Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 09:03:07

LOGOUT.hu

Ezt érdemes elolvasni: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10401) melan válasza AtHoS (#10380) üzenetére


melan
senior tag

Ezzel működik! nagyon köszönöm!!!

(#10402) LZs?! válasza King Unique (#10397) üzenetére


LZs?!
aktív tag

Kár nem ért, kényelmetlenség igen - az csak az én személyes kísérletező hozzáállásom okán nem számít, hogy ez félre ment, mivel úgy is készültem rá: ha bejön, marad; ha nem, gyalu - utóbbihoz nem kell objektív gond, elég ha nem tetszik.

...és én nem a kényelmetlenség meglétét kifogásolom, mivel az potenciálisan együtt jár a változással/változtatással.

...hanem a ráutaló kommunikációt. A lenti képen lévő szövegezés (amit emlékeim szerint én is kaptam az Update menüben) nem azt sugallja, hogy 'fenntartással kezeld', hanem azt, hogy 'nyugodtan használd' - főleg, hogy 'feature update' és nem 'overhaul/upgrade' címmel fut.

"vagy a felhasználó érdekében eleve fel sem ajánlja a Windows Update és átmenetileg blokkolva van ha eleve problémás az adott eszközön (PC-n)"

Az én konkrét esetemből, illetve általában az AMD platformos gépek történetéből kiindulva a fenti gondolatod nem áll. Főleg annak fényében, hogy az MS erős XOR logikával állt hozzá és azt még erősebben kommunikálta is, t.i. vannak a kompatibils platformok és minden más. Előbbiek megkapják az update lehetőségét 'online' és esetükben vélelmezett a problémamentes működés; utóbbiak nem, és ők legfeljebb saját felelősségükre mókolhatnak vele 'offline': az sem garantált, hogy felmegy, az pedig végkép nem, hogy problémentesen működni is fog.

Windows Update képernyő, a Funkciók frissítése Windows 11 rendszerre kiválasztva

Nevermind...

(#10403) andreas49


andreas49
senior tag

Hali,
Mivel lehet aktivá tenni az alábbi beállítást: "Kiemelőszín megjelenítése a Start menüben és a tálcán" Korábban ez nem volt akadály. Segítséget köszönöm előre is.

HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro

(#10404) MaCS_70


MaCS_70
félisten

Az update visszavonásával nálam szerencsére megszűnt a gépet használhatatlanná tevő kivárhatatlan akadás.

Volt itt viszont még egy jelenség, ami szintén eltűnt, de szerintem nem az update okozta.

Megjelent ugyanis a Spotify program a gépemen, és a Store-ból nem is engedte törölni. Felajánlotta a jobbmenüből a törlést, aztán nem csinált semmit. Ellenben minden egyes Windows-indításkor elindult és az egész képernyőt ellepve követelőzött, hogy használjam, regisztráljak.

Pedig soha a büdös életben még a Spotify közelébe sem mentem, sőt, semmilyen zenével kapcsolatos tartalomhoz, programhoz, szolgáltatáshoz nem nyúltam.

:F

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#10405) Sanyi52 válasza MaCS_70 (#10404) üzenetére


Sanyi52
tag

Hasonlóan jártam én is. A Spotify nálam is azt csinálta, viszont egy későbbi update már megszüntette, legalábbis ezt feltételezem..

(#10406) -=Jam=- válasza andreas49 (#10403) üzenetére


-=Jam=-
őstag

Csak sötét üzemmódban van rá lehetőség.

Nekem pl. így van beállítva:

[ Szerkesztve ]

(#10407) andreas49 válasza -=Jam=- (#10406) üzenetére


andreas49
senior tag

Köszi, így már OK

HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro

(#10408) DellFan


DellFan
csendes tag

A Microsoft megerősíti a teljesítmény romlását a Windows 11 22H2 rendszerben nagy fájlok másolásakor

A Windows 11 2022 Update felhasználói akár 40%-kal kisebb átviteli sebességet tapasztalhatnak az SMB-hez képest, amikor több gigabájt vagy annál nagyobb méretű fájlokat másolnak. A hiba nem érinti a Windows 11 kezdeti kiadását, így azok, akik ragaszkodnak az előző kiadáshoz, nem tapasztalnak problémákat a távoli számítógépről történő másolás során.
Érdekes módon a hiba nem kizárólag az SMB-re vonatkozik, ami azt jelenti, hogy a felhasználók teljesítménycsökkenést észlelhetnek még a helyi fájlok másolásakor is. A Microsoft jelenleg a probléma kivizsgálásával és a javítás kitalálásával van elfoglalva. [link]

(#10409) kazsmerlaca válasza MaCS_70 (#10404) üzenetére


kazsmerlaca
senior tag

Revo Uninstaller Pro simán leszedi a windows alkalmazásokat...

Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire

(#10410) Geth válasza DellFan (#10408) üzenetére


Geth
addikt

Nice. Ezért jó, hogy itthon a gépeken még csak 21H2 van, 22H2 csak vm :)
Még egy-két update-t biztosan várok.

(#10411) King Unique válasza LZs?! (#10402) üzenetére


King Unique
titán

Értem, akkor jobb híján jön a kényelmetlenség, utána meg ki tudja majd milyen mondvacsinált indok, egyre érdekesebb.

"Az én konkrét esetemből, illetve általában az AMD platformos gépek történetéből kiindulva a fenti gondolatod nem áll."

Mármint akkor a példád alapján már lehet általánosítani és minden AMD-s + akár egyéb PC-nél az van? Nem, nyilván nem!
Az meg ne zavarjon, hogy a Windows Update problémás eszközökön blokkolhatja átmenetileg az új funkciófrissítést, lásd az alapértelmezetten bekapcsolt Safeguard Holds funkciót.
Ha nem felel meg a Windows 10-es PC maradéktalanul a Windows 11-es rendszerkövetelményeknek, akkor ott eleve fel sem ajánlja a Windows Update a Windows 11-re frissítést.

"Windows Update képernyő, a Funkciók frissítése Windows 11 rendszerre kiválasztva"

Mármint egy netes vagy ki tudja honnan túrt kép 2021-02 dátumú kumulatív frissítés telepítésével, amikor a Windows 11 hivatalosan még meg sem jelent...
Ahol a "Download and install" lehetőség továbbra is csak opcionális, a felhasználónak kell külön rákattintani és engedélyezni, a Windows Update teljesen magától nyilván nem fogja telepíteni Windows 10-re a Windows 11-et.
A Windows 10-nél a gépházban rendszerint ilyen formában jelenik meg a frissítési lehetőség Windows 11-re, ahol van "Egyelőre a Windows 10-nél maradok" opció, amivel kapcsolatban nemrég kérdezte valaki a társtopikban hogyan lehet újra elérhetővé tenni, mivel rákattintott és azóta nem ajánlja fel neki a Windows Update a Windows 11-re frissítés lehetőségét.
Mint az előbbi screenshot is szemlélteti, eleve vannak ott Windows 11-es hivatkozások, amikre kattintva tud előzetesen tájékozódni a felhasználó, + a Microsoft szoftverletöltő oldalán is felhívják a figyelmet az állapotinformációk megtekintésére a telepítés előtt.

Igen, a fenti gondolataid valóban nem feltétlen állnak meg. :N

[ Szerkesztve ]

(#10412) LZs?! válasza King Unique (#10411) üzenetére


LZs?!
aktív tag

Tessék, csak a kedvedért.

Nincs 72 órája, hogy legyalultam a W11-et.

Gondolom egyetértesz, hogy az én gépem 'problémás PC' az empirikus tapasztalatokból kiindulva, és mégis ott figyel.

A kényelmetlenség pedig nem mondvacsinált, hanem valós - lásd előző pont.

A neten valahol olvastam, hogy akkor nekem a 'Stay on W10...' lesz a pro-move, mert a 'Download and Install' csak opcionális...és az internet nem téved.

[ Szerkesztve ]

Nevermind...

(#10413) Kbali válasza pendre54 (#10388) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nem sok esélyt látok, hogy sikerül belehákolnod a nagyobb meghajtót, mert emlékeim szerint ezekben eMMC meghajtó volt, nem? Szóval lelked rajta, én biztosan nem szívatnám magam ilyennel, 3 évig biztosan.

(#10414) pendre54 válasza Kbali (#10413) üzenetére


pendre54
addikt

Pedig simán menni fog. Eddig gyárilag, egy M.2-es, 2242-es méretű, 32 GB-os satás, SKhynix volt benne. A milyen SSD-t vegyek topikban már átrágtuk a kérdést [link] , és ma már meg is rendeltem az utódját: [link] , ami az ilyen-olyan kedvezményekkel, tokkal-vonóval 10 e Ft alatt meg is állt.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#10415) MaCS_70 válasza LZs?! (#10402) üzenetére


MaCS_70
félisten

Annyit ehhez még hozzátennék, hogy nem igaz, hogy az update visszavonása maradéktalanul visszaállítja a megelőző állapotot.

Én most sikerrel visszatértem a bevált verzióra, de a korábbi, esetemben eléggé kidolgozott ikonbeállításaim és pár egyéb GUI-s apróság nem tért vissza, úgyhogy 8-10 percet azért elszórakoztam ezek visszahozásával.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#10416) xrvman válasza Raidon (#10398) üzenetére


xrvman
őstag

Hm, teljesen más, ok köszi.

(#10417) tomp válasza DellFan (#10408) üzenetére


tomp
félisten

Nekem csak a nagyméretű fájlok törlése lett lassabb. Nem vészes de a Shift+Delete kombinációra lassabban végzi a műveletet. Legyen az bármilyen meghajtó.

(#10418) LZs?! válasza MaCS_70 (#10415) üzenetére


LZs?!
aktív tag

Igen.

Gondolom az általános framework kerül vissza, illetve hozzá az, ami vagy 'system-wise recognised' lokálisan vagy az MS fiókból szinkronizálódik le (personalisation beállításai, onedriveról cuccok, etc.).

[ Szerkesztve ]

Nevermind...

(#10419) King Unique válasza LZs?! (#10412) üzenetére


King Unique
titán

Eleve azzal kezdted, hogy felajánlotta Windows 10-re a Windows Update a Windows 11-es funkciófrissítést, amire te magad kattintottál, te magad engedélyezted,, nem a Windows Update töltette le és telepítette mindenféle jóváhagyás nélkül, majd gond nélkül lefutott a Windows 10 —► Windows 11 in-place upgrade, + meg is jegyezted, hogy Windows 11-nél tetszik az új dizájn.
Ami probléma volt, az a "lekapcsolja a billentyűzetet és touchpad-et" és azt is csak akkumulátoros üzemmódban, meg csak 10-15 perc inaktivitás után, ellenben hálózatról üzemelve nem, ami ilyen formában nem feltétlen olyan kritikus probléma, meg lehet csak energiagazdálkodási beállítás kérdése, vagy akár a driverek / BIOS-frissítése is javítana rajta, ha elérhető újabb verzió. Ami komolyabb gond volt, az a BSOD, ami megint nem egyszerre hanem X idő után jelentkezett a leírtak alapján, ellenben azt már nem sikerült leírni, hogy ott pontosan mi volt a hibakód, abból következtethetően driveres probléma vagy egyéb okozta...

Az előző válaszban már le lett írva világosan, szemléltetve lett egy screenshottal hogyan is működik Windows 10-nél a Windows Update menüben az opcionális frissítési lehetőség Windows 11-re, szóval egyáltalán nem újdonság a most leírtak, de akkor ezek szerint legalább sikerült megnézni... Ahol a lényeg továbbra is az, hogy csak opcionális a frissítési lehetőség, azaz nem kötelező oda kattintani, nem kötelező telepíteni, sőt az "Egyelőre a Windows 10-nél maradok" / "Stay on Windows 10 for now" lehetőségre kattintva vagy egyéb módon akár el is tüntethető a gépházból, ha a kedves felhasználó egyáltalán nem akar az elkövetkezendő pár évben Windows 11-re frissíteni.

Oké, akkor ne frissíts Windows 11-re, maradj a Windows 10-nél 2025-ig, ami téma már eddig is túl lett itt ennél az esetnél tárgyalva és nem kellene többet offolni ez ügyben, meg pláne nem a Windows 10-es beállítások kapcsán ami témának eleve van külön topikja. Köszönjük!

[ Szerkesztve ]

(#10420) LZs?! válasza King Unique (#10419) üzenetére


LZs?!
aktív tag

"meg pláne nem a Windows 10-es beállítások kapcsán ami témának eleve van külön topikja" - a téma nem a Win10 konfigurálása, hanem a Win11 disztribúciója volt.

"Oké, akkor ne frissíts Windows 11-re, maradj a Windows 10-nél 2025-ig," - pontosan ez a terv. Peace out.

Nevermind...

(#10421) King Unique válasza LZs?! (#10420) üzenetére


King Unique
titán

Amivel kapcsolatban viszont nem feltétlen ennek a topiknak a témája hosszasan ragozni, hogy a Windows 10-nél a Windows Update miért ajánlotta fel a Windows 11-et, ott hova kattintson a felhasználó...

Legyen úgy, csak nehogy aztán egy új verzió, egy új funkciófrissítés a 10-esnél is gondot okozzon. ;]
Bár ott akkora nagy változások már nem lesznek, a soron következő 22H2 verzió is csak egy enablement package (EKB) lesz a jelenlegi 21H2-re, meg lehet azt követők is.

(#10422) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok!

Windows 11 retail verziót, illetve Office 2021-et hol tudnék a legolcsóbban vásárolni?

Köszönöm szépen!

(#10423) King Unique válasza smallmer (#10422) üzenetére


King Unique
titán

Lásd egy másik válaszban leírtakat.

A Microsoft Office témának meg eleve van külön topikja Microsoft Office és Office 365 topic néven.

[ Szerkesztve ]

(#10424) Ablakos


Ablakos
őstag

Aki nem támogatott hardveren használja a OS-t, volt valamilyen hátránya? (megtagadott frissítés, nem működő funkció, összeomlás)

(#10425) Zoz válasza Ablakos (#10424) üzenetére


Zoz
őstag

Nem.

(#10426) nggabi válasza Ablakos (#10424) üzenetére


nggabi
nagyúr

lassú volt és haldoklott vele a 6gen régi laptop. ez leszámítva megbízható volt. a lényeg a múlt időn van :D

"szenyor dzsíííí"

(#10427) Ablakos válasza nggabi (#10426) üzenetére


Ablakos
őstag

Kidobtad a laptopot, vagy visszaálltál win10-re. Más történt?

(#10428) nggabi válasza Ablakos (#10427) üzenetére


nggabi
nagyúr

Azon is visszaálltam win10re, azóta egész használható. Gamer gépen is visszaálltam... ez már a 2. ilyen próba volt a win11el, szenvedjetek ti vele :))

"szenyor dzsíííí"

(#10429) nokiauser válasza nggabi (#10426) üzenetére


nokiauser
aktív tag

Gondolom, nem ssd volt a laptopban, mert azzal még csak nem is vészesen lassú a W11 (1. gen. i5 procival).

(#10430) -szabi-


-szabi-
őstag

Ma jött az üzenet 22H2 frissítés, fel is raktam de amit leginkább vártam az nincs benne.
A kis tálcaikonok és az összevonás kikapcsolása továbbra sem opció.
Tele a net, hogy mennyien akarják ezt a funkciót vissza ezért a jó hozzáállás a lesz@rjuk.
De legalább lekerekítették az ablakok sarkát.
Nekem ez a win11 nagyobb tré munkának tűnik mint win8 volt.

(#10431) nggabi válasza nokiauser (#10429) üzenetére


nggabi
nagyúr

de. már nem volt fiatal csirke a 11, de takarítottam is mindig. igazából nem győzködök senkit, de ha valaki kérdezi h milyen régi hardveren sztem ne ajánlgassátok szvsz.

"szenyor dzsíííí"

(#10432) #54597376 válasza -szabi- (#10430) üzenetére


#54597376
törölt tag

Ha ennyire hiányzik akkor miért nem használhatsz win10-et? Van valami funkció ami miatt muszáj a win11?

(#10433) King Unique válasza -szabi- (#10430) üzenetére


King Unique
titán

How to Restore or Enable Classic Taskbar in Windows 11 (All Versions)

Az ExplorerPatcher programmal eddig is megoldható volt a tálcagombok összevonása és egyéb, a Windows 10-nél megszokott funkciók használata, ha "csak" ennyi a probléma.

Nyilván nem szimplán annyi az újdonság, hogy lekerekítették az ablakok sarkát, konkrétan a 22H2 verzióba most viszonylag sok új funkció került, a "moment update" pedig további új funkciókat, szolgáltatásokat aktiválhat.

Ezek a Windows 11 22H2 frissítőcsomag legfontosabb újításai
A 20 legjobb új Windows 11 22H2 szolgáltatás, amit tudnia kell
How to enable new moment update features on Windows 11 22H2.

[ Szerkesztve ]

(#10434) szabonagyur válasza Ablakos (#10424) üzenetére


szabonagyur
félisten

Asztali i5-3470-en és laptop i5-4200M-en fut, tehát nem mai hardveren.

A verzió frissítés néha nem megy egyből, de amúgy a sima frissítések megjönnek rendszeresen. Mivel Win10 driverek vannak a gépekre, így nincs gond a 11-el sem.

Eladó: DUPLO 10978 120 db-s bontatlan

(#10435) King Unique válasza -szabi- (#10430) üzenetére


King Unique
titán

Egyébként érdekes ez a "tűnik", mert amikor a Windows 8/8.1 volt az aktuális verzió akkor az tűnt annak, amikor a Windows 10 akkor az tűnt annak és hirtelen a Windows 8/8.1 lett a cool, amikor most a Windows 11 akkor az tűnik annak egy rétegnél és hirtelen a Windows 10 lett szuper, ha lesz Windows 12 akkor pedig lehet majd a Windows 11-nél lesz ugyanez, stb. :))
Bár a Windows 10 és Windows 11 esetében ugye pont nem feltétlen lehet könnyen általánosítani, mivel eleve újabb és újabb verziók érkeznek, adott verzióra vonatkozóan reálisabb csak az értékelés, vagy még ott sem feltétlen minden esetben, ha pl. egy havi CU vagy "Moment" csomag szükség esetén javít a működésen és új funkciókat aktivál.

[ Szerkesztve ]

(#10436) vlevi


vlevi
nagyúr


Nnna, nálam is felkínálta.
Mindjárt nyomom a gombot.
AMD Ryzen procim, és NVidia videókártyám van, mi baj lehet :D
Don't Install Windows 11 22H2 Update if You Have an Nvidia ...
Bízom benne, hogy azért olyan túl nagy baj nem lesz..

[ Szerkesztve ]

(#10437) Geth válasza vlevi (#10436) üzenetére


Geth
addikt

Ahogy olvasom csak a csodálatos Experience okoz még problémát, azt pl. én se használom.

(#10438) vlevi válasza Geth (#10437) üzenetére


vlevi
nagyúr

Azt én se.
Tegnap este kicsivel 11 előtt felkerült a H2, azóta nem vettem észre semmi problémát.
Az is igaz, hogy ki volt kapcsolva a gép :)

(#10439) Anonymus23


Anonymus23
veterán

Sziasztok,

Tegnap in-place upgrade-el felraktam az igazából már jól lelakott (2 éves) win10-re a win11-et.
Amúgy tetszik a win11, és tegnap este nem tűnt fel semmi extra, minden szépen és jól futott, csak ma reggel jött az első baki, hogy nem hajlandó új office fájlokat megnyitni.
Pl Excelnél ezt írja ki:

Vagy Word:

Ami érdekes, hogy az előzményfájlokat, vagy a pinnelt fájlokat meg minden további nélkül megnyitja. Az office eredeti, nem crackelt.
32 GB memória van a gépben ~24% kihasználtsággal, C-n van még 20 GB szabad hely...
Valakinek valami ötlet esetleg? :F

;) - The Power of the Light Side

(#10440) MaCS_70 válasza Anonymus23 (#10439) üzenetére


MaCS_70
félisten

Miért lenne lelakott egy 2 éves Windows 10 telepítés? Nekem több gépemen is az eredeti, 2015 nyári telepítés (frissítve) fut, és a lelakottság semmi jelét nem mutatja.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#10441) UserX


UserX
őstag

Tegnap feltettem a 'rettegett' 22H2-t! 10400f, RTX 3050. Nagyon tesztelni nem volt időm. 'azinternetmegy' :DDD Az oldalsáv (gadget pack), nem indult, de volt egy reinstall ikon, azzal vissza állt. Még egy kis szépséghiba a házban lévő 'karácsonyfa' LED sorom :DDD csak fehéret volt hajlandó világítani. Leszedtem a Giga oldaláról a frissítést, azzal ez is megoldódott. Remélem más bug nem jön elő! :U

(#10442) Anonymus23 válasza MaCS_70 (#10440) üzenetére


Anonymus23
veterán

Egy kísérletezgetés tárgya volt az adott win és rajta néhány program, és egy csomó minden el lett állítva benne, amikre már nem mindenre emlékszek, hogy mi is volt, és nem mindent tudtam visszaállítani.
Ezeknek mondjuk nem kellene az Office-t érinteni, de pl már a lapozó fájl méretét sem tudom állítani normál módon, olyan mintha nem is rendszergazda lennék a saját gépemen :F

;) - The Power of the Light Side

(#10443) kazsmerlaca


kazsmerlaca
senior tag

Sziasztok!

Itt a pirossal jelölt előzmények számát hogyan lehet növelni?
Nekem nem csak 4-re lenne szükségem hanem legalább 10-re.
Köszi!

Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire

(#10444) AtHoS válasza AtHoS (#10362) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Tegnap este ismét felajánlotta a 22H2-re frissítést, de most el is kezdte letölteni valami irtózatos lassúsággal. Több, mint 1 óra volt mire leszedte és a telepítésben eljutott odáig, hogy visszavonjon minden végrehajtott változtatást :DDD

Szóval ismét nem sikerült lefrissülnie WU alól (hibakód: 0x8007000d), de azért lehetőség volt újrapróbálkozni. Nosza, nyomtam is a Letöltés és telepítés gombra, de mivel jó tíz perc után is 0%-on állt a letöltés, így inkább mentem aludni.
Ma reggel már automatán nekiállt letölteni, de 0%-ról csak nem sikerült elmozdulnia a letöltésnek, ezért King Unique javaslatait átböngészve Windows11InstallationAssistant eszközt indítottam el, ami végül jó 40 perc alatt végül felvarázsolta végre működőképes állapotban a 22H2-t.

Eddig azon kívül, hogy az óra mellett kinyitható részen összekavarta az ikonokat nem vettem észre egyelőre anomáliát (pl. Excel, Word rendben működik)

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#10445) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok!

Az alábbi eladótól tervezek Windows 11 kulcsot vásárolni: [link] Gondolom megbízható, de hogyan tudják ilyen olcsón adni a kulcsokat? van bármi buktatója?

Köszönöm!

(#10446) King Unique válasza smallmer (#10445) üzenetére


King Unique
titán

Azt miért nem az adott eladótól kérdezed, hogy pontosan mit árul és miért kínálja olyan kedvezményes áron, amikor hivatalosan jóval többe kerül egy Windows és Office Retail licenc, meg hogy biztosan Retail-e és nem-e esetleg MAK?

Egyébként nemrég ugye már linkelve lett a válasz, mármint hogy elsődlegesen honnan javasolt Windows 10/11 licencet, termékkulcsot vásárolni, ha biztosan jogtiszta és működő kell.
Ha az előbbi nem fontos vagy nem opció számodra és csak egy olcsó aktiválókód kell, meg nem akkora gond ha Retail helyett esetleg MAK típusú termékkulcsot küldenek, akkor azt kell írni és akkor megteszi valamelyik olcsó forrás is.

[ Szerkesztve ]

(#10447) smallmer válasza King Unique (#10446) üzenetére


smallmer
őstag

Félek tőle, hogy nem őszinte választ kapok. Volt anno egy India nevű felhasználó aki durván megszívatott, ezért inkább óvatos vagyok.

Azért az általam linkelt eladót küldtem be ide, mert ezt írja:

"Kulcsaink mind Microsoft fiókhoz köthetőek."

Ez nem garancia arra, hogy jogtiszta és működő?

Köszönöm! :R

(#10448) King Unique válasza smallmer (#10447) üzenetére


King Unique
titán

Mármint a digitális licencet lehet Microsoft-fiókhoz kapcsolni, ami a jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere) utáni újraaktiválásnál jöhet jól.
Ahhoz viszont kb. semmi köze nincsen, hogy jogtiszta-e a licenc vagy sem, az értelemszerűen attól függ, hogy maga a megvásárolt Windows 10 termékkulcs, licenc jogtiszta-e.
Működni viszont jó esetben működhet, ami nyilván egyszerűen kideríthető, vagy lehet aktiválni a kapott olcsó termékkulccsal a Windows 10 Home / Pro / egyéb kiadását, vagy nem.

[ Szerkesztve ]

(#10449) szabonagyur válasza smallmer (#10447) üzenetére


szabonagyur
félisten

Nem garancia hozza, egyebb modon aktivalt is kotheto Ms fiokhoz es ott is marad..

Eladó: DUPLO 10978 120 db-s bontatlan

(#10450) xrvman válasza xrvman (#10416) üzenetére


xrvman
őstag

Nos, megcsináltam a 22H2 frissítést, most már látszik mi a baja:
"A Microsoft Store-beli alkalmazások SmartScreen szűrője ki van kapcsolva. ...."
Igen, ám az be van kapcsolva. Csináltam olyan hogy kikapcsoltam, újraindítottam, s újra bekapcsoltam, de a helyzet változatlan.
Van valami... Windows biztonság paranccsori reset?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 11 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.