Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-22 13:50:59

LOGOUT.hu

A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) c_sz


c_sz
csendes tag

Sziasztok, Majercsik Peterrel legyetek ovatosak. Alig hasznalt iphonet es macbook prot hirdet bizonyos idokozonkent eleg jo aron. Termeszetesen nem sajat neven, de az utalasnal az o nevevel ellatott bankszamlara kell utalni. Vateras multja pepeterma, balukago neven visszakeresheto, azota nagyobb ertekben utazik, utobbi hirdetesei Katalin Kreifeld, Felfer Arpad neven jelentek meg. Budapesti, de Svajcban elonek is kiadja magat. Ne utaljatok elore es kerem, hogy tegyen feljelentest, aki karosult miatta.

(#1002) marci220


marci220
újonc

sziasztok!
nem rég akartam venni egy nokia lumia 920at előre kellett utalnom 15000 ft de a csomag azota se érkezett meg és hiába hivom mindig van kifogása és azt állitja hogy feladta.nem hajlandó megadni a számót(csomag szám) de most nem rég egy 16 jegyű számot adott meg aminek semmi értelme.szerintetek ekkora összeg esetén van értelme feljelentést tenni??fognak foglalkozni az üggyel?? tudom a nevét cimét telefon számát és a bankszámla számát is.
válaszotokat előre is köszönöm!

(#1003) AAntii válasza marci220 (#1002) üzenetére


AAntii
őstag

Fognak. Megteszed a feljelentést, aztán a nyomozóhatóság megállapítja, hogy mivel az 50 ezres szabálysértési értékhatárt nem haladta meg a kár átteszik a szabálysértési hatósághoz, akik majd a rendelkezésedre álló bizonyítékok alapján előveszik az embert. Jó esetben beismeri a szabálysértési cselekményt és akkor nem kell bíróságra járkálni, rosszabb esetben nem ismeri be, akkor viszont kell, de mivel egyértelmű a helyzet, így jobban jár, ha beismeri. Végső soron pénzbüntetést fog kapni.

Az eljárás során jelezned kell, hogy polgári jogi igényt előterjesztesz-e, tehát igényt tartasz arra, hogy ennek az eljárásnak a keretében bírálják el, hogy jogosult vagy-e a kár megtérítésére.

Ez kb. egy fél éves folyamat, melynek a végén kötelezik az elkövetőt a károd és az esetleges eljárási költség és a pénzbírság megtérítésére, aki nagy eséllyel nem fog önként és dalolva fizetni, így képbe kerül egy végrehajtó, aki vagy be tudja vasalni az összeget rajta, vagy nem. Ha nincs semmije és nem is dolgozik, akkor a vagy nem lép életbe.

Az erkölcsi győzelem a tiéd lesz, pénzt ebből kis eséllyel fogsz látni, az is sok-sok hónap, talán év múlva.

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#1004) marci220 válasza AAntii (#1003) üzenetére


marci220
újonc

köszönöm a gyors választ!és ha nem is kapom vissza a pénzem akkor is megérdemli hagy mennyen az ideje....amugy hol tegyek feljelentést?? mennyek be rendőrségre és ott mondjam hogy feljelentést szeretnék tenni??(15 éves vagyok)és a rendorségen ilyen "szak" szavakat használjak vagy elég elmondanom nagyából mit várok az egész ügytől??.

(#1005) AAntii válasza marci220 (#1004) üzenetére


AAntii
őstag

Igen, a portán mond el, hogy feljelentést szeretnél tenni, megmondják melyik ajtónál kerülhet erre sor. Majd behívnak, megkérik, hogy meséld mi történt (a bizonyítékaidat vidd magaddal, ezzel is megkönnyítve a nyomozást: emailek kinyomtatva, amiben megbeszéltétek a részleteket, átutalási bizonylat másolata, stb.) és te megteszed a feljelentést ismeretlen tettes ellen, majd előadod a történteket. Az elkövető személye számodra ugye nem ismeretlen, de azért kell erre odafigyelni, hogyha a bizonyítékok alapján nem állapítható meg az elkövető személye, akkor ne legyen ebből később probléma. Mondjuk ezt majd a feljelentést rögzítő is el fogja neked mondani. Szóval szakszavakat nem kell használni és ne félj az egésztől, igaz a pénzedet csak soká fogod viszont látni (ha egyáltalán..), de a feljelentés megtétele után jobban fogod magad érezni.

[ Szerkesztve ]

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#1006) cekkk


cekkk
veterán

Sziasztok!

Történt velem a mai napon, hogy vettem egy szobakerékpárt használtan.
Amikor megkérdeztem az eladót, hogy jó állapotban van-e minden működik-e rajta azt mondta. A képeket is így tűnt.
Most amikor megérkezett a gép és kibontottam, nem működik rajta a pulzusmérő valamint olyan dohos büdös szaga van, hogy épp hányni van kedvem tőle.
A telefont nem veszik fel.
Mit tudok csinálni? Számlát nem adtak róla, de ahogy látom nagy tételben árulnak ilyeneket a expressz oldalon. Érdemes őket feljelenteni, Navval fenyegetőzni?

(#1007) Krome


Krome
csendes tag

Sziasztok!

Nemrég vettem a fiamnak egy mobiltelefont ami 4900Ft-ba került törött volt a kijelzője, de ingyen meg tudtam csináltatni az eladó nem vállalt garanciát a használt készülékre, viszont a javítás után kiderült hogy a készülék időközönként magától kikapcsol ezt nem említette, így használhatatlan számunkra a mobil az eladó nem szeretné visszaadni a pénzem szerinte nem volt ilyen hiába. Szerintetek mit tehetek ez akkor bűncselekmény vagy nem? Végül is nem vert át a készüléket megkaptam csak nem pont olyan ahogy leírta.

(#1008) robka35


robka35
újonc

sziasztok! csatlakozom én is hozzátok sajnos!, engem is átvertek mégpedig DELI BRIGITTA! csak annyi a bibi hogy rendőr vagyok és mindent megteszek hogy megkapják a büntetést!! kérem akit átvert jeletkezzenek! :Y

(#1009) N.Manfred


N.Manfred
csendes tag

Sziasztok,

sajnos úgy tűnik, hogy belefutottunk egy csalóba. Nem magánszemélyként, hanem cégként. A webáruház (cég): www.medianetplaza.hu

Az árukereso.hu náluk dobta ki legjobb áron, az általunk keresett nyomtatót. A webáruház korrektnek tűnt, telefonon beszéltem is velük, akkor még felvették. Ezután rendeltünk. Cégként senki nem ad nekünk utalásos számlát, ők sem adtak. Nagyobb összeg esetén, díjbekérő ellenében szoktunk fizetni. Mivel ebből még soha smemi probléma nem volt, most is így tettünk. De már tudom, hogy ez nagy hiba volt...

Nem teljesítették az általuk megadott időben a rendelésünket. Elkezdtem őket hivogatni, akkor még felvették a telefont. Ezután módosították a teljesítés időpontját. Akkor sem érkezett meg a termék, ismét telefonáltam, de akkor már nem vették fel.

Sablon e-mailben értesítettek, hogy belátható időn belül nem tudják beszerezni a kért terméket és vagy várok vagy pedig kérjük a termék árának visszautalását. Természetesen a visszautalást választottuk. Azóta elérhetetlenek. Az e-maileket olvasási visszaigazolással küldöm, a visszaigazolás általában a küldés után 1-2 percel megjön, de nem válaszolnak rá (persze tudom, hogy ez nem jelenti azt, hogy el is olvasták...). A telefont nem veszik fel. Sem a weboldalon fent lévő kapcsolattartó, sem pedig a visszautalás kérésekor kapott pénzügyes számát.

Járt valaki hasonlóan ezzel a céggel? Ha igen, kérem keressen privát üzenetben. Ötleteket, tanácsokat is várnék, hogy mégis mit tehetünk? Nem kevés pénzről van szó...

(#1010) jak31


jak31
újonc

Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni egy olyan ügyben, hogy Vateráztam egy autóalkatrészt (lámpát). A terméket meg is kaptam, csak nem olyan állapotban ahogy, kinézett a képeken, sőt kérdeztem is az eladótól,hogy van-e valami baja stb. stb., nem csak én más hozzászólók is és mégis hamis információval látott el. Hisz a termék törött volt, vagy legalább is javított, erre nem hívta fel a figyelmem, lóg a belseje, felfogatási pontjai műanyagheggesztővel vannak vissza ragasztva. Egyszóval használhatatlan! Telefonon nem érem el, sőt már le is tiltotta a két tel.számom. Kollégám segítségével felhívtam, na ő visszacsörgetett, majd újra felhívtam és tudtam vele beszlni, hogy utalja vissza az összeget, mikor megkapon a pénz küldöm neki a terméket! (Így legalább csak a postaköltséget buknám!) Megbeszéltük akkor, hogy 8 munkanapon belül utalja vissza, de azóta sem kaptam meg, pedig mondta, hogy küldjem el neki a számlaszámom amit meg is tettem! Azóta sem látom a pénzem! Érdemes-e indítanom valamit is hatósági körben? Eladó neve: Varga Péter; Cím: Gyál; Nickneve: vargapeter5.
Remélem tud valami tanácsot adni és segíteni az ügyben! Ha kell priviben többet is tudok küldeni, sőt mellékelni ezt-azt!
Előre is Köszönöm!
Üdv.!

(#1011) Akarkia


Akarkia
újonc

Sziasztok!

Segítséget kérnék egy problémában: 1 hónapja szerettünk volna fiamnak erősebb gépet összerakatni. Kihívtuk egy cég alkalmazottját aki már volt többször nálunk, kisebb apró hiba, vagy beállítás szerelése miatt. Sajnos a kezébe adtuk megbízván benne és a cégben 200.000 ft-ot mondta, hogy elmegy a nagykerbe , megveszi az alkatrészeket és be is szereli. el is ment, visszajött, alaplap, videókártya, proci, táp,memória csere lett. Ahogy elment 1 óra múlva kék halálozott a gép. Másnap kijött cserélt benne vinyot + 23.000. Estére újabb kék halál. Innen indult a kálvária, mindennap telefon, használhataltan összeomló gép, sokszor sokszori újraínditás után is folyamatosan kék halál. 2 hét múlva hajlandó volt kijönni a főnök naponta többszöri telefonálás után, amiben jó párszor már elég arrogánsan viselkedett.A történethez hozzátartozik, hogy számlát és a garancia levelet sem akkor sem addig többszőri kérés után sem kaptunk, a szerelő a főnökre hivatkozott, a főnök először meg csodálkozott az összegen mert erről nem tudott állítólag. Amikor kijöttek közölték túl melegszik a gép, plusz ventilátorok kellenek bele, leszerelték a gép két oldalát, hogy majd másnap hoznak még 2 ventilátort. Majd miután kértem a számlát és a garancia levelet amit aznapra ígértek és persze ilyesmit nem akartak és tudtak adni ,kértem a honlapjukon szereplő vendégkönyvhöz a kódot miszerint szeretném leírni a történteket tűrhetetlen arrogáns hangot vett fel. Hogy ő ezt megtagadja,kérdésemre miért a válasz az volt, hogy csak, mert nem járul hozzá, mert én rosszindulatú vagyok, és ő azt amit beírnék, hozzáteszem csak az igazságot szépítés nélkül akartam leírni, közölte, hogy 30 nap a javítás, indokolt esetben 90 nap, tehát 90 nap múlva találkozunk, és nem hajlandó velem többet beszélni csak az ügyvédjén keresztül, akinek persze sem a nevét sem elérhetőségét nem adta meg. Közölte még, hogy ő sokkal több kellemetlenséget tud okozni nekem mint én neki, és ezt be is bizonyítja. Kérdésemre mikor kapok számlát és garancia levelet a válasza 1 hét múlva küldi az ügyvédje. Természetesen azóta nem veszi fel a telefont, az első 1-2 napban állandóan "tárgyalni" volt a szerelő szerint aki akkor már érdekes módom magázódva mintha nem is ismerne beszélt. Sem emailra, sem hivatalos postán küldött felszólító levélre nem válaszol. A levélben a szóbeli szerződést felmondtam, ennek lassan 1 hónapja, válasz természetesen nincs. A gép az első pillanattól kezdve használhatatlan naponta többször összeomlik,mindig kék halál jelenséget produkálva, rendszer újrarakás után is. A kisfiam és én is teljesen kikészültünk, a fogyasztóvédelem is széttárja kezeit, mindenki bíróságot mond. De mint tudjuk a magyar bíróságok ügyintézése hónapok, évek, és se számla, se garancia levél, se normálisan működő gép nincs. Egy papírt tudtam vele aláíratni , hogy valóban átvette ezt a pénz tőlünk, ennyi, sima aláírással, bélyegző nélkül.Természetesen utánanéztem a cég szerepel a feketelista.hu-n ,a vendégkönyvet ellenőrző állítólagos cég nem is létezik legalábbis sem a céginfó, sem a tudakozó, sem az internet nem ismeri. Mit lehet ilyenkor tenni? T :W Természetesen szívesen leírom a cég nevét, szeretném minél több helyen ismertetni a történéseket, nehogy valaki hasonlóan járjon velük.Ebben az országban valóban mindent meg lehet tenni következmények nélkül???:(( Jah és fiamnak nemsokára vizsga ,a tanulásához is nélkülözhetetlen a gép.

(#1012) Akarkia


Akarkia
újonc

A cég neve : SOS számítógép szerviz http://budapest.sosszerviz.com/pcszerviz/
a céginfós nevük: Webiroda.Net Solutions Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
az ügyvezető akiről írtam: Puskás Gábor :O

(#1013) zoolcsika válasza N.Manfred (#1009) üzenetére


zoolcsika
csendes tag

"szintén zenész"...másfél hónap hitegetés és egy-egy hetes szállítási csúszások, valamint részükről vett érdemi kapcsolatfeltvétel és panaszkezelés után tegnap lemondtam a sajnos előre kifizetett megrendelésem (Epson nyomtató). Jogszabály alapján 30 napjuk van legfeljebb, de fórumokon utána olvasva van/volt aki még mindig fut a pénze után...

a legrosszabb cég akivel valaha dolgom volt, Kínából/Hongkongból rendelt dolgokkal nem volt sose gondom (leszámítva időnként a minőséget, de jelzésre simán cserélték, vagy visszautalták a pénzt), pedig ott aztán vakon vág bele az ember a "bizniszbe"...

Nem tudom, hogy hány károsultja van a medianetplaza-nak, de nem kéne talán annyiban hagyni mindezt így kollektívan sem. Én amilyen jogorvoslati lehetőségeim vannak (alapvetően nem sok), azokkal élni fogok most

Z

(#1014) amdathlonxp válasza EmberXY (#980) üzenetére


amdathlonxp
aktív tag

Szerintem egy futár cégnek nem áll módjában sem érdekében hogy ellenőrizze a feladóit te is én is eltudunk küldeni egy féltéglát futárral akkor ki követi el a bűncselekményt szerintem nem a futár.
Miért kéne futárcég egy ilyen csaláshoz mikor bárki feladhat csómagot.pl Vaxxra futár.

Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023

(#1015) amdathlonxp válasza amdathlonxp (#1014) üzenetére


amdathlonxp
aktív tag

Sőt tovább gondolva a feltevést...
Ha ott a futár és elkéred az adataid azt ha akarja megadja ha akarja nem hiszen nem vagy hivatalos személy ,ha akar elsétál te vissza tarthatod két dolog történhet vagy elkövetsz egy személyi szabadság korlátozását ami nem kis bűncselekmény vagy a ma már létező jogos önvédelem áldozata lehetsz.Hiszen ebben az esetben te támadsz a futárra aki csak a munkáját végzi.
Továbbá még ha ott állna egy rendőr és oda hívnád és foglalkozna a dologgal 3 dolgot tehet
elkéri a futár adatait amit rőgzit neked nem ad meg csak a feljelenésed mellé csatol max
Őrizetbe veszi ami nem valószínű hiszen ahhoz ott helyszínen meg kellene gyanúsítani valamivel ami nem kis súlyú dolog tehát ez kilőve.
Vagy megkér hogy fáradjon be tanú meghallgatásra amire a futár udvariasan azt mondja most nem ér rá idézzék írásban.
Szerintem kérj igazolványt vagy ird fel a rendszámát vagy ilyesmi nehogy a végén te kerülj bajba.

Nem mindig a rossz hírt hozó (futár) a hibás

Egy valamikori fútár

Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023

(#1016) EmberXY válasza amdathlonxp (#1014) üzenetére


EmberXY
addikt

De ezeket miért nekem írtad? :F
Én hol írtam olyat, hogy a futár a hibás? :F
Én annyit írtam, hogy a futárcégek lehetnének együttműködőbbek, ha nyilvánvalóvá válik, hogy az átvevő csalás áldozata lett (ha átvételkor kiderül, hogy nem az van a csomagban, aminek lenni kéne).
Ezért írtam, hogy ilyen esetben a futárcég is közreműködhetne az eset jelentésében, kivizsgálásában, így bizonyítható lenne az átverés ténye anélkül, hogy a futárcég kellemetlen helyzetbe kerülne, vagy kibújna a segítségnyújtás alól. Ez csak egy együttműködés lenne, egy "protokoll" (ahogy a #980-ban is írtam) arra az esetre, ha ilyesmi előfordulna.
Ezzel szemben ma az a gyakorlat (tisztelet a kivételnek), hogy a futár magasról tojik arra, hogy az átvevőt megkárosította "valaki", neki el kell számolni az idejével meg a pénzzel, nameg a kézbesítéssel.
Ha ezt a futárcégek beépítenék az üzletpolitikába, akkor ez elterjedhetne, nem a futártól függne, hogy "együttérez" és segít (jegyzőkönyv, rendőrség, stb), vagy csak a munkáját végzi és megy tovább.
Én erről beszéltem, ez csak egy ötlet, nyilván nem így működik a dolog sajnos.
Nem beszéltem semmilyen visszatartásról vagy egyéb személyes korlátozásról, nem is tartozik a témához, egyébiránt a károsult sem én vagyok, csak segítő szándékkal szóltam a témához.

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#1017) amdathlonxp válasza EmberXY (#1016) üzenetére


amdathlonxp
aktív tag

Igen bocsi ,nem neked szántam hanem álltalánosságban a beszélgetéshez csak a te nevedre kattintottam.
Mégegyszer bocs.
Én sem negatív szándékkal írtam csak képviselni szerettem volna a másik oldalt is.

Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023

(#1018) EmberXY válasza amdathlonxp (#1017) üzenetére


EmberXY
addikt

Érthető a másik oldal helyzete is, amíg nincs egységesen szabályozva az "együttműködés", addig nehéz megtalálni az egyensúlyt, és sajnos sokan ezt kihasználva pofátlanul küldözgetik a fél téglákat.

Up the Irons!

(#1019) amdathlonxp válasza EmberXY (#1018) üzenetére


amdathlonxp
aktív tag

Igen érdekes pl hogy Kinából ide ér egy 1 dolláros csomag,németek szintén elküldik akár 100e ft is elmernék utalni egy németnek még a Vatxxán pl 5 e az a limit amit max elküldök értékeléstől függetlenül.

És hogy miért van ez mert az ebay pl kér hitelkártyát amin engedélyezni kell hogy ha valami gond van az elküldött termékkel szépen levonják a számládról és visszafizetik az árát a vevőnek.Ha tetszik ha nem .
Szóval nincs értelme csalni.

Bár gondolom ha ilyen lenne Magyarországon az kb Úgy nézne ki hogy tele lenne a híradó csaló oldalakkal akik leterhelték a regisztrált felhasználók számláját majd le lépnek a pénzel.
Pár év kell még hogy megkomolyodjunk pedig óriási dolog hogy az interneten lehet vásárolni csak nem tudjuk használni mert inkább elmegyek és megveszem amit látok mint hogy futhassak a pénzem után és nem csak a pénzről van szó ilyenkor.Bosszantó is.

Én pl személyesen üzletelek nem várók el bizalmat de tőlem se várja el senki ,már az is gyanús ha minden rendben van.

Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023

(#1020) EmberXY válasza amdathlonxp (#1019) üzenetére


EmberXY
addikt

"Pár év kell még hogy megkomolyodjunk..."

Igen, mire behozzuk azt az 50 év lemaradást, amit a történelem adott, nameg ha majd munkából is meg lehet élni...
Addig sajnos marad az, hogy még a szomszéd is ellenség, mint régen.

Up the Irons!

(#1021) amdathlonxp válasza EmberXY (#1020) üzenetére


amdathlonxp
aktív tag

Elég sok ismerőst van az szereztem az USA-ból és szeretek érdeklődni pár pl:
Náluk egy tanár 3500 dollárt keres havonta (kb 750e) 1 gallon benzin 2.5 liter 3 dollár (kb 630 ft)
Van némi eltérés az itthonihoz képest és ez csak egy pl minden vagy azonos áron van mint itt vagy olcsóbb.

Ausztráliában az átlag fizetés 6-1000 dollár/hét akit kérdeztem azt mondta nincs olyan munka ami 500 dollár alatt fizetne/hét 500 dollár-'100e ft és ez a legalacsonyabb amit lehet keresni..Az árak színten azonosak.

Szerintem itt gyökerezik minden probléma.

Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023

(#1022) fRooStzzZ válasza amdathlonxp (#1021) üzenetére


fRooStzzZ
senior tag

En most jottem vissza kanadabol multhonapban.. Fizu ugyan csak ~3000$
Benzin 1,25+13% afa.
Csomagolt szalami 4,99+afa, kenyer 4,69+afa, kola 2,7, cigi 8+afa (olcsobbik).
Muszaki cuccok nem eppen olcsobbak, max a 100-150 ezer feletti dolgok.. Alatta sok kulonbseg nincs..
Igaz az ember jobban kijon a penzbol mint itt, de ha alberletbe megy akkor az 6-800$, kocsi melle az is ~300-400$ biztositassal egyutt havonta... (kint draga nagyon).
Tehat egy fore ott sem egy eletbiztositas a megelhetes, ha alberletbe mesz es meg kocsit is szeretnel.

(#1023) amdathlonxp válasza fRooStzzZ (#1022) üzenetére


amdathlonxp
aktív tag

Igen,én egy Kanadait ismerek Ő mondjuk annyira ne szokott dicsekedni.Illetve amit te is mondtál hogy pl
Egy Mac book pro itthon olcsóbb mint mint kint.
Itt is egy komplett (mondjuk egy női fizu) az albérlet. egy másik fizu a kaja meg a benzin,meg a cigi persze ez
utóbbi nem kötelező.
Innen ilyen távlatból az látszik hogy szép házakban laknak,szép autójuk van,és nem remegnek hogy holnap miből fizetik be a számlát és mit esznek.Nekem ez utóbbi már elég is lenne.
Persze gondolom ott kell élni ahhoz hogy helyes következtetést lehessen levonni.

Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023

(#1024) fRooStzzZ válasza amdathlonxp (#1023) üzenetére


fRooStzzZ
senior tag

Ugy ahogy mondod.. Innen szep es jo, hogy 2,5-4 ezer dollarokat keresnek ott az emberek..
Csak mellette kiadasuk is van. Nagybatjam el kint, nala dolgozok. Neki 5e $ kiadasa van havonta a 2 hazra, auto, rezsik, kaja stb.. Ott meg a gazkazant / boyler-t is berlik, ott nem sajat semmi.
Igaz konyebben vesz ott az ember egy 55" tv-t 1500$-ert mint itt, de ott sem kolbaszbol van a kerites..

(#1025) ronnie72


ronnie72
újonc

Zöldfülünek írtam privibe, de ide is megírom, mert nagyon gyors segítségre lenne szükségem.
Kérlek segítsetek!!!
2008-ban csalás miatt feljelentést tettem. Letartóztatásban van az elkövető, vannak bizonyítékaim, és már több tárgyalás is volt az ügyben. Most december 3.-án lesz az utolsó tárgyalás, és ítélet hirdetés is.
A problémám az, hogy a feljelentés után, mikor rá 1 évre újra behívtak, a Rendőrség általi határozatban az szerepetl, hogy polgári jogi igényemet nem érvényesítem. Akkor nem kaptam erre irányuló felvilágosítást, azt sem tudtam mit jelent, így aláírtam.
Most, hogy jobban utána jártam, kiderült, hogy így a Bíróság hiába ítéli el az elkövetőt, a pénzem nem kapom meg. Erre külön polgári pert kell indítanom?. Ezáltal már biztosan minden nevén lévő ingatlant, vagy ingóságot eltüntethetett.
Kérdésem, hogy igaz-e, hogy csak Polgári peres úton kaphatom vissza pénzem?ÉS lehet-e tenni még valamit, hogy a Bíróság a kártérítést is megítélhesse. Előre is nagyon köszönöm a segítséged.

Több bizonyítékom van, hogy pénzt adtam, és nem kaptam vissza. Internet bankon keresztül utaltam neki 3 részletben, amit az anyja számlájára küldtem, el is ismerte, de azt állítja, hogy egy autót vásároltam tőle. Persze erre nincs semmilyen bizonyítéka, nincs szerződés, nincs a nyilvántartásban sem, hogy a nevemen lenne az az autó. Az utalásokról van bizonyítékom, az sms-ek, amiket váltottunk, és abban is van több olyan, hogy a pénzról van szó,elmentettem, ki lettek nyomtatva, át lett adva a Bíróságnak, a Szolgáltató vissza is igazolta, hogy valósak. Két száma volt, időközben váltott, az első az Ő nevén volt, ez egyértelműen bizonyítja, hogy Ő kapta az általam küldött sms-eket. Szóval 99 %, hogy elítélik. Viszont a pénzem is szeretném megkapni.

(#1026) Dinna90


Dinna90
újonc

Sziasztok! Kérlek segítsetek nekem!
Olyan problémám lenne hogy a hét elején átutaltam 11580 Ft-ot egy termékért. Nem egy eget rengető összeg, de diákként ezért is meg kellett dolgoznom. Sajnos azóta nem igazán válaszol az eladó. Elvileg hétfőn adta postára a csomagot, de amikor kérném tőle a küldeményazonosítót kitérő választ adott, miszerint nem látta hogy kérdeztem volna valamit, pedig már több alkalommal kértem. Mit tehetek hogy ha nem is a terméket de a pénzt viszont lássam? Van esetleg valami bevált sablon ami megfélemlíti az ilyen embereket? Hogy bírjam rá hogy utalja vissza a pénzt? Nem szívesen járkálnék a bíróságra, de ha ez kell hozzá vállalom!
Előre is köszönöm!

(#1027) N.Manfred válasza Dinna90 (#1026) üzenetére


N.Manfred
csendes tag

Szia,

szerintem sok reményt már ne fűzz sem a pénzed visszakapásához, sem pedig a megrendelt termék megérkezéséhez. Ha akart volna rendesen válaszolni vagy elküldeni a terméket, már megtette volna... de nem akarja, becsapott. Sajnos saját tapasztalat, bár én cégként, egy webáruházzal jártam így.

Küldj neki még egy mailt, hogy a pénzt átutaltad és szeretnéd megkapni a terméket vagy vissza a pénzed, nem kell az ilyennel finomkodni. Ellenkező esetben rendőrségre mész és feljelented. Nevét, bankszámlaszámát, esetleg címét tudod is. Kinyomtatod az átutalási bizonylatot és az eddigi levelezéseteket és besétálsz vele a legközelebbi rendőrségre. Csalás miatt tehetsz feljelentést. Ha "szerencséd van" és több károsultja is van, akkor üzletszerűen elkövetett csalás miatt fogják elővenni. Ha nincs, akkor sajnos, elméletileg csak szabálysértésért indul ellene eljárás, mivel ez az összeg nem éri el a bűncselekményi értékhatárt, ami 50.000 Ft.

Az ehhez hasonló patkányokkal csak így lehet kommunikálni. Sajnos egyre több van belőlük :((

Előre pedig soha, semmiért nem szabad fizetni, inkább + 1000 Ft az utánvételi díjért vagy futárért...

[ Szerkesztve ]

(#1028) fRooStzzZ válasza N.Manfred (#1027) üzenetére


fRooStzzZ
senior tag

Az mennyivel jobb, ha az ember utanvettel kap egy fakockat?? Semmivel sem :/

Az aprodot reklamozzak orrba szajba a tv-ben, meg mindenhol azt ott van a legtobb csalo.. Csak tudnam kinek az erdeke ez..

(#1029) N.Manfred válasza fRooStzzZ (#1028) üzenetére


N.Manfred
csendes tag

HW aprón, vaterán is akad jó sok csaló, az üzletszerűen elkövetett csalásokból élő webshopokat pedig csak halkan említeném... ha utánvétnél fakockát kapsz, legrosszabb esetben ott a feladóvevényen a küldő címe, mert ugye oda megy vissza a pénz.

De az univerzum rejtett bugyraiba, ismeretlen embereknek utalgatni, ismeretlen helyekre elég agyament dolog...

(#1030) Dinna90


Dinna90
újonc

Köszönöm a segítségeteket!

(#1031) szupervik


szupervik
újonc

Sziasztok!
Smartphoneplaza.com webshop által megkárosított embereket keresek.
Fogyasztóvédelemmel és békéltető testületekkel felvettem a kapcsolatot.
Dokumentumok és károsultak összegyűjtésénél tartok.
A tulaj itt a fórumon is védte már magát DrTalar néven.

Webshop
[link]

Facebook
[link]

(#1032) ocg021 válasza N.Manfred (#1009) üzenetére


ocg021
csendes tag

Üdv!
Úgy tűnik, én is belesétáltam. :((
Én PayPal-lal fizettem, de eddig még sosem kellett csaló miatt felvennem a kapcsolatot velük.
Nagyon boldog vagyok! Rajtam kívül jelzett még neked valaki?
Üdv: Osztro Gábor

(#1033) vghs válasza ocg021 (#1032) üzenetére


vghs
újonc

Szintén átvertek.
Már többször módosították a nagykertől való beérkezést.
Aztán a levelemre sem és a telefonomra sem válaszoltak.
Ezután kerestem a neten. (eső után köponyeg!!!!:-):-( )
Találtam az olcsobbat.hu lapon a mediaplaza.hu véleményeket.
Másnap mentem a kerületi rendőrségre és feljelentettem őket.
Sajnos több árukereső is kidobbja a terméküket.
Így lesznek még átvertek.
Szerintem a rendőrség sem áll a helyzet magaslatán. Már rég le kellett volna ezeket tartóztatni és a bankszámlájukat zárolni!!!!

(#1034) pfm válasza N.Manfred (#1009) üzenetére


pfm
újonc

Rengeteg eset van. Itt egy pár oldal:
http://www.olcsobbat.hu/boltok/medianetplaza/

http://www.argep.hu/bolt_ertekeles--22577.html
http://propeller.hu/szorakozas/2819968-lenyulta-penzuket-webshop
Ezen az oldalon elindult az összefogás ellenük:
https://www.facebook.com/pages/Medianetplaza-v%C3%A9lem%C3%A9nyek/616341631755407
:W

(#1035) krisztian98


krisztian98
csendes tag

Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne, hogy egy termékért elutaltam a pénzt 11.27-én.
4500ft + 2eft a postára. Apródon keresztül vettem. Ő szigetváron van, én meg Zalaegerszegen.

A túlsó fél szerint még nem kapta meg a pénzt, illetve még nekem sem jött vissza.

Mit tudok tenni?

Köszi:
K

(#1036) fRooStzzZ válasza krisztian98 (#1035) üzenetére


fRooStzzZ
senior tag

Megnezni azt, hogy jo szamra utaltad-e.
Ha igen, akkor lemondani a penzrol, mert atvert..
Utana azon elgondolkodni, erdemes-e az Aprodon meg 1x vasarolni, vagy sem..
Esetek 97%-ban ott van a legtobb atveres.

(#1037) krisztian98 válasza fRooStzzZ (#1036) üzenetére


krisztian98
csendes tag

Ha különbözik a számlaszám és a név, akkor mennyi idő alatt kellene visszakapnom a pénzt?

Köszi:
K

(#1038) raziel01 válasza krisztian98 (#1037) üzenetére


raziel01
veterán

Miért kéne visszakapnod? Az a pénz már elment. Az lényegtelen, hogy milyen név van megadva, mert csak a számlaszámot nézik netes utalásnál.
De már személyes befizetésnél is volt olyan, hogy totál nem érdekelte a név hanem csak a számlaszám.

(#1039) krisztian98 válasza raziel01 (#1038) üzenetére


krisztian98
csendes tag

Akkor mit csináljak?

Utaljak el 1ft-ot arra a számlaszámra, amire küldtem a 6500ft-ot, hogy bocs véletlenül rossz számlaszámra lett 6500ft utalva, légy szíves utald vissza.

Üdv.:
K

(#1040) raziel01 válasza krisztian98 (#1039) üzenetére


raziel01
veterán

Meg kellett volna nézni, hogy milyen számlaszámra utalsz.
Én mindig vagy 3-szor átnézem, hogy tutira jó-e.
Majd a többiek mondanak rá valamit de általában pl ilyenkor szokás beszélni a bankkal, hogy mit javasolnak.

(#1041) szotyika77 válasza raziel01 (#1040) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Úgy tudom hogy lehet kérni a banknál olyat, hogy téves számlára utaltad a pénzt, és hogy téritsék vissza. Erre 15 vagy 45 napod áll rendelkezèsre az utalástól számitva. Menj be a bankodba amilyen hamar csak tudsz, mond meg h tévesen elutaltál x összeget, indokold hogy rossz számlaszám stb, és beszèld meg velük.

(#1042) raziel01 válasza szotyika77 (#1041) üzenetére


raziel01
veterán

Rosszul tudod. Mindenki ezt csinálná akkor, hogy megkapja az eladó a pénzt majd ő feladja a csomagot én meg visszaigénylem a pénzem.
Csak minimálisan kéne gondolkozni, hogy rájöjj arra, hogy ordas nagy marhaság.

(#1043) szotyika77 válasza raziel01 (#1042) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Akkor mutatok valamit. Nézd csak: https://m.facebook.com/photo.php?fbid=620658501286635&id=535101183175701&set=pb.535101183175701.-2207520000.1386704393.&source=42

(#1044) raziel01 válasza szotyika77 (#1043) üzenetére


raziel01
veterán

Látom olvasás nem igazán megy.
A srác rossz számlaszámra utalt. NEM egy csaló számlájára utalt hanem konkrétan tényleg rossz számlára utalt így nem kapta meg az eladó. Totál más amit te linkelsz.

(#1045) szotyika77 válasza raziel01 (#1044) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Akkor olvasd el a kép alatti kiirást is légyszives. Ha csalónak utalsz, és bebizonyosodott róla hogy csaló akkor bemész a bankba, elmondod h ,,tévesen utaltál" neki, és hogy mit lehet tenni.

(#1046) raziel01 válasza szotyika77 (#1045) üzenetére


raziel01
veterán

Most mondom el másodszorra, hogy NEM csalónak utalt!
Mi olyan nehéz ezen a mondaton, hogy nem sikerül értelmezni?
Véletlen rossz számlaszámra utalt. Se az nem csaló akinek utalt se az akinek eredetileg utalni akart.

(#1047) szotyika77 válasza raziel01 (#1046) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Akkor meg ha véletlen utalt rossz számra, megint használhatja ezt az eljárást, hogy bemegy a bankba elmondja h mi történt. Egy próbát megér ha tényleg tévesen és véletlen utalta el a lóvét.

(#1048) krisztian98 válasza szotyika77 (#1047) üzenetére


krisztian98
csendes tag

Szerintem lehet ilyet kérni.
Viszont a túlsó félnek a bankja ezt jelezni fogja és a túlsó félnek kell ezt jóváhagyni.

(#1049) krisztian98


krisztian98
csendes tag

Köszi mindkettőtöktől.

(#1050) szotyika77 válasza krisztian98 (#1048) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Egy próbát megér :) nincs mit, sok sikert!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.