Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5151) kbalazsa válasza mindfreak (#5148) üzenetére


kbalazsa
senior tag

Na akkor ha mégegyszer a kezem ügyébe kerülnek jól megfogdosom őket :D

Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.

(#5152) Mappa


Mappa
addikt

Sziasztok

Tervezem hogy billt. cserélek,és akkor már egeret is... nézegettem G5 és a MX 518 ..jelenleg MX 700-om van ami kompletten volt együtt a klaviatúrával Ez itten Mivel nagyon hozzászoktam az egér formájához mindenféleképpen hasonlót szeretnék csak kérdés melyik :) ....nem véletlenül választottam ki ezeket,játszásra kellene...a másik meg,vezeték nélküliben nincs is ilyen formájú...előbb utóbb megbékélnék vele,hogy zsinóros az egér.

[ Szerkesztve ]

nem kötelező megadni

(#5153) cellpeti


cellpeti
veterán

SteelSeries egerek milyenek?

Tigris, tigris, csóvafény...

(#5154) cellpeti


cellpeti
veterán

Szevasztok!

A Logitech V470 BT-s egér milyen lehet,mekkora pontosan ez az egér?

Tigris, tigris, csóvafény...

(#5155) Mappa


Mappa
addikt

elég halott itt a téma :F

nem kötelező megadni

(#5156) cellpeti válasza Mappa (#5155) üzenetére


cellpeti
veterán

Most halt meg nemrég!

Tigris, tigris, csóvafény...

(#5157) Mappa válasza cellpeti (#5156) üzenetére


Mappa
addikt

hát sajnos :(

nem kötelező megadni

(#5158) krisi047


krisi047
aktív tag

Üdv! Szeretnék egy vezeték nélküli egeret a notebookomhoz, kb. 5-10 ezer forint között, persze minél olcsóbb, annál jobb. Mindenképp valami márkás, minőségibb darab legyen, és ami fontos, hogy minél hosszabb az üzemidő. Nézegetéseim során szimpatikusnak találtam a Logitech V550 Nano-t. Érdemes-e megvenni illetve mennyire valós az, hogy egy aksival másfél évig bírja? Ha már fél évig megy, akkor az tökéletes. Pláne, hogy 6 ezer körül van. Láttam, hogy valami spéci görgője van, ebből kifolyólag nincs középső gomb? Vagy az alkalmazásváltót átállíthatom annak? Ez nekem szempont lenne.
Továbbá még elgondolkodtam a BT egeren is, konkrétan a Nano testvérén az m555b-n, mert azért mégiscsak 3 USB-vel gazdálkodok. De tudtommal azok nem túl sok ideig bírják. Mennyivel bírják kevésbé a sima vevősöknél? Eldöcögnek esetleg félévig? Ha esetleg ez az m555b nem, akkor ajánlhattok másikat. A másik, pedig ha 2.1-es BT van a gépemben, akkor az egér mellett, mondjuk a mobil is működik vele egyidejűleg BT-n keresztül?
Előre is köszi a válaszokat!

(#5159) mindfreak válasza cellpeti (#5153) üzenetére


mindfreak
őstag

Régebben nézegettem őket, de nem valami jók. Utánajártam a dolgoknak fórumokon, de elég gyenge minőségűnek írták le őket, szinte minden második gariban ment vissza, ahonnan jött. Elég drága (volt) ahhoz, hogy megbizonyosodjak ezeknek a tapasztalatoknak az igazáról/hamisságáról, így inkább valami megbízhatóbb márka után néztem: Razer, Logitech. Ezekben nem csalódtam még igazán. Jelenleg DeathAdder-t használok játékra és MX5500 vezetéknélküli kombót minden másra. Meg persze ezeket megelőzően is sok jó tapasztalatom volt ezekkel a brandekkel. :)

(#5160) Noumena


Noumena
tag

Két egér között gondolkozok napok óta eddíg egy Razer Diamondback-et használtam, de nagyon régi a zsinórja már tropa és idegesít, ha játék közben megakad a kurzor mert megtört valahol a zsinór ezért vezeték nélkülit szeretnék megláttam a Microsoft Bluetrack szériáját és egyből megtetszett viszont nem találtam róla sok tapasztalatot hogy mennyire válik be ezért gondoltam a Wireless Mobile Mouse 4000re az 5000is ugyan annyiba kerül de annak nem tetszik a formája vagy LOGITECH M505 Wireless Mouse ez nagyon tetszik viszont hátránya hogy csak 3 gombja van, tapasztalatokat ötleteket javaslatokat várok igazából legszívesebben megint Razer-t vennék de arra most nincsen pénzem és azok nem is vezeték nélküliek. előre is köszi: Nou

[ Szerkesztve ]

Nou

(#5161) tomy_cz


tomy_cz
senior tag

Sziasztok!

Kényelem szempontjából, mit tudtok mondani a Logitech M205 és M305-t illetően?
Régebben egy vezetékes Logitech V100-at használtam a notimhoz, nemrég beszereztem egy Gigabyte M7600-at, de kényelmetlen, fáj tőle a csuklóm és még idegesítő recsegő hangot is ad, ha srcollozok. :(
A V100, annak ellenére, hogy kis méretű egér kényelmes volt számomra, pedig nincs kis tenyerem.

Szóval valami nagyon kényelmes, de ugyanakkor kis méretű és Nano vevőegységes egeret szeretnék, aminek az ára 7k-ig terjed. Utóbbiak lennének a kritériumok.
Szívesen fogadnék ötleteket és tapasztalatokat. :K

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz

(#5162) mazoli


mazoli
csendes tag

Szevasztok !

Segítsetek !! Nem tudok dönteni 3 egér közül melyiket válasszam!
Ha valakinek van már tapasztalata az alábbi rágcsálókat illetően, legyen szíves ossza meg velem ! :F

CM Sentinel
Roccat Kone
Speed-link Kudos

Köszönöm !!

ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT

(#5163) Dany007 válasza mazoli (#5162) üzenetére


Dany007
veterán

Szeva.

Nekem van egy Kone-om, arról tudok mit mondani. Amúgy pár nap és megjelenik egy cikkem vele kapcsolatban.

Ahogy elnéztem a felsorolt egereket, a Speed-link még tetszetős nagyon!
Szerintem e kettő közül válassz. Mármint a Speed vagy a Kone.

(#5164) mazoli válasza Dany007 (#5163) üzenetére


mazoli
csendes tag

Hello !

A Speed-linkről letettem, mert megnéztem a szoftverét, és nagyon primitív a többihez képest. Annyit kérdeznék, hogy mennyire kényelmes a Kone? Kézre áll?
Mert a mostani egeremnél megszoktam, hogy ergonomikus, és kényelmes az ujjaimnak.
A Kone már kb 1 éves egér, nem tudom, a Sentinel mennyire lehet feljlettebb,
mindenesetre az 5600DPI a 3200DPI-vel szemben ?!

ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT

(#5165) Dany007 válasza mazoli (#5164) üzenetére


Dany007
veterán

Ergonómiailag szerintem 100%-os a Kone.
De ez attól függ milyen egeret használtál eddig?
Nekem Logitech Mx510-esem volt 5,5 éve. Meg használtam közben G7-est is.
A Kone mindegyiket veri kényelemben.

Na várj, idézek a cikkemből, ami még meg se jelent :D :

"Szóval, ami az ergonómiát illet már többször említettem, hogy a Logitech mx és g sorozathoz hasonlóan ez az egér is tenyérbemászó. Kialakítása miatt tökéletesen illeszkedik az ember tenyerébe.
Amikor 2004-ben először vettem a kezembe az mx510-est hihetetlen kényelem érzet fogott el. Majdnem minden gomb kézreált, kényelmes volt. Egy fent említett Samsung egér után teljesen más érzést adott.
Akkoriban nem hittem volna, hogy valami felülmúlhatja mindezt. Egészen idáig. Talán furcsán hangzik, vagy túl sztárolósan, de a Roccat Kone ergonómiai kialakítása felülmúlta a logitech mx és g sorozatét (mivel e két típust próbáltam huzamosabb ideig, így csak ezekhez tudok viszonyítani).
Egyszerűen ráteszem a kezem, és kész. Mintha szó szerint a kezemre lenne tervezve. Nincs görcsölés, nem kell szorongatni, csak ráteszem a kezem és ott van ahol lennie kell. Egyszerűen nem tudom jobban megfogalmazni. Teljesen beleillik a kezembe.
A plusz kényelemérzet oka talán az lehet, hogy az mx és g típusú egerek jobb oldala (tehát a jobb gomb felőli oldal) kicsit döntött, ívesen meghajlik lefelé. A Kone-nál ez a hajlás minimális, pont amennyi kell. Így amint ráteszem a kis mancsomat, minden ujjam azonnal a helyén van.
Egy kis plusz pozitívum a számomra, hogy a Roccat egerén az oldalsó két gomb egy picit hátrébb került. Az mx-nél ez azért volt gond, mert az elülső gombot (IE forword) már nehézkesen értem csak el. Úgymond egy kicsit előrébb kellett másznom a kezemmel, hogy elérjem, így ennek a gombnak az mx-en nálam nem is volt funkciója. Egyszerűen nem tudtam játék közben normálisan használni. Viszont pont az a kis fél centi kellett, ami a Kone-nál megvan, hogy mindkét oldalsó gombot egyből hüvelykujjal elérjem. Egyedül az egér legelején található 'menü' gomb az, amit nem tudok elérni, bár ez az mx-en és a g7-esen is így volt. A görgője finom mozgású, nem túl gyors, nem túl nehézkes a mozgatása. Amolyan pont jó. A bal-jobb gomb lenyomása is kellemes, amilyennek lennie kell, egyáltalán nem hangos. Talán az egyetlen dolog, amit hiányként leírhatnék az az újabb fajta Mx revolution egereknél található oldalsó hüvelykujj támasz. Igaz ilyen egeret még nem használtam hosszabb távon, csak próbáltam, de szerintem ez a rész adna egy kis plusz kényelmet."

Ami a dpi-t illeti szerintem ilyen szinten már nem számít. 3200 vagy 5600? Úgyse veszed észre... Én 2000 dpi-n használom, 6-os senzivel, mert 3200-n már egyáltalán nem lehet irányítani annyira gyors... Vagy visszaveszem a senzit se akkor meg ugyanott vagyok...
Szal érted... Szerintem nincs értelme a dpi hajhászásnak, mert egy bizonyos szint felett már édesmind1.

Amúgy a Sentinel se lehet gyenge, ahogy látom. Ránézésre nehéz megmondani az ergonómiát. A Kone-t ismerem.
Amúgy láttad már ezt a videót a Kone-ról? :)

[ Szerkesztve ]

(#5166) mazoli válasza Dany007 (#5165) üzenetére


mazoli
csendes tag

Köszönöm a gyors választ!

Sokat segítettél!

ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT

(#5167) Dany007 válasza mazoli (#5166) üzenetére


Dany007
veterán

Nincs mit :)

Amúgy elég komoly kis szoftvere van.
A macrokat ms pontossággal lehet állítani. Vagyis a szoft. leméri, hogy hány ms alatt nyomod le a gombot, meddig tartod lenyomva, mikor engeded el. Aztán ki lehet hozni egy kis táblázatot, ahol te magad utólag finomíthatsz rajta, hogy mittomén a CTRL + Z kombinációnál a CTRL meddig legyen lenyomva, hány ms-nál nyomd rá a Z-t és így tovább...
Majd ezeket lehet ugye gombokhoz rendelni. Meg persze mindezt külön programonként.

(#5168) mazoli válasza Dany007 (#5167) üzenetére


mazoli
csendes tag

Majd meglátjuk :DD
Megrendeltem

Már csak várok....

ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT

(#5169) Dany007 válasza mazoli (#5168) üzenetére


Dany007
veterán

Na, hát reméljük, én majd elájultam tőle :D
De ez szubjektív...

(#5170) Mappa válasza Dany007 (#5167) üzenetére


Mappa
addikt

Ez durva várom a cikked is :C "Vagyis a szoft. leméri, hogy hány ms alatt nyomod le a gombot, meddig tartod lenyomva, mikor engeded el. " már ilyen is van ez tényleg durva???

elgondolkodtató hogy valami ilyesmi egér kéne nekem is és hagyom a francba a logitech-et :D már csak jó lenne megtaperolni egy ilyet hogy mekkora változás kényelmileg....mert az az első szempont ugyebár :C

nem kötelező megadni

(#5171) mazoli válasza Mappa (#5170) üzenetére


mazoli
csendes tag

Igen, nekem is ez a nyűgöm !
Most ilyen egerem van:
Pleomax
Nagyon kényelmes, de vettem e 24' monitort, és itt már érezhető(látható),
hogy csak 800 DPI. Olyan, mintha 2mm-enként ugrálna :(
Ha megjött a Kone letesztelem, és majd megírom mennyire jön be.

ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT

(#5172) Mappa válasza mazoli (#5171) üzenetére


Mappa
addikt

Igen ráadásul olvastam Dany007 hsz. a Roccat tulajok topikja! -ban és mondta hogy iszonyat érzékeny az egér....na most nincs viszonyítási alapom....de ha tényleg olyan gyors akkor nem tudom mennyire jönne be nekem,mivel én lassú sebességen használom.Ha kell inkább emelem az egeret de az ilyen iszonyat gyors mozgástól én megőrülnék.Tehát semmiképp nem akarom elkapkodni és még sem írom le teljesen a logitech-ket

[ Szerkesztve ]

nem kötelező megadni

(#5173) mazoli válasza Mappa (#5172) üzenetére


mazoli
csendes tag

Az érzékenységet szerintem vissza lehet venni. Nagyon komoly programot mellékelnek a rágcsálóhoz.
Teszt

ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT

(#5174) Dany007 válasza Mappa (#5172) üzenetére


Dany007
veterán

Nézd, a mai egerek már mindegyike érzékeny legalább ennyire.
Az mx510-es is az volt. Amint feltettem a drivert hozzá. Pedig az még csak 800dpi-s ha jóltudom.
Amúgy a sebességet ill. az érzékenységet 3 féle képpen is lehet szabályozni.

Van egyszer a windowsos sensi. Aztán van az egér driveres sensije, plusz a dpi. Ezzel a 3-mal úgy be tudod szabályozni a neked teccő érzékenységet hogy csak na :)
A Kone-nál pl század pontosan lehet állítani az érzékenységet. Nekem most úgy van, hogy 6,00 a Kone, 3-ason a windowsos, és 2000 dpi. Így kb 2,5-2,5cm-t kell mozdítanom jobb-bal irányba maximum.
De szerintem ez más egérnél is van ilyen kifinomult.

Ja, hát a macrok elég profin megvannak csinálva. De nemtudom mire jó :D Játékban hol használ az ember ennyi bill konfigurációt? Mert programban okés. Van CTRL+z +c meg akármi... De játékban... Na mind1. :)

@mazoli: annál az egérnél szerintem kényelmesebb. De nem próbáltam, csak így ránézésre.

[ Szerkesztve ]

(#5175) Mappa válasza Dany007 (#5174) üzenetére


Mappa
addikt

tehát ezt is belehet állítani baromi lassúra ? :K

mazoli: köszi a linket....iszonyat brutál ez az egér ahogy már ki is néz ;]

nem kötelező megadni

(#5176) Dany007 válasza Mappa (#5175) üzenetére


Dany007
veterán

Egyértelmű. 800dpi-n kb ugyan olyan, mint az mx510-esem. És onnan még lehet lejjebb is állítani.

Mondok egy gyors példát. Ez úgyse lesz benn a cikkben.

Szal pár napja próbáltam ki a Woleinsteint. A legújabbat.
Namármost, a logitech mx510 drivere nem települ fel Vistára. Nemtom mért. Nálam nem ment. Ezért a sensit csak a windowsban tudtam állítani. De az maxra téve is épphogy elég az 1920x1200-as képernyőn.
Wolf-ban pedig valamiért még lassúbb volt.... Szabályos köröket kellett tennem az asztalon... Hiába emeltem maxra a wolfban lévő sensit, épphogy jó volt... de még úgy is nagyon necces volt.
Most, hogy beállítottam a Kone-t magamnak, ugye 2000dpi, 6,00 sensi, és 3 a Vistás sensi, szó szerint a Wolfban nullára kell vennem a sensit mert annyira érzékeny lett :)

Szóval bármit be lehet állítani, csak ki kell ügyeskedni. Idő kérdése.
Amúgy kb két nap és elkészül a cikkem, aztán beadom elbírálásra, és onnantól már Racecam-en múlik, hogy mikor kerülhet címlapra.

(#5177) Mappa válasza Dany007 (#5176) üzenetére


Mappa
addikt

rendben ..és hajrá,várjuk a cikket :R :K

nem kötelező megadni

(#5178) yorka válasza mazoli (#5078) üzenetére


yorka
tag

Ma vettem Gigabyte GM-M8000-et, és eddig nagyon meg vagyok elégedve vele. Nem nyiszog, masszív, kényelmes, szépen siklik. FPS-sel nem játszom így játék közbeni teljesítményéről nem tudok nyilatkozni.
Ja és a dizájn szerintem nagyon rendben van, jobb mint a fotókon.

(#5179) mazoli válasza yorka (#5178) üzenetére


mazoli
csendes tag

Gratulálok !

Én is sokáig szemeztem eggyel, de végül nem ezt vettem :)

ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT

(#5180) Kommy


Kommy
veterán

Szerintetek rosszul jártam, hogy a megrendelt logitech g500 helyett g9-et kaptam?

(#5181) Dany007 válasza Mappa (#5177) üzenetére


Dany007
veterán

Na, megírtam. Mostmár csak publikációra vár.
4 oldaba tettem be, de oldalanként kb. 3 rendes oldalnak felel meg.
Remélem tetszeni fog :)

@ Kommy: azért kicsit más kategória a kettő :D Amúgy árban mennyi különbség van? Lusta vok utánna nézni...

Mégis megnéztem. Nagyjából egy árkategória. Boltja válogatja. Viszont más ergonómia. Szal neked kell tudni melyik a jobb számodra. Szerintem minőségre megegyeznek.

[ Szerkesztve ]

(#5182) cellpeti


cellpeti
veterán

MX518 alá kell egérpad? Anélkül nagyon kopik a talpa?

Tigris, tigris, csóvafény...

(#5183) Mappa válasza Dany007 (#5181) üzenetére


Mappa
addikt

látom nagy goa fun vagy ;] helyes ... várom....nem tudom cikked lehet írja majd,de milyen egérpadot tettél alá?? mert én eddig nem használtam amióta vezeték nélküli :U de egy ilyen alá azért tennék :K

[ Szerkesztve ]

nem kötelező megadni

(#5184) Dany007 válasza Mappa (#5183) üzenetére


Dany007
veterán

ööö honnan is látod? De igazad van! ;]
Bizony én is elgondolkodtam, hogy kellene valami. De egyenlőre nincs alatta semmi se :D
Ahol fenti kollega veszi majd az egeret, ott ahogy láttam az árában benne van egy Roccat pad is! Jó vétel. Bár én előbb utánanéznék a boltnak azért.
Amúgy ja, sima asztallap az egérpadom már vagy 6-7 éve... : ) Jól ki is van kopva.

(#5185) mindfreak válasza cellpeti (#5182) üzenetére


mindfreak
őstag

Nem vészesen, de karcos lesz az egér alja is.

(#5186) kbalazsa válasza Kommy (#5180) üzenetére


kbalazsa
senior tag

Az sem rossz egér :DD

Egyszerűen nem azt rakták a dobozba, amit rendeltél?

Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.

(#5187) Kommy válasza kbalazsa (#5186) üzenetére


Kommy
veterán

Most már nekem is tetszik , hogy kipróbáltam előtte nagyon úgy voltam vele, hogy ezt soha olyan "rosszul" nézett ki, mintha nem lehetne megfogni megy kényelmetlen lenne, de nem rossz, sőt jobban tetszik mint az eddigi mx518-am .
Igen rosszat tettek a dobozba, minden más jó volt csak az egér nem :) . De már nem bánom, úgyse kell a 5xxxdpi bőven elég ez a 3200 játék közben úgyis max 2000-en használom.

(#5188) Mappa válasza Dany007 (#5184) üzenetére


Mappa
addikt

hát itt;] :P

mert eddig én is megvoltam nélküle ..és most teljes cserén vagyok billentyűzet egér....ezek is bírták vagy 6-7 évig....bár amit most kinéztem logitech g110 bill-.t .lehet csak amerikai kiosztással lesz kapható :O ..aztán ez a ROCCAT egér ....ennyire még nem voltak drága cuccok azért is gondoltam kellene alá valami :K

[ Szerkesztve ]

nem kötelező megadni

(#5189) kbalazsa válasza mazoli (#5168) üzenetére


kbalazsa
senior tag

Az akcióban szereplő egéralátét vajon milyen? Megjött már egyébként?

Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.

(#5190) Dany007 válasza Mappa (#5188) üzenetére


Dany007
veterán

Jahaaa... hát igen... imádom :)

Amúgy most én is elgondolkodtam a dolgon. Jól megy asztalon is, de, hátha tényleg koptatja a teflon talpakat.
De fáj a szívem 3-5 ezer forintot kiadni egy faxa Roccat-es egérpadért :D
(nem, egérért nem fájna kiadni ennyit, amúgy a Kone ajándék volt b.nőmtől! )

(#5191) cellpeti válasza Dany007 (#5190) üzenetére


cellpeti
veterán

Roccat Taito padokat 2kért dobálnak itt a ph-n

Tigris, tigris, csóvafény...

(#5192) kbalazsa válasza cellpeti (#5191) üzenetére


kbalazsa
senior tag

A kérdésem már csak az (ismét), hogy milyen minőséget képviselnek az ilyen padok?

Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.

(#5193) may11


may11
tag

Én tuti ilyen egeret fogok venni [link] majd, mert most egy MS 1.1A-t használok és nagyon jó a kialakítása és elég sokan használnak még ilyet... ennek a SS egérnek nagyon hasonlít a formája rá. :)

Mi ez az ANDROIDivitás!?

(#5194) cellpeti válasza kbalazsa (#5192) üzenetére


cellpeti
veterán

Taito padom nem volt.

Razer Mantis Speed padom volt,az fatya vót! :C

Tigris, tigris, csóvafény...

(#5195) mazoli


mazoli
csendes tag

Hello !

Megérkezett az Roccat Kone egerem !
Innen jött: Supergamer
Hibátlan a termék, leszámítva azt az apróságot, hogy a teflon talpak láthatóan karcosak !!
Feltételezem kipróbálták az egeret (biztos,hogy alátét nélkül, durva asztallapon), de minden más rendben van. Csak kicsit bosszantó, hogy egy ilyen drága (ÚJ) egér felbontása után, karcos talpakat lát az ember, ami nem pár perces használat után keletkezik ! Na mind1.

Az egér első fogásra kicsit nagyobb, laposabb, mint amit eddig használtam (Pleomax),
ebből adódóan az ergonómiája is más( kisebb a hüvelykujj támasza), de abszolút kényelmes az átlagos kezű embereknek. Technikai szempontból nagyon komoly a szerkezet, mindent személyre lehet szabni, épp csak a formáját nem változtatja :D.

A súlyrendszernek szerintem nem sok értelme van, mert egyszerre csak 1 lehet benne:
5g,10g,15g vagy 20gramm, szemben más gyártókkal, de az egér plusz súly nélkül is olyan nehéz, mint a rádiós Samsungom. Nekem bejön.

Én eddig sosem szántam különösebb összeget egy egérpadra, gondolván megteszi az olcsóbb is, de most, hogy küldtek hozzá egy Roccat Taito padot, leesett az állam :Y
Látszik rajta, hogy komoly fejlesztőmunka eredménye, és az anyaghasználat profi.
Tetszik is az egérnek, nagyon könnyen siklik rajta.

Összességében csak ajánlani tudom az egeret bárkinek, aki ilyen összegben gondolkodik.

ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT

(#5196) Dany007 válasza mazoli (#5195) üzenetére


Dany007
veterán

Örülök, hogy tetszik! :) Elvégre talán részem van nekem is benne hogy ezt választottad :B
Reméltem, hogy neked is be fog jönni.
Amúgy az enyémnek is kicsit karcos volt a talpa :S Nem értem miért... Hja, és engem is zavart a dolog... :U
Amúgy lehet, hogy talán a doboz, amiben volt, szállítás - mozgolódás közben, az karcolhatta meg?
Persze nálam szó szerint karcról nem is lehet beszélni... Annyi kis halovány, valamik voltak csak rajta...

Egérpadon gondolkodom én is. De nekem nem teccik így elsőre, hogy a pad szövetből van... Ki kéne próbálni...
Amúgy a cikk 7fön jelenik meg, de neked már nem lesz benne sok újdonság :D

(#5197) mazoli válasza Dany007 (#5196) üzenetére


mazoli
csendes tag

Azért majd meglesem.

Amit kaptam padot, az is szövet, de mégis olyan érdekes anyag, nagyon finom, komoly minőség.
Mondjuk egy alu az más, de Én azt nem tudnám megszokni azt hiszem.

ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT

(#5198) need


need
addikt

Sziasztok...

Felkeltette az érdeklődésemet az indukciós egerek de csak az A4 tech találtam!

tapasztalatok kellenének az indukciós egerekröl vagy más tipus is érdekelne de semmi képpen nem noti egér kell!

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#5199) Bodz válasza kbalazsa (#5105) üzenetére


Bodz
nagyúr

Egész jó egér, bár a talpak úgy 3 hét után nálam már elkezdtek foszlani.

(#5200) XRAPTOR


XRAPTOR
csendes tag

Sziasztok!

Digitális látványmelóra keresek rágcsálót, ergósat, jól kezelhetőt, nagy méretüt
kb. napi 10-12 órai használatra.Minden tapasztalat, ötlet, teszt stb. érdekel
előre is kösz a tippeket.

:))

[ Szerkesztve ]

Experientis est optima rerum magistra

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.