánlották a Razer Mantis Speed-et. Nem ismerem milyen fajtájú, utánanézek.

[ Szerkesztve ]

(#1948) FlashBird válasza malwy (#1947) üzenetére


FlashBird
tag

Szerintem Steelpad QcK, Razer Mantis speed, Razer Goliathus speed, ezeket nézd meg.

(#1949) malwy válasza FlashBird (#1948) üzenetére


malwy
senior tag

Asszem QCK-m van. Ilyen szép nagy szövetpad. Hát annyira nem jött be.

(#1950) FlashBird válasza malwy (#1949) üzenetére


FlashBird
tag

Akkor add el nekem :D

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Egérpad topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.